- Η λύση στην πείνα ή μια ακόμα ιντερνετική μούφα ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αντιγράφω από blog :
Έχει να φάει και να πιει από το 1940. Και είναι ακόμη ζωντανός. Λόγος για τον 82χρονο Ινδό Πραχλάντ Τζανί ο οποίος υποστηρίζει πως δεν έχει βάλει τίποτα στο στόμα του τα τελευταία 70 χρόνια. Όταν τον ρωτούν πως επιβιώνει, ο ίδιος απαντά με «πνευματική δύναμη» («spiritual life-force»).
Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως τον κρατά στη ζωή μια γυναικεία θεότητα η οποία τον τροφοδοτεί με «ελιξίριο» μέσω μιας οπής που έχει στον ουρανίσκο του. Η περίπτωση του Πραχλάντ, αφού πρώτα δίχασε τις τοπικές κοινότητες της Ινδίας (με άλλους να τον θεωρούν «κινητό θαύμα» και άλλους τον «τρελό του χωριού»), πλέον τώρα απασχολεί και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας οι επιστήμονες των οποίων τον εξετάζουν σε κλινική του κρατιδίου Γκουτζαράτ. Στόχος τους είναι να βρουν το «μυστικό» του (εάν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο) και εν συνεχεία, να το μεταβιβάσουν τόσο στους στρατιώτες όσο και στους απλούς πολίτες.
«Εάν όσα ισχυρίζεται, επαληθευθούν, θα φέρουν σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, θα μπορούμε να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους ώστε να επιβιώνουν σε ακραίες, αντίξοες συνθήκες», σημειώνει χαρακτηριστικά o Δόκτωρ Ιλαβαζχάγκαν, διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων.
Η πλάκα είναι πως ο Πραχλάντ υποστηρίζει μέχρι στιγμής επάξια το «μύθο» του. Τις έξι ημέρες που βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο δεν έχει φάει ούτε έχει πιει τίποτα αλλά παραμένει ακμαίος και υγιής. Οι ιατροί θα περιμένουν άλλες 15 ημέρες προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
Σημειώνεται πως οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για περισσότερες από 50 ημέρες ενώ η μεγαλύτερη απεργία πείνας που έχει καταγραφεί στα χρονικά είχε διάρκεια 74 ημερών
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/70_30.html
Έλεγα να το ποστάρω στο θέμα για τους Δρακονιανούς, αλλά νομίζω πως έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον σαν "είδηση".
Τι λέτε εσείς ???
ΥΓ: Πλάκα - πλάκα θα μπορούσαμε να τον κάνουμε επίτιμο υπουργό οικονομικών.
Edited by - KERRY KING on 30/04/2010 14:28:17
Αυτό που θέλω να πω είναι πως μπορεί ο εγκέφαλος του κυρίου Πραχλάντ να έχει αυτή την υπερτάση να δίνει το αίσθημα του κορεσμού... αλλά για 70 χρόνια!? Αν ήταν για 4-5 μήνες να πω εντάξει, αλλά 70 χρόνια!?!? Λίγο μπουρδίτσα τεραστίων διαστάσεων μου ακούγεται...
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
"Could it be my imagination, the mirror of my fantasy? - A fear-induced hallucination - Or is there no way back from the halo of darkness?"
Μήπως ήρθε ο καιρός να μάθουμε και εμείς την τεχνική του Ινδού Πραχλάντ Τζανί.
Ποιος ξέρει, μπορεί να μας χρειαστεί…

Ερχεται νέος διευθυντής, επιτέλους, και γίνεται μια συνάντηση γνωριμίας.
Μόλις με βλέπει λέει πως είσαι έτσι απο πότε εχεις να φάς?
Αστα κυριε διευθυντά, εχει πέσει πείνα, χρωστάω , πολλά παιδιά..
Παίρνει τηλέφωνο αμέσως τον Υπουργό Οικονομικών..
Γιώργο του λέει.. το καλό που σου θέλω μην πάρεις αλλα μέτρα, θα έχουμε πρόβλημα.
ΣΑΣ ΕΣΩΣΑ..
Ο οργανισμός προσαρμόζεται, κάποιοι μηχανισμοί που δεν λειτουργούσαν τώρα λειτουργούν και έτσι χρειάζεται πολύ λίγες θερμίδες για να συντηρηθεί.
Οταν ένας γιόγκερ φτάνει σε σημείο να είναι 45 κιλά και να μην κινείται με μια χούφτα ξηρούς καρπούς.. τη βγάζει..
Ο 82χρονος Ινδός, Prahlad Jani (στη φωτογραφία), που υποστηρίζει ότι ζει εδώ και επτά δεκαετίες χωρίς τροφή ή νερό, προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον πριν από λίγες εβδομάδες, όταν δημοσιοποιήθηκε η περίπτωσή του.
Μια ομάδα στρατιωτικών γιατρών, ανέλαβε να ερευνήσει επιστημονικά τους ισχυρισμούς του, κλείνοντάς τον για δύο εβδομάδες, σε ένα νοσοκομείο στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, υπό συνεχή επιτήρηση από μια ομάδα 30 γιατρών.
Το δωμάτιο του ήταν εξοπλισμένο με κάμερες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ώστε να είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν θα καταναλώσει κρυφά, φαγητό ή υγρά και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας!
"Είναι μυστήριο το πώς επιβιώνει!"
Την Πέμπτη 13 Μαϊου, συμπληρώθηκαν ακριβώς 15 ημέρες από την έναρξη του "πειράματος". Οι γιατροί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι:
"Aκόμα δεν γνωρίζουμε πώς επιβιώνει", ομολόγησε ο νευρολόγος Sudhir Shah στους δημοσιογράφους. "Παραμένει μυστήριο, το πώς είναι δυνατό να συμβαίνει ένα τέτοιο φαινόμενο!"
"Η μοναδική επαφή του Jani του με κάθε είδους υγρό ήταν μόνο τις λιγοστές φορές που έκανε μπάνιο, κατα τη διάρκεια της 15 ήμερης παραμονής του στο Νοσοκομείο", διαβεβαίωσαν οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν!
Σήμερα ο Ινδός yogi, έχει επιστρέψει στο χωριό του όπου θα συνεχίζει κανονικά τη ζωή του με γιόγκα, διαλογισμό και αποχή από το φαγητό! Ο ίδιος επιμένει ότι πρόκειται για "θεία ευλογία" που σε συνδιασμό με την πίστη και την αυτοσυγκέντρωση του δίνουν αυτό το χάρισμα!
http://www.pyles.tv/News/Anexigita-fainomena/medical_experiment_yogi.aspx
quote:
allzzaro
Μόλις με βλέπει λέει πως είσαι έτσι απο πότε εχεις να φάς?
Τι βάρος και ύψος ή, εναλλακτικά, περιφέρεια μέσης έχεις, αν επιτρέπεται;

quote:
Τι βάρος και ύψος ή, εναλλακτικά, περιφέρεια μέσης έχεις, αν επιτρέπεται;
1,72 υψος
67 κιλά βάρος
75 cm περιφέρεια μέσης
Στην πολύ ελαφριά σκελετική κατηγορία ανήκω.
Τέτοια εποχή λόγω δραστηριοτήτων συχνά κατεβαίνω κάτω απο τα 67.
Λογω καλοκαιριού,πιστεύω, όμως, που δεν θέλεις τόση τροφή...
Λές, ο ήλιος, που διάβασα, να είναι,επίσης, επαρκής πηγή ζωής, μέ κάποιο τρόπο;..
Να ζυγίζεσαι καθημερινά.
Βέβαια πολλά απο αυτά τα κιλά είναι νερά που χάνονται εξαιτίας της εφίδρωσης.
Τα πρωινά παρασκευάζω εναν πολυδατάνθρακα παίρνοντας κάπου 400 θερμίδες απο φρούτα, άμυλο, σάκχαρα, γιαούρτι, γάλα σκόνη και το πίνω σιγά σιγά.
Κάνω πολλές καύσεις και αν δεν πάρω το πρωί το ρόφημα αυτό κατεβαίνω απότομα.
Edited by - allzzaro on 21/06/2010 23:51:05
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
είναι γιατί έχω πολύ σταθερή διατροφή, ζωή και κίνηση, ώστε,
το σώμα μου μόνο του κατεβαίνει και ανεβάινει,ανάλογα, τα 5
κιλά, που λένε το καλοκαίρι,ώστε να είναι ότι χρειάζεται για να ασκούμαι, για να διατηρώ σιλουέτα, δέρμα
και φρεσκάδα...
Είναι καλό, να κατεβαίνεις λίγα κιλά, όχι πολλά...
Odysseus_nemo:"Παίδες κι εγώ το ίδιο ύψος και βάρος έχω!! Όμως δεν ανεβοκατεβαίνω ύψος, όπως εσείς, ούτε και βάρος!!!"
.....Ύψος;...Ποιός είπε ότι ανεβοκατεβαίνει ύψος;
Αυτό, είναι είδηση....
quote:
allzzaroquote:
Τι βάρος και ύψος ή, εναλλακτικά, περιφέρεια μέσης έχεις, αν επιτρέπεται;1,72 υψος
67 κιλά βάρος
75 cm περιφέρεια μέσηςΣτην πολύ ελαφριά σκελετική κατηγορία ανήκω.
Τέτοια εποχή λόγω δραστηριοτήτων συχνά κατεβαίνω κάτω απο τα 67.
Εγώ τώρα (προσοχή, δεν είμαι έφηβος
177 cm ύψος
59 kg σωματική μάζα
67 cm περιφέρεια μέσης
Αν με έβλεπε το αφεντικό σου μπορεί και να καλούσε τις πρώτες βοήθειες.
Είναι αλήθεια όμως ότι, ελέω ενδυμασίας, δε δείχνω τόσο αδύνατος.
quote:
trexagireve
Λογω καλοκαιριού,πιστεύω, όμως, που δεν θέλεις τόση τροφή...
Έτσι είναι. Αυτό είναι το δεύτερο καλοκαίρι που προσπαθώ να μην πέσω πάλι στα 57 κιλά και ως τώρα τα καταφέρνω. Βοηθάει και το αρκετά δροσερό ως ψυχρό καλοκαίρι της περιοχής μου.
Δεν γίνεται,όμως, το ίδιο, με τον μέσο ευτραφή πολίτη....
Αυτοί, κερδίζουν, όπως και νάχει,απο αναψυκτικά, φαγητά σκουπίδια και αλκόολ,που παχαίνει...
Φιλική συμβουλή
Όταν φυσάει αέρας να κρατιέστε από κάπου ή ..... καλού κακού, βάλτε καμιά πέτρα στις τσέπες σας μη σας πάρει κάνας βοριάς και σας ψάχνουμε
****Και εγώ στα 17 μου, λόγω έντονης αγροτικής εργασίας είχα φτάσει τα 73 κιλά με 2.00 μέτρα ύψος. Έλα όμως που αισθανόμουνα τέλεια και ας είχα φτάσει τόσο χαμηλά. Τώρα, παλεύω τα 105 μπας και τα ρίξω και μείνω μεταξύ 95-100. Δύσκολο πράμα όμως ![]()