- Where it all begun.... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εγω πιστευω οτι το ξερουμε σχεδον ολοι πως ειμαστε οντα που λειτουργουμε ΜΟΝΑ μας και χωρις βοηθεια καθως και ξερουμε καπου καπου βαθεια μεσα στο μυαλο μας πως δεν υπαρχει ενα τεραστιο ματι που μας προσεχει αλλα απλα ...φοβομαστε.Φοβομαστε να ψαξουμε βαθεια μηπως αθελα μας ανακαλυψουμε πως ολα αυτα περι θρησκειας ειναι ενα ψεμα,μια απατη.Διοτι αν γινει αυτο τοτε θα καταρευσει ηθικα η κοινωνια μας.Τοσοι πολεμοι,σφαγες,ακμη-παρακμη απεραντων αυτοκρατοριων(Βυζαντιο πχ),σταυροφοριες και πολλα αλλα γινανε στο ονομα του Χριστιανισμου.Επειτα ολοκληρες κοινωνιες βασιζονται σε αυτη τη θρησκεια.Ολα ειναι χτισμενα πανω σε αυτο τον λιθο.Αν σπασει ο λιθος,θα καταρευσουν ολα πανω του.
Πιστευω πως ακομη και αρχαιολογοι να ανακαλυψουν ενα στοιχειο οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο οπως ΘΡΗΣΚΕΙΑ, απλα θα το καταστρεψουν.Και εμεις το ιδιο θα καναμε.Μεγαλωσαμε τοσα χρονια με Αυτο το Πιστευω και ανακαλυπτουμε πως βρισκομαστε στην ιδια θεση του Νιο οταν ανακαλυψε οτι ειναι στο ΜΑΤΡΙΧ.Αυτο δεν ειναι αποδεκτο.
Εδω κολαει επισης και αυτο που ειχε πει καποτε ενας πολυ γνωστος(δε θυμαμαι ονομα...)
Αν δεν υπαρχει Θεος,τοτε ο ανθρωπος θα πρεπει να διημιουργησει εναν δικο του...
ΥΓ:Και εγω Χριστιανος Ορθ. ειμαι αλλα δεν πιστεω πως ειναι κακο να αναρωτιεμαι.
"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)
Επίσης ένας άλλος λόγος που δημιουργίθηκαν όλες αυτές οι θρησκίες ήταν γιατι ο άνθρωπος είχε την ανάγκη να ξέρει οτι κάποιος τον προστατεύει και ότι δεν είναι μόνος του,
κάποιοι πάλι ήθελαν να ελέξουν την μάζα και δημιούργησαν τέτοιες θρησκίες για να καθυσιχάζουν όλους αυτούς που εναντιόνονταν στους νόμους της τότε εποχής.κ.π.α. που ίσωςνα μην τα μάθουμε ποτέ πράγμα που δεν το πιστεύω αλλα τσπ.
Το ποιο απλό που έχω ακούσει για το πως δημιουργήθηκε ο Θεός είναι το εξής:
Ήταν κάποτε δύο άνθρωποι ένας ηταν 1 μέτρο και ό άλλος 2 μέτρα και λέει ο 2 μέτρα σε αυτόν που ήταν 1 μέτρο, Θα κάνεις ότι σου λέω γιατί εγω είμαι δυνατότερος, και λέει και ο 1 μέτρο, όχι εσυ θα κάνεις οτι σου λέω γιατί εγω έρχομαι απο τον θεο,
ποιός είναι ο θεός?
αυτός που κάνει μπου στον κεραυνό.

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος
quote:
Θα συμφωνίσω μαζί σου και θα μου επιτρέψεις να προσθέσω πως όταν οάνθρωπος άνοιξε τα μάτια του επάνω στην γή αναρωτιόταν ποιος τα δημιούργησε όλα αυτά και απο που προέρχεται πως έφτασε να βρίσκεται επάνω σε αυτόν τον πλανήτη που ονομάστικε ΓΗ.
Γιατί να μην αναρωτηθεί ότι "ίσως κάπου φύτρωσε" και έτσι να καθήσει ήσυχος;;
Γιατί ντε και καλά να ψάχνει να βρει ΠΟΙΟΣ δημιούργησε αυτόν και ό,τι τον περιβάλλει;;
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Αυτη την απορια παντα την ειχα απο πολυ πολυ μικρος.Για να γινω και πιο σαφης, πως ξερουμε οτι υπαρχει ο ΘΕΟΣ μας?Θα μου πειτε οτι ολα ειναι γραμμενα στη Βιβλο,Ευαγγελια κτλ αλλα που ξερουμε οτι ολα αυτα ειναι αληθεια?Δε θα μπορουσε για παραδειγμα ολα αυτα περι χριστιανισμου να ειναι μια απατη οπως αυτο με τον Μωομεθανισμο(δε θελω να προσβαλλω κανεναν εδω οταν αναφερομαι σε διαφορες θρησκειες εε??).
Εγω πιστευω οτι το ξερουμε σχεδον ολοι πως ειμαστε οντα που λειτουργουμε ΜΟΝΑ μας και χωρις βοηθεια καθως και ξερουμε καπου καπου βαθεια μεσα στο μυαλο μας πως δεν υπαρχει ενα τεραστιο ματι που μας προσεχει αλλα απλα ...φοβομαστε.Φοβομαστε να ψαξουμε βαθεια μηπως αθελα μας ανακαλυψουμε πως ολα αυτα περι θρησκειας ειναι ενα ψεμα,μια απατη.Διοτι αν γινει αυτο τοτε θα καταρευσει ηθικα η κοινωνια μας.Τοσοι πολεμοι,σφαγες,ακμη-παρακμη απεραντων αυτοκρατοριων(Βυζαντιο πχ),σταυροφοριες και πολλα αλλα γινανε στο ονομα του Χριστιανισμου.Επειτα ολοκληρες κοινωνιες βασιζονται σε αυτη τη θρησκεια.Ολα ειναι χτισμενα πανω σε αυτο τον λιθο.Αν σπασει ο λιθος,θα καταρευσουν ολα πανω του.
Πιστευω πως ακομη και αρχαιολογοι να ανακαλυψουν ενα στοιχειο οτι δεν υπαρχει κατι τετοιο οπως ΘΡΗΣΚΕΙΑ, απλα θα το καταστρεψουν.Και εμεις το ιδιο θα καναμε.Μεγαλωσαμε τοσα χρονια με Αυτο το Πιστευω και ανακαλυπτουμε πως βρισκομαστε στην ιδια θεση του Νιο οταν ανακαλυψε οτι ειναι στο ΜΑΤΡΙΧ.Αυτο δεν ειναι αποδεκτο.
Εδω κολαει επισης και αυτο που ειχε πει καποτε ενας πολυ γνωστος(δε θυμαμαι ονομα...)Αν δεν υπαρχει Θεος,τοτε ο ανθρωπος θα πρεπει να διημιουργησει εναν δικο του...
ΥΓ:Και εγω Χριστιανος Ορθ. ειμαι αλλα δεν πιστεω πως ειναι κακο να αναρωτιεμαι.
Φίλε Zander, διάβασα το μήνυμά σου, και ομολογώ ότι τα ερωτήματά σου και ειδικά το υστερόγραφό σου με εκφράζουν και εμένα.
Δεν νομίζω πως ο ίδιος ο Θεός θέλει να αποδείξει κάποιος πως υπάρχει, για έναν και απλό λόγο: θα ανάγκαζε τον κάθε άνθρωπο, μικρό και μεγάλο, να τον προσκυνάει μέρα νύχτα, δηλαδή κάτι σαν ψυχαναγκαστικός εκβιασμός...
Κάτι τέτοιο δεν θα μου άρεσε και εμένα. Η μαγεία στο όλο θέμα είναι στο να προσεύχομαι για κάτι, και να έρχεται η επιβεβαίωση μετά από αρκετά ερωτηματικά.
"Υπάρχει Θεός άραγε" σκεφτόμουνα συχνά.
"Και αν υπάρχει πως είναι; Γιατί να μην μας εμφανίζεται";
Βέβαια πάει καιρός από τότε. Ήρθε μια περίοδος που σαν το κάθε παιδί με έπιασε μια θρησκευτική κρίση και εμμένα. Αποφάσισα να διαβάσω την Καινή Διαθήκη, να δω επιτέλους τι γράφει αυτό το βιβλίο...
Έμεινα στην φράση του Ιησού στον Κατά Ιωάννη, εκεί όπου λέει πως είναι αχώριστος από τον Πατέρα, και πως ότι ζητήσουμε στο όνομά του από τον Πατέρα θα το κάνει. Σκέφτηκα, "άρα μπορώ να ζητήσω ότι θέλω και να επιβεβαιώσω αν πράγματι ισχύει αυτό που γράφει".
Για μένα από τότε ισχύει.
Κάθε φορά που ήταν μεγάλο ζήτημα, ζήτημα πορείας της ζωής μου, μια τέτοια προσευχή δουλεύει.
Και κοιτάζω τα αστέρια και αναρωτιέμαι ακόμη: "Πως να είναι...";
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:
Αυτη την απορια παντα την ειχα απο πολυ πολυ μικρος.Για να γινω και πιο σαφης, πως ξερουμε οτι υπαρχει ο ΘΕΟΣ μας?Θα μου πειτε οτι ολα ειναι γραμμενα στη Βιβλο,Ευαγγελια κτλ αλλα που ξερουμε οτι ολα αυτα ειναι αληθεια?Δε θα μπορουσε για παραδειγμα ολα αυτα περι χριστιανισμου να ειναι μια απατη οπως αυτο με τον Μωομεθανισμο(δε θελω να προσβαλλω κανεναν εδω οταν αναφερομαι σε διαφορες θρησκειες εε??).
Φυσικά και θα μπορούσε και όλοι μεγαλώνουμε με μια τέτοια απορεία.
quote:
Εγω πιστευω οτι το ξερουμε σχεδον ολοι πως ειμαστε οντα που λειτουργουμε ΜΟΝΑ μας και χωρις βοηθεια καθως και ξερουμε καπου καπου βαθεια μεσα στο μυαλο μας πως δεν υπαρχει ενα τεραστιο ματι που μας προσεχει αλλα απλα ...φοβομαστε.Φοβομαστε να ψαξουμε βαθεια μηπως αθελα μας ανακαλυψουμε πως ολα αυτα περι θρησκειας ειναι ενα ψεμα,μια απατη.Διοτι αν γινει αυτο τοτε θα καταρευσει ηθικα η κοινωνια μας.
Φυσικά άλλά φοβόμαστε όχι μην καταρεύσει η κοινωνία μας αλλά εμείς.
Που ακροβατούμε.
quote:
Τοσοι πολεμοι,σφαγες,ακμη-παρακμη απεραντων αυτοκρατοριων(Βυζαντιο πχ),σταυροφοριες και πολλα αλλα γινανε στο ονομα του Χριστιανισμου.Επειτα ολοκληρες κοινωνιες βασιζονται σε αυτη τη θρησκεια.Ολα ειναι χτισμενα πανω σε αυτο τον λιθο.Αν σπασει ο λιθος,θα καταρευσουν ολα πανω του.
Πάνω στο λίθο είνα δυο αυγά. Μια αυτοκρατορία το ένα. Σαν αυτά που τσουγκρίζουμε και ένα σπάει το πάσχα. Δεν έχει σημασία αν το αυγό που έσπασε είναι η αυτοκρατορία ή το άλλο.
quote:
"Δεν είμαι ήρωας.Οι ήρωες είναι ήδη όλοι νεκροί.Εγώ είμαι απλά ένας επιζώντας..."
General Patton(1945)
Πολύ ωραίο το φινάλε!
Το τσόφλι του αυγού δεν είναι πανίσχυρο.
«Δεν νομίζω πως ο ίδιος ο Θεός θέλει να αποδείξει κάποιος πως υπάρχει, για έναν και απλό λόγο: θα ανάγκαζε τον κάθε άνθρωπο, μικρό και μεγάλο, να τον προσκυνάει μέρα νύχτα, δηλαδή κάτι σαν ψυχαναγκαστικός εκβιασμός...
Κάτι τέτοιο δεν θα μου άρεσε και εμένα.»
Αυτό τώρα ΤΙ ΕΙΝΑΙ? Κρίση ειλικρίνειας?
Πάντως, ορθόδοξη στάση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ούτε καν χριστιανική.
Ο Θεός, κατά τον χριστιανισμό, μας έφτιαξε και μετά από μια αστοχία (αμαρτία) μας έθεσε στον κόσμο για να μας δοκιμάσει. Είναι μια αποδοχή που έχει νόημα?
Δεν είναι αυτό μια ξεκάθαρη επιθυμία του Θεού να αποδειχθεί η ύπαρξη Του??
Αλλά, εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕΙ το μέλλον, τότε δεν έχει νόημα η πράξη Του, εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕΙ το ποιόν του καθενός από εμάς. Έτσι, εξ αρχής ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, αλλά απλά έρμαιο.
Αν πάλι δεχθούμε ότι δεν γνωρίζει, τότε δεν είναι Παντογνώστης. Άρα, δεν είναι και τέλειος, και επομένως δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του Θεού που οι άνθρωποι έμαθαν να δέχονται.
Επομένως, αίθρια σκεπτόμενοι, αυτομάτως δηλώνουμε ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ.
Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ να έστελνε τον γιό του ο Θεός! Και αυτό διότι κάτι τέτοιο αποτελεί ΒΙΑΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!!
Αν ο Θεός σεβόταν το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, όπως άστοχα εικάζεται, ποτέ δε θα αποκάλυπτε τον εαυτό Του ή το Λόγο Του ή τη θέλησή Του.
Κάνοντας μια τέτοια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, και διεκδικώντας με αυτή Του την παρουσία νόμους και ηθικούς κανόνες, παρεμβαίνει ΒΙΑΙΑ και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΑ, καθιστώντας τον άνθρωπο ανελεύθερο, μη σεβόμενος το δικαίωμα στην ελευθερία που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να έχει ο άνθρωπος.
Με λίγα λόγια, όλα όσα στο μήνυμα σου απεχθάνεσαι φίλτατε, ΕΙΝΑΙ κορμός του χριστιανισμού.
Τελικά, τι σας συμβαίνει?
quote:
Κάνοντας μια τέτοια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, και διεκδικώντας με αυτή Του την παρουσία νόμους και ηθικούς κανόνες, παρεμβαίνει ΒΙΑΙΑ και ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΑ, καθιστώντας τον άνθρωπο ανελεύθερο, μη σεβόμενος το δικαίωμα στην ελευθερία που ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να έχει ο άνθρωπος.
Σβάμπε,
αν, υποθετικά, βάλουμε εσένα στη θέση του Θεού και τα παιδιά σου στη θέση αυτών στους οποίους δίνεις του νόμους και ηθικούς κανόνες, θα έγραφες ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια στην πιο πάνω παραπομπή;;
Φιλικά όπως πάντα
σαν πατερας(θεος) θα αφηνα τον παιδεραστη(διαβολο)να ειναι μεσα στην αυλη που παιζουν τα παιδια μου;
σαν πατερας θα εδιωχνα τα παιδια μου απο το σπιτι αν τα παρεσηρε ο παιδεραστης που εγω αφησα ενω ηξερα τι ηταν στην αυλη του σπιτιου μου;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
αυτό που ρώτησα το Σβάμπε είναι συγκεκριμένο.
Μιλάει για νόμους και ηθικούς κανόνες.
Το παράδειγμά σου δεν είναι τόσο σχετικό με αυτό που λέει ο Σβάμπε. Επίσης, ξεκινάς από δική σου αυθαίρετη βάση μη λαμβάνοντας υπόψη κάποια στοιχειώδη πράγματα.
Πριν σου ανταπαντήσω, θα προτιμούσα να δω την απάντηση του Σβάμπε όμως.
Φιλικά όπως πάντα
στην θεση αυτων που τους δινω τους κανονες
«..αν, υποθετικά, βάλουμε εσένα στη θέση του Θεού και τα παιδιά σου στη θέση αυτών στους οποίους δίνεις του νόμους και ηθικούς κανόνες, θα έγραφες ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια στην πιο πάνω παραπομπή;;»
Βασικά είναι άσκοπη μια τέτοια προσέγγιση διότι δεν έχει αντίκρισμα μιας και μιλάμε ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, και όχι για ενδεχόμενα που μπορεί να έχουνε συμβεί ή να συμβούν. Η Βιβλική ηθική έχει ήδη καταγραφεί εκ «θεοπνευστίας», και ως τέτοια κρίνεται και αναλύεται.
Με τα όσα έχω παραθέσει θέλω να καταστεί αντιληπτό ότι η Βιβλική αντίληψη και ηθική περί ενός «Πάνσοφου» και «Πανάγαθου» Θεού που δήθεν δεν παρεμβαίνει στην ελευθερία του ανθρώπου, μπάζει από όλες τις πλευρές. Και σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση, συμπαρασύρει και τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλαν και καταβάλουνε οι δυτικοευρωπαίοι ερμηνευτές της από την πλευρά του Ευαγγελισμού.
Είναι ένα άλυτο ουσιαστικά πρόβλημα, το οποίο συνάμα αναδεικνύεται ολοένα εντονότερα σε αχίλλειο πτέρνα της χριστιανοσύνης.
Κρίνοντας δεν έναν πατέρα, θα έλεγα πως κανένας πατέρας με αισθήματα αγάπης και τρυφερότητας δεν θα καταδίκαζε το παιδί του με την εσχάτη των ποινών με το πρώτο ατόπημα. ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
Ρόλος ενός πατέρα είναι να συγχωρεί και να συμπαραστέκεται στο παιδί του, και όχι να το αποβάλει από την οικογενειακή στέγη ώστε να παριστάνει και……τον λυτρωτή της επιβαλλόμενης αποπομπής!
Και εάν αναρωτιέσαι τι εννοώ για τον Βιβλικό πατέρα, ορίστε οι αντιφάσεις μιας παράξενης «αγάπης» και «ελευθερίας»:
Θέλει λοιπόν ο «Παντοδύναμος» Θεός να εμποδίσει το κακό αλλά δεν είναι ικανός? Τότε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.
Μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο αλλά δε θέλει?
Τότε ΕΙΝΑΙ ΜΟΧΘΗΡΟΣ.
Και θέλει και μπορεί άραγε ο Θεός?
Τότε…από ΠΟΥ προέρχεται τελικά το κακό?
Μήπως δεν είναι ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ?
Τότε ΓΙΑΤΙ λέμε ότι είναι Θεός με τόσα επίθετα??
Αυτά αγαπητέ.
quote:Ο Θεός, κατά τον χριστιανισμό, μας έφτιαξε και μετά από μια αστοχία (αμαρτία) μας έθεσε στον κόσμο για να μας δοκιμάσει. Είναι μια αποδοχή που έχει νόημα?
Δεν είναι αυτό μια ξεκάθαρη επιθυμία του Θεού να αποδειχθεί η ύπαρξη Του??
Αλλά, εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕΙ το μέλλον, τότε δεν έχει νόημα η πράξη Του, εφόσον ΓΝΩΡΙΖΕΙ το ποιόν του καθενός από εμάς. Έτσι, εξ αρχής ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος, αλλά απλά έρμαιο.
Αν πάλι δεχθούμε ότι δεν γνωρίζει, τότε δεν είναι Παντογνώστης. Άρα, δεν είναι και τέλειος, και επομένως δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του Θεού που οι άνθρωποι έμαθαν να δέχονται.
Επομένως, αίθρια σκεπτόμενοι, αυτομάτως δηλώνουμε ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ.
Κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ να έστελνε τον γιό του ο Θεός! Και αυτό διότι κάτι τέτοιο αποτελεί ΒΙΑΙΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!!
Αν ο Θεός σεβόταν το αυτεξούσιο και την ελευθερία του ανθρώπου, όπως άστοχα εικάζεται, ποτέ δε θα αποκάλυπτε τον εαυτό Του ή το Λόγο Του ή τη θέλησή Του.
Με λίγα λόγια, όλα όσα στο μήνυμα σου απεχθάνεσαι φίλτατε, ΕΙΝΑΙ κορμός του χριστιανισμού.
Οι επισημάνσεις σου είναι απόλυτα αωστές. Νομίζω ότι όποιος μελετήσει βαθύτερα τον χριστιανισμό θα προβληματιστεί από τις αγεφύρωτες αντιφάσεις της θεολογίας του και των δογμάτων του. Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί ο 'χριστιανισμός' -στην πραγματικότητα παυλιανισμός- όπως τον γνωρίζουμε σήμερα δεν έχει καμμιά σχέση με το αρχικό κήρυγμα του υποτιθέμενου τουλάχιστον ιδρυτή του (Ιησού), αλλά αποτελεί μεταγενέστερο δημιούργημα. Ο Παύλος διαμόρφωσε καθοριστικά τον χαρακτήρα της νέας θρησκείας κια οι Πατέρες της Εκκλησίας λίγο-λίγο πρόσθεταν και ένα καινούργιο στοιχείο, άγνωστο στην σκέψη και την πρόθεση των πρώτων "χριστιανών". Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και τους θεολογικούς συμβιβασμούς που αναγκάστηκε να κάνει δια μέσου των αιώνων η επίσημη Εκκλησία για να αποτρέψει τους λαούς να λατρεύουν τις παραδοσιακές τους θρησκείες (βλ. για παράδειγμα εορτές Πάσχα και Χριστουγέννων, Βασκανεία, έθιμα Γάμου και Κηδείας, Εικονομαχικές έριδες κλπ) τότε αντιλμβάνεσαι πως οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου δεν μπορούν να δοθούν από τη θεολογία, αλλά μόνο από την εκκλησιαστική ιστορία και τη θρησκειολογία.
Με αυτον τον ορο δεν ενοω ποτε γραφτηκαν,αλλα σχετικα με το περιεχομενο τους.Οποιος τα εχει μελετησει αυτα ΤΑ 2 Βιβλια τοτε θα καταλαβει ευκολα πως ο Χριστιανισμος διημιουργηθηκε μονο για τους τοτε λαους,και οχι για τις μετεπειτα εποχες.Απλα οπως προανεφερε και ο arisseirios ,λιγο λιγο με τα χρονια πολλα ατομα, ειτε 'καλα'(αποστολοι) ειτε 'κακα'(βλεπε τον πάπα) προσθεταν δικα τους για να τον αναζωγωνησουν και να τον εξιχρονησουν την θρησκεια αυτη με το πνευμα τις εποχης.Απο τη μια οι Αποστολοι('Αγιοι'), εφτασαν στην τοτε εξαθλιωμενη Ελλαδα και ριζωσαν για τα καλα τον Χριστιανισμο και εκαναν καλες(ας πουμε) πραξεις ωστε να προχωρησει ηθικα/πολιτικα και πνευματικα η κοινωνια(Βυζαντιο).Ενω απο την αλλη η παπικη εκκλησια, την χρισιμοποιησε καθαρα ως κερδοσκοπικη επιχειρηση και μεσο υποταγης ανθρωπων(βλεπε συγχωροχαρτια, ιερα εξεταση κτλ).Παρολα αυτα η καθολικη εκκλησια αποδειχτηκε πιο φανατισμενη( σταυροφοριες ).
---
Επειτα ειναι και κατι αλλο.
Ειχε Πει ο Ιησους, οτι θα Επανελθει οταν η ανθρωποτητα Τον εχει πραγματικα αναγκη.
Και τωρα εχουμε το ωραιο...
2 παγκοσμιοι πολεμοι δεν φτανουνε?Σφαγιαστηκαν σε εκεινα τα χρονια πιο πολλα ατομα απο ποτε σε ολοκληρη την ιστορια της ανθρωποτητας(ιστορια βιας για την ακριβεια).Αλλα παρολα αυτα ΔΕΝ Επενεβη.
Δεν εκανε τιποτα στο ολοκαυτωμα, δεν εκανε τιποτα μετα τον 1ο παγκοσμιο πολεμο για να αποτερεψει τον πιο αιματηρο 2ο...
Αφησε περιπου 300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ(που υποτιθεται οτι η Ελλαδα υποστηριζει εντονα την ορθοδοξη εκκλησια) να πεθανουν απο την πεινα το 1941-42.
Δηλαδη αμα ο Θεος δεν με βοηθαει οταν Τον εχω πραγματικα αναγκη τοτε τι νοημα εχει να Πιστευω φανατικα σε Αυτον?
Και μην αρχισετε με τα περι 'Θα παει στον Παραδεισο' κτλ. γιατι μονο καθηστικα λογια δεν ειναι.
Επειτα, αμα ειναι τοσο κοντα στην ανθρωποτητα, γιατι δεν εκανε τιποτα οταν οι Οθωμανοι(απιστοι) κανανε σταχτη την Βασιλευουσα, την Πολη στην οποια Λατρευτηκε οσο ποτε?
Για ποιο λογο ακομη και σημερα δινει δυναμη σε κακους ανθρωπους,και αποδυναμωνει τους πραγματικα καλους?
Ασφαλως η απαντηση της εκκλησιας σε αυτα ειναι το κλασικο τροπαρι 'Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ'.
Ε τοτε,ποιο ειναι το νοημα τις λατρειας ΤΟυ?
ΥΓ. Αν εβλεπε κανενας παπας,ειδικα αυτοι οι ηλικιομενοι παλαιων-αρχων με τις μαγκουρες,την συζητηση εδω μεσα, σιγουρα θα τα ειχε παρει.
General Patton(1945)
Για όλα όσα ανάφερες πιο πάνω, ένας μόνο είναι υπεύθυνος:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
θα σου άρεσε να έχεις έναν Θεό που να σε ελέγχει ανά πάσα στιγμή;;
Σκέψου λίγο, όταν ο πατέρας σου σε ελέγχει και σε ρωτά ίσως λίγα πράγματα παραπάνω, σκέψου πώς αντιδράς;; Δεν σου τι δίνει λίγο;; (ίσως όχι σε εσένα, αλλά στους περισσότερους νέους σήμερα, τους ενοχλεί όταν οι γονείς τους θέλουν να μαθαίνουν όλο και πιο πολλά για την "προσωπική" τους ζωή).
Φαντάσου λοιπόν έναν Θεό που θα είναι "μπάστακας" πάνω από το κεφάλι σου, πες μου ειλικρινά, θα σου άρεσε;;
ΌΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!!
Γι΄ αυτό λοιπόν, και ο Θεός έδωσε την ελευθερία στον άνθρωπο, αφού γνώρισε το καλό και το κακό, να είναι ο άνθρωπος αυτός που θα επιλέξει ποιον δρόμο θα πάρει!
Να ξέρει όμως, ο άνθρωπος, ότι όποιον δρόμο κι αν διαλέξει, μια μέρα θα δώσει λόγο για τις πράξεις του.
Όσοι πιστεύουν στο Θεό και στην αιώνιο ζωή, είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει θάνατος. Αυτοί που άδικα σκοτώνονται ή πεθαίνουν από την πείνα, όπως αναφέρεις, πάνε μια ώρα γρηγορότερα κοντά Του.
Το κρίμα, το φέρνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τους άδικους φόνους ανά τον κόσμο. Να φοβούνται και να τρέμουν αυτοί που πράττουν το άδικο. Οι δίκαιοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα απολύτως!!!
Για το ότι έπεσε η Βασιλεύσουσα, την ευθύνη τη φέρουν πάλι άνθρωποι! Από αυτή την καταστροφή κάτι έμαθε ο κόσμος, και άλλωστε, γι' αυτό το λόγο έγινε. Τι νομίζεις, τόσο δύσκολο θα ήταν για το Θεό να την προστατεύσει;; Υπόθεση δευτερολέπτων.
Για το γεγονός της Βασιλεύσουσας έχουν αναφερθεί πολλοί ιστορικοί, ερευνητές, Πατέρες της ΧΟ Εκκλησίας μας, ....... Αν θες ψάξε να βρεις και να διαβάσεις και θα δεις διάφορες αναλύσεις.
Και να είσαι σίγουρος ότι ο Ιησούς σε βοηθά όταν έχεις πραγματικά ανάγκη. Ίσως είσαι εσύ που δεν το καταλαβαίνεις. Ίσως πρέπει να ανοίξεις τα πνευματικά σου μάτια και να δεις την επέμβασή Του στη ζωή σου.
ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ;;;
Και όσον αφορά το ότι ενδυναμώνει τους κακούς και αποδυναμώνει τους καλούς, να ξέρεις ότι ο Θεός έκανε να βγαίνει ο ήλιος και να πέφτει η βροχή, σε καλούς και σε κακούς. Ψάξτο λίγο και θα βρεις την απάντηση που ίσως ψάχνεις.
Φιλικά όπως πάντα
σαν πατερας(θεος) θα αφηνα τον παιδεραστη(διαβολο)να ειναι μεσα στην αυλη που παιζουν τα παιδια μου;
σαν πατερας θα εδιωχνα τα παιδια μου απο το σπιτι αν τα παρεσηρε ο παιδεραστης που εγω αφησα ενω ηξερα τι ηταν στην αυλη του σπιτιου μου;
quote:
Εδω κολαει επισης και αυτο που ειχε πει καποτε ενας πολυ γνωστος(δε θυμαμαι ονομα...)
Αν δεν υπαρχει Θεος,τοτε ο ανθρωπος θα πρεπει να διημιουργησει εναν δικο του...
Ο πολύ γνωστός... ήταν ο Βολταίρος!![]()
quote:
Δε θα μπορουσε για παραδειγμα ολα αυτα περι χριστιανισμου να ειναι μια απατη οπως αυτο με τον Μωομεθανισμο...
Αυτό πάλι ποιος το είπε? Πότε αποδείχτηκε απάτη ο Μωαμεθανισμός?![]()
quote:
ψηλε περιμενω να τοποθετηθειςσαν πατερας(θεος) θα αφηνα τον παιδεραστη(διαβολο)να ειναι μεσα στην αυλη που παιζουν τα παιδια μου;
Το παράδειγμα σου δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είπε ο Σβάμπε, για το λόγο αυτό δεν τοποθετούμαι διότι δεν το θεωρώ συναφές με τη συζήτηση.
Φιλικά όπως πάντα
<<Το παράδειγμα σου δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είπε ο Σβάμπε, για το λόγο αυτό δεν τοποθετούμαι διότι δεν το θεωρώ συναφές με τη συζήτηση.>>
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Και να είσαι σίγουρος ότι ο Ιησούς σε βοηθά όταν έχεις πραγματικά ανάγκη. Ίσως είσαι εσύ που δεν το καταλαβαίνεις. Ίσως πρέπει να ανοίξεις τα πνευματικά σου μάτια και να δεις την επέμβασή Του στη ζωή σου.
ΕΣΥ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ;;;
O φίλτατος Zander ολίγο πρίν απο εσένα σου έθεσε μιά σειρά απο ατελείωτα παραδείγματα. Σου έδωσε παραδείγματα εκατομμυρίων ανθρώπων που σφαγιάσθηκαν, πέθαναν απο πείνα βασανίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο, θα ζήτησαν αγωνιωδώς την βοήθεια του Ιησού αλλά φαίνεται οτι απευθύνθηκαν σε ντουβάρια. Διότι ο Ιησούς δέν είναι τίποτε άλλο απο μιά πλάνη και μιά ουτοπία, δέν εμφανίστηκε ποτέ σε όλους τους βασανισμένους που του ζήτησαν την βοήθεια του. Δέν εμφανίστηκε ποτέ να βάλει έναν φραγμό σε αδικίες και σφαγές του παρόντος κόσμου. Μας λέγεις οτι δέν επεμβαίνει καλοσύνη του λοιπόν αλλά ποιός ο λόγος να πιστέψουμε την ύπαρξη του, μπάς και είναι τα αμφισβητούμενης ιστορικότητος ευαγγέλια? έχεις δεί με τα μάτια σου και έχεις πιστέψει οτιδήποτε γράφουν? Όχι, βεβαίως κανένας μας ούτε εγώ, ούτε και εσύ θα είχαμε την πολύ μεγάλη τιμή να είμαστε μάρτυρες ενός τόσο σημαντικού γεγονότος.
Και εγώ εν κατακλείδει όταν έχω ανάγκη μπορεί να ζητήσω την βοήθεια του, αλλά το μόνο σίγουρο φίλε μου είναι οτι δέν θα την πάρω.
quote:
Δεν ξερω αμα ειναι ιδεα μου,αλλα ολα αυτα που λεει η καινη/παλαια διαθηκη ,δεν φιανονται λιγο ''αρχαια''?
Με αυτον τον ορο δεν ενοω ποτε γραφτηκαν,αλλα σχετικα με το περιεχομενο τους.Οποιος τα εχει μελετησει αυτα ΤΑ 2 Βιβλια τοτε θα καταλαβει ευκολα πως ο Χριστιανισμος διημιουργηθηκε μονο για τους τοτε λαους,και οχι για τις μετεπειτα εποχες.Απλα οπως προανεφερε και ο arisseirios ,λιγο λιγο με τα χρονια πολλα ατομα, ειτε 'καλα'(αποστολοι) ειτε 'κακα'(βλεπε τον πάπα) προσθεταν δικα τους για να τον αναζωγωνησουν και να τον εξιχρονησουν την θρησκεια αυτη με το πνευμα τις εποχης.Απο τη μια οι Αποστολοι('Αγιοι'), εφτασαν στην τοτε εξαθλιωμενη Ελλαδα και ριζωσαν για τα καλα τον Χριστιανισμο και εκαναν καλες(ας πουμε) πραξεις ωστε να προχωρησει ηθικα/πολιτικα και πνευματικα η κοινωνια(Βυζαντιο).Ενω απο την αλλη η παπικη εκκλησια, την χρισιμοποιησε καθαρα ως κερδοσκοπικη επιχειρηση και μεσο υποταγης ανθρωπων(βλεπε συγχωροχαρτια, ιερα εξεταση κτλ).Παρολα αυτα η καθολικη εκκλησια αποδειχτηκε πιο φανατισμενη( σταυροφοριες ).
Εδώ παρατηρώ ότι κάνεις έναν διαχωρισμό μεταξύ του καλού Πατριάρχη και του κακού Πάππα, ή τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνεσαι τα καθέκαστα.
Αρχαίος θα σου φανεί ο Χριστιανισμός, αν τον αντιμετωπίσεις σαν έναν άψυχο συνδυασμό γεγονότων.
Με το σχόλιό σου όσον αφορά το ότι με προσεκτική ανάγνωση και των δύο βιβλίων, κάποιος βγάζει το συμπέρασμα πως ο Χριστιανισμός φτιάχθηκε για τα τότε έθνη διαφωνώ καθέτως, για τον εξής απλό λόγο: ο Χριστιανισμός δεν είναι μια απλή θρησκεία, που να περιορίζεται στα περί ενός γήινου ηθικού κανόνα που στόχο έχει να μας κάνει να περάσουμε καλύτερα σαν άνθρωποι, αλλά στο πως ο άνθρωπος μπορεί να προσεγγίσει τον Θεό. Ένα τέτοιο μήνυμα, βεβαίως και είναι διαχρονικό - εξ'άλλου κάθε γενιά έχει την επιθυμία να προσεγγίσει τον Θεό, είτε μέσω του Ιησού, είτε χωρίς τον Ιησού.
Το να αντιμετωπίσουμε την θρησκεία μας σαν ένα απλό συνδυασμό γεγονότων που διαμόρφωσαν την θρησκευτική ταυτότητα του πλανήτη και σκοπό είχαν να "αναγκάσουν" τον άνθρωπο να μην παρεκτραπεί και χαλάσει την τάξη της κοινωνίας πιστεύω το βλέπεις και εσύ πως είναι λάθος: γιατί το μήνυμα του Ευαγγελίου είναι επουράνιο και όχι ανθρώπινο, αλλά για τους ανθρώπους, στόχος δεν είναι η υλική ευημερία επί της γης, αλλά η μετά-θανάτια κοντά στον Χριστό ζωή. Εξάλλου, αν παρατηρήσεις, το να τηρεί κανείς τους κανόνες του Ευαγγελίου για μια ζωή αρεστή στον Θεό, δεν καταφέρνει να αποκτήσει πλούτη ή κατά κόσμον δόξα, όπως οι μεγάλοι και τρανοί της γης, αλλά να γίνει όπως οι άγιοι μοναχοί: πράος, ταπεινός, ήρεμος, στοργικός, και σε πολύ μεγάλο βαθμό χαμμένος στον κόσμο του Θεού. (να μου συγχωρεθεί η έκφραση, αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ).
Τώρα ως προς τα του κακού Πάππα και των καλών Αποστόλων, γνωρίζω περιστατικό Πάππα που παράτησε τα πλούσια παλάτια στην Ρώμη και μεταφέρθηκε σε μια φτωχοπαράγκα στην Νάπολη. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, γιατί από την μια καταδικάζουμε τους "κακούς" και από την άλλη λογίζουμε τους καλούς και τους επαινούμε.
Και τα δύο βάζουν σε πειρασμό.
---
quote:
Επειτα ειναι και κατι αλλο.
Ειχε Πει ο Ιησους, οτι θα Επανελθει οταν η ανθρωποτητα Τον εχει πραγματικα αναγκη.
Και τωρα εχουμε το ωραιο...
2 παγκοσμιοι πολεμοι δεν φτανουνε?Σφαγιαστηκαν σε εκεινα τα χρονια πιο πολλα ατομα απο ποτε σε ολοκληρη την ιστορια της ανθρωποτητας(ιστορια βιας για την ακριβεια).Αλλα παρολα αυτα ΔΕΝ Επενεβη.
Δεν εκανε τιποτα στο ολοκαυτωμα, δεν εκανε τιποτα μετα τον 1ο παγκοσμιο πολεμο για να αποτερεψει τον πιο αιματηρο 2ο...
Αφησε περιπου 300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ(που υποτιθεται οτι η Ελλαδα υποστηριζει εντονα την ορθοδοξη εκκλησια) να πεθανουν απο την πεινα το 1941-42.
Δηλαδη αμα ο Θεος δεν με βοηθαει οταν Τον εχω πραγματικα αναγκη τοτε τι νοημα εχει να Πιστευω φανατικα σε Αυτον?
Και μην αρχισετε με τα περι 'Θα παει στον Παραδεισο' κτλ. γιατι μονο καθηστικα λογια δεν ειναι.
Επειτα, αμα ειναι τοσο κοντα στην ανθρωποτητα, γιατι δεν εκανε τιποτα οταν οι Οθωμανοι(απιστοι) κανανε σταχτη την Βασιλευουσα, την Πολη στην οποια Λατρευτηκε οσο ποτε?
Για ποιο λογο ακομη και σημερα δινει δυναμη σε κακους ανθρωπους,και αποδυναμωνει τους πραγματικα καλους?
Ασφαλως η απαντηση της εκκλησιας σε αυτα ειναι το κλασικο τροπαρι 'Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ'.
Ε τοτε,ποιο ειναι το νοημα τις λατρειας ΤΟυ?
Όπως είπα παραπάνω, ο στόχος δεν είναι η επίγεια ευημερία, αλλά το να βρεθεί ο άνθρωπος στα ουράνια μαζί με τον Θεό και τους αγγέλους.
Όλα αυτά τα οποία ζούμε εμείς εδώ τώρα δεν είναι παρά ένα παραμύθι, μια σκληρή δοκιμασία, για να ξεχωρίσει ο Θεός το ποιος αξίζει να σωθεί. Με αυτό για γνώμονα, πολλά από αυτά τα οποία μας φαντάζουν παράλογα, είναι στην πραγματικότητα μέρος του σχεδίου της Θείας Οικονομίας.
Με αυτό δεν εννοώ ότι οι θάνατοι των 300.000 Ελλήνων στην Κατοχή ήταν μέρος της Θείας Οικονομίας, ούτε το ότι ο Θεός "διέταξε" να θανατωθούν για να προχωρήσει το σχέδιό του. Εννοώ πως στην πραγματικότητα ότι έγινε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προς το πως εξυπηρετεί την θέωση του ανθρώπου, και όχι την επίγειά του καλοπέραση.
Λες ας πούμε για το Βυζάντιο. Δεν διαφωνώ ότι κακώς έπεσε το Βυζάντιο. Καλύτερα ίσως να ήταν αν δεν έπεφτε το Βυζάντιο. Θα ήταν όμως πράγματι καλύτερο;
Ο τελευταίος αναγνωρισμένος από τον λαό Άγιος (όχι ακόμη από την Εκκλησία) ο γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης, θα μας πει πάνω σε αυτό:
Σχετικά μέ τήν πτώση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.
-- Δέν ήθελε ό Θεός νά πέσει τό Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν καί έπαιρναν αντίδωρο στήν εκκλησία μέ τό ξίφος τους...
Αν οί πρόγονοί μας δέν είχαν παροργίσει τόν Θεό, δέν θά έφθανε στό σημείο νά χρησιμοποιήσει τήν παιδαγωγική τιμωρία...
Από την σελίδα:
http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/Cpagosmios.htm#Paisios στην
οποία και μπορείς να το βρεις εκεί που αναφέρεται για τον γέροντα Παίσιο.
Δηλαδή ο Θεός γίνεται σκληρός με την ανθρωπότητα, όχι επειδή θέλει να την τιμωρήσει για να την καταστρέψει, αλλά για να την βάλει στον ίσιο δρόμο. Αυτή είναι η παιδαγωγική τιμωρία που λέει ο γέροντας: όμοια με την τιμωρία που θα βάλει ένας πατέρας στο παιδί του που κάνει αταξίες, και δεν συμμορφώνεται.
Στο Βυζάντιο, όπως καταλαβαίνεις, η πτώση του έγινε για να συνετιστεί η ορθοδοξία, να επιστρέψει στο αγνό της πνεύμα και να αφίσει κατά μέρος τις δολοπλοκίες και τις μηχανοραφίες που έδειναν και έπαιρναν πριν την πτώση. Και πράγματι, έγινε: ο λαός επί Τουρκοκρατίας ήταν πολύ πιο συνεπής προς τον Θεό και την Εκκλησία. Γι' αυτό και μας έστειλε τους Τούρκους και όχι τους Λατίνους να μείνουν εδώ: για να συνετιστούμε ως προς την Εκκλησία μας χωρίς σε αυτή να γίνει μεγάλη ζημιά.
Εξάλλου, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας έγιναν, και αναμένονται και πιο πολλά, αν ο Θεός μας λυπηθεί.
Εγώ θα σου θυμήσω και το τελευταίο: ότι Άρχοντας αυτού του Αιώνα είναι ο Σατανάς.
Αυτό έχει να μας πει πολλά.
quote:
ΥΓ. Αν εβλεπε κανενας παπας,ειδικα αυτοι οι ηλικιομενοι παλαιων-αρχων με τις μαγκουρες,την συζητηση εδω μεσα, σιγουρα θα τα ειχε παρει.
Αν μπορούσα να βρω και γω κανέναν τέτοιο, μακάρι!
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.