- ΟΝΕΙΡΑ : ΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ
Για τες θρησκευτικές μας δοξασίες-
ο κουφός Ιουλιανός είπε ¨Ανέγνων, έγνων,
κατέγνων¨. Τάχατες μας εκμηδένισε
με το ¨κατέγνων¨ του, ο γελοιωδέστατος.Τέτοιες εξυπνάδες όμως πέραση δεν έχουνε σ΄εμάς
τους Χριστιανούς. ¨Ανέγνως, αλλ΄ ούκ έγνως, ει γάρ έγνως,
ουκ αν κατέγνως¨ απαντήσαμεν αμέσως.Κ. Καβάφης 1928
Ευχαριστω γιατι δεν γνωριζα την υπαρξη αυτου του "ποιηματος". Νομιζω οτι οποιος εχει διαβασει τα διασωθεντα του Ιουλιανου καταλαβαινει ποιος ειναι ο "γελοιωδεστατος". Μιλαει τωρα και ο Καβαφης για τον Ιουλιανο...

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
Άκου τι έχει γράψει αυτός ο "γελοιωδέστατος"
Μύρης· Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ.
Την συμφορά όταν έμαθα, που ο Μύρης πέθανε,
πήγα στο σπίτι του, μ'όλο που το αποφεύγω
να εισέρχομαι στων Χριστιανών τα σπίτια,
προ πάντων όταν έχουν θλίψεις ή γιορτές.
Στάθηκα σε διάδρομο. Δεν θέλησα
να προχωρήσω πιο εντός, γιατί αντελήφθην
που οι συγγενείς του πεθαμένου μ' έβλεπαν
με προφανή απορίαν και με δυσαρέσκεια.
Τον είχανε σε μια μεγάλη κάμαρη
που από την άκρην όπου στάθηκα
είδα κομμάτι· όλο τάπητες πολύτιμοι,
και σκεύη εξ αργύρου και χρυσού.
Στέκομουν κ' έκλαια σε μια άκρη του διαδρόμου.
Και σκέπτομουν που η συγκεντρώσεις μας κ' η εκδρομές
χωρίς τον Μύρη δεν θ' αξίζουν πια·
και σκέπτομουν που πια δεν θα τον δω
στα ωραία κι άσεμνα ξενύχτια μας
να χαίρεται, και να γελά, και ν' απαγγέλλει στίχους
με την τελεία του αίσθησι του ελληνικού ρυθμού·
και σκέπτομουν που έχασα για πάντα
την εμορφιά του, που έχασα για πάντα
τον νέον που λάτρευα παράφορα.
Κάτι γρηές, κοντά μου, χαμηλά μιλούσαν για
την τελευταία μέρα που έζησε -
στα χείλη του διαρκώς τ' όνομα του Χριστού,
στα χέρια του βαστούσ' έναν σταυρό. -
Μπήκαν κατόπι μες στην κάμαρη
τέσσαρες Χριστιανοί ιερείς, κ' έλεγαν προσευχές
ενθέρμως και δεήσεις στον Ιησούν,
ή στην Μαρίαν (δεν ξέρω την θρησκεία του καλά).
Γνωρίζαμε, βεβαίως, που ο Μύρης ήταν Χριστιανός.
Από την πρώτην ώρα το γνωρίζαμε, όταν
πρόπερσι στην παρέα μας είχε μπει.
Μα ζούσεν απολύτως σαν κ' εμάς.
Απ' όλους μας πιο έκδοτος στες ηδονές·
σκορπώντας αφειδώς το χρήμα του στες διασκεδάσεις.
Για την υπόληψι του κόσμου ξένοιαστος,
ρίχνονταν πρόθυμα σε νύχτιες ρήξεις στες οδούς
όταν ετύχαινε η παρέα μας
να συναντήσει αντίθετη παρέα.
Ποτέ για την θρησκεία του δεν μιλούσε.
Μάλιστα μια φορά τον είπαμε
πως θα τον πάρουμε μαζύ μας στο Σεράπιον.
Όμως σαν να δυσαρεστήθηκε
μ' αυτόν μας τον αστεϊσμό: θυμούμαι τώρα.
Α κι άλλες δυο φορές τώρα στον νου μου έρχονται.
Όταν στον Ποσειδώνα κάμναμε σπονδές,
τραβήχθηκε απ' τον κύκλο μας, κ' έστρεψε αλλού το βλέμμα.
Όταν ενθουσιασμένος ένας μας
είπεν, Η συντροφιά μας νάναι υπό
την εύνοιαν και την προστασίαν του μεγάλου,
του πανωραίου Απόλλωνος - ψιθύρισεν ο Μύρης
(οι άλλοι δεν άκουσαν) «τη εξαιρέσει εμού».
Οι Χριστιανοί ιερείς μεγαλοφώνως
για την ψυχή του νέου δέονταν. -
Παρατηρούσα με πόση επιμέλεια,
και με τι προσοχήν εντατική
στους τύπους της θρησκείας τους, ετοιμάζονταν
όλα για την χριστιανική κηδεία.
Κ' εξαίφνης με κυρίευσε μια αλλόκοτη
εντύπωσις. Αόριστα, αισθανόμουν
σαν νάφευγεν από κοντά μου ο Μύρης·
αισθανόμουν που ενώθη, Χριστιανός,
με τους δικούς του, και που γένομουν
ξένος εγώ, ξένος πολύ· ένοιωθα κιόλα
μια αμφιβολία να με σιμώνει: μήπως κ' είχα γελασθεί
από το πάθος μου, και πάντα του ήμουν ξένος. -
Πετάχθηκα έξω απ' το φρικτό τους σπίτι,
έφυγα γρήγορα πριν αρπαχθεί, πριν αλλοιωθεί
απ' την χριστιανοσύνη τους η θύμηση του Μύρη.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης
«…αλλά σε περιοχές της βόρειας Γερμανίας είναι συνώνυμο του τοπικιστή, αγροίκου, άξεστου, αγράμματου και απροσάρμοστου χωριάτη.»
Τόσα ξέρεις, τόσα λες. Τόσο εσύ, όσο και ο…πληροφοριοδότης σου!![]()
Οι Schwaben, δεν είναι γνωστοί ως «άξεστοι», αλλά ως ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ, ως εξαιρετικά ΕΠΙΜΕΛΕΙΣ, ως άνθρωποι της εργασίας και της αποταμίευσης, πράγμα που αποδεικνύει και η ευρωστία της ευρύτερης περιοχής, άσχετε Σαμουήλ.
Γι’αυτό και λένε, Schaffe, schaffe, Heissle baue, Und net nach de Mädle schaue. Und wenn unser Häusle steht Dann gibts noch lang kei Ruh….κτλ. κτλ.
Σοβαρέψου λοιπόν.![]()
![]()
samuel1974:
«¨οπως λέει και μιά παροιμία: "Όλοι γελάνε μαζί μου κι εγώ γελάω περισσότερο".»
Σου πάει γάντι!!![]()
![]()
samuel1974:
«θα σε τιμωρήσει ο Δίας και μπορεί να σε πάρει στη θέση του Γανυμήδη...»
Ε, καλύτερα στα χέρια του Δία παρά σε…..καμιά αιμομιξία των «Θεόπνευστων» τσοπαναραίων βρε!!!![]()
![]()
![]()
samuel1974:
«Ακριβώς όπως παραδέχεσαι για το ισλάμ οτι είναι ψεύτικο, γι αυτό ακριβώς και δεν το ασπαστήκανε οι Έλληνες..»
Το μόνο που είναι ψεύτικο, ψευδεπίγραφο, κενό λογικής και περιεχομένου, είναι ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΥ. Πριν αρχίσεις να «κρίνεις», θα πρέπει να κοιτάξεις την ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ.
Είπαμε, όσο αληθινό είναι το Ισλάμ, είναι και το άλλο παράγωγο του Αβρααμισμού, ο αποκαλούμενος ως χριστιανισμός.
Τα ίδια είναι, απλά προσαρμοσμένα στις πολιτιστικές συνήθειες των λαοπλάνων που τα επέβαλαν.
samuel1974:
«Αν τώρα εσύ θεωρείς τον εαυτό σου έναν πεφωτισμένο, που θεωρεί το 98% των Ελλήνων "για τα πανυγήρια"»
Το 98% των Ελλήνων είναι ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΣ. Τίποτα περισσότερο. Εάν κατά τύχη είχανε γίνει Βουδιστές (μακάρι!) τώρα το ίδιο και το αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα. ¶σε τα βαρύγδουπα, διότι αέρας κοπανιστός είναι όλα όσα σας μάθανε να αναμασάτε.
samuel1974:
«Σωτήρες και πεφωτισμένους, που "ανακαλύπτουνε την Αμερική", σαν εσένα έχει φάει πολλούς ο κόσμος στα μούτρα και τους..»
Αυτά να τα πεις ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΑΣ.
Φωστήρες, Σωτήρες, θαυματοποιούς, λαοπλάνους κάθε διαμετρήματος και τρέλας, σκοταδιστές και μισαλλόδοξους δεισιδαίμονες, θα βρεις όσους θέλεις ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ.
Πρόσεξε μην βγεις μονάχα απ’έξω και σε….φάει κανένας βρε!!![]()
![]()
![]()
![]()
samuel1974:
«Αυτό το συζητήσαμε και νομίζω συμφωνούμε στο ότι εσύ είσαι ο πεφωτισμένος και περιμένουμε να μας απελευθερώσεις απο το βαρύ ζυγό της παπαδοκρατίας.»
Α, όλα κι όλα!! Εγώ απλά ξεμπροστιάζω λίγα από ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ, το…….Σωτηριολογικό όμως έργο, το έχετε αναλάβει εσείς φίλτατε!!![]()
Γι’αυτό σου λέω, ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΤΕΚΝΟ ΜΟΥ!!![]()
![]()
samuel1974:
«τότε θα γνωρίζεις οτι ακόμη και ο Πλάτων είχε πει, ότι αν το αγαθό ενσαρκωθεί, τότε οι άνθρωποι, που δεν αντέχουνε την αλήθεια, θα το σταυρώσουνε.»
Ο Πλάτων, είναι ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ και όχι Εσχατολάγνος αναχωρητής. Αυτό όταν το κατανοήσετε, τότε θα αντιληφθείτε και το ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ που σας πουλάνε ένεκα της ενοποίησης που τόσο αρέσκεστε να χαριεντίζεστε.
Σε απλά λόγια, είναι ΑΣΧΕΤΑ αυτά που ειπώθηκαν στην αρχαιότητα με τα ΙΟΥΔΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που αρπάξατε από τα μαλλιά.
samuel1974:
«Οι άνθρωποι που δεν αντέχουνε την αλήθεια θεωρούνε τον Χριστό καταστροφέα, όπως τον αποκάλεσε και η Πυθία όταν γεννήθηκε.»
Δεν συνέβη ΠΟΤΕ αυτό. Αποτελεί απλά ένα ακόμα ιστορικό κατασκεύασμα των λαοπλάνων χριστιανών. Εάν έχεις ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΗΓΕΣ, ορίστε να τις ακούσουμε. Εάν όχι, σοβαρέψου. Εσύ και οι συνδαιτυμόνες σου.
samuel1974:
«εκτός κι αμα βγάζουν καλή φέτα;»
Εσύ άνθρωπε μου δεν είσαι…Φέτα αλλά………..ΞΙΝΟΓΑΛΟ!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
samuel1974:
«Σε καταδικάζω σε έξοδο σε κανένα κλαμπ, μπας και χαλαρώσεις...»
Και που να ξερες ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία είχα ουκ ολίγα κλάμπ αλλά και ευρύτερα Erlebnisgastronomie!!!![]()
![]()
Ε ρε γέλια από το μαντρί……![]()
![]()
![]()
«ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ (βλ. Ταλιμπάν, ή Θεοκρατικά τύπου Αγιατολάχ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΒΑΜΠΕ.»
Νομίζεις!!![]()
![]()
Αυτά σας βολεύουνε να ακούτε? Στην Τουρκία «επιβάλει» κανείς φίλτατε το Ισλάμ?? Το αντίθετο συμβαίνει με τους στρατιωτικούς!
Σε τόσες και τόσες Ασιατικές χώρες το «επιβάλουν» το Ισλάμ?
Να μάθετε να είστε πιο ειλικρινείς, διότι τα ίδια χάλια είχε και η εκχριστιανισμένη Δύση για αιώνες ολάκερους, εκκινώντας από το Θεοκρατικό Βυζάντιο. Η τα ξεχάσατε αυτά?
snoopy:
«ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.»
Ας είναι καλά η Διαφώτιση της Δύσης, διότι από την Ανατολή από την οποία κρεμόμασταν εμείς (το δήθεν βυζάντιο..) ούτε «δικαιώματα» υπήρξαν ποτέ ούτε τίποτα!
Η θυμάσαι να μας πεις πότε επέτρεψαν οι παπάδες της Νέας Ρώμης κάποια άλλη λατρεία πλην της χριστιανικής?
Καιρός να μάθετε να ομιλείτε ΚΑΙ την αλήθεια αγαπητέ….![]()
![]()
Γράφεις: Γι’αυτό και λένε, Schaffe, schaffe, Heissle baue, Und net nach de Mädle schaue. Und wenn unser Häusle steht Dann gibts noch lang kei Ruh….κτλ. κτλ.
Μάλλον ακολουθείς πιστά τις συμβουλές των γερμανών. "net nach de Mädle schaue" σημαίνει "μην κοιτάς τα κορίτσια".
Έτσι εξηγούνται όλα...
Και δε μου λες ρε Σαμουηλ, τι υποννοεις? Οτι εσυ "κοιτας τα κοριτσια?" Αρα κανεις αμαρτωλες σκεψεις? Αρα θα καεις στην κολαση? Αρα ο Βεελζεβουλ θα βασανιζει την ψυχη σου? Γιατι φιλε μου, χριστιανος και εξωσυζυγικες σχεσεις δεν γινεται! Εκτος αν ανηκεις και εσυ, στο 98% των Ελληνων που, οπως ειπε ο Σβαμπε, ειναι απλα τυπολατρεις!
Μαλλον καπως ετσι σε κοβω: Πας, πλακωνεσαι στα κοκορετσια, ψαρευεις καμμια τουριστρια, ξυπνας μεσημερι Κυριακης (πολυ μετα τη λειτουργια), και μετα μπαινεις εδω μεσα και το παιζεις... χριστιανος!
Περιττο να σου πω πως θα πρεπει, με ολη σου την ψυχη, να παρακαλας να μην υπαρχει θεος! Γιατι αν υπαρχει, η χειροτερη τιμωρια θα ειναι για εσας, τους υποκριτες!
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
Edited by - velial on 11/07/2006 21:11:52
Γράφεις:
Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
Θέλουμε να ακούσουμε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες με σένα και με το μαύρο φίδι,που σου βγήκε πίσω απο την αστοιβιά...
«Μάλλον ακολουθείς πιστά τις συμβουλές των γερμανών. "net nach de Mädle schaue" σημαίνει "μην κοιτάς τα κορίτσια".»
Ρε κορόιδο, ξεχνάς ότι ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ: γεννήθηκα εκεί αλλά στις «λεπτομέρειες» είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ……![]()
![]()
Ρε συ, κάτι καλύτερο δεν κατεβάζεις??![]()
![]()
Εξάλλου, για να μαθαίνεις και τίποτα μιας και αρπάζεσαι από θέματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ, υπάρχει και το γνωστό…..Schaffe, schaffe Häusle baue und nach Bier und Mädle schaue!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Όλα καλά.............μεγάλε??![]()
quote:
@ velialΓράφεις:
Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:Θέλουμε να ακούσουμε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες με σένα και με το μαύρο φίδι,που σου βγήκε πίσω απο την αστοιβιά...
Βλεπω οτι οι γνωσεις σου περι ποιητικης, συμβαδιζουν με αυτες που εχεις περι επιστημης και θεολογιας... ![]()
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
...εντάξει ρε Νότη! ...πες το μας βουλγάρικα να το καταλάβουμε!
Σαμουήλ σοβαρέψου…….![]()
![]()
![]()
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
Εδώ προσπαθούμε να γράψουμε στα Ελληνικά κι όσο να πεις μας δυσκολεύει η ώρα που είναι πρωΐ!
Φίλε μου samuel1974, να περιμένω οτι θα μου απαντήσεις στο ερώτημα μου αν πιστεύεις σε κάποια Ανώτερη Δύναμη?
Γενικά πιστεύω οτι θα μπορούσαμε πολύ αρμονικά να συζητήσουμε σε αυτό το θέμα για το θέμα της πίστης μας καθώς και τι νόημα έχει αυτή για τον καθένα μας.
Τι λες? ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
...εντάξει ρε Νότη! ...πες το μας βουλγάρικα να το καταλάβουμε!
quote:
Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
Τογκάβα τσέρνατα σμια
τσατάλεστια σι εζίκα
ζαντ χράστα ιζβάζντα
ι σας ζίζνενοστ για βάρτη.
![]()
![]()
![]()