- Η Ατλαντίδα στην Κύπρο; Ναι, υπάρχουν ευρήματα ! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
"Οργίζεσθε αλλά μην αμαρτάνετε" (Ιησούς Χριστός)
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ.
ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΕΙΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ "ΓΙΟΥΝΑΝ" ΚΑΙ "ΙΣΚΕΝΤΕΡ" ΟΛΟΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΙΣΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΣΦΑΓΕΙΣ" ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ...ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ!
ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.
ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΔΩ...
ΦΙΛΙΚΑ, ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ
ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΜΙΖΑ -ΧΟΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ- ΟΤΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΣΦΑΓΕΑΣ.(ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΗΡΕ ΤΗΕΣΗ ΣΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΣΦΑΓΕΑ).
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΟΠΟΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ((ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΥΤΟ ΛΙΓΟ, ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΑΣ ,ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΔΥΣΚΟΛΟ), ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ))
ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ (ΠΟΥ ΠΝΗΓΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΔΕΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ,ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΙΔΙΟΦΥΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΚΕΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ).ΑΚΟΜΑ ΠΗΡΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΟΠΟΩΣ Ο ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΙΟΝΟ, ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΣΕΧΟΥΑΛΙΚΑ-ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ).
ΧΡΙΣΤΟΣ, ΜΠΟΥΣ, ΧΙΤΛΕΡ, ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!(ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΩ, ΕΤΣΙ? :) )
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 44.000 ΣΥΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ (ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ...) ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΕΛΠΙΖΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ Γ Ν Ω Σ Η ....
ΕΚΕΙ ΑΠΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΗΓΕ ΤΟ Φ Ω Σ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.(ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΦΩΣ ΕΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ. ΣΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...)
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΕΙΑ-ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΝΦΥΣΥΣΕ -ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-.
ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑΥΤΟ -ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-.
ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΠΩΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ?(ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟΣ) αρκαδια ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΞΕΡΩΛΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ
"ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ" ΤΗΣ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
KAI MALLON DEN KATALABES GRI. XAXAXAXAXA AKUS EKEI ZHTO TO ETHNOS, NAI ZHTO AFOU TO ETHNOS MAS EINAI OLH H GH.
"OLOI EIMASTE ELLHNES" BILL CLINTON
...ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
""Toy kathe noy o noys toy en zornes thai opos thelei paizei ton""
(που το γα@#$μένο αυγό του εκολάπτεται επικύνδυνα στην χώρα της μιζέριας...)
""Toy kathe noy o noys toy en zornes thai opos thelei paizei ton""
Στοιχεία παρακαλώ.
Ονόματα και διευθύνσεις των "θυμάτων"
ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ, ΑΞΙΖΕΙ.......
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΙΟΝ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ!!!!!
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ
ΟΤΙ ΠΕΙΣ...
αντε χόρεψε κανα τσιφτετέλι τώρα...
Ο Αλέξανδρος ο Β' ο Μακεδών είναι ένας από τους τελευταίους, για τους 24 τελευταίους αιώνες.
Τα σχόλια περιττεύουν, πιστεύω.
Αν λοιπόν, όντως θες να χαρακτηρίζεσαι "άνθρωπος" (που διαλαλείς ότι είσαι) να μιλάς και σαν άνθρωπος με ΛΟΓΙΚΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ και ΓΝΩΣΗ.
Με ανυπομονησία πολλοί περιμένουν με ΓΝΩΣΕΙΣ να στηρίξεις το λόγο που χαρακτήρισες το Μ. Αλέξανδρο "σφαγέα" και αναρωτήθηκες το λόγο που δεν έχει χαρακτηρισθεί και ο Ξέρξης "Μέγας"....
Το μήνυμα διαγράφηκε από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ λόγω των προσωπικών προσβολών που περιείχε.
Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα στην ειρήνη. Όλοι οι θνητοί από 'δώ και, πέρα να ζήσουμε σαν ένας λαός, μονιασμένοι για την κοινή προκοπή. Να έχετε την Οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ'τη φυλή.
Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητή σας.
Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τα αδέλφια μέσα στην οικογένεια. Απ'τη μεριά μου όλους σας θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα 'θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνεταίροι. Όσο περνάει απ'το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι.
Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σας σύμβολο αγάπης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εμείς, και αυτοί
Και σε τελική ανάλυση δεν είμαστε παρά συνηθισμένοι άνθρωποι
Εγώ, και εσύ
Μόνο ένας Θεός ξέρει οτι αυτό
δεν είναι εκείνο που θα διαλέγαμε ποτέ να κάνουμε
Έφοδος! Ούρλιαξε αυτός από το βάθος
Και ο πρώτος ζυγός στρατιωτών πέθανε
Και ο Στρατηγός κάθησε,
και οι γραμμές στον χάρτη,
μετακινήθηκαν
από τη μιά πλευρά,
στην άλλη.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΜΕΓΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ και ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ...που άλλαξαν το επίπεδο συνείδησης όλης της ανθρωπότητας...ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
Αλήθεια φωστήρες μου ποιός ονόμασε τον Αλέξη "ΜΕΓΑ" ? ξέρει κανείς να μας πεί ?
Και τι σκατά προσέφερε στην ανθρωπότητα αυτός ο Μέγας ? Αλήθεια τι προσέφερε ? τι νέο ? τι όμορφο και τι αρμονικό... ?
Επιτέλους θέλω κάτι που να δικαιολογεί αυτό το ΜΕΓΑΣ ...κάτι που να με πείθει...γιατι το οτι πήγε μέχρι την Ινδία δε μου λέει τίποτα...
Εγώ συμφωνώ με την τότε γνώμη των Αθηναίων για τους ΘΡΑΚΕΣ και τους Μακεδόνες(σκύθες ?)... το μόνο που ξέραν να κάνουνε είναι καβαλάνε άλογα και να βρωμάνε σα κουνάβια...
Αλήθεια φωστήρες καναν άλλο αξιόλογο Μακεδόνα(σκύθη ?) ξέρετε να μας πείτε ?
Πάμε τώρα όλα τα καλά παιζάκια μαζί...."Μακεδονία ξακουστή..."
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !
quote:
Αλήθεια φωστήρες καναν άλλο αξιόλογο Μακεδόνα(σκύθη ?) ξέρετε να μας πείτε ?
Πάμε τώρα όλα τα καλά παιζάκια μαζί...."Μακεδονία ξακουστή..."
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !
Ξέρουμε..!!!
Τον Εβραίο Κίρο Γλιγόροφ
Πάμε λοιπόν όλοι μαζι!!! ....."Hava Nagilla....."
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ !
Ο Αλέξανδρος έπαιξε τίμια.Έδωσε τις μάχες του σε ξένο έδαφος και τις κέρδισε όλες,ακόμα και όταν ο στρατός του υστερούσε αριθμητικά.
Δεν συμπεριφέρθηκε με εκδικητικότητα στους κατεκτημένους λαούς.Δεν προχώρησε σε σφαγές αμάχων και γενοκτονίες.
Αντιθέτως,έδειξε πλήρη ανεκτικότητα στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και σεβάστηκε το διαφορετικό του πολιτισμού τους.
Ενωσε πολλούς εχθρικούς μεταξύ τους λαούς που βρίσκονταν σε χρόνιες διαμάχες πολύ πριν την εκστρατεία του.Μετέφερε στοιχεία του μεγαλειώδους αρχαιοελληνικού πολιτισμού ως τα βάθη της Ανατολής.
Ο λόγος του ήταν ο λόγος ενός μοντέρνου οραματιστή διεθνιστή,με τη διαφορά ότι ειπώθηκε κάποιες χιλιαδές χρόνια πριν΄,σε μια εποχή όπου η ανθρώπινη ζωή δεν είχε την παραμικρή αξία.
Ας κρίνουμε τους ανθρώπους με τα δεδομένα της εποχής τους.
Αν οι Γάλλοι μπορούν να θεωρούν Μέγα κάποιο Ναπολέοντα και οι Ρώσοι κάποιο Πέτρο ή κάποια Αικατερίνη τότε και εμείς οι Έλληνες δεν χρειάζεται να αναρρωτιόμαστε αν μπορούμε να αποκαλούμε Μέγα το δικό μας Αλέξη.

The Road To Hell Is Paved With Good Intentions.
Ενας απο τους λόγους ήταν η μια και καλή εξουδετέρωση του Περσικού κινδύνου που στο παρελθόν είχε προξενήσει άπειρα δεινά με τους Περσικούς πολέμους.
Δεν ήταν όμως μεγαλύτερη απο τις Θερμοπύλες και την Σαλαμίνα...
Μάλλον πιο μέγας ήταν ο Λεωνίδας ή ο Θεμιστοκλής...