- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Στο πχορουμ το χεις βαλει αυτο το θεμα?
What is wrong with our heavy metal hamsters?
Look what they have done, our heavy metal hamsters
Where is the field to run for our heavy metal hamsters?
Some things are left undone for our heavy metal hamsters
Ας ξεκολλήσουμε απο αυτή τη δυτική νοοτροπία οτι για όλα πρέπει να υπάρχει μια αιτία, ένα σχέδιο μπλα μπλα μπλα.
Δεν υπάρχει τίποτα.
Είμαστε εδώ, γιατί είμαστε εδώ.
Ακόμα και αν μια ανώτερη δύναμη μας δημιούργησε, αυτό δε σημαίνει οτι την ενδιέφερε το είδος της εμπειρίας που θα έχουμε. Δηλαδή αν θα ήταν καλή, αν θα ήταν κακή, αν θα ηταν ευχαριστη, δυσάρεστη κτλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να την ενδιαφέρει μια ανώτερη οντότητα το είδος της εμπειρίας μας. Ούτε γιατί θα είχε ανάγκη να μας δώσει κάποιο σχέδιο.
Προφανώς βέβαια, και ο περισσότερος κόσμος, όταν αναφέρεται σε Θεό, ή δημιουργό του ανθρώπου, δεν αναφέρεται σε μια "υπερτατη και αόριστη θεϊκή δύναμη" αλλά σε κάποιον θεΐσκο ο οποίος μια χαρά ορίζεται. Σε κάποια Θεότητα, η οποία σκέφτεται, βάζει στόχους, κάνει σχέδια κλπ.
Εγω πιστεύω οτι πράγματι υπάρχει ένας τέτοιος Θεΐσκος, μια τέτοια θεότητα. Αλλά τα σχέδια της ούτε ξέρω ποια είναι, ούτε ξέρω αν με ενδιαφέρει να τα μάθω. Ξέρω ποια είναι τα δικά μου σχέδια.
quote:
Εαν ο Θεος ως δημιουργος του Συμπαντος και του ανθρωπινου γενους , αλλα πραγματα ηθελε να φτιαξει ως στοχους της δημιουργιας του κι αλλιως εξελιχτηκαν τα πραγματα , παρεκλινοντας απο τα αρχικα του σχεδια , αυτο δεν σημαινει οτι το αρχικο του σχεδιο της δημιουργιας απετυχε ;
Εάν για χάρη διαλόγου (και μόνο) δεχτούμε ότι ο Εβραϊκός θεός έκανε τα πάντα , τότε βάσει της λογικής και των "ενεργειών" του όπως η αποστολή υιού για να διαρθώσει τη συνταγή που δεν του "βγήκε" , όντως απέτυχε .
Άσε δε που και ο γιός απέτυχε και αυτός : ύστερα από 2.000 χρόνια και δεν έχει πείσει ούτε τους μισούς του πλανήτη .
Και από αυτούς που υποτίθεται ότι έπεισε , ούτε το 10 % δεν πείστηκαν πραγματικά .
Πραγματικά , οι πιστοί αυτού του θεού , μήπως.......θα πρέπει να τον αλλάξουν και να βρουν κάποιον άλλο με πιο προσγειωμένο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο ;
quote:
Ας ξεκολλήσουμε απο αυτή τη δυτική νοοτροπία οτι για όλα πρέπει να υπάρχει μια αιτία, ένα σχέδιο μπλα μπλα μπλα.
Δεν υπάρχει τίποτα.
Μια διόρθωση. Είναι ανθρώπινη νοοτροπία όχι μόνο δυτική να αναζητεί κάποιον αυτουργό πίσω από αυτά που αντιλαμβάνεται.
quote:quote:
Δεν υπάρχει τίποτα.
Μια διόρθωση. Είναι ανθρώπινη νοοτροπία όχι μόνο δυτική να αναζητεί κάποιον αυτουργό πίσω από αυτά που αντιλαμβάνεται.
Αυτό που λες είναι πανανθρώπινο, ναι. Σχεδόν δηλαδή. Γιατί υπάρχουν και θρησκείες που δεν πιστεύουν οτι υπάρχει κάποιος αυτουργός (ανατολικές). Όμως είναι κυρίως η δυτική νοοτροπία (και όχι μόνο φυσικά) που προσπαθεί να εκλογικεύσει τα πάντα, και να βρει ένα σχέδιο πίσω απ' τα πάντα, και να τα κάνει όλα σύνθετα και πολύπλοκα.
Νομίζουμε οτι επειδή εμείς μεγαλώσαμε σε μια πραγματικότητα που τα πάντα μας τα κάνανε σύνθετα και πολύπλοκα, οτι πρέπει και τα πάντα γύρω μας να είναι σύνθετα και πολύπλοκα. Και αρχίζουμε και φτιάχνουμε θεωρίες επι θεωριών για θεούς, ανθρώπους και δαίμονες. Ε λοιπόν το θέμα είναι οτι ΕΙΜΑΣΤΕ, και δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό, στο οτι ΕΙΜΑΣΤΕ. Και εκεί τελειώνει το παραμύθι.
quote:
D.P.J. 10
Άσε δε που και ο γιός απέτυχε και αυτός : ύστερα από 2.000 χρόνια και δεν έχει πείσει ούτε τους μισούς του πλανήτη .
Αυτό συνέβη φίλε D.P.J. 10 , επειδή οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες και οι ιεροεξεταστές που ανέλαβαν να τους πείσουν , δεν έλεγχαν όλον τον πλανήτη . Ξέρεις τώρα εσύ , να μη τα ξαναλέμε.......
*
quote:
Doc
Το μέγα θέμα Doc δεν είναι το ότι "είμαστε" αλλά το ότι "υπάρχουμε" και αντιλαμβανόμαστε/βιώνουμε/κατανοούμε το "είμαστε" καθώς και ότι κάποια στιγμή "δεν θα είμαστε".
Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λοιπόν "κάτι" από το "τίποτα"?
Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λοιπόν "Ον" εκ του "Μη Όντος"?
Υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε να "υπάρχουμε" ενώ δεν θα "είμαστε εδώ"?
Από την "Ύπαρξη" πηγάζουν όλα...
Σημ. Τα ζώα δεν "υπάρχουν" με την έννοια που εννοώ την "ύπαρξη" στο παραπάνω ποστ αλλά απλά "διαβιούν"
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Όπως είπα, η ίδια η ύπαρξη της ύπαρξης, είναι παράλογη. Δεν έχει κάποιο λόγο. Είναι αναίτιος.
Στην Π. Διαθήκη όταν ρώτησαν τον Θεό ποιος έιναι, αυτός απάντησε "Είμαι ο ΩΝ".
Δεν είπε είμαι ο Τάκης, ο Μάκης, ο Πάκης, είπε είμαι αυτός που είναι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
quote:Αυτό δεν απαντάται θεωρητικά.
quote:Να το θέσω αλλιώς. Θα σου πω μια φράση που μου είπε κάποτε ένας φωτισμένος άνθρωπος, ένας, ας τον πούμε, αγιορείτης:
"Όποιος δεν ξέρει, μιλάει.
Όποιος ξέρει, θέλει να ζει"
quote:
Docquote:
Όπως είπα, η ίδια η ύπαρξη της ύπαρξης, είναι παράλογη. Δεν έχει κάποιο λόγο. Είναι αναίτιος.
Δεν είπε είμαι ο Τάκης, ο Μάκης, ο Πάκης, είπε είμαι αυτός που είναι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Μόνο ο Θεός είναι Αναίτιος, Άναρχος, Άχρονος κτλ και "δικαιούται" να λέει "ο Ων"
Όλοι εμείς οι υπόλοιποι επειδή είμαστε δημιουργήματα δικής Του Θέλησης έχουμε αίτιο Ύπαρξης αλλά και συνειδητότητα Ύπαρξης.
quote:
quote:Αυτό δεν απαντάται θεωρητικά.
Καλέ μου Doc αυτό απαντάται ΜΟΝΟ θεωρητικά εκτός αν εννοείς κάτι άλλο...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:quote:Να το θέσω αλλιώς. Θα σου πω μια φράση που μου είπε κάποτε ένας φωτισμένος άνθρωπος, ένας, ας τον πούμε, αγιορείτης:
"Όποιος δεν ξέρει, μιλάει.
Όποιος ξέρει, θέλει να ζει"
Αν με το "ζει" εννοούσε να ζε τη ζωούλα του ήταν μάλλον ο Εφραίμε με το Βατοπέδι.
Αν εννοούσε να ζει και να βιώνει πνευματικές εμπειρίες συμφωνώ.
Πάντως αν κανένας δε μιλούσε σε κανέναν θα υπήρχε ένα θεματάκι με τη μετάδοση γνώσης/πληροφορίας/εμπειρίας κτλ
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Ποιος το λέει αυτό;quote:
Docquote:
Δεν είπε είμαι ο Τάκης, ο Μάκης, ο Πάκης, είπε είμαι αυτός που είναι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.Μόνο ο Θεός είναι Αναίτιος, Άναρχος, Άχρονος κτλ και "δικαιούται" να λέει "ο Ων"Όλοι εμείς οι υπόλοιποι επειδή είμαστε δημιουργήματα δικής Του Θέλησης έχουμε αίτιο Ύπαρξης αλλά και συνειδητότητα Ύπαρξης.
quote:Ας πούμε απλά οτι δεν τα πάω καλά με την "θεωρία".
quote:Γιατί χωρίζεις τη ζωή σε κατηγορίες;
Αν με το "ζει" εννοούσε να ζε τη ζωούλα του ήταν μάλλον ο Εφραίμε με το Βατοπέδι.Αν εννοούσε να ζει και να βιώνει πνευματικές εμπειρίες συμφωνώ.
quote:Οι εμπειρίες δεν μεταδίδονται, οι πληροφορίες μεταδίδονται ναι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ. Κανείς δεν έφτασε στην αυτοπραγμάτωση γεμίζοντας το κεφάλι του με πληροφορίες.
Πάντως αν κανένας δε μιλούσε σε κανέναν θα υπήρχε ένα θεματάκι με τη μετάδοση γνώσης/πληροφορίας/εμπειρίας κτλ
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/09/2012 22:15:30
quote:
PanosT
Σύμφωνα με την (πειραματικά επιβεβαιωμένη) κβαντομηχανική θεώρηση, ναι, αυτό είναι δυνατό να συμβεί.
quote:
Docquote:Ποιος το λέει αυτό;
PanosTquote:
Docquote:
Δεν είπε είμαι ο Τάκης, ο Μάκης, ο Πάκης, είπε είμαι αυτός που είναι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.Μόνο ο Θεός είναι Αναίτιος, Άναρχος, Άχρονος κτλ και "δικαιούται" να λέει "ο Ων"Όλοι εμείς οι υπόλοιποι επειδή είμαστε δημιουργήματα δικής Του Θέλησης έχουμε αίτιο Ύπαρξης αλλά και συνειδητότητα Ύπαρξης.
H Π.Δ (μαζί με την Κ.Δ βέβαια) που επικαλέστηκες και γι'αυτό σου έγραψα ότι σου έγραψα.
quote:
quote:Ας πούμε απλά οτι δεν τα πάω καλά με την "θεωρία".
Οκ!
Νο Prob
quote:
quote:Γιατί χωρίζεις τη ζωή σε κατηγορίες;
Αν με το "ζει" εννοούσε να ζε τη ζωούλα του ήταν μάλλον ο Εφραίμε με το Βατοπέδι.Αν εννοούσε να ζει και να βιώνει πνευματικές εμπειρίες συμφωνώ.
Απλά η πρώτη είναι η λεγόμενη κοσμική και η δεύτερη η μοναστική και τις ανέφερα μιας που είπες αυτό για αγιορείτη.
quote:
quote:
Πάντως αν κανένας δε μιλούσε σε κανέναν θα υπήρχε ένα θεματάκι με τη μετάδοση γνώσης/πληροφορίας/εμπειρίας κτλΟι εμπειρίες δεν μεταδίδονται, οι πληροφορίες μεταδίδονται ναι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ. Κανείς δεν έφτασε στην αυτοπραγμάτωση γεμίζοντας το κεφάλι του με πληροφορίες.
Το έγραψα με την έννοια της κοινοποίησης/γνωστοποίησης μιας βιωματικής εμπειρίας που μπορεί να έχει κάποιος. Κατά τ'άλλα συμφωνώ.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Rankettquote:
PanosT
Σύμφωνα με την (πειραματικά επιβεβαιωμένη) κβαντομηχανική θεώρηση, ναι, αυτό είναι δυνατό να συμβεί.
Ποια είναι η σχέση σου με τη Φυσική φίλε μου Rankett?
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Ενα απόσπασμα από τον άγνωστο στους "απογόνους του" Επίκουρο.
Κοινή λογική χωρίς πειράματα.
(...) "Διότι είναι ανάγκη το αρχικό νόημα κάθε λέξης να είναι φανερό και να μην χρειαζόμαστε απόδειξη, αν θέλουμε να έχουμε κάτι σταθερό στο οποίο θα αναφερόμαστε σε σχέση με αυτό που ζητάμε ή ερευνάμε ή υποθέτουμε.
Επίσης θα πρέπει να στηριζόμαστε στις αισθήσεις και συγκεκριμένα στις παραστάσεις που μας δίνει η διάνοια ή όποιο άλλο κριτήριο, καθώς επίσης και τα σχετικά μ' αυτά τα συναισθήματα, για να μπορούμε με βάση αυτά να βγάλουμε συμπεράσματα για όσα επιδέχονται επιβεβαίωση και για τα άδηλα.
Αφού τα συμπεριλάβουμε αυτά, πρέπει ήδη να μελετήσουμε και τα άδηλα. Πρώτα πρώτα να ειπούμε ότι τίποτα δεν γίνεται από το μη ον, διότι τότε όλα τα πράγματα θα γινόταν από όλα αδιακρίτως και τίποτα δεν θα είχε ανάγκη από κάποιο σπόρο.
Και αν διαλυόταν αυτό που χάνεται σ' αυτό που δεν υπάρχει, θα είχαν χαθεί όλα τα πράγματα, επειδή αυτό στο οποίο θα δυαλυόταν, θα ήταν το μη ον. Κι όμως και το σύμπαν πάντοτε τέτοιο ήταν, όποιο είναι και τώρα και αιωνίως τέτοιο θα είναι, διότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο οποίο να μεταβληθεί, διότι κοντά στο σύμπαν δεν υπάρχει τίποτα το οποίο, αφού έμπαινε μέσα σ' αυτό, θα μπορούσε να κάνει την μεταβολή. (...)"
Η μετάφραση από τον Εθνικό Ευεργέτη Χατζόπουλο, ΚΑΚΤΟΣ.
Υπάρχει και συνέχεια για όποιον δεν κατάλαβε κάτι.
Εντάξει Πανούλη;

Edited by - Αίολος on 26/09/2012 16:10:11
Αυτά λέει ο Επίκουρος όταν κάποιοι κρετίνοι προσπαθούν να καταστρέψουν την γλώσσα μας.

quote:
PanosT
Ποια είναι η σχέση σου με τη Φυσική φίλε μου Rankett?
Καλή. Γιατί;
quote:
ΑίολοςPanosT
quote:Ενα απόσπασμα από τον άγνωστο στους "απογόνους του" Επίκουρο.
Κοινή λογική χωρίς πειράματα.(...)
Πρώτα πρώτα να ειπούμε ότι τίποτα δεν γίνεται από το μη ον, διότι τότε όλα τα πράγματα θα γινόταν από όλα αδιακρίτως και τίποτα δεν θα είχε ανάγκη από κάποιο σπόρο.
(...)"Η μετάφραση από τον Εθνικό Ευεργέτη Χατζόπουλο, ΚΑΚΤΟΣ.
Υπάρχει και συνέχεια για όποιον δεν κατάλαβε κάτι.
Εντάξει Πανούλη;
EXETE ΠΑΘΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ???
Δεν είμαστε στο ίδιο "στρατόπεδο"! Πιάστε Νίτσε, Dawkins, και λοιπούς και αφήστε τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους ήσυχους. Αρκετά τους κυνηγήσατε ως ΑΘΕΟΥΣ όσο ζούσαν!
Φίλε Αίολε ο Πανούλης σ'ευχαριστεί για τον κόπο σου να σπεύσεις να τον επιβεβαιώσεις ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΚΟΥΡΟ αλλά έχεις άλλο δυσκολότερο έργο.
Να πείσεις Κηφέα και Industrial_Angel...
Και πάλι σ'ευχαριστώ!
Ερευνάτε τας Γραφάς