ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι ειναι ο χρονος? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- τι ειναι ο χρονος? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

manos45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
Siri0SΝέο Μέλος
08/06/2005, 17:58:03
Για μένα ο χρόνος είναι η ζωή-ψυχή του χώρου της ύλης και της ενέργειας. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο χρόνος είναι προϊόν-συνέπεια της κίνησης(δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το είπε ο Αριστοτέλης, αν κάνω λάθος διορθώστε με). Για μένα αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη. Πραγματικά η σχετική κίνηση των αντικείμενων προκαλεί την μεταβολή της οπτικής και γενικά υπαρξιακής σύνδεσης μεταξύ τους.
Όμως για φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι ακίνητα, δηλαδή που η σχετική θέση μεταξύ των αντικειμένων είναι σταθερή. Θα υπήρχε η έννοια του χρόνου τότε? Όχι απλώς δεν θα υπήρχε χρόνος αλλά για μένα δεν θα υφίστατο ύπαρξη-ζωή, εφόσον τίποτα δεν θα ήταν σε θέση να επηρρεάσει τίποτα άλλο.Η σχετική (κατ'εμέ) έννοια της ύπαρξης δεν θα υφίστατο καν. Επομένως ο χρόνος για μένα προκύπτει μεν από το Σύμπαν αλλά ταυτόχρονα γεννά-δίνει ζωή στο Σύμπαν.
Τώρα ο ορισμός του χρόνου για μένα δεν υπάρχει, όπως ακριβώς δεν υπάρχει ο ορισμός της ζωής. Πληροφορίες για τέτοιου είδους έννοιες μας δίνονται μόνο από τις εκφάνσεις-εκδηλώσεις τους στο Σύμπαν.

Υ.Γ. Πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Συγχαρητήρια φίλε Μάνο!

08/06/2005, 18:16:59
ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...
ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟ.
ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ.
ΚΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΠΙΣΗΣ.
ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΚΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟ.

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

09/06/2005, 04:19:17

Πυθαγόρειος Θεώρησις:

Χρόνος είναι το εφευρεθέν υπό του ανθρώπου διανοητικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλει να αποτυπώσει, να ταξινομήσει και να μετρήσει μια διαδοχή καταστάσεων και γεγονότων, είτε αυτά είναι στατικά/στάσιμα, είτε είναι περιοδικά/επαναλαμβανόμενα είτε είναι γραμμικά και μη αναστρέψιμα...

Αυτό και τίποτε άλλο, γιατί ο χρόνος μου ...πέρασε!

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

09/06/2005, 14:56:15

ορισμένα αποσπάσματα απο την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΛΑΪΦ"

Υπό ΣΑΜΟΥΕΛ ΓΚΑΟΥΝΤΣΜΙΤ,ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΛΕΙΜΠΟΡΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ "ΛΑΙΦ"

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ :ΡΕΝΕ ΝΤΥΜΠΟ,ΧΕΝΡΥ ΜΑΡΓΚΕΝΑΟΥ,Κ.Π.ΣΝΟΟΥ.

για τον ψυχολόγο ο χρόνος είναι μια έκφανση της συνειδήσεως,το μέσο με το οποίο βάζουμε σε τάξη την εμπειρία μας.Για τον φυσικό ο χρόνος είναι μια απο τις θεμελιώδεις ποσότητες-οι άλλες δύο είναι η μάζα και η απόσταση.

ένα εργαστηριακό πείραμα δείχνει πόσο θαυμαστό χρονόμετρο είναι η καρδιά.στο πείραμα αυτό η καρδιά ενός βατράχου η οποί σταμάτησε να χτυπάει εμβαπτίζεται σε διάλυμα άλατος.Η καρδιά αρχίζει τότε να ξαναχτυπά και βρίσκει πάλι απο μόνη της τον φυσιολογικό της ρυθμό.

οι αστρονόμοι καταγράφουν την ιστορία του σύμπαντος με τον "μακρό" χρόνο,με το πέρασμα δισεκατομυρίων ετών.οι φυσικοί και οι μηχανικοί υποδιαιρούν τον "βραχύ" χρόνο σε δισεκατομυριοστά του δευτ.οι βιολόγοι ανακάλυψαν οτι τα ζώα και τα φυτά μετρούν επίσης τον χρόνο.

TIME 1975

πόσα πράγματα στον χώρο του χρόνου ,έχουν αλλάξει απο την συγγραφή του συγκεκριμένου τόμου ,της εγκυκλοπαίδειας της οποίας η αρχαϊκή αγγλική έκδοση έγινε το 1966...?

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

12/06/2005, 22:43:18
Λοιπόν παιδιά, όντως πάρα πολύ ωραίο το θέμα, και ωραίες οι απόψεις που ακούστηκαν ως τώρα. Θα ήθελα να προσθέσω και την δική μου.

Θεωρείται ότι πιθανότατα είναι η 4η διάσταση, μετά τις τρεις βασικές, τις οποίες παρατηρούμε καθημερινά, έτσι θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει άλλον έναν άξονα όπως οι xzy. Κατά την άποψή μου, μιας και οι xyz είναι κάθετοι μεταξύ τους, θα πρέπει και αυτή η διάσταση να βρεθεί τρόπος να είναι κάθετη και με τις τρεις υπόλοιπες ταυτόχρονα, το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο στις τρεις διαστάσεις που παίρνει το χαρτί (Το τρισδιάστατο δεν χωράει 4 άξονες με 3 καθετότητες έκαστος με τους άλλους) έτσι δημιουργούνται φοβερά προβλήματα για το πως θα μπορεί να παρασταθεί σαν μια έξτρα διάσταση.

Ως τώρα στις επιστήμες ο χρόνος αποτελούσε ένα ακόμη μέγεθος (τα γνωστά απ'το Γυμνάσιο... t σε second και πάει λέγοντας) οπότε δεν παύει να αποτελεί μια εφεύρεση του ανθρώπινου νου, όπως κάθε άλλο μέγεθος, για να διευκολύνει την έρευνά του στην καθημερινή ζωή όσο και στις επιστήμες.
Βγαίνει σχεδόν αυθόρμητα το "σε πόση ώρα;"
Κατά συνέπεια, προσωπική μου άποψη είναι ότι οι απόψεις που εκφράστηκαν ως τώρα που υποστηρίζουν ότι ο χρόνος είναι ένα ακόμα δημιούργημα του ανθρώπινου εγκεφάλου, είναι σε μεγάλο βαθμό σωστές. Όντως όμως υπάρχει ο χρόνος, το θέμα είναι ότι του έχουμε κολλήσει την ταμπελίτσα όπως κολλάνε οι προγραμματιστές στις μεταβλητές τους, και θεωρούμε ότι όντως ο χρόνος ρέει όπως τον έχουμε σχεδιάσει.

Ωστόσο αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στο σύστημα που δημιουργήσαμε για να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αλλάζει: Πρώτα απ'όλα στο παράδοξο που υπαγορεύει ότι αν κάνεις τον γύρο της Γης (βλέπε ο γύρος της Γης σε 80 ημέρες) έχεις κερδίσει μια μέρα χρονικά, ενώ στην πραγματικότητα αυτή την μέρα την έζησες κανονικότατα.
Κατά δεύτερον, στο ότι ο χρόνος παραμένει στάσιμος σε ορισμένα μέρη της Γης!!! Απίστευτο και όμως αληθινό, να σας παραπέμψω σε ένα άρθρο που εντόπισα σε μια εφημερίδα:
http://english.pravda.ru/science/19/94/379/12190_experiment.html

Το οποίο και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Time what is time, λοιπόν!

13/06/2005, 16:34:09
WWalker,σε ευχαριστούμε που είσαι αναμεσά μας,και για όσα όμορφα παραθέτεις ,μακάρι να μπορέσουν να υπάρξουν γνώμες και απόψεις πάνω στο πρώτο σκέλος/παραγράφου σου

WHISPERS OF THE DREAMS

13/06/2005, 21:40:18
Ευχαριστώ πολύ φίλε Μάνο για τα καλά σου λόγια.
15/06/2005, 13:23:40
Χρόνος είναι για εμένα η οριοθέτηση της ύλης.

Η ύλη είναι εγκλωβισμένη μέσα στον γνωστό σε εμάς χώρο και χρόνο .

Το σώμα μας ,ότι και αν βιώσει , είναι φυλακισμένο.

Οι στιγμές που βγαίνουμε έξω από τον χρόνο και είναι διαχρονικές , είναι αυτές και μόνο αυτές, που έχουνε ως δομή και στήριγμα την αγάπη.

Οτιδήποτε έχει σχέση με την αγάπη , είναι διαχρονικό.
Είναι διαχρονικό, γιατί η αγάπη προέρχεται από τον αρχιτέκτονα του χρόνου και του χώρου.

Στα όνειρα & και με την φαντασία μας , περνάμε απέναντι.
Εκεί που τα πάντα είναι άυλα.

Στην ουσία εργαζόμαστε , μέσα από την φυλακή του χρόνου, για την ελευθερία μας.

Μου φαίνεται παράξενο το γεγονός, ότι δεν θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να γίνω ξανά πιτσιρικάς.

Αντίθετα, λαχταράω να έρθει η ώρα του διαχωρισμού ,μεταξύ ψυχής και σώματος.
Θέλω να γνωρίζω, ότι η ψυχή μου θα σπάσει το φράγμα του χρόνου, όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη στιγμή ,μια για πάντα.

Για να την ζήσω ,θα θυσίαζα την ζωή μου ανά πάσα στιγμή .

17/06/2005, 12:40:02
ΕΝΑ ΔΑΚΡΥΕΝΑ ΓΕΛΙΟΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΥΦΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΖΩΗ ΦΩΤΙΑ ΕΡΩΤΑΣ...

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.

18/06/2005, 19:49:21
στιγμές που το αρνητικό τους αποτυπώνεται
και εμφανίζονται ως μοναδικές κόπιες μέσα σε λωρίδα
,λίγο πρίν τον θάνατο....

την έχω δεί αυτήν την λωρίδα....ίσως είμαι στην άλλη πλευρά...

WHISPERS OF THE DREAMS

Edited by - manos on 18/06/2005 19:52:52

AgentMulderΜέλος
05/10/2003, 01:14:13
AVRO-CAR?
WHAT´S GOING ON?

AGENT MULDER
& Α.Ε.Δ.Α.Φ TEAM

A.M

ananasssΜέλος
05/10/2003, 01:20:00
Μπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος/η?
Περί τίνος πρόκειται???

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

WarfaceΜέλος
05/10/2003, 02:08:43
ΠΡΑΚΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕΣ ΜΙΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

bladerunnerΜέλος
05/10/2003, 14:58:14
Καλησπέρα.....

Να δοκιμάσω να κάνω μια δική μου ερμηνεία;;;;

Ένα όχημα που κινείται με την αύρα του οδηγού ή των επιβατών;;;;

Το πέτυχα, το πλησίασα ή πέρα βρέχει;;;;;;;

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;

sansationfΜέλος
05/10/2003, 18:38:05
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AVRO-CAR Η ΕΣΤΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.Δ.Α.Φ TEAM. TO ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ

respect

bridosΝέο Μέλος
06/10/2003, 22:00:41
NOMIZΩ ΠΩΣ TO AVRO-CAR EINAI ENA OXHMA ΠOU EIXE ΦTIAXTEI ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΗΠΤΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ. ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

There is no knowlege that is not power.

AnounakisΜέλος
06/10/2003, 23:27:25
Υπάρχει ήδη θέμα στο esoterica.gr
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1392&ARCHIVE=
και κάποιες ακόμα πληροφορίες
http://www.sciencenews.gr/photo.asp?offset=5

bladerunnerΜέλος
06/10/2003, 23:47:03
Τελικά το πέρα βρέχει πέτυχα........

-------------------------
Μώρε κάτι θέλει να μου πει η ζωή...... Αλλά τί είναι αυτό;;;;

07/10/2003, 12:40:05
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ AgentMulder ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

AgentMulderΜέλος
19/10/2003, 01:15:51
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

ΛΟΙΠΟΝ...,

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑ ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΚΕΙ...!...
...
AGENT MULDER
&
Α.Ε.Δ.Α.Φ TEAM

A.M