- ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ή ΤΑΓΜΑΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Φιλτατε G.I.G. ,ξερεις κατι για τα ...οποια ταγματα και εκφραζεις αποψη; Αν ναι, μπορεις να μας πληροφορησεις και μας; Θα ηταν το πιο εντιμο αν θυμομασταν παντα αυτο που παραθετει ο φιλος Kelsos..
Κανείς δεν μπορεί να συμβουλέψει κάποιον για κάτι του οποίου δεν έχει ο ίδιος εμπειρία. Το να λες σε κάποιον βιβλία να διαβάσει είναι τουλάχιστον ακίνδυνο. Το να του μιλάς όμως για κάποια δήθεν μυητικά τάγματα όπως οι τέκτονες ή δεν ξέρω γω ποιοι...σταυροι είναι τουλάχιστον παραπλανητικό αν όχι αποτυφλωτικό......G.I.G.
quote:
Χμμμμμμμ κάτι ανέφερα ότι στα πρώτα (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ) βήματα πρέπει να υπάρχει Εκείνος που "παρακολουθεί και ελέγχει" τις προσπάθειες του μαθητού...
Αυτά ξέρουμε αυτά εμπιστευόμαστε… (κατι σαν την χλωρίνη κλινέξ )
Εχουμε τον ΑΡΧΗ-μυημένο… το τάγμα ….την ιεραρχία ….την μαθητεία…
Πασκουαλε ,Μπειλη, Μπλαβάτσκι,Μπεσάντ…. Και αντε αν είμαστε ποιο περιπετιωδεις κανενας κρουλει , και κανενας γκουρτζίεφ…
Όλα στηριζονται στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ, μυηση, στους κανονισμούς , στην υπακοη, στην ταπεινότητα ,στο (αν εισαι έτοιμος ο δάσκαλος θα ερθει να σε βρεί για γίνεις και εσυ ο Εκλεκτός Ιπποτης ιερέας (και ότι άλλο θές) του Συμπαντοοοοςςςςς (το τραβάς το οοοςςς)
Και η περισσότερη ελληνική βιβλιογραφία αναφέρεται σε αυτό το μοτιβο…
Και να σου πω…. αν λειτουργεί αυτό το μοντέλο για σένα κανένα προβλημα… (η κλινέξ ακομα πιστευω είναι η καλητερη )
….. δεν αναρωτιώμε γιατι τηρουνε την ιδια βιβλιογραφία και τυπικα γιατι απλα είναι οι ειδικοι/ιερεις/δάσκαλοι του συστηματος και φυσίκα κερδίζουν από αυτό (και δεν εννωω μονο υλικά)
quote:
Δε ξέρω, αλλά μην τρέφουμε και τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΑΣ ότι επειδή βρήκα ένα θέμα και το διάβασα στο διαδύκτιο, ΑΜΕΣΩΣ ΜΥΗΘΗΚΑ!!!!
Αστείο και μόνο που το σκέφτομαι....
Φυσικά, αυτοί που ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ "ΜΥΟΥΝΤΕ", μπορεί να τους δείς ΑΥΡΙΟ να έχουν σχολή και να γράφουν βιβλία (ΣΗΜΕΡΑ στο 2003, ΣΥΓΧΡΟΝΗ πράγματα και μύηση) και εσύ να θεωρείς πώς ΑΥΤΟΥΣ θα πρέπει να μελετήσουμε...!!!!
Α ρε κέλσο κριμα και σε είχα ποιο έξυπνο … εσυ από όλα τα ατομα σε αυτόν το διαδυκτιακο χώρο (ιερό κατά την γνώμη αρκετών) έπρεπε να εχεις ψιλιαστεί ότι το πληκτρολογιό σου είναι ένα πανησχηρο μαγικό οπλο….
Να μου πείς μα δεν λεει ο τάδε τιποτα για πληκτρολόγια η υπολογιστες……?
Κατι λεει για εγρηγοροτα η τάδε … λες να είναι και το Internet ένα εγρηγορός…?
Βλέπεις όμως τα πράγματα αλάζουν (και θα αλάζουν) … υπάρχουν άλλα διαφορετικά και καινούργια εργαλεία , και διαφορέτικοι ανθρωποι…
Ανθρωποι απλοι σαν εμενα και εσενα (και όχι σαν τους αρκετά ευκατάστατους διδασκαλους του 18ου και 19ου ) … που εχουν ιδέες όπως ότι το δυαδικτιο είναι και εγρηγορος και δημοσίευουν στον (ιερό χωρο) μεχρι και τυπικά χώρις χρεωση και χώρις να περιμένουν να εχουν μαθητες και κυριλέ κτυρια στο κεντρο της πόλης…..
Φίλε μου η μυηση/φωτηση όπως ειχε πει και ο Οσο μπορει να είναι ένα (αποφασιστικό ατύχημα ) η ένα (καταστροφικό γεγονός) όπως το αναφέρει ο συγχρονος (ζει ακομα) γάλλος μαθηματικός Rene Thom στην την θεωρία της καταστροφής) …ισως ένα email μια φράση που σε έκανε να σκεφτείς κατι η μια εικονα που είδες σε μια ιστοσελίδα….…..
Δεν εχει να κάνει πάντα με το Τάγμα , την στολή, τα γαντάκια, και το θυασικό τελετουργικό που προσπαθεί να διμηουργησεί την ενταση που θα σε οδηγήσει στην μυηση μεσο των βάθμων… υπαρχει και άλλος τροπος και αυτό προσπαθω να πω στον φίλο Non Serviam για να μην νομίζει ότι τα πράγματα είναι μόνο ετσι….
Βλέπεις φίλε μου Non Serviam τα πράγμα είναι ποιο απλα για μας σημερα που δεν θέλουμε να γίνουμε σουπερ ιπποτες του σύμπαντος , και ειμαστε φοιτητες και απλοι υπαληλοι …. Ευτυχός για μας η γνώση απλα εχει αρχιζει και αλλάζει κατανομη …το ιεραρχικό μοντέλο με τις βαθμηδες και τις μυησεις απλα (κατα την γνωμη μου) θα πεθάνει (η θα γεμίσει καραγκίοζηδες –όπως ευστοχα ανεφερε ένας φίλος μου γνωστος στους κυκλους για το μουσάκι του και το χαρακτηριστικό γελιο του) - η δυκτιακη μορφη θα την αντικαταστηση και θα μπορεις να περνεις ότι θέλεις κάνοντας το δικό σου φιλτραρισμα και το δικό σου σύστημα….
Μην ξεχνας ότι η μεγαλήτερη δυναμη σου είναι η γνωση ότι εχεις επιλογή…
.....απο εκει τα πράγματα ειναι απλα... οτι λειτουργει το κρατάς οτι δεν λειτουργει το πετάς....
μην κανεις το λάθος και νομιζεις - λειτουργεί για τους αλλους αρα πρεπει να λειτουργει και για μένα -
Εισαι μοναδικός..!!!
Φίλε κέλσο θα σου συνηστούσα να αρχίσεις (η πειραματιστείς αν θες ) στο να βλέπεις το φορουμ….. στο οποιο εισαι εξέχον μέλος …. σαν ιερό χώρο…
Γιώργος![]()
Υ.Γ….το δυαδίκτιο είναι ένα μονο παράδειγμα που αναφέρω από τον πλουτο τον ιδεών που υπαρχει , δυστυχος όμως σχεδόν ολά είναι σε ξένη γλωσσα και δεν έχουν μεταφραστει σε ελληνικά
quote:Μηπως γινεται μια ατυχης ταυτιση γνωσης και μυησης;
Δεν εχει να κάνει πάντα με το Τάγμα , την στολή, τα γαντάκια, και το θυασικό τελετουργικό που προσπαθεί να διμηουργησεί την ενταση που θα σε οδηγήσει στην μυηση μεσο των βάθμων… υπαρχει και άλλος τροπος και αυτό προσπαθω να πω στον φίλο Non Serviam για να μην νομίζει ότι τα πράγματα είναι μόνο ετσι….Βλέπεις φίλε μου Non Serviam τα πράγμα είναι ποιο απλα για μας σημερα που δεν θέλουμε να γίνουμε σουπερ ιπποτες του σύμπαντος , και ειμαστε φοιτητες και απλοι υπαληλοι …. Ευτυχός για μας η γνώση απλα εχει αρχιζει και αλλάζει κατανομη …
quote:
Μηπως γινεται μια ατυχης ταυτιση γνωσης και μυησης;
Μπορεί...!!! ....γιατί εχει σημασεία για σένα..?
που ξέρεις μπορει να ειναι το ατυχημα που λέγαμε...!!!! ![]()
![]()
![]()
Δεν κάνω διαχωρισμό ...αλλα οπως εχεις καταλάβει υποστηρίζω την μη ιεραρχική αποκτηση της γνωσης/μυησης η οπως αλλο θες να το πεις...
Γιώργος![]()
Επειδή δεν έχω δική μου εμπειρία από τάγματα και ταγματάρχες γι' αυτό και είπα στο προηγούμενο μήνυμά μου ότι γι' αυτά μπορεί να μιλήσει και να δώσει συμβουλές μόνο αυτός που ξέρει βιωματικά και όχι αυτός που κάτι, κάπου διάβασε. Κι επειδή αυτοί συνήθως δένονται με όρκους σιωπής, το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν μπεις εκεί μέσα δεν μπορείς να ξέρεις. Αν εσύ είσαι τόσο τολμηρός και τόσο αξιόλογος ώστε να σε δεχτούν, διότι υποθέτω ότι εκεί δεν μπαίνει όποιος κι όποιος, προχώρα στο παρασύνθημα.
Βέβαια ένα μεγάλο ζήτημα είναι κατά πόσο αυτά τα "τάγματα" αποτελούν φορείς γνώσης που αποκτάται με μύηση ή οργανώσεις που κάθε άλλο παρά καθαρά πνευματικούς σκοπούς έχουν... Κι εδώ την απάντηση κανείς εκτός των τειχών δεν μπορεί να την δώσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως μύηση δεν μπορεί να είναι αυτό που κάποιος άλλος φίλος είπε η υπεράσπιση των αρχών της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Όπως ίσως θα ξέρεις το ρήμα "μυώ" σημαίνει κλείνω τα μάτια. Οπότε η μύηση, η γνώση που επιτυγχάνεται έτσι, δεν αποκτάται μέσω των αισθήσεων αλλά με τρόπους υπεραισθητικούς για να μη χρησιμοποιήσω τον όρο υπερφυσικούς. Και για να φθάσει κανείς να έχει μια πιθανότητα να αποκτήσει γνώση με τον τρόπο αυτό, πρέπει να περάσει πολλά στάδια μαθητείας και δοκιμασίας....
Οπότε εμείς που βρισκόμαστε? In search of the Miraculous!!!!! Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει και αν θα στεφθεί από επιτυχία...
ΥΓ. Δεν είσαι ο μόνος από μια πρόχειρη ματιά που δεν έχει βασικές γνώσεις ορθογραφίας εδώ μέσα... αλλά βρε παιδί μου τους τρως όλους λάχανο. Μήπως ψάχνεις πολύ μακρυά για γνώσεις???
Μπορεί ΝΑΙ, να καταλαβένεις ΜΟΝΟ όσα θέλω να καταλαβένεις φίλε μου Γιώργο...
Και εδώ είναι που ξεκινά το θέμα ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ...
Τι θέλω να πώ...
Ας πάρουμε ένα ΘΕΜΑ, ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ που έχει να κάνει με τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ...
Το ξεκινάμε, το σχολιάζουμε, επιχειρηματολογούμε πάνω σε αυτό, καταλήγουμε σε ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (ο καθένας μας τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ φυσικά)...
Αυτή είναι η διαδικασία...
Συμφωνής;
Δε νομίζω να διαφωνίσει κάποιος μαζί μου, ΓΙΑΤΙ μέχρι τώρα ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (τουλάχιστον στο Esoterica.gr με τα forums του) το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ...
Πιστεύεις ότι σε κοινή θέα θα προβάλουμε (εγώ εσύ ή κάποιος άλλος) τα ΑΡΡΗΤΑ & τα ΚΡΥΦΙΑ που τα "μάτια των αμύητων ΔΕΝ πρέπει να δούν";;;
Αλλά ας μη μείνω στα ΑΡΡΗΤΑ & τα ΚΡΥΦΙΑ, αλλά ας πάμε ένα βήμα πίο ΕΞΩ...
Πιστεύεις ότι σε κοινή θέα θα προβάλουμε (εγώ εσύ ή κάποιος άλλος) τα ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ, που ακούγωντάς τα "κάποιος τρίτος" ΠΙΘΑΝΟ είναι να τα ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ και να κάνει "κάτι" το οποίο να είναι ΟΛΟΤΕΛΑ ΛΑΘΟΣ τόσο ώς πρός αυτό το αρχικό που ελέχθει (απο μένα, εσένα ή τον άλλο) ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ και ως πρός το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
Να γιατί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχω αποφύγει θέματα συζήτησης που έχουν να κάνουν με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ της Μεταφυσικής αλλά ακόμα και αυτής της ίδιας της ΦΥΣΙΚΗΣ...
Τώρα ως προς τον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ, αυτόν του Εsoterica.gr
Πίστεψέ με ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΝΙΩΘΩ...
Απο την ΑΡΧΗ, έτσι τον "είδα"...
Αλλά αυτό είναι μαι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εκτίμηση τόσο ως προς τον χώρο, αλλά πολύ περισσότερο ως προς τα μέλη που έρχονται και "συσπειρώνονται" γύρο του...
Τις ΨΥΧΕΣ (πεταλούδες) δηλαδή που περιστρφοντε ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ που τις έχει ΕΛΞΕΙ...
Πράγματι, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ (εμείς οι ιθύνοντες του χώρου αυτού) με ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ και ακόμα περισσότερο ΧΡΟΝΟ...
Δίνουμε ΒΗΜΑ και ΛΟΓΟ σε όσους έχουν εσωτερικές αναζητήσεις να τις μοιραστούν και να τις συζητήσουν με ανθρώπους που ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ (στην καλύτερη περίπτωση) ΠΑΛΑΒΟΥΣ...
Που θα σκύψουν επάνω στις απόψεις τους και θα συζητήσουν μαζί τους...
Αυτό όμως φίλε μου, ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΝΓΚΑΣ απο αυτό που λέγεται ΣΧΟΛΗ, ΤΑΓΜΑ, ΟΜΑΔΑ κλπ κλπ...
Είμαι σε θέση να ΓΝΩΡΙΖΩ ότι πραγματικά στο ΜΕΛΛΟΝ θα έχουν αλλάξει ΠΟΛΛΑ ως προς την Εσωτερική Μαθητεία...
Πράγματι το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ είναι μαι ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ...
'Ομως φίλε μου ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ...
Είναι "γνωση" επίκτητη...
'Οπως και αυτή απο τα βιβλία...
'Ομως (ξαναρωτάω), αυτό είναι το ζητούμενο απο εκείνον που αποφασίζει να "μυηθεί" σε μια σχολή, ομάδα, τάγμα κλπ κλπ;;;;
Αν είναι αυτό, ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...
Να πάρει απο την ανεξάντλητη βιβλιογραφία βιβλία και να αποκτήσει γνώση...
Αυτό σε κάμία περίπτωση δεν θα τον κάνει ΓΝΩΣΤΗ, ΜΥΣΤΗ κλπ κλπ...
'Ισως να τον κάνει ΒΙΒΛΙΟΣΟΦΟ, αλλά σε κάμια περίτπωση δεν θα τον καταστήσει ΙΣΑΞΙΟ με εκέινον που έχει ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΥΗΘΕΙ...
Και για να είμαι και "δίκαιος", γνωρίζω ΠΟΛΛΟΥΣ που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι επιδή προσχώρισαν σε μυητικές ομάδες, τάγματα κλπ κλπ, ότι έχουν ΜΥΗΘΕΙ, αλλά "μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, μαύρη σα καλιακούδα..."
Και το ΚΑΚΟ είναι πως οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ μάλλον έτσι καταλήγουν να θεωρούντε ΜΥΗΜΕΝΟΙ, αλλά το μόνο που έχουν πετύχει είναι να μάθουν ΣΤΕΙΡΑ (γι'αυτούς και ΜΟΝΟ γι΄αυτούς) ΤΥΠΙΚΑ που τους δίνουν την έπαρση του "γνώστη"....
Το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ....
Να γιατί ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ότι στον άνθρωπο που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια τέτοια ΑΤΡΑΠΟ, την ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ, καλό θα ήταν να υπήρχε ένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ...
Κάτι που ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν υπάρχει σε μυητικές σχολές δυτικού Εσωτερισμού και φυσικά δεν εννοώ τον "ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ" απο τον Ελευθεροτεκτονισμό και τα συναφή Τάγματα...
Πάντα φίλος με όλους,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
καλησπερα
Φιλε avatar
quote:
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΥΗΣΕΩΝ ????
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ?????
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΥΗΤΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ Η ΣΧΟΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ????????
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ drumx13 ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ.....
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ....
Ναι
Ναι
Ναι
εδω ειμαι.
Αν (υποθετικα) καποιος κανει αιτηση σε ενα ταγμα μεσω e-mail
θα πρεπει να εξετασθει η υποθεση του και αν με ποιο τυπικο και με ποιο σκεπτικο αφου καποιος πρεπει να σε προτεινει.
Ο Μηχαηλ ειπε κανε μια να δεις.
Μα δεν ειναι εκει το θεμα...
Το θεμα ειναι πως θα αλαξει το ιντερνετ τα Ταγματα αυτα και αν θα γινουν καλυτερα
η χειροτερα τα πραγματα.
Σου λεω (κατι που ισως να ξερεις) οτι ηδη υπαρχουν αρκετες μικρες "στοες" με την μορφη Ιστοσελιδων και φορουμ που κυκλοφορουν, οπου ο καθενας μπορει να γινει μελος
Αυτες η σελιδες ειναι? η εξελιξη του Τεκτονισμου πχ απο κλαμπινγκ που ηταν στην Αμερικη σε ανοιχτα φορουμ κουβεντας.
Θα γινει κατι τετοιο και εδω?(στην ευρωπη) Γινεται?
Σαφως και το να μιλας και να γραφεις σε ενα τετοιο φορουμ (σαν αυτα που ειπα) δεν αποτελει μυηση αλλα μηπως στο τελος- τελος δεν ειναι και απαραιτητη?
Παντως πρεπει να παραδεχτω οτι επεσε λιγο περισοτερο φως στο θεμα απο το σκοταδι και τον μυθο που κυκλοφορει.
τα λεμε
love for what is comming and forgivness for the past...
quote:
Και κάτι άλλο Γιώργο.... εκτός θέματος αλλά δεν μπορώ να μην το αναφέρω.... Εγώ αν σε είχα φοιτητή θα σε έκοβα μόνο και μόνο για την ορθογραφία... Έλεος!!!ΥΓ. Δεν είσαι ο μόνος από μια πρόχειρη ματιά που δεν έχει βασικές γνώσεις ορθογραφίας εδώ μέσα... αλλά βρε παιδί μου τους τρως όλους λάχανο. Μήπως ψάχνεις πολύ μακρυά για γνώσεις???
Φιλε GIG οπως εχω αναφέρει και στα πρωτα μυνηματά του δεν με νοιάζει για τα ορθογραφικά λάθη μου.... τωρα εχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο οτι μάλλον δεν εχω το απαραίτητο προγραμμα που διορθωνει τα λάθη η ειναι ενα απο μικρά μου ξόρκια που το έχω για να τραβάω την προσοχή του κόσμου ....![]()
![]()
αλλα ειμαι πάντα ανηκτος σε κάθε αλλη προταση ...![]()
Γιώργος![]()
Υ.Γ παντος επιασε σου οχι μόνο σου τράβηξε την προσοχή αλλα σε ανάγκασε να μου στείλεις μηνημα... οτι και να κάνεις στο δυαδίκτιο ειναι μαγικό....(τουλάχιστον για μένα)
Δεν μιλάω για το μεταφυσικό μέσα στο δυαδίκτιο...
μιλάω να χρησειμοποιησεις το δυαδίκτιο μεταφυσικά σαν μαγικό εργαλείο...
τα αγγλικά σου πως ειναι..? εισαι σε θέση να διαβάσεις (εστω και με δυσκολία και λεξικό ) ενα βιβλίο η αρθρο γραμμένο στα αγγλικά..?
Γιώργος![]()
Μου έχουν κοστίσει ενα σωρό κίτρινες!!![]()
![]()
![]()
quote:
ζιπ
quote:gianipseftisΗ κβαντομηχανική θεωρεί πως δεν υπάρχει απόλυτα “κενό” αλλά “ψευδοκενο” πλημμυρισμένο από ψευδοσωματίδια.
Στην κβαντομηχανική δεν υπάρχουν ούτε "ψευδοκενά", ούτε "ψευδοσωματίδια". Αυτά είναι δικοί σου όροι, έτσι όπως εσύ την καταλαβαίνεις [ που μεταξύ μας κιόλας, δεν νομίζω να την καταλαβαίνεις ]
Να ήταν μόνο αυτο!!
Αντιγράφουν και κάτι ιστοσελίδες τύπου home university και τα παρουσιάζουν,χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα!
Οταν μια επιστήμη προσβάλλεται βάναυσα,πρέπει ο κατέχων αυτήν να την υπερασπίζεται.Προχώρα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Γιάννης
Από το τίποτα δεν μπορεί να προκύψει το κάτι.
Βρε κομπογιαννίτη της φιλοσοφίας![]()
,σκέψου αυτό:
Ακόμη και το τίποτα,δεν είναι κάτι ?
Με καθαρά φιλοσοφικούς όρους μιλώ,γιατι με επιστημονικούς δεν υπάρχει το "τίποτα".
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Εεε;; Πες Γιάννη;;; Δεν είναι;;; Ε;;; Δεν είναι κάτι το τίποτα;;; ε;;; Πες μου, όχι πες μου!!!!!
quote:
zipΑν νομίζεις πως το παραπάνω είναι εναρμονισμένο με την φιλοσοφική προσέγγιση που έγραψες πιο πάνω [ σχετικά με αυτό το "κάτι" που αναφέρεις ] ... απλά σου λέω πως νομίζεις λάθος. Παίρνεις μαθηματικές θεωρίες, τις τσαλακώνεις σαν χαρτί και τις εξωμοιώνεις με μία δική σου ίδεα - σκέψη - άποψη που την ονομάζεις "το κάτι". Αυτό είναι πέρα ως πέρα αυθαίρετο, ανακριβές και παιδιάστικο.
Οι περισσότερες, , για να μην πω όλες , μοντέρνες επιστημονικές θεωρητικές προσεγγίσεις του κόσμου μας, απορρίπτουν την ιδέα του “τίποτα”.
Αν αυτές οι προσέγγισεις δεν είναι εναρμονισμένες με την δική μου φιλοσοφική θεώρηση, - αυτή που ήδη ανέφερα - τότε προφανώς κουβεντιάζουμε για διαφορετικά πράγματα.
ΔΕΝ μιλάμε για το “κενό” ούτε για “συστήματα που “προσεγγίζουν” (θεωριτικά) το απόλυτο κενό”, αλλά για το “τίποτα”.
Το “τίποτα”, το μή υπαρκτό δηλαδή, ΔΕΝ μπορείς καν να το προσεγγίσεις και να το σκεφτείς,
Η ίδια η σκέψη που θα το επιχειρήσει, είναι το “κάτι” και όχι “τίποτα”
ΔΕΝ στηρίχθηκα σε καμία μαθηματική θεωρία, - δεν ήταν απαραίτητο κατι τέτοιο για την προσέγκισή του “κάτι”, και του “τίποτα.”
Αν έχεις διαφορετική άποψη, εδώ είμαι να την ακούσω ..... δεν είμαι παιδί.
quote:
Και από που αντλείς αυτή την σιγουριά ότι υπάρχεις;

πετάω άρα υπάρχω
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/01/2012 15:06:04
quote:
Επιτέλους Ζιπ,βάλε μερικούς στην θέση τους!!Μου έχουν κοστίσει ενα σωρό κίτρινες!!
quote:
ζιπ
quote:gianipseftisΗ κβαντομηχανική θεωρεί πως δεν υπάρχει απόλυτα “κενό” αλλά “ψευδοκενο” πλημμυρισμένο από ψευδοσωματίδια.
Στην κβαντομηχανική δεν υπάρχουν ούτε "ψευδοκενά", ούτε "ψευδοσωματίδια". Αυτά είναι δικοί σου όροι, έτσι όπως εσύ την καταλαβαίνεις [ που μεταξύ μας κιόλας, δεν νομίζω να την καταλαβαίνεις ]
Να ήταν μόνο αυτο!!
Αντιγράφουν και κάτι ιστοσελίδες τύπου home university και τα παρουσιάζουν,χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα!Οταν μια επιστήμη προσβάλλεται βάναυσα,πρέπει ο κατέχων αυτήν να την υπερασπίζεται.Προχώρα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βρε καλώς τον αστρολόγο μας.
Για πες βρε συ, τι λένε τα άστρα για το 2012?
Έρχεται κανένας νέος κομήτης να μας κατακάψει?
Τίποτε εξωγήινοι?
Καμιά σπηλιά βρήκες να κρυφτούμε?
Ο γαρ καιρός εγγύς
quote:quote:
Γιάννης
Από το τίποτα δεν μπορεί να προκύψει το κάτι.Βρε κομπογιαννίτη της φιλοσοφίας
,σκέψου αυτό:
Με καθαρά φιλοσοφικούς όρους μιλώ,γιατι με επιστημονικούς δεν υπάρχει το "τίποτα".
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αν με το “τίποτα” αναφέρεσαι στον εαυτό σου, ναι συμφωνώ μαζί σου.
Αν όχι, ακόμη και ο ντόκτορ κατάλαβε τη μ@λ@κιά που είπες και έχει πέσει ξερός στα γέλια..
quote: quote:
Και από που αντλείς αυτή την σιγουριά ότι υπάρχεις;
πετάω άρα υπάρχωEdited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/01/2012 15:06:04
Όπως βλέπεις φίλε zip ακόμη και η μύγα του ντοκτορ είναι σίγουρη πως υπάρχει.
Και μην μου πεις πως η σκατόμυγα που έχει τρελάνει τον ντοκτορ, είναι μετενσάρκωση του Καρτέσιου!!!
quote:
Οι επιστημονικές προσεγγίσεις που λες δεν περιγράφουν το “τίποτα” αλά προσπαθούν να περιγράψουν το “κάτι”,
Δεν προσπαθούν να περιγράψουν ούτε το "κάτι", ούτε το "τίποτε". Είναι θεωρητικές προσεγγίσεις της επιστήμης για συγκεκριμένα φαινόμενα, προσεγγίσεις και ερμηνείες που βασίζονται σε παρατηρήσεις και πειράματα. Η επιστήμη πάντα προσπαθεί να ερμηνεύσει [ έστω και κατά προσέγγιση ] τα φαινόμενα.
quote:
και η ορθότητά τους είναι σχετική.
Για την επιστήμη, το "ορθό" [ το οποίο προκύπτει όπως σου είπα από μετρήσεις, παρατηρήσεις, πειράματα, λογικές αποδείξεις κτλ. δηλ. από το σύνολο της αποδεικτικής διαδικασίας ] δεν είναι σχετικό, είναι απόλυτο. Αν σου αποδείξω ότι το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών του, αυτό που θα σου αποδείξω δεν είναι σχετικό. Ισχύει απόλυτα και καθολικά σε όλα τα ορθογώνια τρίγωνα και είναι το ίδιο σε όλη την Γεωμετρία, σε όλον τον πλανήτη Γη. Γι' αυτόν που ζει στο Άλφα του Κενταύρου δεν ξέρω, μπορεί να είναι και σχετικό, αλλά για όλη την ανθρωπότητα στη Γη είναι απόλυτο.
quote:
Το “τίποτα”, το μή υπαρκτό δηλαδή, ΔΕΝ μπορείς καν να το προσεγγίσεις και να το σκεφτείς,
Ε, τότε, από την στιγμή που δεν μπορείς ούτε καν να το σκεφτείς, ποιος ο λόγος να μιλάς γι' αυτό και να φτιάχνεις "φιλοσοφικές" θεωρήσεις ρε gianipseftis ;