ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ56 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
28/05/2005, 23:06:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Wonder_2005 ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 400.000 ΕΤΩΝ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ?????

ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
(ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ-ΓΛΩΣΣΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ κτλ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Edited by - AVATARGR on 29/05/2005 21:09:21

28/05/2005, 23:44:08
Μερικές διευκρινήσεις

quote:
Ο Δευκαλίων, λοιπόν, και οι δικοί του ήταν οι μόνοι που γλίτωσαν από τον τρομερό κατακλυσμό, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο μύθος του Δευκαλίωνα είναι η Θεσσαλική παράδοση του κατακλυσμού που επικράτησε όταν καταγράφηκαν οι μύθοι. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν και άλλους που επέζησαν του κατακλυσμού, ήρωες από όλη την ελλάδα, που έμειναν ως τοπική παράδοση αυτών των περιοχών.

Τοπικές Παραδόσεις:

quote:

1) Εν Μεγάροις, η λεγομένη "επομβρία η επί Δευκαλίωνος" συνέβει ότε βασίλευε ο Μέγαρος, υιός του Διός, ο οποίος εσώθη μετά της μητρός του Σιθνίδος νύμφης, επί της κορυφής της Γερανίας (1451μ)

2) Εν Αργει, ένθα κατέφυγε αυτός ο Δευκαλίων λήξαντος του κατακλυσμού, και ίδρυσε προς ανάμνησιν δια την άφεσιν του ιερόν του "Διός Αφέσιου".

3) Εν Αρκαδία (arca = κιβωτός;), βασιλεύοντος του Νυκτίμου συνέβει ο κατακλυσμός ούτος μετά μεγάλων αστραπών, βροντών και κεραυνών εκ των οποίων εσώθη ο Νύκτιμος.
(Μια λίγο διαφορετική παράδοση είναι αυτή που λέει ότι ο κατακλυσμός έγινε επί βασιλείας του Λυκάονος επειδή από ασέβεια θυσίασε στον Δία ένα παιδί. Οι άνθρωποι σώθηκαν στην κορυφή του όρους Κυλλήνη-2376μ)

4) Εν Ηλιδι, βασιλευόντος του Αεθλίου, εγγονού του Δευκαλίωνος.

5) Εν Αθήναις, πλείσται παραδόσεις περί τούτου υπάρχουσιν, ιδίως το ότι εσώθησαν εκ του κατακλυσμού οι επονομασθέντες "χύτρινοι" άνθρωποι.

Μένοντας στο τελευταίο (5) απ' αυτό μάλλον συμπεραίνουμε ότι οι επιπτώσεις του κατακλυσμού στην Αθήνα ήταν πιό περιορισμένες αφού γλύτωσε ένα πλήθος ανθρώπων, οι λεγόμενοι "χύτρινοι".
Οπότε μάλλον ο συγκεκριμένος κατακλυσμός δεν συμπίπτει με την εποχή της καταστροφής της Ατλαντίδας, εφ όσον ο Πλάτωνας μας λέει ότι την ίδια περίοδο έγιναν μεγάλες καταστροφές και στην Αθήνα (αλλά μιλάει για σεισμούς βασικά).

Ο μύθος του Φαέθωνα έχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον, πρέπει να είναι προγενέστερος των προαναφερθέντων και να αναφέρεται σε μία καταστροφή που ήρθε από τον ουρανό (κομήτης μάλλον). (Ισως αυτή η καταστροφή να ταυτίζεται με τον κατακλυσμό του Ωγύγου, τον πρώτο γνωστό.

Για τον Φορωνέα οι πληροφορίες που έχω είναι οι εξής (τις έχω βάλει και παλιότερα) και προέρχονται από το πολύτιμο λεξικό μου (Ελευθερουδάκης του 1929)

quote:
Ο Φορωνεύς, μυθικός βασιλιάς του Αργους γιός του ποτ. Ινάχου και της Ωκεανίδος Μελίας. Ως παιδιά του αναφέρονται η Νιόβη, ο Απιος και ο Αργος. Κληθείς να διαιτητεύσει την διαφορά μεταξύ Ηρας και Ποσειδώνα διά την κτήση της Αργολίδος, απεφάνθη υπέρ της Ηρας η οποία έγινε και προστάτιδα της περιοχής.

Το Φορωνικόν Αστυ, η πρώτη θεωρούμενη υπό των αρχαίων πόλις του κόσμου, ανατολικά του Αργους στην δεξιά όχθη του Ινάχου ποταμού, όπου υποτίθεται πως ίδρυσε ο Φορωνέας εγκαθιστώντας τους περιφερόμενους κατοίκους των γειτονικών περιοχών. Εκεί βρέθηκε και προϊστορικός οικισμός γύρω στο 1900 κάτι... (αν γνωρίζετε κάτι γι αυτό πείτε μου και εμένα!)

Η Φορωνίς, Αρχαίο Ελληνικό Επος αγνώστου συγγραφέα, του οποίου μέρη διέσωσαν ο Ακουσίλαος (Αργείος ή Βοιωτός λογογράφος στις "Γενεολογίες" του) και ο Ελλάνικος (αρχαίος ιστοριογράφος από την Λέσβο ο οποίος έγραψε πολλά συγγράμματα χρονολογικά ("Αι ιέριαι εν Αργει" και "οι Καρνεονίκαι"), ιστορικά ("Ατθίς" η ιστορία των Αθηνών, "Φορωνίς" η ιστορία του Αργους, "Ασωπίς" της Βοιωτίας, Αρκαδικά, Αιολικά, Περσικά, Ατλαντικά (και Ατλαντιάς)!

Και δες και το καλύτερο που βρήκα!
Ο χρονολογικός κατάλογος των Ιερειών του Ηραίου του Αργους που έγραψε ο Ελλάνικος, βασίζεται στα αρχεία που κρατούσαν οι ίδιες οι Ιέρειες από αρχαιοτάτων χρόνων "ερμηνεύοντες και πιστούντες τα γεγονότα εξ αρχαιοτάτων μνημείων"...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

29/05/2005, 01:11:17
quote:

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Wonder_2005 ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
400.000 ΕΤΩΝ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΩΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ?????

ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
(ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ-ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ-ΓΛΩΣΣΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ κτλ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Αγαπητέ Avatar να σου απαντήσω εγώ (δεν ξέρω βέβαια αν η άποψη μου ταυτίζεται με αυτή του Wonder).

Είναι θέμα χρονικής απόστασης από την πρώτη καταγεγραμμένη γλώσσα (έστω και εικονογραφική). Δηλ. για να μείνει η ανάμνηση ενός μεγάλου γεγονότος στους μακρινούς απογόνους αυτών που το έζησαν, θα πρέπει να μην υπάρχει υπερβολική απόσταση χρόνου μεταξύ τους, εφ όσον η παράδοση αυτή φτάνει στις μέρες τους προφορικά. Η προφορική εξιστόρηση των γεγονότων αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου ή και ξεχνιέται αν δεν καταγραφεί με έναν τρόπο που να μείνει για τις επόμενες γενιές.

Ετσι, κατά την γνώμη μου πάντα, όσο περισσότερα προφορικά στοιχεία έχουμε για ένα γεγονός, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχει συμβεί σ' ένα πρόσφατο παρελθόν παρά σε ένα μακρινό. (γι αυτό πιστεύω ότι και τα Ομηρικά Επη πρέπει να καταγράφηκαν νωρίτερα από το 8ο αιώνα)

Για την αλλοίωση των γεγονότων είχα μία ενδιαφέρουσα κουβέντα με κάτι φίλους, μιλώντας για το παιδί τους που γεννήθηκε φέτος τον Μάϊο. Για το παιδί αυτό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ανήκουν στο παρελθόν. Αν υποθέσουμε ότι εξαφανίζονται όλα τα σύγχρονα μέσα καταγραφής και αποθήκευσης στοιχείων, ό,τι μάθει προφορικά θα είναι από τους γονείς του και τους γύρω του και όπως αυτοί θα του το μεταφέρουν (που ήταν και μάρτυρες του γεγονότος).
Σκέψου μετά και το άλλο.
Τις ιστορίες τις διηγούνται οι γέροι άνθρωποι γύρω από την φωτιά το βράδυ. Διηγούνται ότι θυμούνται, όπως το θυμούνται (ας μην ξεχνάμε ότι όσο γερνάμε χάνουμε την μνήμη μας) και έτσι έρχεται η μυθοπλασία να συμπληρώσει τα κενά. ή πχ. αν έχει ξεχάσει ένα όνομα, μπορεί να βάλει ένα άλλο στην θέση του, ή να βάλει εμβόλημα στην ιστορία μία ολόκληρη φανταστική σκηνή.
Οπότε αν υπάρχει πλήθος πληροφοριών για ένα γεγονός που έγινε πολύ παλιά (και έχει διασωθεί μέσω της προφορικής παράδοσης μόνο) τότε είναι πολύ πιθανόν τα πραγματικά γεγονότα να απεικονίζονται μόνο στην βάση της ιστορίας που έχει φτάσει στις μέρες μας και όλα τα άλλα να είναι μεταγενέστερη μυθοπλασία των διαφόρων μεσολαβητών που διέσωσαν την ιστορία αυτή μέχρι τις μέρες μας.

Αρα αυτό που πρέπει να δούμε είναι
1) Πότε αναπτύχθηκε η γλώσσα σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να περιγράψει ένα γεγονός
2) Πότε άρχισε ο άνθρωπος να αναπτύσσει "κουλτούρα"
3) Πότε άρχισε η καταγραφή των γεγονότων έστω ως εικονογραφήματα (πχ βραχογραφίες)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Wonder_2005Μέλος
29/05/2005, 15:10:36
Ostria,

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε ερευνητικά κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτεις για την γλώσσα, είναι σωστά. Όμως δεν είναι αυτό το καταρχήν ζητούμενο σ’ αυτό το θέμα.

Εγώ τουλάχιστον δέχομαι ότι ο Homo Sapiens παράγει πολιτισμό, όποτε και αν αυτός ο πολιτισμός άρχισε. Άρα υπάρχουν "μαρτυρίες" για φυσικά φαινόμενα που μεταδόθηκαν σε μεταγενέστερους!!
Άλλωστε αυτά {b]ακριβώς τα φαινόμενα δεν είναι το αντικείμενο της έρευνας μας;;;

Στο ζήτημα της φύσης του κατακλυσμού έχουμε ήδη προσδιορίσει το μέγεθος του: στην "ευρύτατη γεωγραφική περιοχή" (άρα όχι στενά τοπικός) και ύψος "ανόδου υδάτων" γύρω στα 1000 μέτρα (=έχουμε ήδη πάρει ως "σημείο εκκίνησης" εποχής κατακλυσμού στάθμη υδάτων αρκετά κάτωαπό την σημερινή -- πόσο κάτω δεν έχουμε ακριβώς προσδιορίσει αλλά υποθέτουμε αρκετά κάτω ώστε να δημιουργήσει όχι μόνο "πολιτισμικό σοκ" αλλά και "καταλυτική γεωλογική ανατροπή"με συντριπτική καταστροφική επίδραση στον τότε πληθυσμό)

Επίσης για τον σκοπό της εδώ έρευνας, αδιαφορώ για την συζήτηση περί γλώσσας. Απλά αποδέχομαι ότι υπάρχει ως πληθυσμός ένας ευδιάκριτος "μεσογειακός τύπος" στην περιοχή τουλάχιστον από το 40.000 π.χ. Είναι άλλη συζήτηση περί καταγωγής της γλώσσας και το ζήτημα "αυτόχθονες ή μη".

Επομένως, πίσω στην αρχή:
40.000-10.000
70.000-40.000
125.000-70.000

Έχουμε σε αυτές τις περιόδους κάποια τεκμήρια για φυσικά φαινόμενα που δύναται να παράγουν μεγάλο κατακλυσμό;

Τι λένε οι θετικές επιστήμες για αυτό;

Ostria, το url που έδωσε για το Toba είναι πράγματι διαφωτιστικό. Μας πηγαίνει στην κατευθείαν στην δεύτερη περίοδο (για αυτό την εντοπίσαμε άλλωστε). Το ερώτημα που μένει είναι αν μετά από τις παρακάτω διαπιστώσεις:

quote:
The exact geological conditions needed to create a vast magma chamber exist in very few places, so there are only a handful of supervolcanoes in the world. The last one to erupt was Toba 74,000 years ago. No modern human has ever witnessed an eruption. … Consider the last one. 74,000 years ago a supervolcano erupted here in Sumatra. It would have been the loudest noise ever heard by man. It would have blasted vast clouds of ash across the world. The resultant caldera formed Lake Toba, 100 kilometres long, 60 kilometres wide. It was, in short, colossal. Scientists are only now beginning to understand the effects of so much ash on the planet's climate. … It shows that this Toba eruption was a supervolcanic event; it was much, much bigger than any other volcanic eruption we see in the geological record. Chemical analysis of the ash tells us that this eruption was rich in sulphur, would have released a tremendous amount of sulphur dioxide and other gases into the stratosphere, which would have turned into sulphuric acid aerosols and affected the climate of the Earth for years. … For a long time scientists have known that volcanic ash can affect the global climate. The fine ash and sulphur dioxide blasted into the stratosphere reflects solar radiation back into space and stops sunlight reaching the planet. This has a cooling effect on the Earth. … There's a nice correlation between the sulphur released into the atmosphere and the cooling. … The Toba eruption was so large that the temperature change after Toba in degrees Celsius would have been about a 5 degree global temperature drop, very significant, very severe global cooling. … Five degrees Celsius average drop in global temperature would have been devastating causing Europe's summers to freeze and triggering a volcanic winter. … Five degrees globally would translate into 15 degrees or so of summer cooling in the temperate to high latitudes. The effects on agriculture, on the growth of plants, on life in the oceans would be catastrophic.

τότε ποια στοιχεία έχουμε για τις επιπτώσεις της έκρηξης ή ενός «volcanic winter» σε φαινόμενα κατακλυσμού;

Κι ακόμη εντυπωσιακή είναι η επιστημονική διαπίστωση ότι :

quote:
The fine ash and sulphur dioxide blasted into the stratosphere reflects solar radiation back into space and stops sunlight reaching the planet

δηλαδή, πόσο πολύ «σταματούσε το φως του ήλιου να φτάσει στον πλανήτη»; - τόσο ώστε ο ουρανός να ήταν «σκοτεινός» και «χωρίς άστρα» (άρα και «χωρίς Σελήνη»;;;

Επομένως, το παραγόμενο ερώτημα είναι πόσο πολύ; - έτσι δεν είναι Ostria;

Για αυτό λεω, Ostria, ότι το φαινόμενο Toba «μας κάνει», έχει ερμηνευτική αξία, και στο θέμα της αρχαιο-αστρονομίας και στο θέμα των Πελασγών ...

Φυσικά αν υπάρχουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα...

Λοιπόν τι λες;;;

Edited by - Wonder_2005 on 29/05/2005 15:19:14

29/05/2005, 23:35:23
OK ας γυρίσουμε στο θέμα μας.

quote:

δηλαδή, πόσο πολύ «σταματούσε το φως του ήλιου να φτάσει στον πλανήτη»; - τόσο ώστε ο ουρανός να ήταν «σκοτεινός» και «χωρίς άστρα» (άρα και «χωρίς Σελήνη»;;;

Επομένως, το παραγόμενο ερώτημα είναι πόσο πολύ; - έτσι δεν είναι Ostria;

Για αυτό λεω, Ostria, ότι το φαινόμενο Toba «μας κάνει», έχει ερμηνευτική αξία, και στο θέμα της αρχαιο-αστρονομίας και στο θέμα των Πελασγών ...

Ισως να ισχύει για την σελήνη, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει για τον κατακλυσμό.

Βρήκα ένα ντοκιμαντέρ του ΒΒC στο οποίο συζητούν τι θα γίνει αν εκραγεί το σούπερ-ηφαίστειο του Yellowstone, στην Αμερική. (Η τελευταία του έκρηξη ήταν πριν 700,000 χρόνια)
Τα αποτελέσματα βγήκαν από computer simulation, σε συνδυασμό των στοιχείων που έχουμε από την έκρηξη του Toba.

1. Σε μία έκρηξη τέτοιου μεγέθους, ο ουρανός αρχίζει να σκοτεινιάζει μετά από τρεις εβδομάδες, καθώς τα aerosols θα σχηματίσουν έναν μανδύα θειαφιού γύρω από την Γη (στην στρατόσφαιρα).

2. Καθώς ο μανδύας εμποδίζει το φως του ήλιου, θα ρίξει την θερμοκρασία στην Β. Αμερική και την Ευρώπη γύρω στους 12 βαθμούς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον για 2 ή 3 χρόνια θα υπάρχει χιόνι στο έδαφος σχεδόν καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, με αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών και την δημιουργία χάους.

3. Στους τροπικούς θα έχουμε πτώση στην θερμοκρασία μέχρι 15 βαθμούς.
ΟΙ μουσώνες της Νοτιο-ανατολικής Ασίας θα πάψουν να υπάρχουν, οι βροχές που δίνουν ζωή και έτσι θα προκληθεί λιμός στην περιοχή.

http://www.abc.net.au/catalyst/stories/s1350403.htm

Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται ένα φαινόμενο σαν την εποχή των παγετώνων στον βορρά και ξηρασία στους τροπικούς. Μήπως τα κατακλυσμικά φαινόμενα έρχονται αργότερα;

Τελικά, ποιό είναι το φυσικό φαινόμενο που φέρνει κατακλυσμό;
Το λιώσιμο των πάγων...
Αλλο;
Η έκρηξη ενός σούπερ-ηφαιστείου;
Πολλές εκρήξεις μικρότερων;
Σούπερ-τυφώνες;
Σούπερ-τσουνάμι;
Η πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη ή κομήτη;
Ολα αυτά μαζί;

Βρήκα μία ιστοσελίδα που αναφέρει όλες αυτές τις πιθανές αιτίες προσπαθώντας να ερμηνεύσει τους διάφορους μύθους για τον κατακλυσμό.
http://www.accuracyingenesis.com/flood.html

-Arthur C. Clarke-

Wonder_2005Μέλος
10/06/2005, 13:35:55
The regular inundations of lands are also referred to in the book "Dialogue" by Plato, based on Egyptian reference. It is pertinent to quote the relevant passages.
quote:

"Timaeus: [talking about Solon's encounter with an Egyptian priest of considerable age and knowledge, the priest said:]

There have been, and will be again, many destructions of mankind arising out of many causes; the greatest have been brought about by the agencies of fire and water, and other lesser ones by innumerable other causes. There is a story, which even you have preserved, that once upon a time Paethon, the son of Helios, having yoked the steeds in his father's chariot, because he was not able to drive them in the path of his father, burnt up all that was upon the earth, and was himself destroyed by a thunderbolt. Now this has the form of a myth, but really signifies a declination of the bodies moving in the heavens around the earth, and a great conflagration of things upon the earth, which recurs after long intervals; at such times those who live upon the mountains and in dry and lofty places are more liable to destruction than those who dwell by rivers or on the seashore. And from this calamity the Nile, who is our never-failing saviour, delivers and preserves us.
When, on the other hand, the gods purge the earth with a deluge of water, the survivors in your country are herdsmen and shepherds who dwell on the mountains, but those who, like you, live in cities are carried by the rivers into the sea. Whereas in this land, neither then nor at any other time, does the water come down from above on the fields, having always a tendency to come up from below; for which reason the traditions preserved here are the most ancient.

The fact is, that wherever the extremity of winter frost or of summer does not prevent, mankind exist, sometimes in greater, sometimes in lesser numbers. And whatever happened either in your country or in ours, or in any other region of which we are informed - if there were any actions noble or great or in any other way remarkable, they have all been written down by us of old, and are preserved in our temples.

Whereas just when you and other nations are beginning to be provided with letters and the other requisites of civilized life, after the usual interval, the stream from heaven, like a pestilence, comes pouring down, and leaves only those of you who are destitute of letters and education; and so you have to begin all over again like children, and know nothing of what happened in ancient times, either among us or among yourselves."

01/08/2007, 18:03:43
Mιας και ειδαμε το Πρωτο και το Κυριως Πιατο... ας ολοκληρωσουμε με αυτο... οχι τιποτα αλλο... αλλα για να κλεισει ο "κυκλος":

γαλακτομπουρεκο

01/08/2007, 18:26:57
Βρε απατεώνα PREDATOR, τι μουέκανες βραδυάτικα;
Θα τρέχω να βρω γλυκό...
Κακία σου βρε...
Ρίξε με email το κινητό σου γιατί με βλέπω να έρχομαι την άλλη εβδομάδα...
melancholyΜέλος
01/08/2007, 18:41:32
Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!!!

Αγαπητέ μου D.I. εγώ την εξασκώ την τέχνη της μαγειρικής,τώρα ποιός έχει ζήσει αφού δοκίμασε τη μαγειρική μου να στο επιβεβαιώσει είναι ένα άλλο θέμα!!!Εντάξει πλάκα κάνω,καλά μαγειρεύω αν και προτιμώ να φτιάχνω γλυκά...

quote:
Θα τρέχω να βρω γλυκό...
Κακία σου βρε...

Πόπο κι εγώ το ίδιο!Κόλαση......

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...

01/08/2007, 18:52:04
Καλησπέρα και από εμένα και καλο μηνα
Predator μου τρέχουν τα σάλια με αυτά είδα
02/08/2007, 07:59:15
Open mind: Πάντως μπυρίτσα σε έκανα μόνο εγώ να ποθείς να πιείς...

melancholy: Εγώ στα γλυκά δεν τα καταφέρνω γιατί ΠΑΝΤΑ θα πειράζω την συνταγή και θα μου βγαίνει κάτι άλλο - θα τρώγεται, δεν θα τρώγεται...
Στα φαγητά όμως δεν παίζομαι - άλλωστε είμαι οπάδος του "μεγαλυτέρα όλων, η της γαστρός ηδονή"...

Ο Κριός ρε παιδιά μπας και έπαθε κάτι;;;

maraki8Μέλος
02/08/2007, 08:27:01
Θα ήθελα κι εγώ να μαγειρεύω κανένα πιάτο φαί,αλλά δυστυχώς δεν ξέρω ιδιαίτερα πολλά πράγματα.Όχι ότι δεν μου αρέσει,αλλά επειδή δεν προλαβαίνω.Κάνω κάτι αβγά μάτια όμως...μούρλια!!!

Εκείνα τα γαλακτομπούρεκα Predator,μου άνοιξαν την όρεξη απίστευτα!Πρωί πρωί,τι τραβάει κανείς...
Το άλλο το κρεμώδες τι ήταν;καζαντιπί;

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

02/08/2007, 09:13:32
Καλημέρα σας!
Καζάν ντιπί ήταν το κρεμώδες maraki μου.
Άλλο να το βλέπεις όμως και άλλο να το δοκιμάζεις.
Είναι πολύ καλό.
Υπάρχει και ένα άλλο γλυκό της ίδια παράδοσης. Δε θυμάμαι πως το λένε, αλλά φτιάχνεται από κοτόπουλο! Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει πως είναι; Εμένα και μόνο η ιδέα μου φέρνει αναγούλα.

Ο Krios που είναι να μας σερβίρει έναν krio καφέ;

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

kostakisΜέλος
02/08/2007, 09:45:47
Καλημέρα σε όλους

Αμαλία

quote:
Υπάρχει και ένα άλλο γλυκό της ίδια παράδοσης. Δε θυμάμαι πως το λένε, αλλά φτιάχνεται από κοτόπουλο! Έχει δοκιμάσει κανείς να μας πει πως είναι; Εμένα και μόνο η ιδέα μου φέρνει αναγούλα.

Το γλυκό ονομάζεται Ταού-κιοκσού (με καθαρά ανατολική προφορά ασφαλώς, άρα οι φθόγγοι δεν έχουν σημασία).
Αν είναι σωστά φτιαγμένο, είναι εξαιρετικό. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αλλά θα σου συνιστούσα να είναι από original ανατολίτικο ζαχαροπλαστείο και δη δοκιμασμένο, για να μη φας φόλα.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

maraki8Μέλος
02/08/2007, 10:02:32
Δεν αμφιβάλλω Αμαλία μου,έχω δοκιμάσει και μου αρέσει.Όσο για το άλλο γλυκό που λες,με πρόλαβε ο Κώστας.Και είναι φτιαγμένο από κότα,όχι απλά από κοτόπουλο.Η ιδέα δεν φαίνεται και τόσο προκλητική,όμως είναι αρκετά καλό.Και σωστά λέει ο Κώστας,αν είναι να το δοκιμάσεις,καλύτερα να είναι από καλό ανατολίτικο ζαχαροπλαστείο,για ευνόητους λόγους.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

02/08/2007, 11:24:34
Καλημέρα στα παιδιά!

quote:
Αγαπητέ μου D.I. εγώ την εξασκώ την τέχνη της μαγειρικής,τώρα ποιός έχει ζήσει αφού δοκίμασε τη μαγειρική μου να στο επιβεβαιώσει είναι ένα άλλο θέμα!!!

Ωχ!
Θα σε προσέχω εσένα αν μας προσφέρεις τίποτα!

Το ταού κιοκσού που είναι φτιαγμένο από κότα προσωπικά δε με απωθεί ως ιδέα.
Γενικά μπορώ να δοκιμάσω αρκετές καινούριες γεύσεις και πολύ συχνά μπορεί να ανακατέψω γλυκό με αλμυρό ταυτόχρονα...
Εγώ δεν έχω πρόβλημα αλλά μπορεί να έχουν όσοι βλέπουν!

Από μαγειρική καλά τα πάω κι εγώ, κάποια εποχή έπρεπε να μάθω οπότε έμαθα.
Από γλυκά δεν έμαθα γιατί δε με ελκύουν κι ιδιαίτερα οπότε δεν έμαθα.

Υ.Γ. Θέλω κι εγώ μπύρα, ρε παίδες!

In anticipation of my resurrection...

02/08/2007, 11:31:03
Kαλημερα σας... συγγνωμη αν σας "κολλασα"... αλλα μου βγηκε αυθορμητα...

Αυτο που λεει ο φιλος Incubus, το taou kioksou... το εχω δοκιμασει... και ειναι τελειο... Απιστευτη γευση, για οσους δεν, καλο θα ηταν να "σχεδιαζαν" μια εκδρομη στην Κωνσταντινουπολη, να δοκιμασουν το original!!!

Χρησιμοποιουν την κρεμα απο το καζαν ντιπι, και το ριχνουν πανω στο φιλετο (στηθος) απο κοτοπουλο!

Ο φιλος μας ο Κριος... ο "μαστορας", ισως πηγε διακοπες! γιατι και σε αλλο φορουμ (Κυπριακο) που ειναι μελος, εχει να ¨εμφανιστει καιρο... θα περιμενουμε για το come back του!!!

02/08/2007, 11:37:23
quote:

Dying Incubus:
Υ.Γ. Θέλω κι εγώ μπύρα, ρε παίδες!

με afro (αφρό ή άφρο) style!!!!!

02/08/2007, 11:43:05
Απίστευτο το άφρο look της δεύτερης μπύρας!!!
Πέθανα στο γέλιο!

Υ.Γ. Εννοείται ότι την προτιμάω με αφρό...

In anticipation of my resurrection...

02/08/2007, 11:58:03
Mηπως θελεις μια μεγαλυτερη ποικιλια, ή αυτες ηταν αρκετες?