- Ο ασταθής δίσκος, οι εύθραυστες εγγραφές και η στοχαστική απόγνωση. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Μια Κρητική κριτική!
http://www.youtube.com/watch?v=XmMaB6WuvQY
http://www.youtube.com/watch?v=Bh4WpWjftF8
*
Το πλέον κατάλληλο μέσον εγγραφής της ανθρώπινης ύπαρξης. Αλλά και των αγωνιών της, στο βαθμό που μια ύπαρξη φέρει καταστάσεις στιγμών αγωνίας. Σχεδόν διαρκώς, περίπου εξ’ ορισμού.
Και τί το θέμε το στρώμα δηλαδής? Ποία η χρεία και η σκοπιμότις του εγχειρήματου?
Ανεξαρτήτως πάχους και υλικού, ανατομικότις και οικολογικότις, γκαραντί και επιφανείας, η όλη φάσις παίζει στην απόστασις. Όχι σε μέτρα και χιλιόμετρα, αλλά όπως λέμε, παίρνω τις αποστάσεις μου. Από το σκληρό. Το δύσκολο και άβολο, που βρίσκεται κάτω από το στρώμα. Το υπόστρωμα.
Το οποίον είναι, κατά το σύνηθες, ψυχολογικόν. Και ασυνείδητον. Σκληρό και απροσπέλαστον σπέρματος. Και αίματος. Το κατάστρωμα.
Προσπαθώ να σε πω, που ο άνθρωπος είναι μπουγάτσα με αγωνίες.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Μετα απο 42-43 χρόνια που κοιμόσουν ήσυχος τα βράδια ή τα ξημερώματα
(ετσι κι αλλιώς αυτος που παει τη ζωη λιγάκι παραπέρα, δεν χρειάζεται και πολύ ύπνο... χαμένος χρόνος)
Τοτε λοιπόν ειναι που οι λίγες ωρες ύπνου γίνονται εφιάλτης
ξερεις, αυτος που αισθάνεται ενοχές, δεν κοιμάται καλα τα βράδια...
δεν κοιμάται ποτέ... αναζητά λύση, εξαγνισμό, λύτρωση
αυτο το "κατι" που θα του δώσει το συγχωροχάρτι...
μάταια ομως... όταν οι τύψεις φωλιασουν στην ψυχή,
the game it's over.
Υπάρχουν άτομα που δεν βλέπουν όνειρα ούτε εφιάλτες.
Και αυτοί είναι οι χειρότεροι όλων. Γιατί είναι αναίσθητοι. Δεν είναι ούτε καν ζώα. Ούτε όνειρο, ούτε ελπίδα, ούτε τύψεις.
Αδιαφορία και Αγνόηση της Πραγματικότητας.
Όσες διαστάσεις κι αν έχει το Σύμπαν αυτοί ήδη βρίσκονται στην Ν+1...
και γι'αυτό είναι επικίνδυνοι και παρασιτικοί.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Edited by - PY8AGORAS on 14/09/2014 11:43:50
Θες να το θελε η μοίρα, η απάντηση του πατέρα του θα σημάδευε όλη του τη ζωή:
" Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών "
Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών λοιπόν.
Δυνατή πρόταση, μα και πονηρή. Μέχρι κάποια ηλικία την είχα πάρει σοβαρά -είμαστε οι επιλογές μας- έλεγα στον εαυτό μου. Κάτι σαν ευαγγέλιο.
Ετσι άρχισα να κάνω συνειδητές επιλογές, θεωρώντας ότι αυτές είναι προσωπικά δικές μου, ξεχνώντας ότι μια επιλογή κλείνει άλλες δέκα πίσω της.
Μετά τις πρώτες δυνατές φάπες κατάλαβα:
Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών, των δικών μας, αλλά ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Το δεύτερο μέρος δεν μου το αποσαφήνισε ο πατέρας μου, έπρεπε να το κατανοήσω και να το συλλάβω in the process.
Και για να είναι ολοκληρωμένο:
"Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών, των δικών μας και των άλλων, αλλά είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όλοι να έχουνε τέτοιες."
Στην παραπάνω συνθήκη απαγορεύονται οι τύψεις. Η διαδικασία είναι συνειδητή. Και χωρίς θύματα.
Υ.Γ. Στο παιχνίδι "Όλα η τίποτα", πάντα η ζυγαριά θα γέρνει στο τίποτα. Εν πάσει περιπτώσει πάντα θα είναι καλύτερο από το να μην παίξεις.
Εξάλλου, μάλλον όλοι θα πάρουμε ότι αξίζουμε. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις επιλογές των άλλων.
Που και αυτοί μάλλον θα πάρουνε ότι αξίζουνε. Ανάλογα με τις επιλογές τους.
Σε μια προσωπική καθ’όλα εκδοχή, θα σε έλεγα τίποτις από τα δύο. Κυρίως, επειδής το να αγαπάς και να μισείς είναι δύσκολαι συνθήκαι, ειδικώς άμα περιλαμβάνουσι ως υποκείμενα τους άλλοινε κι αντικείμενα τους όλοινε.
Ά, είναι και το άλλο. Σε βλέπω να έχεις κρίσις. Όχι απαραιτήτως και καλά, αλλά έστω εις το σπρωχτόν και καλή τη θελήσει. Δεν σε βλέπω στην ικανότις του αισθανθήναι. Με την καμμία σε λέω.
Απολογιζόμενος την πορεία μου.
Υπεκφυγη, η ευκολια αν θελετε, για να μπορεσουμε να καλυψουμε τελικα, την αδυναμια μας ωστε να απαντησουμε ευθεως: υπαρχει Δημιουργος; και αν υπαρχει τι συνεπαγεται αυτο για μας; κανει κατι Εκεινος για εμας, και μηπως αντιστοιχα πρεπει να κανουμε και εμεις κατι για Αυτον;
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.
Εφοσον ετσι εχουν τα πραγματα, ολοι περιλαμβανωμαστε και ολοι μπορουμε να εχουμε συμμετοχη, σε αυτο το οποιο ο Δημιουργος επιθυμει να πραγματωσει.
Αν απο την αλλη, αν θα επρεπε να δεχτουμε την απουσια ενος νοημωνος Δημιουργου, αυτο μονο με μια λεξι θα μπορουσε να περιγραφει: Αλλοιμονο!!! δεν εχουμε καμμια ελπιδα, το ανθρωπινος γενος δεν εχει μελλον στο συνολο του. Και οχι μονο στο συνολο του θα υποστηριζε ευφυεστατα καποιος, αλλα ουτε σαν μοναδες δεν εχουμε μελλον!
Ας αρχίσουμε λοιπόν:
quote:
Θεωρω οτι οι πλειονοτητα δεν πιστευει σε εναν Δημιουργο, διοτι αυτο δημιουργει καποιες προδηλες ευθυνες, τις οποιες οι περισσοτεροι δεν θελουμε να επωμιστουμε επι του παροντος.
Η πλειονότητα των "υγιως σκεπτομενων ανθρωπων" ,όπως αναφέρεις πιστεύουν σε έναν ανώτερο δημιουργό.Αν συνέβαινε το αντίθετο οι σημερινές θρησκείες θα είχαν έλλειμα πιστών.Όλες έχουν ως βάση την ύπαρξη ενος ανώτερου όντος είτε αυτό ονομάζεται χριστός,αλλάχ,βούδας ή οτιδήποτε άλλο.Επίσης,η ύπαρξη ενός ανώτερου δημιουργού κάθε άλλο παρά ευθύνες μας δημιουργεί.Ισα ισα μας βγάζει από τον κόπο να σκεφτούμε,να αναρωτηθούμε,να ψάξουμε και τελικά να διαμορφώσουμε την δική μας προσωπική σχετικά με την δημιουργία του κόσμου.Η ύπαρξη ενός τέτοιου δημιουργού και η τυφλή,τις περισσότερες φορές,σε αυτόν μας απαλλάσσει από τέτοιου είδους αναζητήσεις.
quote:
πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο, ο οποιος συμφωνα με τη δικη του τελεια αποψη των πραγματων, ενδιαφερεται αμεσα για τα τεκτενομενα σε ολο το συμπαν και οχι μονο στο πλανητη γη, και αναλογως των συμβαντων εμπεμβαινει η οχι, διαφοροποιει η αφηνει να εξελιχθει ενα γεγονος. Βεβαιως ο Ιδιος εχει ενα σχεδιο, ενα σχεδιαγραμα, ενα τελικο σκοπο βασει του οποιου κινηται.
Εχεις προσωπικά νιώσει κάποια "άνωθεν" παρέμβαση στις διάφορες δραστηριότητες της ζωής σου?Αν ναι,τότε καλά κανεις και πιστευεις στον "παντοδύναμο" δημιουργό.Προσωπική μου άποψη είναι πως η πιστη σε τέλεια σχέδια και θεικά σχεδιαγράμματα είναι τουλάχιστον μοιρολατρικές ανοησίες.Τουλάχιστον στην σημερινή εποχή...
Impious Varmint
Οι περισσοτεροι κατ΄ονομα χριστιανοι για παραδειγμα δηλωνουν ταυτοχρονα και αθεοι.
Το να δεχτουμε ενα Δημιουργο, μας λεινει προβληματα αλλα δεν μας απαλασσει απο ευθυνες, εκτος και αν ηθελημενα υστερουμε σε νοηση.
Αν απο καποιον παιρνεις, ε! δεν γινεται, πρεπει καποτε και να δωσεις. αυτο συνεπαγεται ευθυνη.
Ο καθε ενας μας εστω και χωρις να το καταλαβαινει νοιωθει τι Θεικη παρεμβαση (τι ομορφος αυτος ο κιτρινος ηλιος, που μας δινει ζωη!)
Μου αρεσει που μπορω να πιστευω σε εναν τετοιο Ζωοδοτη-δημιουργο.
quote:
eidos
Η υπερβολικα απλουστευμενη αποψη, οτι ναι, βρεθηκαμε ολως τυχαιως σε αυτον τον θαυμασιο πλανητη, τη γη μας, για να ζουμε αντε το πολυ 90 η 100 χρονια και μετα τιποτα, μου φανταζει το λιγοτερη ως ανοητη υπεκφυγη.
Αυτός είναι ο νόμος της φύσης. Γέννηση, ακμή, παρακμή, θάνατος. Ολα τα φυσικά όντα υπακούν στο νόμο αυτό.
Ο άνθρωπος ως φυσικό όν, δεν μπορεί παρά να υπακούει στους ίδιους νόμους.
Αλλωστε, η ζωή στη γη ξεκίνησε από το μηδέν τρεις φορές για να καταφέρει να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Ασε που τίθεται το ερώτημα "γιατί περίμενε ο "δημιουργός" 4,5 δις χρόνια να φτιάξει τον άνθρωπο και δεν τον έφτιαξε από την αρχή", αλλά ασχολούνταν με ερπετά και ψάρια;
Τα υλικά περίμενε από το εργοστάσιο;
quote:
eidos
Η δικια μου πεθοιθεσι πανω σε αυτο ειναι ξεκαθαρη: πιστευω ακραδαντα σε ενα Παντοδυναμο Δημιουργο
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένας παντοδύναμος δημιουργός αλλά περίπου 4.200, όσες είναι και οι θρησκείες σήμερα στη γη.

macedon
quote:
Οι περισσοτεροι κατ΄ονομα χριστιανοι για παραδειγμα δηλωνουν ταυτοχρονα και αθεοι.
Νομίζω πως αυτοί αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.Αν ήταν πράγματι τόσο μεγάλος ο αριθμός των θρησκοαθεων τότε οι θρησκειες θα έπρεπε να κάθονται σε αναμένα κάρβουνα,με εναν αντιθρησκευτικό πυρήνα να δρα στα θεμέλια της.
quote:
Αν απο καποιον παιρνεις, ε! δεν γινεται, πρεπει καποτε και να δωσεις. αυτο συνεπαγεται ευθυνη.
Νομίζω πως εδώ κάνεις λάθος.Η διδασκαλία της ορθόδοξης,τουλάχιστον,χριστιανοσύνης διδασκει πως οι σχέσεις μεταξυ των ανθρώπων αλλά και μεταξύ θεου-ανθρώπων δεν στηρίζεται σε πάρε-δώσε.Δεν αποτελούν εμπορικες συναλλαγές οπου τα πάντα έχουν αντίτιμο.Ουτε εμεις πρεπει να δωσουμε κατι στον θεο για να μας δωσει με την σειρά του την Φωτιση του.Ετσι δεν διδάσκει η εκκλησια ή μηπως κάνω λάθος???Δεν νομίζω να χρωστάμε χαρη στον θεο που μας δημιούργησε.Ετσι θέλησε ετσι έπραξε..Άσχετα αν μας ψιλοαγνοει τα τελευταια χρονια...
Impious Varmint
quote:
Αλλωστε, η ζωή στη γη ξεκίνησε από το μηδέν τρεις φορές για να καταφέρει να δημιουργηθεί ο άνθρωπος. Ασε που τίθεται το ερώτημα "γιατί περίμενε ο "δημιουργός" 4,5 δις χρόνια να φτιάξει τον άνθρωπο και δεν τον έφτιαξε από την αρχή", αλλά ασχολούνταν με ερπετά και ψάρια;Τα υλικά περίμενε από το εργοστάσιο;
Μάλλον την ίδια απορια με σενα εχει και η επιστήμη αγαπητέ macedon.Αλλά προσπαθούν να την λύσουν.Οπως ακριβως τα λες...
4,5 δις χρονια διαδοχικών μεταλλάξεων του DNA μέσω της διαδικασίας της εξέλιξης και να σου ενα ωραίο πρωινό ο αρχέγονος προγονος μας.Ο ανθρωπάκος...Μονο που διεφερε λίγο από τον σημερινό αλλά αυτό δεν εχει καμία σημασια.
Μπορείς να τον οναμασεις Αδάμ στον κήπο της εδέμ ή Homo Erectus κάπου στην Αφρική...
Όλα τελικά ειναι θέμα υποκειμενικότητας...![]()
Impious Varmint
ο ανθρωπος δεν ειναι δημιουργος, ειναι ομως πολυ καλος μιμητης του Δημιουργου του (βλεπε αεροπλανα=πουλια, υποβρυχια=καποια ψαρια) και επισης οτι ολες οι ανακαλυψεις του ανθρωπου, στηριζονται σε νομους φυσικους που δεν δημιουργησε ο ιδιος, απλα ανακαλυψε.
Πολυ θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτη τη μητερα φυση ολων μας, η οποια ευθυνεται για ολους και για ολα. (πολυ μυαλο εχει!!)
τη φυση που επικαλεισαι μπορεις να την ονομασεις και νομοθετη, με τοσους πολλους φυσικους νομους που εχει θεσει.
ο Παντοδυναμος Θεος ειναι σαφεστατα ενας.
Και μην συχγεεις αγαπητε Impious Varmint τον Θεο με την θρησκεια.
Θρησκεια= τροπος λατρειας. θρησκος ειναι αυτος που εχει ενα συγκεκριμενο τροπο να λατρευει το οτιδηποτε. (και τον Θεο) και τον εαυτο του επισης, η μια πετρα.
Το μυστικο σε σχεση με τη θρησκεια του καθενος μας, και ειδικα σε σχεση με τον Θεο, ειναι να ασκουμε λατρεια προς αυτον, οχι με τον τροπο που εμεις νομιζουμε σωστο, αλλα με τον τροπο που ο ιδιος θελει απο εμας.
οι ανθρωποι που ασκουν τετοιου ειδους θρησκεια προς τον ενα αληθινο Θεο, ειναι ελαχιστοι, συγκρινωμενοι προς το συνολο. Γιατι; γιατι μας βολευει να βαζουμε εμεις τους κανονες. Μας αρεσει.
Ειδικά με το "ο άνθρωπος δεν είναι δημιουργός αλλά μιμητής του δημιουργού του" καταλαβαίνω πως δεν έχει και πολύ χώρο για εποικοδομητική συζήτηση...
Οσο για το "Το μυστικο σε σχεση με τη θρησκεια του καθενος μας, και ειδικα σε σχεση με τον Θεο, ειναι να ασκουμε λατρεια προς αυτον, οχι με τον τροπο που εμεις νομιζουμε σωστο, αλλα με τον τροπο που ο ιδιος θελει απο εμας." θα ήθελα πολύ να μάθω την πηγή της πληροφόρησής σου σχετικά με το τι θέλει ο θεός από σένα: ΅
Πώς σου το είπε (fax, e-mail, τηλέφωνο...);
Και πώς είσαι σίγουρος πως ήταν ο θεός κι όχι ο διάβολος που σου έκανε πλάκα ή ο Ζαχαράτος που τον μιμούνταν; ![]()

macedon
Γιατι λεμε ο δημιουργος και οχι η δημιουργος??????

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/