- Το Συμπαν ειναι το σωμα του Θεου?????? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μελχιορ
quote:
Αμα παρεται 2 φοτο του ηλιακου συστηματος και του ατομου τη κοινω εχουν???
Οχι και πολλα.Βασικα καμια σχεση...
Το ατομο ΔΕΝ αποτελει μικρογραφια του ηλιακου συστηματος.(Αναφερεσαι προφανως στο παλαιοτερο και αποδεδειγμενα ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ατομικο προτυπο που παριστανει τα ηλεκτρονια να κινουνται με κυκλικες τροχιες γυρω απο τον πυρηνα,ενα ατομικο προτυπο που εχει απορριφθει πλεον.Συνιστω να μελετησεις την εικονα του ατομου οπως εκφραζεται με τις αρχες της ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ.)
quote:
αρα και μεσα μας εχουμε μικρα συμπαντα??????
Οχι.
quote:
ΟΙ ειναι ο κοσμος μας ενα μικρο <<Ηλεκτρονιο>> στο Απεραντο σωμα του Θεου?????
Αυτη η ερωτηση δεν μπορει να απαντηθει γιατι δεν υποκειται στην αρχη της διαψευσιμοτητας.
ΥΓ.Αν θες πραγματικα να μπερδευτεις εε...εννοω να ενημερωθεις για τις εξελιξεις στην συγχρονη κοσμολογια,ριξε μια ματια στην θεωρια των ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ.(ελπιζω μετα να μην ερθεις εδω και ρωτας εαν ειμαστε νοτες στη μεγαλη συμφωνια του Θεου lol).

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 05/06/2008 02:23:57
άγνωστο , όπως και ο Θεός, εσύ τα βγάζεις άσχετα; Έχεις
προφητικές ικανότητες;
Αγαπητέ Μελχιόρ, συμφωνώ μαζίσου κι΄οχι από χριστιανικής
πλευράς, γιατί αν ο άνθρωπος είναι παιδί του Θεού κι ο
Ηράκλειτος είχει πεί ότι το σύμπαν είνια ο μακρόκοσμος και
ο άνθρωπος ο μικρόκοσμος, ότι είναι το μεγάλο είναι και το μικρό,
τότεφυσικά το σύμπαν έχει μορφή σώματος και ΄τοσο μεγάλο σώμα
μόνο ο Θεός μπορεί να έχει...
Συνιστώ πάντως σε όποιον δεν έχει καταλάβει βασικά πράγματα για
τον κόσμο και τον άνθρωπο, να μην τοποθετείται εύκολα και
πετάει ότι βρίσκει στο μυαλό του... Είναι άδικο, είμαι 43 κι
έχω ακόμη αρκετά μαλλιά γιατί να τα χάσω έτσι;...
Βρε Τρεχαγυρευε αντε παιδι μου να ανοιξεις κανενα βιβλιο συγxρονης κοσμολογιας...Ακου εκει το συμπαν παραμενει ΑΓΝΩΣΤΟ.Εχουν ανακαλυφθει παρα πολλα πραγματα απο τοτε που γραφτηκε η Παλαια Διαθηκη.Πηγαινε να κανεις ενα update!
Εστω ομως οτι το συμπαν ειναι εντελως αγνωστο:
Αφου μας ειναι αγνωστο ΔΕΝ μπορουμε να κανουμε συγκρισεις εφοσον δεν γνωριζουμε τις ιδιοτητες του!Για να συγκρινεις κατι με κατι αλλο πρεπει να γνωριζεις τις ιδιοτητες ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ αντικειμενων!Εχουμε επισης την επιπροσθετη δυσκολια του οτι δεν γνωριζουμε τις ιδιοτητες του Θεου!Δεν μπορουμε λοιπον να συγκρινουμε ενα αγνωστο κατι,με ενα αλλο αγνωστο κατι για να κρινουμε με ασφαλεια εαν το ενα ειναι κοματι του αλλου!
Ετσι δεν μπορουμε να κρινουμε εαν ο κοσμος μας ειναι ενα "ηλεκτρονιο" στο σωμα του Θεου.
Αυτα αν δεχτουμε την πεποιθηση σου οτι το συμπαν παραμενει αγνωστο.
Εγω παλι που ξερω κατι λιγα απο φυσικη και αστρονομια εκανα την συγκριση της εικονας του ατομου και του ηλιακου συστηματος και απαντησα στην ερωτηση του Μελχιορ:οχι το ατομο δεν ειναι μικρογραφια του ηλιακου συστηματος.(ανοιξε ενα βιβλιο χημειας της Γ λυκειου που διδασκεται σημερα στα σχολεια για να ενημερωθεις γιατι καταργηθηκε το παλιο ατομικο προτυπο αυτο που μοιαζει με το ηλιακο συστημα και αντικατασταθηε απο το καινουργιο...)
Δεν μπορω να απαντησω εαν ο κοσμος μας ειναι ενα ηλεκτρονιο στο σωμα του θεου γιατι αυτη η υποθεση δεν μπορει να διερευνηθει.
Βεβαια μπορω να παρουσιασω καποιες αντιρρησεις κινουμενη στη σφαιρα του υποθετικου:
1.Αν δεχτουμε οτι καποιος θεος δημιουργησε το συμπαν,δεν μπορουμε να δεχτουμε οτι αποτελει κοματι του δημιουργου το δημιουργημα.
2.Το συμπαν ανηκει στον φυσικο κοσμο,ο θεος στο υπερφυσικο.Συνεπως συμπαν και δημιουργος ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.Αρα δεν ανηκουμε στο σωμα του θεου...Ανηκουμε σε κατι που εφτιαξε ο θεος.
Υπαρχει και μια τριτη αποψη φυσικα (που δεν θα σου αρεσει καθολου φανταζομαι!)
Ο ανθρωπος δημιουργησε τον θεο (στην φαντασια του).Ο ανθρωπος ειναι μερος του συμπαντος αρα ο θεος ειναι μερος του συμπαντος! ![]()
![]()
![]()
quote:
Συνιστώ πάντως σε όποιον δεν έχει καταλάβει βασικά πράγματα για
τον κόσμο και τον άνθρωπο, να μην τοποθετείται εύκολα και
πετάει ότι βρίσκει στο μυαλό του... Είναι άδικο, είμαι 43 κι
έχω ακόμη αρκετά μαλλιά γιατί να τα χάσω έτσι;...
Οτι τωρα εσυ δηλαδη εχεις καταλαβει και καλα βασικα πραγματα για τον ανθρωπο και τον κοσμο![]()

The plural of anecdote is not data.
Edited by - medtech on 17/06/2008 04:16:48
Edited by - medtech on 17/06/2008 04:21:04
quote:
medtech:
Βρε Τρεχαγυρευε αντε παιδι μου να ανοιξεις κανενα βιβλιο συγxρονης κοσμολογιας...Ακου εκει το συμπαν παραμενει ΑΓΝΩΣΤΟ.Εχουν ανακαλυφθει παρα πολλα πραγματα απο τοτε που γραφτηκε η Παλαια Διαθηκη.Πηγαινε να κανεις ενα update
Aγαπητή φίλη δεν έχουμε εξερευνήσει ακόμη καλά καλά το δικό μας γαλαξία! Όταν λοιπόν το υπάρχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες δισεκατομμύρια γαλαξίες................ έχουμε μάθει τίποτα για το σύμπαν? ........... απλή λογική!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
το ξέρουμε εννοείς φαντάζομαι μέσα από κάποια τηλεσκόπια, όπως
και τον Θεό μέσα από τις μεταφράσεις που παίρνουμε από
θρησκείες και επαφές όποιου τύπου... Φίλη μου το σύμπαν είναι
άπειρο και δεν το ξερουμε καθόλου, απόδειξη ότι κι η θεωρεία
του bing bang έχει και αντιπάλους επιστήμονες που λένε ότι
δεν απομακρύνεται από καποιο σημείο αρχικό, έπειτα από σχετικές
μελέτες... Φίλη μου μου θυμίζεις έναν άνθρωπο που νοιώθει ισχυρός
επειδή γνωρίζει ελάχιστα πράγματα ....
Κι εσύ η ίδια αμφισβητείς αυτά που γράφεις "Δεν μπορω να απαντησω εαν ο κοσμος μας ειναι ενα ηλεκτρονιο στο σωμα του θεου γιατι αυτη η υποθεση δεν μπορει να διερευνηθει"
Αλλά λόγ ω ηλικίας, καταλαβαίνω τον αυθορμητισμό και το πάθος
σου απλά συνήθως , οδηγουν σε λάθη...
Και όσο για το τι έχω καταλάβει εγώ.. Μικρή μου... Ευθυμήσαμε πάλι..
Σχετικά τώρα με την γνώση μας γι αυτό πιστεύω ότι έχουμε κάνει άλματα, μέχρι και εικόνα από την αρχική του κατάσταση πριν 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια έχουμε (ναι βλέπω και τον εαυτό μου εκεί!!!!!!!).
Επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά, το σύμπαν είναι μεταξύ 13 και 14 δισ. ετών

είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα, αφού από θεωρίες υπάρχουν
μεν πολλές, αλλά άλλο θεωρία κι άλλο γνώση και απόδειξη...
quote:
το μόνο βέβαιο για το σύμπαν,
είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα, αφού από θεωρίες υπάρχουν
μεν πολλές, αλλά άλλο θεωρία κι άλλο γνώση και απόδειξη...
Ας δούμε λιγάκι τι μας λένε δύο από τους κορυφαίους θεωρητικούς φυσικούς σχετικά με αυτό:
"Για τους κοσμολόγους η σημερινή είναι η καλύτερη εποχή. Η πρόοδος της κοσμολογίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν ανεπανάληπτη.Τα επιτυχημένα πειράματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας για το σύμπαν, επιτρέποντας τον έλεγχο ανταγωνιστικών θεωριών για την ιστορική του εξέλιξη και οδηγώντας κατ' αυτό τον τρόπο στην διάψευση πολλών εναλλακτικών ιδεών." (Paul Steinhardt,Neil Turok)

Εφόσον ο ίδιος δημιούργησε το σύμπαν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του (προσωπικά δεν μπορώ να ορίσω τον θεό σαν έννοια, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το που εδρεύει), και μέσα λοιπόν σε αυτό το κομμάτι βρισκόμαστε κι εμείς κι εφόσον είμαστε μέσα στο σύμπαν είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του.
Το έχω ξαναπεί πως είναι πιθανό ο δημιουργός μας , να είναι το ίδιο το σύμπαν, άν τελικά από επιστημονικής άποψης ισχύει η θεωρία του big bang τότε όλα ξεκίνησαν από εκεί, άρα ο θεός είναι το ίδιο το σύμπαν, οπότε δεν μιλάμε για το σώμα του θεού, αλλά για τον ίδιο τον θεό.
Όλα αυτά είναι εικασίες και μόνον εικασίες, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι πραγματικά ισχύει γιατί απλά ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Που το στηρίζεις ότι το Σύμπαν είναι άυλο?
Επιστημονικά το σύμπαν αποτελείται από ύλη, σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια του κενού ή κοσμολογική σκοτεινή ύλη.
Το Σύμπαν είναι υλικό.

είναι ...ας μην το παρακάνουμε... Καλά ρε φίλε, ποιοι
επιστήμονες είναιαυτοί που λένε ότι γνωρίζουν το σύμπαν;
Και από που το γνωρίζουν, από τις κάρτ ποστάλ;
Ας σοβαρευτούμε καμιά φορά... Ούτε παπάδες να ήτανε δεν θα τους έδινα τόσο τυφλή πίστη, αυτό το ιερατείο της ημιμαθείας,
σε παρασέρνει και εκτίθεσαι...
Το σύμπαν φίλε μουστο μεγαλύτερο τ΄μημα του είναι άυλο, εξ' ού και ότι κινείται μέσα του , αλλοιώς θα είχαμε συγκρούσεις...

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Τίποτα δεν υπάρχει που να μην είναι υλικό.
"Ένα φάντασμα αιωρείται και διαπερνά όλη τη γνωστή ύλη του σύμπαντος. Το φάντασμα αυτό δεν είναι φτιαγμένο από άυλα αιθέρια στοιχεία αλλά από... αόρατη ύλη. Γι' αυτό οι κοσμολόγοι και οι θεωρητικοί φυσικοί το βάφτισαν Σκοτεινή Ύλη, εμμένοντας στην άποψη ότι είναι τόσο υπαρκτή όσο και οποιαδήποτε άλλη μορφή ύλης.
Παρόλο που οι επιστήμονες δεν τη βλέπουν, νιώθουν έντονα την παρουσία της βασιζόμενοι σε νέες παρατηρήσεις και θεωρητικές αποδείξεις. Πράγματι, εύκολα μπορούμε να εξακριβώσουμε την ύπαρξη της Σκοτεινής Ύλης. Αρκεί να παρατηρήσουμε την κίνηση των γαλαξιών στο σύνολό τους, την ταχύτητα με την οποία απομακρύνονται σ' ένα συνεχώς διαστελλόμενο σύμπαν, για να αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο απ' αυτό που βλέπουμε με τα τηλεσκόπια."
(πηγή περιοδικό FOCUS)

Edited by - Marte on 18/06/2008 23:58:37
εσύ δεν με ακούς...
Καλά ρε φίλε η κίνηση του υλικού που γίνεται; Έχουμε τριβή
και φθορά ή έχει χώρο κενό και κινείται η ύλη;
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοω...
Θα πρέπει όμως να ανατρέξουμε στην σύγχρονη κοσμολογία και όχι σε μεσαιωνικές αντιλήψεις.
Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι μπροστά στα μάτια σας υπάρχει το τίποτα, άυλο, ε τι να πω... σε κάποιο δάσος μακρινό τα στρουμφάκια μας...

Φίλε Marte , είναι δυνατον να πιστεύεις οτι θα κάνεις κοσμολογική συζήτηση με τα συγκεκριμένα μέλη ?
Στην καλύτερη περίπτωση θα κυλιέσαι κάτω απο τα γέλια απο αυτά που θα σου γράφουν , και στην χειρότερη θα ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις .
Αστο . Μάταιος κόπος .
όχι δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει συζήτηση. Απλά ελπίζω , επειδή υπήρξα στην θέση τους και είναι άσχημο να ζεις με παρωπίδες, ότι θα μπει μέσα τους η σπίθα της αμφισβήτησης, αυτή η σπίθα που εξελίσσει τον άνθρωπο, που τον ελευθερώνει. Ελπίζω ότι θα αφήσουν ένα παραθυράκι ανοικτό στην σκέψη και την λογική τους και κάποια μέρα να καταφέρουν να το σκάσουν από αυτό...

quote:
Αγαπητέ seirios12a.
Που το στηρίζεις ότι το Σύμπαν είναι άυλο?
Επιστημονικά το σύμπαν αποτελείται από ύλη, σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια του κενού ή κοσμολογική σκοτεινή ύλη.
Το Σύμπαν είναι υλικό.
Αγαπητή Marte, κι έτσι να είναι δηλ, το σύμπαν να έχει από μόνο του ύλη και υπόσταση σε τι αλλάζει το νόημα όσων έγραψα?
Πάλι το σύμπαν μπορεί να είναι το ίδιο το σώμα του θεού.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει