- Γίνεται η Ελληνική μυθολογία να διασώθηκε παραποιημένη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:
Και ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ευρωπαίε (που δεν είναι διότι κατονομάζουν σοφούς, όπως τον Πλάτωνα) και μιλούσαν για ειδωλολατρική σοφία και ειδωλολάτρες σοφούς (και όχι για Έλληνες), ποιούς, κατά τη γνώμη σου, εννοούσαν;Τους σοφούς Γαλάτες;
Ειδωλολάτρες σοφοί είναι οι υποστηρικτές της ειδωλολατρικής σοφίας είτε άμεσα είτε Έμεσα αυτό μας λέει η εκκλησία μας.
Τι λένε όμως και ξένοι Θεολόγοι?........ παράδειγμα ο Γερμανός Θεολόγος και μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Adolf Harnack, στο έργο του "Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ" αποφαίνεται ότι το "Δόγμα" είναι προϊόν του Ελληνικού πνεύματος επί των κειμένων των Ευαγγελίων και ότι η "Θεολογία" εγεννήθη από την Ελληνική φιλοσοφία.
Ήταν τόσο το μίσος για την Ελληνική παιδεία και τους Έλληνες φιλοσόφους που όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας σπούδασαν επάνω τους!
Τα άλλα γιαπετ είναι σοφίσματα για να σπιλώσετε την αλήθεια........Ελληνισμός και Ορθοδοξία για πάντα μαζί!!!!!
Sesostris, στα βιντεάκια καλό σου ταξίδι......εγώ μιλάω μόνο με στοιχεία γραπτά....... όσο για το ποιος μου γράφει τα κείμενα έχω απαντήσει πολλές φορές σκαναρωντας.........μια φορά το έκανε από σας ο macedon και τον έπιασα στη φάκα...........
quote:
Schwabe:
Καθαρό δείγμα ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΠΛΗΞΙΑΣ ΤΟΥ, καθαρό δείγμα ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗΣ, διότι ο Έλληνας δεν είχε κανέναν λόγο να λέγεται Ιωάννης, Παύλος, Άννα, Εμμανουήλ και άλλα τόσο απο την μυθολογία των Εβραίων.Όμως, χρωστάμε αυτή την «τιμή» σε σκοταδιστές όπως και τον Χρυσόστομο...
καλήμέρα Γιάννη κουκιά σπαίρνω...........
quote:
Schwabe:
Μας είναι γνωστό ότι ο επίσκοπος Ρώμης πάπας Γελάσιος (Gelasius) που έζησε κατά τον 5ο αιώνα (πέθανε το 496), απηύθυνε επιστολές στον αυτοκράτορα και στη διοίκηση του ρωμαϊκού κράτους, στις οποίες καταφέρεται κατά των, όπως γράφει σε πάμπολλα σημεία, «σχισματικών Ελλήνων». (E. Caspar, Geschichte des Papstums II, 1930 και W. Ullmann: Gelasius I, 1981).
Αφορμή για τη συγγραφή αυτών των επιστολών ήταν αντιδικίες για κάποια δογματικά ζητήματα πίστης. Προφανώς, οι αναγνώστες εκείνης της εποχής των επιστολών του Γελάσιου, στο παλάτι, στο στρατό, στην εκκλησία και στη διοίκηση, δεν καταλαβαίνουν ότι ο επίσκοπος Ρώμης κατακεραυνώνει και χλευάζει τους «ειδωλολάτρες», όταν διαβάζουν ότι οι «σχισματικοί Έλληνες δεν θα βρουν συγχώρεση ούτε μετά θάνατον ... » αλλά, ακριβώς αυτό που καταλαβαίνει καθένας και σήμερα: εννοεί τις ηγετικές ομάδες της ανατολικής εκκλησίας. «Έλληνες» ήταν λοιπόν ακόμη και τον 5ο αιώνα οι Ελληνίζοντες!!!
Παραδέχεσαι οπότε ότι οι Έλληνες ήσαν Χριστιανοί ήδη από τον 5ο αιώνα? Εάν ναι θα σου απαντήσω..........
quote:
Schwabe:
Πάμε στον περίφημο «Ακάθιστο Ύμνο», έργο άγνωστου μελωδού του 6ου αιώνα προς τιμή της μητέρας του Ιησού, όπου αναφέρεται σε κάποιους στίχους:«Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα,
Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα,
Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί,
Χαίρε, ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί,
Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα ... »Κάποιος που γνωρίζει επαρκώς την ελληνική γλώσσα (όχι πάντως εσύ ευρωπαίε..), αντιλαμβάνεται ότι, ακόμα κι αν ως τεχνολόγοι, δεινοί συζητητές και μύθων ποιητές δεν «περιγράφονται» οι Έλληνες επιστήμονες, φιλόσοφοι και ιστορικοί, με τους όρους Αθηναίοι και φιλόσοφοι εννοούνται αποκλειστικά οι δάσκαλοι του ελληνικού πολιτισμού που είχαν την έδρα τους στην Αθήνα και όχι αφηρημένα κάποιοι......ειδωλολάτρες!!
Κατανοητό παπαγάλε?
Πόσο λίγος είσαι!!!! Θες να πεις ότι ξαφνικά ενώ προσπαθούσαν να προσηλυτίσουν οπαδούς! στράφηκαν εναντίων ενός ολόκληρου Έθνους? και της ιστορίας του??????
Γιατί θρησκευτικά ήσαν τα ζητήματα και όχι πολιτικά!!!! και πόσο μάλλον όταν οι απολογητές αλλά και οι πατέρες της εκκλησίας όπως ο Κλήμης ο Ρώμης ή ο Ειρηναίος, επικαλούνταν την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία ώς απόδειξη για τη συνάφεια τουτ Χριστιανισμού με την Ελληνική φιλοσοφία! για αυτό δε μπορείτε να πείσετε κανέναν παρά μόνο τους αφελείς!!!!!!!
quote:
Schwabe:
Πάμε στον υμνογράφο Ρωμανό τον Μελωδό, και στον «Ύμνον εις Πεντηκοστήν» εις τους εξής στίχους (Maas Paul - Trypanis C.: A.Sancti Romani Melodi cantica - Cantica genuina, Oxford University Press, 1963):«Τί φυσώσιν και βαμβεύουσιν οι Έλληνες?
Τί φαντάζονται προς 'Αρατον τον τρισκατάρατον?
Τί πλανώνται προς Πλάτωνα?
Τί Δημοσθένη στέργουσι τον ασθενή?
Τί μη νοούσι Όμηρο όνειρον αργόν;?
Τί Πυθαγόραν θρυλούσιν τον δικαίως φιμωθέντα»Βέβαια, ο συγκεκριμένος «Ρωμανός» ήταν εκχριστιανισμένος Ιουδαίος εκ Συρίας και προφανώς είχε μόνο σχέση σπουδών με τον ελληνικό πολιτισμό, όπως και πάμπολλοι άλλοι που εμφανίζονται με ελληνίζοντα ονόματα. Τα κείμενά του γίνονταν όμως αποδεκτά από την Εκκλησία και έτσι διασώθηκαν.
Δεν τα έχω ακούσει ποτέ στη γιορτή της Πεντηκοστής! για σκάναρε το κείμενο ή πες μας σε ποιο ψαλτήριο θα τα βρούμε? να μην τρέχουμε σε Oxford University.
quote:
Schwabe:
Ευσέβιος Καισαρείας της Παλαιστίνης, (Παλαιστίνιος εκ καταγωγής): « ... Τον φτωχό και πένητα λαό σήκωσες από τα καθόλου ζηλευτά πράγματα και από την ατιμία των παθών και από την KΟΠΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΩΝ και κάθισες αυτόν με τους άρχοντες του Ισραήλ, τον όντως αληθινό λαό του Θεού» (Εκκλησιαστική Ιστορία, 23, 1352, 34-38)
καταλαβαίνεις τι γράφεις οι Εβραίοι ήσαν εχθροί του Χριστιανισμού και όχι φίλοι πως θα έγραφε κάτι τέτοιο ο Ευσέβιος? και μάλιστα εναντίων .......για πες μας λοιπόν ποιος ήταν ο φτωχός και πένητας λαός? Για ξεκίνα από την αρχή......της σελίδας........δεν είναι δύσκολο..........(Εκκλησιαστική Ιστορία, 23, 1352, 34-38)......
Αντί να αποσπάς φράσεις για να αλλοιώνεις νοήματα εμφάνισε ολόκληρα τα κείμενα....... λάσπη λάσπη κάτι θα μείνει ε Schwabe?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Ειδωλολάτρες σοφοί είναι οι υποστηρικτές της ειδωλολατρικής σοφίας είτε άμεσα είτε Έμεσα αυτό μας λέει η εκκλησία μας.
Ε, άμα το λέει η εκκλησία σας...
Ξέρει αυτή από φιλοσοφία!!!
quote:
παράδειγμα ο Γερμανός Θεολόγος και μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Adolf Harnack
Σε ποιά γλώσσα διάβασες τον Adolf Harnack, ευρωπαίε;
quote:
Ήταν τόσο το μίσος για την Ελληνική παιδεία και τους Έλληνες φιλοσόφους που όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας σπούδασαν επάνω τους!
Τι ήθελες να σπουδάσουν εκείνη την εποχή;;;
Εβραίους φιλόσοφους, στην Αραμαϊκή;
Θεωρείς όποιον ξέρει αγγλικά, φιλοαμερικανό;;;
quote:
Ελληνισμός και Ορθοδοξία για πάντα μαζί!!!!!
Ολε ολε...!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2
ο Γερμανός Θεολόγος και μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Adolf Harnack, στο έργο του "Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ" ότι το "Δόγμα" είναι προϊόν του Ελληνικού πνεύματος επί των κειμένων των Ευαγγελίων και ότι η "Θεολογία" εγεννήθη από την Ελληνική φιλοσοφία.
Ψέμα
Η παραπάνω θέση δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο βιβλίο του Harnack. Αυτό που λέει επί λέξη ο Harnack είναι
"Αν και ο δογματικός χριστιανισμός δεν έχασε ποτέ τον χαρακτήρα του, όπως παρουσιάζεται από τους Ελληνες απολογητές και τον Ωριγένη (ως το πνεύμα της θνήσκουσας αρχαιότητας επί των ευαγγελίων) εντούτοις παρουσίασε πρώτα με τον Αυγουστίνο και κατόπιν με το Λούθηρο μια βαθιά και σημαντική μεταστροφή". (σελ. 6 της αγγλικής έκδοσης).
ενώ στην προηγούμενη σελίδα αναφέρει:
"Ετσι, το αρχαίο ελληνικό δόγμα (σαν γενική έννοια) που εστίαζε στη θεοποίηση σε συνδυασμό με τη ρωμαϊκή έννοια της θρησκείας σαν νομική σχέση, μπορούσαν να συνυπάρχουν". (σελ. 5 της αγγλικής έκδοσης)
Και για ενημέρωσή σου και ενημέρωση των καθοδηγητών της κακιάς ώρας που έχεις...
1. ο Harnack ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το ευαγγέλιο του Ιωάννη, θεωρώντας πως το συγκεκριμένο ευαγγέλιο γράφτηκε από κάποιον άσχετο και άγνωστο, ότι είναι γεμάτο αυθαιρεσίες, ότι ελάχιστα απ'αυτά που λέει μπορεί κάποιος να τα λάβει υπόψη και αυτά με πολύ προσοχή. (Harnack, "Η πρώιμη εκκλησία", σελ. 43 στην αγγλική έκδοση.)
2. Ο Harnack απορρίπτει τελείως την Παλαιά Διαθηκη.
3. Δεν υπάρχει ο όρος "ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ" στον τίτλο του έργου του. Το συγκεκριμένο έργο κυκλοφόρησε στα γερμανικά ως "Εγχειρίδιο της Ιστορίας του Δόγματος" και μεταφράστηκε στα αγγλικά με τον τίτλο "Σκιαγράφηση της Ιστορίας του Δόγματος" (το 1896) και αργότερα ως "Ιστορία του Δόγματος" (1904).

macedon
«Παραδέχεσαι οπότε ότι οι Έλληνες ήσαν Χριστιανοί ήδη από τον 5ο αιώνα? Εάν ναι θα σου απαντήσω....»
Καλά, μιλάμε......είσαι άπιαστος αδεφάκι μου!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Είναι επόμενο μετά απο σχεδόν 100 και πλέον χρόνια ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ και αρκετοί Έλληνες να έχουνε λυγίσει απο τους πολιτικούς και φυσικούς διωγμούς. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ??
europaios2:
«Πόσο λίγος είσαι!!!»
Άμα ο..........«πολύς» είσαι εσύ, τότε.....ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟ ΛΙΓΟΣ!!!!!!![]()
![]()
europaios2:
«Γιατί θρησκευτικά ήσαν τα ζητήματα και όχι πολιτικά!!!! και πόσο μάλλον όταν οι απολογητές αλλά και οι πατέρες της εκκλησίας όπως ο Κλήμης ο Ρώμης ή ο Ειρηναίος..»
Άστο άσχετε, δεν είσαι καν σε θέση να......διαβάσεις τι σου γράφουνε!!!!![]()
![]()
Αφού βρε παπαγάλε ότι δεν υπάρχει κάπου γραμμένο απο τον Μεταλληνό ή τον Απολογητή δεν είσαι σε θέση καν να το αντιληφθείς, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ?
Τα πράγματα, για όσους γνωρίζουνε, είναι απλά:
Ο περίφημος «Ακάθιστο Ύμνος», έργο άγνωστου μελωδού του 6ου αιώνα προς τιμή της μητέρας του Ιησού, όπου αναφέρεται σε κάποιους στίχους:
«Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα,
Χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα,
Χαίρε, ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί,
Χαίρε, ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί,
Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα ... »
Άντε, χαιρετίσματα!!![]()
europaios2:
«Δεν τα έχω ακούσει ποτέ στη γιορτή της Πεντηκοστής! για σκάναρε το κείμενο ή πες μας σε ποιο ψαλτήριο θα τα βρούμε?»
Γιατί, εάν τα.............άκουγες, τάχα θα τα καταλάβαινες?????![]()
Ψάξε, ψάξε τσακάλι, υπάρχουνε σε όλα τα σχετικά βιβλιαράκια τους.....
Και φυσικά, μυαλό δεν λες να βάλεις, όπως περίτρανα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ο macedon, μιας και ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΣ «ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ».
Ε ρε φουκαρά......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
macedon:
quote:
Ψέμα
Η παραπάνω θέση δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο βιβλίο του Harnack. Αυτό που λέει επί λέξη ο Harnack είναι"Αν και ο δογματικός χριστιανισμός δεν έχασε ποτέ τον χαρακτήρα του, όπως παρουσιάζεται από τους Ελληνες απολογητές και τον Ωριγένη (ως το πνεύμα της θνήσκουσας αρχαιότητας επί των ευαγγελίων) εντούτοις παρουσίασε πρώτα με τον Αυγουστίνο και κατόπιν με το Λούθηρο μια βαθιά και σημαντική μεταστροφή". (σελ. 6 της αγγλικής έκδοσης).
ενώ στην προηγούμενη σελίδα αναφέρει:
"Ετσι, το αρχαίο ελληνικό δόγμα (σαν γενική έννοια) που εστίαζε στη θεοποίηση σε συνδυασμό με τη ρωμαϊκή έννοια της θρησκείας σαν νομική σχέση, μπορούσαν να συνυπάρχουν". (σελ. 5 της αγγλικής έκδοσης)
Εγώ δεν είμαι σαν και σένα να γράφω ψέματα.......και να τα σκανάρω κιόλας όπως έκανες.
Θα σκανάρω το βραδυ από το σπίτι μου το κείμενο από όπου αντέγραψα.
αν και δε βλέπω το "ψέμα" να προκείπτει από αυτά που έγραψες....

quote:
Θα σκανάρω το βραδυ από το σπίτι μου το κείμενο από όπου αντέγραψα.
Άντα ρε φίλε, να δω κι εγώ ποιά έκδοση του Harnack έχεις, αφού δεν μου απάντησες όταν σε ρώτησα.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Άντα ρε φίλε, να δω κι εγώ ποιά έκδοση του Harnack έχεις, αφού δεν μου απάντησες όταν σε ρώτησα.
Μπράβο άγχος, ο γιαπετ!!! αλλά αφού ανησυχείς τόσο μήπως και σου ξεφύγει κάτι ζήτα από τον macedon! όπως και εγώ να σκανάρει τη σελίδα 94-5 τόμος I κεφ.2 και από τον ίδιο τόμο τη σελίδα 345. του εν λόγω θέματος.
Κύριε Κων/νε Θεοδωρίδη καλείσθαι να σχολιάσετε τον εν δυνάμει συγγραφέα κύριο Μενέλαο Παγουλάτο
.........

«Schwabe πράγματι είσαι πολύ λίγος......... από φαντασία όμως σχίζεις.......»
Βρε φουκαρά ευρωπαίε, εκτός απο scan και παπαγαλία, εφόσον δεν έχεις τίποτα να πεις επί θεμάτων που ξεφεύγουν των «πηγών» σου, τι θέλεις βρε άνθρωπε μου και γίνεσαι ρόμπα??![]()
![]()
Η μήπως σου είπανε ότι............τι ρόμπα τι ράσο, αρκεί να είσαι Απολογητής???![]()
![]()
που ξέρεις να κάνεις.........σκάναρε τα περιβόητα πρακτικά της Συνόδου της Νίκαιας που έχεις στην κατοχή σου όπως έγραψες........ να δούμε αυτά τα σχόλια που έγραψες...........κατά πόσο ισχύουν και να τα συγκρίνουμε με αυτά που έγραψα για να δούμε του λόγου το αληθές......
«..σκάναρε τα περιβόητα πρακτικά της Συνόδου της Νίκαιας που έχεις στην κατοχή σου όπως έγραψες........ να δούμε αυτά τα σχόλια που έγραψες.........»
Κοίτα να δεις, θα ήμουν εξαιρετικά ανόητος εάν έπαιζα το παιχνίδι σου φίλτατε!![]()
Δεν πάει έτσι το πράγμα.
Επειδή δεν έχεις σκανάρει κάποια ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΚΕΙΜΕΝΑ τα οποία και να διαψεύδουν τα όσα γράφω, συνεπώς δεν έχω προς το παρόν καμία συγκεκριμένη ανάγκη.
Το πιάνεις?
Τα κείμενα υπάρχουνε στην διάθεση μου, σου έχω ήδη ονομάσει το ποιό βιβλίο και ποιά έκδοση είναι, πότε και απο ποιόν έχει εκδοθεί, και άρα είμαι επαρκώς έτοιμος φίλτατε!
Εσύ φυσικά, ως παρατρεχάμενος των Μεταλληνών και των Απολογητών, απλά ελπίζεις σε περαιτέρω σελίδες.....![]()
![]()
Δεν είναι του Παγουλάτου το έργο που σκανάρισες;;;
ποιός το έγραψε, αν ο Παγουλάτος είναι ... "εν δυνάμει" συγγραφέας;;;
Μήπως εννοούσες ότι είναι δυναμικός;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ: Ευρωπαίε, πάνω που πήγα να ησυχάσω, που μου έδιωξες το άγχος, με μπέρδεψες...Δεν είναι του Παγουλάτου το έργο που σκανάρισες;;;
Δεν απευθυνόμουν σε εσένα........... και ούτε με απασχολεί η δική σου θέση! (επί του συγκεκριμένου χωρίου)

quote:
euro[aios2
Κύριε Κων/νε Θεοδωρίδη καλείσθαι να σχολιάσετε τον εν δυνάμει συγγραφέα κύριο Μενέλαο Παγουλάτο
Οταν, αγαπητέ ανώνυμε χριστιανέ, θα παραθέσεις τις θέσεις του Harnack από αυτά που ο ίδιος λέει και όχι απ'αυτά που νομίζει ότι λέει ο κάθε "εν δυνάμει συγγραφέας", τότε θα σχολιάσω.
Ο Harnack σε κανένα σημείο του έργου του δεν αναφέρει τις ανοησίες που υποστηρίζεις ή αυτές που υποστηρίζει ο "εν δυνάμει συγγραφέας".
Επειδή ο διάλογος με άσχετους και ειδικά του επιπέδου σου δεν μπορεί να υπάρξει για οποιονδήποτε σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, θα σου μιλήσω πάνω στις πηγές σου και μόνο. Μέχρι να μας παραθέσεις λοιπόν τις απόψεις του Harnack απο τον ίδιο το Harnack που μνημόνευσες, θα σε παρακολουθούμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον στο πόσο όμορφα και αρμονικά κάνεις τις διάφορες κολοτούμπες...
Αλλωστε ένας γελωτοποιός ποτέ δεν έβλαψε κανένα φόρουμ. Το αντίθετο μάλιστα, θεωρώ πως αποτελείς απαραίτητο στοιχείο διατήρησης της ψυχικής υγείας των μελών, καθώς, όπως είναι γνωστό, το γέλιο μακραίνει τη ζωή.

macedon
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, πάνω που πήγα να ησυχάσω, που μου έδιωξες το άγχος, με μπέρδεψες...Δεν είναι του Παγουλάτου το έργο που σκανάρισες;;;
--------------------------------------------------------------------------------
europaios2
Δεν απευθυνόμουν σε εσένα........... και ούτε με απασχολεί η δική σου θέση! (επί του συγκεκριμένου χωρίου)
Α... άμα είναι έτσι, συγγνώμη...![]()
![]()
![]()
Γιατί όμως δεν του στέλνεις μεϊλ, όπως είχες πει κι εσύ, κάποτε;;;;![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
macedon:
Οταν, αγαπητέ ανώνυμε χριστιανέ, θα παραθέσεις τις θέσεις του Harnack από αυτά που ο ίδιος λέει και όχι απ'αυτά που νομίζει ότι λέει ο κάθε "εν δυνάμει συγγραφέας", τότε θα σχολιάσω.
Mόνο ένας κουτός δε θα μπορούσε να με βρει.......έχω δώσει το στίγμα μου έτσι ώστε όποιος θέλει ανά πάσα στιγμή θα με βρει χωρίς ιδιαίτερο κόπο!!!! οι ειδικοί! που τους ανέθεσες τη "δουλειά" ακόμη δε με βρήκαν? να τους πεις μόνο να μην ψάξουν τέλη Αυγούστου γιατί θα είμαι σε διακοπές!

quote:
macedon:
Ο Harnack σε κανένα σημείο του έργου του δεν αναφέρει τις ανοησίες που υποστηρίζεις ή αυτές που υποστηρίζει ο "εν δυνάμει συγγραφέας".Επειδή ο διάλογος με άσχετους και ειδικά του επιπέδου σου δεν μπορεί να υπάρξει για οποιονδήποτε σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, θα σου μιλήσω πάνω στις πηγές σου και μόνο. Μέχρι να μας παραθέσεις λοιπόν τις απόψεις του Harnack απο τον ίδιο το Harnack που μνημόνευσες, θα σε παρακολουθούμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον στο πόσο όμορφα και αρμονικά κάνεις τις διάφορες κολοτούμπες...
Όπως πάντα................. υπέρ άνω όλων!!......ιστορικών και συγγραφέων!!! ...... τουλάχιστον σκάναρε τις σελίδες που σου έγραψα.....αφού το έργο το έχεις......τι περιμένεις........ στο τέλος γίνεται το ξύρισμα.........
quote:
macedon:
Αλλωστε ένας γελωτοποιός ποτέ δεν έβλαψε κανένα φόρουμ. Το αντίθετο μάλιστα, θεωρώ πως αποτελείς απαραίτητο στοιχείο διατήρησης της ψυχικής υγείας των μελών, καθώς, όπως είναι γνωστό, το γέλιο μακραίνει τη ζωή.
Όποιος θέλει να δει έναν γελωτοποιό δεν έχει παρά να πατήσει εδώ..... http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=8429&whichpage=17&ARCHIVE=
quote:
europaios2:
Δεν απευθυνόμουν σε εσένα........... και ούτε με απασχολεί η δική σου θέση! (επί του συγκεκριμένου χωρίου)γιαπετ:Γιατί όμως δεν του στέλνεις μεϊλ, όπως είχες πει κι εσύ, κάποτε;;;;
Δε σε απέτρεψα να απαντήσεις σου εξήγησα γιατί δεν τοποθετούμαι στο σχόλιό σου......... έτερον εκάτερον.......

quote:
europaios2
Mόνο ένας κουτός δε θα μπορούσε να με βρει.......έχω δώσει το στίγμα μου έτσι ώστε όποιος θέλει ανά πάσα στιγμή θα με βρει χωρίς ιδιαίτερο κόπο!!!! οι ειδικοί! που τους ανέθεσες τη "δουλειά" ακόμη δε με βρήκαν? να τους πεις μόνο να μην ψάξουν τέλη Αυγούστου γιατί θα είμαι σε διακοπές!
Με τα 1805 μηνύματα που κατόρθωσες να στείλης μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα , είχα την εντύπωση ότι είσαι μόνιμα σε διακοπές .

quote:
Δε σε απέτρεψα να απαντήσεις σου εξήγησα γιατί δεν τοποθετούμαι στο σχόλιό σου......... έτερον εκάτερον.......
Πάντως, μαθαίνεις γρήγορα
και είναι κρίμα που δεν το εκμεταλεύεσαι προς όφελός σου, να μάθεις και μερικά γεγονότα απ' την ιστορία!!!
Έτσι θα μπορείς όχι μόνο να τοποθετηθείς, αλλά πιθανά να καταλαβαίνεις και τι λένε οι άλλοι...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Πάντως, μαθαίνεις γρήγορα και είναι κρίμα που δεν το εκμεταλεύεσαι προς όφελός σου, να μάθεις και μερικά γεγονότα απ' την ιστορία!!!Έτσι θα μπορείς όχι μόνο να τοποθετηθείς, αλλά πιθανά να καταλαβαίνεις και τι λένε οι άλλοι...
To βλέπω .........το βλέπω πάντως χαίρομαι που είπες ότι το Βυαζάντιο ήταν Ελληνικό!!!

quote:
To βλέπω .........το βλέπω πάντως χαίρομαι που είπες ότι το Βυαζάντιο ήταν Ελληνικό!!!
Και χωρίς κανένα ενδοιασμό θα το επαναλάβω:
Το Βυζάντιο ήταν Ελληνικό.-
Υ.Γ. Διάβασε προσεκτικά το προηγούμενο μήνυμά μου.
Κάτι μου λέει πως δεν το κατάλαβες....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ