ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αθεος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
17/07/2009, 22:50:38
ποιος είπε ρε χριστιανοβαρεμένε να αλλάξουν θρήσκευμα είπα ότι είναι γελοίο το να κάνουν αγιασμό σε έναν χώρο που εκθέτει γλυπτά και διάφορα άλλα είδη από μια εποχή που η θρησκεία του ιερέα που έκανε τον αγιασμό έχει δαιμονοποίησει
αλλά τόσο σου κόβει τόσα καταλαβαίνεις
17/07/2009, 22:53:04
και τώρα ξαφνικά το 90% έγιναν χριστιανοί; άρα δέχεσαι αυτό που έλεγα ότι τους φόνους τις ληστείες και τις κομπίνες τις κάνουν χριστιανοί χριστιανοί είναι τα καθίκια της ελλάδας
17/07/2009, 23:07:39
Άλλα αντι άλλων φίλε άθεε...Τι λες ρε παιδι μου....
Δεν μου λές, σου ξαναλέω, ήταν όλοι χριστιανοί και το
μουσείο ελληνικό με επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό, μπορείς
να το καταλάβεις;...
Αυτή είναι θρησκεία, τα άλλα, γιαλατζί ....
Μπορείς να το χωνέψεις, ή θα ψάχνεις τα δικαιώματα των ελαχίστων,
εναντι των πολλών, μόνο και μονο γιατί εσύ δεν πάς τον
χριστιανισμό;
18/07/2009, 00:32:10
trexagireve

quote:
ήταν όλοι χριστιανοί

Ελα! Τους ρώτησες προσωπικά έναν έναν;

quote:
το μουσείο ελληνικό

Το μουσείο στεγάζει τα μάρμαρα του ναού της Αθηνάς.

quote:
με επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό

Δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία στην Ελλάδα

quote:
Αυτή είναι θρησκεία, τα άλλα, γιαλατζί

Κι αυτή γιαλατζί είναι

quote:
θα ψάχνεις τα δικαιώματα των ελαχίστων,
εναντι των πολλών

37% με το ζόρι είστε. Ποιών πολλών;

Σύνελθε!

macedon

18/07/2009, 01:40:37
quote:
ρεχα....

Προφανώς αγνοείς ηθελημένα ότι το 90% όσων ήταν εκεί, ήταν
επίσης χριστιανοί,

Τι έγινε, λιγοστέψατε;;;

Πάει το 98%;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

18/07/2009, 01:42:44
quote:
άθεος:
panpam η χαζοχαρούμενη απάντηση του γελοίου του φόρουμ δείχνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα σου πω
οι περισσότεροι βαρεμένοι χριστιανοί όταν ακούνε αρχαία ελλάδα τους έρχεται στο μυαλό το δωδεκάθεο και προσπαθούν μέσα στην αμάθεια και στον φόβο που τους διακατέχει για ανύπαρκτους δαίμονες να κάνουν τελετές εξαγνισμού
αυτός ήταν και ο σκοπός του αρχιερέα στον χώρο
και αυτό είναι το θέμα γιατί να παρευρεθεί εκεί ο ιερέας μιας θρησκείας που έχει δαιμονοποίησει στην συνείδηση των πιστών της την αρχαία ελλάδα
και μάλιστα να τελέσει και τελετή
αν μη τι άλλο είναι τραγελαφικό όπως είναι και ο ευρωπαίος

Όταν ακούω αρχαία Ελλάδα αν μη τι άλλο μου έρχονται στο μυαλό μου οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί και οι μύθοι.....τα παραμυθάκια με τον Δία που αύτονε την αδελφή του.......όχι δε μου έρχονται......αυτά μου τα θυμίζετε εσείς.

Όσο για το υπόλοιπο που έγραψες.....όντως είχαμε (εμείς οι Χριστιανοί!), την πληροφορία ότι θα εμφανιζόταν ο θεός Πάνας......και θέλαμε να προστατέψουμε τα γυναικόπαιδα! με ένα τελετουργικό!

Κανένας δεν έχει δαιμονοποιήσει την αρχαία Ελλάδα! πλην των δαιμονισμένων μυαλών σας!

quote:
trexagireve:
Προφανώς αγνοείς ηθελημένα ότι το 90% όσων ήταν εκεί, ήταν
επίσης χριστιανοί, κι επειδή πρόκειται για μουσείο κι όχι ναό,
είπαν να το ευλογήσουν με έναν αγιασμό...
Να τους αλλάξουμε θρησκεια;

Nα τους κάψουμε στην πυρά!!!!.........άκου ερώτημα!!!! για σκέψουτο!!! τόσες χιλιάδες Χριστιανοί μαζεμένοι!!!!.... «Ή» ευκαιρία!!!

quote:
άθεος:
ποιος είπε ρε χριστιανοβαρεμένε να αλλάξουν θρήσκευμα είπα ότι είναι γελοίο το να κάνουν αγιασμό σε έναν χώρο που εκθέτει γλυπτά και διάφορα άλλα είδη από μια εποχή που η θρησκεία του ιερέα που έκανε τον αγιασμό έχει δαιμονοποίησει
αλλά τόσο σου κόβει τόσα καταλαβαίνεις

Βλέπεις ότι η βλάβη σου έχει πάρει σασί?......ποιος έφτιαξε βρε ούφο τα αγάλματα? ο Δίας? ή ο Φειδίας?......με την ίδια ηλίθια λογική σου! τι δουλεία έχετε εσείς οι μή Ορθόδοξοι στην Ελλάδα?.....Μή ορθόδοξοι την ελευθέρωσαν από τους Τούρκους?

quote:
άθεος:
και τώρα ξαφνικά το 90% έγιναν χριστιανοί; άρα δέχεσαι αυτό που έλεγα ότι τους φόνους τις ληστείες και τις κομπίνες τις κάνουν χριστιανοί χριστιανοί είναι τα καθίκια της ελλάδας

Γιατί τους ρώτησες εάν είναι Χριστιανοί?......γιατί αν είναι πως λήστευαν και φόνευσαν παραβιάζοντας τις εντολές του Χριστού?.....στο δικό σας στρατόπεδο να ψάξεις να τους βρεις οι 12 θεοί έκλεβαν και κοίταγαν να φονεύσουν ο ένας τον άλλον!!! Αυτούς είχαν για πρότυπο!

quote:
macedon:
Το μουσείο στεγάζει τα μάρμαρα του ναού της Αθηνάς.

Τα χε αγοράσει η ίδια η Αθηνά με τα χεράκια της?......και ο αέρας που αναπνέεις Ορθόδοξοι στον απελευθέρωσαν....τι λες? να σου δώσουμε τα μάρμαρα να μας δώσεις τον αέρα?

quote:
macedon:

37% με το ζόρι είστε. Ποιών πολλών;

Σύνελθε!

Άρα οι μή Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι το 63%...... άνετα κάνετε δημοψήφισμα για αυτά που κουβεντιάζαμε παλαιότερα.......και τέρμα τα προβλήματα!! τι κάθεστε λοιπόν?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

18/07/2009, 01:46:02
quote:
γιαπετ:
Τι έγινε, λιγοστέψατε;;;

Πάει το 98%;;

Ναι!.....μέχρι το πρωί! θα έχουμε φτάσει το 37%!.....κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

18/07/2009, 09:58:38
quote:
Ναι!.....μέχρι το πρωί! θα έχουμε φτάσει το 37%!.....κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει!!!

Για αύριο το πρωΐ τι λένε τα προγνωστικά;
Ρωτάω για να ξέρω να παίξω κανένα στοίχημα γιατί το καλοκαίρι τα έξοδα μου αυξάνονται...

Μια παράκληση - σύσταση προς όλους τους συμμετέχοντες:

Αποφύγετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τους συνομιλητές σας.

Δεν προσθέτουν ούτε κάποιο κύρος ούτε κάποια βαρύτητα στα γραπτά σας.
Πιστεύω πως έχει γραφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν ότι χαρακτηρισμοί που σκοπό έχουν να υποτιμήσουν και να χλευάσουν την προσωπικότητα των συνομιλητών μας δεν συνάδουν με τη νοοτροπία του παρόντος Χώρου κι ούτε με το πνεύμα συμμετοχής στις Συζητήσεις.

In anticipation of my resurrection...

18/07/2009, 17:55:58
quote:
Όταν ακούω αρχαία Ελλάδα αν μη τι άλλο μου έρχονται στο μυαλό μου οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί και οι μύθοι.....τα παραμυθάκια με τον Δία που αύτονε την αδελφή του.......όχι δε μου έρχονται......αυτά μου τα θυμίζετε εσείς.

εμείς; δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας σαν έλληνας βέβαια ξέρω ότι φαίνομαι στα μάτια σου σαν αμέτρητοι αλλά είναι γιατί κοιτάς την ελληνική ψυχή μου σε αντίθεση με την μικρή δειλή χριστιανική ψυχή που έχεις
όσο για τον δία μπορώ να πω ότι το μόνο που έκανε ήταν να παντρευτεί την αδερφή του και όχι να την παντρευτεί και να την βγάλει στο κλαρί σαν τον αβραάμ και τον γιόκα του τον ισαάκ γιατί σε αυτό πάλι οι μικρόψυχοι είναι μανούλες στο νταβατζιλίκι

quote:
Βλέπεις ότι η βλάβη σου έχει πάρει σασί?......ποιος έφτιαξε βρε ούφο τα αγάλματα? ο Δίας? ή ο Φειδίας?..

θα πω ο φειδίας ο δίας από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε ποτέ

quote:
.με την ίδια ηλίθια λογική σου! τι δουλεία έχετε εσείς οι μή Ορθόδοξοι στην Ελλάδα?...

γιατί είμαι έλληνας και λέγετε ελλάδα δεν λέγετε χριστιανιάδα

quote:
Μή ορθόδοξοι την ελευθέρωσαν από τους Τούρκους?

έλληνες και φιλέλληνες την ελευθέρωσαν
εκτός και αν ήταν ορθόδοξοι ο μπάιρον ή ο ανδρούτσος
αλλά τόσο μυαλό έχεις τόσα καταλαβαίνεις

quote:
Γιατί τους ρώτησες εάν είναι Χριστιανοί?.

έτσι δηλώνουν

quote:
γιατί αν είναι πως λήστευαν και φόνευσαν παραβιάζοντας τις εντολές του Χριστού?

παίρνουν παράδειγμα από τους ιερείς του και από το ιερό σας βιβλίο

quote:
στο δικό σας στρατόπεδο να ψάξεις να τους βρεις οι 12 θεοί έκλεβαν και κοίταγαν να φονεύσουν ο ένας τον άλλον!!!

με κάποιον άλλον με μπερδεύεις με κανέναν βλάκα που μπαίνει σε μαντρί
εγώ ως άθεος δεν έχω στρατόπεδο

αλλά όπως βλέπω πάλι με τους αρχαίους θεούς ασχολήσε
για θυμήσου τι έλεγες τις προάλλες

18/07/2009, 18:10:33
Είναι αρκούντως ανόητο, να λές σε ένα κράτος,σε ένα λαό,σε μια
θρησκευτική πίστη, τι να πιστέψει,τι να κάνει και πως να το
κάνει..
Μόνο στην Ελλάδα, λέγονται τέτοιες απίθανες ελευθεριάζουσες
σκέψεις..Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι λέγεται δημοκρατία,
αλλά σε κάποια άλλη χώρα, μπορεί και να το λέγανε εθνική
προδοσία...Το κράτος και ο λαός, δεν καθοδηγούνται, στο τι να κάνουν....
Όσοι το δοκιμάσαν το μετανοιώσαν....Στιγματιστήκαν μια ζωή, για
απολυταρχισμό....
Επιτέλους, βγάλτε απο μπροστά το μίσος σας για τον Χριστό και τον
χριστιανισμό,βγείτε απο τις κερκίδες του γηπέδου του μυαλού σας
και ζείστε ανάμεσα μας...
Είναι καλά να εισαι ξύπνιος και να μην ακολουθάς χείμερες....
18/07/2009, 18:18:04

quote:
Είναι αρκούντως ανόητο, να λές σε ένα κράτος,σε ένα λαό,σε μια
θρησκευτική πίστη, τι να πιστέψει,τι να κάνει και πως να το
κάνει..
Μόνο στην Ελλάδα, λέγονται τέτοιες απίθανες ελευθεριάζουσες
σκέψεις..Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι λέγεται δημοκρατία,
αλλά σε κάποια άλλη χώρα, μπορεί και να το λέγανε εθνική
προδοσία...Το κράτος και ο λαός, δεν καθοδηγούνται, στο τι να κάνουν....
Όσοι το δοκιμάσαν το μετανοιώσαν....Στιγματιστήκαν μια ζωή, για
απολυταρχισμό....
Επιτέλους, βγάλτε απο μπροστά το μίσος σας για τον Χριστό και τον
χριστιανισμό,βγείτε απο τις κερκίδες του γηπέδου του μυαλού σας
και ζείστε ανάμεσα μας...
Είναι καλά να εισαι ξύπνιος και να μην ακολουθάς χείμερες....

RobbenΜέλος
18/07/2009, 19:34:21
quote:

όσο για τον δία μπορώ να πω ότι το μόνο που έκανε ήταν να παντρευτεί την αδερφή του και όχι να την παντρευτεί και να την βγάλει στο κλαρί σαν τον αβραάμ και τον γιόκα του τον ισαάκ γιατί σε αυτό πάλι οι μικρόψυχοι είναι μανούλες στο νταβατζιλίκι

Που το διαβασατε παρακαλω? Μπορειτε να μου το υποδειξετε?
18/07/2009, 20:41:40
έξοδος στο 12 κεφάλαιο ο αβραάμ παρουσιάζει την σάρρα ως αδερφή του για να την πάρει ο φαραώ και μόλις πέφτουν διάφορα κακά στον οίκο του φαραώ καλεί τον αβραάμ να μάθει τι συμβαίνει και τότε του λέει ότι ναι μεν είναι αδερφή του αλλά μόνο από την μεριά του πάτερα τους άλλα ειναι και γυναικά του και την έβγαλε στο κλαρί γιατί έκλασε μέντες μην τυχών τον σκοτώσουν προτίμησε να γίνει κερατάς και να βγάλει και κανένα ψιλό παρά να προστατεύσει την οικογενιακή οντότητα ο φαραώ τότε του είπε ότι εκτός από καραγκιόζης είναι και σκατοαδερφή του ελέους γιατί είναι γνωστό ότι τις γυναίκες των άλλων δεν τις πειράζουν τον έστειλε από εκεί που ήρθε μαζί με τα λεφτά που κονόμησε απο την πορνεία της γυναίκας του
έτσι αβραάμ πόρνη και αρχινταβατζής(θεός) όλοι μαζί χάρηκαν τα φράγκα του φαραώ το ίδιο σκηνικό το έκανε άλλη μια φορά και μετά έμαθε στον γιο του το ίδιο κόλπο
πως θα κονομάς βγάζοντας την γυναίκα σου στο κλαρί

18/07/2009, 21:00:33
quote:

panpam η χαζοχαρούμενη απάντηση του γελοίου του φόρουμ δείχνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα σου πω
οι περισσότεροι βαρεμένοι χριστιανοί όταν ακούνε αρχαία ελλάδα τους έρχεται στο μυαλό το δωδεκάθεο και προσπαθούν μέσα στην αμάθεια και στον φόβο που τους διακατέχει για ανύπαρκτους δαίμονες να κάνουν τελετές εξαγνισμού
αυτός ήταν και ο σκοπός του αρχιερέα στον χώρο
και αυτό είναι το θέμα γιατί να παρευρεθεί εκεί ο ιερέας μιας θρησκείας που έχει δαιμονοποίησει στην συνείδηση των πιστών της την αρχαία ελλάδα
και μάλιστα να τελέσει και τελετή
αν μη τι άλλο είναι τραγελαφικό όπως είναι και ο ευρωπαίος

Άσχετα είναι αυτά. Δεν επρόκειτο για εξαγνισμό "αρχαίων" δαιμονίων αλλά για ευ-λογία=καλό λόγο.
18/07/2009, 21:35:47
quote:
Άσχετα είναι αυτά. Δεν επρόκειτο για εξαγνισμό "αρχαίων" δαιμονίων αλλά για ευ-λογία=καλό λόγο.

ευλογω(-εω)
επί ιερέως=καθαγιάζω τι δια προσευχής

και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει καθαγιάζω,δεν μιλάτε σε χριστιανούς αλλά σε σκεπτόμενους ανθρώπους

18/07/2009, 21:52:56
quote:

quote:
αθεος

Robben
Που το διαβασατε παρακαλω? Μπορειτε να μου το υποδειξετε?

Κάθε καλός χριστιανομάχος που σέβεται και τιμά την αποστολή του, έχει υιοθετήσει και αναπαράγει αυτή τη σάχλα που υπάρχει σε πολλές ιστοσελίδες αρχαιονταβατζήδων.

Βρε ξέρεις πόσους "άθεους" έχουν σώσει αυτές οι ιστοσελίδες;;
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ιστοσελίδες, μου λες τί θα έβρισκε να σου πει τώρα ο "άθεος" και κάθε γιαλατζί άθεος;;

Είδες έργο που προσφέρουν οι ινστρούχτορες;;;

18/07/2009, 21:56:31
quote:

quote:

ευλογω(-εω)
επί ιερέως=καθαγιάζω τι δια προσευχής

και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει καθαγιάζω,δεν μιλάτε σε χριστιανούς αλλά σε σκεπτόμενους ανθρώπους

Να μας πεις μόνο από τι ώρα ως τι ώρα δουλεύει το μαγαζί και πότε κατεβάζει ρολά;

****Μη ξεχνάς να πίνεις και καμιά λεμονάδα να σε δροσίζει και να σου δίνει και ενέργεια γιατί με την τόση ........ σκέψη που ρίχνεις, μη μας πάθεις και τίποτα!!

18/07/2009, 23:06:59
βρε παιδιά αυτή η περίπτωση ο ψηλός τι φρούτο είναι πάλι;
18/07/2009, 23:08:02

quote:
αθεος:
εμείς; δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είμαι ένας σαν έλληνας βέβαια ξέρω ότι φαίνομαι στα μάτια σου σαν αμέτρητοι αλλά είναι γιατί κοιτάς την ελληνική ψυχή μου σε αντίθεση με την μικρή δειλή χριστιανική ψυχή που έχεις

Κοίταξε ο πληθυντικός πάει στη διασύνδεση!.....άλλος το παίζει άθεος! Άλλος υπεράνω!.......άλλος δωδεκαθεϊστής!..άλλος φιλόσοφος!...άλλος ένα κράμα απ’ όλα αυτά!.... ο κοινός όμως παρανομαστής όλων αυτών δεν είναι παρά η συκοφαντία κατά του Χριστιανισμού!......

-Ο Αβραάμ κατ' ανάγκη έβγαλε τη γυναίκα του στο κλαρί! Από φόβο! Ο Αβραάμ δεν είναι ο Θεός μας! δεν είναι ο Ιησούς!.....έχεις να πεις τίποτα γι' αυτούς?.....τι να πεις? τίποτα απολύτως!
Ο Ιησούς στήριξε το θεσμό της οικογένειας! εξυψώνοντας τη γυναίκα σε μία εποχή όπου σε όλα τα έθνη, σε όλους τους λαούς! η θέση της ήταν υποβαθμισμένη και κατώτερη σε σχέση με αυτή του άντρα, απαιτώντας από τον άντρα να τη σέβεται και να μη μοιχεύει!

Ο Δίας από την άλλη! δίδαξε τη μοιχεία!..... και το «ότι περπατάει και είναι θηλυκού γένους του ορμάμε ανεξαρτήτου βαθμού συγγένειας ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης!» ότι ποιο αισχρό δηλαδή και ανήθικο! και εσύ πας ξεδιάντροπα να χρυσώσεις το χάπι αναφερόμενος στον Αβραάμ, ο οποίος όχι μόνο δεν ήταν Θεός! αλλά ήταν και από τους πρώτους ανθρώπους που πλησίασε ο Θεός για να ξεκινήσει την επαφή του με τον άνθρωπο και ο οποίος από φόβο την άφησε να είχε ερωτικές σχέσεις με το βασιλιά!.

Δε συγκρίνεις λοιπόν ίδιες καταστάσεις αλλά διαφορετικές!.....το γιατί! δε χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία!!.....γιατί δε σε παίρνει!!!!......μόλις ακούτε για σύγκριση ανάμεσα στο Θεό των Χριστιανών και σε αυτόν των δωδεκαθεϊστών! βάζετε τον ποπό σας κάτω και γυρνάτε σαν την περικυκλωμένη ύαινα ψάχνοντας να βρείτε τρόπο να ξεφύγετε!.........και έτσι σκέφτηκες τον άνθρωπο Αβραάμ!

quote:
αθεος:
θα πω ο φειδίας ο δίας από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε ποτέ.

Απόγονος λοιπόν του Φειδία είμαι τόσο εγώ όσο κι εσύ!....οπότε τα μάρμαρα ανήκουν σε όλους μας!.....για να μη σου θυμίσω το φόνο κατά του Φειδία για λόγους ασέβειας κατά της Αθηνάς!

quote:
αθεος:
γιατί είμαι έλληνας και λέγετε ελλάδα δεν λέγετε χριστιανιάδα

Ναι αλλά κατοικείτε από Έλληνες Χριστιανούς! στη μεγάλη πλειοψηφία της και όχι από άλλης θρησκείας! Αυτό που εσένα σε αναψοκοκκινίζει! τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών σου τους ευχαριστεί!

Είσαστε τελείως εκτός τόπου και χρόνου! Εμένα δε θα με πείραζε καθόλου να ερχόταν ένας βουδιστής! για παράδειγμα για να δώσει κι αυτός τις ευχές τους με μία τελετή......πόσο μάλλον ο Χριστιανός ιερέας όταν ξέρω μέσα από την ιστορία μου ότι ο Χριστιανισμός διέσωσε το έθνος μας!

quote:
αθεος:
έλληνες και φιλέλληνες την ελευθέρωσαν
εκτός και αν ήταν ορθόδοξοι ο μπάιρον ή ο ανδρούτσος
αλλά τόσο μυαλό έχεις τόσα καταλαβαίνεις

Βρε άσχετε! όσοι πολέμησαν ήσαν Χριστιανοί! όπως ο Ανδρούτσος αλλά από τις εμετικές ιστοσελίδες που ενημερώνεσαι τι θα μας πεις?.....
Αλήθεια ο Μπάιρον τι θρησκεύματος ήταν?

quote:
αθεος:
έτσι δηλώνουν

Έτσι λες εσύ!

quote:
αθεος:
παίρνουν παράδειγμα από τους ιερείς του και από το ιερό σας βιβλίο

Οι ιερείς μας δεν είναι ο Θεός μας! και το ιερό βιβλίο μας δε λέει τις βλακείες που λες!...

quote:
αθεος:
με κάποιον άλλον με μπερδεύεις με κανέναν βλάκα που μπαίνει σε μαντρί
εγώ ως άθεος δεν έχω στρατόπεδο

Ναι ε?.....και πως γίνεται κάθε φορά να λες τα ίδια μ' αυτούς........σύμπτωση θα μου πεις!.....μόνο που πάνω από 3-4 φορές παύει να είναι σύμπτωση!

quote:
αθεος:
αλλά όπως βλέπω πάλι με τους αρχαίους θεούς ασχολήσε
για θυμήσου τι έλεγες τις προάλλες

Και όπως έγραψα "εσείς" μου τους θυμίζετε!!

RobbenΜέλος
18/07/2009, 23:19:38
quote:

έξοδος στο 12 κεφάλαιο

Μια διορθωση. Γεννεση στο κεφαλαιο 12.
Μεταφραση Ν. Βαμβα...........
''10 ΕΓΕΙΝΕ ΔΕ ΠΕΙΝΑ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΤΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ Ο ΑΒΡΑΜ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΙΚΗΣΗ ΕΚΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΙΝΑ ΗΤΟ ΒΑΡΕΙΑ ΕΝ ΤΗ ΓΗ
11 ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΠΛΗΣΙΑΖΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΣΑΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΙΔΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΗ ΕΥΕΙΔΗΣ
12 ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΒΗ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΙΔΩΣΙΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΠΕΙ ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΕΜΕ ΣΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΛΑΞΕΙ ΖΩΣΑΝ
13 ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΣΕ
14 ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Ο ΑΒΡΑΜ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΔΟΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΤΙ ΗΤΟ ΩΡΑΙΑ ΣΦΟΔΡΑ
15 ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΕΙΔΟΝ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΠΗΝΕΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΕΛΗΦΘΗ Η ΓΥΝΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ
16 ΤΟΝ ΔΕ ΑΒΡΑΜ ΜΕΤΕΧΕΙΡΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΛΩΣ ΔΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΟΥΣ
17 ΚΑΙ ΕΠΕΦΕΡΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΑΥΤΟΥ ΠΛΗΓΑΣ ΜΕΓΑΛΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΑΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜ
18 ΕΚΑΛΕΣΕ ΔΕ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΜΕΣ ΕΙΣ ΕΜΕ ΔΙΑ ΤΙ ΔΕΝ Μ ΕΦΑΝΕΡΩΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΗ ΣΟΥ
19 ΔΙΑ ΤΙ ΕΙΠΑΣ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΟΝ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣ ΕΜΑΥΤΟΝ ΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ Η ΓΥΝΗ ΣΟΥ ΛΑΒΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕ
20 ΚΑΙ ΔΙΩΡΙΣΕΝ Ο ΦΑΡΑΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΟΕΠΕΜΨΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΑ ΕΙΧΕ''.

quote:
ο αβραάμ παρουσιάζει την σάρρα ως αδερφή του για να την πάρει ο φαραώ και μόλις πέφτουν διάφορα κακά στον οίκο του φαραώ καλεί τον αβραάμ να μάθει τι συμβαίνει και τότε του λέει ότι ναι μεν είναι αδερφή του αλλά μόνο από την μεριά του πάτερα τους άλλα ειναι και γυναικά του

11 ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΠΛΗΣΙΑΖΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΣΑΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΙΔΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΗ ΕΥΕΙΔΗΣ
12 ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΒΗ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΙΔΩΣΙΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΠΕΙ ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΕΜΕ ΣΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΛΑΞΕΙ ΖΩΣΑΝ
13 ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΣΕ

Αυτο ηταν το σκεπτικο του Αβρααμ. Πρωτα απο ολα δεν ειπε ψεμματα. Στους Μεσοποταμιους λαους ηταν εθιμο να παντρευονται συγγενεις τους. Αυτο ομως δεν ηταν θρησκευτικο εθιμο (αφου δεν εγινε αποδεκτο ουτε απο τον Ιουδαισμο ουτε απο τον χριστιανισμο) αλλα κοινωνικο.
Δεν ηταν σκοπος του Αβρααμ να δωσει την Σαρρα στον Φαραω. Αλλα να φυλαχτει και η ζωη του και η ζωη της Σαρρας. Το λεει ξεκαθαρα.

quote:
και την έβγαλε στο κλαρί γιατί έκλασε μέντες μην τυχών τον σκοτώσουν προτίμησε να γίνει κερατάς και να βγάλει και κανένα ψιλό παρά να προστατεύσει την οικογενιακή οντότητα ο φαραώ τότε του είπε ότι εκτός από καραγκιόζης είναι και σκατοαδερφή του ελέους γιατί είναι γνωστό ότι τις γυναίκες των άλλων δεν τις πειράζουν τον έστειλε από εκεί που ήρθε μαζί με τα λεφτά που κονόμησε απο την πορνεία της γυναίκας του
έτσι αβραάμ πόρνη και αρχινταβατζής(θεός) όλοι μαζί χάρηκαν τα φράγκα του φαραώ το ίδιο σκηνικό το έκανε άλλη μια φορά και μετά έμαθε στον γιο του το ίδιο κόλπο
πως θα κονομάς βγάζοντας την γυναίκα σου στο κλαρί

''Βγαζω στο κλαρι'', σημαινει οτι ''πουλαω'' ως σωματεμπορας μια γυναικα για λεφτα. Ειδες να παιρνει ο Αβρααμ πουθενα λεφτα ή να σκεπτεται να παρει λεφτα? Ειδες πουθενα να γινεται πορνεια?
Η σκεψη του Αβρααμ εκφραζεται ξεκαθαρα........

''11 ΚΑΙ ΟΤΕ ΕΠΛΗΣΙΑΖΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΣΑΡΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΙΔΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΗ ΕΥΕΙΔΗΣ
13 ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΙΑ ΣΕ''.

Βλεπεις να την ''πουλα'' πουθενα? Να παιρνει λεφτα? Να εχει τετοιο κινητρο?