- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η πλάκα είναι ότι όλοι εσείς μεταξύ σας, έχετε ανταλλάξει βαριές βρισιές, και τώρα το παίζετε ενωμένοι ενάντια στην "χριστιανική απειλή".
Και θα ανταλλάξουμε ακόμα χειρότερες στο μέλλον. Αν χρειαστεί. Και λοιπόν? Όλοι έχουμε όρια. Άμα ξεπεραστούν, γίνεται ο χαμός. Και μετά ξαναμιλάμε. Έτσι γίνεται μεταξύ ανθρώπων που αρθρώνουν λόγο κι έχουν πάθη.
Εσύ από την άλλη, λόγο δεν αρθρώνεις, ενώ σαφέστατα έχεις πάθει. Άλλης τάξης φάση. Δεν καταλαβαίνεις καν, πως οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν χεσμένο και τον χριστιανισμό, τον κάθε -ισμό, αλλά και την όποια 'απειλή'. Ακόμα περισσότερο, ειδικά εσένα κανείς δεν σε πήρε ποτέ στα σοβαρά σαν χριστιανό. Που προφανώς δεν είσαι. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρώτα τον Carmel.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
μετά όμως που άρχισες να εκδηλώνεσαι στο φόρουμ άρχισα να βλέπω την προβληματικότητά σου και έκοψα τις επικοινωνίες...εδώ και 3 χρόνια όπως έχεις δει...επομένως μη λες ψέματα
Ποια είναι η προβληματικότητα ρε ΨΕΥΤΗ; Η πεποίθηση στον γεωκεντρισμό, την οποία αποδέχεται και η νεοαστρολογία στην οποία πιστεύεις;
Και αν έπαιξα το ρόλο του Witch Burner και του Holy Inquisitor ήταν για να ικανοποιήσω τις άρρωστες εμμονές των φίλων σου, που με θέλενα με το ζόρι ιεροεξεταστή, επειδή πίστευα στις πατριαρχικές κοινωνίες.
Λέγανε τότε για χριστιανική απειλή στο φόρουμ, και τώρα τα μπαλώνουν....
Δηλαδή εκφράζω μια άποψη, μετά επιτίθενται με βρωμόλογα, και έχω εγώ την προβληματικότητα;;; Ψεύτες.
quote:
Ακόμα περισσότερο, ειδικά εσένα κανείς δεν σε πήρε ποτέ στα σοβαρά σαν χριστιανό. Που προφανώς δεν είσαι. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ρώτα τον Carmel.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Ναι, γι' αυτό όλη την ώρα λέτε για ιερατεία και ιεροεξεταστές.
Σου επαναλαμβάνω μήπως το χωνέψει ο νους σου, δεν γλύφω τους άλλους χριστιανούς, ούτε τους παρακαλώ να με υποστηρίξουν.
Ήταν μια προτροπή να αφήσουμε τις διαφορές στα δόγματα, όπου κι αν ανήκουμε(χριστιανοί, παγανιστές) και να συνασπιστούμε ενάντια σε εσάς που παρενοχλείτε τους πιστούς στους μύθους και τις θρησκείες.
Και αν με έχουν θεωρήσει κάποιοι ορθόδοξοι ως "ιεχωβά", δεν με ενδιαφέρει.
Ο αληθινός ορθόδοξος είναι αυτός που αυτή την εποχή θα υποστηρίξει την Ελλάδα και όχι την υποκριτική αγάπη προς όλους(πλην των Ελλήνων φυσικά). Θα αντιταχθεί στα τζαμιά, στην λαθρομετανάστευση, στην ομοφυλοφιλία, στην πολιτική του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Θα αφήσει τις μαλακίες περί ρατσιστικής Χρυσής Αυγής και θα κοιτάξει να βοηθήσει την Ελλάδα όπως μπορεί. Δεν θα μιλάει ουτοπικά και πεσιμιστικά, ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Και μια και ασχολείσαι συνέχεια μαζί μου, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να τα πούμε. Αφού έχεις δώσει και το όνομά σου και είσαι και στο ίντερνετ, δεν θα σε πειράζει να γνωριστούμε, έτσι δεν είναι; Αν νιώθεις άβολα μόνος, φέρε και shadowdancer, αίολο, νικόμαχο, heretic.
Edited by - Julius Caesar on 18/01/2016 12:59:27
1) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΩΠΑ
ΜΠΑ;;;; O CARMELITO έγινε τώρα CARMEL;;;;
Σας ζήτησε o Carmel, ο Kost και η Μύθηρα να μιλήσετε εκ μέρους τους; Ας μου πουν οι ίδιοι ΟΤΙ και ΑΝ έχουν κάτι να πούνε.
Ποιος βλέπει και προσπαθεί να δημιουργήσει μέτωπο τώρα;
Με όποιο άτομο πάω να συζητήσω προσπαθείτε να το στρέψετε εναντίον μου. Το ίδιο έκανε και ο βλακόμαχος με την Mύθηρα.
Το αν δεν με θεωρούν ο Carmel και η Μύθηρα άξιο συζητήσης να το πουν οι ίδιοι. Εσύ τί μπλέκεσαι;
Έτσι κάνετε όμως σε όποιον σας τα χώνει για την άσχημη συμπεριφορά σας να παρενοχλείτε και να βρίζετε κάθε άτομο σε φόρουμ..... γιατί δεν θέλετε κανείς να αμφισβητήσει την ομάδα που έχετε φτιάξει.
2)ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ
Και αν δεν σου αρέσουν κάποιες απόψεις....να μάθεις τί σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.
Σου κόλλησα εγώ αν είσαι άθεος ή φυσιολάτρης ή θηλυκός ή εβραίος ή δεν ξέρω εγώ τί; Κάθομαι να ασχολούμαι με το πρόσωπό σου για αυτά που πιστεύεις; Σε απειλώ για το τί πιστεύεις;
Μπορώ να πω ότι άποψη γουστάρω ενάντια στην ομοφυλοφιλία, στους εβραίους κτλ αλλά αν εμφανιστεί ένας συνομιλητής ομοφυλόφιλος ή εβραίος θα τον σεβαστώ προσωπικά. Γιατί έτσι πρέπει.
Δεν θα του πω "κωλοεβραίε" κτλ και αν θίγεται για κάτι να μάθει να ακούει την διαφορετική άποψη, όπως και εγώ μπορεί να κάνω υπομονή, αν συζητήσω με άτομο που θεωρεί το κρυφό σχολείο ως σχολείο μίσους κατά των Τούρκων ή τον Ιησού να έχει σεξουαλικές σχέσεις. Μπορώ να θεωρήσω Εβραίους ως υπαίτιους για τα παγκόσμια δεινά, όπως ακριβώς μπορεί να θεωρήσει ένας Εβραίος υπαίτιο τον Ελληνισμό για τα δεινά του εβραικού λαού. Μπορώ να αμφισβητήσω το εβραικό ολοκαύτωμα, όπως μπορεί ένας αριστερός να αμφισβητήσει το ποντιακό ολοκαύτωμα.
Γιατί εδώ είναι για συζήτηση, όχι για πόλεμο και μαγκιά του δυνατού το τί θα περνάει για συζήτηση.
Να μάθεις να σέβεσαι τα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άτομα, τις ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ απόψεις τους και τις αμφισβητήσεις τους, αν πιστεύεις στην δημοκρατία. Μπορείς να αρνηθείς κόσμια μια άποψη, όχι να σκυλοβρίζεις τους συνομιλητές, που λες ότι αρθρώνεις και λόγο.
Αλλιώς φτιάξε ένα κλειστό κλαμπ, καφενείο όπου θα αλληλοβρίζεσαι με τους πιστούς σου. Ή βγες έξω με την ομάδά σου και άρχισε να σκοτώνεις αυτούς που σου φταίνε.
Σημείωση για την ανακρίβεια του Kost. Το ότι το βρίσιμο θρησκευτικών ομάδων επιτρέπεται, ενώ εκείνο εθνικών, είναι εντελώς παράλογο. Καταρχήν δεν έβρισε κανείς. Υποτίθεται πως για να διεξαχθεί μια συζήτηση πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός στους συνομιλητές και κόσμιος λόγος δίχως βρωμόλογα για αυτούς που κατηγορείς.
Σαν να προσπαθεί να μας πει το ότι να είσαι σε (μισάνθρωπη) θρησκευτική ομάδα είναι επιλογή σου(ένοχος), ενώ σε εθνική όχι, αφού όλοι γεννιούνται δίχως την θέλησή τους. Κανείς δεν κατηγόρησε κανένα επειδή γεννήθηκε εβραίος, αλλά η κατηγορία είνανι ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ.
Οι Εβραίοι όταν κατηγορούν τους Έλληνες, χρησιμοποιούν μια διαφορετική λέξη από το Έλληνας; Εγώ λοιπόν γιατί να πω ο τάδε επιχειρηματίας και ο άλλος, αφού γίνονται όλα βάση πανάρχαιας εβραικής αντίληψης/ερμηνείας(ταλμουδικής) πάνω στην εβραική μυθολογία και θρησκεία;
3) ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Τί λες βρε άθλιε, που είσαι άνθρωπος που αρθρώνεις λόγο.......δηλαδή βρωμόλογα. Δηλαδή είστε και φιλαράκια...... που του λες "ανθρώπινα" αν χρειαστείς ποτέ χαρτορίχτρα καφετζού στο μέλλον θα τα πείτε.. Ή μήπως είσαι άνθρωπος όταν μιλάς στους άλλους με αυτό τον απαίσιο τρόπο;
Ούτε για πορνογράφημα δεν αξίζει ο λόγος σου, που μου συνδυάζεις και αρχαίες φράσεις με λαικές βρισιές. Αυτό σε μάρανε, να χρησιμοποιήσεις και την αρχαία γλώσσα με το λεξιπλαστικό υβρεολόγιό σου.
4)ΕΞΩ ΑΠΟ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ
Τα ψέμματα για τον -ισμό άσε τα. Για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό ναι, το ξέρουμε ότι σε αυτά είσαι αντί. Αλλά δεν είσαι σε όλους τους -ισμούς αντί πονηράκο, ή μάλλον τους διαλέγεις ανάλογα με την περίσταση.
ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, εξελιχτές ανταγωνιστές ρατσιστές.....που λέτε για τους άλλους. ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ. Σας έχω ξεφτιλίσει και ακόμη ασχολείστε για να ακούτε και άλλα. Μαζοχισμός.
dsm o υβριστής, heretic ο υποκριτής, shadow dancer ο τσαμπουκάς, νικόμαχος ο ψυχοπαθής.
απουσία προσβλητικών χαρακτηρισμών προς τους συνομιλητές σας...
quote:
Παρακαλώ πολυ η συζήτηση να επανέλθει αυστηρά στη θεματολόγια της,
Από ότι βλέπω, δεν προσβάλλεται κανείς...![]()
![]()
Ας κάνουμε όμως λίγο κράττει παίδες...
Μερικές σελίδες ας πούμε, να χαλαρώσουμε τα νεύρα μας και να επανέλθουμε...δριμύτεροι.![]()
![]()
Υ.Γ
Αστειεύομαι σερ Αιθηρ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Julius Caesar
Ο αληθινός ορθόδοξος είναι αυτός που αυτή την εποχή θα υποστηρίξει την Ελλάδα και όχι την υποκριτική αγάπη προς όλους(πλην των Ελλήνων φυσικά). Θα αντιταχθεί στα τζαμιά, στην λαθρομετανάστευση, στην ομοφυλοφιλία, στην πολιτική του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Θα αφήσει τις μαλακίες περί ρατσιστικής Χρυσής Αυγής και θα κοιτάξει να βοηθήσει την Ελλάδα όπως μπορεί. Δεν θα μιλάει ουτοπικά και πεσιμιστικά, ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Κοίτα ποιος μιλάει για πατρίδα, αντίσταση και μπλα μπλα μπλα. Ο να πολεμήσετε για να δοξαστούμε Ιούλιος.
Έχεις βρε το θράσσος να μιλάς για πατρίδα, όταν μόλις σου ήλθε από τη στρατολογία το χαρτί να παρουσιαστής, χέστηκες και ψάχνεις να βρης τρόπο για να απαλλαγής και να μην υπηρετήσεις την πατρίδα?? Και τώρα το παίζεις τρομάρα σου και υπερεθνικόφρονας χρυσαυγίτης? Αν ήταν σήμερα η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση, κάτι σαν κι εσένα θα παραθέριζαν στο Άγιο Στέφανο, αλλά βρήκατε και τα κάνετε.
Φυγόστρατε, ε φυγόστρατε! ![]()
![]()
*
quote:
AitheroVamon
Παρακαλώ πολυ η συζήτηση να επανέλθει αυστηρά στη θεματολόγια της,
Συγνώμη φίλε Ανδρέα, αλλά αν δεν του τα 'ψελνα για το θράσος του, θα πάθαινα εγκεφαλικό.
*
quote:
Ποια είναι η προβληματικότητα ρε ΨΕΥΤΗ; Η πεποίθηση στον γεωκεντρισμό, την οποία αποδέχεται και η νεοαστρολογία στην οποία πιστεύεις;
Μωρέ πίστευε ότι κι ο γάιδαρος πετάει, κι άλλοι τα πιστεύουν αλλά δεν είναι έτσι...στο έχω πει και παλιά, χωρίς φωνές και βρισιές...χρειάζεσαι βοήθεια, όχι απαραίτητα ψυχολογική...μία απασχόληση ή μία γυναίκα για αρχή...κάνει μπαμ ότι χρειάζεσαι μία γυναίκα για να ηρεμήσεις...και μόνο αυτά τα μισογυνικά που έλεγες παλιά δείχνουν πολλά...αν τώρα και μετά από αυτό δεν αλλάξεις τροπάριο και συνεχίζεις το μαζοχιστικό παραλήρημα τότε χρειάζεσαι άλλου είδους υποστήριξη...και δεν στο λέω για να σε μειώσω, δεν έχω κανένα μέτωπο μαζί σου...στο λέω σαν μία ψυχρή παρατήρηση. Έχεις το σύμπλεγμα του 'μάρτυρα', ψυχοπαθολογική κατάσταση, και δυστυχώς ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.
quote:Κοίτα ποιος μιλάει για πατρίδα, αντίσταση και μπλα μπλα μπλα. Ο να πολεμήσετε για να δοξαστούμε Ιούλιος.
Έχεις βρε το θράσσος να μιλάς για πατρίδα, όταν μόλις σου ήλθε από τη στρατολογία το χαρτί να παρουσιαστής, χέστηκες και ψάχνεις να βρης τρόπο για να απαλλαγής και να μην υπηρετήσεις την πατρίδα?? Και τώρα το παίζεις τρομάρα σου και υπερεθνικόφρονας χρυσαυγίτης? Αν ήταν σήμερα η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση, κάτι σαν κι εσένα θα παραθέριζαν στο Άγιο Στέφανο, αλλά βρήκατε και τα κάνετε.Φυγόστρατε, ε φυγόστρατε!
Σωτήρη, μην σκας. Εμένα με έχει στολίσει για ανθέλληνα ο “Γιώτα Ευτυχία”, όταν έθιξα κάπου την γνωστή "σφαγή της Τριπολιτσάς". Αλλά εκεί εξαντλείται όλη τους η μαγκιά, στις @ πίσω από το πληκτρολόγιο.
Σήμερα σκηνικό στο δρόμο: Ένας τύπος λίγο προχωρημένης ηλικίας, κάνει μια λίγο άτσαλη μανούβρα στο δρόμο. Όχι τίποτα τραγικό πάντως ή επικίνδυνο. Ένας κάγκουρας μέσα σε μαύρο γκολφ, με άλλο ένα ζωντόβολο που μασούσε τσίχλα δίπλα του, τα παίρνει στο κρανίο κι αρχίζει τα μπινελίκια. Του απαντάει ο άλλος "δεν είναι απαραίτητο να βρίζεις, συγνώμη αν τρόμαξες". Του απαντάει η γκόμενα, "τι να τρομάξω ρε μ…, που θα κατέβω και θα σε σκίσω".
Ξανά κάτι απαντάει ο πρώτος, ξανά βρίσιμο οι άλλοι, κατεβαίνουν στο τέλος από το γκόλφ οι άλλοι για τα ρέστα. Κορναρίσματα από πίσω χαμός. Βγαίνει ο τύπος μέσα, κλασσική εμφάνιση χαλβά, αλλά πολύ ψύχραιμος. Τον βουτάει από το γιακά ο κάγκουρας. Πλακώνει κόσμος και τον μαζεύει. Και τι συμβαίνει τότε;
Βγάζει ο χαλβάς μια εισαγγελική ταυτότητα νααα και του ζητάει τα στοιχεία του. Εκει να δείτε επιτόπιο tete a queue με παρακάλια, άρρωστη μανούλα, άνεργη χαζούλα και κάγκουρα παιδί της φάπας σε συνεργείο. Σκέτος Βασιλάκης Καίλας. Στο τέλος ο εισαγγελέας τον άφησε και έφυγε, εισπράττοντας χειροκρότημα από 10 άτομα στο δρόμο μαζί με γιούχα για τον κάγκουρα. Είναι να μην σου τύχει που λένε.
Γι' αυτό συνιστώ συχνά-πυκνά στον Ντενίζ να προσέχει να μην του ξεφύγει καμιά @ δημόσια, γιατί δεν ξέρεις που μπορεί να πέσεις καμιά φορά. Και στην διαδικτυακή παρουσία προσοχή, ομοίως.
μούρλια το σκηνικό Heretic
quote:
Περιμένω από σένα ανιστόρητε παπαγάλε, να μου περιγράψεις τα φονικά μυστήρια κλπ κλπ που μηρυκάζεις, και να μου φέρεις και στοιχεία όπως κάνω πάντοτε εγώ γι αυτά που γράφω.
Έχεις ανακαλύψει και την αόρατη ψηφιακή μελάνη? Σε ρωτάω διότι δεν έχω δει κανένα στοιχείο και γι'αυτό σε προκαλώ για περισσότερο από μια εβδομάδα για τα ΦΟΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ που αναφέρονταν σε πηγή που εσυ, επαναλαμβάνω, εσύ μας έφερες.
Από την άλλη με εγκαλείς που δε σου φέρνω εγώ στοιχεία για αναφερόμενα σε δική σου πηγή?
Και που να σου έλεγα ότι δεν θα σου φέρω ή να περίμενα μόνο από εσένα να μας φέρεις για να μας κατατοπίσεις!!!!!!!
quote:
Το κείμενο του Πλάτωνα που παπαγαλίζεις και προσπαθείς γελοιωδέστατα να το γενικεύσεις, επιβεβαιώνει με το («Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον.....», ότι οι Έλληνες δεν έκαναν ανθρωποθυσίες εκτός των Λυκαίων, και αυτοί όπως καταγράφεται ιστορικά, σπανίως.
α) Ιστορικά σπανίως? Έχεις κάποια επιστημονική πηγή που να σ'επιβεβαιώνει?
β) Ο Πλάτωνας θα έβαζε τα ματάκια του και θα έβγαζε τα ματάκια του για ένα τόσο εντοπισμένο χωρικά (Λύκαιο όρος) και σπάνιο χρονικά φαινόμενο? Εγώ θα το έβαζα κάτω από το χαλάκι προσωπικά. Αλλά ας περιμένουμε τις επιστημονικές πηγές κύρους που θα σ'επιβεβαιώνουν.
β) Βεβαίως και ο Πλάτωνας γράφει το πασίγνωστο σε όλους μας ότι περί Ανθρωποθυσιών δεν υπήρχε νόμος αλλά αυτό κάνει ακόμα χειρότερο αυτό που αναφέρει στη συνέχεια! Το ότι δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει τις ανθρωποθυσίες αλλά θεωρείται και ως κάτι ανόσιο τι σημαίνει για τους αρχαίους Έλληνες (λίγοι ή πολλοί θα το δούμε) που το έκαναν?
γ) Επικεντρώθηκες μόνο στο Λύκαιο όρος (Αρκαδία) αλλά τον Αθάμαντα δεν τον είδες? Περίεργο! Ο Αθάμαντας έζησε και έδρασε στη Θεσσαλία και τη Βοιωτία! Δεν πειράζει, θα φέρεις τις επιστημονικές πηγές κύρους και όλα θα είναι καλύτερα για εσένα!
quote:
Και κάτι ακόμα. Με το («και οι ιερόδουλες που είχατε μέσα σ'αυούς») βρε τενεκέ ξεγάνωτε με βάζεις να συμμετέχω στα όργια της νοσηρής σου φαντασίας? Τι να σου πω......! Αν γράψω αυτά που σου πρέπουν θα φάω κόκκινη κάρτα.
Οι ιερόδουλες αγαπητέ Sesostris δεν ανήκουν στη νοσηρή μου φαντασία αλλά ήταν θεσμοθετημένο ιερατικό αξίωμα στους παγανιστικούς ναούς της...πατρώας θρησκείας που θέλει να αναβιώσει ο αγαπημένος σου Ρασιάς και οι συν αυτώ.
Ρώτα, διάβασε και μάθε τι ήταν οι ιερόδουλες και έλα να μας πεις αν θα επιτρέψεις στις κόρες/εγγονές σου να υπηρετήσουν την...πατρώα θρησκεία απ'αυτό το πόστο όταν την αναβιώσει ο Ρασιάς που κλαψουρίζει για τις κατεδαφίσεις των...ναών με τους φαλλούς, τις ιερόδουλες και τα φονικά μυστήρια-ανθρωποθυσίες να τελούνται μέσα σ'αυτούς!
quote:
Οι Κώδικες υπάρχουν εδώ! Από εκεί τους αντέγραψε και ο Ρασσιάς, που παπαγαλίζεις το όνομά του δίχως να ξέρης τι χρώμα έχουν τα εξώφυλλα των βιβλίων του. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ, έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη και ανέξοδη είναι να πας στη Βιβλιοθήκη να τους ζητήσης και να τους διαβάσης, γι αυτό σου σκανάρισα άλλωστε και τα βιβλία. Η δεύτερη είναι ν' αγοράσης το "Ες 'Εδαφος Φέρειν" του Ρασσιά και να τους διαβάσης απ' εκεί. Εγώ πάντως δεν έχω καμιά διάθεση να καθίσω στο πληκτρολόγιο και ν' αντιγράφω σελίδες επί ματαίω για χάρη σου.
Είμαι σίγουρος ότι θα σου κοπεί και εκεί η λαλιά όπως και στις ανθρωποθυσίες όταν αρχίσουν να πέφτουν οι Κώδικες που ξετινάζουν και εσένα και τα...βιβλία του Ρασιά που αποτελούν τη μόνη πηγή ενημέρωσής σου.
Και για τη διάσωση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που σου έκαναν κυρίως (άκουσον-άκουσον)....οι Άραβες έφαγες 200+ πηγές επιστημονικού κύρους στο κεφάλι και ηρέμησες και απλά περιμένεις τον επόμενο Χριστιανό που θα εμφανιστεί να του ξαναπαίξεις την ίδια κασσέτα.
quote:quote:
Sesostris 15/01/2016, 01:51:13
Σε προκαλώ λοιπόν αν έχεις τα κότσια να κάνουμε μια συζήτηση επάνω στα ευαγγελικά κείμενα που υποτίθεται ότι κατέχεις, αφού κατά καιρούς αναφέρεσαι έστω και επιλεκτικά σ' αυτά, για να μου αποδείξης την ιστορικότητα και την θεοπνευστία τους.
Sesostris μου γιατί δεν κάνεις ένα search όπως έκανα εγώ για να δεις απαντήσεις επι του θέματος που θέτεις από Χριστιανούς που αποστόμωσαν κάποια άλλα μέλη του συναφιού σας τα οποία μάλλον τα έλεγαν καλύτερα από εσένα. Είχαν ένα λούστρο επιστημονικοφάνειας πριν φάνε τις αποδείξεις στο κεφάλι. Μετά ήσασταν ολόιδιοι!
Αν δεν κάνω λάθος είχες λάβει και εσύ μέρος στις εν λόγω συζητήσεις (όπως και άλλα μέλη του Club) αλλά ως κλακαδόρος και κομπάρσος καθώς τα έβρισκαν σκούρα οι ταγοί σας.
Με το που ξαναβρώ τα νήματα θα σου φέρω τα links και θα σου τα ποστάρω αφού βιάζεσαι τόσο πολύ.
Αν αλλάξεις γνώμη μου το λες και τα πάμε σιγά-σιγά άλλη μια μαζί διότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως και "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" που λένε.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Εδώ έχουμε σοβαρά θέματα.
Ο Καρμελίτο έχει πάθει κοκομπλόκο και κόλλησε η βελόνα στο όνομα Ραμόνα...
Φονικές μαλακίες λέει και παγανιστές και πράσινα άτια σε ροζ φόντο.
Δεν νογάει το ζωντόβολο, ότι θρησκείες είναι κι αυτές που λέει και την ίδια θέση έχουν στους κάδους του Σκλαβενίτη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Οι 4 και 5 στίχοι και των δύο κειμένων γράφουν αυτό όπως μας έφερες:
4 Αυτός όμως φέρει επάνω του το βαρύ φορτίον των αμαρτιών μας. Εβυθίσθη στον πόνον και την οδύνην, και ημείς εν τη πλάνη μας ενομίσαμεν, ότι αυτός ευρίσκετο εις την οδυνηράν αυτήν πληγήν και συμφοράν, επειδή ετιμωρείτο εκ μέρους του Θεού δι' ίδικάς του αμαρτίας.
5 Αυτός όμώς ετραυματίσθη δια τας ιδικάς μας αμαρτίας, εταλαιπωρήθη και υπέφερε δια τας ανομίας μας. Παιδευτική τιμωρία έπεσεν επάνω του δια την ιδικήν μας ειρήνην και σωτηρίαν. Χαρις δε εις την πληγήν εκείνου ημείς εθεραπεύθημεν.
Πρόσεξε λοιπόν ότι και οι Εβραίοι εκείνης της εποχής νόμισαν αυτό που νόμισες και εσύ περί τιμωρίας από το Θεό και το λένε ξεκάθαρα ότι έκαναν λάθος, πλανήθηκαν. Το ίδιο λάθος κάνεις και εσύ σήμερα
Στο 10 και 11 των Ο έχουμε κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από το 10 και 11 του μασοριτικού κειμένου και λέει όπως μας το έφερες:
10 Και ο Κυριος θέλει να τον καθαρίση πλήρως από τον εξευτελισμόν και την ταπείνωσιν, εις την οποίαν τον υπέβαλαν οι άνθρωποι, από τας πληγάς τας οποίας κατέφεραν εις αυτόν. Εάν προσφέρετε αυτόν ως εξιλαστήριον θυσίαν δια τας αμαρτίας σας, η ψυχή σας λυτρωμένη θα ίδη την ατελεύτητον γενεάν του. Ο Κυριος θέλει να αφαίρεση
11 τον πόνον της ψυχής του, να δείξη αυτόν και δι' αυτού εις όλον τον κόσμον φως, ικανόν να αναπλάση και αναγεννήση με την σύνεσιν το ανθρώπινον γένος. Θέλει να αποδείξη αθώον αυτόν τον δίκαιον, ο οποίος υπηρετεί εύσυνειδήτως και με αγάπην τους πολλούς. Αυτών δε των πολλών τας αμαρτίας αυτός θα αναλάβη.
Ο Θεός ούτε τον βασάνισε ούτε τον τιμώρησε ούτε τίποτα άλλο. Αλλωστε ο Χριστός είναι Θεός άρα δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό που γράφεις!
Στο όρος των Ελαιών είναι η ανθρώπινη φύση του Ιησού που ζητάει να αποφύγει τη σκληρή δοκιμασία και όχι η Θεική. Αλλοίμονο αν η Θεική φοβόνταν το οτιδήποτε!
Το "ας γίνει το θέλημά Σου" είναι η υποταγή της ανθρώπινης φύσης στο θέλημα της Θεικής (τμήμα της οποίας είναι και ο Χριστός ο ίδιος όπως ήδη σου έγραψα).
Το ότι ο Θεός δε θέλει θυσία αλλά έλεος είναι κάτι το απλό. Ο Θεός δε θέλει θυσίες ζώων ή τάματα (πόσο μάλλον κάτι πιο...αιμοσταγές) για συγχώρεση αμαρτιών ή δήλωση πίστης ή ακόμα και για ....εξευμενισμό. Αυτό που θέλει είναι να δείχνουμε έλεος (ανεκτικότητα και συγχώρεση, δηλαδή) προς τον πλησίον μας.
Τα κατσικάκια και τα χρυσαφικά δεν του λένε τίποτα.
Πες μου αν σε κάλυψα.