ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
09/11/2007, 07:08:19

ειναι ντροπη για καποιους να κρυβουν το ονομα του Ενα Θεου, αλλα με γελοια επιχειρηματα τυπου Ψηλου, αυτο πραγματι συμβαινει...
και παλι ντροπη...

το ονομα Ιεχωβα, ο Ιδιος ο Δημιουργος το εχει δωσει στον εαυτο του.
ειναι γνωστο παγκοσμιως οτι το ονομα Ιεχωβα αντιπροσωπευει τον Δημιουργο...
αλλα εδω στην Ελλαδα, μαυρο σκοταδι, ελεω ορθοδοξιας.
ντροπη...

Ψηλε, εσυ δεν εχεις ονομα;
γιατι εχεις ονομα;
μηπως για να ξεχωριζεις;
ο Δημιουργος δεν πρεπει να ξεχωριζει, απο ολο αυτο τον συρφετο των 'δηθεν' θεων;
στην Ελλαδαρα του ελευθερου πνευματος, υπο τον φοβο των ρασοφορων, ντρεπωμαστε και φοβομαστε να αποκαλουμε τον Θεο μας με το ονομα του!!!

ελεος...

09/11/2007, 12:13:51
quote:
Schwabe: Ο ληστής, όπως είδαμε παραπάνω, εάν όντως είχε γνώσεις των παραδόσεων των ιουδαίων τότε ήξερε πως στο πρόσωπο του Ιησού δεν μπορούσε ποτέ να ήταν ο Μεσσίας των προφητών της Πεντατεύχου. Αλίμονο εάν γράφανε οι προφήτες ότι ο Μεσσίας θα έλθει για να……εξευτελιστεί επάνω σε έναν σταυρό αντί να σώσει το Ισραήλ!!

Κανείς μα κανείς ιουδαίος ποτέ δεν θα «ανέμενε» μια ταπείνωση! Είστε σοβαροί?

Οι ιουδαίοι αναμένανε έναν ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΕΣΣΙΑ, έναν ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, έναν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΕΣΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και όχι έναν ρακένδυτο που έμελε να καταλήξει ανάμεσα σε δυο ληστές κρεμασμένος.

Αυτός και ο λόγος που ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ, ενώ τάχα λέει πως τον…«αναγνώρισε ως Κύριο» ο Λουκάς, ο οποίος σημειωτέων και δεν γνώρισε ποτέ του τον Ιησού αλλά και δεν υπήρξε καν ιουδαίος αλλά εθνικός!!!

Αλήθεια, πιστεύετε πλέον ότι με αυτά τα ασύστολα ψεύδη, με αυτές τις κραυγαλέες πλαστογραφήσεις θα ξεγελάτε πλέον τον κόσμο?

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες..

-Κατ' αρχάς δηλώνεις Ιεχωβάς?
-Όντως περίμεναν έναν βασιλία για να τους ελευθερώσει! Βασιλιά επίγειο! ο Χριστός δεν ήρθε ως εγκώσμιος βασιλιάς να ελευθερώσει τους Ιουδαίους από κάπιον άλλον βασιλιά! Ο Χριστός ήρθε να ελευθερώσει όχι τους Ιουδαίους αλλά τον άνθρωπο! Αυτό όσοι το κατάλαβαν τον ακολουθουσαν για να σώσουν την ψηχή τους και όχι για να διώξουν τους Ρωμαίους! Ο ληστής λοιπόν στο σταυρό επάνω εκείνη τη στηγμή αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η ψυχή! ή έχεις αντήριση? οπότε και πουθενά να μην πίστευε λίγο έξυπνος να ήταν θα κρατούσε μία πισηνή! και λογικό ήταν να του ζητήσει να τον θυμηθεί όταν έλθει εις την βασιλεία του!
-Ο Χριστός δεν ήταν ρακένδυτος! Ρακένδυτο τον έκαναν για να τον εξευτηλίσουν! και με την αναστασή του, μάλον δεν τα κατάφεραν!
-Το ότι ζούσε ταπεινά, αυτό είναι μία ακόμη ένδειξη του προορσιμού του στον κόσμο! Αν θα ήθελε χλιδή άνετα θα την είχε κοντά στους Φαρισαίους!
-Το ότι εμφανίστηκε στους Ιουδαίαους δεν ήταν τυχαίο! Αν για π.χ. είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα δε νομίζω να είχε ποτέ σταυρωθεί! λόγω του ότι εμείς οη Έλληνες είμασταν πάντα κοντά στη διανόηση!

quote:
eidos: ειναι ντροπη για καποιους να κρυβουν το ονομα του Ενα Θεου, αλλα με γελοια επιχειρηματα τυπου Ψηλου, αυτο πραγματι συμβαινει...
και παλι ντροπη...

ντροπη...

-Είχες παέι και στα βαπτήσια? κράτησες μπομπονιέρα? και συ Ιαχωβάς είσαι? αν χρειαστώ αίμα? θα μου δώσεις? ή είσαι πολύ περήφανος? Αν δεχτεί επίθεση η Ελλάδα? θα πολεμήσεις? ή θα δεις πιο έξυπνα το πράγμα? θα πάρεις τη βίβλο σου και θα πεις: Δεν είναι ώρα για ηρωισμούς! ας πολεμήσουν οι άλλοι οι χαζοί!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

09/11/2007, 12:16:58
quote:

ειναι ντροπη για καποιους να κρυβουν το ονομα του Ενα Θεου, αλλα με γελοια επιχειρηματα τυπου Ψηλου, αυτο πραγματι συμβαινει...
και παλι ντροπη...

ντροπη...

Ψηλε, εσυ δεν εχεις ονομα;
γιατι εχεις ονομα;
μηπως για να ξεχωριζεις;
ο Δημιουργος δεν πρεπει να ξεχωριζει, απο ολο αυτο τον συρφετο των 'δηθεν' θεων;
στην Ελλαδαρα του ελευθερου πνευματος, υπο τον φοβο των ρασοφορων, ντρεπωμαστε και φοβομαστε να αποκαλουμε τον Θεο μας με το ονομα του!!!

ελεος...

Καλώς ήλθες και πάλι φίλε eidos,
Το όνομα το δικό μου με προσδιορίζει. Ο κόσμος με βλέπει, γνωρίζει τις ιδιότητές μου, ξέρει ποιος είμαι.
Γνωρίζει πως ο Κώστας Τ...... είναι το συγκεκριμένο άτομο που βλέπει κάθε μέρα.

Το Θεό ποιος τον είδε; Όταν λες Ιεχωβάς έχεις εμπρός σου μια συγκεκριμένη εικόνα;

Αν δεν απατώμαι, οι εβδομήκοντα, μετέφρασαν το Ιεχωβά ως Κύριος.
Το Κύριος είναι τίτλος και όχι όνομα.

Πώς είναι δυνατόν να δώσεις ένα όνομα σε αυτόν που είναι Αχώρητος, Άκτιστος, ......;

Τα ονόματα είναι δημιούργημα της δικής μας συμβατότητας.
Ο Θεός, ο ένας Θεός, δεν υπόκειται στη δική μας συμβατότητα.
Μόνο με την ενσάρκωσή του, την ενανθρώπισή του έγινε σε εμάς “οικείος” και απέκτησε ένα όνομα.

Για αυτό το λόγο, ο Θεός Πατήρ δεν εικονίζεται, διότι κανείς ποτέ δεν τον είδε. Τον Ιησού όμως τον είδαν και γι' αυτό τον εικονίζουν, ως άνθρωπο.

Το να εικονίζεις το Θεό ή να του δίνεις όνομα είναι ειδωλολατρικό.

Ο Ιησούς εικονίζεται ως άνθρωπος, στον οποίο συνυπήρχε και η Θεϊκή υπόσταση. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

samuel1974Μέλος
09/11/2007, 12:19:27
@ schwabe

Το αν το 53 κεφ. του Ησαϊα αναφέρεται στο Μεσσία (βραχίων του Κυρίου) ή στον Ντέϊβιντ Κόπερφηλντ. Μπορείς να το κρίνεις, να το ζυγίζεις και να το σκεφτείς, όπως και ο καθένας απο εμάς για τον εαυτό του.

Εάν βλέπεις όμως και δε θες να δεις, επειδή δεν σε βολεύει προφανώς αυτό που βλέπεις, τότε αυτό είναι άλλη ίστορια...

Όσο για τη βασιλεία των Ουρανών.

Το "υιοί θεού" είναι ισχνό επιχείρημα. Εάν διάβασες τα εδάφια που αναφέρονται στο Μεσσία (Ησ. 9:6-7, Ιεζ. 37:25, Δαν. 7:13) θα καταλάβεις ότι δεν προκειται για έναν απλό βασιλιά, αλλά για κάποιον ΑΙΩΝΙΟ βασιλιά με αιώνιο βασίλειο. Πολλοί επομένως οι γιοί του Θεού, αλλά ΕΝΑΣ ο αιώνιος βασιλιάς.

"Ψαλμ. 13: 2 Κύριος εκ του ουρανού διέκυψεν επι τους υιούς των ανθρώπων του ιδείν ει εστι συνιων η εκζητων τον Θεον. 3 πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ουκ εστι ποιών χρηστότητα, ουκ έστιν έως ΕΝΟΣ."

Επομένως, αυτός ο Ένας, ο άνθρωπος, που είναι και ο αιώνιος βασιλιάς (Ησ. 9:6-7, Ιεζ. 37:25, Δαν. 7:13) και στον οποίο αναφέρονται σχεδόν τα μίσα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, είναι και ο ΕΝΑΣ Θεός της ΜΙΑΣ Ουράνιας Βασιλείας (Ψαλμ. 9:37, 144:11). Η Ουράνια Βασιλεία λοιπόν δεν είναι συνεταιρισμός Θεού-Μεσσία, ούτε υπάρχουνε δύο βασιλιάδες, όπως στην Σπάρτη, ούτε επίσης είναι άλλη η αιώνια Βασιλεία του Θεού και άλλη εκείνη του Μεσσία. Ο ΕΝΑΣ Βασιλιάς της ΜΙΑΣ Αιώνιας Βασιλείας, είναι ταυτόχρονα ο Θεός και ο Μεσσίας, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

@ eidos

Είσαι σίγουρος, ότι ο Θεός είπε ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ στο Μωϋσή για να ξεχωρίζει απο τους άλλους Θεούς;;

Θυμάσαι τι γράφει μετά η Βίβλος, για το τι είπε ο Θεός στο Μωϋσή, όταν ο Μωϋσής αμφέβαλλε για τις ρητορικές του ικανότητες;;;
Εξ. 3:11
"ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΣ ΕΔΩΚΕ ΣΤΟΜΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ Η ΤΙΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟΝ ΕΥΛΑΛΟΝ Η ΤΟΝ ΚΩΦΟΝ Η ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟΝ ΟΥΧΙ ΕΓΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ"

Γιατί το είπε αυτό με τον τυφλό ο Θεός;;

Εκτός απο τον Τωβίτ, που ο Αρχάγγελος Ραφαήλ τον θεράπευσε απλά απο εναν καταρράκτη, που τον ενοχλούσε στο να δει μακριά, ξέρεις να έχει γίνει πουθενα θεραπεία τυφλού (γκαβού τελείως) στην Παλαιά Διαθήκη;;;

Λέει ψέμματα ο Θεός;;;

ΟΧΙ ΔΕ ΛΕΕΙ

Αυτό με το τυφλό έγινε στην Καινή Διαθήκη, και συγκεκριμένα ήτανε η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού απο τον Χριστό.

Ιωάνν. 9:1 "Kι ενώ βάδιζε, είδε έναν άνθρωπο που είχε γεννηθεί τυφλός..."

Απο που ερχότανε ο Χριστός και είδε τον τυφλό;;

Απο τη συναγωγή. Ιωάνν. 8:59 "...ο Iησούς έγινε άφαντος και βγήκε από το ναό περνώντας από αναμεσά τους, κι έτσι αναχώρησε."

Τι είχε πει στη συναγωγή;;
8:58 "Σας πληροφορώ και μάθετέ το, πως πριν καν υπάρξει ο Aβραάμ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ."

Δες τα σημεία των Γραφών!

Το είπε για να ξεχωρίσει ή για να ταυτιστεί με κάποιον Άλλον, που εκτέλεσε το έργο Του;;

09/11/2007, 16:43:42
europaios2:
«-Κατ' αρχάς δηλώνεις Ιεχωβάς?»

Όχι φίλτατε, δεν είμαι Ιεχωβάς. Έλλην, απλός Έλλην…

europaios2:
«Ο Χριστός ήρθε να ελευθερώσει όχι τους Ιουδαίους αλλά τον άνθρωπο!»

Έτσι φαίνεται θα λέγαμε, αν και δεν διακρίνεται από πουθενά ότι θεωρούσε την αποστολή του ως οικουμενική δράση, αλλά πολύ περισσότερο αποστολή για τον λαό του.

Τον είδες ποτέ του να πατάει σε γη απερίτμητων? Τον είδες ποτέ του να επισκέπτεται έθνος άλλο?

Όμως, το θέμα δεν είναι τι πίστευε ο Ιησούς, αλλά εάν ήταν ο Μεσσίας των προφητών της Πεντατεύχου. Και αυτός ο Μεσσίας, δεν ήταν.

europaios2:
«Ο ληστής λοιπόν στο σταυρό επάνω εκείνη τη στηγμή αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η ψυχή! ή έχεις αντήριση?»

Και μάλιστα μεγάλη!

Τρεις ευαγγελιστές, και το σημαντικότερο φυσικά, τρεις εκ των μαθητών του Ιησού, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ», αλλά αυτό τάχα το γνωρίζει ο Λουκάς, ο οποίος και ιουδαίος δεν ήταν άλλα και ποτέ του δεν γνώρισε τον Ιησού!

Γιατί να πιστέψουμε έναν που δεν γνώρισε τον Ιησού και όχι τους μαθητές του παρακαλώ? Γιατί να μην ακούσουμε την πλειοψηφία?

europaios2:
«Ο Χριστός δεν ήταν ρακένδυτος! Ρακένδυτο τον έκαναν για να τον εξευτηλίσουν! και με την αναστασή του, μάλον δεν τα κατάφεραν!»

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι φόραγε ιδιαίτερα προσεγμένα ενδύματα, και εκ του γεγονότος ότι ήταν άνεργος και από φτωχική προέλευση δεν μπορούμε να υποθέσουμε κάτι άλλο. Η δε ανάσταση, είναι άλλη ιστορία..

europaios2:
«Το ότι ζούσε ταπεινά, αυτό είναι μία ακόμη ένδειξη του προορσιμού του στον κόσμο! Αν θα ήθελε χλιδή άνετα θα την είχε κοντά στους Φαρισαίους!»

Και τότε υπήρχαν πολλοί ιουδαίοι που ζούσαν ταπεινά στην έρημο, τότε και τώρα υπήρχαν και υπάρχουνε ταπεινοί ιερείς. Και λοιπόν? Από πού και ως που σημαίνει η ταπεινότητα………….Θεότητα παρακαλώ??

europaios2:
«Το ότι εμφανίστηκε στους Ιουδαίαους δεν ήταν τυχαίο! Αν για π.χ. είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα δε νομίζω να είχε ποτέ σταυρωθεί! λόγω του ότι εμείς οη Έλληνες είμασταν πάντα κοντά στη διανόηση!»

Πολλοί περιφέρονταν εκείνες τις εποχές στην Ιουδαία και θεωρούσαν τον εαυτό τους τον αναμενόμενο Μεσσία. Όμως, κανείς δεν υπήρξε ο Μεσσίας των προφητών διότι καμία προφητεία δεν ολοκληρώθηκε εις το πρόσωπο κανενός.

Ούτε φυσικά και στον Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη.

Στην Ελλάδα ήρθε ο Παύλος, και γνωρίζεις την απάντηση που έλαβε κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα..

eidosΜέλος
09/11/2007, 17:01:29
ψηλε,

ολοι στη ζωη μας εχουμε μια δευτερη ευκαιρια, καποιοι εχουν και τριτη...

σε προκαλω να εκμεταλευτεις την οποια παραπανω ευκαιρια σου δινεται, και να ανοιξεις τα ματια και τα αυτια σου σε αυτο που ειναι η αληθεια.

το ονομα Ιεχωβα σου επαναλαμβανω οτι ο ιδιος ο Δημιουργος το εδωσε στον Εαυτο του.
ειναι το μονο ονομα που ταιριαζει μονο σε Αυτον.

Ιεχωβα= Αυτος κανει να γινει.

δεν εχει νοημα να προσπαθεις να μας πεισεις οτι ο Θεος δεν χρειαζεται ονομα, η οτι το να δωσουμε ονομα στον Θεο ειναι ειδωλολατρια...
τα επιχειρηματα ειναι αστεια.

αμφισβητεις κατι που δεν αμφισβητειτε απο κανεναν (με στοιχειωδη γνωσεις) στον κοσμο.

οτι δηλαδη ο Θεος των Εβραικων Γραφων ειναι ο Ιεχωβα.
πιστευεις εσυ οτι ο γεννημενος Εβραιος Χριστος πιστευε σε καποιον αλλο Θεο; οχι τον Ιεχωβα; και οταν παρεθετε αποσπασματα απο τις Εβραικες Γραφες που περιειχαν το Ονομα, λες να φοβοταν να το πει;

αυτο που συνεβη ειναι απλο:
ο Σατανας, ο μεγαλος εχθρος του Δημιουργου, (και οντας ο ιδιος ενας θεος, δηλαδη ισχυρος) θελωντας να κλεψει τη δοξα του Ενα Θεου Ιεχωβα, σκοπιμως προσπαθησε να αποκρυψει ανα τους αιωνες αυτο το Ονομα.
και ο ιδιος δημιουργησε αλλους ψευτικους θεους (Διας, Βααλ, Μαρδωκ, Ερμης) ωστε να προκαλεσει συγχηση (και το καταφερε)

οι ιδιοι οι Ιουδαιοι μετα τον 4ο π.κ.χ. αιωνα, αρχισαν να αλλαζουν το ονομα Ιεχωβα, απο της μεταφρασεις τους, λογω δεισιδαιμονιας. (χρησιμοποιησαν το Αδωναι, το Ελωαχ, το Κυριος)

η Ορθοδοξια σημερα κρυβει το ονομα Ιεχωβα, για τον πολυ απλο λογο, οτι δεν θελει να ταυτιστει με ενα Θεο που ηταν των Εβραιων (οπως λαθος πιστευει) και επομενως προτιμητεο θεωρηθηκε το Ιησους, που ειναι και ελληνικο (Γιεχοσουα στα Εβραικα).
επισης αυτο βολεψε οσον αφορα την τριαδικοτητα του Θεου.
ονοματισαν αυτον που ειδαν.
και βεβαια το πιο σπουδαιο: που να διανοηθουν οι ρασοφοροι να δεχτουν το Ονομα Ιεχωβα, εφοσον αυτο το ονομα σημερα, το φερνουν μονο οι Μ.τ.Ι. και βεβαια πως να δεχτουν να ταυτιστουν με καποιους που μισουν;

αν εχεις την δυνατοτητα να ταξιδεψεις στην Ευρωπη πηγαινε στη Κοπεγχαγη για παραδειγμα, οπου υπαρχει ναος με το τετραγραμματο στη μετωπη, και σε πολλους αλλους ναους επισης.
προσωπικα το εχω δει. (στην Κοπεγχαγη)

ας μην μιλησουμε αλλο για αυτο, γιατι ειναι σαν, ολοι εσεις οι αιρετικοι της Βιβλου, με τα λεγωμενα σας περι του Ονοματος, ειναι λοιπον σαν να ανοιγεται μια τρυπα και να πεφτεται μονοι σας μεσα.

(παρεπιπτοντως: "αληθεια σου λεω σημερα, θα εισαι μαζι μου στον παραδεισο"
ο Ιησους οταν πεθανε και για μερη τριων ημερων ηταν στον Αδη=ταφο.
οταν αναστηθηκε πηγε στον ουρανο πλαι στον Πατερα του.
δεν πηγε σε κανενα παραδεισο, γιατι ο παραδεισος απο την εποχη του Αδαμ επαψε να υπαρχει (πιθανον να υπηρχε μεχρι τον κατακλυσμο του Νωε)
παραδεισος θα ξαναγινει η γη μας μετα τον Αρμαγεδωνα, και τοτε ο αναστημενος ληστης θα βρεθει εκει, μαζι με τον Μεσσιανικο Βασιλια, τον Ιησου Χριστο)

09/11/2007, 17:26:04
samuel1974:
«Εάν βλέπεις όμως και δε θες να δεις, επειδή δεν σε βολεύει προφανώς αυτό που βλέπεις, τότε αυτό είναι άλλη ίστορια..»

Αυτός ο οποίος προσθέτει λέξεις στο αρχικό κείμενο, αυτός ο οποίος αρέσκεται στα όσα ο Βάμβας γράφει, είσαι εσύ και όχι εγώ. Επειδή σου δείχνω τις παραποιήσεις που διαρκώς επιχειρείς, δεν φταίω εγώ. Φρόντισε να είσαι πιο ειλικρινείς.

samuel1974:
«Το "υιοί θεού" είναι ισχνό επιχείρημα. Εάν διάβασες τα εδάφια που αναφέρονται στο Μεσσία (Ησ. 9:6-7, Ιεζ. 37:25, Δαν. 7:13) θα καταλάβεις ότι δεν προκειται για έναν απλό βασιλιά, αλλά για κάποιον ΑΙΩΝΙΟ βασιλιά με αιώνιο βασίλειο.»

Μπούρδες χριστιανικές!

Στην αρχή προσπαθούσες να μας πεις ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας και θεάνθρωπος επειδή αποκαλείται ως «Υιός του Θεού». Σου απέδειξα ότι ως «Υιός του Θεού» όμως αναφέρονται πολλοί και όχι μόνο ο Ιησούς!

Μετά προσπάθησες να μας πείσεις ότι μιας και ο προφήτης τον χαρακτηρίζει ως Θεό, έ τότε είναι και ο ένας Θεός ως ενσαρκωμένος. Σου απέδειξα όμως ότι ως ΘΕΟΥΣ αποκάλεσε ο ίδιος ο Θεός δια του προφήτη του όλους τους αγαπημένους και εκλεκτούς του!

Σου ζήτησα να μου υποδείξεις ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ», και φυσικά έβγαλες την μούγκα, σου ζήτησα να μου αποδείξεις ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΘΝΗΤΟΣ, και πάλι έβγαλες την μούγκα, και τέλος, σου ζήτησα να μου δείξεις ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ ΣΕ ΣΑΡΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, και φυσικά για μια ακόμη φορά έβγαλες την απόλυτη μούγκα!

Τώρα, μιας και δεν σου έμεινε τίποτα πια να πιαστείς, άρχισες να…..χαριεντίζεσαι με την προσθήκη του…..ΑΙΩΝΙΟΥ Βασιλιά! Δεν μου λες, πόσο απελπισμένος πρέπει να είσαι τελικά?

samuel1974:
«Ψαλμ. 13: 3 πάντες εξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν, ουκ εστι ποιών χρηστότητα, ουκ έστιν έως ΕΝΟΣ." Επομένως, αυτός ο Ένας, ο άνθρωπος, που είναι και ο αιώνιος βασιλιάς και στον οποίο αναφέρονται σχεδόν τα μίσα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, είναι και ο ΕΝΑΣ Θεός της ΜΙΑΣ Ουράνιας Βασιλείας»

Καλά, μιλάμε ότι έχεις ήδη αρχίσει και παραληρείς άνθρωπε μου!!!!

Δεν μου λες, μήπως πρέπει να πας και πάλι στα θρανία να μάθεις ελληνική γλώσσα?? Το κείμενο λέει «ουκ έστιν έως ενός» (και φυσικά πονηρέ δεν γράφεται στα κεφαλαία στο πρωτότυπο!), και όχι……ΤΟΥ ΕΝΟΣ!!!

Αντιλαμβάνεσαι την «μικρή» διαφορά από το «έως του ενός» και αυτό που εσύ πάλι προσπαθείς να μας περάσεις, ότι δηλαδή τάχα γράφει «του ενός»??

Ο Ψαλμός 13 σε αυτό τον στίχο λέει πολύ απλά τα εξής: «όλοι τους παρέκλιναν (έχασαν τον δρόμο τους), όλοι τους κατάντησαν ακάθαρτοι, δεν υπάρχει κανείς που πράττει καλό, κανείς, έως και του ενός αυτών».

Με άλλα λόγια, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΝΥΞΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΤΟΥ ΕΝΟΣ» ΠΟΥ ΕΣΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ, αυτός και ο λόγος που η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνει ειδική μνεία σε αυτό το σημείο και τονίζει επακριβώς αυτό που εγώ γράφω φίλτατε Σαμουήλ με τα φθηνά σου κόλπα.

Κοίτα λοιπόν τι γράφει το πρωτότυπο και τι γράφει η υποσημείωση, και πάρτο χαμπάρι ότι όσο επιχειρείς με ψέματα τόσο χειρότερα θα εκτίθεσαι δημοσίως:

{3 πάντες ἐξέκλιναν, ἅμα ἠχρειώθησαν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός*}

{* τάφος ἀνεῳγμένος ὁ λάρυγξ αὐτῶν, ταῖς γλώσσαις αὑτῶν ἐδολιοῦσαν· ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν, ὧν τὸ στόμα ἀρᾶς καὶ πικρίας γέμει, ὀξεῖς οἱ πόδες αὐτῶν ἐκχέαι αἷμα, σύντριμμα καὶ ταλαιπωρία ἐν ταῖς ὁδοῖς αὐτῶν, καὶ ὁδὸν εἰρήνης οὐκ ἔγνωσαν· οὐκ ἔστι φόβος Θεοῦ ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν αὐτων.}

Σαμουήλ σου συνιστώ να σοβαρευτείς, να αφήσεις τις παπαγαλίες και τις αντιγραφές, διότι πας από το κακό στο χειρότερο!

urbanΝέο Μέλος
09/11/2007, 23:02:43

Ψηλός:"Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μπορέσεις εσύ ή οποιοσδήποτε να δώσει ένα όνομα;"

Εγώ; Όχι βέβαια. Αλλά, το έδωσε ο ίδιος ο Θεός (γιατί δε φαίνεται να διαφωνεί κανείς σ’ αυτό τελικά ) Κι αφού εσύ τον σέβεσαι τόσο, γιατί δεν τον αποκαλείς όπως το ζήτησε;

Ψηλός:"Το όνομα το δικό μου με προσδιορίζει. Ο κόσμος με βλέπει, γνωρίζει τις ιδιότητές μου, ξέρει ποιος είμαι.
Το Θεό ποιος τον είδε; Όταν λες Ιεχωβάς έχεις εμπρός σου μια συγκεκριμένη εικόνα;"

Γιατί, για να ονομάσεις κάτι πρέπει να έχεις την εικόνα του; Να το βλέπεις με τα μάτια σου; (ας μην αρχίσω χαζά παραδείγματα, η απάντηση είναι προφανής)
Όσο για τις συγκεκριμένες ιδιότητες.. πλάκα μου κάνεις; Ακόμη κι αν δεν ήξερα,τις έμαθα! Άκτιστος, Άναρχος, Αχώρητος, Αόρατος, Απερίγραπτος, Αγέννητος, ........... Κι αυτά είναι λίγα.. τόσα επίθετα και τόσοι χαρακτηρισμοί στις γραφές… Θέλω να πώ πως αυτά δεν με πείθουν πως είναι λάθος να αναφέρουμε τον Θεό με τ’ όνομα του..

Ψηλός:"Αν δεν απατώμαι, οι εβδομήκοντα, μετέφρασαν το Ιεχωβά ως Κύριος"

Μα το Ιεχωβά δεν σημαίνει Κύριος! Αν αποφάσιζαν να το μεταφράσουν στα ελληνικά απλώς και μόνο, δε θα είχα καμία αντίρηση. Βεβαίως να μην χρησιμοποιείται το Ιεχωβά και να τον λέμε «αυτός που Είναι». Αλλά αντικατέστησαν μια πρόταση με κάτι εντελώς άλλο. Γιατί;

Ψηλός: "Το να εικονίζεις το Θεό ή να του δίνεις όνομα είναι ειδωλολατρικό."

Στο θόλο της εκκλησίας μας, έχουμε τοιχογραφία τον Θεό. Πάνε κι έρχονται παπάδες, αρχι-παπάδες, ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να τους πει ότι είναι λάθος.. anyway.

Ευχαριστώ

10/11/2007, 01:22:27
quote:

Ψηλός:"Είναι δυνατόν, λοιπόν, να μπορέσεις εσύ ή οποιοσδήποτε να δώσει ένα όνομα;"

Εγώ; Όχι βέβαια. Αλλά, το έδωσε ο ίδιος ο Θεός (γιατί δε φαίνεται να διαφωνεί κανείς σ’ αυτό τελικά ) Κι αφού εσύ τον σέβεσαι τόσο, γιατί δεν τον αποκαλείς όπως το ζήτησε;

Και βέβαια διαφωνούμε σε αυτό και ίσως και σε πολλά άλλα.
Σε παρακαλώ να μου υποδείξεις πότε και που ζήτησε ο Θεός να το αποκαλούν με κάποιο όνομα.

quote:

Ψηλός:"Το όνομα το δικό μου με προσδιορίζει. Ο κόσμος με βλέπει, γνωρίζει τις ιδιότητές μου, ξέρει ποιος είμαι.
Το Θεό ποιος τον είδε; Όταν λες Ιεχωβάς έχεις εμπρός σου μια συγκεκριμένη εικόνα;"

Γιατί, για να ονομάσεις κάτι πρέπει να έχεις την εικόνα του; Να το βλέπεις με τα μάτια σου; (ας μην αρχίσω χαζά παραδείγματα, η απάντηση είναι προφανής)

Αν τα παραδείγματα ήταν προφανή, θα τα είχες παρουσιάσει.
Είναι δυνατόν να δώσεις όνομα σε κάτι το απροσδιόριστο; Υπάρχει τρόπος να προσδιορίσεις το Θεό με μια λέξη;
Το όνομα είναι ένας χαρακτηρισμός. Το όνομα το χρησιμοποιούμε για να διακρίνουμε ένα πρόσωπο ή μια ομάδα από το σύνολο των ομοίων του.
Ποια λέξη θα ήταν ικανή να χαρακτηρίσει ή να προσδιορίσει το Θεό Πατέρα;

quote:

Όσο για τις συγκεκριμένες ιδιότητες.. πλάκα μου κάνεις; Ακόμη κι αν δεν ήξερα,τις έμαθα! Άκτιστος, Άναρχος, Αχώρητος, Αόρατος, Απερίγραπτος, Αγέννητος, ........... Κι αυτά είναι λίγα.. τόσα επίθετα και τόσοι χαρακτηρισμοί στις γραφές… Θέλω να πώ πως αυτά δεν με πείθουν πως είναι λάθος να αναφέρουμε τον Θεό με τ’ όνομα του..

Μα «τα επίθετα και οι τόσοι χαρακτηρισμοί» δεν μπορούν να πάρουν τη θέση του ονόματος του Θεού, καταλαβαίνεις;
Ποιο είναι το όνομα του Θεού; Ποιο από όλα;
Ακόμη κι αν υιοθετήσουμε ένα, σε τι θα μας βοηθήσει αυτό στην κοινωνία μαζί Του που είναι και ο σκοπός το κάθε πιστού;

quote:

Ψηλός:"Αν δεν απατώμαι, οι εβδομήκοντα, μετέφρασαν το Ιεχωβά ως Κύριος"

Μα το Ιεχωβά δεν σημαίνει Κύριος! Αν αποφάσιζαν να το μεταφράσουν στα ελληνικά απλώς και μόνο, δε θα είχα καμία αντίρηση. Βεβαίως να μην χρησιμοποιείται το Ιεχωβά και να τον λέμε «αυτός που Είναι». Αλλά αντικατέστησαν μια πρόταση με κάτι εντελώς άλλο. Γιατί;

Μα τη μετάφραση δεν την έκαναν Έλληνες για να υποπτευθούμε ότι επίτηδες αλλοίωσαν το όνομα.
Μητρική τους γλώσσα ήταν και γνώριζαν πως έπρεπε να αποδώσουν το Ιεχωβά στα ελληνικά. Δες, επίσης, πώς μετέφρασαν και το «Κύριος Σαβαώθ» που θα πει Κύριος των Δυνάμεων.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως το «Ιεχωβά» δεν είναι το όνομα του Θεού, ένα όνομα όπως εμείς το εννοούμε σήμερα;

quote:
Ψηλός: "Το να εικονίζεις το Θεό ή να του δίνεις όνομα είναι ειδωλολατρικό."

Στο θόλο της εκκλησίας μας, έχουμε τοιχογραφία τον Θεό. Πάνε κι έρχονται παπάδες, αρχι-παπάδες, ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να τους πει ότι είναι λάθος.. anyway.

Ευχαριστώ

Στο Θόλο της Εκκλησίας μας έχουμε την εικόνα του Χριστού Θεού Παντοκράτορα. Ο Χριστός απεικονίζεται ως άνθρωπος διότι τον είδαμε. Οπότε, δεν χρειάζεται να διορθώσει κάποιος τους «παπάδες και τους αρχι-παπάδες».
Ο Θεός πατέρας δεν απεικονίζεται πουθενά ως Θεός Πατέρας.
Όσες τυχόν απεικονίσεις βρίσκουμε, κατά καιρούς, να πωλούνται αριστερά και δεξιά, που τον θέλουν ως σεβάσμιο ασπρομάλλη γέροντα δεν αποτελούν μέρος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης και είναι ειδωλολατρικής προέλευσης.
Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η υπερχιλιετής παράδοση των θεοφώτιστων Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας.

franandy2001Μέλος
10/11/2007, 01:37:12
Αγαπητε eidos
Διαβασε χωρις εγωισμο προσεκτικα προς εβραιους επιστολη. Εκει μας διευκρινιζη ο αποστολος παυλος για τον κυριον ημων. Ιησουν Χριστον. Εαν ειναι αγγελος η ο ενσαρκωμενος λογος του Θεου. Βλεπω ποσο πιστος εισαι και σου ευχομαι να βρις την αληθεια.
φιλικα ανδρεας