ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα "Σπίτια της Κολάσεως" (Hell Houses)... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα "Σπίτια της Κολάσεως" (Hell Houses)... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Agnostic19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
28/12/2011, 05:12:47
Σερφάροντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σ' αυτές τις απρόσμενες "ατραξιόν".

http://en.wikipedia.org/wiki/Hell_house

Πρόκειται για τα "Hell Houses" που συνήθως λειτουργούν τον Οκτώβρη πριν το Halloween και ομοιάζουν δομικά και λειτουργικά με διάφορες σκοτεινές ατραξιόν "τρόμου" όπως το διάσημο London Dungeon για παράδειγμα. Σ' αυτές οι επισκέπτες περιηγούνται στον προβλεπόμενο χώρο και τους παρουσιάζονται διάφορα θεάματα από αφηγητές-ηθοποιούς μερικοί από τους οποίους μπορεί να τους τρομάζουν με ξαφνικά πετάγματα και ποικίλες ανατριχιαστικές ενέργειες, ενώ ανά διαστήματα οι επισκέπτες παρακολουθούν διάφορα βίντεο σχετικά με τη θεματολογία της κάθε ατραξιόν.

Η διαφορά ενός "Hell House" από τις περισσότερες τρομακτικές ατραξιόν είναι ότι το τρομακτικό "show" του επικεντρώνεται στο δίπτυχο αμαρτία και μεταθανάτια τιμωρία με γενικότερο μήνυμα προς τον επισκέπτη να πιστέψει στον Χριστό διαφορετικά θα καεί στην κόλαση. Τα Hell Houses εντοπίζονται στις ΗΠΑ και οργανώνονται και διευθύνονται κυρίως από φονταμενταλιστικούς φορείς των Ευαγγελιστών ή και από διάφορες παραεκκλησιαστικές ομάδες. Συνήθως μετά από σωρεία τρομακτικών εικόνων αμαρτιών το event τελειώνει με μια εικόνα του παραδείσου.

Ενώ γενικά οι στοιχειωμένες ατραξιόν εκλαμβάνονται από τον περισσότερο κόσμο ως μια χαλαρή μορφή διασκέδασης με τουριστική χροιά, για τα "Hell Houses" φαίνεται ότι υπάρχουν ενστάσεις και επικρίσεις που σίγουρα δεν είναι και αμελητέες όσο κι αν δούμε τη θεματολογία τους χαλαρά, ως μία ακόμα μορφή ιδιόρρυθμης διασκέδασης.

Μερικές αρνητικές πτυχές τους επισημαίνονται στο ακόλουθο link:
http://www.religioustolerance.org/hallo_he.htm

Για παράδειγμα τα "Ηell Houses" στοχοποιούν μεταξύ άλλων την ομοφυλοφιλία, την έκτρωση, το προγαμιαίο σεξ και την κατανάλωση αλκοόλ θεωρώντας όλα αυτά σοβαρές αμαρτίες που επιφέρουν ανάλογες συνέπειες, μία εκ των οποίων είναι κάψιμο στα καμίνια της κόλασης (τουλάχιστον για την περίπτωση της ομοφυλοφιλίας). Λέγεται επίσης ότι ορισμένα από τα Hell Houses αρχικά παρουσιάζονται σαν τυπικά "Haunted Houses" αλλά αφού ο επισκέπτης έχει ήδη πληρώσει εισητήριο, τότε αρχίζουν να αποκαλύπτουν την πραγματική ταυτότητά τους.

Αηδία μου προκάλεσε μια σκηνή ενός Hell House στη Φλόριντα που απεικόνιζε έναν δαίμονα να χορεύει γύρω από το φερετρο ενός θύματος του AIDS που υποφέρει στην κόλαση λέγοντας χαρούμενα ότι "τον έπεισα ότι γεννήθηκε ομοφυλόφιλος" όπως αναφέρεται από την κριτική που άσκησε ο οργανισμός "Human Rights Campaign" που υπερασπίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Ακόμα πιο θλιβερό είναι να βλέπεις ιερείς όπως ο Mike Duckworth του "New Beginning Christian Center" να περηφανεύονται ότι προσφέρουν τον Ιησού ως αντίδοτο στους ανθρώπους αφού πρώτα τους τρομάξουν.

Υποστηρίζεται επίσης ότι το "θέαμα" των Hell Houses παραπληροφορεί το κοινό πάνω στα θέματα με τα οποία καταπιάνεται όπως οι εκτρώσεις, η ομοφυλοφιλία, ο νεοπαγανισμός κ.α.

Αυτές και περαιτέρω επικρίσεις υπάρχουν στο παραπάνω link και αξίζει να τις διαβάσετε.

Για την ιστορία να προσθέσω ότι τα "Hell Houses" άρχισαν να γίνονται δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Απ' όλα τα παραπάνω νομίζω ότι προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση.
Αρχικά έχουμε να κάνουμε με μια απόπειρα προσηλυτισμού. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι αρνητικό αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται είναι κατά τη γνώμη μου ύπουλος, ακραίος και απαράδεκτος. Δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρή και ηθικά ορθή αυτή την εκφοβιστική τακτική ένταξης στους κόλπους μια θρησκείας.

Εσείς θα είχατε πρόβλημα να επισκεφτείτε έναν τέτοιο χώρο έστω για το χαβαλέ της υπόθεσης που λέμε? Ή μήπως τα πράγματα παραείναι άσχημα και αποκρουστικά ακόμα και για μια απλή επίσκεψη...έτσι για την "εμπειρία"?
Ποια είναι η εντύπωση που σας αφήνει η λειτουργία των "Hell Houses" γενικότερα?

Αναμένω σχόλια και απόψεις.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

evramΜέλος
28/12/2011, 14:16:21
πω πω!!!! πλάκα κανεις!!! θα ήθελα πολύ να παω με την σωστή παρέα ομως να γουσταρουμε!!!

όσο μπορείς

28/12/2011, 16:58:35
Στο εξής όταν ρωτάνε ποιο είναι το πρόβλημα με τη θρησκεία θα έχω άλλο ένα παράδειγμα. Θρησκεία δεν είναι μόνο κανά γεροντάκι που προσεύχεται. Η κάθε θρησκεία έχει από πίσω παντώς τύπου οπισθοδρομική ατζέντα και δίψα για εξουσία, αφού με την οπισθοδρόμηση μοιραία θα δημιουργηθούν παντός είδους "ιερατεία" και "σοφοί", οι οποίοι φυσικά θα πλουτίσουν.

Φαντάζεσαι να θεωρούσαμε "μάστιγα του Θεού" του AIDS και αρμόδιους να το καταπολεμήσουν τους τηλε-εαγγελιστές;

Αν το δεις βέβαια σα λούνα παρκ όπως η φίλη μας η έβραμ σίγουρα θα έχει τη φάση του...

(Είδες την αναφορά για το SRA, το satanic ritual abuse, που είχαμε συζητήσει μια φορά;;; Προτείνω να επεκτείνουμε το θέμα στη σχολίαση διάφορων μύθων που υποστηρίζουν το δόγμα διάφορων σεκτών)

Edited by - IndustrialAngel on 28/12/2011 17:03:56

evramΜέλος
28/12/2011, 20:50:25
μα μόνο έτσι αντέχετε να το δει κανείς, σαν λουνα παρκ, αλλιως ειναι για να παρεις φόρα και όποιον πάρει ο χάρος... λεμε τωρα

όσο μπορείς

29/12/2011, 07:41:22
quote:
IndustrialAngel

(Είδες την αναφορά για το SRA, το satanic ritual abuse, που είχαμε συζητήσει μια φορά;;; Προτείνω να επεκτείνουμε το θέμα στη σχολίαση διάφορων μύθων που υποστηρίζουν το δόγμα διάφορων σεκτών)

Ναι και προς ενημέρωση του κόσμου παραθέτω ένα κατατοπιστικό άρθρο από την wiki.
http://en.wikipedia.org/wiki/Satanic_ritual_abuse

Τεράστιο θέμα απ' ό,τι βλέπω με πολλές απάτες και συνωμοσιολογίες.
Αν πιστεύεις ότι μπορεί να ταιριάξει κάποια πτυχή του με το παρόν topic κάνε παιχνίδι να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε εδώ.
Ισως η περιγραφή ενός κραυγαλέου παραδείγματος να χρειάζεται μιας και η θεματολογία των Hell Houses περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο ζήτημα.

quote:
evram

μα μόνο έτσι αντέχετε να το δει κανείς, σαν λουνα παρκ, αλλιως ειναι για να παρεις φόρα και όποιον πάρει ο χάρος... λεμε τωρα

Προφανώς κάποιοι μπορούν να το δουν κι έτσι αγαπητή Evram. Δεν είναι πάντως το καλύτερο μέρος να πάει ένας γονιός το παιδί του.
Εγώ διαφωνώ με τα μηνύματα και τη "φιλοσοφία" που προσπαθούν να προωθήσουν.

Έχουν πάντως επιχειρηματικά μυαλά από πίσω. Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τη φήμη του Halloween στο έπακρο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

evramΜέλος
29/12/2011, 08:43:25
Προφανώς κάποιοι μπορούν να το δουν κι έτσι αγαπητή Evram. Δεν είναι πάντως το καλύτερο μέρος να πάει ένας γονιός το παιδί του.
Εγώ διαφωνώ με τα μηνύματα και τη "φιλοσοφία" που προσπαθούν να προωθήσουν.

δεν το συζητάω καν αυτό!!! εαν θελεις να μιλησω σοβαρά πιστευω οτι ειναι τραγικό , απαράδεκτο και θέλουν κυνήγημα οι βλαμμένοι...οσο σκεφτομαι οτι λιιιιγο να ειχε κουνηθει το μυαλό τους, θα ήταν γκοθάδες ή μεταλάδες, ουσιαστικά γουσταρουν τα ιδια πραγματα αλλά..με λάθος οπτική

όσο μπορείς

29/12/2011, 13:49:41
quote:
Απ' όλα τα παραπάνω νομίζω ότι προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση.
Αρχικά έχουμε να κάνουμε με μια απόπειρα προσηλυτισμού. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι αρνητικό αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται είναι κατά τη γνώμη μου ύπουλος, ακραίος και απαράδεκτος. Δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρή και ηθικά ορθή αυτή την εκφοβιστική τακτική ένταξης στους κόλπους μια θρησκείας.

Εσείς θα είχατε πρόβλημα να επισκεφτείτε έναν τέτοιο χώρο έστω για το χαβαλέ της υπόθεσης που λέμε? Ή μήπως τα πράγματα παραείναι άσχημα και αποκρουστικά ακόμα και για μια απλή επίσκεψη...έτσι για την "εμπειρία"?
Ποια είναι η εντύπωση που σας αφήνει η λειτουργία των "Hell Houses" γενικότερα?

Το συγκεκριμένο θέμα μπορεί όντως να εγείρει αρκετά ερείσματα για συζήτηση!
Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα επέλεγα να επισκεφθώ ένα "Hell House", ούτε καν για τον χαβαλέ καθώς θα θεωρούσα ότι δε μπορώ να κάνω χαβαλέ με κάτι το οποίο επιχειρεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη τόσο την δική μου όσο και των υπολοίπων ανθρώπων.
Η κάθε θρησκεία και γενικά το κάθε μόρφωμα που δημιουργείται από τον άνθρωπο, επιδιώκει να συντηρηθεί, να εξαπλωθεί και να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
Αυτό όντως δεν είναι αρνητικό κι αθέμιτο, αθέμιτο γίνεται όταν χρησιμοποιεί ύπουλες κι ανήθικες μεθόδους για να εκφοβίσει τα πλήθη και να τα χειραγωγήσει.
Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία θεωρώ ότι εντάσσονται τα Hell Houses.
Κι αυτό που θεωρώ λυπηρό και συνάμα τραγικό είναι οι πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στους επισκέπτες τους είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα...

In anticipation of my resurrection...

evramΜέλος
29/12/2011, 14:28:24
λοιπον μεχρι καποια χρόνια και γω έλεγα οτι δεν ειναι κακο να ''επιδιώκει να συντηρηθεί, να εξαπλωθεί και να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.'' άλλο που εγω δεν πιστευω..

θεωρώ οτι πια ειναι λάθος να ανέχεσαι αυτή την κατασταση γιατι μετα θα γινει εκτος ελέγχου (οπως και ειναι). αυτό που λεω ειναι οτι πρεπει να το αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα, με διάλογο ίσως και με ... κάποιες απάγορευσεις όπως το θέμα της μπουργκα στην Γαλλια.. όπως θα ήθελα πολύ να μην πλησιαζουν οι θρησκειες παιδί έως 10ετών πχ..

το οτι μπορω να κανω χαβαλέ ειναι επειδή εχω δημιουργήσει ενα συστημα άμυνας στην βλακεία αλλιως θα γινω σαν τα μουτρα τους μουτζαχεντιν και χειροτερα! ειναι σαν να βλέπω σπλάτερ ρε παιδι μου

όσο μπορείς

29/12/2011, 20:54:28
Αυτά τα "σπίτια" φαίνονται να είναι το "αντίθετο" των Χριστιανικών ναών και τών τόπων λατρείας όλων γενικώς των υφισταμένων θρησκειών.

Ολες έχουν τον "κακό τους δαίμονα" και όλες τον εξοστρακίζουν.

Τα hell house,δεν κάνουν τίποτα άλλο,πέρα απο το να συγκεντρώνουν όλους τους δαίμονες όλων των θρησκειών σε "ενα" δαιμονικό σύνολο,πλασάροντας με έξυπνο τρόπο μια νέα ολική "θρησκεία",βάσει του προγράμματος της Παγκοσμιοποίησης.

Προωθούν την εξοικείωση των ηλιθίων [και είναι πάρα πολλοί],με τα κάθε είδους δαιμόνια,προϊόντα της αχαλίνωτης "μηχανής" ελέγχου του χαμηλής νοημοσύνης,αγελαίου κοπαδιού.Απο την παγίδα δεν ξεφεύγουν,ούτε οι έξυπνοι,που κάθε άλλο παρά έξυπνοι αποδεικνύονται,πηγαίνοντας τα παιδιά τους σε τέτοιους χώρους,χάριν διασκέδασης.

Εχω ζήσει αρκετά Χαλογουήν στις ΗΠΑ,μερικά απο τα οποία ήταν απο αηδιαστικά έως φρικιαστικά,με απίθανες ομαδικές και στοχευμένες παρουσιάσεις,σαν να είχαν κάποια οργανωτική επιμέλεια και δεν ήταν απλές τυχαίες σκέψεις στα μυαλά των ιθυνόντων.

Ομάδες απο κολεγιόπεδα,κάνουν έρανο και προσλαμβάνουν ηθοποιούς,τους ντύνουν με κατάλληλες δαιμονικές στολές και τους βάζουν να κάνουν τρομαχτικούς διαλόγους,περιφερόμενοι στους δρόμους των μικρών πόλεων και είδικά σε μέρη που το θρησκευτικό φρόνημα των κατοίκων είναι υψηλό.Σαίντ Λιούϊς,Τεννεση,Μοντανα,Βιρτζίνια κ.λ.π.

Πίσω απο την εμφανή βιομηχανία του κέρδους,απο τα Σπίτια της Κόλασης,θα μπορούσαμε ίσως να υποθέσουμε,ότι υπάρχει και κάποιο οργανωμένο σχέδιο.[συνομωσιολόγος που είμαι όμως...!!]

Κάποιοι θέλουν να εξοικειωθεί η ανθρωπότητα με τους δαίμονες?

Αν ναι γιατί?

Είναι στη φύση μου να ψάχνω τα 'γιατί",αλλά για αυτό ειδικά το "γιατί",δεν έχω απαντήσεις.Το θεωρώ τόσο βλακώδες και τόσο ανύπαρκτο,όσο και το αντίθετό του.Τις θρησκείες!!

Ισως ο Icky,να έχει τις απαντήσεις...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

30/12/2011, 00:10:40
Προσωπικά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το όλο γεγονός και ο λόγος…

Σε κάθε καλό “μυθιστόρημα” αυτό που προσπαθεί ο/οι δημιουργός/οί του είναι να επηρεάσει έμμεσα ή άμεσα το αναγνωστικό κοινό , προσπαθώντας να αγγίξει το ψυχολογικό και αισθηματικό τους κόσμο.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε αυτό το πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημα που έχει αντέξει τόσες χιλιάδες χρόνια, καθώς έχοντας ενσωματώσει μέσα στην ιστορία του ηθικούς κανόνες, λύσεις πάνω σε ανθρώπινες αδυναμίες και ερωτήματα, ανασφάλειες, ανταμοιβές αλλά και τιμωρίες (φόβο), έχει καταφέρει να γίνει ένα πολύ επιτυχημένο show, πχ. τα “Hell Houses” όπου διάφοροι επιτήδειοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα την ανθρώπινη άγνοια και αδυναμία, με την μόνη διάφορα πως ο γραπτός λόγος μετατράπηκε σε οπτικοακουστικό θέαμα, οπότε και τα μηνύματα (ενοχές, φόβοι) πιο έντονα….

30/12/2011, 20:35:57
Agnostic
quote:
Η διαφορά ενός "Hell House" από τις περισσότερες τρομακτικές ατραξιόν είναι ότι το τρομακτικό "show" του επικεντρώνεται στο δίπτυχο αμαρτία και μεταθανάτια τιμωρία με γενικότερο μήνυμα προς τον επισκέπτη να πιστέψει στον Χριστό διαφορετικά θα καεί στην κόλαση.

Δηλαδή, πέρα από το "παραδοσιακό" κήρυγμα της εκκλησίας, οι απειλές για θεική τιμωρία λαμβάνουν χώρα και μέσα από τέτοιου είδους θεάματα τώρα! Όσο περνάει ο καιρός, χειροτερεύουν τα πράγματα.

Είδα, μάλιστα, και ένα σχετικό βίντεο και μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα σε κάποιες στιγμές. Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται οι διάφορες σκηνές είναι το λιγότερο προσβλητικός έως και σαδιστικός και το χειρότερο είναι πως τα θέματα τα οποία πραγματεύεται ένα hell house είναι θέματα βγαλμένα μέσα από την ίδια τη ζωή, θέματα που αφορούν σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος που προβάλλονται έχει πολύ σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο σε αυτούς που τα παρακολουθούν, ειδικά αν είναι χριστιανοί.

Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά...

Edited by - Narkissa555 on 30/12/2011 20:37:03

Edited by - Narkissa555 on 30/12/2011 20:43:58

02/01/2012, 16:25:59
Αγαπητή Narkissa555...υποθέτω ότι το κήρυγμα προσαρμόζεται στις τεχνολογικές δυνατότητες και τις τάσεις της εποχής ώστε να δείχνει πιο πειστικό, έντονο και ρεαλιστικό, όπως σωστά γράφει και ο φίλος elo.

Θα είχε ενδιαφέρον να πέρναμε μια εικόνα από το βίντεο που λες ότι είδες. Εγώ βρήκα το παρακάτω βίντεο από ένα σχετικό "show" σε hell house (αναφέρεται ως "Christian Halloween Haunted House") και ενίσχυσε την αρχική αρνητική μου εικόνα για αυτά.

http://www.youtube.com/watch?v=DWjoBT5tCIg
(αξίζει να του ρίξετε μια ματιά αλλά προσοχή διότι σε ορισμένα σημεία είναι λίγο σκληρό δείχνοντας ψεύτικα αίματα)

Το show στο παραπάνω βίντεο δείχνει πώς τιμωρούνται στην κόλαση διάφορες κατηγορίες "αμαρτωλών" (αυτόχειρες, ομοφυλόφιλοι) ενώ μια γυναίκα που προέβη σε έκτρωση σώζεται επειδή δέχεται τον Χριστό. Προσέξτε πως σε κάθε σκηνικό υπάρχει η μορφή του Χάρου συμμετέχοντας συχνά στα δρώμενα. Εντελώς κακόγουστη είναι η σκηνή που ο Θεός μιλώντας σε κάποιους αποθανόντες δέχεται έναν στο βασίλειό του επειδή μετανόησε αλλά στους άλλους ρίχνει πόρτα λέγοντας "είχατε ο καθένας πολλές ευκαιρίες να απαντήσετε στο κάλεσμά μου, απ' τη στιγμή που απορρίψατε τον γιο μου δεν έχετε θέση στο βασίλειό μου" και στέλνονται ολοταχώς στην κόλαση (7ο λεπτό περίπου στο βίντεο)

Μερικές εικόνες από show σε Hell House υπάρχουν στο ακόλουθο άρθρο-κριτική ενός τέτοιου show.

http://hemi.nyu.edu/hemi/en/e-misferica-41/smalec/

Αξιοπρόσεκτη είναι η φώτο με τον διάβολο(?) να ευλογεί μάλλον το γάμο δύο ομοφυλόφιλων

Το μήνυμα είναι προφανές! Θα καούν στην κόλαση!

Θα συμφωνήσω με την Narkissa555 και τον Dying_Incubus για τις πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις σε μια μερίδα ατόμων που θα επισκεφτούν έναν τέτοιο χώρο. Δεν θεωρώ σωστό αυτού του τύπου το ψυχολογικό παιχνίδι από πλευράς οργανωτών των Hell House.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/01/2012, 18:30:57
Αυτή η μερίδα ανθρώπων είναι ήδη επηρεασμένη και επιρρεπής...

Προσωπικά νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει μόνο χριστιανούς διότι είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο, ήδη, σπαρμένος στο μυαλό τους φόβος για την τιμωρία που τους περιμένει αν δεν ακολουθήσουν τις επιταγές της εκκλησίας.
Άλλωστε μόνο αυτοί έχουν λόγους να φοβούνται το διάβολο διότι είναι εφεύρεση του παραμυθιού που έχουν για θρησκεία.

Δε νομίζω ότι ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί ψυχολογικά από τέτοιου είδους χαριτωμενιές...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

02/01/2012, 19:29:50
γιάπετ
η δική μου άποψη είναι ότι είτε τα "Σπίτια Της Κολάσεως" επηρεάζουν ισχυρά μόνο χριστιανούς, είτε όχι, όπως και να έχει προσβάλλουν ανθρώπους, επιλογές και καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Και στο κάτω κάτω, σκέψου το εξής: Μια έφηβη που έχει κάνει έκτρωση (φαινόμενο αρκετά συχνό-δυστυχώς-στις μέρες μας)δεν θα επηρεαστεί ψυχολογικά όταν δει την αντίστοιχη σκηνή και μάλιστα ενισχυμένη με extra εφέ αίματος, πόνου και τιμωρίας, είτε είναι χριστιανή,είτε όχι?

02/01/2012, 20:01:59
Αγαπητή μου, Narkissa555 θεωρώ ότι κάθε εξωτερικό ερέθισμα ανακαλεί παραστάσεις στο μυαλό μας προκειμένου να οπτικοποιηθεί και να καταστεί αντιληπτό.

Τα συναισθήματα που δημιουργεί, επομένως, έχουν να κάνουν μ' αυτό.

Με λίγα λόγια ό,τι έχει κάποιος μέσα στο κεφάλι του αυτό αναπαράγεται και δημιουργεί αντίστοιχα συναισθήματα.

Όσον αφορά στο παράδειγμά σου, θεωρώ ότι η μη χριστιανή έφηβη δεν έχει να φοβηθεί (άσχετα αν η έκτρωση είναι από μόνη της δυσάρεστο και ψυχοφθόρο γεγονός) καμμιά μελλοντική θεϊκή τιμωρία και είναι πεποίθησή της αυτό, αφού δεν τις έχουν ενσταλάξει το φόβο αυτής.

Αυτή είναι βέβαια, προσωπική άποψη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 02/01/2012 20:03:36

02/01/2012, 20:03:59
Σεβαστή η άποψή σου, γιάπετ

Agnostic, ένα από τα video που είδα είναι το ακόλουθο:

http://www.youtube.com/watch?v=WDy0lY62me4

Edited by - Narkissa555 on 02/01/2012 20:12:37

21/01/2012, 11:18:33
Δεν πάμε καλά.. ομολογώ πως δεν είχα ξανά ακούσει για τα Hell Houses αλλά τελικά από τέτοια μυαλά, όλα να τα περιμένει κανείς.

Δεν θα πήγαινα ούτε για να γελάσω μιας και οι κακές/φτηνές κωμωδίες πάντα μου την έδιναν στα νεύρα, πόσο μάλλον να παρευρεθώ και μάλιστα να κόψω εισητήριο για ένα τσούρμο κουτοπόνηρων φανατισμένων εκμεταλευτών. Ό,τι δήποτε άλλο εκτός από γέλιο θα μπορούσε να μου προκαλέσει κάτι τέτοιο.
Στεναχώρια ίσως για την κατάντια που βλέπω σε κάποιους ανθρώπους, οργή σίγουρα για το ποταπό κατασκεύαμσα που προσπαθεί προσηλυτίζοντας και απομυζόντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς αλλά ακόμα περισσότερο νιώθω τρόμο για το που φτάνει ο άνθρωπος όταν αφήνεται να γίνεται κουτός κ πόσο εύκολα χειραγωγίσιμος είναι ακόμα και τώρα εν έτει 2012 και να οπισθοδρομεί σε αντιλήψεις που θυμίζουν μεσαίωνα.
Και δυστυχώς το βλέπω συχνά πυνκά να συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας σήμερα και προσωπικά εμένα αυτό με προβληματίζει περισσότερο από όλα.

Γιατί κατά τα άλλα αν ψάξω για κάτι πραγματικά διασκεδαστικό ο διάβολος ξεπερνά κάθε προσδοκία μου και πιο ενδιαφέρων τύπος είναι και πιο προοδευτικός και πιο φιλάνθρωπος. και πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες έχει

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

28/01/2012, 14:39:44
quote:
Γιατί κατά τα άλλα αν ψάξω για κάτι πραγματικά διασκεδαστικό ο διάβολος ξεπερνά κάθε προσδοκία μου και πιο ενδιαφέρων τύπος είναι και πιο προοδευτικός και πιο φιλάνθρωπος. και πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες έχει

Άσε που και τις ελάχιστες φορές κατά τις οποίες εμφανίζεται στη χριστιανική βίβλο, δεν έκανε και κάτι το τρομερό...

In anticipation of my resurrection...

30/01/2012, 10:21:57

Dying_Incubus
quote:
Άσε που και τις ελάχιστες φορές κατά τις οποίες εμφανίζεται στη χριστιανική βίβλο, δεν έκανε και κάτι το τρομερό...

Έλα ντε? Τί να πούμε για κάτι άλλους εγωκεντρικούς τύπους???

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND