- ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΑΔΟΞΑ; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ.
Όχι ρε Αφροδίτη δηλ. πως δεν υπήρξαν ? Υπήρξαν και παραυπήρξαν...
Αν πάρει φωτιά ένα δάσος και καεί, και μείνει μόνο η στάχτη του, εσύ τι θα λες μετά δηλ.? ότι δεν υπήρξε φωτιά ? ή ότι δεν κάηκε ? Αμ' φωτιά και λαύρα υπήρξε, γι' αυτό και κάηκε... ![]()
Ciao,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 10/05/2005 21:02:18
quote:
ΙΣΩΣ...
ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ
ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ....
Έλα, πάρε ένα :
Μοιραία εγώ την κυνηγώ κι αυτή το σκάει μοιραία.
Ματαιοτήτων μάταια, τα πάντα ματαιότης,
Ωραίο που γεννήθηκα εγώ σαν Δον Κιχώτης !
'H, πάρε ακόμη ένα, το οποίο μου κατέβηκε με την μορφή περιστεράς ένα χάραμα όταν γύριζα από μια νυχτερινή κρεπάλη στο σπίτι μου, στην Αθήνα, και περνούσα ποδαράτος από την πλατεία Συντάγματος σε κακά χάλια, έχοντας τις "Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου", σαν απρόσκλητους θαμώνες στο μυαλό μου...
στο Ζάππειο κουλούρια,
στα σοβαρά περνάει η ζωή,
γεμάτη καλαμπούρια...
'H πάρε κι αυτό που λέει ο Μανώλης
σου 'πα ναι και μου πες όχι.
Μου πες όχι και πονώ,
σαν να πάτησα αχινό.
Ο χωρισμός αυτός με βρήκε μπόσικο
σαν να κρατώ στην χούφτα μου φραγκόσυκο..."
Τα σέβη μου,
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 10/05/2005 21:27:12
ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΑΠΟΨΕ
ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΟΨΕ,
ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΠΙΚΡΑΘΗΚΕ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙΑ
ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ
ΕΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΑΜΕ.
ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ
ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΝΑΡΚΕΣ
ΠΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
ΟΛΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΣΑΠΙΣΑΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
ΔΑΚΡΥΣΑΝΕ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΟΥΡΚΩΝΟΥΝ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
quote:
ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Τίποτε δεν χάνεται, το 'πε κι ο Αϊνστάιν...
Deva
quote:
ΑΓΑΠΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝΕ
Όταν μία αγάπη πεθαίνει, μια καινούργια γεννιέται ξανά /
και το μίσος ξανά ανασταίνει, για μετά ν' αγαπάς πιο καλά...
Deva
Edited by - Deva_Parinito on 10/05/2005 21:39:16
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
ΣΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ
ΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ
ΣΑΝ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ
ΚΙ ΑΠ΄ΤΟΝ ΚΛΩΝΟ ΑΠΕΧΕΙ
ΑΠΕΧΕΙ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
"Ψηλά την χτίζεις την φωλιά και θα λυγίσει ο κλώνος /
και θα σου φύγει το πουλί, και θα σου μείνει ο πόνος..." Μ.Βαμβακάρης
![]()
Deva
Υ.Γ Λάθος το θυμόμουν...
Edited by - Deva_Parinito on 10/05/2005 22:01:25
ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ
Η ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ
ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΤΑΕΙ.
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
ΣΑΝ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΕΥΟΜΑΙ
ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ
ΣΕ ΣΙΩΠΗ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ
ΣΤ΄ΑΔΕΙΟ ΜΟΥ ΣΕΝΤΟΝΙ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
ΛΕΝΕ ΛΟΓΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ.
ΑΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Αλλά το τραγικότερο απ' όλα είναι ότι μ' αυτά τα καραγκιοζιλίκια φτάσαμε στο σημείο υποψήφια πανελλαδικών να πάει με τα γόνατα στο εξεταστικό κέντρο, λες και πήγαινε σε προσκύνημα στην παναγία της Τήνου. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ στο Athensvoice
Και ενώ όλα αυτά μας πισωγυρίζουν στους σκοτεινούς χρόνους του Μεσαίωνα, η μεν εκκλησία δεν τα καταδικάζει ως όφειλε, η πολιτεία σιωπά για να μη χαρακτηριστεί άθεη και κατά της ορθοδόξου ημών πίστεως, και κανένας εισαγγελέας δεν επεμβαίνει ειδικά για την περίπτωση του σταυρού που θεραπεύει, να μηνύσει αυτούς τους αγύρτες για εξάσκηση παρανόμων ιατρικών μεθόδων, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των αφελών που διακόπτουν την θεραπεία τους για να θεραπευτούν με τον σταυρό του πάτερ Δημήτριου.
"
Edited by - Sesostris on 12/06/2018 00:05:15
Αφού πήγε στο εξεταστικό κέντρο με τα γόνατα, τότε τι πιο εύκολο να βγάλει και τη σχολή που θα περάσει στα τέσσερα. Αρκεί να στηθεί στους κατάλληλους. Όχι σε όποιον κι όποιον. Αλλά και από κει και μετά οι τέχνες που θα μάθει, δεν θα πάνε χαμένες. Μια καλή δουλειά, ένας καλό γάμος, γενικά "άνοδος". Οι ταπεινοί υψωθήσονται, που λένε και οι γραφές...
Δεν έρχεται νέος μεσαίωνας, είναι ήδη εδώ.
Η κόλαση είναι άδεια και όλοι οι διάβολοι είναι εδώ (Ουίλιαμ Σαίξπηρ)
Εμβέρ Χότζα και...άγιος ο θεός!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Κάποιοι τον κουβαλούσαν και τον κουβαλάνε μαζί τους,
και κάποιοι άλλοι τον έχουν αποτινάξει.
Το θέμα είναι ότι οι πρώτοι, είναι και η μεγαλύτερη ομάδα, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, και έχουν τη 'δύναμη των μεγάλων αριθμών' (παραπομπή στο θέμα ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ με πλήρεις κατηγορίες)
Τώρα επί του συγκεκριμένου για τα γόνατα στο εξεταστικό κέντρο
http://www.athensvoice.gr/greece/449900_ypopsifios-panelladikon-pige-me-ta-gonata-sto-exetastiko-kentro
αυτό είναι χιουμοριστικό hoax όπως ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει στο τέλος:
quote:
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι, (ελπίζω ότι) δεν φτάσαμε και δεν θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο ξεφτίλας και μεσαιωνισμού γιατί υπάρχουν και κάποια όρια.
Τα στυλό και τα χαϊμαλιά μπορεί να γίνουν και αποδεκτά ως ένα γραφικό μικροφετίχ που δεν ενοχλεί και κανέναν στο κάτω κάτω,
αλλά αν ξεφύγουμε από τα στυλό και το γυρίσουμε στις γονυπεσίες μέσα σε εξεταστικά κέντρα τότε η κατάσταση ξεφεύγει.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Παρότι δεν έχεις άδικο Σωτήρη ωστόσο το πρόβλημα βρίσκεται αλλού...
Την Εκκλησία την ξέρουμε εδώ και 2.000 χρόνια, και ειδικά εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλά κατάλοιπα πρωτογονίλας και ταλιμπανισμού. Ας θυμηθούμε πχ. την περιφορά των διαφόρων λειψάνων και σκηνωμάτων 'αγίων' που τοποθετούνται ακόμα και σε νοσοκομεία με τον κοσμάκη να στοιβάζεται και να παίζει ξύλο στην ουρά για το ποιός θα αγγίξει πρώτος...δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει από την παθητική νοοτροπία αναμονής θαυμάτων...η σωτηρία και η χάρη θα έρθει πάντα από τους άλλους, τους αγίους, τους θεούς, τους διαβόλους, τα κόμματα, τους προστάτες, ευεργέτες και γενικώς τα μεγάλα μέσα, και αλίμονο σε όποιον βασίζεται μονάχα στις δικές του δυνάμεις...
Όπως και να'χει εμένα δεν με ανησυχεί τόσο το θρησκευτικό διότι πρόκειται ως επί το πλείστον για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας...αυτό που εμένα με εξοργίζει είναι ο καθημερινός ταλιμπανισμός-κανιβαλισμός στο σπίτι της αθάνατης ελληνικής οικογένειας. Γονείς έρμαια των συμπλεγμάτων τους διαρκώς προβάλλουν άγχος στα παιδιά τους, φορτώνοντας πάνω τους όλες τις δικές τους αποτυχίες και θέματα, θέλοντας βέβαια και να αποδείξουν στον γείτονα και αντίζηλο ότι το δικό τους παιδί είναι το πιο έξυπνο και όμορφο...βάλε τώρα στην εξίσωση και ένα τρύπιο εκπαιδευτικό σύστημα με την παγκόσμια πρωτοτυπία της παραπαιδείας των φροντιστηρίων (που χωρίς αυτά κανένας μαθητής δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας) και το αποτέλεσμα είναι μία εξοντωτική, ψυχοφθόρος διαδικασία προετοιμασίας εξετάσεων για χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο η οποία συχνά αφήνει τα ψυχολογικά σημάδια της ανεξίτηλα πάνω τους...και ειδικά σε μία εποχή που το παιδί γνωρίζει ότι ακόμα και εάν τα καταφέρει το πτυχίο επουδενί δεν τού εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση...
quote:
PY8AGORAS
Τώρα επί του συγκεκριμένου για τα γόνατα στο εξεταστικό κέντρο
http://www.athensvoice.gr/greece/449900_ypopsifios-panelladikon-pige-me-ta-gonata-sto-exetastiko-kentroαυτό είναι χιουμοριστικό hoax όπως ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει στο τέλος:
Φίλε Πυθαγόρα εδώ την πάτησα σαν αγράμματος. Φιατί διάβασα την (είδηση) αρχικά στο Yahoo δίχως την επίμαχη υποσημείωση και στη συνέχεια έδωσα την διεύθυνση του Athensvoice απ' όπου την πήρε το Yahoo, δίχως να ξαναδιαβάσω το κείμενο.
*
quote:
kost
Γονείς έρμαια των συμπλεγμάτων τους διαρκώς προβάλλουν άγχος στα παιδιά τους, φορτώνοντας πάνω τους όλες τις δικές τους αποτυχίες και θέματα, θέλοντας βέβαια και να αποδείξουν στον γείτονα και αντίζηλο ότι το δικό τους παιδί είναι το πιο έξυπνο και όμορφο...βάλε τώρα στην εξίσωση και ένα τρύπιο εκπαιδευτικό σύστημα με την παγκόσμια πρωτοτυπία της παραπαιδείας των φροντιστηρίων (που χωρίς αυτά κανένας μαθητής δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας) και το αποτέλεσμα είναι μία εξοντωτική, ψυχοφθόρος διαδικασία προετοιμασίας εξετάσεων για χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο η οποία συχνά αφήνει τα ψυχολογικά σημάδια της ανεξίτηλα πάνω τους...και ειδικά σε μία εποχή που το παιδί γνωρίζει ότι ακόμα και εάν τα καταφέρει το πτυχίο επουδενί δεν τού εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση...
Φίλε kost έχεις απόλυτο δίκιο στην επισήμανσή σου. Πάρα πολλά εξαρτώνται από την στάση και την συμπεριφορά των γονέων στα παιδιά τους. Με το να θεωρούν εθνική καταστροφή την αποτυχία των παιδιών τους στις εξετάσεις τους δημιουργούν άγχος, και το άγχος είναι ότι το χειρότερο. Προσωπικά όταν οι γιοί μου απέτυχαν την πρώτη φορά, πήγαμε και ήπιαμε τις μπύρες μας, και ευχηθήκαμε την άλλη φορά να πάνε όλα καλύτερα. Σήμερα είναι και οι δύο επιτυχημένοι στον τομέα τους.
*
quote:
Προσωπικά όταν οι γιοί μου απέτυχαν την πρώτη φορά, πήγαμε και ήπιαμε τις μπύρες μας, και ευχηθήκαμε την άλλη φορά να πάνε όλα καλύτερα. Σήμερα είναι και οι δύο επιτυχημένοι στον τομέα τους.
Mακάρι όλοι να είχαν αυτή την νοοτροπία![]()