ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σατανισμός-συνεχώς εξαπλώνεται-τι θα κάνουμε??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σατανισμός-συνεχώς εξαπλώνεται-τι θα κάνουμε??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

nossoforos60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
lousipanΜέλος
07/03/2009, 18:07:40
Εισαι Θειστικος σατανιστης η οχι?
orfeas7Μέλος
08/03/2009, 15:28:54
Σατανισμός-συνεχώς εξαπλώνεται-τι θα κάνουμε???

κουράγιο!!!

09/03/2009, 11:51:02

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά ο τράγος δεν είναι σικ.
mimosaΜέλος
09/03/2009, 18:03:51
quote:
ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΣΕ ΤΑΤΟΥ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΕΝΑ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΒΑΕΛ

Τουλάχιστον το δηλώνεις ξεκάθαρα... δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κάποιος για παραπλάνηση.

Lianna666Νέο Μέλος
07/08/2010, 17:36:32
Ο Σατανισμός ξεκίνησε ως οργανωμένη θρησκεία το 1966 από τον Anton Szandor LaVey.

Ο Λαβέι γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1930 και πέθανε το 1997. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ίδρυσε το «Μαγικό Κύκλο». Η προσπάθεια αυτή σύντομα αύξησε τη δυναμική της, με αποτέλεσμα στις 31 Απριλίου 1966 να ανακηρύξει τη δημιουργία της Church of Satan (Εκκλησία του Σατανά).

Ο Λαβέι κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Σε μια κατά βάθος συντηρητική κοινωνία, όπως αυτή των ΗΠΑ, συγκέντρωσε πλήθος παραδόσεων, ιδεών και φιλοσοφιών, χτίζοντας το δικό του, νόμιμο και κοινωνικά αποδεκτό Σατανισμό: ένα κράμα νιτσεϊκής ζαρατουστρικής ηθικής, με μια φροϋδική αντίληψη του έρωτα και τον πρώιμο αναρχισμό-ατομισμό του Στίρνερ. Την αναζήτηση για δύναμη, ελευθερία και υπεροχή πλαισίωνε με μια πλούσια σε αναφορές αισθητική, καθώς και τελετές οι οποίες βρίθουν από αιγυπτιακά, ινδουιστικά και αρχαιοελληνικά στοιχεία.

Λίγα χρόνια αργότερα, εξέδωσε τη Σατανική Βίβλο (1969) και με αυτήν οριοθέτησε τη σύγχρονη ενσάρκωση του οργανωμένου Σατανισμού, όπου ο αποκρυφισμός συναντά τον αθεϊστικό ουμανισμό! Η ακράδαντη εγωκεντρική στάση και η απελευθέρωση των επιθυμιών διακρίνουν τα παραγγέλματα της Βίβλου του. «Δεν υπάρχει Θεός…» υποστηρίζει… «Μόνο ένας λυτρωτής υπάρχει: το ίδιο το μυαλό, το πνεύμα και το σώμα σας… Ο Σατανάς είναι ένα σύμβολο του εγώ… Ο Σατανισμός είναι εγωισμός…»

Έτσι, ο Σατανάς μεταμορφώθηκε σε ένα σύμβολο γεμάτο από ηδονιστική και ανθρωποκεντρική ιδεολογία, μια αντίληψη που σύντομα θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον καλλιτεχνικό χώρο. Μέριλιν Μονρόε (η οποία ήταν μάλιστα και κοπέλα του Anton LaVey για ένα διάστημα), Τζέιν Μάσφιλντ (γνωστό μοντέλο), Τζον Τραβόλτα (διακεκριμένος ηθοποιός), Ρομάν Πολάνσκι (σκηνοθέτησε αρκετές ταινίες όπως το The Ninth Gate και το Rosemary's Baby), και πολλοί άλλοι διάσημοι και μη, θα αναπτύξουν σχέσεις με την Εκκλησία του Λαβέι.

Επίσης αρκετοί τραγουδιστές δήλωσαν ότι είναι μέλη της Church of Satan, όπως ο Marc Almond του POP συγκροτήματος Soft Cell (ένα από τα ποιό γνωστά τραγούδια του, της δεκαετία, του 80' είναι το Tainted Love), ο Marilyn Manson και ο King Diamond.

Σύμφωνα με την "Εκκλησία του Σατανά", ο Σατανάς δεν υπάρχει. Είναι ένα αρχέτυπο, ένα σύμβολο εγωισμού, μία αντιπροσώπευση συγκεκριμένων ιδιοτήτων που ο Σατανιστής ενσωματώνει συμπεριλαμβανομένων της ορθολογικής ιδιοτέλειας, αποφυγή καταπιεστικών νοοτροπιών, την αμφισβήτηση όλων, και την επιμονή προς την επιτυχία και την ανθρώπινη δυναμική.

Ο Σατανάς συμβολίζει τον άνθρωπο που ζει με υπερηφάνεια όπως η σαρκική του φύση ορίζει και δε πιστεύει σε φρούδες ελπίδες για μεταθάνατον ζωή.

Ο Σατανάς δεν είναι μια συνειδητή οντότητα που μπορεί να λατρευτεί, αλλά μια αποθήκη δύναμης που μπορεί να αξιοποιηθεί κατά βούληση.

Οι Σατανιστές δε πιστεύουν στο υπερφυσικό, ούτε στο θεό, ούτε στο διάβολο. Ο κάθε Σατανιστής είναι θεός του εαυτού του.

Ο Αληθινός Σατανισμός απαγορεύει τις θυσίες και σέβεται τους ανθρώπους και τα ζώα. Το επισημαίνει και η Σατανική Βίβλος.

Στην Αμερική ο Σατανισμός είναι πλέον αναγνωρισμένη και νόμιμη θρησκεία από το κράτος, το δηλώνουν κανονικά και στο ληξιαρχείο όσοι επιθυμούν.

Σήμερα το δημιούργημα του Λαβέι αποτελεί έναν παγκόσμιο οργανισμό που αριθμεί πάνω από 50.000 μέλη. Η επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης είναι: www.ChurchOfSatan.com

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το Σατανισμό μπορείτε να αγοράσετε τα 7 βιβλία της Church of Satan.

Τα βιβλία της "Εκκλησίας του Σατανά" είναι τα εξής: 1) The Satanic Bible, 2) The Satanic Rituals, 3) The Satanic Witch, 4) The Devils Notebook, 5) Satan Speaks!, 6) The Secret Life of a Satanist, 7) The Satanic Scriptures.

Όλα αυτά θα τα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" ή στο "Amazon". Φυσικά να τονίσω ότι είναι στην αγγλική γλώσσα.

Παπασωτηρίου: www.papasotiriou.gr
Amazon: www.amazon.co.uk

Από το Amazon μπορείτε να αγοράσετε μόνο αν έχετε κάποια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
Ενώ στο Παπασωτηρίου δεν χρειάζεστε κάρτα, διότι μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία που θέλετε πληρώνοντας με αντικαταβολή το courier που θα τα φέρει σπίτι σας.

Δίνω παρακάτω και τα αντίστοιχα links για να διευκολύνω την αναζήτησή σας:

1) The Satanic Bible
http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=479541&prid=167966

http://www.amazon.co.uk/Satanic-Bible-Peter-H-Gilmore/dp/0380015390/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1281025254&sr=8-4

2) The Satanic Rituals

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=339903&prid=28328

http://www.amazon.co.uk/Satanic-Rituals-Companion-Bible/dp/0380013924/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281025306&sr=1-1

3) The Satanic Witch

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=1508348&prid=762676

http://www.amazon.co.uk/Satanic-Witch-Peggy-Nadramia/dp/0922915849/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281025337&sr=1-1

4) The Devils Notebook

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=404245&prid=92670

http://www.amazon.co.uk/Devils-Notebook-Anton-LaVey/dp/0922915113/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281025366&sr=1-1

5) Satan Speaks!

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=1178181&prid=326301

http://www.amazon.co.uk/Satan-Speaks-Anton-Szandor-Lavey/dp/0922915660/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281025395&sr=1-1

6) The Secret Life of a Satanist

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=1034746&prid=654960

http://www.amazon.co.uk/Secret-Life-Satanist-Authorised-Biography/dp/0922915121/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1281025421&sr=1-1

7) The Satanic Scriptures

http://www.amazon.co.uk/Satanic-Scriptures-Blanche-Barton/dp/0976403595/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1281094742&sr=8-1

Καλό διάβασμα λοιπόν και... Hail, Satan!
Ο Σατανισμός δε θέλει λατρεία, αλλά μελέτη!

07/08/2010, 18:35:57
Καλοκαίρι γαρ , και όπως εμφανίζονται οι νεράιδες στα λαγκάδια και τα ποτάμια , ετσι εμφανίζονται και οι αποκαλούμενοι σατανιστές και τα "ξεχασμένα" θέματα
(δεν είναι κακό πλάκα έχει)
Ο σατανισμός ήταν ένα θέμα που δεν έτυχε (εσκεμμένα) της προσοχής μου εδώ στο esoterica γιατί πολύ απλά είναι κι αυτός ένα "παραμυθάκι" (όπως όλες οι θρησκείες - λατρείες- αιρέσεις)
Που "δόξα το θεό" (τον δικό μου το δικό σου δεν έχει σημασία)
είναι πολλές πολλές εκατοντάδες .
Όμως μην τρελαθούμε , και εντάσσουμε , και εξετάζουμε το λεγόμενο σατανισμό ως "θρησκεία" - λατρεία .
Και πως βέβαια να εντάξεις μέσα στο λατρευτικό χώρο των θρησκειών
μια βλακεία ? μια "μόδα" τον πιτσιρικάδων και λίγο μεγαλύτερων που τα ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ πάθη τους τα βαφτίζουν λατρεία ?

Η ποινική βιβλιογραφία στην συντριπτική της πλειοψηφία κάνει λόγο για διαταραγμένες προσωπικότητες που δε χρειάζονται ούτε "διάβασμα" απο παπα , ούτε διάβασμα κανενός βιβλίου ,
παρά μόνο ψυχιατρικής περίθαλψη .

Αυτη την κυνική γνώμη ήθελα να καταθέσω και μια και δεν το έκανα σε εποχές που το θέμα είχε τα πάνω του , το κάνω τώρα ελπίζοντας σε λιγότερες αντιδράσεις
(όχι από κανένα ψευτοσατανιστη βέβαια , αυτοί έχουν την αγάπη μου ως ασθενείς ...)

Όσο για την προτροπή του νέου μέλους lianna666 για μελέτη του σατανισμού , καλή μου ο σατανισμός δε θέλει μελέτη , να μελετήσεις μια θρησκεία ναι , αλλά μια βλακεία ? (το λέω όσο κόσμια μπορώ)
Καλύτερα να διαβάσεις Λιακοπουλο
(στον προτείνω είναι πολύ light για το καλοκαιράκι) ,
άντε καμία Βέφα (αν ανοίξει η όρεξη από τα μπανάκια)
κι αμα έρθεις στο τσακίρ κέφι άνοιξε κανένα κομμουνιστικού περιεχόμενου (αν θες να πέσεις στα σκληρά)

ΑΥΤΑ είναι επιμορφωτικά βιβλία για το καλοκαίρι !!!!

ΥΓ: Ούτε να το σκεφτείτε να μου πιείτε το αίμα σατανακια είμαι τίγκα στη χοληστερίνη !!!!
ΥΓ2: Αν σφάξετε κανένα κάλο τράγο , εκεί απο Οκτωβρι που θα κάνει κρύο βάλτε μια φωνή βρε κουτά ! κάνει μια βραστουρα άμα είναι κάλο το τεμάχιο !!!!

08/08/2010, 11:26:58
Καλά κάνεις και τους παίρνεις στην πλάκα, φίλε μου AitheroVamon,γιατί, όντως για πλάκα είναι...
Απο περιθωριακή σέχτα,ο σατανισμός, ή μαγεία, όπως λέγεται πραγματικά,όπως ήταν τόσα χρόνια, στο σκοτάδι,έγινε κοινωνική
επιλογή,στην εποχή της ,....δημοκρατίας....
Πάντα υπήρχε,αλλα,τώρα την ανακαλύπτουν,ξανά, όπως την
ομοφυλοφιλία,την παιδοφιλία,κλπ, για να δείξουν τη διαστροφή που τους δέρνει....
Απλά, κάποτε, πρέπει να ωριμάσει, τόσο, που να μπορεί ο άνθρωπος
να κανει την επιλογή του:
Θεό, ή διάβολο; Ζωή αιώνια,που έχει το πνεύμα, ως άφθαρτο που είναι, ή μόνο λίγα χρονια,άγνωστης ποιότητας,συνηθισμενης
για όλους κοινότυπης αλληλουχιας γεγονότων,δεκαετιών, που δειχνει ότι είμαστε, υπήκοοι του χρονου και της ύλης;
Επιλογή,που δεν θέλει πολύ μυαλό για να την κάνει ο άνθρωπος.Φαινεται το πολύ και το λίγο...
Έλα, όμως, που φτάσανε την ανθρωποτητα, να αναζητά, μόνο το εφήμερο,
το λιγο,ότι αρπάξουμε...
Ζωώδες, πολύ ζωώδες, για τον άνθρωπο,δλδ, πολύ κατώτερο του....
Γιατι να ζητά κανείς τα λίγα, όταν δικαιούται τα πολλά;...
08/08/2010, 11:33:04
Και πάνω απο όλα, το μεγαλο λάθος, η πλάνη του σατανισμού,
είναι, ότι ο διάβολος, ειναι το λάθος, η διαστροφή,η αλλοίωση,
του καλό, δίχως το καλό, δεν υπάρχει,ως οντότητα, δεν είναι καν αυτόφωτο το κακό....
Και φυσικά, αυτά τα λέω, γιατί, δεν υπάρχει παρά σαν ΆΓΝΟΙΑ, αυτό που τώρα ,γίνεται μόδα σε όλο τον κόσμο....Δεν ξέρει ο άνθρωπος, ότι το κακό, δεν υπάρχει παρά μόνο,με την άδεια του Θεού..Όταν σταματήσει να το κρατα, θα χαθεί όλο το κακό...
Ο σατανάς, έπεσε στη γή,που είπε ο Χριστός, σημαίνει, ότι
έφυγε απο τους ουρανούς κι είναι ανάμεσα μας...
Άρα, φθαρτός στο χρόνο, που πλέον του ανήκει...
Λίγες οι μέρες του και θέλει να παρασύρει μαζί του, όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί...Αφού δεν νίκησε αυτός να μην κερδίσει ο άνθρωπος....
Κακό, απο ζήλια...
Ευτυχώς, τελειώνει το βασανιστήριο του ανθρώπου...
08/08/2010, 13:22:31
Κοίτα φίλε Βαγγέλη οκ δημοκρατια δημοκρατια , αλλα εγω προσωπικα
είμαι λίγο "φασίστας" σε αυτά , εφαρμόζω επιλεκτική δημοκρατία σε μερικά θέματα , όπως είπες , παιδοφιλία ? ε όχι δεν είμαι δημοκράτης πως να το κανουμε !!!
κι εκείνο το παιδάκι που έλεγε πέρσι οτι πίνει αίμα , κι αν ενοχλείται κανένας (βέβαια αυτός το έλεγε για πλάκα) αλλά ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα στην απέναντι όχθη (και δεν εννοώ το σατανισμό , αλλά της σήψης)
Τέλος πάντων μη το βαρύνουμε καλοκαιριάτικα :)

08/08/2010, 13:48:36
Κι όμως, φίλε μου AitheroVamon, όπως τα λές είναι...Δημοκρατία, λενε, το δικαίωμα,όλων των ανώμαλων και κετός ορίων της γής, αλλά, όχι την αλήθεια...
23/10/2015, 02:18:12
Ναι, να πάμε για ύπνο.Καληνύχτα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/10/2015, 02:24:32
Βreak κι από μένα.

Καληνυχτώ.

Αύριον τα σπουδαία.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

23/10/2015, 02:29:23
Καλό ξημέρωμα βεβαίως.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/10/2015, 03:05:12
Kost
quote:
Kost-> DSM
Nαι, τώρα βέβαια που μαλακώνεις την κριτική σου λέω να το σοβαρέψω εγώ και να αναλάβω τη σκυτάλη του χώστη…και να πω τούτο. Είναι πολύ ωραίο να δημιουργούνται αληθινές φιλίες σε ένα φόρουμ, ωστόσο αυτό μας κάνει προφανώς να κρίνουμε με δύο μέτρα και σταθμά τον καθένα ανάλογα με το βαθμό συμπάθειας…τι εννοώ…τα περί «θριάμβου» δεν τα έγραψες φυσικά σε σύγκριση με το Νικόμαχο αλλά σε σύγκριση με πυραύλους, Σκυλόσοφους, panpam...έβγαλες δηλαδή αυτή τη νοοτροπία «ή εμείς ή αυτοί θα ‘κυριαρχήσουμε’ στο φόρουμ» κατά κάποιο τρόπο…όχι ότι έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια για τα μέλη αυτά που ανέφερα και τις πολλές ερειστικές βλακείες που όντως έχουν γράψει, ωστόσο δεν μπορώ να μη σχολιάσω το ότι είστε διαρκώς έτοιμοι να τους βρίσετε και να τους ‘βαρέσετε’ ενώ με τα άτομα που συμπαθείτε χρησιμοποιείτε άλλα μέτρα και σταθμά…

Δεν θέλω να μένουν πράγματα αναπάντητα, ειδικά αν κρύβουν και πολύ ουσιαστικό ψωμί πίσω τους.

Κοίτα να δεις πώς έχει το πράγμα. Ζούμε σε μία χώρα, στην οποία η κοινοβουλευτική οικογενειοκρατούμενη αλητεία ονομάζεται Δημοκρατία, η γνώση ελιτισμός, η αριστεία ρατσισμός και η αγραμματοσύνη δικαίωμα.

Σε αυτά τα πλαίσια είναι αυτονόητο, πως μία διαδικτυακή Αγορά είναι απρόσωπη και ανώνυμη. Γιατί forum θα πει Αγορά λατινιστί. Η Αγορά όμως, δεν είναι λατινική λειτουργία, ως κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο. Είναι Αθηναϊκή.

Στην Αθηναϊκή Αγορά λοιπόν, μιλούσαν Πρόσωπα, τα οποία είχαν ΚΑΙ Παρέες, ΚΑΙ Άποψη Προσωπική. Με όλες τις ευθύνες και συνέπειες που αυτά φέρουν.

Κατά τα άνωθεν, διαστρέβλωση και αρρώστια είναι τα nicks και η απρόσωπη και αποξενωμένη συμμετοχή σε ένα "forum".

Και είναι απολύτως λογικό, αλλά κυρίως έντιμο, να αντιμετωπίζει κάποιος την παρέα του με ευνοϊκότερους όρους. Όχι επειδή οι φίλοι δεν κάνουν ποτέ λάθος, αλλά επειδή είναι Πρόσωπα Αληθινά, υποκείμενα λαθών και παθών, κι όχι λογαριασμοί ανώνυμοι στο πουθενά.

Έχω μετανοιώσει για πολλά που έχω γράψει κατά καιρούς. Ποτέ δεν μετάνοιωσα, που στο προφίλ μου έχω τα αληθινά μου στοιχεία. Διαφορετικά, κανέναν δεν θα είχα γνωρίσει στα αλήθεια, και θα είχα την ίδια διαστρεβλωμένη άποψη για τη λειτουργία ενός forum, με αυτή που έχεις εσύ κι εκατομμύρια άλλοι, Kost.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/10/2015, 08:28:44
quote:
Κηφεύς

Η φύση , σαν πολλαπλότητα σε εξέλιξη και αλληλεπίδραση , αντιστάθηκε στην υποβάθμισή της σε άχρονη και καθολική σχηματοποίηση.

quote:
DSM

Εδώ zip, μάλλον έχεις εσύ δυσκολία* στην κατανόηση της έννοιας. Δεν υπάρχει κάποιο εννοιολογικό λάθος. Άσχετα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί.

*Που συνήθως έχεις, δηλαδή.

Κατ' αρχήν, εγώ δεν είπα πως εδώ υπάρχει εννοιολογικό λάθος, σ' αυτήν την πρόταση δηλ. Ένα αυτό και δεύτερο, για εξήγησέ μου ρε τρίχα, τι ακριβώς σημαίνει η φράση "αντιστάθηκε στην υποβάθμισή της σε άχρονη και καθολική σχηματοποίηση." ; Αν μπορείς βέβαια ...

23/10/2015, 10:05:19

quote:
Κατά τα άνωθεν, διαστρέβλωση και αρρώστια είναι τα nicks και η απρόσωπη και αποξενωμένη συμμετοχή σε ένα "forum".

Και είναι απολύτως λογικό, αλλά κυρίως έντιμο, να αντιμετωπίζει κάποιος την παρέα του με ευνοϊκότερους όρους. Όχι επειδή οι φίλοι δεν κάνουν ποτέ λάθος, αλλά επειδή είναι Πρόσωπα Αληθινά, υποκείμενα λαθών και παθών, κι όχι λογαριασμοί ανώνυμοι στο πουθενά.

Έχω μετανοιώσει για πολλά που έχω γράψει κατά καιρούς. Ποτέ δεν μετάνοιωσα, που στο προφίλ μου έχω τα αληθινά μου στοιχεία. Διαφορετικά, κανέναν δεν θα είχα γνωρίσει στα αλήθεια, και θα είχα την ίδια διαστρεβλωμένη άποψη για τη λειτουργία ενός forum, με αυτή που έχεις εσύ κι εκατομμύρια άλλοι, Kost.

τα παραλές νομίζω...δεν βλέπω κάτι το αρρωστημένο σε όλο αυτό, και σιγά μην νιώσω και κάπως περίεργα που δεν βγαίνω εδώ με την ταυτότητα στο χέρι και τα προσωπικά μου στοιχεία...και σιγά το δύσκολο δηλαδή, το να βγω να πω γεια σας χάρηκα 'Κώστας Γραβάνης'...άσε που νομίζω περισσότερο ναρκισσισμό δείχνει αυτό, το να ανεβάζεις δηλαδή ντε και καλά τα στοιχεία σου...εγώ από την άλλη Dsm μου επέλεξα ένα απλό και ταπεινό nick (σε αντίθεση με τα βαρύγδουπα που είναι και η πλειοψηφία) και δεν μπήκα εδώ για να γνωρίσω κόσμο...μπήκα εδώ για να δώσω και να πάρω γνώση όπως έχω γράψει...εντάξει στην πορεία έτυχε να γνωρίσω και κάποια άτομα από κοντά, εκτιμώ τους φίλους amalia και admin αλλά εδώ εντός του φόρουμ απέχω από ομάδες, παρέες, κλίκες με όλα τα πολύ όμορφα αλλά και τα αρνητικά που ίσως να συνεπάγονται αυτά...κι ένας λόγος είναι ότι δεν μ'αρέσει αυτό το 'us and them' που πάντα αναδύεται, μιας και σαρέσει το dark side of the moon που το'χεις και nick.

για να συνοψίσω λοιπόν τα προηγούμενα με δυο πινελιές, πρώτον, δεν έκρινα καθόλου αρνητικά τις γνωριμίες και τις φιλίες του καθενός εδώ μέσα (καμία σχέση, 'ισα ίσα τους εντιμότατους φίλους μας εννοείται και θα τους στηρίζουμε και θα τους αβαντάρουμε), αυτό όμως που βλέπω είναι ότι ασχολείστε και παραασχολείστε και συνέχεια μνημονεύετε μέλη όπως ο σκυλόσοφος και η πανπαμ, και με αυτή την έννοια ναι, θα θριαμβεύουν απέναντί σας...το να υποβιβάζω διαρκώς κάποιον (ακόμα και αν τα σηκώνει ο οργανισμός του) αυτό σόρυ γκάιζ αλλά κάτι δείχνει, όταν δηλαδή σε ένα φόρουμ βρίζω διαρκώς κάποιον...και τα θέματα του καθενός φαίνονται ακόμα και σ'ενα απρόσωπο, απόμακρο φόρουμ...δηλαδή ο Νικόμαχος πχ. φαίνεται ότι το απολαμβάνει ιδιαίτερα να νιώθει δηλαδή υπεροχή απέναντι σε ένα 'υποδεέστερο' μέλος και διαρκώς να χώνει...και του το'χω πει και παλιά, ότι όσο και αν υποβιβάσει κάποιον ο ίδιος δεν ψηλώνει σε πόντους (ασχέτως αν ο ίδιος νομίζει ότι ψηλώνει)....εγώ από την άλλη πχ. δεν έχω χειρότερο από το να αναλωθώ με κάποιον που θεωρώ 'χειρότερο'...ίσα-ίσα επιζητώ πάντα τον καλύτερο από εμένα και αν τελικά τον βρω χαίρομαι και πολύ...αλλά εγώ βέβαια κρίνω και εξ'ιδίων, διότι οι περισσότεροι νομίζω το 'καλύτερό' τους το φοβούνται και γι'αυτό ασχολούνται με το 'υποδεέστερό' (μιας και μιλήσαμε για θριάμβυος δηλαδή)...αυτό λοιπόν ήθελα να πω, ότι με το να βρίζω κάποιον δεν αποδεικνύω ότι "είμαι καλύτερός του"...ο πραγματικά καλύτερος πολύ απλά δεν ασχολείται με τον άλλον! ούτε ασχολείται, ούτε τον μνημονεύει διαρκώς.

Βέβαι για να το δούμε και πιο ρεαλιστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα ενεργά μέλη είμαστε πολύ λίγα και γι'αυτό είναι 'νόμος' ότι αυτά θα συμβαίνουν πάντα, δηλαδή να τρώγονται κάποιοι μεταξύ τους και δω που τα λέμε χωρίς αυτές τις ηλίθιες κόντρες μπορεί και τα πράματα ναταν και ψόφια εντελώς...

23/10/2015, 10:41:30
Aκομα και απο το ταμπλετ,
Με το που ανοίγω τον περιηγητή...τσουπ
Τη στιγμη της παραίτησης έτσι!

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
23/10/2015, 10:44:10
quote:

Aκομα και απο το ταμπλετ,
Με το που ανοίγω τον περιηγητή...τσουπ
Τη στιγμη της παραίτησης έτσι!

Αυτο μπορείς να μου τθ εξηγήσεις;

23/10/2015, 11:02:04
quote:

quote:
Κηφεύς

Η φύση , σαν πολλαπλότητα σε εξέλιξη και αλληλεπίδραση , αντιστάθηκε στην υποβάθμισή της σε άχρονη και καθολική σχηματοποίηση .

Τάδε έφη ... Κηφεύς. Τα ρέστα μου ... Καλό ξημέρωμα παίδες!

μα ρε συ αφού απαντάς και μόνος σου,να δίνει τα ρέστα του/τηςεκχμ!,να πεθαίνει και να απομένει η προσδοκία,τι ποιητής είμαι ρε φίλε!

23/10/2015, 11:43:38
kost, εγω πρέπει να πω οτι ενοχλούμαι απο κάποια ψευδώνυμα, επειδή γεμίζουν συστηματικά όποιο θέμα συμμετέχουν με ανοησίες. Μιας και εγω, και πιο πολύ εσύ, έχεις δαπανήσει εύλογο χρόνο εδω μέσα, είναι αρκετά ενοχλητικό να παρακολουθείς ενα θέμα και να αναγκάζεσαι να πηδάς σελίδες ολόκληρες επειδή κάποιοι τρολάρουν καθημερινά και συστηματικά με ότι είδους θρησκευτικά σκουπίδια μηχανεύονται ή αναπαράγουν απο τις καθιερωμένες πηγές. Είναι αισθητική ρύπανση όπως και να το κάνεις και οχι μόνο σου προσβάλλει την νοημοσύνη, σε εκνευρίζει ταυτόχρονα γιατί αποτρέπει νεα μέλη να έρθουν και να συμμετάχουν. Οι συγκεκριμένοι που ανέφερες στην ουσία αλλοιώνουν την ταυτότητα του φορουμ σε κάτι άλλο, που δεν νομίζω να μου αρέσει, και σε αρκετούς ακόμα, που τυγχάνει να είναι αυτοί που θα ήθελα να συζητήσω εδώ. Οπότε η όποια αντίδραση (μου) δεν γίνεται εσκεμένα, επο χόμπι ή για να περάσει η ώρα. Κάπου δεν μπορώ και να ελέγχω τα πάντα, να βρίσκομαι δηλαδή σε μια κατάσταση ΖΕΝ, σαν τον φίλο τον Ιταλό.