- Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
panpam
Νομίζω το αν ήταν 33 ή όχι δεν έχει σημασία (ούτε η ασάφειες, αν ισχύουν, είναι τίποτα ξεχωριστό. Οι περισσότερες βιογραφίες προσώπων τις εποχής έχουν κενά). Ούτε και τα ευαγγέλια ή η ΚΔ δίνουν τέτοιο αριθμό. Ένα συμπέρασμα μεταγεννέστερων είναι.
Αλλά και αν είχε σημασία - δεν το διόρθωναν η "παραχαράκτες" των γραφών; ή δε θα το σημείωναν οι ενάντιοι;
Ναι φίλε panpam, όμως οι προφητείες του Μάξιμου και του "Χριστιανού Ορθόδοξου" για το τέλος του κόσμου βασίζονται και πάνω σ' αυτό, καθώς και στις προφητείες του Δανιήλ, τον οποίο δεν θεωρούν προφήτη ούτε οι Εβραίοι.
*
Οι άνθρωποι του Κουμράν, οι Εβδομήκοντα, ο Ιώσηπος αποκαλούν τον Δανιήλ προφήτη. Αναφέρεσαι σε Εβραίους μεταγενέστερης εποχής. Όπως και να' χει δεν είναι δικαστές και παντογνώστες γύρω από την θρησκεία τους. Οι δικαιολογίες πως ο Δανιήλ δεν μετέδωσε κάποιο μήνυμα στον λαό προφορικώς ή πως έδρασε σε ξένη χώρα, και γι' αυτό τάχα δεν είναι προφήτης, είναι τουλάχιστον αστείες.
Βέβαια δεν είναι τόσο γελοία όσο η προηγούμενη, δηλαδή πως ο Θεός τάχα δεν μετέδωσε κάποιο μήνυμα μέσω του Δανιήλ στους Εβραίους. Γιατί αυτή ξεπερνάει κάθε γελοιότητα, αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε να γραφτεί, ούτε να διαβαστεί, ούτε να "σφραγιστεί".
Όπως και να 'χει όλοι οι λόγοι που σκαρφίζονται οι Εβραίοι των μεταχριστιανικών χρόνων, έχουν χτιστεί με βάση το μίσος τους για τον Χριστιανισμό και τις προφητείες του.
quote:
Μπορείς να αιτιολογήσεις πως ταιριάζουν συμμετοχές όπως η πιο κάτω σε έναν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης...";;;
Θα κοιτάς τον εαυτό σου -και μόνο τον εαυτό σου- και δεν θα ανακατεύεσαι, με πονηρό τρόπο, σε καταστάσεις που αφορούν άλλους και αγνοείς το ιστορικό τους, μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις στοχεύοντας εμένα.
Πότε, σε χαρακτήρισα εσένα "Παπάρα" ή πότε, τέλος πάντων, σου επιτέθηκα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς;
Ποτέ! Και αν θυμάμαι καλά, τα έχουμε "πει" κάποιες φορές στο παρελθόν.
Επίσης, η λέξη "Παπάρας" ήταν χαρακτηρισμός του "φίλου σου". Εκτός κι αν το "Χατζιπαπάρας" έχει διαφορετική σημασία για σένα από τα "Παπάρας".
Αντιθέτως, είναι η τρίτη φορά στην οποία αναγκάζομαι να απαντώ σε πονηρές προκλήσεις από άτομα σαν και σένα, που μου την πέφτουν από το πουθενά και χωρίς καν να συμμετέχω στο θέμα.
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, να αφήσεις τις πονηριές στην άκρη και μόνο όταν ο Συνοδινός, θα αποκαλέσει εσένα "Παπάρα" χωρίς να τον προκαλέσεις με πονηριές που στοχεύουν αλλού (όπως έκανες αυτή την φορά) τότε ίσως να έχεις κάτι να πεις.
Ελπίζω, να μην χρειαστεί να απαντήσω εκ νέου σε εμπρηστικές και εκτός θέματος παραθέσεις εις βάρος μου.

quote:
Χρίστος Έλ
Οι άνθρωποι του Κουμράν, οι Εβδομήκοντα, ο Ιώσηπος αποκαλούν τον Δανιήλ προφήτη. Αναφέρεσαι σε Εβραίους μεταγενέστερης εποχής. Όπως και να' χει δεν είναι δικαστές και παντογνώστες γύρω από την θρησκεία τους. Οι δικαιολογίες πως ο Δανιήλ δεν μετέδωσε κάποιο μήνυμα στον λαό προφορικώς ή πως έδρασε σε ξένη χώρα, και γι' αυτό τάχα δεν είναι προφήτης, είναι τουλάχιστον αστείες.
Τώρα ξέρεις τι γράφεις φίλε Χρίστο??? Είναι σαν ένας μουσουλμάνος να λέει ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ξέρει τι του γίνεται πάνω σε θέματα της ορθοδόξου πίστεως.
Και κάτι ακόμα...Σε ποιο βιβλίο της "Ιουδαϊκής Ιστορίας" γράφει ο Ιώσηπος ότι ο Δανιήλ είναι προφήτης;
Υ.Γ.
Για την ηλικία του Ιησού κατά την σταύρωση έχεις να προσθέσης κάτι, ή να το πάρη το ποτάμι?
*
quote:
panpam
Δεν ξέρω που τα άκουσες αυτά - αλλά οι μεν προφητείες για "τέλη κόσμου" από διάφορους είναι συνήθως υπερβάλλων ζήλος (στην καλύτερη περίπτωση) ενώ για Δανιήλ - δεν θυμάμαι που (και αν κολλά το 33) είναι πάντως μέρος των Εβραϊκών Γραφών (ποιοι "εβραίοι" δεν τον "παραδέχονται" δεν ξέρω)
Ρώτα τον φίλο μας τον Χριστιανό Ορθόδοξο. Γιατί αυτός έγραψε ότι σύμφωνα με τις προφητείες ο αντίχριστος θα ενθρονιστή στην ηλικία των 33 ετών, όση δηλαδή και του Ιησού σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των χριστιανών. Αυτό μάλιστα ήταν και το έναυσμα για να γράψω για την σύγχυση και την διχογνωμία που επικρατεί μεταξύ των θεολόγων πάνω σ' αυτό το θέμα.
*
quote:Πράγμα που δείχνει τον πλουραλισμό μέσα στο Χριστιανισμό! Γιατί 'διχογνωμία' απλά υπάρχουν πολλές απόψεις για θέματα μικρής σημασίας ή θέματα όχι ξεκάθαρα. Λογικό είναι. Το αντίχριστος-ετών33 είναι κάτι που κυκλοφορεί. Δεν το λεει όμως η Βίβλος - και ΄δεν δείχνει τίποτα για την αξιοπιστία της (ή μάλλον η ασάφεια δείχνει υπέρ της αξιοπιστίας της, με δύο τρόπους: ένα, γιατί τη δείχτει πιο "ανοιχτή" απ'όσο κάποιοι νομίζουν, δύο γιατί - είπαμε - αν την είχαν αλλιώσει θα ισοπέδωναν και τις μικροδιαφορές για να δείχνει πιο ενιαία και συνεπής.quote:
panpam
Δεν ξέρω που τα άκουσες αυτά - αλλά οι μεν προφητείες για "τέλη κόσμου" από διάφορους είναι συνήθως υπερβάλλων ζήλος (στην καλύτερη περίπτωση) ενώ για Δανιήλ - δεν θυμάμαι που (και αν κολλά το 33) είναι πάντως μέρος των Εβραϊκών Γραφών (ποιοι "εβραίοι" δεν τον "παραδέχονται" δεν ξέρω)
Ρώτα τον φίλο μας τον Χριστιανό Ορθόδοξο. Γιατί αυτός έγραψε ότι σύμφωνα με τις προφητείες ο αντίχριστος θα ενθρονιστή στην ηλικία των 33 ετών, όση δηλαδή και του Ιησού σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των χριστιανών. Αυτό μάλιστα ήταν και το έναυσμα για να γράψω για την σύγχυση και την διχογνωμία που επικρατεί μεταξύ των θεολόγων πάνω σ' αυτό το θέμα.
quote:Προτιμώ να μη βλέπω τέτοιους χαρακτηρισμούς στη κουβέντα, αλλά αφού τους βλέπω δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι δεν ταιριάζουν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης..." - αν λοιπόν είναι να υπάρχει αυστηρότητα να υπάρχει προς όλους αλλιώς φαίνεται σαφής προκατάληψη - απευθύνθηκα πάντως προς την πηγή της αυστηρότητας (και της πιθανής προκατάληψης) και όχι της φρασεολογίας.quote:....
Μπορείς να αιτιολογήσεις πως ταιριάζουν συμμετοχές όπως η πιο κάτω σε έναν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης...";;;
Πότε, σε χαρακτήρισα εσένα "Παπάρα" ή πότε, τέλος πάντων, σου επιτέθηκα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς;
Ποτέ! Και αν θυμάμαι καλά, τα έχουμε "πει" κάποιες φορές στο παρελθόν.
Επίσης, η λέξη "Παπάρας" ήταν χαρακτηρισμός του "φίλου σου". Εκτός κι αν το "Χατζιπαπάρας" έχει διαφορετική σημασία για σένα από τα "Παπάρας".
...
quote:
Σύμφωνα με τον Λουκά λοιπόν που μας πληροφορεί ότι η δράση του Ιησού που σηματοδοτείται με την βάφτισή του, αρχίζει περί το 15ο έτος της ηγεμονίας του Τιβέριου δηλαδή το 29 και επειδή αναφέρεται μόνο ένα Πάσχα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η σταύρωση έγινε το 30.
*
Σύμφωνα με το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο αναφέρονται τουλάχιστον τρεις γιορτές του Πάσχα και όχι μία.
Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο
2:13 Επλησίαζε δε το πάσχα των Ιουδαίων, και ανέβη εις Ιεροσόλυμα ο Ιησούς.
6:4 Επλησίαζε δε το πάσχα, η εορτή των Ιουδαίων.
11:55 Επλησίαζε δε το πάσχα των Ιουδαίων, και πολλοί ανέβησαν εκ του τόπου εκείνου εις Ιεροσόλυμα προ του πάσχα, διά να καθαρίσωσιν εαυτούς. (αυτό είναι το Πάσχα που σταυρώθηκε)
Πρόσθεσε και άλλο μισό χρόνο από τις πολλές δραστηριότητες του Ιησού που αναφέρονται στα Ευαγγέλια. Και τέλος πρόσθεσε και την ηλικία που βαπτίστηκε και χρίστηκε Ιερέας.
Κατά Λουκά Ευαγγέλιο
3:22 και κατέβη το Πνεύμα το Άγιον εν σωματική μορφή ως περιστερά επ' αυτόν, και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα· Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην.
3:23 Και αυτός ο Ιησούς ήρχιζε να ήναι ως τριάκοντα ετών, ων καθώς ενομίζετο, υιός Ιωσήφ, του Ηλί,
Έτσι καταλήγουμε πως ο Ιησούς έδρασε 3,5 χρόνια. Στο μέσο της εβδομάδας εκκόπηκε ο Μέγας Αρχιερέας. Φυσικά "όχι για πάρτη του" αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΗ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ. Ο Αντίχριστος - η απομίμηση του Ιησού - σχετίζεται και αυτός με το μισό του επτά, τους τρισήμισι καιρούς δηλαδή.
Αν κάποιος Χριστιανός έχει άλλη ερμηνεία, ουδέν πρόβλημα.
quote:
Χρίστος Έλ
Σύμφωνα με το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο αναφέρονται τουλάχιστον τρεις γιορτές του Πάσχα και όχι μία.Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο
2:13 Επλησίαζε δε το πάσχα των Ιουδαίων, και ανέβη εις Ιεροσόλυμα ο Ιησούς.
6:4 Επλησίαζε δε το πάσχα, η εορτή των Ιουδαίων.
11:55 Επλησίαζε δε το πάσχα των Ιουδαίων, και πολλοί ανέβησαν εκ του τόπου εκείνου εις Ιεροσόλυμα προ του πάσχα, διά να καθαρίσωσιν εαυτούς. (αυτό είναι το Πάσχα που σταυρώθηκε)
Εδώ φίλε Χρίστο οφείλω να διευκρινίσω ότι γράφοντας για ένα Πάσχα εννοούσα το τελευταίο για το οποίο υπάρχει και η πλήρης περιγραφή των διαδραματισθέντων. Ζητώ συγνώμη για την ασάφεια.
quote:
Χρίστος Έλ
Πρόσθεσε και άλλο μισό χρόνο από τις πολλές δραστηριότητες του Ιησού που αναφέρονται στα Ευαγγέλια. Και τέλος πρόσθεσε και την ηλικία που βαπτίστηκε και χρίστηκε Ιερέας.Κατά Λουκά Ευαγγέλιο
3:22 και κατέβη το Πνεύμα το Άγιον εν σωματική μορφή ως περιστερά επ' αυτόν, και έγεινε φωνή εκ του ουρανού, λέγουσα· Συ είσαι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις σε ευηρεστήθην.
3:23 Και αυτός ο Ιησούς ήρχιζε να ήναι ως τριάκοντα ετών, ων καθώς ενομίζετο, υιός Ιωσήφ, του Ηλί,
Και εδώ αρχίζουν τα δικά σου φάλτσα.
Απαντάς αναπαράγοντας αποσπάσματα από το κατά Λουκά, ο συντάκτης του οποίου έγραφε ότι ήθελε, γιατί αν τα εξετάσεις ιστορικά δεν βγαίνει από πουθενά ότι ο Ιησούς κατά την βάπτιση ήταν 30 ετών.
Και έρχομαι στο προκείμενο.
Ο Ιωάννης έβγαζε πύρινους λόγους κατά του Ηρώδη Αντύπα γιατί είχε παντρευτεί την χήρα του αδελφού του Φιλίππου την Ηρωδιάδα. Απ' ότι γνωρίζουμε ο γάμος αυτός θα πρέπη να έγινε περίπου το 35 μαχχ, μετά τον θάνατο του Φιλίππου. Ακόμα λοιπόν και αν ο Ιησούς είχε γεννηθεί το 1, πράγμα απίθανο αν πιστέψουμε το κατά Ματθαίον, θα έπρεπε να είναι 35 ετών και όχι 30. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι τον κυνήγησε το φάντασμα του Ηρώδη του Μέγα, ο οποίος ως γνωστόν πέθανε το 4 παχχ. Αν τώρα σκεφτούμε λογικά και αποκλείσουμε ότι ο Ηρώδης έδωσε την διαταγή της σφαγής των νηπίων την ημέρα που πέθαινε, θα πρέπη να προσθέσουμε ακόμα τουλάχιστον 5 χρόνια, οπότε έχουμε έναν Ιησού σαραντάρη. Μη ξεχνάς ότι κατά την περίοδο 29-36 μαχχ. που ο Πιλάτος ήταν διοικητής της Ιουδαίας και έγινε σύμφωνα με τα ευαγγέλια η σταύρωση, μόνο σε τρεις ημερομηνίες η 14η Νισάν έπεφτε ημέρα Παρασκευή. Το 30, το 33, και το 36 μαχχ.
*
quote:
Προτιμώ να μη βλέπω τέτοιους χαρακτηρισμούς στη κουβέντα, αλλά αφού τους βλέπω δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι δεν ταιριάζουν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης..."
Κι εγώ βλέπω μεγάλη πονηριά στο θρησκευτικό δίκαιο που ασπάζεσαι, αλλά ευτυχώς για σένα, η θρησκευτική πονηριά δεν τιμωρείται.
Αργά πάντως, αποφάσισες να σχολιάζεις τους απρεπείς χαρακτηρισμούς, στοχεύοντας εμένα ειδικά, με το γνωστό: "λέγε, λέγε", κάτι θα μείνει στο τέλος και ελπίζοντας ότι θα χάσω την υπομονή μου κάποια στιγμή.
Μου είναι η γνωστή αυτή η επιθετική τακτική. Την έχω πληρώσει στο παρελθόν, όταν εκπρόσωποι της θείας δίκης, ήταν κάποιοι άλλοι στη θέση σου, που έκαναν ότι ακριβώς κάνεις κι εσύ.
Ο φίλος σου και ως "Πάνος" και ως "Αλέξις" επί καθημερινής βάσεως και επί μήνες, αράδιαζε εκατοντάδες χαρακτηρισμούς, ύβρεις και προσβολές χωρίς όμως, να ενοχληθείς τότε.
Ας άρχιζες από εκείνον τις ενστάσεις σου. Το φχαριστιόσουν όμως, γιατί ήταν της εκκλησίας.
Έφτασε μάλιστα, στο σημείο να διαλαλεί, ότι αυτοί που δεν τον ακολουθούν στην χυδαιολογία και στην ύβρη (μεταξύ αυτών κι εγώ) ότι τον φοβούνται και συνέχιζε να μας βρίζει και να μας προκαλεί, χωρίς καν να συμμετέχουμε στον μεγάλο κατήφορό του.
Όλοι είδαμε ότι μόνος του αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Δεν έφταιγα εγώ, δική του απόφαση ήταν.
Αυτός ήταν που επέλεξε εμένα και ήρθε δίπλα μου για να αυτοκτονήσει, ελπίζοντας έτσι, ότι φεύγοντας θα πάρει και εμένα μαζί του.
Επειδή λοιπόν, έγινε "μάρτυρας" και "αυτοπυρπολήθηκε", πρέπει να πάρει οπωσδήποτε και κάποιον άπιστο μαζί του;
Δεν φταίω εγώ που επέλεξε εμένα για να "αυτοκτονήσει".
Εγώ προηγουμένως, έκανα ότι μπορούσα για να τον αποφύγω.
quote:
αν λοιπόν είναι να υπάρχει αυστηρότητα να υπάρχει προς όλους αλλιώς φαίνεται σαφής προκατάληψη
Τότε να ξεκινήσουμε από σένα!
Να τιμωρείται και η θρησκευτική πονηριά. Μετά ακολουθώ κι εγώ.
Γιατί, στο κάτω κάτω να τον πληρώσω μόνο εγώ τον Αλέξι κι εσύ να σκαρώνεις ανενόχλητος θρησκευτικά παιχνιδάκια..;
quote:
απευθύνθηκα πάντως προς την πηγή της αυστηρότητας (και της πιθανής προκατάληψης) και όχι της φρασεολογίας.
Δεν ασχολούμε με τον αφηρημένο λόγο. Αλλού αυτά.

Edited by - Συνοδινός.1 on 13/12/2013 00:04:21
Για το κομφούζιο αυτό δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Βίβλο για ανακρίβειες. Διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις.
http://askjohnmackay.com/questions/answer/when-jesus-born-cant-been-
zero-or-one-ad-because-king-herod-died-before
Αυτό είναι το άρθρο
quote:Κάνεις λάθος. Δεν ευχαριστιόμουν και δεν συμμετείχα στην ανταλλαγή. Ούτε κάν ενοχλούμαι από τα δικό σου (ή άλλου), αλλά αφού τέθηκε θέμα του αν ταιριάζουν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης..." τότε δεν μπορεί του ενός να ταιριάζουν και του άλλου να μην. Ούτε το βλέπω θρησκευτικά (άλλοστε και το "ταιριάζουν...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης..." δεν ειπώθηκε με θρησκευτικό κριτήριο, εφαρμόστηκε όμως μεροληπτικά και επ'αυτού σχολίασα.quote:
Προτιμώ να μη βλέπω τέτοιους χαρακτηρισμούς στη κουβέντα, αλλά αφού τους βλέπω δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ότι δεν ταιριάζουν "...σε έναν σοβαρό χώρο συζήτησης και αναζήτησης..."
....
Ο φίλος σου και ως "Πάνος" και ως "Αλέξις" επί καθημερινής βάσεως και επί μήνες, αράδιαζε εκατοντάδες χαρακτηρισμούς, ύβρεις και προσβολές χωρίς όμως, να ενοχληθείς τότε.
...
Απλά πράγματα!
Τώρα, τα κακοποιημένα παιδιά, ας βρουν ένα τρόπο να καλύψουν τα κενά τους!
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
quote:
Χρίστος Έλ
ο πρόβλημα δημιουργείται από την χρησιμοποίηση και αναβάθμιση ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ημερολογίων που έχει εφεύρει ο άνθρωπος.Για το κομφούζιο αυτό δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Βίβλο για ανακρίβειες. Διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις.
http://askjohnmackay.com/questions/answer/when-jesus-born-cant-been-zero-or-one-ad-because-king-herod-died-before
Se non e vero e ben trovato ![]()
*
quote:quote:
Χρίστος Έλ
ο πρόβλημα δημιουργείται από την χρησιμοποίηση και αναβάθμιση ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ημερολογίων που έχει εφεύρει ο άνθρωπος.Για το κομφούζιο αυτό δεν μπορείς να κατηγορήσεις την Βίβλο για ανακρίβειες. Διάβασε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβεις.
http://askjohnmackay.com/questions/answer/when-jesus-born-cant-been-zero-or-one-ad-because-king-herod-died-beforeSe non e vero e ben trovato
*
Δεν ξέρω τί σημαίνει αυτό που λες. Πάρε και το παρακάτω άρθρο από μια ιστοσελίδα που υπεραγαπάς, για να μάθεις για το λάθος του Διονύσιου.
http://www.oodegr.com/oode/istoria/xronologiseis/dionisios1.htm
Δεν ήξερα πάντως πως θεωρείς τον Διονύσιο τον Μικρό αλάθητο! Όταν οι Χριστιανοί κάνουν λάθη που προκαλούν αντιφάσεις στις Γραφές,
τρέχεις να τους υποστηρίξεις. Γιατί άραγε;
Μήπως γιατί ξεκινάτε με την πίστη πως η Γραφή περιέχει λάθη;
Ο kost είχε πει πως ένας συγγραφέας πιθανόν γνώριζε τί είχε γράψει ο άλλος και εφηύρε παραλλαγές για να κάνει πιο εντυπωσιακή την ιστορία του. Δηλαδή με λίγα λόγια πως γράφανε διάφορα εντυπωσιακά σενάρια ψεύδους για να πουλήσουν.
Δεν βλέπω όμως τί εντυπωσιακό πετυχαίνει κάποιος συγγραφέας μεταθέτοντας την πρώτη εμφάνιση στους μαθητές από την Ιερουσαλήμ στην Γαλιλαία ή αντίστροφα.
Αρχίζω να πείθομαι από την θεωρία του Αλέξανδρου πως δεν υπάρχει χρονολογική σειρά, αλλά κάθε συγγραφέας τονίζει αυτό που θυμόταν ο ίδιος και με διαφορετικό σκοπό. Παράδειγμα ο Λουκάς θέλει να τονίσει την προσταγή του Ιησού να παραμείνουν στην Ιερουσαλήμ μέχρι να λάβουν Πνεύμα Άγιο την ημέρα της Πεντηκοστής, ενώ ο Ματθαίος να τονίσει την εμφάνιση του Ιησού στο όρος όπου ανήγγειλε - Πορευθέντες μαθητεύσατε τα έθνη, βαπτίζοντας τα στο Όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Παρόλα αυτά κανείς δεν απάντησε τελικά στην αληθινή ερώτηση του Αλέξανδρου. Αν τα Ευαγγέλια ήταν κατασκευασμένα(όπως και πιστεύετε) γιατί να διακινδυνεύσουν, όλοι οι Χριστιανοί που κατέβηκαν από την Ιουδαία, την ζωή τους για ένα ψέμα; Τα ψέμματα εφευρίσκονται για να πουλήσει κάποιος, δηλαδή για δόξα και χρήμα.
Τέλος, το να θεωρήσει κάποιους ηλίθιους τους ανθρώπους της τότε εποχής και περιοχής(σε αντιδιαστολή με τους Έλληνες τάχα, αφού και οι Έλληνες γιουχάρονται από τον Λουκιανό) είναι εντελώς άκυρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε στην Γραφή για ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΙΣΤΗΣ και για ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μαγευτεί τόσο από την τεχνολογία και θεωρεί τον εαυτό του κλάσεις ανώτερο(εξελικτικά) από τους αρχαίους. Και όμως η τεχνολογία του υλισμού δεν μπορεί να καλύψει δυστυχώς τα κενά του.
Γιατί δεν μπορούν να έχουν παραισθήσεις χιλιάδες, ενώ πρέπει το άτομο που έχει τις παραισθήσεις να είναι συνέχεια υπό την επιρροή εκείνου του ανθρώπου ή της ουσίας, που του προκαλούν τις παραισθήσεις. Δεν αρκεί μια φορά για να πειστεί κάποιος πως βλέπει κάτι.
Ενώ, ένας άπλος ανθρωπάκος(όπως πιστεύετε για τον Ιησού) με κάποιους αγράμματους δεν μπορεί να κοροϊδεύσει έναν ολόκληρο ρωμαϊκό στρατό και τους Εβραίους ότι τάχα πέθανε. Ούτε μπορεί να την κάνει και καλά στα σύννεφα φεύγοντας στην πραγματικότητα για τις Ινδίες!
Και όλα αυτά για να τα οικονομήσουν έτσι;
Αν πιστεύετε στο πνεύμα της Μπαγκαβάτ Γκίτα, τότε προς τί όλη αυτή η μισαλλοδοξία κατά των Χριστιανικών πεποιθήσεων, οι καυχησιές και τα γιουχαρίσματα κάποιων έναντι των "όντων της άγνοιας";
Γιατί άλλο γνώση, και άλλο υπερηφάνεια και δόξα λόγω "γνώσης". Δεν θα κρίνω ποιος γνωρίζει και ποιος όχι, αλλά νομίζω πως αυτοί που γνωρίζουν δεν πρέπει να φέρονται υποτιμητικά σε εκείνους που δεν γνωρίζουν. Αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο από όντα που γρήγορα θα καταλάβουν την αδυναμία και την ματαιοδοξία τους.
Φυσικά και δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο της οοδε, ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους τα άτομα που είναι Χριστιανοί εδώ μέσα, υπάρχει απλώς μια ανόητη καχυποψία και μισαλλοδοξία.
Αυτό που θίγει έναν χώρο γνώσης είναι η υποτίμηση κάποιων πιστεύω και όχι η κατάθεση οποιασδήποτε γνώμης. Γιατί όπως είπα η θέληση για γνώση πρέπει να δίνει ευκαιρία στα πάντα και να μην είναι προκαταλειμμένη.
Προσπάθησε να νικήσεις την προκατάληψη. Το ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά πότε θα κάνεις την αρχή; Δώσε μια ευκαιρία. Μην αρνείσαι τα πάντα εξ' αρχής.
Έλα τώρα, δεν είναι δυνατόν Χριστιανός να κάνει λάθος; Αφού εσύ τους κατηγορείς συνέχεια για λάθη, πως τώρα έχουν ξαφνικά δίκιο για το ημερολόγιο;
Διάβασε το λάθος του ημερολογίτη. Ο Χριστός δεν γεννήθηκε το 1AD.
http://www.oodegr.com/oode/istoria/xronologiseis/dionisios1.htm