ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Οδοιπόρος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/08/2008, 08:22:28
Αγαπητέ φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, υπάρχει κάποιο πάθος
που πιστεύω ότι σε κάνει να μην μπορείς να δεις
καθαρά. Πιστεύω΄οτι βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας,
αφού συνεχίζεις τα διασπαστικά μηνύματα, χωρίζοντας τους
Έλληνες σε χριστιανούς και μή , δείχνοντας ότι δεν έχεις διδαχτεί
τίποτα από την ελληνική ιστορία, που σε όλες τις χρονικές της
στιγμές, έζησε τον εμφύλιο σπαραγμό που βέβαια είχε και άλλες
συνέπειες, καθώς τους εμφυλίους εκμεταλεύονται κι άλλοι...
Ελπίζω κάποτε να καταλάβεις ότι το να δηλώνεις άθεος,άθρησκος,
άπιστος,αδογμάτιστος και ..άπατρης, συμπληρώνω εγώ, γιατί χωρίς
την κουλτούρα μιας χώρας, δεν μπορεί να δηλώνεις πολίτης της...
Επαναλαμβάνω συμπερασματικά το λέω, χωρίς να το προτείνω ή υποστηρίζω, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου...

11/08/2008, 09:21:22
quote:
AΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Απο το προηγουμενο μηνυμα μου ευκολα αντιλαμβανετε κανεις ποιος ειναι ο σαμποτερ ... Εχω πει και στον ευρωπαιο (Νο1) οτι : Αν το οικουμενικο πατριαρχειο ζητησει συγνωμη για τα δεινα που υπεστη ο Ελληνισμος , αν αποσειρουν ολα τα υβριστικα και υποτιμιτικα χωρια των αγιων γραφων και αν αποστραφουν μετα βδελυγμιας αυτους που εγραψαν αυτες τις υβρις , τοτε υποσχομαι να αλλαξω υφος ... την αρχη την εκαναν βεβαια με το να αποσειρουν απο τα σχολικα κειμενα την χαλκευμενη υποθεση κρυφο σχολιο , εχουμε ομως πολυ δρομο ακομη ... εως τοτε θα υποκεισθε την μηνην των λογων ανθρωπων σαν της αφεντιας μου ...

Ποτέ η Εκκλησία μας δεν έβλαψε τον Ελληνισμό αντιθέτως ήταν άρικτα συνδεδεμένη μαζί του.
Δεν υπάρχουν υβριστικά και υποτιμιτικά χωρία στην Αγία Γραφή. Η αναφορά Έλλην αφορά τους θρησκευτικώς ειδολολάτρες και όχι τους εθνικά Έλληνες.
Δεν το λέω εγώ το λένε οι ειδικοί επιστήμονες που δεν είναι άλλοι από τους ιστορικούς.
Μοναδική εξαίρεση η αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη όταν και απευθύνεται στους κατακτητές Έλληνες (Ελληνιστικά χρόνια).

Το κrυφό σχολείο υπήρχε και απόδειξη είναι ο υπασπιστής και γραμματέας του Κολοκωτρώνη Φωτάκoς ο οποίος το αναφέρει:

Σελίδα 36 του Α' Τόμου των Απομνημονευμάτων. Εκεί ο Φωτάκος μιλά ξεκάθαρα για την ανάγκη της κρυφής παιδείας και αποστομώνει όλους τους φωταδιστές ( συνδυασμός του διαφωτιστή και του σκοταδιστή) που μας λένε ότι οι Οθωμανοί ήσαν φιλελεύθεροι στο θέμα της παιδείας. Γράφει σχετικά ο υπασπιστής του Γέρου του Μωριά:
"Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζαν διά την παιδείαν, η οποία εσυνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα, και ολίγην αριθμητικήν ακανόνιστον, εν ελλείψει δε διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζε περί τούτου. Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους."!
Από τον Α' Τόμο, σελ 25 -26 παραθέτω τι γράφει ο Φωτάκος για τον ιερό κλήρο και για εκείνους που τον κατηγορούν:

Ο ΚΛΗΡΟΣ

"Ο Ελληνικός κλήρος ήτο προωρισμένος άνωθεν διά να ευρεθή τόσον φιλόπατρις και να σώση ολόκληρον το Έθνος, διότι άμα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εχάθη, ο κλήρος εδέχθη την κηδεμονίαν έθνους απροστατεύτου, καί μη έχοντος άλλο στήριγμα και άλλην παρηγορίαν, ειμή μόνον την θρησκείαν.

Ο κλήρος εσυμβούλευε και ενουθέτει το απηλπισμένον Έθνος την καρτερίαν και την υπομονήν. Ο λαός εις την θρησκείαν του εύρισκε την ανάπαυσίν του, υποφέρων όλα τα δεινά της τυραννίας μαζύ με τον κλήρον του. Κατά δε την επανάστασιν πρώτος ο κλήρος εφάνη εις τον αγώνα με τον σταυρόν και με την σπάθην εις τας χείρας διά να σώση το πλανημένον ποίμνιον και οδηγήση αυτό
εις την ελευθερίαν του φυσικώς, πολιτικώς και θρησκευτικώς, αυτός εφύλαξε τα γράμματα και την γλώσσαν.

Η δέ φιλονεικία των κληρικών, η οποία ήτο μόνον εντός του πατριαρχείου, δεν απέβλεπεν εις άλλο τίποτε, παρά μόνον περί του ποίος να γίνη πατριάρχης............
Είναι αληθές ότι ερέθησαν άνθρωποι μοχθηροί, οι οποίοι εκάθησαν εις τον θρόνο του πατριάρχου, αλλί όμως κανείς και απ' αυτούς έξω του εθνικού κύκλου δεν εβάδισεν. Τις δε δύναται να κατηγορήση τοιούτον θεόπεμπτον κλήρον; Και όμως μετά την αλλαγήν της Τουρκικής δυναστείας ό,τι θέλει κανείς λέγει καί γράφει κατά αδυνάτων ανθρώπων.

Οι εχθροί π.χ. του Ελληνικού Έθνους και της «θρησκείας του», είπαν πολλά εναντίον του, και προσθέτι οι Έλληνες μοναχοί ετάραξαν τον κόσμον, τον οποίον είχαν αρνηθή, αλλά σφάλλουν μεγάλως εις τούτο, διότι θέλουν τον μοναχόν να μήν έχη αίσθημα ανθρώπου και αγάπην εις την πατρίδα του, αν και το ιερόν Ευαγγέλιον ρητώς διδασκει, ότι ο μοναχός χρεωστεί να θυσιάση την ζωήν του διά την σωτηρίαν ενός και μόνον ανθρώπου, πολλώ δε μάλλον διά την ύπαρξιν και την σωτηρίαν ολοκλήρου του Έθνους του".

"Όστις κατηγορήσει τα απομνημονεύματά μου, ότι δεν είναι αληθινά απάντησις δεν του πρέπει. Εις όσους δεν αρέσουν τα αληθινά
ιστορικά διηγήματα, εκείνοι πρέπει να στενοχωρούνται. Αν όσα γράφω είναι ψεύματα, πόθεν εγώ θα τα εμάνθανα; Τα ψεύματα είναι
πάντοτε αφ' εαυτών σκεπασμένα, οι δε ψεύσται φοβούνται την αλήθειαν ........."
(Φωτάκος: "Απομνημονεύματα περί της Ελληνικής Επαναστάσεως", τ. Β΄, σ. 359, ΑΣΕ ΑΕ 1977)

Ο Πολέμης, όταν έγραφε στη δεκαετία του 1880 το "φεγγαράκι μου λαμπρό", την πρόσφατη σε κείνον Ιστορία του τόπου του λογοτεχνούσε κι όχι την........... Κοκκινοσκουφίτσα!
Αν εσύ έχεις διαφορετική άποψη περί τούτου και μάλιστα ιστορικά τεκμηριωμένη, ορίστε να μας προσκομίσεις τα διπλότυπα των αποδείξεων που εισέπραξε ο Πολέμης για τις "υπηρεσίες" του στην Εκκλησία. Ειδάλλως να μην επικαλείσαι την Ιστορία, αλλά την............... ονυχομαντεία!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 09:31:22

kostakisΜέλος
11/08/2008, 10:56:02
Καλημέρα σε όλους

Φίλε trexagireve προσοχή

quote:
Ελπίζω κάποτε να καταλάβεις ότι το να δηλώνεις άθεος,άθρησκος,

Τι είναι αυτά που γράφετε εδώ μέσα, είστε με τα λογικά σας; το να κάνεις διαχωρισμό Ελλήνων ορθοδόξων και Ελλήνων μη ορθοδόξων είναι απολύτως φυσιολογικό, βάσει Συντάγματος (κάντε έναν κόπο να το διαβάσετε επιτέλους και δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά μόνο). Το να λες ότι όποιος δεν είναι ορθόδοξος δε δικαιούται να δηλώνει Έλληνας είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει γραφεί εδώ μέσα και σε ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ να ανακαλέσεις. Τι θα πει κουλτούρα, τι θα πει παράδοση και τι ελευθερία, καλό θα είναι να το βάλετε κάτω και να το μελετήσετε καλύτερα, γιατί εν τέλει δημιουργείται εθνικός διχασμός με τη μισαλλοδοξία και αυτό μόνο θετικό δεν είναι για τη χώρα μας.
Άκου άπατρης, λόγω απουσίας ορθόδοξης συνείδησης... άκου "δεν μπορεί να δηλώνει πολίτης"... τι λέτε βρε παιδιά, διαβάζετε τι γράφετε ή έχουμε ξεφύγει εντελώς;
Φίλε trexagireve, στο πλαίσιο του ώριμου και εποικοδομητικού διαλόγου και προκειμένου να μην καταφύγουμε σε προσβολές και ύβρεις, που κανέναν μας δεν τιμούν και - κυρίως - δεν αντιπροσωπεύουν, σε καλώ να ανακαλέσεις άμεσα την ανωτέρω φράση σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

11/08/2008, 11:42:05
quote:
kostakis:
Τι είναι αυτά που γράφετε εδώ μέσα, είστε με τα λογικά σας; το να κάνεις διαχωρισμό Ελλήνων ορθοδόξων και Ελλήνων μη ορθοδόξων είναι απολύτως φυσιολογικό, βάσει Συντάγματος (κάντε έναν κόπο να το διαβάσετε επιτέλους και δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά μόνο). Το να λες ότι όποιος δεν είναι ορθόδοξος δε δικαιούται να δηλώνει Έλληνας είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει γραφεί εδώ μέσα και σε ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ να ανακαλέσεις. Τι θα πει κουλτούρα, τι θα πει παράδοση και τι ελευθερία, καλό θα είναι να το βάλετε κάτω και να το μελετήσετε καλύτερα, γιατί εν τέλει δημιουργείται εθνικός διχασμός με τη μισαλλοδοξία και αυτό μόνο θετικό δεν είναι για τη χώρα μας.
Άκου άπατρης, λόγω απουσίας ορθόδοξης συνείδησης... άκου "δεν μπορεί να δηλώνει πολίτης"... τι λέτε βρε παιδιά, διαβάζετε τι γράφετε ή έχουμε ξεφύγει εντελώς;
Φίλε trexagireve, στο πλαίσιο του ώριμου και εποικοδομητικού διαλόγου και προκειμένου να μην καταφύγουμε σε προσβολές και ύβρεις, που κανέναν μας δεν τιμούν και - κυρίως - δεν αντιπροσωπεύουν, σε καλώ να ανακαλέσεις άμεσα την ανωτέρω φράση σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λάθος κατάλαβες φίλε μου, ο trexagireve έγραψε: "Ελπίζω κάποτε να καταλάβεις ότι το να δηλώνεις άθεος,άθρησκος,
άπιστος,αδογμάτιστος και ..άπατρης , συμπληρώνω εγώ, γιατί χωρίς
Επαναλαμβάνω συμπερασματικά το λέω, χωρίς να το προτείνω ή υποστηρίζω, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου... "

Δε λέει την άποψή του αλλά ένα συμπέρασμα. Η ένσταση είναι στη λέξη
άπαρτης και σημαίνει όχι τον "απάτρις" που νομίζεις!!!!! αλλά αυτόν που δε λαμβάνει μέρος και μάλιστα ότι θεωρεί τον εαυτό του άπαρτο κάστρο, μια επίσκεψη σε ένα λεξικό θα σε πείσει!!!!!!
Απλά έγινε αναγραμματισμός, όπως λέμε αναριθμητισμός η ορθογραφία είναι σωστή ο τόνος σωστός.........εάν έγραφε τη λέξη που νομίζεις θα έγραφε "άπατρις" και θα υπήρχε διαφορά μόνο στον τόνο!
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοεί ότι θεωρεί τον εαυτό του άπαρτο από τον Χριστιανισμό!!!!! λες και ο Χριστιανισμός!!! είναι ο κακός κατακτητής!!!!..........δεν τον κατάλαβες φίλε μου.........

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 11:55:02

kostakisΜέλος
11/08/2008, 12:52:01
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε europaios2

quote:
Λάθος κατάλαβες φίλε μου, ο trexagireve έγραψε: "Ελπίζω κάποτε να καταλάβεις ότι το να δηλώνεις άθεος,άθρησκος,
άπιστος,αδογμάτιστος και ..άπατρης , συμπληρώνω εγώ, γιατί χωρίς
Επαναλαμβάνω συμπερασματικά το λέω, χωρίς να το προτείνω ή υποστηρίζω, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου... "

Δε λέει την άποψή του αλλά ένα συμπέρασμα. Η ένσταση είναι στη λέξη
άπαρτης και σημαίνει όχι τον "απάτρις" που νομίζεις!!!!! αλλά αυτόν που δε λαμβάνει μέρος και μάλιστα ότι θεωρεί τον εαυτό του άπαρτο κάστρο, μια επίσκεψη σε ένα λεξικό θα σε πείσει!!!!!!
Απλά έγινε αναγραμματισμός, όπως λέμε αναριθμητισμός η ορθογραφία είναι σωστή ο τόνος σωστός.........εάν έγραφε τη λέξη που νομίζεις θα έγραφε "άπατρις" και θα υπήρχε διαφορά μόνο στον τόνο!
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοεί ότι θεωρεί τον εαυτό του άπαρτο από τον Χριστιανισμό!!!!! λες και ο Χριστιανισμός!!! είναι ο κακός κατακτητής!!!!..........δεν τον κατάλαβες φίλε μου.........

Δε θα μπω σε διαδικασία προσωπικής αντιπαράθεσης μαζί σου (κάτι το οποίο έσπευσες να κάνεις εσύ σε άλλο θέμα, κατόπιν παρέμβασης μου σε διαφωνία σας με τον elo). Μπορεί να ισχύει εξίσου και η πιθανότητα του "άπατρις" : δε θα διέφερε ο τόνος, αλλά θα υπήρχε ένα "η" στη θέση του "ι", κάτι καθόλου παράλογο πάνω στο γράψιμο. Άρα, η ερμηνεία σου θα γίνει δεκτή μόνο με την επιβεβαίωση του trexagireve.
Ακόμα όμως και αν ισχύει αυτό που γράφεις, δεν αποτελεί συμπέρασμα, αλλά υποκειμενική συμπλήρωση των χαρακτηρισμών "άθεος", "άθρησκος", "άπιστος", "αδογμάτιστος", στις οποίες αναφέρεται. Η πρόταση συντακτικώς είναι ατελής, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας.
Η επίσκεψη στο λεξικό αναφέρει ότι "άπαρτος" χαρακτηρίζεται ο μη παρθείς, ο απόρθητος. Εσύ λοιπόν ερμηνεύεις και τη λογική του ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ (ότι θεωρεί τον εαυτό του "άπαρτο" από το Χριστιανισμό), μήπως προτρέχεις στην ερμηνεία σου; Θα προτιμούσα να αφήσουμε τον trexagireve να διευκρινήσει το νόημα της φράσης του, αλλά έχε υπόψη σου ότι έκανα αρκετά νωρίς τις επισκέψεις μου στα λεξικά για να έχω ανάγκη να τις επαναλάβω για απλές έννοιες.
Παραδέξου πάντως ότι αν η έκφραση έχει την απόδοση που εγώ εννοώ, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

11/08/2008, 13:27:55
Αγαπητε μου Κωστάκη, ας αποφύγουμε τα λαικά δικαστήρια
ακόμη... Εγώ ότι έγραψα το έγραψα σαν δική του
τοποθέτηση κι όχι δικιά μου. Εννοώντας ότι είναι
ανεπηρέαστος απ΄ολοα, πραγματικά ανεξάρτητς, αφού
αυτή την εικόνα μου έδωσε...
απο κει κι έπειτα, για την Προμηθέα, δε σε συμφέρει
φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ να το συνεχίζεις το θέμα... Καλύτερα κλείστο,
αφού μπούμεραγκ σου γύρισε...
11/08/2008, 13:41:18
quote:
kostakis:
Η επίσκεψη στο λεξικό αναφέρει ότι "άπαρτος" χαρακτηρίζεται ο μη παρθείς, ο απόρθητος. Εσύ λοιπόν ερμηνεύεις και τη λογική του ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ (ότι θεωρεί τον εαυτό του "άπαρτο" από το Χριστιανισμό), μήπως προτρέχεις στην ερμηνεία σου; Θα προτιμούσα να αφήσουμε τον trexagireve να διευκρινήσει το νόημα της φράσης του, αλλά έχε υπόψη σου ότι έκανα αρκετά νωρίς τις επισκέψεις μου στα λεξικά για να έχω ανάγκη να τις επαναλάβω για απλές έννοιες.
Παραδέξου πάντως ότι αν η έκφραση έχει την απόδοση που εγώ εννοώ, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Eγώ ερμηνεύω ότι διαβάζω.......ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ανήκει στο Χριστιανισμό ο οποίος με το σπαθί επιβλήθηκε στους Έλληνες!!! άρα τι είναι αγαπητέ μου ......απόρθητος από τον Χριστιανισμό..........δε φταίω εγώ εάν βιάζεσαι.......
Κοίταξα το λεξικό και γράφει "άπατρης" προς μεγάλη μου έκπληξη αφού από το πατρίδα νόμιζα και εγώ ότι ήταν "άπατρις", όπως και να χει ο
αγαπητός trexagireve, νομίζω ότι μόλις ευκαιρήσει θα τοποθετηθεί!
Εγώ εάν όντως γράφει ότι ο άθεος είναι και "άπατρις" με την έννοια του ότι δεν αγαπάει αλλά μισεί την πατρίδα του, έστω και όχι ως δική του όπως ο ίδιος γράφει άποψη, αλλά ίσως «δικό» του συμπέρασμα τότε θα την καταδικάσω την έκφραση αυτή, οπότε αναμένουμε.

11/08/2008, 13:46:38
Ορίστε πριν ο λέκτωρ λαλήσει 3 φορές ο trexagireve, τοποθετήθηκε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους...........κατά τα λεγόμενα του ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ όντως ο αγαπητός ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ δηλώνει άπαρτης στο Χριστιανισμό.............είδες φίλε kostakis, που βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα?

11/08/2008, 17:16:33
quote:
Αγαπητέ φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, υπάρχει κάποιο πάθος
που πιστεύω ότι σε κάνει να μην μπορείς να δεις
καθαρά.
Υπαρχει παθος για την αληθεια ,την οποια εχθρευεσαι .
quote:
Πιστεύω΄οτι βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας,
αφού συνεχίζεις τα διασπαστικά μηνύματα, χωρίζοντας τους
Έλληνες σε χριστιανούς και μή , δείχνοντας ότι δεν έχεις διδαχτεί
τίποτα από την ελληνική ιστορία, που σε όλες τις χρονικές της
στιγμές, έζησε τον εμφύλιο σπαραγμό που βέβαια είχε και άλλες
συνέπειες, καθώς τους εμφυλίους εκμεταλεύονται κι άλλοι...Ελπίζω κάποτε να καταλάβεις ότι το να δηλώνεις άθεος,άθρησκος,
Επαναλαμβάνω συμπερασματικά το λέω, χωρίς να το προτείνω ή υποστηρίζω, αλλά είσαι εκτός τόπου και χρόνου...

Βαλε μπροστα σου ενα καθρεφτη και διαβασε οτι εγραψες ... μαθηματα ιστοριας και φιλοπατριας δεν δεχομαι απο κανεναν και ιδιαιτερα απο καποιον που ενστερνιζεται την θρησκεια αυτη που συνετελεσαι αποφασιστικα στην καταστροφη του λαμπροτερου πολιτισμου που ανεδειξε ποτε το ανθρωπινο γενος .
Απατρις συνηθως λεγετε αυτος που δρα εναντια στα συμφεροντα της χωρας του , ειναι εν ολιγοις αυτος που πρωτα αισθανεται χριστιανος και μετα Ελληνας ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

11/08/2008, 18:30:39
άρα σύμφωνα με την λογική του χριστιανού τρέχα όσοι δεν είναι χριστιανοί δεν πρέπει να λέγονται έλληνες

οπότε διαγράφουμε όλους τους έλληνες πριν από την επιβολή δια της βίας του χριστιανισμού στην ελλάδα
όπως βεβαίως και όσους έτυχε να πολεμήσουν για την ελλάδα μετά χριστόν και δεν ήταν ορθόδοξοι αμνοί

με έκανες και γέλασα πάλι βρε χριστιανέ