ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

wainamoinen32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/05/2007, 13:07:52
quote:

quote:
Αν είναι έτσι, τότε να αρχίσω και εγώ να αναφέρω μία προς μία τις περιπτώσεις που γνωρίζω ή και που είναι καταγεγραμμένες, όπου η Εκκλησία βοηθά, για να δούμε ποιος θα παραθέσει τις περισσότερες;;

Είσαι σίγουρος ότι θες κάτι τέτοιο;μη,γιατί θα απογοητευτείς...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

Πολύ σίγουρος!

Άλλωστε, εδώ μέσα, από εσάς, μόνο τα αντίθετα ακούγονται.
Ίσως είναι καιρός να ακουστεί και το έργο της Εκκλησίας, δε νομίζεις;;

maraki8Μέλος
10/05/2007, 13:23:48
quote:
Άλλωστε, εδώ μέσα, από εσάς, μόνο τα αντίθετα ακούγονται.

Και πάλι κάνεις λάθος.Διάβασε προηγούμενα μηνύματά μου και τα ξαναλέμε.Βλέπεις,μόνο εσύ είσαι μονόπλευρος.

Κι επαναλαμβάνω,να μην είσαι τόσο σίγουρος...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

10/05/2007, 15:50:24
quote:
Ψηλός

Που το είδες εσύ γραμμένο ότι "η Εκκλησία θα έπρεπε να το έχει δώσει η ίδια";
Το πρέπει της Εκκλησίας, είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό σου και το δικό μου πρέπει.

Όταν ο Χριστός μίλησε για το "δώσε" δεν απευθυνόταν στην Εκκλησία. Απευθυνόταν σε όλους μας. Και από όλους μας θα ζητήσει το λόγο.

Διακρίνεις κι εσύ τη γκρίνια, λοιπόν.Χαίρομαι που συμφωνούμε...

Θα χρησιμοποιήσω το στυλ σου, ψηλέ:

Και ποιός σου είπε εσένα, ότι ο χριστός εννοούσε, να δίνουμε όλοι μας και να τα μαζεύει η εκκλησία;;;

Δηλαδή κατά την "κρίση" θα πρέπει να έχουμε μαζί και τις αποδείξεις;

Θα τύχουμε ευνοϊκότερης μεταχείρισης;

11/05/2007, 00:07:15
quote:
Σωστά, άλλοι επιλέγουν να γίνουν παπάδες και να πρωτοστατήσουν στην απελευθέρωση του Γένους, θυσιάζοντάς ακόμη και τη ζωή τους και, την ίδια στιγμή, άλλοι, σαν και τον υπογράφοντά σου, φίλε Σεσόστρη, επιλέγουν να παίρνουν τον αέρα τους στο Παρίσι και να απολαμβάνουν τους γαλλικούς καφέδες, ίσως σε κάποια γνωστά στέκια διανοούμενων!!
Ψηλός
Βρέ μανία που την έχεις Ψηλέ με τους καφέδες και τους φραπέδες , έλος πάντων .
Σίγουρα κάποιοι ιερείς , ένα ελάχιστο ποσοστό τους συνόλου θυσιάστηκε για την πίστη του και την πατρίδα , όμως κανέναν από αυτούς δεν αγιάσατε , αγιάσατε τους δοσίλογους συνεργάτες των Τούρκων .
quote:
Με τη διαφορά Ψηλέ , ότι εμείς πιστεύουμε αυτά που υποστηρίζουμε , ενώ και οι ίδιοι οι παπάδες δεν τα πιστεύουν και δεν τα εφαρμόζουν αυτά που κηρύττουν από άμβωνος , τα έχουν για τα κορόϊδα .
---------------------------------------------------------------------
Στους παπάδες δεν τσιγκουνεύτηκες το «εφαρμόζουν», για την πάρτι σου όμως, προτίμησες να μην το προσθέσεις. Γιατί;;
Για τον απλούστατο λόγο οτι είναι αυτονόητο .
quote:
Και τον εαυτούλη σου;; Τον αφήνεις απ’ έξω; Όπως πάντα ε;
Ο κάθε παπάς ή λαϊκός είναι ελεύθερος να κάνει ό, τι θέλει. Ο καθένας θα λογοδοτήσει κάποια στιγμή. Ο παπάς θα κριθεί αυστηρότερα. Η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζει ότι οι λειτουργοί της θα λογοδοτήσουν στο Θεό διπλά.
Μη νομίσεις όμως ότι εσύ θα τη γλιτώσεις.
Στα μάτια του κόσμου, όλοι μας λογοδοτούμε και, σύμφωνα με τα όσα λέμε και ευαγγελιζόμαστε ο κόσμος απαιτεί από εμάς να έχουν και την αντίστοιχη συμπεριφορά. Οπότε, αυτό δεν αφορά μόνο τους παπάδες, αλλά εσένα και εμένα.
Πως σού'ρθε Ψηλέ , οτι εγώ κυκλοφορώ με ζαρτιέρες και τάγκα ; για να βάλω και τον εαυτούλη μου μέσα .
Αλλά ούτε και σωφέρ διαθέτω για να τον στείλω να μου κουβαλήση αλβανά , όπως κάνουν οι φίλοι σου που υπερασπίζεσαι .
Όσο για την Ορθόδοξη Εκκλησία και αυτά που τονίζει Ψηλέ , απ' οτι φαίνεται , την έχουν γραμμένη στα παλιά τους ψηλοτάκουνα
quote:
Ούτε και πουθενά είδα να λέει πως οι κληρικοί θα πρέπει να είναι ρακένδυτοι και οι οίκοι λατρείας θα πρέπει να είναι ερείπια.
Στα διδασκαλία της Πίστης μας μιλά για τους δύο χιτώνες αλλά μιλά και για τον καλό πλούσιο/εργοδότη/αφέντη.
Κανένας δεν είπε οτι τους θέλει ρακένδυτους Ψηλέ , αλλά όχι και βαθύπλουτους με μερικά δισεκατομμύρια για τα γεράματα , εργοδότες και αφέντες να μας γδύνουν . Όσο για τους χιτώνες για μάθε για την γκαρνταρόμπα του Χριστόδουλου ;
11/05/2007, 00:36:35
Τις μέρες αυτές με την κρίση στην παιδεία, διαπρεπής νομικός είπε ότι ο νόμος μπορεί να ψηφιστεί αλλά να μην εφαρμοσθεί. Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε ότι υπάρχει ήδη ένα μοναδικό προηγούμενο ψηφισμένου νόμου από το κοινοβούλιο, που δεν εφαρμόσθηκε ποτέ.

Ο νόμος Τρίτση για την Εκκλησιαστική περιουσία.

Βοήθειά μας.

wainamoinenΜέλος
11/05/2007, 10:11:35
Tο ρεπορτάζ από το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής" δημοσιεύτηκε 22 Απριλίου 2007
Θέμα "H γεμάτη πολυτέλεια ζωή και οι... χορηγοί του Αρχιεπισκόπου"

http://profile.imageshack.us/user/wainamoinen/

symbolΜέλος
11/05/2007, 10:51:26
γιαπετ

Αγαπητέ sympol
Αν είναι έτσι, όπως λέει το αρθράκι, δημιουργείται η εντύπωση ότι η εκκλησία, ότι έχει δώσει μέχρι τώρα, το έδωσε αναγκαστικά. Της το πήρε το κακό κράτος για να το δώσει, εκεί που θα έπρεπε να το έχει δώσει η ίδια...
Υπάρχει μια διάχυτη γκρίνια γι αυτό, εκεί μέσα.

Απ τη μια γκρινιάζει γιατί της παίρνουν με το ζόρι κι απ την άλλη διατυμπανίζει το ανθρωπιστικό έργο της, που το έκανε, χωρίς να το θέλει;
--------------------------------------------

Φίλτατε γιάπετ σ΄ ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να αναφέρω, ότι πάρα πολλές φορές η εκκλησία ΕΔΩΣΕ, και μεγάλο μάλιστα μέρος της περιουσίας της για κοινωφελείς σκοπούς.
Όλα τα νοσοκομεία σχεδόν είναι κτησμένα σε Εκκλησιαστικά οικόπεδα. Πολλές φορές όμως παραχώρησε (δεν απαλλοτριώθηκαν) η Εκκλησία οικόπεδα, τα οποία από το κράτος χρησιμοποιήθηκαν για τελείως διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς για τους οποίους δόθηκαν.
Ενδεικτικά:
Για να επεκταθεί ο Ευαγγελισμός, δόθηκε ένα θαυμάσιο οικόπεδο «φιλέτο» και προέκυψε …..το ΗILTON.
Mετά ξαναζήτησε οικόπεδο ο Ευαγγελισμός, επί αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, και αυτός έδωσε ένα μακριά (για να μην το ξαναπάρουν) και προέκυψε …..το καζίνο της Πάρνηθας.

Με εκτίμηση.

11/05/2007, 11:05:31
Φίλε, αν σου πάρω νταβατζιλίκη όλη την περιουσία σου, μπορώ μετά άνετα να σου παραχωρήσω ένα δυαράκι για να μείνεις κι εσύ.
Και για να δεις και πόσο καλός άνθρωπος είμαι, θα σου χαρίζω και για πάντα τα κοινόχρηστα, για να μου ανάβεις ένα κεράκι την Κυριακή όταν πηγαίνεις στην εκκλησία.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον
11/05/2007, 15:19:38
quote:

Φίλε, αν σου πάρω νταβατζιλίκη όλη την περιουσία σου, μπορώ μετά άνετα να σου παραχωρήσω ένα δυαράκι για να μείνεις κι εσύ.
Και για να δεις και πόσο καλός άνθρωπος είμαι, θα σου χαρίζω και για πάντα τα κοινόχρηστα, για να μου ανάβεις ένα κεράκι την Κυριακή όταν πηγαίνεις στην εκκλησία.

Στράτος

Παν μέτρον άριστον

Αυτό από που προκύπτει;

Μήπως θα πρέπει να ορίσουμε εμείς το που θα αφήνει ο καθένας την περιουσία του όταν κλείσει τα μάτια του (αν αναφέρεσαι στις κληρονομιές υπέρ της Εκκλησίας);

Ή μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την Εκκλησία για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν οι συναλλαγές, δωρεές, πωλήσεις, ……… ακίνητης και κινητής περιουσίας στο πέρασμα των αιώνων;

Εφόσον η Εκκλησία υφίσταται και ως νομικό πρόσωπο, στις συναλλαγές της ακολουθεί και αυτή όσα ορίζονται από τους νόμους.
Η σχέση της με την Πολιτεία έχει οριστεί και διέπεται από συμφωνίες.
Καλώς ή κακώς, η Εκκλησία έχει περιουσία.

Γιατί το κράτος δεν πάει στους Έλληνες Κροίσους, με κάποιο νόμο "Τρίτση", να τους βάλει χέρι στις περιουσίες τους;

Γιατί δεν προκαλείται η ίδια αναστάτωση και με τις, κατά πολύ μεγαλύτερες, περιουσίες των, πρώτων στον παγκόσμιο κατάλογο πλουσιότερων ανθρώπων, Ελλήνων Κροίσων;

Αυτοί ναι, εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους και καταστάσεις και δεν λογάριασαν την ανθρώπινη ζωή, για να φτιάξουν τις περιουσίες τους και ούτε δείπνα αγάπης προσφέρουν, ούτε τόσα κοινωφελή ιδρύματα, που συντηρεί η Εκκλησία, συντηρούν στην Ελλάδα.

Θα σου πω και κάτι, μια προσωπική εκτίμηση,
Το "Έλληνας" από μόνο του, υπάρχει περίπτωση να μην "προσδιορίζει" όλους τους ανθρώπους που κατοικούν εντός της Ελληνικής επικράτειας. Ούτε σήμερα, αλλά ούτε και κατά το παρελθόν.
Το "Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος", όμως, μας συνδέει με δυνατότερους δεσμούς συγγένειας μεταξύ μας αλλά και με αλλοεθνείς (οι δύο από τις τρεις λέξεις).
Όταν δεν υπήρχε Ελληνικό κράτος, αυτό που υπήρχε και διέσωσε τον Ελληνισμό (γλώσσα, έθιμα, ήθη) ήταν η Εκκλησία και της οφείλουμε πολλά, για να μην πω την ίδια μας την ύπαρξης ως Έλληνες σήμερα.

aletΜέλος
11/05/2007, 15:56:24
quote:

Ή μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την Εκκλησία για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν οι συναλλαγές, δωρεές, πωλήσεις, ……… ακίνητης και κινητής περιουσίας στο πέρασμα των αιώνων;

Αναμφιβόλως ναι, ειδικότερα για τη χρήση συμβολαίων από την εποχή της τουρκοκρατίας.

quote:

Εφόσον η Εκκλησία υφίσταται και ως νομικό πρόσωπο, στις συναλλαγές της ακολουθεί και αυτή όσα ορίζονται από τους νόμους.
Η σχέση της με την Πολιτεία έχει οριστεί και διέπεται από συμφωνίες.
Καλώς ή κακώς, η Εκκλησία έχει περιουσία.

Συμφωνείς εσύ με αυτό ;

quote:

Γιατί το κράτος δεν πάει στους Έλληνες Κροίσους, με κάποιο νόμο "Τρίτση", να τους βάλει χέρι στις περιουσίες τους;
Γιατί δεν προκαλείται η ίδια αναστάτωση και με τις, κατά πολύ μεγαλύτερες, περιουσίες των, πρώτων στον παγκόσμιο κατάλογο πλουσιότερων ανθρώπων, Ελλήνων Κροίσων;
Αυτοί ναι, εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους και καταστάσεις και δεν λογάριασαν την ανθρώπινη ζωή, για να φτιάξουν τις περιουσίες τους και ούτε δείπνα αγάπης προσφέρουν, ούτε τόσα κοινωφελή ιδρύματα, που συντηρεί η Εκκλησία, συντηρούν στην Ελλάδα.

Μα αυτοί φορολογούνται σε αντίθεση με την εκκλησία.
Το προσωπικό τους πληρώνεται από αυτούς και όχι από το δημόσιο (εμάς δηλαδή).
Η δουλειά τους σε αντίθεση με την εκκλησία δεν είναι να λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή, ούτε να προσφέρουν δείπνα αγάπης παρόλα αυτά όμως τα κοινωφελή ιδρύματα στην Ελλάδα που συντηρούνται από ιδιωτικές εταιρείες ή και ιδιώτες μεμονωμένα είναι περισσότερα σαφώς από τα κοινωφελή ιδρύματα της εκκλησίας που και αυτά βέβαια δεν συντηρούνται από την ήδη υπάρχουσα περιουσία αλλά από νέες δωρεές…. (μη χάνουμε από τα έτοιμα…)

quote:

Όταν δεν υπήρχε Ελληνικό κράτος, αυτό που υπήρχε και διέσωσε τον Ελληνισμό (γλώσσα, έθιμα, ήθη) ήταν η Εκκλησία και της οφείλουμε πολλά, για να μην πω την ίδια μας την ύπαρξης ως Έλληνες σήμερα.

Ελπίζω να αστειεύεσαι !
Ο μόνος άξιος άνθρωπος που πέρασε από την εκκλησία ήταν ο Παπαφλέσσας (ο εξωλέστατος και απατεών κατά τον Π. Π. Γερμανό).
Οι άλλοι τι έκαναν ;

Fiat Lux

19/11/2005, 18:09:42
quote:
Δυστηχώς δεν έχω διαθέσιμη την ακριβή αποκρυπτογράφηση του συγκεκριμένου μύθου και θα πρέπει να ανατρέξω στις πηγές μου. Παντώς από τα λίγα που θυμάμαι ο μύθος μεταφράζονταν σε κάποιες διαστημικές ιστορίες πάλι. Μόλις βρώ κάτι καλό και ολοκληρωμένο σου υπόσχομαι ότι θα το αναφέρω.

Αν κι όταν άνοιγα το topic αυτό δεν είχα στο νού μου αποκρυπτογραφήσεις μύθων με διαστημικά περιεχόμενο και νόημα, εντούτοις πές μου όταν την βρείς...

In anticipation of my resurrection...

skepticΜέλος
20/11/2005, 22:32:03
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο:
http://www.rense.com/general63/scars.htm

Πόλεμοι των πλανητών.

Αναφέρεται και στον Πλάτωνα και στη θεογονία του Ησίοδου...

"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke