ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Π & π & ΠΥΛΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Π & π & ΠΥΛΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΕΝΩΧ99932 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/11/2009, 21:14:33
ψηλός
quote:
Τα συγκεκριμένα άτομα, με την επιμονή τους σε αναφορές που παραπέμπουν σε φυλετικές διακρίσεις, σε αντισημιτισμό, καθώς και σε ρατσιστικού περιεχομένου σχόλια, ομολογούν, χωρίς φόβο και πάθος, τα κίνητρά τους.

Τι ομολογούν δλδ?

30/11/2009, 21:34:46
quote:

Αγαπητέ μου Ψηλέ, είναι απλώς καποιοι κακομαθημένοι και απο την
..πλήξη, τους πιάνει και κανένας λεονταρισμός, ή διάθεση για περίεργο χιούμορ...Αλλά, αυτό που λές, με ξενίζει, γιατί είναι αλήθεια....Δεν ειδιαφέρονται για την αναζήτηση, την αλήθεια, μόνο
αντιπαλότητα και ποιός θα νικησει;
Το καλό είναι ότι ξεκινά μια ...υγιεινότερη αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων...Και όλοι θα κερδίσουμε...

Καλά ρε Ευάγγελε , κόψε λιγάκι..όλοι καταδικάσαμε έχω την αίσθηση και καταδικάζουμε ακραίες συμπεριφορές , ασχέτως των διαφορετικών αντιλήψεων και θέσεων που έχει ο καθένας μας..!

Άσε όμως σε παρακαλώ πολύ στην άκρη , αυτό που λές συνέχεια για την αλήθεια και την αλήθεια και την μόνη αλήθεια , που μόνο εσύ γνωρίζεις!

Και όταν καταθέτουμε τις απόψεις μας , δεν σημαίνει ότι επειδή είναι διαφορετικές απο τις δικές σου ...αυτομάτως πρόκειται και για εκδήλωση επίθεσης εναντι της πίστης σου ή σ'εσένα προσωπικά!

Πάρ'το λίγο αλλλοιώς σε παρακαλώ...!

Δεν είναι 'δώ το Σούλι...!

Ανταλλάσουμε απόψεις και ασφαλώς διαφωνούμε ...δεν σημαίνει όμως ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι ..ούτε ότι υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο ενάντια στο χριστιανισμό...και ο εχθρός κάθε δόγματος..ιδεολογίας ή θέσεων δεν βρίσκονται σ'αυτούς που διαφωνούν ή έχουν δικές τους -διαφορετικές- θέσεις αλλα μέσα στο ίδιο το δόγμα ή στην ιδεολογία..όταν αυτή δεν πραγματώνει τα όσα επαγγέλεται ή δεν πείθει..!

Σταμάτα λοιπόν αυτή την "γκρίνια" , δεν υπάρχουν εχθροί απλά διαφωνούντες και έχοντες διαφορετική άποψη ή απόψεις!

soul

30/11/2009, 23:06:41
Εδώ κάνεις λάθος, αγαπητέ μου Εαρινέ, γιατί ενώ εγώ συμφωνώ με όσα λές, εσύ θέλεις να πεις ότι δεν τα δεχόμαστε...Ποτέ δεν ξεκινήσαμε φάση εμείς...Αλλά, πέραν αυτού, η γνώμη καποιων για τις ιδέες που
ασπάστηκαν και πόσο ..."ιν" τις θεωρούν,δεν σημαίνει ότι εμείς γίναμε ξαφνικά πουριτανοί,χαζοί.....
Η αλήθεια, λέω έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όχι ότι την ξέρω ή την κατέχω.Αν την κατρίχα, δεν θα την έψαχνα...
30/11/2009, 23:13:18
quote:

Εδώ κάνεις λάθος, αγαπητέ μου Εαρινέ, γιατί ενώ εγώ συμφωνώ με όσα λές, εσύ θέλεις να πεις ότι δεν τα δεχόμαστε...Ποτέ δεν ξεκινήσαμε φάση εμείς...Αλλά, πέραν αυτού, η γνώμη καποιων για τις ιδέες που
ασπάστηκαν και πόσο ..."ιν" τις θεωρούν,δεν σημαίνει ότι εμείς γίναμε ξαφνικά πουριτανοί,χαζοί.....
Η αλήθεια, λέω έπρεπε να μας ενδιαφέρει, όχι ότι την ξέρω ή την κατέχω.Αν την κατρίχα, δεν θα την έψαχνα...

Ε! ΤΌΤΕ αφού δεν την ξέρεις , μπορεί να είναι κι'αυτή που λέω εγώ..

Τέρμα το ψάξιμο ...

soul

30/11/2009, 23:17:15
Οσο κι αν σε ξαφνιάσει, δεν το αποκλείω....Έχει στροφές ο δρόμος
μπροστά...Ποτέ δεν ξέρω που βγάζει....Κι αυτό, είναι το πιο
ενδιαφέρον....
30/11/2009, 23:39:32
quote:

Οσο κι αν σε ξαφνιάσει, δεν το αποκλείω....Έχει στροφές ο δρόμος
μπροστά...Ποτέ δεν ξέρω που βγάζει....Κι αυτό, είναι το πιο
ενδιαφέρον....

Να σου πώ κάτι ρε Βαγγέλη...είναι στιγμές που έχω την αίσθηση , ότι έχεις μια δύναμη μέσα σου...δική σου!

Μια δύναμη που δεν γνωρίζει που να διοχετευθεί και να εστιάσει...και αναλώνεται σε στα "πέριξ"..

Μην αναζητάς δεκανίκια στην ζωή σου...άσε αυτή τη δύναμη να εστιασθεί στον εαυτό σου , να ζυμώσει και να καλλιεργήσει δικές σου δυνάμεις που ίσως ποτέ δεν γνώρισες..!

Και ίσως τότε αυτό που ορίζεις ως θεό , να διαπιστώσεις ότι δεν βρίσκεται κάπου εκεί έξω αλλα μέσα σου ...υπο την μορφή όμορφων συναισθημάτων , τα οποία πρωτίστως θα αγκαλιάσουν τον Βαγγέλη και μετά όλους τους γύρω του!

Αποψή μου ...

soul

RobbenΜέλος
01/12/2009, 03:16:25
Φιλε Sesostris...........
quote:

Δεν κατάλαβες τίποτα , ή μάλλον κάνεις πως δεν κατάλαβες , γιατί στο απόσπασμα που εσύ παρέθεσες από τη σελίδα 3 του βιβλίου γράφει ότι ο Ζώσιμος έκανε ότι έκαναν οι χριστιανοί ιστορικοί ή θεολόγοι (π.χ. Ευσέβιος Καισάρειας, Αυγουστίνος κ.ά.) , δηλαδή διαστρεβλώσεις της αλήθειας , επιμελημένες παραλείψεις αλλά και όλα τα τεχνάσματα που προμήθευε η παραδεδομένη μεταφυσική της εποχής . Αυτοί όμως για σένα είναι αξιόπιστοι !

Sesostris, αν εκανα ότι δεν καταλαβα, δεν θα το παρεθετα. Το παρεθεσα όμως, όπως επισης και ότι οι συγκεκριμενες εκδοσεις ανηκουν σε νεοπαγανιστικους κυκλους και αν αυτές κατακρινουν τον παγανιστη Ζωσιμο, ΠΟΣΟ μαλλον τους χριστιανους. Για αυτό και ζητησα από σας και πηγες από τα εργα των εν λογω χριστιανων με παραπομπες και το κειμενο τους!

quote:

Λάθος ! Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα το βρης στο βιβλίο του Karlheinz Deschner «Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» τόμος 3ος «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ» σελ.166 , οπότε μπορείς να πας εκεί και να το διαβάσης μαζί με άλλα ευτράπελα της θρησκείας σου .
Και μια και ενδιαφέρεσαι τόοοσο πολύ για τις πηγές , στο συγκεκριμένο βιβλίο από τη σελίδα 471 έως την τελευταία σελίδα 499 , έχει όλες τις ιστορικές πηγές που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας , τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσης στην ιστορική έρευνά σου .

Ο Karlheinz Deschner δεν πιανει μια σε σχεση με τον πασιγνωστους ιστορικους Vasiliev ή τον Ostrogorsky George ή τον Norwich
Πασιγνωστοι σε πανεπιστημιακές βιβλιογραφίες στα μεγαλύτερα εγκυκλοπαιδικά έργα, σε ιστορικά περιοδικά κτλ.
Ιστορικοι παγκοσμιας αναγνωρισης.

Ψάχνοντας στο διαδυκτιο για τον Deschner βρηκα τα εξης………….

Ανυπαρξία του Ντέσνερ στη μεσαιωνική βιβλιογραφία
http://img235.exs.cx/img235/5046/deschner4ao.jpg

http://img98.exs.cx/img98/3496/oxford0hb.jpg στην κατηγορία Controversial Literature

quote:
Μάλιστα . Για να το λες εσύ και ο Ευσέβιος , έτσι θα πρέπη να είναι ! Μπορείς όμως να μου λύσης μια απορία ; Πρώτον σε ποια γλώσσα αλληλογραφούσε ο Χριστός με τον Άβγαρο , και δεύτερον οι επιστολές ήταν ιδιόχειρες ή είχε ο Χριστός γραμματέα για την αλληλογραφία του ; Γιατί αν ισχύει η πρώτη περίπτωση θα έχουμε και τον γραφικό χαρακτήρα του Χριστού .

Γιατι δηλαδη? Από αυτα που ρωτάτε φαινεται κατι?
Λετε ότι είναι πλαστα? Με τι τεκμηρια? Μπορειτε να μου εξηγησετε?

quote:
Η αίσθησή που έχω φίλε μελετητή της «Γραφής» είναι ότι τον Γιάννη Κορδάτο τον γνωρίζεις μόνο σαν όνομα , και το πολύ πολύ σαν τίτλους βιβλίων . Σειρά σου λοιπόν να με παραπέμψεις σε βιβλίο και σελίδα και να διατυπώσης τις αντιρρήσεις σου .

Γιατι? Εσεις με παραπεμψατε? Με παραπεμψατε σε έναν προκατειλημμένο ‘’ιστορικο’’ ψιλοαγνωστο σε σχεση με αυτους που ανεφερα.

quote:

Τότε όπως φαίνεται ή ο Χρυσόστομος ήταν σχιζοφρενική διχασμένη προσωπικότητα , ή αυτά που έλεγε τα έλεγε ανάλογα με την περίσταση και το ακροατήριο .

……..Ή διαστρεφετε συνεχως τα λογια του……παρουσιαζοντας κομματακια…..το οποιο και αποδεικνυεται με την παραθεση ολοκληρου του χωρίου.

quote:
ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Εορτάζονται την "Κυριακή των Προπατόρων" που είναι κινητή γιορτή. Η αρχή υπολογισμού είναι η 11η Δεκεμβρίου και πάντοτε Κυριακή. Αν η 11η Δεκεμβρίου τύχει καθημερινή τότε η εορτή μετατίθεται την επόμενη Κυριακή......

Από το «Εορτολόγιο 2009»

Πήξαμε στην ελληνικότητα !!!
Τώρα μάλιστα , ήλθε και έδεσε . Ο Εβραίος Ιησούς , απόγονος Εβραίων γιδοβοσκών της Χαλδαίας , είναι ο ιδρυτής της αμιγώς Ελληνικής και όοοχι ξενόφερτης θρησκείας των (Ελλήνων) χριστιανών !!!! Και αφού ρε φίλε δεν ήταν χριστιανοί , γιατί τους εορτάζουν οι χριστιανοί και αναφέρονται σ’ αυτούς στους γάμους , η στέλνουν στους κόλπους τους , τους αφελείς πιστούς μετά θάνατον ;;;; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει .

Δεν ειπα ότι είναι ελληνας. Κατά σαρκα είναι εκ σπερματος Δαβιδ……..

‘’…..περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη εκ σπέρματος Δαβίδ κατά σάρκα,
και απεδείχθη Υιός Θεού εν δυνάμει κατά το πνεύμα της αγιωσύνης διά της εκ νεκρών αναστάσεως, Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών…’’
(Ρωμαιους 1,3-4)
Ως θεος όμως είναι θεος ολων, όπως αναφερεται και στην αποκαλυψη του Ιωαννη.

Οι προγονοι μας γυρισαν την πλατη τους στους ψευτικους θεους που οι ιδιοι οι φιλοσοφοι τους αμφισβητουσαν και δικαστηκαν για αυτό. Οι ελληνες λοιπον δεχτηκαμε τον χριστιανισμο. (Ξερω,ξερω….θα αναφερεται εδικτα που δεν εφαρμοστηκαν και θα βγαλετε τον Ιουλιανο καλαμπουρτζη…….).
Σε ποιους κολπους?
Ο Χριστιανισμος είναι παγκοσμια θρησκεια. Δεν είναι αποκτημα ενός εθνους, αλλα αποκαλυψη θεου προς όλα τα εθνη.
Τους εορταζουμε,διοτι από αυτους περασε το σπερμα που εδωσε ανθρωπινη φυση στον Υιον και Λογο του Θεου.

RobbenΜέλος
01/12/2009, 03:20:00
Ο φιλος europaios νομιζω ειχε παραθεσει στοιχεια που αποδεικνυαν το 12θεο ξενοφερτο....
RobbenΜέλος
01/12/2009, 03:24:20
Φιλε Εαρινε.
quote:

Ερωτώ λοιπόν..μιας και αυτά που θα καταθέσω , είναι καταγεγραμμένα και έχω την αίσθηση , ότι ουδείς μπορεί να απορρίψει ως ψευδή...

-Υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στους Αλεξανδρινούς και στους Αντιοχείς ως προς την φύση και υπόσταση του Χριστού???

-Είναι ψέμμα αυτό???

soul

Φιλε Εαρινε, η διαμαχη των δυο αυτων σχολων αναφορικα με την φυση του Χριστου,τι σχεση εχει με πλαστογραφιες που λεει ο φιλος Sesostris? Και από τις δυο σχολες βγηκαν αιρεσιαρχες. Για αυτό εγιναν και οι συνοδοι που επαναδιατυπωσαν την θεση της Αγιας Γραφης σχετικα με αυτό. Και οι πατερες της εκκλησιας που εμειναν στην διδασκαλια, ανεπτυξαν περισσοτερο το θεμα.
Ο απ Παυλος ονομαζει ‘’μυστηριο της ευσεβειας’’ το πώς ο θεος ελαβε σαρκα. Το θεμα όμως είναι μεγαλο. Αν θες, ανοιξε νέο θεμα, για να παραθεσω από την εκκλησιαστικη ιστορια περισσοτερα.
01/12/2009, 09:59:59
Αγαπητέ μου Εαρινέ, έτσι είναι, έτσι τα βλέπω, αλλά, δεν με κρατάει
κανείς...Μόνος μου κρατιέμαι, γιατί έχω βαρεθεί την υποκρισία,την
αγελοποίηση, την απάτη απέναντι στον άνθρωπο, τον απλό άνθρωπο, τον καθένΑαλλα, το ορθόν, με ενδιαφέρει....Το βλέπω σαν πυξίδα..Κι επειδή ζούμε στην εποχή του ατομικισμού, εγώ διάλεξα τον ομαδικό στόχο..Διάλεξα να ψάχνω τι αφορά όλους τους ανθρώπος και εμμέσως, εμένα...
Πάω δια της πλαγίας οδού, που λέμε.....Χωρίς παρεξήγηση....Δεν εμπιστεύομαι κανέναν, όχι εμένα, αλλά τον νόμο....Δίχως παρεκκλίσεις...Τον νόμο που δεν καταλαβάινουμε...Είναι γρίφος...
Έχει νοήματα πολλά και παγίδες με λύσεις του νου,ενώ, εμείς, τεμπέληδες της..εύφορης φαιάς ουσίας, δεν επιλέγουμε ΝΑ ΑΝΟΊΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΟΥΤΊ.Καμία περιέργεια.....Τρώμε ότι βρισκουμε γύρω μας, δεν το ψάχνουμε το πράγμα....
Το κουτί, είναι ο άνθρωπος,κρύβει μέσα του το αιώνιο και αθάνατο....Τον Θεό...
Και ναι, αυτό με ενοχλεί....
01/12/2009, 10:06:43
quote:

Φιλε Εαρινε.
quote:

Ερωτώ λοιπόν..μιας και αυτά που θα καταθέσω , είναι καταγεγραμμένα και έχω την αίσθηση , ότι ουδείς μπορεί να απορρίψει ως ψευδή...

-Υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στους Αλεξανδρινούς και στους Αντιοχείς ως προς την φύση και υπόσταση του Χριστού???

-Είναι ψέμμα αυτό???

soul

Όταν υπάρχουν διαμάχες φίλε μου και διαξιφισμοί , περί ενός τόσο σημαντικού θέματος ...θα πρέπει να αναρρωτηθείτε για την εγκυρότητά του .

Δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές και υπόνοιες για την αλήθεια οποιουδήποτε θέματος στην ζωή ..όταν αρχίζουν συζητήσεις για το αν είναι έτσι ή αλλοιώς ..κάτι δεν πάει καλά!

Και απ'οτι γνωρίζεις ...τελικά η πιο δυνατή πλευρά επέβαλλε την υπόσταση του Χριστού..

Δεν ήταν η καθαρότητα της άποψης που υπερίσχυσε αλλα η δύναμη της μιας απο τις αντιμαχόμενες πλευρές..!

Και βέβαια μην φθάσουμε στο σημείο να κατηγορηθώ ως αντι-χριστιανός επειδή καταθέτω και συζητάω γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στους κόλπους της νεαράς -τότε- εκκλησίας!

Εξακολουθώ δε να έχω την απορία..

Ποιός ο σκοπός της έλευσης του Χριστού στην γή???

Για να σώσει τους αμαρτωλούς???
(μιας και οι καλοί και έντιμοι άνθρωποι δεν το είχαν αυτό ανάγκη κάτι τέτοιο..ήσαν καλοί και έντιμοι άνθρωποι , ούτως ή άλλως..)

ή

Για να τον δοξάζουν???

Φιλε Εαρινε, η διαμαχη των δυο αυτων σχολων αναφορικα με την φυση του Χριστου

Δηλαδή η φύση του χριστού ήρθε ως αποτέλεσμα της επικράτησης μιας πλευράς ...δηλαδή αν επικρατούσε΄η άλλη , σήμερα θα είχαμε μια άλλη φύση του Χριστού???

Αυτά είναι φοβερά πράγματα φίλε μου..φοβερά!

soul

01/12/2009, 10:26:38
Επειδή,όμως, αγαπητέ μου Εαρινέ, εμείς οι χριστιανοί, πιστεύουμε στον Θεό,κι όχι στην τύχη, πιστεύουμε, ότι όπως κι άλλες κρισιμες φορές, ο Θεός βοήθησε και βοηθάει, τον απλό λαό, που πληρώνει τις μεγαλομανίες των άλλων, δήθεν υπευθύνων...Και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω...
Κάπου πάει το πράγμα και πρέπει να δούμε....Ξέρουμε όλοι τι φταίει,την διαφθορά, την σαπίλα, την παραπληροφόρηση,απλά, για κάποιους είναι πιο σημαντικό αυτό και μόνο, απο ότι για άλλους, άλλα.....
Προτεραιότητες, φίλε μου, προτεραιότητες...
Όχι, μην ανησυχείς, εδώ θα ήμασταν πάλι,όποιοι και να είχαν επικρατήσει, όχι αλλού, πάλι αυτό θα ήταν να βρούμε...:Που πάμε;