- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
europaios2
Ο Αβραάμ στην Αίγυπτο......όταν πλησίαζε στην Αίγυπτο είπε στη Σάρα, τη γυναίκα του: <<Ξέρω πως είσαι γυναίκα με ωραία εμφάνιση. Αν σε δουν οι Αιγύτπιοι θα καταλάβουν πως είσαι γυναίκα μου. Τότε θα με σκωτώσουν, εσένα όμως θα σε αφήσουν να ζήσεις. Να λες λοιπόν ότι είσαι αδερφή μου, για να μου φερθού καλά και να με αφήσουν να ζήσω για χάρη σου.>>.......Αλλά ο Κύριος χτύπησε με μεγάλες συμφορές το Φαραώ....τότε ο Φαραώ κάλεσε τον Αβραάμ και τουβ είπε :<<Τι ήταν αυτό που μου έκανες? Γιατί δε μου τόπες ότι ήταν η γυναίκα σου? Γιατί είπες ότι ήταν αδερφή σου και γω την πήρα γυναίκα μου? Πάρτην και φύγε......
-Είναι ξεκάθαρο ότι η Σάρα δεν ήταν αδελφή του ή ανηψιά του.
Φίλε europaios2 , άσχετα με το αν η Σάρα ήταν αδελφή ανηψιά ή εξαδέλφη του Αβραάμ , μπορείς να μου εξηγήσης τι σόϊ Θεός είναι αυτός που αντί να τιμωρήση , τον προαγωγό της συζύγου του εις αλλότριαν ακολασία Αβραάμ , χτύπησε με συμφορές τον αθώο Φαραώ που πίστεψε τα ψέμματα του Αβραάμ ;;
Αλλά κατά τα φαινόμενα , μάλλον κόλπο του ζευγαριού θα ήταν για να τα κονομήσουν χοντρά από τον αφελή Φαραώ γιατί το... "Πάρτην και φύγε......" , συνοδεύτηκε με πολουσιοπάροχα δώρα .
quote:
-Όταν οι ΆΘΕΟΙ κατηγορούν τους Ορθοδόξους ότι είναι κοπάδι από πρόβατα! γριούλες και μη σκεπτόμενοι δεν είδα να δείχνεις την ίδια ευαισθησία, γιατί? πορκουά? δε βρίσκω το λόγο να μη το κάνεις! εκεί δεν έχουμε γενικεύεσεις και κατηγοριοποιήσεις? τι έχουμε? ελεύθερη διακίνηση ιδεών? Λυπάμαι αλλά στο μυαλό μου, μου έρχεται η ιστοριούλα με το λύκο την αλεπού και το γάιδαρο επάνω στη βάρκα φίλε Dying_Incubus!
Αγαπητέ europaios2, προσωπικά δεν διαχωρίζω τους συνομιλητές μου σε άθεους και σε ορθόδοξους.
Τους θεωρώ απλά συνομιλητές μου με το δικό τους σύνολο πεποιθήσεων.
Πέρα από αυτό, για να πω κάποιους άθεους θα πρέπει να γνωρίζω σίγουρα ότι αυτοί είναι άθεοι ύστερα από ομολογία τους.
Δεν έχω διαβάσει έως τώρα κάποια τέτοια δήλωση κάποιου συνομιλητή μου.
Σχετικά με το αν ευαισθητοποιούμαι να κάνω παρατηρήσεις στον Α ή τον Β, λυπάμαι αλλά δεν θα το αναλύσω.
Έχω κάνει αρκετές παρατηρήσεις σε κάποια μέλη που με τα λεγόμενα τους υποβιβάζουν την Ορθοδοξία κι έχω κάνει αρκετές παρατηρήσεις σε μέλη που - υπερασπιζόμενοι την Ορθοδοξία - θίγουν τα διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω των συνομιλητών τους.
Εάν ανατρέξεις σε διάφορα θέματα της Κατηγορίας .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. θα δεις αρκετές επεμβάσεις τέτοιου τύπου.
Δε μπορώ όμως να μπω στην διαδικασία να μετρήσω πόσες παρατηρήσεις έχουν λάβει οι μεν και πόσες οι δε γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
quote:
-Αν ήσουν όμως Εσκιμόως? (μία φυλή τους!)Που έχουν το συνήθειο στους φιλοξενούμνεους να τους προσφέρουν ως δώρο τη γυναίκα τους για το βράδυ ούτε που θα σε ένοιαζε! μην κρίνεις με τα δικά σου δεδομένα είναι λάθος κρίνε με τα δεδομένα της τότε εποχής!
Προσπαθώ να καταλάβω, αγαπητέ, με τα δεδομένα της τότε εποχής κι όχι με τα δικά μου.
Εννοείς δηλαδή ότι επιτρεπόταν η αιμομιξία τότε και με τα τότε κριτήρια δεν ήταν μια πράξη ανήθικη;
quote:
-Β)Η καινή Διαθήκη είναι η νέα Διαθήκη του Θεού με τον νεώτερο άνθρωπο δια χεiρός υού του!
Νομίζω ότι δεν γράφτηκε τίποτα από το χέρι του Ιησού...
Έχουμε καταγραφές των λόγων του από κάποιους μαθητές του. ![]()
quote:
-Γ)και κυριότερο τα πάντα είναι ρευστά! τουτέστιν ότι η μυθολογία βάση λογικής σίγουρα εμπεριέχει και δόσεις αληθείας, τώρα σε τι βαθμό? ίσως αν κάποτε καταφέρουμε να κάνουμε ταξίδια στο χρόνο να μπορέσουνμε και να μάθουμε!
Φυσικά! ![]()
Και πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ ορθολογική και δίκαιη αντιμετώπιση των μυθολογιών και των αληθειών που μπορεί να εμπεριέχουν.
Αρκεί βέβαια αυτή η θεώρηση να μας επιτρέπει να δεχθούμε ότι κι η αλήθεια που μας εκφράζει δεν είναι η μοναδική σωστή, ότι μπορεί να είναι μια από τις αλήθειες όπως οι υπόλοιπες και να αφήσουμε ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Προσπαθώ να καταλάβω, αγαπητέ, με τα δεδομένα της τότε εποχής κι όχι με τα δικά μου.
Εννοείς δηλαδή ότι επιτρεπόταν η αιμομιξία τότε και με τα τότε κριτήρια δεν ήταν μια πράξη ανήθικη;
-Που είδες ρε φίλε μου ότι ο Θεός επέτρεπαι ή ενθάρυνε την αιμομιξία? Δεν καταλαβαίνω? Νομίζω ότι μόνο και μόνο οι 10 εντολές επαρκούν για την απόδειξη του αντιθέτου! Στο κάτω κάτω της γραφής για ν απάρω και λίγο το μέρος των Εβραίων ο Θεός υποτίθεται ότι κάπιοια στηγμή έκανε μία αρχή! διάλεξε λοιπόν τον Άβραμ, εν συνεχεία και όταν του αποκάλυψε τα σχέδια του του μίλησε για πρώτη φορά για τη διαθήκη και του είπε ότι από δω και μπρος θα σε λέω Αβραάμ, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα αρχή! Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό νοητό?
quote:
Φίλε europaios2 , άσχετα με το αν η Σάρα ήταν αδελφή ανηψιά ή εξαδέλφη του Αβραάμ , μπορείς να μου εξηγήσης τι σόϊ Θεός είναι αυτός που αντί να τιμωρήση , τον προαγωγό της συζύγου του εις αλλότριαν ακολασία Αβραάμ , χτύπησε με συμφορές τον αθώο Φαραώ που πίστεψε τα ψέμματα του Αβραάμ ;;
Αλλά κατά τα φαινόμενα , μάλλον κόλπο του ζευγαριού θα ήταν για να τα κονομήσουν χοντρά από τον αφελή Φαραώ γιατί το... "Πάρτην και φύγε......" , συνοδεύτηκε με πολουσιοπάροχα δώρα .
-Φίλε Sesostris ισχύουν τα παραπάνω!
-και καμία συγκένεια δεν είχε ο Άβραμ με τη Σάρα! μη ξεχνας ότι ο Χριστός συγχώρεσε αμαρτωλούς και κυνήγησε τους Φαρισαίους!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
europaios2
-Φίλε Sesostris ισχύουν τα παραπάνω!
-και καμία συγκένεια δεν είχε ο Άβραμ με τη Σάρα! μη ξεχνας ότι ο Χριστός συγχώρεσε αμαρτωλούς και κυνήγησε τους Φαρισαίους!
Φίλε europaios2 καλά όλα αυτά που γράφεις , δεν εξηγούν όμως το γιατί ο Θεός τιμώρησε τον φουκαρά τον Φαραώ , αφού αμάρτησε εν αγνοία του και όχι εσκεμένα , και συγχώρεσε τον σκευωρό Αβραάμ του οποίου δεν ήταν αυτό το μοναδικό του αμάρτημα .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έδιωξε για να πεθάνουν στην έρημο την δούλα και ερωμένη του Άγαρ μαζί με τον νόθο γιό του Ισμαήλ , και αυτόν τον ανέντιμο άνθρωπο , στην εκκλησία τον δοξάζουν μαζί με τα άλλα κουμάσια Ισαάκ και Ιακώβ , σαν ένδοξους και άγιους προπάτορές μας . ![]()
το παραμύθι περί "μαστροπού Αβραάμ" και όλα τα σχετικά, δεν είναι καινούργια.
Παρότι έχουν πολυσυζητηθεί, κάποιοι επιμένουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και, χάριν της γραμμής που ακολουθούν, τα επαναλαμβάνουν, ίσως, πιστεύοντας ότι κάποιους θα ξεγελάσουν.
Μη σπαταλάς το χρόνο σου άδικα.

quote:
Sesostris
........ σαν ένδοξους και άγιους προπάτορές μας.
Από που και ως που είναι προπάτορες σας;
Ποιοί είστε εσείς που έχετε προπάτορες αυτούς που αναφέρεις;

Τι άλλο να περιμένουμε να ακούσουμε από εσένα εδώ μέσα;
Βγάζεις λάδι το Νέρωνα.
Αθωώνεις τους δολοφόνους που οδηγούσαν σε μαρτυρικό θάνατο Χριστιανούς.
Τώρα αθωώνεις και τον "φουκαρά" και "ταπεινό" Φαραώ που, ως ανύπαντρος νέος και ενώ δεν σταύρωνε γυναίκα, ......... με πολύ ευγενικό τρόπο και χωρίς να προκαλεί φόβο σε κανένα, ζητά το χέρι της Σάρας, και ....... τι άλλο θα δούμε ακόμα;
****Όχι!!
Εσύ φανατισμένος εναντίον των Χριστιανισμού;
Όχι, αποκλείεται!!!![]()

Γιατί ανεβάζεις ατμό;
Εσύ δεν πιστεύεις ότι ο Αβραάμ είναι προπάτοράς μας, εμάς, των ανθρώπων βρε...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ψηλέ, τι έπαθες βρε;Γιατί ανεβάζεις ατμό;
Εσύ δεν πιστεύεις ότι ο Αβραάμ είναι προπάτοράς μας, εμάς, των ανθρώπων βρε...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Σε εμένα, για άλλο πρόσωπο μου έχουν μιλήσει ως προπάτορα όλων των ανθρώπων.
Ίσως ο Sesostris και αυτοί που εννοεί, να έχουν προπάτορα των Αβραάμ, αυτό δεν το γνωρίζω.
****«Ανεβάζω ατμούς» μόνο όταν αποσιωπούνται κάποια πράγματα για να σερβίρουμε τη σούπα όπως εμείς επιθυμούμε και όχι όπως ακριβώς είναι.
Με πιάνεις;![]()

quote:
-Που είδες ρε φίλε μου ότι ο Θεός επέτρεπαι ή ενθάρυνε την αιμομιξία? Δεν καταλαβαίνω? Νομίζω ότι μόνο και μόνο οι 10 εντολές επαρκούν για την απόδειξη του αντιθέτου! Στο κάτω κάτω της γραφής για ν απάρω και λίγο το μέρος των Εβραίων ο Θεός υποτίθεται ότι κάπιοια στηγμή έκανε μία αρχή! διάλεξε λοιπόν τον Άβραμ, εν συνεχεία και όταν του αποκάλυψε τα σχέδια του του μίλησε για πρώτη φορά για τη διαθήκη και του είπε ότι από δω και μπρος θα σε λέω Αβραάμ, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα αρχή! Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό νοητό?
Αγαπητέ europaios2, απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια εντολή που να απαγορεύει την αιμομιξία.
Αν έχεις κάποια κατά νου, θα σε παρακαλούσα να μου την υποδείξεις.
Εν πάσει περιπτώσει και για να κλείνει η παρένθεση μας προκειμένου να επανέλθουμε στο κυρίως θέμα, δε νομίζω ότι η σπηλιά στην οποία κατέφυγε ο Λωτ κι οι κόρες του να ήταν μακριά από κάποια πόλη.
Μάλλον υπήρχε κάποια πόλη κάτω από το βουνό... ![]()
Από την άλλη βέβαια, τα Σόδομα και τα Γόμορρα δεν ήταν ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Υπήρχαν και σε άλλα μέρη άνθρωποι οπότε η αιμομιξία που έγινε για να σωθεί το ανθρώπινο γένος είναι άτοπη.
quote:
-Αγαπητέ Dying_Incubus και για να σε προλάβω! Αυτό που μας νοιάζει είναι όχι τα έθιμα ή οι συνήθειες της εποχής αλλά το νέο ξεκίνημα καταπόφαση Θεού!
Αυτό που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει καταρχάς είναι ο κύριος σκοπός αυτού του θέματος. ![]()
Τα έθιμα και τις συνήθειες της εποχής τα ανέφερες πρώτος εσύ όμως κι όχι εγώ. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αυτοι που ουσιαστικα Κυβερνανε τις ΗΠΑ ειναι οι Αρχηγοι του Πενταγωνου...(οπως περιπου και στην Τουρκια), ειναι 7-9 ατομα.
Το Πακισταν, ειναι αντιπαλος του Ισραηλ, οχι των ΗΠΑ ομως, και αν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, εχουν κανει και πολεμο μεταξυ τους...
Η Ρωσια δεν ειναι αντιπαλος των ΗΠΑ, ισα ισα ανηκουν στον Αξονα ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ εναντια στην Κινα και Βορειο Κορεα!
Ο Μπιν Λαντεν, ειναι παιδι των ΗΠΑ, δημιουργημα της CIA, FBI..
Το Πακισταν και η Ινδια εχουν Πυρηνικα
Μα καλα... δεν ζεις σε αυτον τον Πλανητη?
GENUS PANTHERAS FELIDAE
...and the Predators will prevail...
CIA: CENTRAL INTELLIGENCE AGENCY
DIA: DEFENSE INTELLIGENCE AGENCY
NSA: NATIONAL SECURITY AGENCY
DNI: DEFENSE NATIONAL INTELLIGENCE
NSC: NATIONAL SECURITY COUNCIL
-ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΩΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ NSA ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ._
ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΥ ΟΣΑΜΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝSA EINAI ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΟΣΜΑΝ._

Δεν υπαρχει DIA... η DIA σου ΚΑΝΟΝΙΚΑ λεγεται
NORAD=North American Aerospace Defence
GENUS PANTHERAS FELIDAE
quote:
Apollonie..επαναλαμβανεις ενα λαθος ΤΡΟΜΕΡΟ...Δεν υπαρχει DIA... η DIA σου ΚΑΝΟΝΙΚΑ λεγεται
NORAD=North American Aerospace Defence
D.I.A. (DEFFENSE INTELLIGENCE AGENCY)

Διαχειριστης του δικτυου IRCNET
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6959
διαβάζουμε:
Bizzare
[quote]
Δεν ξέρω, πάντως να είσαι σίγουρος πως δεν είναι τύχαίο που μέσα στοου πύργους δεν υπήρχε ούτε ένας εβραιος
[quote]
Ήταν κάποια εβραϊκή γιορτή εκείνη την ημέρα. Αργία για τους Εβραίους και δεν είχαν πάει στις δουλειές τους. Πιθανολογείται ότι για αυτό επιλέχθηκε και εκείνη η μέρα. Είτε γιατί οι τρομοκράτες είχαν σχέσεις με Εβραίους, είτε γιατί κάποιος άλλος ήθελε να τους ενοχοποιήσει σιωπηλά, είτε γιατί οι Εβραίοι δεν ήταν ανάμεσα στα επιθυμητά θύματα.
Αυτό με το word, παλιό, αλλά μάλλον πρόκειται για μία από τις πολλές συμπτώσεις.
Εδώ είναι οι εβραικές γιορτές(8 τον αριθμό+το Σάββατο)όπου οι εβραίοι απαγορεύεται να πάνε στην δουλειά:
http://www.jewfaq.org/holiday0.htm
και εδώ είναι ποιές μέρες πέφτουν αυτές οι γιορτές για τα έτη 1998-2006:
http://www.sefarad.org/english/calendar.html
Παρατηρήστε ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν αργία για το έτος 1999 και όχι για το έτος 2001 που έγινε το χτύπημα.
Συμπληρώσεις,παρατηρήσεις κλπ όλα ευπρόσδεκτα![]()
*Δεν ψάχνω την αλήθεια αλλά το ψέμα*
Τωρα, αν νομιζεται ακομα οτι ειναι θρησκευτικο το προβλημα και οχι οικονομο-γεωπολιτικο... τι να πω εγω? Ειναι ψευδη τα στοιχεια του "θρησκευτικου" χτυπηματος, οσο αφορα την 11η Σεπτεμβριου του 2001! Απλως εγινε το χτυπημα, για να "περασει" στον λαο ποιο ευκολα η "ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ" στην Μεση Ανατολη
GENUS PANTHERAS FELIDAE

Ο άσπρος σίφουνας....
----------------------------------
ΓΙΑ "ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΟΚ....