ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/02/2010, 12:35:15
Αγαπητέ μου think math,δεν χρειάζεται να μας λές συνέχεια το επιπεδο σου,μπορώ να σε ακολουθησω,αλλά λέω να προσπεράσω...
Αφου δεν την διάβασες την Γέννηση, γιατι λές ασυναρτησίες;"Εν ΑΡΧΗ εποίησεν ο Θεός το φώς..Και αυτό εφέρετο επάνω των υδάτων..."
.Αυτό το φώς, λέμε,όπως και φυσικά, ότι πριν τον δικό μας ήλιο, ξαναλέω,υπήρχαν κι άλλοι ήλιοι,άλλων γαλαξιών και συστημάτων.΄Η πιστεύεις ότι εμάς έφτιαξε πρώτους;...
Τι .....γαργάρα που τα κανεις όλα παιδί μου;
Αυτά που λές, εκτός απο αντίδραση, σε ότι γραφουμε, τα κοίταξες αν τα πιστεύεις;Γιατί μετά, μπορεί να λές άλλα και τα ΑΝΤΊΘΕΤΑ...
Διάβασε την Αγία Γραφή...Σίγουρα θα σε οφελήσει...Επιστημονικά...
makforΜέλος
24/02/2010, 14:41:16
σορυ ρε συ τρεχαγυρευε , με μπερδεψες ... ξανα ...

ειπες ποιο πανω

quote:
Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος, και σκότος επάνω της αβύσσου και πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος. Και είπεν ο Θεός «γεννηθήτω φως» και εγένετο φως.... Και διεχώρισεν ο Θεός ανα μέσον του φωτός και ανα μέσον του σκότους. Και εκάλεσεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος εκάλεσε νύχτα. Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, ημέρα μία (πρώτη). (Γένεση α΄ 1-5)».

και λες τωρα

quote:
"Εν ΑΡΧΗ εποίησεν ο Θεός το φώς..Και αυτό εφέρετο επάνω των υδάτων..."

ποιο απο τα δυο ειναι λαθος ΤΕΛΙΚΑ ?

και ξανα ρωταω , πως εκανε ουρανο και γη οταν ο ουρανος ειναι παραγωγο της γης ?

και ξανα ρωταω , πως εβαλε υδατα σε ακατασκευαστη γη ?

και αφου εκανε αυτα τα δυο , ουρανο και υδατα , ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΦΩΣ ?

κανε μας ρε συ ενα εξπλεην να καταλαβουμε

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

24/02/2010, 14:55:25
τρεχα....

quote:
΄Η πιστεύεις ότι εμάς έφτιαξε πρώτους;...

Τι;; Έχει και δεύτερους;;

Υπάρχουν κι άλλοι;;

Δεν είμαστε μονοι μας;;;

Πω...πω... άνω κάτω μας έκανες τώρα ρε τρεχα.....

Προκύπτει από κάπου αυτό ή είναι προσωπικό μυστικό του γιαχβέ, που στο εκμυστηρεύτηκε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

24/02/2010, 14:59:38
τρεχα....

quote:
΄Η πιστεύεις ότι εμάς έφτιαξε πρώτους;...

Τι;; Έχει και δεύτερους;;

Υπάρχουν κι άλλοι;;

Δεν είμαστε μονοι μας;;;

Πω...πω... άνω κάτω μας έκανες τώρα ρε τρεχα.....

Προκύπτει από κάπου αυτό ή είναι προσωπικό μυστικό του γιαχβέ, που στο εκμυστηρεύτηκε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

24/02/2010, 15:02:05
Είναι απλή η συλλογιστική του τρέχαγυρευε. Θέλει να βρει κάπου κάποια επιβεβαίωση αυτών που πιστεύει. Δεν έχει σημασία αν είναι σωστή ή λάθος. Αρκεί να συμφωνεί με αυτά που πιστεύει. Δε διαβάζει με κριτικό μάτι. Άπαξ και το βρει το υιοθετεί και το δένει κόμπο ότι έτσι λένε οι "επιστήμονες". Πρωτογενή γνώση δεν έχει ο ίδιος φυσικά ώστε να μπορέσει να διασταυρώσει τα γραφόμενα αλλά δεν τον νοιάζει. Ο De Broglie ούτε που ξέρει ποιος είναι, ή ότι είναι αυτός που συνέδεσε σωματιδιακή φύση και κυματική φύση Ο τρέχαγυρευε είναι το poster child του νέου μεσαίωνα. Του μεσαίωνα της "άλλης" άποψης, της άποψης της στρεβλής επιστήμης. Της Αγίας Γραφής που "μορφώνει"
24/02/2010, 17:20:15
quote:
τρεχαγυρευε:
Ρε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, αν ταίζουν εσένα κάποιοι, πάει να πει ότι συμβαίνει το ίδιο με τους άλλους;Λίγο σεβασμό στη...διαφορετικότητα...Δεν ειναι όλοι, απαραίτητα, ....ομόσταυλοι σου...

Βεβαιως και με ταϊζουν αυτοι τους οποιους εσυ περιφρονεις ... αυτοι παραγουν αγροτικα και κτηνοτροφικα προϊοντα ... εγω απλα τα αγοραζω ... εσυ προφανως τρως μανα εξ ουρανων και ψαρια ,εκεινα των γραφων ντε ... ισως και λιγο κουτοχορτο για επιδορπιο ...
quote:
Απο κει κι έπειτα,η αλλαγή, σημαίνει ότι κάτι πάει στραβά,συνήθως, απ δικές μας ενέργειες..Συνήθως, πράγματα, που δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω, ή μάθαμε να κρατάμε....Η ύπαρξη του ανθρώπου,έχει μια περιεργη και μυστηριώδη πορεια,που αυτό και μόνο λέει πολλά...Δεν ειμαστε ζώα, για να κρίνουμε τους εαυτούς μας με νόμους που αφορούν σε ζώα...Γι αυτό και δεν μπορούμε να βρούμε την δική μας πορεία,αφού την συγκρίνουμε με όντα, κατώτερα απο μας..
Οποιος καταλαβε , καταλαβε ... οι υπολοιποι καλα να παθετε αφου το διαβασατε

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

24/02/2010, 18:12:15
Εσύ είσαι ο ...βιομηχανικός άγγελος καλέ μου,εμένα κατηγορείς για απλοποιήσεις;Αγόρι μου, με τόσες τάπες, περι της..,.επιστήμης και
πάλι η ψυχραιμία σου, ή ο εγωισμός σου,με καταπλήσσει...
Φέρε, ένα σημείο, που η επιστήμη διαφωνεί με την Αγία Γραφή..Κανένα και μόνο ανώριμη συμπεριφορά....Δεν πειράζει...Παιδί είσαι...
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ και Γιαπετ, αυτήν την αλεπου,πόσο τη θαυμάζετε...Γιατι,σίγουρα, δεν φτάνετε όσα λέτε αγουρίδες...
Ρε παιδιά,εκτός απο χαζά, καμιά διάψευση, απο επιστήμονα, ή άλλον εχετε, περί όσων λέει η Αγία Γραφή;
Ρηχά είναι,μπείτε,.... άμα τολμάτε...
24/02/2010, 19:32:37

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ και Γιαπετ, αυτήν την αλεπου,πόσο τη θαυμάζετε...Γιατι,σίγουρα, δεν φτάνετε όσα λέτε αγουρίδες...
Ρε παιδιά,εκτός απο χαζά, καμιά διάψευση, απο επιστήμονα, ή άλλον εχετε, περί όσων λέει η Αγία Γραφή;
Ρηχά είναι,μπείτε,.... άμα τολμάτε...

Δεν ξερω για τον γιαπετ , εγω μια φορα δεν τολμω ουτε να το σκεφτω ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

24/02/2010, 19:40:00
Εσύ πιστεύεις ,τρέχαγυρευε, ότι σου λένε. Διαβάζεις στο νετ ή ακούς "οτιδήποτε γράφεται στην Αγία Γραφή συμφωνεί με τη σημερινή επιστήμη" και το πιστεύεις. Διάβασες στο νετ ότι ο De Broglie λέει αυτό ή το άλλο και το πίστεψες χωρίς να ψάξεις ΤΙ ακριβώς έχει πει αυτός ο καημένος επιστήμονας.Να δεις αν όντως είναι έτσι. Με λίγα λόγια: ΧΑΦΤΕΙΣ.

Τάπες; Ποιες τάπες; Το intelligent design και ένα σάιτ που βρήκες στο Νετ το οποίο δεν έχει καν βιβλιογραφία;Αυτή είναι η "επιστήμη"; Μπράβο ρε τρέχαγυρευε. Μέσα είσαι. Τράβα βρες για να διαβάσεις ένα σοβαρό βιβλίο αστρονομίας, να πας μία βόλτα στο πλανητάριο, να δεις λίγη αληθινή επιστήμη γιατί από τα πολλά ψέμματα στο τέλος θα αρχίσεις να πιστεύεις ότι πετάς.Πήγαινε αγόρασε τουλάχιστον τα σχολικά βιβλία του γυμνασίου και του λυκείου να έχεις μια στοιχειώδη αντίληψη των θετικών επιστημών.Να μην πιστεύεις ότι σου λέει ο ένας και ο άλλος ότι ο ένας είπε έτσι και ο άλλος αλλιώς. Και δίκιο να έχουν αυτά που παραθέτεις (που δεν έχουν) δεν έχεις τη στοιχειώδη επιστημονική γνώση και κατάρτιση να τα υπερασπιστείς.Βέβαια αν είχες δε θα τα πίστευες.Ακόμα και τώρα που πουλάς "εξυπνάδες" ΔΕΝ ξέρεις τι είπε ο De Broglie απλώς πιστεύεις αυτό που διάβασες ότι είναι αλήθεια, μόνο και μόνο επειδή συμβαδίζει με την κοσμοθεωρία σου. Αντί να διαβάσεις τη Βίβλο για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος (που αυτός είναι ο σκοπός της) ψάχνεις να βρεις "επιστήμη" μέσα της.Αν σε ρωτήσουν πόσα δόντια έχει ο γάιδαρος ψάχνεις πρώτα στη Βίβλο μήπως το έχει αναφέρει κανένας απόστολος ή ο Χριστός σε κάποια παραβολή του και μετά σερφάρεις στο ίντερνετ μήπως το έχει σε κανένα σάιτ;Αυτό κάνεις επιστημονάρα μου;

Και αφού επαληθεύεται σε όλα η Αγία Γραφή γιατί υπάρχουν 1000 αιρέσεις; Γιατί ο καθένας καταλαβαίνει τα δικά του;ΟΕΟ;

Α και παρεπιπτόντως ΔΕΝ πήρε 7 μέρες για να φτιαχτεί ο κόσμος αλλά εκατομύρια χρόνια. Μια προφανής πλάνη είναι αυτή.Αλλά τώρα θα τα γυρίσεις και θα πεις συμβολισμός.

Παραθέτεις πηγές που οι συνομιλητές σου ξεβρακώνουν σε όλα τα επίπεδα αγνοώντας ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες που λένε τα εκ διαμέτρου αντίθετα. Και το μόνο που έχεις να αντιτάξεις είναι επιθετικότητα. Δεν έχεις τη γνώση να τα υπερασπιστείς.Αν είχε ψάξει για το solar system formation δε θα έλεγες τίποτα τώρα ούτε για τάπες. Εκτός αν δεν ξέρεις αγγλικά που παίζει και αυτό.

Την ψυχραιμία μου δε θα τη χάσω, poster child-τρέχαγυρευε, θα αντιμάχομαι το μεσαίωνα σου όσο μπορώ. Και θα ξέρω μέσα μου ότι ακόμα και ο Θεός που κραυγάζεις ότι πιστεύεις γελάει μαζί σου.

24/02/2010, 19:54:01
Δεν σε καταλαβαινω, βρε Βιομηχανικέ Αγγελε,έφερες κάτι που διαψεύδει κάτι απο όσα γράφω, ή παραθέτω τόσο καιρό;Έχεις χαζέψει απο τις τάπες, ή μου φαίνεται;
Κάνε εσύ τι βόλτες, είσαι σε ηλικία, εγώ είμαι λίγο μεγάλος, προτιμώ την έτοιμη γνώση, που ειναι δεδομένη και αληθινή..Εσύ,νέος είσαι, τρέξε τώρα που μπορείς κι εγώ στα νιάτα μου, αυτό έκανα.Έτσι έχω τη γνώση...Αλλά απέφευγα να υποστηρίζω μισές λύσεις....
Το ορθόν,καλέ μου,δεν έχει ανάγκη ικανοτήτων,για να το υπερασπιστεί κανείς,γιατι υπερασπιζεται μόνο του μια χαρά...Εσύ που ψάχνεις χώρο να σταθείς, έχεις το πρόβλημα και .....μετεωρείσαι...
Πάντως συνιστώ να κάνετε,εσύ και κάποιοι άλλοι, μια ....διατριβή για μένα, έχετε κάνει τόσες εκτιμήσεις, που κάτι πρέπει να πάρετε για τον κόπο σας...
Εγώ απο που θες να αρχίσω;;;
ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ,δεν ξέρεις τι χάνεις....Με το μυαλό που έχετε,ορισμένοι,οχι όλοι, σίγουρα, θα καταλαβαίνατε πολλά, αν διαβάζατε την Αγία Γραφή...