- ΟΜΑΔΑ-Ε - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Στα 16 ειχα απαντησει
¨<< εγω δεν ειδα κανενα Θεο >>
διαβαζα και ενα αρχ/ελληνιστικο περιοδικο με τα ανθελληνικα
εδαφια της Π.Δ που εγραφε και τα ειχα απορριψει ολα
Στα 18 διαβασα βιβλια για ημιπολυτιμουσ λιθους -διαλογισμο κλπ
Εξασκησα απο περιεργεια μερικα και ειδα (τυχαια?) αποτελεσματα
Στα 20 αρχισα να ξανασκεφτομαι περι χριστιανισμου ,κυριως γιατι η
αρχαιολατρικη αποψη δεν με καλυπτε .Ουτε κοσμοσκαφη των Ε εβλεπα στα
φιλοσοφικα κειμενα ουτε αλλες τετοιες ιστοριες.
Δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα τα μακροσκελη μυστηρια
ουτε το δογμα <<οσο αμαρτωλος και αν ειναι ο παπας
αν ειναι κανονικα χειρωτονημενος τελει εγκυρο μυστηριο >>
Περα απο το γεγονος οτι δεν τηρουμε επακριβως την Α.Γραφη
αλλα σε πολλα δεχομαστε αποψεις των οικουμενικων συνοδων
η των πατερων η της παραδοσης γενικοτερα
<<οι πολλες μαιες βγαζουν τυφλο το παιδι>> λενε στο χωριο μου
και οι πολλες πηγες μπορει να μας οδηγησαν σε λαθος δρομο .
*οσο για το αν υπαρχει θεος πιστευα οτι υπαρχει ,
αν μας φωτιζε ομως και λιγο
για να διακρινουμε την αληθεια κακο δεν θα μας εκανε
η μεταφυσικη ηταν ενα πεδιο που δεν ειχα ψαξει
Διαβαζοντας καποια πραγματα σαν αυθυποβολη μου φανηκε και μονο
περα απο το γεγονος οτι ειχε πολλα στοιχεια
απο διαφορες αναμικτες χρονικες και πολιτιμικες περιοδους
*μετα πιστευα οτι υπαρχει θεος αμορφος που εμεις κακως του δωσαμε μορφη με τις θρησκειες
Στα 23 γνωρισα εναν ανθρωπο που μιλουσε για ενεργεια
εδειχνε να ξερει καποια πραγματα απο ρεικι-φενγκσουι
ελεγε οτι ηταν και πιστος χριστιανος παραλληλα ,
και οτι η αληθεια ειναι μια και εγινε copy-paste σε πολλους
πολιτισμους .
Αρχικα ειχα ενθουσιαστει με τον ιδιο και αποδεχθηκα αβλεπει
την αποψη του
τελικα ο ανθρωπος που γνωρισα δεν ειχε καμμια σχεση με
αυτον που ειδα στην συνεχεια και ετσι το αφησα το θεμα
στα 25 αναζητωντας και κυριως λογω ενος γνωστοτατου
<<αλητακου>> της γειτονιας που το ειδα μια μερα στο δρομο
και μου μιλησε για θαυμα που εζησε (!),
για το πως αλλαξε ζωη και σταματησε να βριζει και
να πινει στα κλαμπακια , μου ειπε για την νοερα προσευχη και ποσο τον βοηθησε
Εκει το ξανασκεφτηηκα.αλλαξε ενας ανθρωπος που δεν ειχε καμμια απολυτως σχεση με πνευματικοτητα ,και δεν θα μπορουσα να
βοηθηθω και εγω στο να βρω κατι τελοσπαντων
ουτε θεραπεια ουτε θαυμα ζητουσα ουτε τιποτα ιδιαιτερο
Μετα απο δυο περιπου χρονια εξασκησης της προσευχης ,
με συχνο εκκλησιασμο ,τηρηση στο μετρο του εφικτου των κανονων ,
μακρυα απο κατακριση ,φιλαυτια κλπ
υπηρξαν στιγμες που κοντευα να καταρευσω απο το αγχος
οχι επειδη δεν πιστευα αλλα λογω περιβαλλοντος .
πριν απο λιγο καιρο αγανακτησα .
Αν υπηρχε θεος γιατι να αφηνει τους φτωχους να καταπιεζονται
τοσο βαναυσα απο τους πλουσιους ?.
Ειδα την συμπεριφορα μιας <<προισταμενης>> σε καταστημα
απεναντι σε μια νεαρη υπαλληλο,εντελως χυδαια και προσβλητικη.
Αν υπαρχει θεος ,τοτε τι εχει να πει για τον αρτον-ημων-τον-επιουσιον
τον οποιο οι ανεργοι δεν εχουν ,αδυνατουν να κανουν οικογενεια ,αδυνατουν να εχουν και οι ιδιοι οικονομικη αυτοδυναμια .
Απων ο θεος ,και αν υπαρχει ,και ανμας βλεπει ,
μαζι μας μαλλον δεν ασχολειται
Μηπως ασχολειται με τους λειτουργους του ?
Απο οτι φαινεται δεν ειναι και πολλοι ,στην πραξη τουλαχιστον
Θεωρητικα ολοι πιστευουν .
ελπιζω να μην σας κουρασα πολυ με την προσωπικη μου εμπειρια-σκεψη
η οποια ενδεχομενως να ειναι και ανουσια η off-topic
αν ισχυει το τελευται οι κ.Διαχειρστες του φορουμ να μην διστασουν να την απομακρυνουν
Ευχαριστω
Edited by - aum_om_on on 20/06/2005 00:39:29
Δεν με κούρασες καθόλου, το αντίθετο μάλιστα.
quote:
Απων ο θεος ,και αν υπαρχει ,και αν μας βλεπει ,
μαζι μας μαλλον δεν ασχολειται
Συμφωνώ. Θα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με τις ανθρώπινες φαντασιώσεις.
quote:
Μηπως ασχολειται με τους λειτουργους του ?
Τον ρώτησε κανείς εάν θέλει λειτουργούς ???
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Δεν μου λες ομως που την ειδες την καμπαλα σ'αυτα που γραφω? Γιατι αυτο και να ειναι ανακαλυψη.
quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ESOTERICA.gr...ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥMΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ......
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
Φιλε AvatarGR, πιστευω πως θα ηταν πολυ ομορφο να γινει κατι τετοιο, το λεω γιατι, τα καλυτερα συμπερασματα στη ζωη μου τα εχω βγαλει μεσα απο δημιουργικες συζητησεις με φιλους και φιλες...φανταζομαι πως με ανθρωπους που εχουν διαβασει και κατι παραπανω και εχουν και ενα γνωστικο επιπεδο...η συζητηση θα μας οδηγησει σε αποκαλυπτικα συμπερασματα.
Αμα θελετε κανουμε και συναντηση σε δικους μου χωρους,εχω πολλους ανθωπους που θα ηθελαν να ακουσουν αποψεις ανθρωπων απο το Esoterica.

quote:
Δεν μου λες ομως που την ειδες την καμπαλα σ'αυτα που γραφω? Γιατι αυτο και να ειναι ανακαλυψη.
Ήταν ανάγκη να το γράψεις? μια υπόθεση έκανα... Η καλύτερη ανακάλυψη όμως είναι ο Θεός... Αλήθεια ξέρεις τι είναι η καμπάλλα?

HOME SWEET HOME
Οι μαθητές του συζητούσαν πολλές φορές με ένταση, και ο Δάσκαλος τους κοίταζε με το σύνηθες ήρεμο βλέμμα του.
Ξαφνικά στο δωμάτιο μπαίνει ένας άντρας ντυμένος σαν πλανόδιος μαθητής.
Στο χέρι κράταγε ένα φάκελο κιτρινισμένο από την πολυκαιρία, τόσο σφιχτά λες και ο φάκελος είχε ποδάρια και θα του έφευγε.
Μεθ.
Γεια σου Δάσκαλε, γεια σας μαθητάδες.
Μεφιστοφελή με λένε και έρχομαι με κάτι συνταρακτικό.
Δεν πάνε πολλές μέρες που ήρθα στην πολιτεία σας και έχω ακούσει πολλά για σας Δάσκαλε.
Μόλις μου ήρθε αυτός ο φάκελος που περίμενα αρκετά χρόνια, μέσα έχει την απάντηση για το ανθρώπινο μέγα ερώτημα.
Εδώμέσα λέει αν υπάρχει θεός, και εγώ με τρέμουλο στα χέρια πριν καν τον ανοίξω το έφερα σε σας Δάσκαλε.
Με ένα σάλτο βιαστικό το δίνει στον Δάσκαλο και απότομα από κοντά του απομακρύνεται
Ο Δάσκαλος χωρίς καν να σκεφτεί σηκώνεται με γρηγοράδα και ρίχνει τον φάκελο στην φωτιά.
Μεθ. και μαθητές.
Οοοοοοοοοο.
Πράξει μιαρή και αποτρόπαια, εσύ το φως της ζωής μας, καταδικάζεις εμάς και όλοι την ανθρωπότητα να ζει στο σκότος.
Πως μπόρεσες Δάσκαλε;
Δ.
Αυτός ο αγροίκος ο Μεφιστοφελης να μας παραπλανήσει θέλει.
Τούτη η απάντηση, τού κόσμου την καταστροφή θα φέρει
και αυτός ψάχνει συνέταιρο και ταίρι για μια πράξει φοβερή και από τους αιώνες καταδικασμένη.
Μεθ.
Νομίζω πως ο Δάσκαλος τα λογικά του έχει χάσει, τον ουρανό με τ’άστρα τουδωκα και αυτός με καταριέται.
Δ.
Τα αυτιά σου τέντωσε πνεύμα πονηρό. Και σεις μαθητάδες μου αγαπημένοι τα μάτια μου να βλέπετε καθώς θα σάς μιλάω.
Αν ο θεός υπάρχει, μαζί με τον άνθρωπο ο θεός έπλασε και τον δαίμονα.
Αν ο θεός δεν υπάρχει, ο άνθρωπος έπλασε μέσα του τον δαίμονα.
Ο δαίμων πανταχού παρών πέρα θεών και ανθρώπων.
Μπροστά σας αυτόν έχετε και δείτε τον πως τρέμει που τα καταχθόνια σχέδια του ευθύς θα φανερώσω.
Και η απόδειξη ότι θεός υπάρχει τον άλογο άνθρωπο δουλικό θα κάνει σε έναν αφέντη που δεν βλέπει δεν μιλά και στα πάντα τέλειος είναι.
Και η απόδειξη ότι ο θεός υπάρχει τον φρόνιμο άνθρωπο στην σοφία θα τον φέρει, γιατι ο θεός του του΄ταξε στην πυραμίδα πρώτος να΄ναι.
Και η απόδειξη ότι ο θεός δεν υπάρχει τον άλογο άνθρωπο απάνθρωπο θα κάνει,
να αποζητά με απελπισά να χορτάσει ένα ζώο πού όμοιό του σε καταστροφή η πλάσει δεν γνωρίζει.
Και η απόδειξη ότι ο θεός δεν υπάρχει τον φρόνιμο άνθρωπο στην σοφία θα τον στείλει, γιατί η φύση του΄ταξε στην πυραμίδα πρώτος να΄ναι.
Λοιπόν Aφέντη Μεφιστοφελή τον άνθρωπο τι θέλεις;
Δούλο ή Ζώο;
Ναι φιλε Τυφωνα εχω μια ιδεα του τι ειναι σε θεωρητικο επιπεδο.
Γι'αυτο μου φανηκε αστειο οταν διαβασα τι εγραφες.
Θα ψαξω και στην αναζητηση να δω αν εχει καποιο θεμα εδω .
Γεια σου και ο θεος μαζι μας.
quote:
Και η απόδειξη ότι ο θεός δεν υπάρχει τον άλογο άνθρωπο απάνθρωπο θα κάνει,
να αποζητά με απελπισά να χορτάσει ένα ζώο πού όμοιό του σε καταστροφή η πλάσει δεν γνωρίζει.
Και η απόδειξη ότι ο θεός δεν υπάρχει τον φρόνιμο άνθρωπο στην σοφία θα τον στείλει, γιατί η φύση του΄ταξε στην πυραμίδα πρώτος να΄ναι.
Λοιπόν Aφέντη Μεφιστοφελή τον άνθρωπο τι θέλεις;Δούλο ή Ζώο;
Φανταστικο!![]()

είτε τον καλέσεις είτε όχι ο Θεός είναι παρών
Η φωτιά και το ρόδο είναι ένα.
T.S.Eliot
........
......
...
..
ISOS NA BREI O KA8ENAS MAS TON 8EO POU 8ELEI.
O AN8ROPOS EXEI TIN ANAGKI NA PISTEBEI KAPOU ----> STON HLIO,STON BOUDA, STON ALAX, STON RA,STON 8EO TIS KA8E 8RISKIAS......
KAI OSI DEN PISTEBOUN POU8ENA.... ( PISTEBOUN STO XAOS,STON MIDENISMO,STO TIPOTA.) PROSOPIKA EGO PISTEBO STO OTI O KA8ENAS MAS EINAI 1as 8EOS. ARKI NA ANIKSIS TON DROMO EPIKINONIAS.... ![]()
quote:
Μακαρι να υπηρχε τροπος, να διοργανωναμε ενα σεμιναριο με θεμα την Υπαρξη...εγω το εχω πει, καποια στιγμη θα οργανωσω συζητησεις και ακουσμα αποψεων σε συγκεκριμενα θεματα και θα ειναι πολυ καλεσμενοι και απο το Εσωτερικα αλλα και απο αλλους χωρους.
γιατί ελέω επαγγελματικών υποχρεώσεων και γενικώς περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθώ ενεργά τη ροή του γραπτού διαλόγου εδώ πέρα, σε κανονικά πλαίσια χρόνου...
Εάν και εφόσον αποφασιστεί και πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα ήθελα να ενημερωθώ έγκαιρα για χρόνο και τόπο.
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Ναι φιλε Τυφωνα εχω μια ιδεα του τι ειναι σε θεωρητικο επιπεδο.
Ε μπραβο σου.
quote:
Γι'αυτο μου φανηκε αστειο οταν διαβασα τι εγραφες.
Θα ψαξω και στην αναζητηση να δω αν εχει καποιο θεμα εδω .
Δεν διαβαζω σκουπιδια.

HOME SWEET HOME
ΒΕΡΝΕΡ φόν ΜΠΡΑΟΥΝ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ.
Υπάρχει και είμαι εγώ!
Ξέρω κι έναν τρίτο που θέλει πολύ να είναι. Να τον καλέσω;
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
[Πιες με,με τα μάτια σου και θα σου κάνω πρόποση με τα δικά μου, ή άφησε ένα φιλί στο ποτήρι μου, και δεν θα ψάξω γιά κρασί...]
H αγάπη που αναζητάς είναι καλή.Αλλά η απρόσμενη καλύτερη.
Απο ενα κερι αν αναψουν δισεκατομυρια αλλα κερια το φως του .....θα ...τελειωσει ????
<<<<<Ανακαλυψα υτο διαβολο ....και πιστεψα στον ΘΕΟ ...!!!!>>>>>>
ΤΟ ΕΝΝΟΩ ......!!!!!!!!!
Sunrise zero
Εγώ δεν πιστεύω τίποτα. Από εκεί και πέρα ας πιστεύει ο καθένας μας ότι θέλει...
quote:
εγώ πιστεύω οτι ο θεός απλά υπάρχει μέσα μας.είναι δικό μας δημιούργημα.ο άνθρωπος όταν πρωτοδημιουργήθηκε ένιωθε ανασφάλεια για την ύπαρξή του.ποιός είμαι,τι είμαι,που παω,ποιός ο σκοπός της ύπαρξής μου.ο θεός ήταν η τέλεια λύση.η απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που βασάνιζαν τον άνθρωπο.είμαι δημιούργημα του θεού,υπάρχω για να αποδείξω την πίστη μου στο θεό και σκοπός μου είναι να πάω στον παράδεισο.
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου...
Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος εχει την ανάγκη να πιστεύει κάπου ή σε κάποιο θεός αν θες...
Εξ'άλλου απο εκεί αντλεί την εσωτερική του δύναμη για να συνεχίσει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής. Οταν αυτό όμως παίρνει μεγάλες εκτάσεις σε σημείο που σε κάθε μας ερώτημα που χρίζει περαιτέρω αναζήτησης η απάντησή μας είναι ο Θεός... τότε κάπου τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα![]()
quote:
<<<<<Ανακαλυψα υτο διαβολο ....και πιστεψα στον ΘΕΟ ...!!!!>>>>>>
Πώς τον ανακάλυψες δηλαδή???

"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil
Edited by - actr on 25/07/2005 11:26:11
Edited by - actr on 25/07/2005 11:27:31
Edited by - actr on 25/07/2005 11:32:20
Εγώ απλά πιστεύω πως θα έπρεπε να απαλλαγούμε από θρησκείες, Θεούς κτλ για να νοιώθουμε εμείς πιό δυνατοί. Ότι μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας κάποια πράγματα, με τις δικές μας δυνάμεις, που στην πραγματικότητα αυτό γίνεται....