- ΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ο σκοπός της δημιουργίας του κεντρικού όντος είναι να επιτρέψει στη δύναμη του Λόγου να ακτινοβολείται μέσα απ’ αυτόν τον κόσμο, και μία τέτοια ακτινοβολία θα ήταν αδύνατη αν ο εγωισμός συνεχιζόταν. Από την άλλη, χωρίς τον εγωισμό δε θα μπορούσε ποτέ να εδραιωθεί ένα ισχυρό κέντρο.
Κάτω από το φως ετούτης της αναλογίας βλέπουμε ότι ακόμα και οι χειρότερη από τις ιδιότητες στην κατάλληλη στιγμή έχει τη σωστή της θέση στο σχήμα της εξέλιξης. Είναι ανώφελο να αγανακτούμε με τους ανθρώπους που είναι εγωιστές, επειδή η συμπεριφορά τους δείχνει ότι εκείνο που για τον άγριο ήταν αναγκαίος τρόπος ζωής συνεχίζει και τώρα σε πολιτισμένες συνθήκες. Μία πιο σοφή στάση προς τον εγωιστή είναι να τον θεωρούμε σαν αναχρονισμό, ένα υπόλειμμα της άγριας προϊστορικής κατάστασης, έναν άνθρωπο που έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη.
Στον κοινό άνθρωπο το αιτιατό σώμα δεν είναι ακόμα πλήρως ενεργό και, κατά συνέπεια, είναι ενεργοποιημένη μόνο εκείνη η ύλη η οποία ανήκει στο τρίτο υποεπίπεδο του νοητικού επιπέδου. Όμως, όπως το Εγώ αναπτύσσει τις λανθάνουσες δυνατότητές του κατά τη μεγάλη διαδρομή της εξέλιξής του, η ανώτερη ύλη ενεργοποιείται σταδιακά. Αλλά μόνο στους τέλειους ανθρώπους που εμείς αποκαλούμε Μυημένους ή Δασκάλους αναπτύσσεται πλήρως.
Τέτοιοι είναι μόνο όσοι έχουν ξεπεράσει τη δίψα για εξουσία, μόνο όσοι δεν ορίζουν εαυτούς ως Δασκάλους, αλλά αναγνωρίζονται ως τέτοιοι από τους μαθητές τους.
Κάνω αυτή τη νέα παρέμβαση στο θέμα κατά πρώτο λόγο για να πω στον αγαπητό Δημήτρη ότι δεν υπάρχει φυσικά λόγος να ζητά συγγνώμη για την αναφορά του, τουλάχιστον όσον αφορά στο δικό μου όνομα και ίσα ίσα θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια...Θεωρώ πάντως ότι σαφώς και όλα τα μέλη αξίζουν της ίδιας προσοχής από τη συντονιστική ομάδα και τους διαχειριστές του χώρου και ότι δεν πρέπει να γίνονται κανενός είδους διακρίσεις ως προς αυτό.
Το άλλο θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει—και συμφωνώ με το Δημήτρη σ’ αυτό—και το οποίο είναι ένα θέμα γενικότερο από εκείνο των αρμοδιοτήτων των συντονιστών, που συζητάμε εδώ. Για να καταδείξω το πρόβλημα αυτό έφερα μάλιστα και δύο συγκεκριμένα παραδείγματα κι έθεσα κι ένα ερώτημα προς τους συντονιστές, το οποίο όμως ακόμη παραμένει αναπάντητο. Θα ‘θελα ακόμη να πω ότι στο θέμα αυτό σκοπός δεν είναι να «πυροβολήσουμε» τους συντονιστές ή τους διαχειριστές του Esoterica—για να σταθώ σε μια φράση του αγαπητού Lorenzo—αλλά να ανιχνεύσουμε τις παραμέτρους του προβλήματος και να αναζητήσουμε πιθανές λύσεις. Διότι, μπορεί να είναι πολύ βολική μια τακτική του να καλύπτουμε το όποιο πρόβλημα, σίγουρα όμως δεν είναι και η πλέον αποτελεσματική. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ πολύ σημαντικό το διάλογο που άνοιξε στο τόπικ αυτό από τον αγαπητό φίλο AVATARGR, είναι δε ιδιαίτερα τιμητικό γι’ αυτόν που, ως συντονιστής του χώρου, ζητά και την άποψη των μελών του Esoterica για το συντονιστικό έργο.

quote:wolfowitz
η ποιοτητα του φορουμ ειναι στα χερια των μελων του και οχι των συντονιστων
θελει Αρετη και Τολμη η Ελευθερια ομως, ε?
.
προτεινω vril και wolfowitz για συντονιστες ![]()
προτεινω επισης ψηφοφοριες στα τοπικ - γιατι δεν εχει το εσωτερικα ακομη αυτην την δυνατοτητα?
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Nossoforos η επίπεδη ρηχή ανάλυση του προφανούς είναι αυτό για το οποίο μίλησα και συ το επιβεβαίωσες περίτρανα. Το όμοιο δεν είναι Ίδιο φίλτατε!
Φίλε Δημήτρη,
Χωρίς σύστημα διοίκησης δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.. Χωρίς ιεράρχηση προτεραιοτήτων είναι μόνο οι νεκροί. Όταν τεθεί σε λειτουργία ο εγκέφαλος αυτόματα τίθεται κ η Σκέψη κι οι σκέψη λειτουργεί με ιεράρχηση προτεραιοτήτων.. Αυτά όσον αφορά τον εαυτό μας και μόνο, πόσο μάλλον όταν ομιλούμε για κοινωνία ανθρώπων!! Φίλε μου άλλο η Ελευθερία κι άλλο η ελευθεριότητα.. κι όταν κρίνουμε ας έχουμε κι ένα ίχνος έστω αμφιβολίας για την ορθότητα των λόγων μας.. Ας μη ξεχνάμε το γνωστό: ό,τι όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…
Αν ακούσουμε και την άλλη άποψη κι αν εκφραστούμε αργότερα δεν νομίζεις ότι θα είναι πιο δίκαιο???..
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius
quote:nossoforos
σε καμιά περίπτωση δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ'έξω...
δεν ξεχνώ τα λόγια που είπα στο παρελθόν και μάλιστα σε αξιόλογα μέλη(βλ.JOHNNY και SCEPTIC)και φυσικά ευχαριστώ το φόρουμ που δεν έκανε αυτό που μου άρμοζε...να με διαγράψει.
ωστόσο προσπαθώ να επανορθώσω με μια πιο αξιοπρεπή συμμετοχή...και ο λόγος που το κάνω αυτό είναι ότι όπως και να'χει,το φόρουμ το αγάπησα.
φιλε μου, εδωσες ενα μαθημα καλης συμπεριφορας τοτε με την συγνωμη σου, κατι που δεν συνηθιζεται, και η περεταιρω συμμετοχη σου το επιβεβαιωσε!
μια διαφωνια εχω μονο: ολα τα μελη ειναι αξιολογα!
γι αυτο το αγαπησες το φορουμ! ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
ΘΕΛΩ ΚΑΤ΄ ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Gabriel ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ..
quote:ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ...
Όμως, όπως το Εγώ αναπτύσσει τις λανθάνουσες δυνατότητές του κατά τη μεγάλη διαδρομή της εξέλιξής του, η ανώτερη ύλη ενεργοποιείται σταδιακά. Αλλά μόνο στους τέλειους ανθρώπους που εμείς αποκαλούμε Μυημένους ή Δασκάλους αναπτύσσεται πλήρως.Τέτοιοι είναι μόνο όσοι έχουν ξεπεράσει τη δίψα για εξουσία, μόνο όσοι δεν ορίζουν εαυτούς ως Δασκάλους, αλλά αναγνωρίζονται ως τέτοιοι από τους μαθητές τους.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ nossoforos ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ "ποινικό μητρώο" ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ geox ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ....
ΕΠIΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΜ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ geox ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ????
ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ....
ΦΙΛΗ kswtikoula ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Στο θέμα μας, νομίζω ότι οι συντονιστές κάνουν ότι μπορούν. Φοβάμαι ότι δεν είμαστε και οι πιό εύκολοι συνομιλητές. Εγώ αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουμε εμείς τα απλά μέλη πότε οι απαιτήσεις μας είναι λογικές και πότε δεν είναι.
Μετά ίσως δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί ένα θέμα να κλείνει για την δική μας προστασία και την προστασία του φόρουμ. Είναι θέμα πρόληψης, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ, ή τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω.
Στην ερώτηση "μα τι κάνει ο admin;" η γνώμη μου -μπορεί και να πέφτω έξω- είναι ότι ο admin περιμένει να δει μπας και βγάλουμε μόνοι μας άκρη, από την μεταξύ μας συζήτηση και να μιλήσει μετά.
Ζητάμε αλλαγές από τους υπεύθυνους αλλά εμείς οι ίδιοι αλλάξαμε σε τίποτα; Μιλάμε για νέα αρχή (δανείζομαι τον τίτλο του θέματος της Αφροδίτης), αλλά εμείς έχουμε ειλικρινή διάθεση για αυτή την νέα αρχή; Και αν ναι, ποιά είναι η δική μας νέα αρχή;
Μήπως θέλουμε να αλλάξουν οι άλλοι -δηλαδή να έρθουν με τα νερά μας- ενώ εμείς δεν γουστάρουμε να αλλάξουμε στο παραμικρό;
Αγαπητέ allzzaro ελπίζω η πρόταση σου για "Πρόεδρο" και "Αντιπρόεδρο" να είναι μέσα στα πλαίσια του χιούμορ, έτσι;!
Την πρόταση του jonnie για τις ψηφοφορίες στα τόπικ την έχω σκεφτεί και όντως λειτουργεί ως ένα σημείο (φτάνει να μην μπορούν οι κολλημένοι να μπαίνουν και να ψηφίζουν οι ίδιοι τα θέματα τους! LOL)
Το αυτό ισχύει και για την πρόταση του nossoforou με τις τελίτσες κάτω από το nickname. Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν έχουμε την ζητούμενη ωριμότητα αλλά και θα μπλέξουμε με το ποιός ψήφισε ποιόν και γιατί.
Μάλλον θα χειροτερέψουν την κατάσταση.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΦΙΛΕ ΑVATARGR ΕΧΩ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.ΤΟ NICKNAME ΣΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?
2.ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ "ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ"![]()
3.ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ?ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΧΘΡΟ!!!!!
ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!...![]()
![]()
"the world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams"
quote:
Σε πάμπολλες περιπτώσεις που κάποιο μέλος έχει ένα παράπονο από τους συντονιστές ή ζητά κάτι ή έχει μια απορία,
εκείνοι απαντούν: γιατί δεν έστειλες ένα mail σε κάποιον συντονιστή να το εκφράσεις, ρωτήσεις κλπ.
Δύο φορές έστειλα mail σε συντονιστές και τις δύο δεν πήρα απάντηση, ούτε καν αρνητική.
Εγώ πλέον μετά από αυτό δεν βρίσκω το λόγο να βασιστώ στη βοήθειά τους, ή να ελπίζω πως την τρίτη φορά ίσως κάποιος μου δώσει σημασία.
Το ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο ποσώς με ενδιαφέρει, ας μην αναλάμβαναν την ευθύνη.
Δεν μπορεί μετά από ένα μήνα, να μη βρει ένας συντονιστής το χρόνο να στείλει ένα μήνυμα που να λέει σκέτα: Όχι δεν γίνεται.-
kswtikoula γειά σου.
Υποθέτω πως η παραπάνω αναφορά σου έχει σχέση και με ένα email που είχες στείλει σε μένα την 11η Ιανουαρίου του παρόντος χρόνου (δηλαδή είμαι το 50% των άκαρπων προσπαθειών σου να επικοινωνήσεις με κάποιον υπέυθυνο του χώρου
Ήδη σου έχω στείλει στη διεύθυνση που έχεις στο ESOTERICA σε μορφή forward την απάντησή μου, που σου είχα στείλει λίγες ώρες μετά, δηλαδή περίπου στις 4 παρά τέταρτο το βράδυ, της 12ης Ιανουαρίου. Χρησιμοποιώντας το email από το οποίο είχα λάβει το δικό σου μήνυμα και το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που έχεις στο ESOTERICA. Εάν το έχεις τσεκάρει και δεν υπάρχει το email, ίσως έχει μπλοκαριστεί από κάποιο φίλτρο για spam του mailserver στον οποίο έχεις εκείνη τη διεύθυνση. Για τον λόγο αυτό, θεωρώ πως το forward μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να υποκαταστήσει την "καλή τη πίστη" αποδοχή της πραγματικότητας των γεγονόντων (αν και θα θεωρούσα προτιμότερη την καλοπιστία).
Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσες απλά να μου στείλεις ένα δέυτερο μήνυμα - σίγουρα δε θα ήταν καθόλου ενόχληση, τη στιγμή μάλιστα που ήσουν ήδη ευγενέστατη με το πρώτο email.![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
το θέμα είναι πως υπήρχε μια συζήτηση που κόπηκε μαχαίρι χωρίς να συζητηθούν κάποια πράγματα.
Αφού επαναφέρεις την άποψη 700 θέματα αγάπης σημαίνει πως δεν σε κάλυψε η άποψη μου.
Δεν το ήξερα γιατί η συζήτηση κόπηκε λίγο απότομα.
Το συγκεκριμένο κλείδωμα ήταν ένα παράδειγμα συμπεριφοράς και όχι ένα θέμα προς συζήτηση για το αν έπρεπε να κλειδωθεί ή όχι.
αν έχεις την διάθεση θα σε παρακαλούσα να σχολιάσεις και το υπόλοιπο κείμενο.
Η συζήτηση συνεχίζει να είναι εμείς και εσείς.
Πιστεύετε πως όλα τα μέλη αξίζουν την προσοχή σας όμως η λέξη προσοχή ερμηνεύεται με πολλούς τρόπους.
Την προσοχή η οποία υπάρχει συνήθως στις συζητήσεις ακόμα την περιμένω.
quote:
Κάποιοι δίκην εμπρηστών έβαλαν φωτιά, ο Χωροφύλακας {διαχειριστής}τους συνέλαβε και τους φυλάκισε, ο Δικαστής {Admin} επέβαλε την ποινή. Οι πυροσβέστες {συντονιστές} προσπαθούν επικουρικά να διασώσουν το κτίριο..
Κι εμείς όλοι τι κάνουμε?
Πυροβολούμε τους πυροσβέστες???!!!!
Εξηγήστε μου παρακαλώ γιατί ή εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ή κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση που λέει κι φίλος μου ο Μοζ..???
Το θέμα είναι πως δεν έγινε καμία δική και κανένας διάλογος.
Οι πυροσβέστες έβαλαν μόνοι τους την φωτιά και την συντηρούν με ευλάβεια.
αν ήθελαν να σβήσουν φωτιές θα έκαναν κάποιες κινήσεις.
Η επαναφορά των ίδιων και των ίδιων;
δεν είναι επαναφορά αλλά το ίδιο θέμα το οποίο έχει μείνει στάσιμο.
σε ενοχλεί η επαναφορά όμως δεν σε ενοχλεί η έλλειψη διάλογου.
Για ποια επανάληψη μιλάς;
για το θέμα που δεν έχει λυθεί ακόμα;
Για ποιες φωτιές μιλάς;
Για την περίοδο που μου έδωσες την φιλική συμβουλή να πάω σε μια συνάντηση της οποίας το παρασκήνιο είχες φροντίσει να πνίγει στην ομίχλη;
εγώ την έβαλα αυτή την φωτιά;
Όταν λέω πως δεν υπάρχει διάλογος εννοώ πως δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος.
Περνάει η ώρα και συνεχίζουμε να είμαστε εσείς οι πυροσβέστες και εμείς οι άλλοι.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
Το εύχομαι και το ελπίζω παρολαυτά, και γι'αυτό στηρίζω την καλοπροαίρετη προσπάθεια του AVATARGR και προτρέπω όλους τους Συζητητές, όσο τους είναι δυνατόν, να προσπαθήσουν να "απλώσουν" την επίγνωσή τους, έτσι ώστε να "αγκαλιάσει" και την ουσία αυτής της έννοιας "Συντονιστής". Θα περιοριστώ εδώ να επαναλάβω ότι οι όροι Διαχειριστής, Συντονιστής, Μέλος, Forums κ.ο.κ. δεν εκλαμβάνονται, από την Ομάδα των Συνεργατών του ESOTERICA, και δεν είναι καθόλου ταυτόσημοι με τις έννοιες που συνήθως τους αποδίδονται στην συντριπτική πλειονότητα των χώρων Διαδικτυακών Συζητήσεων. Χαρακτηρίζονται από ποιότητες "απελευθερωτικής διαφορετικότητας", τόσο στις "προδιαγραφές" τους, όσο και στη νοοτροπία τους!
Τα Forums του ESOTERICA σχετίζονται με το "όραμα" μίας Ελεύθερης Κοινότητας Πραγματικών Αναζητητών. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Σίγουρα... τίποτα λιγότερο!
-------------
Αγαπητή Ostria, στο παραπάνω μήνυμά σου - 30/01/2006, 23:15:01 - είπες πολλές πραγματικά "αλήθειες". ![]()
Σχετικά με το εξής που έγραψες/είπες όμως: "Δημήτρη μου σε ευχαριστώ και γω, αλλά το έχω ξαναπεί ότι δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος του συντονιστή, άσε που με όσα βλέπω εδώ μέσα, μάλλον θα έβγαζα το μαστίγιο!"(τα πλάγια γράμματα δικά μου), θα ήθελα κι εγώ να σου επαναλάβω αυτό που εδώ και πολύ καιρό γνωρίζεις εκ μέρους των Συνεργατών του ESOTERICA, ότι θα ήταν "ευχής έργο" η Συμμετοχή σου στην Προσπάθεια αυτή να μπορούσε να περάσει και από αυτήν την Ευθύνη, δηλαδή του Συντονιστή.
Το ίδιο ισχύει και για τον αγαπητό durden_alie εξάλλου.
Είναι γνωστό βέβαια ότι μέχρι τώρα οι Συντονιστικοί ρόλοι σχετίζονται απόλυτα με την Κατάσταση/Ταυτότητα του Συνεργάτη του ESOTERICA, η οποία περιλαμβάνει και τη Συμμετοχή σε πεδία των υπόλοιπων Δράσεων της γενικότερης Προσπάθειας. Είναι επίσης γνωστό ότι καιρό τώρα έχει εκδηλωθεί η επιθυμία μας(των υπευθύνων του χώρου) και έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν Συντονιστές των Συζητήσεων καθαρά εντασσόμενων στην Ομάδα των Μελών των Forums, σε κάποιο διαφορετικό πλαίσιο Συνεργασίας με την Προσπάθεια/Οργανισμό ESOTERICA. Είναι γνωστές και οι δυσκολίες φυσικά - και έχουν πολλάκις "τονιστεί" - τόσο συνολικές, όσο και ατομικές - για κάποιους ανθρώπους...
Δεν θα "καταθέσουμε τα όπλα" σχετικά με αυτό πάντως. Πιστεύω σαφέστατα ότι με καλή θέληση θα βρεθούν οι βέλτιστοι και λειτουργικότεροι τρόποι για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό! ![]()
-------------
Σχετικά με τα - εύλογα πιθανότατα - παράπονα που υπάρχουν από αρκετούς φίλους/ες σχετικά με έλλειψη "προσοχής" ή κατάθεσης σημασίας απεναντί τους θα ήθελα για μία ακόμη φορά να επισημάνω καταρχήν ότι ΔΕΝ είμαστε τέλειοι! Κατά δεύτερον ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται... μπορεί να είναι και παντελώς αντίστροφα! Οπωσδήποτε λάθη γίνονται και θα γίνονται, δυσκολίες και εμπόδια υπάρχουν πάμπολλα, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, αλλά για δύο πράγματα εγώ είμαι σίγουρος και μεταφέρω αυτή μου την βεβαιότητα και στην εδώ συζήτηση:
- Δεν υπάρχει κακή πρόθεση για οποιοδήποτε λάθος. Όταν υφίστανται τέτοια σχετίζονται περισσότερο με την αδυναμία που οι συνθήκες μας και τα μέσα μας μας "επιβάλλουν". Αν μη τι άλλο, αυτό που λέγεται "Προσπάθεια του ESOTERICA" έχει εδώ και καιρό μεγαλώσει πάρα πολύ, δυσανάλογα ως προς τα "μέσα" και τους "πόρους". Όπως είναι εύκολα κατανοητό, αυτό είναι ταυτόχρονα θετικό και δυνητικά αρνητικό. Επιλέγουμε να παραμείνουμε στην θετική οπτική του πράγματος, ζητώντας διαρκώς την βοήθεια των Μελών, Φίλων και Επισκεπτών για να συνεχίσει να πραγματώνεται αυτό το έργο.
- Σε θέματα Αρχών, Ηθικής και Ουσίας δεν υπάρχει ΟΥΔΕΜΙΑ παράβλεψη και έλλειψη Προσοχής - τουλάχιστον εδώ και πάρα-πάρα πολύ καιρό. Αυτό, για τη δική μου θέαση, είναι έμπρακτα και "ανεξάληπτα" καταγεγραμμένο.
Προσωπικά παρακαλώ τα παραπάνω να εκληφθούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε σχέση και με πιθανή έλλειψη απαντήσεων από μεριάς μου σε e-mails που μου έχουν σταλεί. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν τέτοια. Απλά τις τελευταίες εβδομάδες καθίσταται όλο και περισσότερο σαφές σε μένα ότι ο λογαριασμός e-mail μου έχει ουσιαστικά αχρηστευτεί...
Από τον τεράστιο όγκο από μηνύματα με ιούς, Trojans και διάφορα άλλα "σκουληκοειδή", από spam, ακόμη και προσπάθειες "εισβολής" σε μηχανήματα και προσωπικά στοιχεία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι για το τελευταίο διήμερο ο συνολικός αριθμός μηνυμάτων που σχετίζονται με αυτή τη διεύθυνση ξεπέρασε τα 4.800(με αντίστοιχο όγκο μεταφόρτωσης/download τα 102 MBs !!) και περιττό είναι φυσικά να διευκρινήσω ότι τα περισσότερα - εκτός από πραγματικά πολύ ελάχιστα(δεν ήμουν άλλωστε ποτέ ιδιαίτερα "δημοφιλής") - είναι μηνύματα που ανήκουν στις παραπάνω "κακόβουλες" κατηγορίες. Αναπόφευκτο είναι τα διάφορα "φίλτρα" να μην κάνουν σωστά τη δουλειά τους, είτε αφήνοντας μεγάλο αριθμό "ψευδών" μηνυμάτων να "περάσουν", είτε κατακρατώντας και πραγματικά...
Ως εκ τούτου δηλώνω εδώ και επίσημα(ας το πάρω και ο ίδιος απόφαση...) ότι ο λογαριασμός αυτός είναι πλέον ανενεργός. Παρακαλώ, έως ότου βρώ μία περισσότερο αποτελεσματική λύση για το ζήτημα, όποιος/α θέλει να μου γράψει κάτι, ας το κάνει μέσω της υπηρεσίας Ιδιωτικών Μηνυμάτων των Forums, είτε αποστέλλοντας το μήνυμα αυτό στις διευθύνσεις άλλων Συντονιστών/Διαχειριστών που θα μπορέσουν να μου το μεταβιβάσουν...
-------------
Αγαπητέ lorenzo, αρκετές από τις προτάσεις-κανόνες σου για τους Συντονιστές(30/01/2006, 16:56:23) είναι αληθινά πολύ ενδιαφέρουσες! Πέρα από όσα από αυτά ήδη γίνονται, για κάποια άλλα σίγουρα μπορούν να καταβληθούν προσπάθειες για να γίνουν εφικτά. ![]()
Στεκόμενος για λίγο στο εξής: "1. Οι Moderators να είναι και αυτοί μέλη της Κοινότητας οπότε ΟΛΟΙ οι κανόνες για τα μέλη ισχύουν ΚΑΙ για τους Moderators.", θέλω απλά να πω ότι βεβαίως και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά από το να υφιστάμεθα όλοι κάτω από το ίδιο πλαίσιο "Νόμου", φαίνεται όμως πολλές φορές ότι μάλλον για τους Συντονιστές και Διαχειριστές ισχύουν σαφώς λιγότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους... εννοώ αυτές τις "παρορμήσεις" για εξύβριση, ακραία υποτίμηση, χλευασμό, αντιμετώπιση "υπαλλήλου", αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων χωρίς καμία συγκατάθεση και "εισβολή" σ'αυτά, έκδηλα και υποκρυπτόμενα κουτσομπολιά και υπονοούμενα, ακόμη και καταπάτηση και πλήρη κατάχρηση της εμπιστοσύνης που έδωσαν καλοπροαίρετα σε συνανθρώπους, λες και εκείνες τις στιγμές, πίσω από τον διακριτικό τίτλο αυτών των παροδικών - πάντα - ρόλων δεν υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικότητες και φυσικά συναισθήματα...
Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις... εννοείται πως δεν πιστεύουμε ότι "θυσιαζόμαστε" για τίποτε. Θεωρούμε ότι δεν κάνουμε κάτι άλλο από αυτά που μας εκφράζουν, τα πιστεύουμε και τα θεωρούμε άξια, προσφέρουν στη συνειδητότητά μας και εντέλει μας δίνουν εσωτερική χαρά και αίσθηση πραγμάτωσης. Τα διάφορα αρνητικά είναι - κατά κάποιον τρόπο - αναμενόμενα... ακόμη και φυσιολογικά.
Θα ήταν καλό όμως για όλους μας, να θυμόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι της Συντονιστικής ομάδας(πλην εμού) έχουν προέλθει και πάντα ανήκουν στην Κοινότητα. Υπήρξαν πρώτα Μέλη της και στη συνέχεια Συνεργάτες/Συντονιστές.
Αλλά ακόμη και εγώ προσωπικά που λόγω "ιστορικών" περιστάσεων φαινομενικά προήλθα από έναν εξωτερικό χώρο, στην πραγματικότητα άνηκα στην Κοινότητα πριν ακόμη αυτή αρχίσει να δημιουργείται και αυτό ακριβώς αισθάνομαι.
Την "ονειρεύτηκα" εξάλλου με πολλή ένταση και αγάπη...
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ΦΙΛΕ ΜΟΥ dragon rider ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘEΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ ΠΩΣ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧE ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ.
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ ME ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
ΕΠΗΣΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ 10 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ 3 ΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ???????
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΩΝ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Admin ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ...
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ..
quote:
Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις... εννοείται πως δεν πιστεύουμε ότι "θυσιαζόμαστε" για τίποτε. Θεωρούμε ότι δεν κάνουμε κάτι άλλο από αυτά που μας εκφράζουν, τα πιστεύουμε και τα θεωρούμε άξια, προσφέρουν στη συνειδητότητά μας και εντέλει μας δίνουν εσωτερική χαρά και αίσθηση πραγμάτωσης. Τα διάφορα αρνητικά είναι - κατά κάποιον τρόπο - αναμενόμενα... ακόμη και φυσιολογικά
quote:
Θα ήταν καλό όμως για όλους μας, να θυμόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι της Συντονιστικής ομάδας(πλην εμού) έχουν προέλθει και πάντα ανήκουν στην Κοινότητα.Υπήρξαν πρώτα Μέλη της και στη συνέχεια Συνεργάτες/Συντονιστές.
EYXAΡΙΣΤΩ..
![]()
Το άλλο 50% ήταν ένα mail που έστειλα τον περασμένο Μάιο και δεν θυμάμαι ούτε καν για ποιο θέμα ήταν και σε ποιον το είχα στείλει.
Πολλές φορές είναι πιο εύκολο να θεωρούμε τους άλλους εγωιστές, παρά να ξαναπροσπαθήσουμε.
Έχεις δίκιο Αμαλία ότι έπρεπε να ξαναπροσπαθήσω...
Στο φινάλε εμένα έκαιγε το θέμα και όχι εσένα.
Συγνώμη για την παρένθεση στο θέμα, αλλά έθιξα και έπρεπε να διορθώσω.
Φιλικά πάντα
Ξωτικούλα
Θα αλλάξει η ζωή μας μου είπες...
Δεν άλλαξες όμως εσύ...
Μα αν δεν απατώμαι το θέμα έληξε. Το συγκεκριμένο τουλάχιστον. Κλειδώθηκε και όλα βαίνουν καλώς.
Τι να γίνει, περνάμε αρκετές τροχιές μες την αντάρα, τις δυσκολίες, τις αναπόφευκτες συγκρούσεις, τις παρερμηνείες.
Θα περάσουμε κι αυτή τη στράτα.
Κλείνουμε το στόμα στο όνομα της αγάπης. Αυτό δεν σημαίνει πως το κελλάρι της καρδιάς είναι άδειο. Μπορεί να χορτάσει την πείνα. Και το κελλάρι της γνώσης; Την πνευματική πείνα...
Καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται. Κανένα θέμα κλειδωμένο και μη, δεν ραγίζει. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί το πράττουν.
ΟΧΙ ΟΣΤΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΑΙ. ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΘΑΡΡΩ ΗΣΑΝ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ο ΦΙΛΟΣ ALLZZARO ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ. ΧΙΟΥΜΟΡ.
ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ λοιπόν ποιό είναι;.
ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...
Ο ΠΟΙΗΤΗΣ δεν γνωρίζει εποχές δεν διατρέχει
δρόμους με κρυφά δόκανα και γυάλινα μάτια
δε συμβιβάζεται με οιμωγές μελλοθανάτων.
Συνθέτει με εκλάμψεις φωνηέντων
τον εκτυφλωτικό γαλαξία των ήχων,
γεφυρώνει την άβυσσο με αγγελικές ρομφαίες
στεργιώνει σιδηροτροχιές επικοιωνίας
κι ανοίγει φεγγίτες στ΄ουρανού τ΄ακροκλώνια.
Ο ποιητής δεν εγκρίνει τελετές
μεσίστιας έπαρσης πένθιμων εμβατηρίων
κι αποστρέφει το πρόσωπό του
από σταυρούς στρατιωτικών νεκροταφείων
από σπίτια με σημαίες συνθηκολόγησης
από σκυμένα κεφάλια υποταγής
ΑΠΟ ΣΚΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ Λέω,
ανοίγει οικουμενικές αγκαλιές φωτιάς
και πυρπολεί την οδύνη της απόγνωσης...
Μην ανησυχείς λοιπόν γιά το αστειάκι περί Προεδρίας καλή μου ΄Οστρια, ο ποιητής είναι αυτός ακριβώς που είπε κάποτε ο αγαπημένος μου δάσκαλος Λιαντίνης:
Μικρός πρόεδρος, και Θεός του σύμπαντος. Κυρίως του εαυτού του...ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ. ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΤΑ.ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Τα γήινα προεδριλίκια ταιριάζουν σε άλλους...
Αυτά...
Και όσο γιά τα κλειδωμένα θέματα. Το ζήτημα τουλάχιστον που αφορά εμένα έληξε. Μην αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια.
Κλειδώνω ξεκλειδώνω
Παιχνίδια των καιρών. ΄Οσα κλειδώματα κι αν υποστεί η αγάπη αγαπητοί μου αναβλύζει μέσα από τα μάτια, ξεπηδάει σαν τις μορφές των προγόνων, σαν την όψη του ήλιου, μπορεί ήπια να υψώνεται αγέραστη ως το σύμπαν, ακόμα κι ο χλωμός Εωσφόρος μπροστά της δακρύζει...
Η αγάπη ή φοβίζει
ή ανθίζει.
Ειρήνη κι αγάπη κι εδώ μέσα λοιπόν.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 31/01/2006 12:01:51
quote:΄Οστρια στο πρώτο θέμα του μαστιγίου τι να πω το βρίσκω πολύ δημοκρατικό κι επιστρατεύω το χιούμορ μου που με κάνει και ομορφότερη όταν γελώ...
Δημήτρη μου σε ευχαριστώ και γω, αλλά το έχω ξαναπεί ότι δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος του συντονιστή, άσε που με όσα βλέπω εδώ μέσα, μάλλον θα έβγαζα το μαστίγιο!
Αγαπητέ allzzaro ελπίζω η πρόταση σου για "Πρόεδρο" και "Αντιπρόεδρο" να είναι μέσα στα πλαίσια του χιούμορ, έτσι;!![]()
Στο δεύτερο απάντησα ήδη. Οι ταραχές να λείψουν επομένως.
Υπάρχουν τόσοι -ικανοί- αγάπη μου, χωρίς συμφέροντα και με καθαρή συνείδηση...
Καλή σας ημέρα.
=))=II=((=
Σας χαμογελώ διακριτικά
ανάμεσα σε ένα καφέ και μιά βόλτα αναψυχής.
Περιχαρής που άλλαξα ωράριο και λειτουργώ σε ανθρώπινα όρια...
=))=II=((=
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ matthias16 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ TOY...
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΗΛΘΑ ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ ΩΣΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΜΟΥ ΗΛΘΕ Η ΦΡΑΣΗ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ"...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ AVATAR ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...
quote:
Σιντού και ΆβαταρΌπως αναφέρεται και στις ινδικές γραφές (ουπανισάντ), η πνευματική ανάπτυξη των Σιντού μπορεί να είναι ανεμπόδιστη. Για τον κόσμο των Σιντού ο Θεός επιτρέπει στο διαλογιζόμενο την είσοδο στους ουρανούς γιατί τον θεωρεί παιδί του. Έτσι, όταν ο Σιντού αποκτήσει τα "σίντις", τις δυνάμεις του εαυτού του, στοχεύει -ως φωτισμένος πλέον- να πετύχει την κατάσταση παραμούκτα που τον ελευθερώνει από την ύλη και το θάνατο. Όταν αυτό συμβεί, ο Σιντού είναι φωτεινό πνεύμα διδασκαλίας με συνεχή επαγρύπνηση στην αιωνιότητα. Kατά την ινδική παράδοση, σπάνια κάποιοι Σιντού που βρίσκονται στην παραμούκτα επιστρέφουν φυσιολογικά σε σώμα σταλμένοι από το Θεό σε ιερή αποστολή βοήθειας στον πλανήτη.
Aυτοί οι Σιντού που ξαναέρχονται στη Γη σταλμένοι από το Θεό για ανώτερο λόγο λέγονται Άβαταρ. Oι Άβαταρ κατέχουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις από όλους τους ανθρώπους. Mπορούν να κάνουν θαύματα προκαλώντας τα φυσικά στοιχεία και να λύνουν προβλήματα που για τον κόσμο θεωρούνται άλυτα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ESOTERICA.gr...
O ΔIAΛOΓIΣMOΣ TΩN ΣINTOY
Του Θοδωρή Λιαρούτσου
Από το Περιοδικό ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ
url: http://www.astrologos.gr
quote:
ΆβαταρΤο Άβαταρ είναι μια ενδιάμεση ή διαφορετική μορφή μιας συνεχιζόμενης βασική οντότητας, όπως για παράδειγμα είναι η ενσάρκωση ενός θεϊκού όντος σε ανθρώπινη μορφή.Άβαταρ είναι επίσης και η ονομασία κάποιων New Age σεμιναρίων αυτο-βοήθησης που στοχεύουν στο ν'αλλάξουν την ζωή των ανθρώπων με το να τους εκπαιδεύουν να ελέγχουν τις πεποιθήσεις τους.Σύμφωνα με τον Jack Raso "Το βασικό δόγμα της Άβαταρ είναι ότι οι άνθρωποι έχουν την φυσική ικανότητα να δημιουργούν ή να "απο-δημιουργούν" οποιαδήποτε πραγματικότητα κατά βούληση.Αυτή η υποτιθέμενη ικανότητα πηγάζει ένα υποθετικό τμήμα της συνείδησης που οι υποστηρικτές του ονομάζουν 'ΠΗΓΗ' ".
ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ http://www.skepdic.gr/Entries/Alpha/avatar.htm
ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ESOTERICA.gr ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Ειλικρινά, είναι από τις φορές που η εμφάνιση του Admin του Esoterica είναι αν μη τι άλλο...ευχάριστη...! Διότι απ' όσα έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, η εμφάνιση του Admin προμήνυε συνήθως “δεινά” και “καμπάνες”...
...
Στο θέμα μας λοιπόν...
Καταρχήν, θα ήταν μέγα λάθος το θέμα αυτό να αποτελέσει ένα “εδώλιο” στο οποίο να αναγκάσουμε τους συντονιστές του χώρου να καθίσουν κι εμείς τα μέλη ως άλλοι “εισαγγελείς” να απαγγέλλουμε κατηγορίες από την ασφάλεια που μας προσφέρει η “έδρα” μας. Πιστεύω ότι ούτε για το σκοπό αυτό ανοίχτηκε το συγκεκριμένο τόπικ, αλλά ούτε και εκεί πρέπει να οδηγηθεί. Και γενικότερα, ένα κλίμα μιζέριας και γκρίνιας είναι κάτι που προσωπικά απεχθάνομαι και που μόνο στην ομαλή λειτουργία του φόρουμ δεν έχει να προσφέρει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα, εμείς από την πλευρά μας θα έπρεπε να το καλύψουμε, να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά του και να πούμε πως “όλα είναι καλά”, διότι με μια τέτοια τακτική, όχι μόνο λύσεις δεν μπορούμε να βρούμε, αλλά συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη διαιώνιση και στη διόγκωση του προβλήματος.
Ο Admin λοιπόν στο κείμενό του μίλησε για παράπονα και μάλιστα, δανείζομαι τη φράση του, για “εύλογα παράπονα”...Δεν μπορώ να πω ότι υιοθετώ απόλυτα τον όρο που χρησιμοποίησε—“παράπονα”—αν και σίγουρα, σε κάποιες περιπτώσεις, κάποια εκ των ζητημάτων που τέθηκαν από πολλά μέλη είχαν και τη μορφή “παραπόνων”! Τα ζητήματα λοιπόν που τέθηκαν περιστρέφονται γύρω από το εξής : Την έλλειψη προσοχής από την πλευρά των υπευθύνων σε θέματα που αφορούν στο φόρουμ και, κυρίως, από την πλευρά των διαχειριστών αυτού—και τονίζω τη λέξη “διαχειριστές”!
Οι συντονιστές του χώρου δίνουν βέβαια ένα παρόν, αλλά η παρουσία τους θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα “χλιαρή”—ας μου επιτραπεί ο όρος! Για το λόγο αυτό, σε προηγούμενα μηνύματά μου σ' αυτό το τόπικ, έφερα και δυο παραδείγματα για να στηρίξω τη θέση μου αυτή κι έθεσα κι ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς όλους τους υπευθύνους του χώρου, στο οποίο όμως σαφή απάντηση δεν πήρα ακόμη, θέλω να πιστεύω και πάλι από απλή παράλειψη! Δεν ξέρω αν ίσως έπρεπε να διευκρινίσω ότι το ερώτημά μου μόνον κακοπροαίρετο δεν ήταν, αν δηλαδή εκλήφθηκε ως τέτοιο από την πλευρά των συντονιστών. Ρώτησα αν μπορούν να επέμβουν σε κάποιες καταστάσεις, από καθαρό ενδιαφέρον και μάλιστα, αν τελικά ισχύει το ότι οι συντονιστές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν κι αυτό είναι αρμοδιότητα μόνον των διαχειριστών, τότε θεώρησα ότι είναι απόλυτα λογικό κι αναμενόμενο να παρατηρούνται φαινόμενα “έλλειψης προσοχής” ή φαινόμενα “εγκατάλειψης του χώρου” κοκ. Διότι είναι λογικό, όταν μόνο δυο—τρεις άνθρωποι είναι επιφορτισμένοι με τόσα πολλά καθήκοντα, να μη μένει χρόνος για ο,τιδήποτε άλλο, ειδικά όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν και τις δουλειές τους και την προσωπική τους ζωή. Κι αν αυτό ήταν εφικτό στα “παλιά χρόνια” του Esoterica που έχω και προσωπικά βιώσει, σήμερα με τον όγκο των μηνυμάτων και με το πλήθος των μελών κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.
Το ερώτημα λοιπόν που έθεσα έχει άμεση σχέση με την πρόταση που έχω να κάνω για μια πιο ενεργή και πιο ουσιαστική συμμετοχή των συντονιστών στα “φορουμικά” πράγματα. Για μια “διάχυση”, αν προτιμάτε, του ρόλου του διαχειριστή σ' αυτόν του συντονιστή. Διότι καλό είναι οι ρόλοι του καθενός σε μια κοινότητα όπως το Esoterica να είναι διακριτοί, σε κάποιες όμως περιπτώσεις αυτό καταλήγει σ' ένα δυσλειτουργικό μοντέλο το οποίο βιώνουμε όλοι. Καταλαβαίνω βέβαια τις δυσκολίες ως προς την εφαρμογή μιας τέτοιας “φόρμας”, αλλά πιστεύω πως θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, θα λύσει, αν θέλετε, τα χέρια του Admin, του οποίου ο χρόνος σαφώς και δεν τείνει στο άπειρο! Θα βοηθήσει πιστεύω στο να μην παρατηρούνται φαινόμενα—ή τουλάχιστον να “κόβονται” στη ρίζα τους—όπως η “εισβολή” των troll που είδαμε όλοι μας και, το σημαντικότερο, φαινόμενα όπως αυτό του θέματος περί απενεργοποιημένων μελών, όπου υπάρχει η δέσμευση του Admin για μια τοποθέτηση από 10ημέρου και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γκρίνιας!
Θα κλείσω με μια παράκληση προς όλους—τόσο προς τα μέλη όσο και προς τους συντονιστές—να υπάρχει διάθεση για κατανόηση και διάλογο. Καμιά φορά αναγνωρίζω αυτό που είπε και η Ostria, ότι δηλαδή δεν είμαστε και οι ευκολότεροι συνομιλητές—μάλλον δεν έφτασε η ώρα να μαλώσουμε ακόμη...
—και θέλει κι από εμάς προσπάθεια, τουλάχιστον να “μπούμε” για λίγο και στη θέση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι σαφώς “υπεράνθρωποι”. Σίγουρα όμως και η συντονιστική ομάδα θα πρέπει να δείξει την ίδια διάθεση για συνεννόηση και για “ακρόαση” των μελών για να πάψουν να δημιουργούνται οι διάφορες “ομίχλες” και “ψίθυροι” που μόνον καλό δεν κάνουν στο χώρο αυτό. Κι όλα αυτά βέβαια, αναγνωρίζοντας ότι αγάπη για το χώρο αυτό έχουμε όλοι και αυτή αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μας και το ενδιαφέρον μας...Δεν κάνουμε εδώ ούτε “διαγωνισμό αγάπης” ούτε και “καταμέτρηση θυσιών”...

Edited by - durden_alie on 31/01/2006 17:20:13
Εγγραφή – παρακολούθηση των συζητήσεων – αντίληψη – κρίση – ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ - ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ - ΗΘΟΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Ο τίτλος «συντονιστής» εκ των πραγμάτων δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την εθελοντική συμμετοχή των συγκεκριμένων μελών σε περισσότερους τομείς από αυτό του forum.
Είναι γεγονός πως ο «συντονιστής» πρέπει κατά την γνώμη μου πρώτα από όλα και συμφωνώντας με τον αγαπητό Lorenzo, να συμμετέχει όσο δυνατόν πιο ενεργά στις συζητήσεις, να προτρέπει, να κατευθύνει, να οριοθετεί, τις συζητήσεις.
Είναι επίσης γεγονός πως αυτό δεν το έχουμε τον τελευταίο τουλάχιστον καιρό επιτύχει, για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν, με την δική σας βοήθεια, αρχής γενομένης με την προσθήκη των αγαπητών D.Incambus , και της Pyramid.
Ο σεβασμός των μελών στους συντονιστές δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την αποδεδειγμένη έμπρακτη αμερόληπτη στάση και συμμετοχή του συντονιστή όπως αυτή υφίσταται στις συζητήσεις .
Συντονιστής υπό αυτήν την ένοια οφείλει να είναι ο κάθε ένας που έμπρακτα θέλει αγαπάει και σέβεται τον χώρο, και ας μην φέρει τον «περιβόητο τίτλο».
Ο τίτλος βέβαια προσφέρεται αρκεί να το ζητήσει κάποιος…
(Θα πρέπει και φυσικά να έχει με την στάση του αποδείξει έμπρακτα πως πληρεί τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις).
Αυτό που χρειάζεται φίλοι μου ο χώρος είναι νέο αίμα, με χρόνο και διάθεση για προσφορά..
Αγαπάς λοιπόν το εσωτερικά? Απέδειξε το! Παραφράζοντας τον Καζαντζάκη θα έλεγα:
«Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα ετούτος ο διαδυκτιακός χώρος μιαν νέα προοπτική, μία νέα στάση ζωής, ας δώσουμε έμπρακτα ένα νόημα στο απρόσωπο διαδυκτιακό χώρο, και στις προκλήσεις της νέας εποχής..».
Προσωπικά και λόγω του ότι δεν μπορώ πια να συμμετέχω στις συζητήσεις όσο ο «τίτλος» του συντονιστή απαιτεί, έχω εκδηλώσει την επιθυμία να μην τιτλοφορούμαι πλέον ως συντονιστής.
Τέλος για να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα ο φίλος durden_alie, ρωτά:
quote:
πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς όλους τους υπευθύνους του χώρου, στο οποίο όμως σαφή απάντηση δεν πήρα ακόμη, θέλω να πιστεύω και πάλι από απλή παράλειψη! Δεν ξέρω αν ίσως έπρεπε να διευκρινίσω ότι το ερώτημά μου μόνον κακοπροαίρετο δεν ήταν, αν δηλαδή εκλήφθηκε ως τέτοιο από την πλευρά των συντονιστών. Ρώτησα αν μπορούν να επέμβουν σε κάποιες καταστάσεις, από καθαρό ενδιαφέρον και μάλιστα, αν τελικά ισχύει το ότι οι συντονιστές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν κι αυτό είναι αρμοδιότητα μόνον των διαχειριστών, τότε θεώρησα ότι είναι απόλυτα λογικό κι αναμενόμενο να παρατηρούνται φαινόμενα “έλλειψης προσοχής” ή φαινόμενα “εγκατάλειψης του χώρου” κοκ.
durden_alie, παλαιότερα όταν συντονιστές είμασταν μόνο εγώ και ο κέλσος , υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης στα μηνύματα.
Μετά από ένα μεταβατικό στάδιο τόσο τεχνικό όσο και επαναπροσδιορισμού των ρόλων, η δυνατότητα αυτή δεν υφίσταται, αλλά εν καιρώ όπως έχει συζητηθεί, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»