- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
el.elyonΜέλος
Μαράκι μου ο λαός λέει πως "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται".
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Έλληνας σήμερα είναι αυτός που καίγεται το διπλανό χωριό και κάθεται και πίνει φραπόγαλα στο καφενείο.Έλληνας σήμερα είναι αυτός που κάνει κάτι για αυτή την φωτιά παρά μόνο όταν αγγίξει τα όρια της αυλής του.Έλληνας σήμερα είναι αυτός που όταν έχει περάσει ήδη η φωτιά από το χωριό του,την επομένη κάθεται πάλι και πίνει φραπόγαλο,εφόσον το δικό του σπίτι δεν κάηκε.Έλληνας σήμερα είναι αυτός που θυμάται το περιβάλλον και το δάσος μόνο όταν καίγεται ή κάθε Καθαρά Δευτέρα,και όταν φεύγει αφήνει πίσω του σκουπιδαριό.Έλληνας είναι αυτός που πετάει το αποτσίγαρο μέσα στο δάσος.Έλληνας είναι αυτός που σε καταστάσεις ανάγκης κοιτάζει να βγάλει κι άλλα λεφτά από την καταστροφή.Έλληνας είναι αυτός που παθαίνει πανικό και τρέχει αλλόφρων αντί να ανασυνταχτεί και να βοηθήσει όπως μπορεί.Έλληνας είναι αυτός που ψάχνει πάντα για αποδιοπομπαίους τράγους.Έλληνας είναι αυτός που δεν κοιτάζεται ποτέ στον καθρέφτη ώστε να μουτζώσει και με τα δυό του χέρια το είδωλό του...
Eπιπλέον Ελληνας είναι αυτός που ψηφίζει επί δεκαετίες τους ίδιους μα***ς που μονοπωλούν την καταστροφή αυτής της χώρας...

Φίλοι μου , για μένα το να είναι κάποιος Έλληνας , δεν έχει σχέση μόνο με τη φυλετική καταγωγή του , αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο .
Εχθές συγκεκριμένα συζητώντας με τον μεγάλο μου γιό , πληροφορήθηκα ότι κλεβονται μεγάλες ποσότητες από ορισμένους αετονύχηδες των συνεταιρισμών από τις ζωοτροφές που στέλνονται δωρεάν από διάφορες οργανώσεις στούς πυρόπληκτους κτηνοτρόφους , τις οποίες στη συνέχεια την πουλάνε στους δικαιούχους .
Και για τον λόγο αυτό ψάχνει να βρεί τρόπο να διανείμη ο ίδιος μέσω των κοινοταρχών τα τρία φορτηγά με ζωοτροφές που θέλει να διαθέση .
Και σας ερωτώ , μπορούν αυτοί οι αχρείοι να ονομασθούν Έλληνες ????
Εχθές συγκεκριμένα συζητώντας με τον μεγάλο μου γιό , πληροφορήθηκα ότι κλεβονται μεγάλες ποσότητες από ορισμένους αετονύχηδες των συνεταιρισμών από τις ζωοτροφές που στέλνονται δωρεάν από διάφορες οργανώσεις στούς πυρόπληκτους κτηνοτρόφους , τις οποίες στη συνέχεια την πουλάνε στους δικαιούχους .
Και για τον λόγο αυτό ψάχνει να βρεί τρόπο να διανείμη ο ίδιος μέσω των κοινοταρχών τα τρία φορτηγά με ζωοτροφές που θέλει να διαθέση .
Και σας ερωτώ , μπορούν αυτοί οι αχρείοι να ονομασθούν Έλληνες ????
Impious VarmintΜέλος
Κάλλιστα αγαπητέ Sesostris...Αυτοί είναι οι Ελληνες σήμερα,κάτι αχρείοι συμφεροντολόγοι που κοιτάζουν πως θα γεμίσουν τις τσέπες τους με κάθε τρόπο.Και εγώ και εσύ και ο καθένα μας...Ποιος δεν θέλει φουσκωμένη τσέπη???Ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την εξαθλίωση του διπλανού του.Ετσι είναι...Και δεν νομίζω να αλλάξει...
Impious Varmint
quote:
Impious Varmint
Κάλλιστα αγαπητέ Sesostris...Αυτοί είναι οι Ελληνες σήμερα,κάτι αχρείοι συμφεροντολόγοι που κοιτάζουν πως θα γεμίσουν τις τσέπες τους με κάθε τρόπο.Και εγώ και εσύ και ο καθένα μας...Ποιος δεν θέλει φουσκωμένη τσέπη???Ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την εξαθλίωση του διπλανού του.Ετσι είναι...Και δεν νομίζω να αλλάξει...
Ίσως να άλλαζε κάτι φίλε Impious Varmint , αν εφαρμόζαμε αυστηρά τους νόμους προς όλες τις κατευθύνσεις όπως γίνεται και σε άλλες χώρες , ποιός νοιάζεται όμως τώρα στην Ελλάδα για την εφαρμογή των νόμων.........
Impious VarmintΜέλος
quote:
Ίσως να άλλαζε κάτι φίλε Impious Varmint , αν εφαρμόζαμε αυστηρά τους νόμους προς όλες τις κατευθύνσεις όπως γίνεται και σε άλλες χώρες , ποιός νοιάζεται όμως τώρα στην Ελλάδα για την εφαρμογή των νόμων.........
Και νομίζεις πως δεν θα βρλισκαμε τρόπους να παρακάμψουμε τους νόμους και να την σκαπουλάρουμε?
Είναι στο αίμα μας αγαπητέ...Γονιδιακή ασθένεια...Αγιάτρευτη...Η απατεωνιά.Και είναι κρίμα ρε γαμώτο... ![]()
Impious Varmint
quote:
Mεγάλη κουβέντα...![]()

ΒυζαντινόςΜέλος
Φίλε Dying Incubus η θέση μου δεν ήταν καθόλου προκλητικη.Αναφέρομαι στους νεοέλληνες της εποχής μας,του 21ου αιώνα.Και φυσικά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ηταν Έλληνες και περισσότερο Έλληνες απο εμάς.Σίγουρα ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε εως κάποιο βαθμό και με πολλές επιπτώσεις στον ελληνικό πολιτισμό(καταστροφές αρχαίων ειδωλολατρικών ναών κτλ).Δεν πάβει όμως να είναι η Επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους και κατ επέκταση του ελληνικου έθνους.Το Ελληνικό έθνος κρατήθηκε στη ζώη μέσα απο την Εκκλησία.Γι αυτο λεώ οτι ο Έλληνας πρέπει να είναι και Χριστιανός.
ΕΛΛΗΝ
quote:Γιατι ; Επειδη το λες εσυ ;
Το Ελληνικό έθνος κρατήθηκε στη ζώη μέσα απο την Εκκλησία.
quote:Μεσα σε 4 σειρες μας εδωσες ολη την ελληνικη ιστορια απο την αρχαιοτητα εως σημερα . Εμεις οι υπολοιποι που δηλωνουμε αθεοι και αθρησκοι δεν ειμαστε Ελληνες , "παβουμε" να ειμαστε ;
Γι αυτο λεώ οτι ο Έλληνας πρέπει να είναι και Χριστιανός.

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Βυζαντινό, όχι όμως με το
πρόθεμα πρέπει, αλλά είναι χριστιανός και αυτό εδώ
και χιλιάδες πια χρόνια του έχει δωσει μια ταυτότητα
που έχει συμπληρώσει την παιδική προσωπικότητα που είχε
ο αρχαίος πρόγονος μας , όπου παρά τα επιτεύγματα του ,
έκανε παιδαριώδη λάθη... Ο χριστιανισμός θα έλεγα τον
ωρίμασε, καλως ή κακώς...
Πιστεύω ότι Ελληνισμός και χριστιανισμός πάνε πακέτο πια
καιόσοι Κίσινγκερ, ή όποιοι άλλοι εβραίοι κι να προσπαθήσουνε
να το αλλάξουνε με χιλιάδες αιρέσεων και κινημάτων, πολιτικών, παποκρυφιστικοφιλοσοφικών,κλπ, που θα πάρουν ένα ποσοστό του ελληνισμού, ο Έλληνας πάντα μέσα του θα είναι και χριστιανός,
έστω στην ψυχοσύνθεση του, αν γίνεται αντιληπτή η διατύπωση... Είναι κάτι που έχει μείνει από την απελευθέρωση από τους
Τούρκους και μετά...
Ξέρω ότι επ' αυτού θα πέσει μπόλικη συζήτηση, γι' αυτό το
σταματάω εδώ...
πρόθεμα πρέπει, αλλά είναι χριστιανός και αυτό εδώ
και χιλιάδες πια χρόνια του έχει δωσει μια ταυτότητα
που έχει συμπληρώσει την παιδική προσωπικότητα που είχε
ο αρχαίος πρόγονος μας , όπου παρά τα επιτεύγματα του ,
έκανε παιδαριώδη λάθη... Ο χριστιανισμός θα έλεγα τον
ωρίμασε, καλως ή κακώς...
Πιστεύω ότι Ελληνισμός και χριστιανισμός πάνε πακέτο πια
καιόσοι Κίσινγκερ, ή όποιοι άλλοι εβραίοι κι να προσπαθήσουνε
να το αλλάξουνε με χιλιάδες αιρέσεων και κινημάτων, πολιτικών, παποκρυφιστικοφιλοσοφικών,κλπ, που θα πάρουν ένα ποσοστό του ελληνισμού, ο Έλληνας πάντα μέσα του θα είναι και χριστιανός,
έστω στην ψυχοσύνθεση του, αν γίνεται αντιληπτή η διατύπωση... Είναι κάτι που έχει μείνει από την απελευθέρωση από τους
Τούρκους και μετά...
Ξέρω ότι επ' αυτού θα πέσει μπόλικη συζήτηση, γι' αυτό το
σταματάω εδώ...