ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/10/2005, 21:04:39
WWalker:
«Αν διάβασες τι γράφει ο Στράβων, θα πρόσεχες ότι εννοεί πως αυτό το ΚΑΤΙ που δημιούργησε το σύμπαν δεν το σχεδίασε ώστε εμείς να προκύψουμε από αυτό, αλλά προκύψαμε στην διαδρομή.»

Ε και?

Ο Στράβων είναι ένας ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ του 1ου αιώνα π.χ.

Είπε και έγραψε αυτά που ΕΙΔΕ και ΑΚΟΥΣΕ. Αντιλαμβάνεσαι?

WWalker:
«Από που και ως που ανθρώπινο;»

Ανθρώπινο διότι έχουμε την απίστευτη ικανότητα να μελετούμε και να σκεφτόμαστε για τον θάνατο μας. Αυτό, μας κάνει να δημιουργούμε «θεούς» και διάφορα άλλα μονοπάτια….

WWalker:
«Δηλαδή είναι συμπτώσεις σε τελική ανάλυση, χωρίς να μεσολαβήσει η ανάλυση. Μάααλιστα....»

Δεν θέλουμε να είμαστε δογματικοί. Αποφεύγουμε τα θέσφατα. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα οικτρά λάθη των δογμάτων.

Ένα «σοφό» τρίπτυχο.

Ωστόσο, λέμε ότι ΟΤΑΝ και ΕΑΝ έχουμε αποδείξεις περί της έννοιας που δίνουνε οι θεολογούντες στο μετα-φυσικό, τότε θα τις συζητήσουμε.

Έως τότε, έχουμε την ανεξερεύνητη και μυστήρια μαγεία της Φύσης. Και τέλος, τι πιο «μεταφυσικό» από την ίδια την άγνωστη Φύση?

23/10/2005, 21:14:25
quote:
WWalker:
«Αν διάβασες τι γράφει ο Στράβων, θα πρόσεχες ότι εννοεί πως αυτό το ΚΑΤΙ που δημιούργησε το σύμπαν δεν το σχεδίασε ώστε εμείς να προκύψουμε από αυτό, αλλά προκύψαμε στην διαδρομή.»

Ε και?

Ο Στράβων είναι ένας ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ του 1ου αιώνα π.χ.

Είπε και έγραψε αυτά που ΕΙΔΕ και ΑΚΟΥΣΕ. Αντιλαμβάνεσαι?

Όχι, ο Στράβων είναι ένας νεοέλληνας, ο οποίος αρέσκεται στο να γράφει στα esoterica, και μάλιστα εξέφρασε την άποψή του στην προηγούμενη σελίδα. Κοινώς, ο Στράβων είναι αυτός:
http://www.esoterica.gr/forums/pop_profile.asp?mode=display&id=10222

Οπότε, δεν παραέδωσες προσοχή στο τι γράφεται σε αυτή την σελίδα.

quote:
WWalker:
«Από που και ως που ανθρώπινο;»

Ανθρώπινο διότι έχουμε την απίστευτη ικανότητα να μελετούμε και να σκεφτόμαστε για τον θάνατο μας. Αυτό, μας κάνει να δημιουργούμε «θεούς» και διάφορα άλλα μονοπάτια….

Και το ότι έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το κάνει <<ανθρώπινο>>; Τι συλλογιστική είναι αυτή πάλι;

quote:
WWalker:
«Δηλαδή είναι συμπτώσεις σε τελική ανάλυση, χωρίς να μεσολαβήσει η ανάλυση. Μάααλιστα....»

Δεν θέλουμε να είμαστε δογματικοί. Αποφεύγουμε τα θέσφατα. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα οικτρά λάθη των δογμάτων.

Ένα «σοφό» τρίπτυχο.

Ναι, μόνο που μόνο περί συμπτώσεων δεν υπάρχει ανάλυση.

quote:
Έως τότε, έχουμε την ανεξερεύνητη και μυστήρια μαγεία της Φύσης. Και τέλος, τι πιο «μεταφυσικό» από την ίδια την άγνωστη Φύση?

Η άγνωστη Φύση δηλαδή υπάγεται στο "Μετα-Φυσικό"; Όχι στο Φυσικό;
Δηλαδή το γνωστό είναι το φυσικό, και το άγνωστο είναι το μεταφυσικό;
Με άλλα λόγια, η φύση μεταβάλεται ανάλογα με την θεώρησή μας.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

23/10/2005, 21:29:50
WWalker:
«Όχι, ο Στράβων είναι ένας νεοέλληνας, ο οποίος αρέσκεται στο να γράφει στα esoterica, και μάλιστα εξέφρασε την άποψή του στην προηγούμενη σελίδα. Κοινώς, ο Στράβων είναι αυτός:»

Α καλά!

Όταν αναφερόμαστε σε ένα μέλος, καλό είναι να το υπογραμμίζουμε. ΠΩΣ ΝΑ γνωρίζουμε δηλαδή τα πάντα?

Σε κάθε περίπτωση, λέω και πάλι, ε και?

WWalker:
«Και το ότι έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το κάνει <<ανθρώπινο>>; Τι συλλογιστική είναι αυτή πάλι;»

Ναι διότι αυτό μας χαρακτηρίζει. Έχουμε την μοναδική «ικανότητα» να ζούμε σκεφτόμενοι…..τον θάνατο μας!!

Γνωρίζεις κάτι άλλο που να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και….να μην είναι άνθρωπος??

WWalker:
«Η άγνωστη Φύση δηλαδή υπάγεται στο "Μετα-Φυσικό"; Όχι στο Φυσικό;»

Γνωρίζεις όλο το εύρος της Φύσης? Γνωρίζεις άπαντα περί της λειτουργίας της Φύσης και των νόμων της?

Εδώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο παραγωγής των χιλιάδων κεραυνών που έχουμε σε καθημερινή βάση σε ολάκερο τον πλανήτη, και γνωρίζουμε τι εστί «μετα-φυσικό»?

WWalker:
«Δηλαδή το γνωστό είναι το φυσικό, και το άγνωστο είναι το μεταφυσικό;
Με άλλα λόγια, η φύση μεταβάλεται ανάλογα με την θεώρησή μας.»

Τα δόγματα, έδωσαν ερμηνείες που βόλευαν και βολεύουν τις ατεκμηρίωτες αναφορές και διεκδικήσεις τους. Εφόσον δεν μπορούσαν να παίξουνε στα χειροπιαστά δεδομένα, έπαιξαν το χαρτί του «μετα-φυσικού», λέγοντας έτσι ότι ο Θεός τους είναι πέρα και έξω από τα «Φυσικά».

Έωλο, στερούμενο αποδείξεων.

Έτσι, λέω και πάλι: τι πιο «μεταφυσικό» από τα όσα θα μάθουμε και γνωρίσουμε, αργότερα-μετά-, για τη Φύση?

Απλά είναι τα πράγματα, ας μην στρώνουμε πάντοτε το χαλί των θρησκειών.

23/10/2005, 21:47:58
quote:
WWalker:
«Όχι, ο Στράβων είναι ένας νεοέλληνας, ο οποίος αρέσκεται στο να γράφει στα esoterica, και μάλιστα εξέφρασε την άποψή του στην προηγούμενη σελίδα. Κοινώς, ο Στράβων είναι αυτός:»

Α καλά!

Όταν αναφερόμαστε σε ένα μέλος, καλό είναι να το υπογραμμίζουμε. ΠΩΣ ΝΑ γνωρίζουμε δηλαδή τα πάντα?

Σε κάθε περίπτωση, λέω και πάλι, ε και?

Καλά, με κοροιδεύεις τώρα; Μπαίνεις παρένθετος σε μια συζήτηση, και δεν κοιτάς τι έχει γραφτεί πριν;
Τι ε και; Αναφέρομαι σε αυτό που έγραψε ο Στράβων.

quote:
WWalker:
«Και το ότι έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το κάνει <<ανθρώπινο>>; Τι συλλογιστική είναι αυτή πάλι;»

Ναι διότι αυτό μας χαρακτηρίζει. Έχουμε την μοναδική «ικανότητα» να ζούμε σκεφτόμενοι…..τον θάνατο μας!!

Λοιπόν εγώ γράφω:
<<Τότε είμαστε παραπροιόντα της φύσης.
Όσο λογικό κι αν μπορεί να ακούγεται κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να το δεχθώ, καθώς αφαιρεί οποιαδήποτε σημαντικότητα από την ζωή μου. Μου αφαιρεί τον στόχο.>>

Εσύ λοιπόν, θεωρείς το ότι είμαστε παραπροινόντα της φύσης, είναι λογικό και ανθρώπινο.
Αν το ότι είμαστε παραπροιόντα της φύσης είναι ανθρώπινο, επειδή είμαστε το μόνο ζώο που σκέφτεται τον θάνατό του, εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω πια.

quote:
Γνωρίζεις κάτι άλλο που να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και….να μην είναι άνθρωπος??

Ουδέποτε υποστήριξα κάτι τέτοιο.

quote:
WWalker:
«Η άγνωστη Φύση δηλαδή υπάγεται στο "Μετα-Φυσικό"; Όχι στο Φυσικό;»

Γνωρίζεις όλο το εύρος της Φύσης? Γνωρίζεις άπαντα περί της λειτουργίας της Φύσης και των νόμων της?

Όχι, γιατί δεν είμαι παντογνώστης.
Οι ερωτήσεις σου επιδέχονται μια απάντηση την οποία ήδη γνωρίζεις, συνεπώς είναι περιττές.

quote:
Εδώ δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο παραγωγής των χιλιάδων κεραυνών που έχουμε σε καθημερινή βάση σε ολάκερο τον πλανήτη, και γνωρίζουμε τι εστί «μετα-φυσικό»?

Και βάσει αυτού του συλλογισμού διαχωρίζεις το γνωστό ως "φυσικό" και το άγνωστο ως "μεταφυσικό";

quote:
Με άλλα λόγια, η φύση μεταβάλεται ανάλογα με την θεώρησή μας.»

Τα δόγματα, έδωσαν ερμηνείες που βόλευαν και βολεύουν τις ατεκμηρίωτες αναφορές και διεκδικήσεις τους. Εφόσον δεν μπορούσαν να παίξουνε στα χειροπιαστά δεδομένα, έπαιξαν το χαρτί του «μετα-φυσικού», λέγοντας έτσι ότι ο Θεός τους είναι πέρα και έξω από τα «Φυσικά».

Το χαρτί του μεταφυσικού δεν το έφτιαξαν τα δόγματα. Η μεταφυσική απαντάει στις θεωρητικές επιστήμες, νομίζω ως κλάδος της Φιλοσοφίας, χωρίς να είμαι σίγουρος.
Πάντως, δεν έχει και μεγάλη σχέση με το θέμα μας αυτό το οποίο λες, περί δογμάτων. Περισσότερο ως ευκαιρία για επίθεση στα δόγματα το βλέπω.

quote:
Έωλο, στερούμενο αποδείξεων.

Ναι, αυτό λέω. Ότι η άποψή σου είναι έωλη, στερούμενη αποδείξεων.

quote:
Έτσι, λέω και πάλι: τι πιο «μεταφυσικό» από τα όσα θα μάθουμε και γνωρίσουμε, αργότερα-μετά-, για τη Φύση?

Δηλαδή χτίζεις εκ νέου έναν ορισμό για την λέξη "μεταφυσικό".

quote:
Απλά είναι τα πράγματα, ας μην στρώνουμε πάντοτε το χαλί των θρησκειών

Οι θρησκείες τώρα τι σχέση έχουν με το αν είναι συμπτώσεις τα γεγονότα που οδήγησαν την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη;

----------------------

24/10/2005, 00:45:55
WWalker:
«Αν το ότι είμαστε παραπροιόντα της φύσης είναι ανθρώπινο, επειδή είμαστε το μόνο ζώο που σκέφτεται τον θάνατό του, εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω πια.»

Πρώτον βγάλε από το μυαλό σου τις «κατατάξεις της Φύσης». Επειδή έμαθες να σκέφτεσαι ως κάτι «ξεχωριστό» από έναν «Δημιουργό» με επίλεκτους απεσταλμένους και προφήτες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να μακρηγορήσουμε για να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουνε προϊόντα και…..παραπροϊόντα (!), παρά απλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Δεύτερον, είπαμε πως ως εξελικτικά εξόχως ανεπτυγμένα όντα έχουμε την μοναδική (όπως φαίνεται) ικανότητα να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ.

Αυτό είπα!

Έλεος πια με την υπεραπλούστευση και τις θρησκευτικές απόψεις περί «παραπροϊόντων».

WWalker:
«Οι ερωτήσεις σου επιδέχονται μια απάντηση την οποία ήδη γνωρίζεις, συνεπώς είναι περιττές.»

Περιττές είναι οι ερωτήσεις μου φίλτατε, επειδή σου κόβουνε το «μετα-φυσικό» θέατρο που πολύ θα’θελες όλοι μας να συμμετέχουμε.

Οι ερωτήσεις μου, τείνουνε πολύ απλά να μεταφέρουνε με τρόπο απλό και ξεκάθαρο το έωλο της «μετα-φυσικής» κουλτούρας των θρησκειών.

WWalker:
«Ναι, αυτό λέω. Ότι η άποψή σου είναι έωλη, στερούμενη αποδείξεων.»

Εκτός από το να παπαγαλίζεις??

WWalker:
«Δηλαδή χτίζεις εκ νέου έναν ορισμό για την λέξη "μεταφυσικό".»

Όχι. Απλά δίνω την διάσταση ως έχει, σε σχέση με την πραγματικότητα της Φύσης.

Για να μην τζάμπα κουράζω όμως, διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την ερμηνεία.
http://www.blackstate.gr/Metafysics.htm

anchorΜέλος
24/10/2005, 09:49:14
quote:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Εξ 'αυτού δεν μπορει να κατηγορηθεί η 12θεη θρησκεία τους σήμερα.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν δημιούργησαν ένα, δημιούργησαν πολλά τα οποία στον καιρό τους επικρατούσαν. Ούτε ο Χριστιανισμός, σήμερα, μπορεί να κατηγορηθεί σήμερα, για γεγονότα πριν 1000 ή και 3000 χρόνια.
anchorΜέλος
24/10/2005, 09:56:34
quote:
Πρώτον βγάλε από το μυαλό σου τις «κατατάξεις της Φύσης». Επειδή έμαθες να σκέφτεσαι ως κάτι «ξεχωριστό» από έναν «Δημιουργό» με επίλεκτους απεσταλμένους και προφήτες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να μακρηγορήσουμε για να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουνε προϊόντα και…..παραπροϊόντα (!), παρά απλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

1ον Που το ξέρεις;
2ον Τη Φύση ποιο/τι τη δημιούργησε;

Edited by - anchor on 24/10/2005 10:24:20

anchorΜέλος
24/10/2005, 10:15:36
quote:
Εμενα προσωπικα η λογικη μου λεει οτι υπαρχει "ΚΑΤΙ"(η δημιουργος αιτια) αλλα δεν ασχολειται μαζι μας και ουτε ζητησε ποτε να ασχοληθουμε μ'αυτο.Λοιπον ο Χριστινισμος βρισκεται ακριβως στον αντιποδα.
Εεεε, αυτό το είπε ο Επίκουρος (Κύριαι Δόξαι Ι, αν θυμάμαι καλά), ότι "δεν αρχολείται μαζί μας" εννοώ.
quote:

Anchor ειμαι σε συγχυση.Εισαι Χριστιανος απ'οτι καταλαβα.Και στηριζεις την Χριστιανικη Εκκλησια.
Η απορια μου(αυτο απευθυνεται σε ολους) ειναι γιατι καποιος χρειαζεται την Εκκλησια και τις αυθαιρετες προσεγγισεις τις(του θειου) για να βιωνει την παρουσια του;Ακομα περισσοτερο γιατι τον Χριστιανισμο(ξενος προς τους εδοξους προγονους μας) και γιατι αυτος να θεωρειται στοιχειο Ελληνικο(και αναποσπαστο για πολλους).Μηπως σε αντιθεση με οτι ειπες επειδη ετσι τα βρηκαμε(οπως βρηκαμε κατεστραμενο τον Ελληνισμο);
Όχι αλλά τα θέματα που θέτεις είναι πολύ μεγάλα για πρόχειρες απαντήσεις. Από μια άποψη δεν χρειάζεσαι καθόλου κάτι όπως η εκκλησία για να βιώσεις την παρουσία.
Για να συνεχίσεις όμως να βιώνεις κάποια πράγματα - και να μην είναι ένα στιγμιαίο φαινόμενο που η ζωή σε κάνει να το ξεχάσεις - είναι χρήσιμη η συμμετοχή σε μια κοινωνία ανθρώπων (αυτό θα πει Εκκλησία, από το "κάλεσμα", μάζωξη!) όπου θα κυριαρχεί η αλληλοενθάρρυνση. Θα μου πεις ότι κυριαρχεί τέτοιο πράγμα στην εκκλησία σήμερα; Δεν αρνούμαι αυτό το πρόβλημα. Αλλά δεν το θεωρώ και λόγο να αγωνιστώ για να την ξερριζώσω. Κάποια δουλειά γίνεται και στηρίζω το καλό, όπου γίνεται.
Και κανείς, μα κανείς, δεν κάνει "αυθαίρετες" προσεγγίσεις. Απλά οι προσεγγίσεις μερικών είναι πιο γερά θεμελιωμένες από άλλους.
anchorΜέλος
24/10/2005, 10:29:49
quote:

Σκέψου ότι πολλοί από τους προγονούς μας ήταν αθεϊστές, πχ. οι Σοφιστές στην αρχαία Ελλάδα.

Έπειτα σκέψου το πως (κάποιοί από τους) Σοφιστές κυνηγήθηκαν από την δημοκρατική Αθήνα και κατάλαβε ότι:
1. Δεν ήταν "πολλοί από τους πρόγονούς μας αθεϊστές" αλλά μια μικρή μειοψηφεία (όχι ότι στο θέμα "η πλειοψηφεία κερδίζει"... αλλά να μη λέμε και ότι θέλουμε)
2. Κάποιοι λένε ότι θέλουνε για να "δείξουν" μια άποψη που εκ των πραγμάτων είναι υποκειμενική.
24/10/2005, 13:10:20
quote:
Πρώτον βγάλε από το μυαλό σου τις «κατατάξεις της Φύσης».

Έτσι έμαθα μια ζωή, να κατατάσσω τα πράγματα στην Φύση. Τώρα θα το αλλάξω αυτό για να περάσεις εσύ το δικό σου;

quote:
Επειδή έμαθες να σκέφτεσαι ως κάτι «ξεχωριστό» από έναν «Δημιουργό» με επίλεκτους απεσταλμένους και προφήτες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να μακρηγορήσουμε για να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουνε προϊόντα και…..παραπροϊόντα (!), παρά απλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Ξαναδιάβασε τι γράφει ο Στράβων επιτέλους για να μην με κουράζεις τσάμπα. Κάνουμε σαφή διαχωρισμό ότι σκοπός της δημιουργίας είναι ο κόσμος, και ο άνθρωπος προκύπτει από αυτή χωρίς ο Δημιουργός να το έχει επιδιώξει.

quote:
Δεύτερον, είπαμε πως ως εξελικτικά εξόχως ανεπτυγμένα όντα έχουμε την μοναδική (όπως φαίνεται) ικανότητα να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ.

Τι εξελικτικά είναι αυτό; Υπάρχει κάποια <<Θεωρία της Εξέλιξης>> μαθηματικά έγκυρη που να σε επιβεβαιώνει; Όχι βέβαια.

quote:
Έλεος πια με την υπεραπλούστευση και τις θρησκευτικές απόψεις περί «παραπροϊόντων».

Η άποψη περί <<παραπροιόντων>> δεν είναι ούτε υπεραπλούστευση, ούτε θρησκευτική.

quote:
WWalker:
«Οι ερωτήσεις σου επιδέχονται μια απάντηση την οποία ήδη γνωρίζεις, συνεπώς είναι περιττές.»

Περιττές είναι οι ερωτήσεις μου φίλτατε, επειδή σου κόβουνε το «μετα-φυσικό» θέατρο που πολύ θα’θελες όλοι μας να συμμετέχουμε.

Μεγάλη ιδέα έχεις για τις ερωτήσεις σου.
Ακούς εκεί "μου κόβουνε" το μεταφυσικό θέατρο.
Στο να διαφημίζεσαι τελικά καλός είσαι.

quote:
Οι ερωτήσεις μου, τείνουνε πολύ απλά να μεταφέρουνε με τρόπο απλό και ξεκάθαρο το έωλο της «μετα-φυσικής» κουλτούρας των θρησκειών.

Και από που και ως που τείνουνε να μεταφέρουνε το έωλο της μεταφυσικής κουλτούρας των θρησκειών;

quote:
WWalker:
«Ναι, αυτό λέω. Ότι η άποψή σου είναι έωλη, στερούμενη αποδείξεων.»

Εκτός από το να παπαγαλίζεις??

Τι να παπαγαλίζω; Την άποψή σου σχολίαζα, και κάτω απο τον σχολιασμό μου γράφεις ένα "έωλο στερούμενο αποδείξεων" λες και πήρα θέση.

quote:
WWalker:
«Δηλαδή χτίζεις εκ νέου έναν ορισμό για την λέξη "μεταφυσικό".»

Όχι. Απλά δίνω την διάσταση ως έχει

Τι κάνεις λέει;
Και πως "έχει η διάστασή της" δηλαδή;

quote:
σε σχέση με την πραγματικότητα της Φύσης.

Και που ξέρεις ότι η Φύση είναι πραγματική;

quote:
Για να μην τζάμπα κουράζω όμως, διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την ερμηνεία.

Για να μην κουράζεις, την παραθέτω κιόλας:

Είναι το τμήμα της φιλοσοφίας που μελετά την ύπαρξη μέσω της έρευνας των βασικών αρχών του πραγματικού. Η καταγωγή του όρου ανάγεται στην έκδοση των έργων του Αριστοτέλη υπό την επιμέλεια του Ανδρόνικου του Ροδίτη (1ος αιώνας π.Χ.). Σ’ αυτή την έκδοση τα αριστοτελικά γραπτά που αφορούσαν τα υπερβατικά προβλήματα της πραγματικότητας βρισκόταν τοποθετημένα μετά τα γραπτά που αφορούσαν τη φύση, ‘’Φυσική’’ και γι’ αυτό ονομάστηκαν ‘’Μεταφυσική’’. Από τη λογοτεχνική έννοια του όρου ‘’οι πραγματείες που ακολουθούν εκείνες γύρω από τη φύση’’ πέρασε έπειτα στο να περιγράφει τη θεωρία που περιλαμβάνεται σε τέτοιες πραγματείες, δηλαδή τη θεωρία των βασικών αρχών του σύμπαντος πέρα από την νοητή πραγματικότητα. Ο Αριστοτέλης προσδιόρισε αυτή τη θεωρία ως πρώτη επιστήμη και πιο συγκεκριμένα θεώρησε ότι αντικείμενο αυτής είναι το ον ως ον, δηλαδή η πραγματικότητα όπως αυτή ορίζεται σε εκείνες τις καθολικές απόψεις που είναι κοινές σε όλες τις ξεχωριστές πραγματικότητες, αντικείμενο των επιμέρους επιστημών. Η μεταφυσική κατ’ αυτή την έννοια παρουσιάζεται ως απόλυτη γνώση, έχοντας τον πρώτο λόγο πάνω σ’ όλες τις επιστήμες στις οποίες παρέχει τις αρχές πάνω στις οποίες θεμελιώνονται όλοι οι τομείς της γνώσης. Γι’ αυτό ακριβώς η μεταφυσική υποβλήθηκε σε αυστηρή κριτική από τους Διαφωτιστές και από τον Καντ που απόδειξε το αβάσιμο μιας μεταφυσικής που θεωρείται επιστημονική. Η σύγχρονη σκέψη υπέβαλε σε κριτική κάθε φιλοσοφία που ισχυρίζεται ότι θα δώσει μια τελειωτική και οριστική εξήγηση της πραγματικότητας και της γνώσης.

Λοιπόν, εγώ λέω να κάνουμε ένα πείραμα. Θα πάω στο google, και θα πατήσω "μεταφυσική" απλά και ωραία.
Για να δούμε, το πρώτο αποτέλεσμα:
http://www.google.com.gr/search?hl=el&q=%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CF%83%CE%
B9%CE%BA%CE%AE&btnG=Google+%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=

Καλό ε;

Βρήκες και συ το πρώτο αποτέλεσμα στο google και είπες "δεν το πετάω, λες και θα καταλάβει κανείς ότι δεν ξέρω τι λέω;"

Α ρε Schwabe! A ρε Schwabe!

----------------------

Edited by - WWalker on 24/10/2005 13:14:00

24/10/2005, 22:33:00
WWalker:
«Τι εξελικτικά είναι αυτό; Υπάρχει κάποια <<Θεωρία της Εξέλιξης>> μαθηματικά έγκυρη που να σε επιβεβαιώνει; Όχι βέβαια.»

Δεν υπάρχει «θεωρία», αλλά υπάρχει Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Γνωρίζεις και άλλα δημιουργήματα της φύσης που να μοιράζονται με εμάς την ικανότητα προσμονής του θανάτου μας, και δη από την ημέρα που μαθαίνουμε να μιλάμε??

Εάν γνωρίζεις κάτι σχετικό, ορίστε να μας το πεις. Τώρα, αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει εξελικτικά?

WWalker:
«Η άποψη περί <<παραπροιόντων>> δεν είναι ούτε υπεραπλούστευση, ούτε θρησκευτική.»

Τι είναι τότε παρακαλώ?? Μήπως….σου ήρθε ως «εξ αποκαλύψεως»?? Η μήπως έτσι σου έμαθαν να σκέφτεσαι τα βιβλία που έχεις διαβάσει? Μήπως έτσι έχεις μάθει να αισθάνεσαι καλύτερα?

Δίχως την θρησκευτική επιρροή αγαπητέ, ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που αναλώνεσαι δεν θα χαρακτήριζες ως «παραπροϊόν».

WWalker:
«Ακούς εκεί "μου κόβουνε" το μεταφυσικό θέατρο.»

Ακριβώς. Δεν σου αφήνουνε αρκετό αέρα για να αναπτύξεις τα νεφελώματα της χριστιανικής «μεταφυσικής».

WWalker:
«Και που ξέρεις ότι η Φύση είναι πραγματική;»

Χαρακτηρίζουμε ως πραγματικό αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε. Όλα τα άλλα, τα ερευνά η επιστήμη.

WWalker:
«Α ρε Schwabe! A ρε Schwabe!»

Για δες, έρχομαι από την γωνία??

VasiliscmΜέλος
24/10/2005, 23:21:42
Anchor,

Λέω:
"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Εξ 'αυτού δεν μπορει να κατηγορηθεί η 12θεη θρησκεία τους σήμερα.
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ."

Απαντάς:

quote:

Δεν δημιούργησαν ένα, δημιούργησαν πολλά τα οποία στον καιρό τους επικρατούσαν. Ούτε ο Χριστιανισμός, σήμερα, μπορεί να κατηγορηθεί σήμερα, για γεγονότα πριν 1000 ή και 3000 χρόνια.

Μα ο Θεός των Χριστιανών που ταυτίζεται με τον Θεό των Εβραίων, ευθύνεται για τις σφαγές τόσων λαών:

"1 Όταν Κύριος ο Θεός σου σε φέρη εις την γην, εις την οποίαν υπάγεις διά να κληρονομήσης αυτήν, και εκδιώξη έθνη πολλά απ' έμπροσθέν σου, τους Χετταίους και τους Γεργεσαίους και τους Αμορραίους και τους Χαναναίους και τους Φερεζαίους και τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, επτά έθνη μεγαλήτερα και δυνατώτερά σου·
2 και όταν Κύριος ο Θεός σου παραδώση αυτούς έμπροσθέν σου, θέλεις πατάξει αυτούς· κατά κράτος θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς· δεν θέλεις κάμει συνθήκην μετ' αυτών ουδέ θέλεις δείξει έλεος προς αυτούς·"
(Δευτερονόμιον κ.7)

Θέλεις να πεις ότι έχει γίνει παραγραφή αδικημάτων;
Θέλεις να πεις ότι μετάνειωσε ο Θεός και ο περιούσιος λαό του για τις σφαγές;
Γιατί τότε η Βίβλος δεν αναφέρει καμιά συγνώμη;

Δεν είναι ο ίδιος θεός που ισχυρίζονται ότι είναι ο θεός της Αγάπης;

Βασίλης

24/10/2005, 23:25:35
quote:
Δεν υπάρχει «θεωρία», αλλά υπάρχει Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Και η πραγματικότητα μιλάει για εξέλιξη για να καταλάβω; Δηλαδή μου ζητάς να αποδεχθώ την εξέλιξη όταν τα μαθηματικά της πετάνε λάσπη, επειδή υπάρχει η... πραγματικότητα;

quote:
Γνωρίζεις και άλλα δημιουργήματα της φύσης που να μοιράζονται με εμάς την ικανότητα προσμονής του θανάτου μας, και δη από την ημέρα που μαθαίνουμε να μιλάμε??

Βασικά, πως γνωρίζεις ότι τα άλλα δημιουργήματα της φύσης, όπως πχ το δελφίνι, δεν έχουν παρόμοια ικανότητα να αναλογίζονται τον δικό τους θάνατό, όταν κάλλιστα τα βλέπεις να στενοχωριούνται που ο σύντροφός τους πεθαίνει;
Δηλαδή, καλά το λέμε αυτό το οποίο λέω, αλλά να το φιλοσοφούμε κιόλας λίγο πριν το πούμε.

quote:
WWalker:
«Η άποψη περί <<παραπροιόντων>> δεν είναι ούτε υπεραπλούστευση, ούτε θρησκευτική.»

Τι είναι τότε παρακαλώ?? Μήπως….σου ήρθε ως «εξ αποκαλύψεως»?? Η μήπως έτσι σου έμαθαν να σκέφτεσαι τα βιβλία που έχεις διαβάσει? Μήπως έτσι έχεις μάθει να αισθάνεσαι καλύτερα?

Εξηγώ παρακάτω.
Τώρα αυτά που λες, να μην τα σχολιάσω καλύτερα, γιατί θέλουν μπεταντίν για να ρθουν στα σύγκαλά τους.

quote:
Δίχως την θρησκευτική επιρροή αγαπητέ, ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που αναλώνεσαι δεν θα χαρακτήριζες ως «παραπροϊόν».

Δηλαδή θέμα θρησκευτικής επιρροής είναι το αν ο σκοπός του δημιουργού ήταν να δημιουργήσει την φύση, και η φύση πήρε πρωτοβουλίες και δημιούργησε και ζωή;
Να σοβαρευτούμε λίγο λέω εγώ. Αυτό το οποίο λέω δεν έχει να κάνει με... θρησκευτικές επιρροές, αλλά με το πως υποσταστιοποιείται ο ντετερμινισμός στο θέμα <<ζωή>>.

quote:
Ακριβώς. Δεν σου αφήνουνε αρκετό αέρα για να αναπτύξεις τα νεφελώματα της χριστιανικής «μεταφυσικής».

Το κατά πόσον δεν μου αφήνουν αρκετό αέρα να... αναπτύξω τα... νεφελώματα της χριστιανικής... μεταφυσικής, το ξέρεις εσύ και ο καθρέπτης σου.
Πάντως, αυτή ήταν μια εξόχως διασκεδαστική απάντηση: μόλις ανακάλυψα ότι η χριστιανική μεταφυσική στηρίζεται σε νεφελώματα.
Άντε, μιας και είσαι καλό παιδί, θα σου κάνω δώρο ένα νεφέλωμα, να το 'χεις να το χαίρεσαι:

http://www.telescopes.cc/m42large.htm

Βαλ'το και background άμα θες, λέει άγρια αυτή η εικόνα!

quote:

Χαρακτηρίζουμε ως πραγματικό αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε. Όλα τα άλλα, τα ερευνά η επιστήμη.

Και συ δηλαδή θα κάθεσαι στην πολυθρονάρα σου και δεν θα σε ενδιαφέρει, μέχρις ότου η επιστήμη τα ερευνήσει και στα φέρει μασημένα;

quote:

Για δες, έρχομαι από την γωνία??

Google google είσαι δω?!?

----------------------

24/10/2005, 23:35:45
quote:
Θέλεις να πεις ότι έχει γίνει παραγραφή αδικημάτων;

Για να καταλάβω, ποιο δικαστήριο έχει τέτοια εξουσία ώστε να βάλει κάτω τον θεό και να του ανακοινώσει ποινές, γιατί ως τώρα αυτά τα οποία απαγγέλεις εσύ στον Θεό τα έχουν σκεφτεί πολλοί, αλλά κανένας δεν το κατάφερε.

quote:
Δεν είναι ο ίδιος θεός που ισχυρίζονται ότι είναι ο θεός της Αγάπης;

Ναι, μόνο που εκτός από το να αγαπά, ξέρει και το να τσαντίζεται και να ξεσπά, όταν οι άνθρωποι τον γράφουν στα παλιοπάπουτσά τους και τον περνάνε για θύμα.

----------------------

25/10/2005, 00:23:10
WWalker:
«Και η πραγματικότητα μιλάει για εξέλιξη για να καταλάβω;»

Όχι. Η πραγματικότητα ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Δεν σου φτάνει?

WWalker:
«Βασικά, πως γνωρίζεις ότι τα άλλα δημιουργήματα της φύσης, όπως πχ το δελφίνι, δεν έχουν παρόμοια ικανότητα..»

Σε παρακαλώ τώρα!

Γνωρίζεις κανένα δελφίνι να έχει…..σωτηριολογικό δόγμα και προσμονή παραδείσου????? Γνωρίζεις κανένα δελφίνι με…..δεήσεις και ευχέλαια για πνεύματα και ανάπαυση ψυχών???

Μην λέμε ότι θέλουμε. Κάτι τόσο παράλογο που συμβαίνει στον άνθρωπο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ζούμε με την προσμονή και αποθέωση του θανάτου μας!!

WWalker:
«Δηλαδή θέμα θρησκευτικής επιρροής είναι το αν ο σκοπός του δημιουργού ήταν να δημιουργήσει την φύση, και η φύση πήρε πρωτοβουλίες και δημιούργησε και ζωή;»

Και ΑΠΟ ΠΟΥ γνωρίζει ότι υπάρχει «Δημιουργός»? Μήπως από τα θρησκευτικά βιβλία που έχεις ΗΔΗ επηρεαστεί? Αυτό λέμε όλη την ώρα φίλτατε: δίχως την ΕΠΙΡΡΟΗ που έχεις ΗΔΗ δεχτεί, δεν θα θεωρούσες ότι καν δύναται ποτέ να έχει υπάρξει κάτι το οποίο να είναι ο «Δημιουργός»!

Τόσο κακό είναι να ομολογήσεις την αλήθεια?

WWalker:
«Πάντως, αυτή ήταν μια εξόχως διασκεδαστική απάντηση: μόλις ανακάλυψα ότι η χριστιανική μεταφυσική στηρίζεται σε νεφελώματα.»

Γιατί, έχεις την γνώμη ότι στηρίζεται σε…..«τεκμήρια»?? Για να είμαστε λίγο πιο σοβαροί σε παρακαλώ.

Η μήπως έχεις να μας υποδείξεις το γεωγραφικό στίγμα του…παραδείσου??

WWalker:
«Και συ δηλαδή θα κάθεσαι στην πολυθρονάρα σου και δεν θα σε ενδιαφέρει, μέχρις ότου η επιστήμη τα ερευνήσει και στα φέρει μασημένα;»

Όχι, θα τρέχω στα γόνατα να..προϋπαντήσω μέσω της «θαυματουργής εικόνας» στην Τήνο τα……ήδη εδώ και αιώνες μασημένα από σκοταδιστές και θρησκόληπτους της περασμένης χιλιετίας!!!!!!

Για «μασημένα» πάντως, καλά θα κάνεις μα μην μιλάς. Γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιοι ΠΡΕΠΕΙ να αποδέχονται τα όσα (μασημένα) το δόγμα τους παραδίδει σε λίγες αράδες χαρτιού………

25/10/2005, 01:00:37
quote:

Όχι. Η πραγματικότητα ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Δεν σου φτάνει?

Η πραγματικότητα είμαι εγώ; Τι είναι αυτό τώρα πάλι;

quote:

Σε παρακαλώ τώρα!

Γνωρίζεις κανένα δελφίνι να έχει…..σωτηριολογικό δόγμα και προσμονή παραδείσου????? Γνωρίζεις κανένα δελφίνι με…..δεήσεις και ευχέλαια για πνεύματα και ανάπαυση ψυχών???

Δεν με ρώτησες αν ξέρω ζώο που να ασπάζεται θρησκεία, με ρώτησες αν ξέρω ζώο το οποίο να καταλαβαίνει ότι μπορεί να πεθάνει κάποια στιγμή.
Δεν είναι ίδια αυτά τα δύο.

quote:
Μην λέμε ότι θέλουμε. Κάτι τόσο παράλογο που συμβαίνει στον άνθρωπο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ζούμε με την προσμονή και αποθέωση του θανάτου μας!!

Αυτό από που προκύπτει, βασικά; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το θέμα στις θρησκείες είναι μόνο ο θάνατος, και όχι η επί γης ζωή του ανθρώπου, όπως προβάλλεται μέσα από τις θρησκείες;

quote:

Και ΑΠΟ ΠΟΥ γνωρίζει ότι υπάρχει «Δημιουργός»?

Κάναμε αυτή την αρχική παραδοχή με τον φίλο Στράβων. Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει να διαβάσεις το τι λέγαμε.

quote:
Μήπως από τα θρησκευτικά βιβλία που έχεις ΗΔΗ επηρεαστεί?

Ηρέμησε λίγο. Μόνο ο εαυτός μου με επηρεάζει εμένα.

quote:
Αυτό λέμε όλη την ώρα φίλτατε: δίχως την ΕΠΙΡΡΟΗ που έχεις ΗΔΗ δεχτεί, δεν θα θεωρούσες ότι καν δύναται ποτέ να έχει υπάρξει κάτι το οποίο να είναι ο «Δημιουργός»!

Που το στηρίζεις αυτό;
Δηλαδή ο πρώτος άνθρωπος πάνω στην Γη που άρχισε να αναρωτιέται ποιος τον έφτιαξε, είχε διαβάσει πρώτα θρησκευτικά βιβλία;

quote:
Τόσο κακό είναι να ομολογήσεις την αλήθεια?

Άσε τους εντυπωσιασμούς τώρα, και τις γενικεύσεις. Όταν θεωρώ πως κάπου έχεις δίκιο θα στο πω.

quote:
WWalker:
«Πάντως, αυτή ήταν μια εξόχως διασκεδαστική απάντηση: μόλις ανακάλυψα ότι η χριστιανική μεταφυσική στηρίζεται σε νεφελώματα.»

Γιατί, έχεις την γνώμη ότι στηρίζεται σε…..«τεκμήρια»?? Για να είμαστε λίγο πιο σοβαροί σε παρακαλώ.

Η μήπως έχεις να μας υποδείξεις το γεωγραφικό στίγμα του…παραδείσου??

Βασικά, ήταν διασκεδαστική χάρη στην λέξη <<νεφέλωμα>>.

quote:

Όχι, θα τρέχω στα γόνατα να..προϋπαντήσω μέσω της «θαυματουργής εικόνας» στην Τήνο τα……ήδη εδώ και αιώνες μασημένα από σκοταδιστές και θρησκόληπτους της περασμένης χιλιετίας!!!!!!

Καλά, αυτά μην τα κάνεις.
Γιατί δεν γίνεσαι φυσικός ή μηχανικός σε κάποιο κλάδο;

quote:
Για «μασημένα» πάντως, καλά θα κάνεις μα μην μιλάς.

Γιατί ρε, δικτατορία έχουμε;

quote:
Γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιοι ΠΡΕΠΕΙ να αποδέχονται τα όσα (μασημένα) το δόγμα τους παραδίδει σε λίγες αράδες χαρτιού………

Εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα φαίνεται.

----------------------

anchorΜέλος
25/10/2005, 09:46:08
quote:

Λέω:
...
Μα ο Θεός των Χριστιανών που ταυτίζεται με τον Θεό των Εβραίων, ευθύνεται για τις σφαγές τόσων λαών:

Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι οι Χριστιανοί πιστεύουν τον Ιησού το Ναζωραίο, το οποίο θεωρούν και Χριστό.
Ο Ιησούς λοιπόν έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το γιατί ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζεται πολύ πιο αυστηρός, και οι Χριστιανοί τις θεωρούν ικανοποιητικές. Επιπλέον επειδή τον πιστεύουν (τον εμπιστεύονται δηλαδή) δέχονται το «νέο» πρόσωπο του Θεού της αγάπης, το οποίο ο Ιησούς έκανε γνωστό.
Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Ιησούς ήταν ότι δεν άλλαξε ο Θεός, ούτε πρόκειται για άλλο Θεό εκτός από εκείνον που είναι (και είναι για όλους τους λαούς και τους χρόνους ο Θεός), αλλά ότι εξαιτίας της σκληροκαρδίας των ανθρώπων, επειδή ήξερε ότι δεν θα μπορούσαν να βαστήξουν διαφορετικά, είναι πιο σκληρές οι εντολές της Παλαιάς Διαθήκης. Οι οποίες εντολές, στην Καινή Διαθήκη, φίλοι και αντίπαλοι τις αποκαλούν «ο νόμος του Μωυσή», πράγματα που ο Μωυσής είπε και δεν τα αποδίδουν απ’ ευθείας στον Θεό.
Τελικά δεν άλλαξε ο Θεός. Οι άνθρωποι άλλαξαν και αλλάζουν κι όσο αλλάζουν τόσο περισσότερα (ή και λιγότερα) μπορούν να καταλαβαίνουν από το Θεό. Αλλιώς μιλάς στον άσχετο, αλλιώς σ’ εκείνους που «θα ‘πρεπε να ξέρουν καλύτερα».

VasiliscmΜέλος
25/10/2005, 14:23:47
Anchor,

Λες:

quote:
Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι οι Χριστιανοί πιστεύουν τον Ιησού το Ναζωραίο, το οποίο θεωρούν και Χριστό.
Ο Ιησούς λοιπόν έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το γιατί ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζεται πολύ πιο αυστηρός, και οι Χριστιανοί τις θεωρούν ικανοποιητικές.

Ενδιαφέρουσα η άποψή σου αυτή. Δηλαδή:

Ο Θεός των Εβραίων έσφαζε και σκότωνε για να βγεί ο Υιός του μετά απο κάποια χρόνια να δώσει εξηγήσεις!

1.Σε ποιό σημείο της Καινής Διαθήκης δείνει τις εξηγήσεις ο Ιησούς;
(Έψαξα και δεν τις βρήκα!)
2."πολύ πιό αυστηρός" είναι το "φονέας λαών";

Βασίλης

25/10/2005, 19:07:08
WWalker:
«Κάναμε αυτή την αρχική παραδοχή με τον φίλο Στράβων. Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει να διαβάσεις το τι λέγαμε.»

Άσε τις «παραδοχές». ΠΩΣ και από πού γνωρίζεις??

WWalker:
«Ηρέμησε λίγο. Μόνο ο εαυτός μου με επηρεάζει εμένα.»

Ο εαυτός σου?? Δηλαδή εάν είχες γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ιράν…τα ίδια θα έλεγες?? Θα μίλαγες για Χριστό και προφητείες του Ιωάννη?

Λίγο θάρρος δεν κάνει κακό….

WWalker:
«Δηλαδή ο πρώτος άνθρωπος πάνω στην Γη που άρχισε να αναρωτιέται ποιος τον έφτιαξε, είχε διαβάσει πρώτα θρησκευτικά βιβλία;»

Και ΠΟΥ ξέρεις ΕΣΥ τι σκέφτονταν ο πρώτος άνθρωπος????

Μήπως δεν είναι άνθρωποι όλοι αυτοί οι επιστήμονες που δεν θεωρούνε ότι υπάρχει το «όν» που μιλάει το δόγμα σου?

WWalker:
«Γιατί δεν γίνεσαι φυσικός ή μηχανικός σε κάποιο κλάδο;»

Ε όχι και να αλλάξουμε επάγγελμα!!

WWalker:
«Γιατί ρε, δικτατορία έχουμε;»

Σοβαρά…..

25/10/2005, 19:45:30
quote:
WWalker:
«Κάναμε αυτή την αρχική παραδοχή με τον φίλο Στράβων. Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει να διαβάσεις το τι λέγαμε.»

Άσε τις «παραδοχές». ΠΩΣ και από πού γνωρίζεις??

Βασικά, το όλο οικοδόμημα του ορθολογισμού στηρίζεται πάνω στην ικανότητα του ανθρώπου να εξάγει ένα λογικό αποτέλεσμα κάνοντας αρχικές παραδοχές.
Κατά συνέπεια, νομίζω το "άσε τις παραδοχές" είναι άστοχο, αφού αυτό συμβαίνει επί 24ώρου βάσεως στο άνθρωπο.

Τώρα το ΠΩΣ και από που το γνωρίζω, όπως σου έχω ξαναπεί, αφορά προσωπικό βίωμα.

quote:

Ο εαυτός σου?? Δηλαδή εάν είχες γεννηθεί και μεγαλώσει στο Ιράν…τα ίδια θα έλεγες?? Θα μίλαγες για Χριστό και προφητείες του Ιωάννη?

Αν είχα γεννηθεί και είχα μεγαλώσει στο Ιράν, δεν θα ήμουνα εγώ. Θα ήμουνα ένας Ιρανός, που θα είχε να διαλέξει μεταξύ Ισλαμισμού και αθείας εσωτερικά.
Και σε ρωτάω εγώ τώρα: το ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα παίζει ρόλο στο αν θα είμαι άθεος ή Ορθόδοξος, όταν έχω ακολουθήσει θετικές επιστήμες που φρόντισαν να με εξοικειώσουν με τον <<άθεο>> κόσμο;

quote:

Και ΠΟΥ ξέρεις ΕΣΥ τι σκέφτονταν ο πρώτος άνθρωπος????

Ε καλά τώρα!

quote:
Μήπως δεν είναι άνθρωποι όλοι αυτοί οι επιστήμονες που δεν θεωρούνε ότι υπάρχει το «όν» που μιλάει το δόγμα σου?

Είπα γω τέτοιο πράγμα;
Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους ως προς αυτό το ζήτημα. Ούτε είναι το αν θα πιστεύει κάποιος κληρονομικό για να μου πεις πως αυτοί ξεκίνησαν από άλλον άνθρωπο.

quote:

Ε όχι και να αλλάξουμε επάγγελμα!!

Γιατί ρε συ; Αφού μας έχεις δείξει πως σε ενδιαφέρουν τα της φυσικομαθηματικής!
Ούτως ή άλλως, τα μισά μαθηματικά τα 'χεις έτοιμα.

quote:
WWalker:
«Γιατί ρε, δικτατορία έχουμε;»

Σοβαρά…..

Καλά, εδώ δεν σχολιάζω.

----------------------