- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Επειδή ο Γιάπετ την είδε ο Λεωνίδας της αρχαιοφιλίας και λέει:
quote:
...στο θέμα αν υπάρχει σχέση Νεοναζισμού και Νεοπαγανισμού.
Δεν αντιλαμβάνομαι την έκφρασή σου και δεν βλέπω πώς η αρνητική απάντησή μου στο θέμα, σε οδηγεί σ’ αυτήν...
quote:
Θα ήθελα να σχολιάσει το παρακάτω, μιας και αναφέρθηκε απο πολλούς ότι μερικές Νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανική οργάνωση:
Γιατί ζητάς από εμένα να σχολιάσω κάτι που ειπώθηκε «από πολλούς»;;
quote:
"ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ! Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε! Είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει."
Όπως και ο χριστιανισμός που σφετερίστηκε παλαιότερες δοξασίες και ρήσεις για να δώσει κύρος και υπόσταση στα παραμύθια του, δυστυχώς μπορεί ο καθένας να εκμεταλευτεί ότι θέλει προς ίδιον όφελος.
Πέρα απ’ αυτό δεν βλέπω κάτι άλλο.
Εσύ δηλαδή είσαι εβραίος, επειδή σε λένε Σαμουήλ;;;
quote:
Γιατί η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το γνωστό σύνθημα των αρχαιόφιλων στην Ελλάδα;;;
Μήπως γιατί σε εκείνα τα νερά έχει καλύτερη "ψαριά", μιας και απευθυνόμενοι σε Ορθόδοξους Χριστιανούς λέει:
"Αποκατάσταση του κύρους και του ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της Εκκλησίας."
Παρέλειψες (;;;) να γράψεις κι αυτό που λέει παρακάτω και δείχνει τι εννοεί:
"Αποκάθαρση του Κλήρου από τους υπηρέτες και προπαγανδιστές των Διεθνιστικών συμφερόντων και τους κίναιδους. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής Παιδείας και εκπαίδευση των Κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά.
"
Θέλει αναβάθμιση και... Ελληνορθόδοξα ιδανικά και αρχές...
Εσείς οι χριστιανοί δεν υποστηρίζετε ότι η μόνη αληθινή πίστη είναι η ορθοδοξία και η μόνη «εκκλησία του χριστού», η Ελληνορθόδοξη;
Όλους τους άλλους χριστιανούς δεν τους θεωρείτε αιρετικούς;
quote:
...δηλαδή ζητάει κάποιες "προϋποθέσεις", οι οποίες δεν συμβαδίζουνε με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιάς και ο χαρακτήρας της Εκκλησίας ήτανε και παραμένει Οικουμενικός;;;
Το αντίθετο ζητάει, όπως είδες παραπάνω.
Αλλά ποιάς εκκλησίας;
Της Ελληνορθόδοξης; Της Ρωμαιοκαθολικής; Της αγγλικανικής; Της προτεσταντικής; Της των διαμαρτυρόμενων; κ.ο.κ.
Κατά κάποιον τρόπο έχουν, πολιτικά, τις θέσεις που οι «Ελληνοχριστιανοί» έχουν θεολογικά... κι αυτό τους ενώνει, δεν τους διαφοροποιεί!
Νομίζω, γνωρίζεις ότι αυτό που λες για οικουμενικότητα της ορθόδοξης εκκλησίας, είναι παραμύθι ή ευσεβής πόθος και εμπεριέχει μεγάλη δόση επεκτατισμού και επιβολής.
Θα ήθελε να ήταν οικουμενική και προσωπικά πιστεύω ότι αν μπορούσε θα επιβάλλετο στην... οικουμένη.
Προς το παρόν είναι κούφιος ισχυρισμός προς εσωτερική κατανάλωση και τίποτε άλλο, διότι η «εκκλησία του χριστού», έχει χωρισθεί σε πολλά μέρη που αλληλομισούνται θανάσιμα.
Επαναλαμβάνω, καμμία σχέση νεοπαγανισμός και νεοναζισμός.
Πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις, κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να αποκτήσουν οπαδούς.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
20 αιώνα...Η σύνδεση παγανισμού και ναζισμού έγκειται εις την φυσιολατρία,
την αθεΐα προς τον Χριστό, τον μυστικισμό και εις την μυσταγωγία περί των όρκων, συμβόλων, τον μεσσιανισμό, την προσωπολατρία, την μίξη με τον γερμανικό
παγανισμό και την παγανιστική φιλοσοφία του Ρόζενμπεργκ, φιλοσοφου και
ιδεολόγο του Χίτλερ, αλλά κι άλλα,που σφυρηλατούν μια τυφλά υπάκουη μέχρι
θρησκευτικής αυτοκτονίας κοινωνία. Αυτή την κοινωνία οραματίζονται
οι φασιστικές οργανωσεις,προκειμένου, να επανφέρουν τον μεσαίωνα που
οραματίζονται όλοι οι νεοεποχίτες, εναρμονιζόμενοι με το καθεστώς που
χτίζουν γα ένα απάνθρωπο αύριο, με λίγους σε εξουσία θεού και τη μάζα
οργανο και πεδίο έρευνας για τον υεράνθρωπο που ονειρευονται οι νεοεποχίτες..
Φαντάζομαι φίλε μου γιάπετ, έχεις αποψη επ αυτών...
quote:
Εσείς οι χριστιανοί δεν υποστηρίζετε ότι η μόνη αληθινή πίστη είναι η ορθοδοξία και η μόνη «εκκλησία του χριστού», η Ελληνορθόδοξη;Όλους τους άλλους χριστιανούς δεν τους θεωρείτε αιρετικούς;
Κάνεις λάθος! Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας δεν θεωρεί αιρετικές τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας, και των άλλων χωρών. Όπως δεν θεωρεί αιρετικούς και τους Κορεάτες π.χ. ή τους Αφρικανούς Χριστιανούς που ασπάζονται το Ορθόδοξο δόγμα.
quote:
Επαναλαμβάνω, καμμία σχέση νεοπαγανισμός και νεοναζισμός.Πολιτικές και θρησκευτικές οργανώσεις, κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να αποκτήσουν οπαδούς.
Το κακό δεν είναι ότι επαναλαμβάνεις κάτι συνθηματικά, δικαίωμα σου είναι φυσικά να υπερασπίζεσαι την όποια ιδεολογία σου και να λες την άποψη σου, το κακό είναι ότι ξαναγυρίζεις σε αυτό που σε ρώτησα, αποφεύγωντας να απαντήσεις. Το ότι οι πολιτικές ακροδεξιές οργανώσεις "ψαρεύουνε" μέλη, όπου βρούνε δεν είναι δα και κάτι το αποκαλυπτικό, εγώ άλλο σε ρώτησα. Σε ρώτησα: γιατί ρίχνουνε δίχτυα στους νεοπαγανιστικούς χώρους;; Μήπως επειδή αυτοί οι χώροι δεν ξεκαθαρίζουνε το ότι δεν ασπάζονται ρατσιστικές, εθνοφυλετικές, αντιδημοκρατικές και αντισημιτικές θεωρίες;;;;

Πρόσεξε τι διαβάζεις και επανάλαβέτο αν δεν το καταλαβαίνεις με την πρώτη...
Έγραψα:
"Εσείς οι χριστιανοί δεν υποστηρίζετε ότι η μόνη αληθινή πίστη είναι η ορθοδοξία και η μόνη «εκκλησία του χριστού», η Ελληνορθόδοξη;
Όλους τους άλλους χριστιανούς δεν τους θεωρείτε αιρετικούς;"
Και μου απάντησες (μετά από αρκετή σκέψη):
quote:
Κάνεις λάθος! Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας δεν θεωρεί αιρετικές τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας, και των άλλων χωρών. Όπως δεν θεωρεί αιρετικούς και τους Κορεάτες π.χ. ή τους Αφρικανούς Χριστιανούς που ασπάζονται το Ορθόδοξο δόγμα.
Επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα, διότι όλες αυτές οι εκκλησίες που αναφέρεις είναι ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ.
Επομένως συμφωνείς ότι όλοι οι άλλοι χριστιανοί είναι αιρετικοί, διαφορετικά θα έγραφες ότι δεν θεωρεί η εκκλησία της Ελλάδος (η οποία είναι Ελληνορθόδοξη), αιρετικές τις άλλες εκκλησίες(Ρωμαιοκαθολική, προτεσταντική κλπ κλπ).
Άρα πού κάνω λάθος;;;
Βέβαια μ' αυτό:
"quote:
samuel1974:
...δηλαδή ζητάει κάποιες "προϋποθέσεις", οι οποίες δεν συμβαδίζουνε με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιάς και ο χαρακτήρας της Εκκλησίας ήτανε και παραμένει Οικουμενικός;;;
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ:
Το αντίθετο ζητάει, όπως είδες παραπάνω.
Αλλά ποιάς εκκλησίας;
Της Ελληνορθόδοξης; Της Ρωμαιοκαθολικής; Της αγγλικανικής; Της προτεσταντικής; Της των διαμαρτυρόμενων; κ.ο.κ.
Κατά κάποιον τρόπο έχουν, πολιτικά, τις θέσεις που οι «Ελληνοχριστιανοί» έχουν θεολογικά... κι αυτό τους ενώνει, δεν τους διαφοροποιεί!
Νομίζω, γνωρίζεις ότι αυτό που λες για οικουμενικότητα της ορθόδοξης εκκλησίας, είναι παραμύθι ή ευσεβής πόθος και εμπεριέχει μεγάλη δόση επεκτατισμού και επιβολής.
Θα ήθελε να ήταν οικουμενική και προσωπικά πιστεύω ότι αν μπορούσε θα επιβάλλετο στην... οικουμένη.
Προς το παρόν είναι κούφιος ισχυρισμός προς εσωτερική κατανάλωση και τίποτε άλλο, διότι η «εκκλησία του χριστού», έχει χωρισθεί σε πολλά μέρη που αλληλομισούνται θανάσιμα. "
...δεν ασχολήθηκες καθόλου...
Όσο για το λόγο που, κατά τη γνώμη σου, ρίχνουν τα δίχτυα τους, στους νεοπαγανιστικούς χώρους, έχω να πω ότι τα ρίχνουν παντού και ότι κάτσει.
Όσο ρατσιστές είναι οι ναζί με τους αλλοεθνείς, είναι και οι χριστιανοί με τους αλλόδοξους, κάτι που είναι και ιστορικά επιβεβαιωμένο.
Καλά θα κάνεις λοιπόν να ρωτήσεις κάποιον νεοναζιστή, γιατί κάνει ότι κάνει και να θυμάσαι ότι η χούντα της 21η Απριλίου, είχε γεμίσει τον τόπο με επιγραφές που έγραφαν "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών".
Οπότε... πονηρές συνδέσεις να κάνεις όπου σε παίρνει, αγαπητέ μου φίλε.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
αποστόλους και πατέρες, ήταν συγκεκριμένο, οι διαφορετικές
αποδόσεις του,που έγιναν μόνο εκ του πονηρού γίναν και για να χωρίσουν
τη μία και καθολική εκκλησία...
Αυτή όμως,την εκκλησία και δη τον χριστιανισμό, ο δύνανται πύλαι Άδου
κατισχύσουσιν και θέλει παραμείνει εις τον αιώνα ...
Πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε, φυσικά
και για τις παραφυάδες του χριστιανσμού και τις εσκεμμένες προσμίξεις που
γίναν για να τον μολύνουν...
Και φυσικά απέτυχαν.
Άλλες θρησκείες λέγονται πλέον φίλε μου Γιάπετ,όχι
αιρέσεις αφού ολες οι θρησκείες του κόσμου, τον Θεό διαπραγματεύονται...
Όσο για τη χρήση εθνικοθρησκευτικών ιδεωδών απο νεοναζιστές, δεν θέλει
συζήτηση... Τι νεροναζιστές θα ήταν αν δεν ήταν εθνοθρησκευτικά καλυμμένοι;
Οι νεαροί, ηλικίας 16 με 19 ετών, κατηγορούνταν για επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εβραίων, ομοφυλόφιλων και χρηστών ναρκωτικών όπως και για τη βεβήλωση συναγωγής.
Όλοι ήταν μετανάστες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ένας μάλιστα ήταν και εγγονός επιζώντα του Ολοκαυτώματος.
Στην ετυμηγορία του, ο δικαστής ανέφερε ότι οι ποινές ήταν αυστηρές προς παραδειγματισμό.
ΟΙ επιθέσεις τους, τις οποίες οι δράστες βιντεοσκοπούσαν, είχαν προκαλέσει σάλο στο Ισραήλ. Οι νεαροί συνελήφθησαν το 2007 και σε έρευνα στις κατοικίες τους είχαν βρεθεί ναζιστικές στολές, εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ, όπλα και εκρηκτικά.
Newsroom ΔΟΛ
Τίποτα εβραίοι νεπαγανιστές θα είναι τα κωλόπαιδα.......
Εκτός απο το τείχος ντροπής των εβραίων, με την Παλαιστίνη,
άλλο τειχος στον δυτικό κόσμο που να δηλώνει τετοιο φασισμο, διαχωρίζοντας κι
απομονώνοντας τον παλαιστινιακό λαό,απο τον υπόλοιπο κόσμο, δεν υπάρχει...
Αυτοί,ομως, οι ειδωλολάτρες εβραίοι( ξέρω τι λέω),έχουν διεθνή αμνηστεια
για ότι κι αν κάνουν..
Για το ξεκαθάρισμα που κάναν μόνοι τους στο παρελθόν,μέσω αποκρυφιστών υποτελών
τους,χίτλερ, κλπ, τώρα που έχουν αυτή την εμπειρία, ζητούν να το εφαρμόσουν
και σε άλλους..
Ο φασισμός, δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους λαούς ...
Όλοι μπορούν να γίνουν φασίστες, φίλε μου... Είναι μέσα στον άνθρωπο αυτά,
όχι απο έξω...
quote:
Δικαστήριο στο Ισραήλ καταδίκασε σέ ποινές φυλάκισης από ένα έως επτά έτη οκτώ Ισραηλινούς εφήβους με την κατηγορία ότι ευθύνονται για επιθέσεις.Οι νεαροί, ηλικίας 16 με 19 ετών, κατηγορούνταν για επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Εβραίων, ομοφυλόφιλων και χρηστών ναρκωτικών όπως και για τη βεβήλωση συναγωγής.
Όλοι ήταν μετανάστες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ένας μάλιστα ήταν και εγγονός επιζώντα του Ολοκαυτώματος.
Στην ετυμηγορία του, ο δικαστής ανέφερε ότι οι ποινές ήταν αυστηρές προς παραδειγματισμό.
ΟΙ επιθέσεις τους, τις οποίες οι δράστες βιντεοσκοπούσαν, είχαν προκαλέσει σάλο στο Ισραήλ. Οι νεαροί συνελήφθησαν το 2007 και σε έρευνα στις κατοικίες τους είχαν βρεθεί ναζιστικές στολές, εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ, όπλα και εκρηκτικά.
Newsroom ΔΟΛ
Τίποτα εβραίοι νεπαγανιστές θα είναι τα κωλόπαιδα.......
Οι ναζήδες του 40 δεν ήτανε μόνο νεοπαγανιστές, είχανε κι άλλα "χαρίσματα"
Μπορεί δηλαδή να ανήκουνε και στην πάρακατω κατηγορία ανθρώπων:

Μαστίγια, δέρματινα ασεσουάρ, στρατόκαυλες τάσεις.. πόσο δίκιο είχε τελικά ο Σίγκμουντ Φροϋντ...

Με αυτό το τρόπο θα δημοσιεύσω κάποιες φωτογραφίες από εσωτερικό χριστιανικού ναού στο Βερολίνο...
Φως! Περισσότερο Φως!
Edited by - Μιθρόδωρος on 11/02/2009 07:44:40
Σου εύχομαι καλή συνέχεια.
Αν θέλεις να μάθεις την απαιτούμενη διαδικασία για να ανεβάζεις φωτογραφίες σε ένα θέμα, μπορείς να δεις το μήνυμα που είχα γράψει στις 11/05/2007, 16:25:09 (κλίκαρε για να το δεις απευθείας).
Μπορείς επίσης να κάνεις κάποιες δοκιμές στο θέμα που σε παραπέμπω ή να ζητήσεις κάποια περαιτέρω βοήθεια εάν αντιμετωπίσεις κάποιες δυσκολίες.
Ελπίζω να βοήθησα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Φως! Περισσότερο Φως!
Πρώτος σταθμός θα είναι μία προτεσταντική εκκλησία στο προάστιο Μάριεντορφ του Βερολίνου, και συγκεκριμένα η Μνημειακή Εκκλησία του Μαρτίνου Λούθηρου (Martin-Luther-Gedächtniskirche). Το 1935, όταν το Γ’ Ράιχ βρισκόταν για δύο χρόνια στην εξουσία, άνοιξε τις θύρες της για τους πιστούς της γύρω περιοχής:

Από έξω δείχνει μία απλή τυπική εκκλησία. Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά μέσα:
Μπαίνοντας μέσα στο ναό, σε περίοπτη θέση, όπου γίνονταν το κήρυγμα της ημέρας, παρατηρεί κανείς τον Ιησού Χριστού μεταξύ σύγχρονων γερμανών και δίπλα του ακριβώς ένας γερμανός στρατιώτης… Ίσως σε κάποιο «νοσηρό εγκέφαλο» να έρθει στο νου σαν αντίδραση το «Είδα τον Χριστό φαντάρο»…

Εκεί κοντά λοιπόν, σε μία κολώνα υπάρχει και η παρακάτω αποκαλυπτική ανάγλυφη παράσταση. Αυτή του Καγκελάριου του Γ’ Ράιχ- γνωστού και ως Φύρερ- Αδόλφου Χίτλερ σε ευλαβική στάση προσευχής. Φορώντας την στολή των Ταγμάτων Εφόδου (SA) και κρατώντας στα χέρια του το πηλίκιο, φαίνεται σαν να προσεύχεται. Όχι πάντως στον Λόκι ή τον Ακατανόμαστο…

Ο ίδιος μάλιστα σε νεότερη ηλικία και όταν τότε είχε περισσότερο καλλιτεχνικές ανησυχίες, ένα από τα έργα που ζωγράφισε, πιο συγκεκριμένα το 1913, είναι και το παρακάτω. Αυτό της Παναγίας να κρατά αγκαλιά το Θείον Βρέφος:

Αλλά ίσως τότε να μην είχε ολισθήσει ο καλός Ρωμαιοκαθολικός Αδόλφος στη σκοτεινή ατραπό, ίσως κάποιοι «απολογητές» να πουν…
Πάντως ο ίδιος εκκλησιαζόταν και πολλά χρόνια μετά…

Την ίδια περίοδο που σε λειτουργίες ήταν παρόντες και μέλη των Ταγμάτων Εφόδου (SA)

Πάντως χαρακτηριστική είναι και η θεοσέβειά τους μέσα στο ναό.
Αλλά υπήρχαν ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί που και αυτοί χαιρετούσαν όπως τα Τάγματα Εφόδου, σε εκδηλώσεις όπως την εικονιζόμενη από παρέλαση ρωμαιοκαθολικών νέων σε στάδιο του Βερολίνου (Berlin-Neukolln Stadium) τον Αύγουστο του 1933.

Αν και κάποιος αν θέλει να είναι εντάξει. Το εν λόγω καθεστώς τίμησε με κάθε λαμπρότητα στις 19 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, τα 450 χρόνια από την γένεση του Μαρτίνου Λούθηρου (Deutsche Luthertag 1933)

(Τα αρχικά DC, έχει σχέση με τα αρχικά του κινήματος των Γερμανο-Χριστιανών)
Φθάνοντας στο τέλος της περιήγησης θα παρουσιάσω και το εξώφυλλο από την επίσημη εφημερίδα των Γερμανών Διακόνων (της Λουθηρανικής Εκκλησίας), αφιερωμένο στο Αδόλφο Χίτλερ με αφορμή τα γενέθλιά του (Απρίλιο του 1939)
Πάνω από την φωτογραφία αναφέρεται και το ρητό:
« Ένας είναι ο Κύριος σας, ο Χριστός, όλοι όμως είσαστε αδελφοί»

Και από κάτω από αυτή η επετειακή λεζάντα:
«Χάιλ στο Φύρερ όλων των Γερμανών!»
Σε όλο αυτό το οδοιπορικό δεν μπόρεσα να βρω τη φωτογραφία από τα θυρανοίξια ευκτήριου οίκου του Όντιν, του Θωρ και άλλων θεών με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως τον Χίτλερ, τον Γκέμπελς, τον Γκέρινγκ και άλλων… Όπως και τις φωτογραφίες νεο-παγανιστών ιερέων να χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο που χαιρετούσαν κάποιοι εικονιζόμενοι χριστιανοί ιερείς…
Και τώρα ας μιλήσω λίγο σοβαρά. Σκεφτόσαστε αυτά να σχετίζονταν με παγανιστές ιερείς, παγανιστικούς ναούς και παγανιστικά έντυπα τι θα γινόταν; Ούτε θέλω να σκεφτώ…
Γι’ αυτό το λόγο, όπως θα ζητήσουν στη συνέχεια κάποιοι θεοσεβούμενοι χριστιανοί «να μην ισοπεδώνονται τα πάντα», να αντιληφθούν πως αισθάνονται κάποιοι όταν επιχειρούν να ισοπεδώσουν κάποιοι ομόδοξοί τους τις λατρευτικές προτιμήσεις ορισμένων ετερόδοξων μελών αυτού του φόρουμ -και όχι μόνον- με τέτοιους τρόπους…
ΥΓ. Δυστυχώς είμαι καινούργιος και δεν γνωρίζω καλά πως να δημοσιεύω φωτογραφίες. Καλό απόγευμα!
Φως! Περισσότερο Φως!
Edited by - Μιθρόδωρος on 11/02/2009 15:14:10
Αυτό με τον συσχετισμό των νεοναζιστών με τους νεοπαγανιστές,
σε πείραξε, φαίνεται...Αλλοιώς δεν θα έκανες τέτοια λάθη...
Δηλαδή, το ότι ο Χίτλερ, θέλησε μέσω του χριστιανισμού να
εκμεταλευθεί τα εκατομμύρια των χριστιανών,υπέρ του με το
ότι νεοπαγανισμός και νεοναζισμος έχουν αρχή την Νέα Εποχή,
την οποία πλαισιώνουν,μπορείς να μου πεις τι σχέση έχουν; Η να αρχισουμε να μιλάμε για ...αρχαίους αστροναύτες;....
Αυτο που λέμε φίλε μου,είναι ότι ο νεοπαγανισμός κι ο νεοναζισμός,
έχουν τις ίδιες βασικές αρχές, πιστεύουν το ίδιο σε άλλους πλανήτες
και θεούς που ήρθαν με διαστημόπλοια..Ο χριστιανισμός, που κολλάει;
Αρνείσαι ότι έχουν τα ιδια πιστεύω κι ότι ενώνονται στην τελική
τους επιδίωξη;
quote:
Μιθρόδωρος
Δίχως να θέλω να προσβάλω τα πιστεύω του καθένα, θα ήθελα με ένα ίσως σατυρικό τρόπο να δείξω το πόσο άστοχη είναι η προσπάθεια ορισμένων να ταυτίζουν προχριστιανικές λατρείες ή προσπάθειες αναβίωσης αυτών με το Γ’ Ράιχ.
Φίλε Μιθρόδωρε , καλώς ήλθες στην συντροφιά μας , καλή παραμονή , και τα συγχαρητήρια μου για την ιστορικά αμερόληπτη προσέγγιση του θέματος .
*
Το έχω αντιληφτεί αυτό και γι’ αυτό το λόγο ήμουν ξεκάθαρος για το πνεύμα και την ουσία του μηνύματός μου.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μην υποδείξει κάποιος κάτι το οποίο θεωρεί ως μία εντελώς άστοχη απόπειρα. Μία άστοχη απόπειρα ταύτισης μίας συγκεκριμένης βιωματικής και εσώτερης προσέγγισης του Είναι και του Κόσμου με μία συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία.
Το τι με ενόχλησε είναι προφανές και φαίνεται από την εισαγωγή και τον επίλογο του προηγούμενου μηνύματός μου. Δεν θεωρώ ότι μία καλόπιστη παρατήρηση ήταν λάθος, μιας και με τον τρόπο μου στηλίτευα μία συγκεκριμένη νοοτροπία.
Χάρηκα πάντως που δέχεσαι ότι «ο Χίτλερ, θέλησε μέσω του χριστιανισμού να εκμεταλευθεί τα εκατομμύρια των χριστιανών, υπέρ του». Πάντως, επαναλαμβάνω, αν στις εικόνες και τις αναφορές μου έδειχνε παγανιστές ιερείς, παγανιστικά έντυπα και παγανιστικούς ναούς, θα μιλούσες για εκμετάλλευση ή ταύτιση;
Προσωπικά δεν ήθελα να υποδείξω ότι Χριστιανισμός=Ναζισμός, διότι μία τέτοια απόλυτη ταύτιση θα ήταν εξίσου άστοχη. Όπως ακόμη περισσότερο η απόπειρα Παγανισμός=Ναζισμός. Αν όμως κάποιος διατίθεται να μιλήσουμε για τις ουσιώδης επιρροές σε εκκοσμικευμένα αποκαλυπτικά χιλιαστικά κινήματα στις αρχές του 20ου αιώνα και το Μεσοπόλεμο, δίχως να περιοριζόμαστε στο συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό ρεύμα, πολύ ευχαρίστως…
Υποστηρίζεις ότι έχουν ως κοινή βάση τη Νέα Εποχή. Κάποιος πάντως που πιστεύει στην σπειροειδή τροχιά του χρόνου, είτε για «ανα-βίωση» είτε για «μετ-ουσίωση» θα μιλήσει και όχι υπέρ της θεμελίωσης νεω-τερικών συστημάτων αντίληψης και προσέγγισης του Κόσμου και της πραγματικότητας…
Όσο για την εξω-γήινη προέλευση Ελλήνων ή ολόκληρου του ανθρωπίνου γένους ή την ανάμειξη Νεφελίμ ή Ελοχίμ με γήινους, δεν αναφέρονται τέτοια πράγματα σε παγανιστικά έργα. Εκτός αν το βιβλίο του Ενώχ, είναι παγανιστικό ή στις μέρες μας κάποιοι δήθεν πρωτότυποι ερευνητές τύπου Λιακόπουλου αναφέρονται σε τέτοια πράγματα στα έργα τους μπορεί να θεωρηθούν παγανιστικές επιρροές. Μη μου πεις ότι και ο Λιακόπουλος είναι παγανιστής… Μιας και αρεσκόμαστε να κάνουμε και πρόσφατες ιστορικές αναδρομές, ανάλογες λιακοπούλειες αναφορές, βασισμένες στη Βίβλο και σε ανάλογα κείμενα, κάνει και ο «μυστικιστής» «Φον» Λίμπενφελντς στη «Θεοζωολογία» του. Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο περί (sic) «Έλληνα» Χριστoύ ή της «Ελληνικής Παιδείας» του Χριστού να αποτελούν ένα από τα θεμελιώδη πιστεύω κάποιου παγανιστή; Αν και περί της αποδοχής και ύπαρξης του «Άριου» Χριστού είχε μιλήσει και στο παρελθόν ο –κατά τα άλλα «παγανιστής»- Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ στο έργο του «Ο Μύθος του 20ου Αιώνα».
Όσο για τα περί διαστημοπλοίων έχει να κάνει με το… παγανισμό; Ποιος ευθύνεται για την «απομάγευση» ή –κατά άλλους- «αποϊεροποίηση» του Κόσμου και του Πλανήτη μας; Ποιος έχει ανάγκη μία τόσο υλιστικής και τεχνοκρατικής προσέγγισης του Κόσμου; Δεν θεωρώ ότι παγανιστές έχουν τέτοια ανάγκη, ούτε διαθέτουν τέτοια κενά στο μυαλό και τη καρδιά τους για να τα καλύψουν με τέτοιου είδους υπερβολικές θεωρίες… Αυτό χρίζει μίας κοινωνιολογικής και ψυχολογικής έρευνας πέραν του παγανισμού και ευρύτερα πέραν όλων των θρησκειών, αλλά με τις κυρίαρχες αντιλήψεις, όπως και την διαστρέβλωση αυτών στις μέρες μας…
Θεωρώ ότι έχω γίνει αντιληπτός ότι αρνούμαι τέτοια είδους ταύτιση, όπως γενικότερα τις όποιες ταυτίσεις που δε σχετίζονται με το λόγο, αλλά με την μετάθεση και τη προβολή εγγενών παθογενειών αλλότριων αντιλήψεων και καταστάσεων… Όπως επίσης ότι παγανιστές μπορούν να διακατέχονται από χιλιαστικά εσχατολογικά οράματα… Είτε αυτά είναι υπερβατικής φύσεως είτε αυτά είναι εκκοσμικευμένα…
Θα ήθελα να σταματήσω εδώ, και νομίζω ότι με τα δύο αυτά μηνύματα έκλεισε η παρέμβασή μου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σκοπός μου ήταν μία καλόπιστη υπόδειξη και όχι να θίξω τα όποια πιστεύω ετερόδοξων συνανθρώπων μου.
Απλά θα ήθελα να επαναλάβω, ποιο ήταν το βαθύτερο νόημα της προηγούμενης δημοσίευσής μου:
«Γι’ αυτό το λόγο, όπως θα ζητήσουν στη συνέχεια κάποιοι θεοσεβούμενοι χριστιανοί «να μην ισοπεδώνονται τα πάντα», να αντιληφθούν πως αισθάνονται κάποιοι όταν επιχειρούν να ισοπεδώσουν κάποιοι ομόδοξοί τους τις λατρευτικές προτιμήσεις ορισμένων ετερόδοξων μελών αυτού του φόρουμ -και όχι μόνον- με τέτοιους τρόπους…»
Ελπίζω αγαπητέ trexagireve ότι αυτό να έχει γίνει κατανοητό.
Καλό σου απόγευμα! ![]()
ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ φίλε Sesostris! Ευελπιστώ στο μέλλον, όποτε έχω χρόνο, να συμμετέχω και σε άλλους είδους θέματα και ζητήματα… Χαιρετώ!
Φως! Περισσότερο Φως!
Edited by - Μιθρόδωρος on 12/02/2009 16:30:14
Καλό απόγευμα σε όλους!
Φως! Περισσότερο Φως!
η καθαρότητα των λέξεων και του ύφους σου..Το εννοώ...
Φίλε μου, το ότι ο ναζισμός προσπάθησε να προσεταιριστεί
τον χριστιανισμό, όπως καθε εξουσία θα έκανε, είναι ελαφρώς
άσχετο με το ότι ο νεοναζισμός και ο νεοπαγανισμός, έχουν ίδια
ιδεώδη και μύθους - θρύλους...Ότι ζητούν τα ίδια πράγματα κι ότι
εμφανίστηκαν παράλληλα, προιοντα του ίδιου παρασκευαστού,
είναι θέμα, καθώς και το ότι αποτελούν αχμές του
ιδίου δόρατος, της Νέας Εποχής, που επιδιώκει να μετατρέψει τα
πνευματικά ιδεώδη του ανθρώπου σε υπερβατικό υλισμό....
Λέμε, επαναλαμβάνω, για το ότι είναι ιδίας προελεύσεως και
σκοπού...Όχι με ποιόν πάει καλύτερα, ή ποιοί τον προτιμούν ...
Η ιδεολογία και οι επιδιώξεις τους είναι ίδιες...
Στο δια ταύτα τώρα…
Έχω ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ περισσότερο στο ζήτημα. Έτσι κι αλλιώς η προσωπική μου προσέγγιση σε αυτό είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή στα όσα έχω ήδη αναφέρει.
Όμως, νομίζω ότι όσα αποσπάσματα ακολουθήσουν, με την συνοδεία σύντομων παρατηρήσεων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον μίτο της Αριάδνης για μία εναλλακτική προσέγγιση στο όλο θέμα.
Πριν ξεκινήσω την τμηματική παράθεση αυτών –μιας και αποστρέφομαι τα μακρόσυρτα «σεντόνια»- θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για αυτά τα αποσπάσματα. Επειδή προέρχονται από ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή “pdf”, δεν έχουν για μένα την ικανοποιητική παράθεση συγκεκριμένων σελίδων. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα προέρχονται από βιβλίο «σκαναρισμένο», από το οποίο όμως απουσιάζει η αρίθμηση των σελίδων. Γι’ αυτόν τον λόγο θα αναφέρονται τα κεφάλαια και ο τόμος. Για τα υπόλοιπα που έπονται η προέλευσή τους είναι ηλεκτρονικής μορφής βιβλίο του οποίου η αρίθμηση των σελίδων του είναι διαφορετική από το πρωτότυπο. Πάντως και τα δύο αυτά βιβλία δεν είναι δύσκολο κανείς να τα βρει στο κυβερνοχώρο με μία μικρή έρευνα, αν θέλει να διαπιστώσει κάποιος αν το περιεχόμενο των όσων δημοσιεύω εδώ είναι αυτό ή όχι…
Το αναφέρω αυτό, γιατί ο ίδιος το έχω διαπιστώσει αυτό ουκ ολίγες φορές…
Φως! Περισσότερο Φως!
Θα ήθελα να επισημάνω ότι έχω παρατηρήσει ως επιχείρημα σε κάποιες ιστοσελίδες, για να αποδειχθεί η απολύτως μη σχέση του χριστιανισμού με την συγκεκριμένη ιδεολογία, να γίνεται παράθεση μόνο ενός από τα σημεία του επίσημου προγράμματος του NSDAP πριν ανέλθει στην εξουσία.
Συγκεκριμένα γίνεται σχολιασμός και αναφορά του 4ου σημείου:
«Μόνο μέλη του Έθνους μπορούν να είναι πολίτες του Κράτους. Μόνον αυτοί με γερμανικό αίμα, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, μπορούν να είναι μέλη του Έθνους. Συνεπώς, κανείς Εβραίος δεν μπορεί να ανήκει στο Έθνος.»
Αυτό θεωρούν ότι δεν είναι κάτι χριστιανικό. Αν και σε θεολογικό επίπεδο είναι συζητήσιμο, στην ιστορία υπήρξαν περιπτώσεις όπου η ανώτατη ιεραρχία διαφόρων χριστιανικών εκκλησιών είτε στήριξαν τις επιλογές κοσμικών ηγεμόνων – όπως στον Αμερικανικό Νότο πριν τον εκεί εμφύλιο πόλεμο ή στην Νότια Αφρική- είτε οι ίδιες αποφάσισαν ή παρότρυναν τον πλήρη διαχωρισμό από αλλόδοξους και αλλόθρησκους- όπως στην δημιουργία γκέτο στη Μεσαιωνική Δύση. Όπως τέλος, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Βατικανό δεν αφόρισε κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον με Ρωμαιοκαθολική ανατροφή Αδόλφο Χίτλερ, ούτε ακόμη και τον αρχηγό των Ες-Ες Χάινριχ Χίμλερ.
Αλλά θα ήθελα να παραθέσω και ένα άλλο σημείο, το οποίο αποφεύγουν ορισμένοι να το σχολιάσουν. Το σημείο 24:
«Απαιτούμε ελευθερία όλων των θρησκευτικών δογμάτων ανά την Επικράτεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν απειλούν την ύπαρξή της και δεν προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα της Γερμανικής φυλής. Το Κόμμα υποστηρίζει το χριστιανικό δόγμα, αλλά δεν προσαρτά εαυτό σε κανένα συγκεκριμένο δόγμα. Αντιμάχεται την Ιουδαϊκή - υλιστική νοοτροπία, εσωτερική και εξωτερική, και είναι πεπεισμένο ότι το Έθνος μας μπορεί να επιτύχει την αέναη υγεία μόνο επί τη βάσει της εξής αρχής: Το κοινό συμφέρον είναι υπεράνω του ατομικού συμφέροντος.»
(«Τα 25 Σημεία του Προγράμματος του NSDAP». Από την ελληνική εκδοχή της Wikipedia)
Είναι γεγονός ότι μερίδα υψηλόβαθμων του καθεστώτος στήριξε το θρησκευτικό κίνημα του «Θετικού Χριστιανισμού». Δηλαδή τους γνωστούς και ως «Γερμανο-Χριστιανούς», που ζητούσαν μεταξύ των άλλων και την αφαίρεση της Παλαιάς Διαθήκης από την Αγία Γραφή. Όμως είναι εξίσου γεγονός ότι διατηρούσε καλές σχέσεις και με τις ηγεσίες όλων των μεγάλων χριστιανικών εκκλησιών, Ρωμαιοκαθολικούς και Προτεστάντες, εκτός από την περίπτωση των Μαρτύρων των Ιεχωβάδων, που η πλειοψηφία αυτών κατέληξαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αν και υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία για αυτό, για όποιον ενδιαφέρεται για μία σφαιρική, συνολική και συμπυκνωμένη προσέγγιση υπάρχει και το βιβλίο του Richard Steigmann-Gall “The Holy Reich – Nazi Conceptions of Christianity 1919-1945”, Cambridge University Press.
Σύντομα ακολουθούν και τα αποσπάσματα βιβλίων.
Φως! Περισσότερο Φως!
Από Τόμο 1, Κεφάλαιο 11:
«Αλλά ο καλύτερος ορισμός έχει δοθεί από τον καρπό αυτής της θρησκευτικής σπουδής: από τον Εβραίο τον ίδιο. Η ζωή του δεν είναι του κόσμου τούτου και το πνεύμα του είναι τόσο ξένο προς τον αληθινό Χριστιανισμό, όσο ο χαρακτήρας του δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, με τον μεγάλο ιδρυτή αυτής της νέας θεωρίας. Πρέπει ακόμη να αναγνωρίσουμε ότι Εκείνος δεν κράτησε διόλου μυστική τη γνώμη που είχε για τον εβραϊκό λαό, και πως την εκδήλωνε, κάθε φορά που χρειαζόταν, ακόμα και με το μαστίγιο, διώχνοντας απ’ το ναό του Κυρίου αυτό τον αντίπαλο ολόκληρης της ανθρωπότητας, που και τότε, όπως τόκανε πάντα, δεν έβλεπε την θρησκεία παρά μία ευκαιρία για εμπορικές επιχειρήσεις. Όμως γιαυτό ακριβώς το λόγο ο Χριστός ανέβηκε στο σταυρό, ενώ βλέπουμε σήμερα το χριστιανικό πολιτικό κόμμα, ν’ ατιμάζεται εκλιπαρώντας στις εκλογές Εβραϊκές ψήφους και μηχανορραφώντας κατόπι μαζύ με τις Ιουδαϊκές αθεϊστικές φατρίες ενάντια στα ίδια εθνικά ιδεώδη του»
Και από τον ίδιο τόμο, Κεφάλαιο 12:
«Το χαρακτηριστικό αυτών των πλασμάτων είναι ότι ονειρεύονται τους παληούς Γερμανούς ήρωες, μέσ’ απ’ το χάος της προϊστορίας με τα πέτρινα τσεκούρια και ασπίδες` είναι στην πραγματικότητα οι πιο χειρότεροι δειλοί που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Γιατί αυτοί ακριβώς που κραδαίνουν έτσι απειλητικά τα ξύλινα σπαθιά τους, τέλεια και φροντισμένα αντίγραφα των όπλων των αρχαίων Γερμανών και που σκεπάζουν με τα ακούρευτα κεφάλια τους με δέρμα αρκούδας που στην άκρη του ξεπροβάλλουν δύο ταυρίσια κέρατα, αυτοί είναι που δεν πολεμούν, σήμερα πια, παρά με τα πνευματικά δήθεν όπλα που τρέπονται σε άτακτη φυγή μόλις αντιληφθούν το παραμικρό κομμουνιστικό ρόπαλο. Οι απόγονοι δεν θα σκεφτούν βέβαια να δημιουργήσουν μίαν εποποιία από τα ηρωικά κατορθώματά τους.
Γνώρισα πάρα πολύ καλά αυτά τα άτομα έτσι ώστε η άθλια κωμωδία τους να μην μου προξενεί παρά ένα βαθύ συναίσθημα αηδίας.»
(διατηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου)
Από αύριο θα αρχίσω την παράθεση αποσπασμάτων από το βιβλίο ενός που θεωρείται «παγανιστής», τα οποία και όταν εγώ τα είδα πραγματικά μου προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση …
Καλή βραδιά!
Φως! Περισσότερο Φως!
Edited by - Μιθρόδωρος on 13/02/2009 23:41:00