ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
el.elyonΜέλος
21/09/2007, 11:11:53
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ el.elyon, δεν γνωρίζω από πότε χρονολογούνται οι διάφορες εικόνες που απεικονίζουν τον Ιησού, τη μητέρα του ή διάφορους αγίους.
Επειδή όμως αναφέρεις ότι είναι απαραίτητες οι ιστορικές κι οι θεολογικές γνώσεις, θα διάβαζα με χαρά τα όσα έχεις να μας πεις σχετικά με αυτές.

Αγαπητέ Dying Incubus πρώτα θα πρέπει να δούμε την θεολογία και ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων!
Θα προσφέρω αυτά τα λίγα που γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να προσφέρουμε……!

quote:
Dying Incubus: Και κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει σε κάποια θρησκεία μπορεί να εξετάσει και τις πολυθεϊστικές και τις μονοθεϊστικές θρησκείες ώστε να βρει τα κοινά τους σημεία και τις διαφορές τους.
Μπορεί επίσης να δει ποιά από τις δύο είναι ειδωλολατρική.
Μπορεί να είναι κι οι δύο, μπορεί και καμία...

Εάν δεν υπήρχανε οι μονοθεϊστικές θρησκείες δεν θα υπήρχε και η ειδωλολατρία!!!
Για αυτόν που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό δεν υπάρχει ειδωλολατρία!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

21/09/2007, 12:04:48
Φίλε el.elyon, φυσικά και θα πρέπει να προσφέρουμε όλοι.
Αν κάνεις λοιπόν την αρχή πιστεύω ότι θα κινητοποιηθούμε κι οι υπόλοιποι.

quote:
Εάν δεν υπήρχανε οι μονοθεϊστικές θρησκείες δεν θα υπήρχε και η ειδωλολατρία!!!
Για αυτόν που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό δεν υπάρχει ειδωλολατρία!

Δε μίλησα για πίστη σε μια ειδωλολατρική θρησκεία.
Ανέφερα πως ένας άθρησκος είναι πιθανόν να είναι σε θέση - όντας αμέτοχος - να κρίνει αν μια θρησκεία είναι ειδωλολατρική ή όχι.
Γιατί δε με προσέχεις?

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
21/09/2007, 12:21:04
quote:
Dying Incubus: Γιατί δε με προσέχεις?

Εγώ δεν σε προσέχω ή εσύ δεν με προσέχεις φίλτατε?!

Πες μου την άποψη σου για την ειδωλολατρία. Τι είναι ειδωλολατρία?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/09/2007, 15:54:30
Αγαπητέ el.elyon, προς το παρόν περιμένω την κατάθεση των δικών σου ιστορικών και θεολογικών γνώσεων που μας έχεις υποσχεθεί.
Οπότε θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω ακόμη ώστε να μοιραστείς μαζί μας τα όσα γνωρίζεις.

Impious VarmintΜέλος
22/09/2007, 20:50:14
Αγαπητέ el.elyon μπλέκεις το θέμα επικίνδυνα.Αναφέρεσε σε ιστορική έρευνα και ιστορία της τέχνης ενώ επικαλείσαι την θεολογική γνώση ως απαραίτητο εφόδιο της απάντησης σου και γενικά της συζήτησης μας.Ωραία όλα αυτά,μα εμένα με ψιλομπερδεύουν.Αν πάρεις,π.χ δέκα πιστούς και τους πεις ότι η τάδε εικόνα της Παναγίας θεραπεύει ασθένειες,πιστεύεις πως υπάρχει κάποιος από αυτούς που να προτιμήσει να προσκυνήσει και να προσφέρει τα τάματα του σε μια εικόνα που δεν θεραπεύει?

Η θρησκεία αγαπητέ,θεωρώ,πως αποτυπώνεται από τον τρόπο με τον οποίο την ασκούν οι πιστοί της.Οσο ειδωλολατρική ήταν η λατρεία των αρχαίων άλλο τόσο είναι και των σύγχρονων.Ανεξάρτητα από το τι λέει το "επίσημο καταστατικό" της κάθε θρησκείας.

Impious Varmint

22/09/2007, 23:37:08
[quote] el.elyon
Δεν υπήρχε καμιά ερώτηση για να απαντήσω!
Εσύ φίλε μου, Sesostris, δεν απάντησες στην ερώτηση μου…… [quote]
Γνωστή η μέθοδός σου να ανταπαντάς με άλλη ερώτηση φίλε el.elyon , αλλά τέλος πάντων θα σου ξανά απαντήσω στην …..απάντηση ερώτησή σου .
Είναι λοιπόν «Πάνθεον» γιατί εκτός από την εξήγηση πού έδωσε ο φίλος Dying Incubus , o Χριστιανισμός δεν είναι μονοθεϊστική αλλά πολυθεϊστική θρησκεία , γιατί εκτός από τον Θεό λατρεύει και ένα σωρό αγίους , οσίους κλπ . Με άλλα λόγια δευτερεύουσες θεότητες και ήρωες .

Οι μόνες μονοθεϊστικές θρησκείες στον κόσμο είναι ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ , που λατρεύουν μόνο τον Θεό = Ελλοάχ = Αλλάχ , τον οποίο δεν απεικονίζουν όπως και δεν απεικονίζουν τους προφήτες , οι οποίοι δεν είναι άγιοι ούτε γιοι του θεού , αλλά σεβάσμια πρόσωπα στα οποία ο Θεός απεκάλυψε τις εντολές του , και φυσικά δεν προσκυνάνε την κάρα του Ιεζεκιήλ , το κόκαλο της ωμοπλάτης του Δανιήλ , και το μουμιοποιημένο πτώμα του Ησαΐα , ή διάφορα «Φετίχ» όπως ζώνες κλπ .

Τόσο δε οι Ιουδαίοι , όσο και οι Μουσουλμάνοι κατηγορούν , και όχι άδικα κατά την γνώμη μου , τους Χριστιανούς ότι είναι ειδωλολάτρες .
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες την διαφορά .

el.elyonΜέλος
23/09/2007, 15:19:36
quote:
Sesostris: Γνωστή η μέθοδός σου να ανταπαντάς με άλλη ερώτηση φίλε el.elyon , αλλά τέλος πάντων θα σου ξανά απαντήσω στην …..απάντηση ερώτησή σου .

Όχι φίλε μου Sesostris δεν είναι τέλος πάντων. Θα σε παρακαλούσα να μου πεις ποια ήταν η ερώτηση σου στην οποία δεν απάντησα! Ευχαριστώ!

quote:
Sesostris: Είναι λοιπόν «Πάνθεον» γιατί εκτός από την εξήγηση πού έδωσε ο φίλος Dying Incubus , o Χριστιανισμός δεν είναι μονοθεϊστική αλλά πολυθεϊστική θρησκεία , γιατί εκτός από τον Θεό λατρεύει και ένα σωρό αγίους , οσίους κλπ . Με άλλα λόγια δευτερεύουσες θεότητες και ήρωες .

Αγαπητέ μου φίλε όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να αποδείξεις τα όσα λες!!!

Θα σου ζητήσω να προχωρήσουμε στην ανάλυση του θέματος. Στο τέλος θα δούμε εάν είναι Πάνθεον ή όχι…….?!

quote:
Sesostris: Τόσο δε οι Ιουδαίοι , όσο και οι Μουσουλμάνοι κατηγορούν , και όχι άδικα κατά την γνώμη μου , τους Χριστιανούς ότι είναι ειδωλολάτρες .
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες την διαφορά .

Ποιους Χριστιανούς?

Φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείς ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά και κατανοητά. Ας αναλύσουμε το θέμα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
23/09/2007, 15:32:05
quote:
Impious Varmint: Αγαπητέ el.elyon μπλέκεις το θέμα επικίνδυνα.Αναφέρεσε σε ιστορική έρευνα και ιστορία της τέχνης ενώ επικαλείσαι την θεολογική γνώση ως απαραίτητο εφόδιο της απάντησης σου και γενικά της συζήτησης μας.Ωραία όλα αυτά,μα εμένα με ψιλομπερδεύουν.Αν πάρεις,π.χ δέκα πιστούς και τους πεις ότι η τάδε εικόνα της Παναγίας θεραπεύει ασθένειες,πιστεύεις πως υπάρχει κάποιος από αυτούς που να προτιμήσει να προσκυνήσει και να προσφέρει τα τάματα του σε μια εικόνα που δεν θεραπεύει?

Ποιος είναι κίνδυνος?

Όχι μόνο που δεν τα μπλέκω τα πράγματα αλλά θα έλεγα ότι τα ξεμπλέκω.
Η θεολογική γνώση, αγαπητέ μου φίλε, δεν είναι ταυτόσημη με το δόγμα!!!
Η θεολογική γνώση δεν είναι πίστευε κι μη ερευνα!
Η θεολογικοί γνώση είναι βασισμένη στην ερευνα!
( το πίστευε κι μη ερευνα δεν αφόρα μόνο τους χριστιανούς αλλά όλα τα δόγματα, και την αθεΐα.)

quote:
Impious Varmint: Η θρησκεία αγαπητέ,θεωρώ,πως αποτυπώνεται από τον τρόπο με τον οποίο την ασκούν οι πιστοί της.Οσο ειδωλολατρική ήταν η λατρεία των αρχαίων άλλο τόσο είναι και των σύγχρονων.Ανεξάρτητα από το τι λέει το "επίσημο καταστατικό" της κάθε θρησκείας.

Γιατί συζητάμε τα συμπεράσματα αντί να ερευνήσουμε και να αναλύσουμε το θέμα?!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
23/09/2007, 15:49:55
quote:

Αγαπητέ el.elyon, προς το παρόν περιμένω την κατάθεση των δικών σου ιστορικών και θεολογικών γνώσεων που μας έχεις υποσχεθεί.
Οπότε θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω ακόμη ώστε να μοιραστείς μαζί μας τα όσα γνωρίζεις.

Μάλλον λάθος κατάλαβες αγαπητέ μου. Δεν υποσχέθηκα ότι θα καταθέσω αλλά ότι θα προσφέρω στην συζήτηση με τα λίγα που γνωρίζω!!! Για αυτό θα ήθελα κάποια στιγμή να μου απαντήσεις στην ερώτηση μου αφού πρώτα θα πω την άποψη μου για την ειδωλολατρία. Ευχαριστώ!

Η ειδωλολατρία είναι καθαρά μια μονοθεϊστική λέξη. Εγώ θα έλεγα καθαρά Εβραϊκή!
Η ειδωλολατρία είναι η λατρεία ενός Θεού ή Θεάς που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα για το μονοθεϊσμό. Ο μονοθεϊσμός αποκλείει την υπάρξει άλλων Θεών άρα απορρίπτει την λατρεία αυτών των Θεών. Και την λατρεία αυτών των Θεών την ονομάζει ειδωλολατρία!!!
Αλλά γιατί ειδωλολατρία?

Γιατί όλοι οι Θεοί είχαν το δικό τους είδωλο = άγαλμα. Από το άγαλμα ξεχώριζαν τους Θεούς. Και η λατρεία τους αφορούσε το άγαλμα που ήταν η παρουσία του Θεού/ Θεάς που απεικόνιζε.

Άρα είναι λογικό συμπέρασμα για το μονοθεϊσμό να ονομάσει την λατρεία των Θεών από τους πολυθεϊστές, ειδωλολατρία!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/09/2007, 22:21:54
Σκεπτόμουν να μην μιλήσω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά έγινε μεγάλη αναφορά για τις εικόνες, τα γλυπτά, το αν παρουσιάζεται η μορφή του Θεού κάπου ζωγραφισμένη, και γενικά αναφορές στην ιστορία της τέχνης.
Επειδή η τέχνη είναι το επιστημονικό μου πεδίο λόγω επαγγέλματος(ζωγράφος) θα σας μεταφέρω κάποιες πληροφορίες

Με τον όρο εικόνες εννοούμε τις τοιχογραφίες και τις φορητές εικόνες που βρίσκονται σε ένα ναό.

Στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται αναφορά για τις φορητές εικόνες.
Θα μου πείτε που βγάζω αυτό το συμπέρασμα. Θα σας πω αμέσως, γιατί σε όλους αυτούς τους αιώνες της Χριστιανικής Θρησκείας μόνο εικόνες σε ξύλο έχουν χαρακτηριστεί θαυματουργές, ποτέ μια αγιογραφία με την τεχνική του "φρέσκο"(τοιχογραφία σε νωπό σοβά).

Λοιπόν οι φορητές εικόνες έχουν τις καταβολές τους από την Αίγυπτο από τα Ελληνορωμαικά νεκρικά πορτρέτα Φαγιούμ(ονομάζονται έτσι επειδή βρέθηκαν αυτοί οι σαρκοφάγοι στην όαση του Φαγιούμ).

Η τεχνική της ζωγραφικής και ο τρόπος απεικόνησης είναι ο ίδιος, μετωπική αυστηρή θέαση του προσώπου που απεικονίζεται, και μέθοδος χρωματίσματος η εγκαυστική( λιωμένο κερί που λειτουργεί σαν συνδετικό υλικό με το χρώμα σε σκόνη)πάνω σε ξύλο η σε πανί.

Η τεχνική αυτή ήταν μεταξύ 1ου και 3ου αιώνα μ.Χ.στην αρχή οι εικόνες αυτές σκέπαζαν την σαρκοφάγο ενός νεκρού( συγκεκριμένα μιας μούμιας), μετά γινόντουσαν με αυτή την τεχνική εικόνες για να παρουσιάσουν τις μορφές Αγίων του Χριστού ή της Παναγίας.

Αργότερα βρέθηκαν άλλες τεχνικές (γιατί η εγκαυστική είναι πολύ δύσκολη σαν τεχνική),όπως της αυγοτέμπερας(αυγό και ξύδι σαν συνδετικά υλικά ανακατεμένα με σκόνη χρώμα) τεχνική που χρησιμοποιήται και σήμερα.

Στην εξέλιξη της Βυζαντινής τέχνης συναντάμε την Κρητική σχολή(μεταβυζαντινή τέχνη) με αξιόλογους εκπροσώπους αναμεσά τους και τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο μαθητή αργότερα του Τισιανού.

Αφού μιλήσαμε για Τισιανό για να θυμηθούμε κάποιον πολύ μεγάλο γλύπτη ζωγράφο αρχιτέκτονα κλπ τον Μιχαήλ Αγγελο, τώρα γιατί αναφέρομαι σε αυτόν; Γιατί αυτός είναι που έχει ζωγραφίσει την μορφή του Θεού, στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό(ο Θεός που απλώνει το χέρι και δίνει ζωή στον Αδάμ).

Γιατί αγαπητοί μου αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να πιάνουμε όλο το φάσμα του Χριστιανισμού.

Αλήθεια έχω μία προσωπική απορία γιατί στις ορθόδοξες εκκλησίες προσευχόμαστε και φιλάμε και κάνουμε τάματα μόνο σε φορητές εικόνες(φορητές είναι και αυτές που βρίσκονται στο τέμπλο του ιερού) και όχι και σε τοιχογραφίες;

Επίσης μπορεί στην ιστορία της τέχνης να μην συναντάμε άγαλμα του Θεού αλλά συναντάμε του αδιαίρετου μέλους της Αγίας τριάδας του Χριστού, στο Ριο ντε Τζανέιρο το γιγάντιο άγαλμα που προστατεύει από τον λόφο την πόλη με ανοιχτά τα χέρια, και πολλά αγάλματα της Παναγίας και Αγίων σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Γιατί ανακατεύω την τέχνη των Καθολικών με την τέχνη της Ορθόδοξης εκκλησίας; Γιατί απλούστατα αγαπητοί μου η τέχνη είναι μία και αλληλοεπηρεάζεται απο τις επιμέρους τεχνοτροπίες κάθε λαού.

Και δεν νομίζω ότι ένας Χριστιανός θα χαρακτήριζε έναν άλλο Χριστιανό ειδωλολάτρη μόνο και μόνο επειδή υπάρχει το σχίσμα.

Συνοψίζοντας λοιπόν στην ιστορία της τέχνης έχουμε ζωγραφισμένη την μορφή του Θεού και σε γλυπτά τις μορφές του Χριστού της Παναγίας και των Αγίων, και σε πολλές φορητές εικόνες της ορθοδοξίας συναντάμε μικτή τεχνική ανάγλυφο(το ανάγλυφο είναι παρακλάδι της γλυπτικής) το σώμα με ασήμι και το κεφάλι και κάποιες φορές και τα χέρια ζωγραφική , κυρίως στις μορφές του Χριστού και της Παναγίας.

Επίσης εικόνες και αγάλματα στην ιστορία τέχνης έχουμε και στην Χριστιανική Θρησκεία και στην Αρχαία Ελληνική( απλώς ζωγραφικά έργα της αρχαίας Ελλάδας σώζονται απειροελάχιστα λόγω της φθοράς του χρόνου)

Μούμια του Αρτεμίδωρου, με πορτραίτο εγκαυστικής σε ξύλο από φτελιά, διακοσμημένο με φύλλο χρυσού, Βρετανικό Μουσείο, Τμήμα Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων (ΕΑ 21810). Μήκος μούμιας 1,67 μ. Περίοδος Τραϊανού, 98 -117 μ.Χ (φαγιούμ)

capella sixtina Βατικανό, καλλιτέχνης Μιχαήλ Αγγελος

Αγαλμα του Ιησού Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκκλησία της Παναγιάς Αγιάσος (όρος Ολυμπος)Μυτιλήνη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της βρεφοκρατούσας

Μοναστήρι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο- Μυτιλήνη θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη.

Και στην Αρχαία Ελλάδα αλλά τώρα οι εικόνες και τα αγάλματα συμβολίζουν
το πρόσωπο που λατρεύεται, δεν είναι το ίδιο το πρόσωπο.Οι σπονδές και οι χοές τότε, γίνονταν για να τιμήσουν τον θεό να τον παρακαλέσουν μέσω της εικονιζόμενης μορφής προσευχόμενοι, και τώρα με τα τάματα τα κεριά τις λαμπάδες το ίδιο γίνεται.

Αυτά είχα να σας πω για την συμβολή της τέχνης μέσα στις θρησκείες, με καλή διάθεση.

Wolf

Edited by - keraynos on 23/09/2007 22:47:08

SalahadinΝέο Μέλος
15/09/2005, 14:14:34
Χαιρετώ.Αν είναι εύκολο θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το Άγιο Δισκοπότηρο και τα εγγραφα πόυ λέγεται ότι το συνοδεύουν(αν πραγματι υπάρχουν).Ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας διότι είναι ΄ένα θέμα οπου με ενδιαφέρει αρκετα και πιστεύω η συζήτηση μαζί σας θα ήταν μια καλή αρχή. Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Knight KadoshΝέο Μέλος
15/09/2005, 22:33:20
Ο πιο εύκολος και διαδεδομένος τρόπος αναζήτησης είναι το Google. Δώσε τα λήμματα "sang real", "holy grail", "graal" και θα εντυπωσιαστείς από τα αποτελέσματα της αναζήτησης του... δισκοπότηρου

TyaneasΜέλος
16/09/2005, 01:20:18
Salahadin το δισκοποτηρο ειναι σαν τον τιμιο σταυρο.
Εχουνε βρεθει αρκετα κομματια τα οποια τα εμπορευονται οι πατερες της Εκκλησιας για να κονομανε.

Αν δεν κανω λαθος τωρα το Α.Δισκοποτηο πρεπει να βρισκει στο Βατικανο η σε καποια μονη Γαλλια
Καπου το ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που.

και οταν λεμε το Α.Δισκοποτηρο εννουμε αυτο που πιστεουνε αυτοι οτι ειναι,οχι οτι υπαρχει η εχει βρεθει το αυθεντικ.

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
16/09/2005, 07:35:25
Μπορεί τελικά το άγιο δισκοπότηρο να είναι κάτι εντελώς συμβολικό και να μην υπάρχει στην πραγματικότητα σαν κάτι το υλικό..

-Still life in Still water-

16/09/2005, 08:13:17
Salahadin, απ' όσο γνωρίζω υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με το Άγιο Δισκοπότηρο.
Άλλοι λένε οτι είναι όντως το δοχείο που φιλοξένησε το αίμα του Ιησού.
Άλλοι λένε πως είναι κάτι εντελώς συμβολικό και συμβολίζει κάποια έγγραφα σχετικά με την ζωή του Ιησού ή ακόμα και το γάμο του με τη Μαρία τη Μαγδαληνή.
Τέλος, η τελευταία εκδοχή αναφέρει οτι συμβολίζει τη γραμμή αίματος που προήλθε από τη γέννηση της κόρης του Ιησού και της Μαρίας της Μαγδαληνής (Σάρας).
Ειδικά οι 2 τελευταίες εκδοχές ήταν διαδεδομένες στη Νότιο Γαλλία (περιοχή της Προβηγκίας)...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
16/09/2005, 08:29:13
Θα μπορούσα να εκλάβω κάποιες από αυτές τις υποθέσεις ως πιθανότητες,αν υπήρχε κάτι τεκμηριωμένο για την ύπαρξη της Μαγδαληνής.Πραγματικά δεν αναφέρεται ούτε στις πράξεις των Αποστόλων,ούτε στις επιστολές των Πέτρου,Παύλου,Ιακώβου,Ιούδα.Μια τόσο σημαντική παρουσία όπως υποτίθεται ήταν η Μαγδάληνή αγνοείται ακόμη και από τον Ιωάννη στη λεπτομερέστατη αποκάλυψη.Τα συμπεράσματα δικά σας...

16/09/2005, 09:29:59
Συμφωνώ στα όσα λές, Μυθο-ΔΙΑ μου!
Το μόνο που με κάνει να πιστεύω πως ίσως είναι αλήθεια αυτές οι εκδοχές είναι το οτι πολλά κείμενα πέρασαν από έλεγχο και τροποποιήθηκαν...
Το γεγονός πχ οτι υπάρχουν ανακρίβειες κι αντιφάσεις στη Βίβλο των Χριστιανών με κάνουν να πιστεύω πως τροποποιήθηκαν αρκετά...

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
16/09/2005, 09:45:56
Ετσι όπως τα έχουν κάνει καλέ μου dying_incubus,άντε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα...προσωπική μου άποψη και μένα,είναι πως πρόκειται για κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι έχουν γίνει τροποποιήσεις στα κείμενα.τα γραπτά των εβραίων φάσκουν και αντιφάσκουν συνέχεια,πχ τη μια αναφέρονται στον ένα και μοναδικό θεό και την άλλη σε πολλούς θεούς.Όταν αποφασίσουν πόσοι θεοί ήταν ας μας το πούνε να το ξέρουμε
16/09/2005, 10:18:20
Παραποιήσεις, αλλαγές, αντιφάσεις, αντιγραφές αρχαιοελληνικών μύθων (ο κατακλυσμός του Νώε είναι εμπνευσμένος από του Δευκαλίωνα).
Για όλα αυτά λοιπόν, τείνω να πιστεύω, αγαπητή μου, οτι είναι πολύ πιθανό να αποκρύφθηκαν ή να εξοστρακίστηκαν στοιχεία για την προσωπική ζωή του Ιησού, θέλοντας να τον παρουσιάσουν ως θεάνθρωπο υποβαθμίζοντας την ανθρώπινη φύση του.
Κι έχω 2 ερωτήματα για αυτό που λέω.
1) Πώς είναι δυνατόν ένας Ραββίνος να έχει παραμείνει άγαμος?
2) Γιατί δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τον Ιησού απο τα 12 του χρόνια ώς τα 30 περίπου...?

Μυθο-ΔΙΑΜέλος
16/09/2005, 10:35:19
Αγαπητέ dying_incubus τα γραπτά τους πάντα θα αποδεικνύουν πόσο κακοί αντιγραφείς των αρχαίων ήταν και είναι.η δική μου η άποψη επί του θέματος είναι πως δεν ήταν ραββίνος,και αυτό γιατί αν ήταν θα είχε κάνει περιτομή και δεν θα είχε δικαστεί από το ρωμαικό δικαστήριο...ίσα ίσα που υπάρχουν κείμενα που αναφέρουν πως ο ίδιος απαγόρεψε στους μαθητές του να γίνουν ραββίνοι.Τώρα αν αλλάχτηκαν και αυτά σκόπιμα αυτό δεν το γνωρίζω.Τα χαρακτηριστικά επίσης που είχε ο Χριστός σύμφωνα με μαρτυρίες,δεν μοιάζουν καθόλου με αυτά των εβραίων.
Υπάρχει στο βατικανό το 13ο ευαγγέλιο,ιδιόγραφο του Χριστού,από το οποίο έχει γίνει γνωστή μόνο η φράση που λέει ''ο οίκος του Πατρός μου δεν περιορίζεται μέσα σε κτίσματα,αλλά είναι παντού.όποια πέτρα και αν σηκώσεις,όποιο κλαδί και αν σπάσεις είναι μέσα''.Αυτή η φράση αυτομάτως καταργεί την επιχείρηση της Εκκλησίας,και κάποιοι δεν αναφέρονται καν σε όλα αυτά.Όλα αυτά και άλλα διάφορα με κάνουν και επιμένω πως δεν ήταν τελικά εβραίος.Τώρα για το δεύτερο ερώτημά σου δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω,την ίδια απορία έχω και εγώ...ίσως οι απαντήσεις να βρίσκονται στο 13ο ευαγγέλιο.