- ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-Τόσο δύσκολο είναι να τον εμφανίσεις? το χάρτη της Γαλιλαίας τον έχεις πρόχειρο στο συρτάρι?
quote:
Μήπως θέλεις να μας δείξεις την επίσημη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για το θέμα? Ισχύει για την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτό που λέω εγώ ή η δικιά σου εικασία?
-Μπα? σε πια σύνοδο αποφάσισαν ότι τα Γεργεσηνά είναι εκέι που λες?
quote:
Άντε ντε, τι περιμένεις και δεν παραθέτεις επίσημες πηγές? Δεν μπορεί, αυτό που «γνωρίζεις» εσύ θα το γνωρίζει και η Εκκλησία της Ελλάδος!
-Λες η εκκλησία της Ελλάδος να μη γνωρίζει ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε σε 6 ημέρες? Πρέπει να κάνει σύνοδο για να ξεκαθαρίσει το θέμα?
-Ποια είναι η επίσησμη πηγή σου? και τη σχέση μπορείς να έχεις εσύ Schwabe! με την ορθοδοξία?
-Να στο πω κι αλλιώς! εκεί που βρήκες το χάρτη της Γαλιλαίας θα βρεις και το χάρτη του Βελουχιστάν!
quote:
Τα «έθνη», είναι οι Ιουδαίοι της διασποράς
-Που να σου πω εγώ το άλλο με τον Τοτό!
quote:
Και καθώς το κεφάλαιο που εγώ παραθέτω προηγείται του επομένου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα «έθνη» είναι οι υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ. Καμία απάντηση?
-Για τράβα μέχρι τη γωνία!....... έρχομαι?
quote:
Οι «μαθητές» είναι εξίσου αναπόδεικτος μύθος φίλτατε. Τουλάχιστον ιστορικά.
Ο δε Παύλος, ο οποίος και ίδρυσε τον σημερινό χριστιανισμό, όχι μόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Ιησού, αλλά κατήργησε και ένα από τα πλέον κομβικά στοιχεία που υιοθέτησε ο Ιησούς: ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ.
-Σε τι ηλικία την υοθέτησε ο Ιησούς?(..βλέπε παρακάτω)
quote:
Όλες οι επισκέψεις του Παύλου, αφορούνε ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. Πολύ αργότερα, όταν πλέον υπήρχανε δεκάδες διαφορετικά χριστιανικά κινήματα, και το καθένα με έναν διαφορετικό Ιησού, προέκυψαν και άλλες εθνότητες…
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ιησούς, που κατά τα άλλα…….τρελαίνονταν να μιλήσει στα έθνη που ήταν γύρω του (!), ουδέποτε έκανε τον κόπο να πάει σε ένα από αυτά!
-Ε! ΤΙ ΓΕΛΙΟ!
quote:
Και εγώ σου υποδεικνύω την ΡΗΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ, κάτι που συνάμα ούτε απαντάς αλλά ούτε καν απαντάς! Δεν σε βολεύει έ?
-Δεν απαντάω?... <<Ευαγγελιστής Ματθάιος κεφ. κη στοίχος 18-19.......και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθοι μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γής. Πορευθέντες μαθητεύσατε επί τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.>>
.. «Κατά Μάρκον! κεφ.ιστ' στοίχος 15 Ιησούς:...και είπεν αυτοίς, πορευθέντες εισ τον κόσμον άπαντα κηρύξατε το ευαγγέλιον πάση τη κτίσει.>>
-Κατά Λουκά τα ίδια!
quote:
Λουκάς και Παύλος, τα κείμενα των οποίων γεμίζουν κατά 70% την Καινή Διαθήκη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ. Κατά τα άλλα όμως, είναι σε θέση να καταργήσουνε την περιτομή, που με τόση ευλάβεια τίμησε ο Ιησούς ως πιστός Ιουδαίος.
Τι…….παράξενοι αυτοί οι «μαθητές του Ιησούς» έ???
Ο Ηρόδοτος ήταν παρόν στις μάχες που περιέγραφε? και φαντάσου πίστη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ (εκτός από τον Παύλο που αντίκρησε κατάματα τον ίδιο το Θεό!)και με τόση ευλάβεια τίμησαν τον Ιησού! ώστε πέθαναν στο όνομά του!
-Τι…….παράξενοι αυτοί οι «μαθητές του Ιησούς» έ???
quote:
Ναι, ήταν μια μέρα που ο………….ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΧΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΛΟΞΑ!!!!!!!
-Πρόσεξε μην... κοιμηθείς εσύ λοξά φίλε μου!
quote:
Αυτό είναι μια ακόμα απύθμενη ανοησία της χριστιανικής προπαγάνδας και του αντισημιτισμού που ο χριστιανισμός έθρεψε και δημιούργησε.
Εάν ήθελαν οι Εβραίοι να σκοτώσουνε τον Ιησού, θα μπορούσανε να το κάνουνε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ και μάλιστα από πολύ νωρίς. Αλλά συνέβη το αντίθετο: εκτελέστηκε σύμφωνα με τις ποινές που προέβλεπαν οι ρωμαϊκοί νόμοι, για πράξεις τις οποίες και πάλι οι ρωμαϊκοί νόμοι θεωρούσαν αξιόποινες.
ΠΩΣ θα μπορούσε να γίνει τάχα και διαφορετικά? ΠΩΣ ήτανε δυνατόν να ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ο ηλιολάτρης Ρωμαίος σφαγέας το δόγμα του «ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ» στα μυαλά των υπηκόων του και ταυτόχρονα να έχει η Ρώμη…..την ρετσινιά? ΠΩΣ θα μπορούσε να συμβαδίσει η βάρβαρη συμπεριφορά των Ρωμαίων κατακτητών ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι Ρωμαίοι ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ?
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙ!
Και έτσι, έχεις να παπαγαλίζεις τώρα και συ με τον μετά θάνατον και με το ζόρι βαφτισμένο Θεό-Ιησού!
-Και μετά ήρθαν οι μέλισσες!.....................
-Να ξέρες πόσο με ζόρισαν! για να Τον αναγνωρίσω!.....πολύ λιγότερο από σένα που δεν Τον αναγνωρίζεις!
quote:
Και ξέρεις κάτι? ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΣ.
Αλλά, τι λέω, που να ξέρανε οι προφήτες πως έπρεπε τελικά να αλλάξει ο Μεσσίας
-Και μετά ξανάρθαν οι μέλισσες!....
quote:
Μπορείς να έχεις όποια αντίληψη θέλεις, ένα δόγμα όμως δεν βασίζεται σε «αντιλήψεις» και άλλες μπούρδες, αλλά σε τεκμήρια. Και τα τεκμήρια, ενδεχομένως ούτε καν ως Ραβίνο δεν αναγνωρίζουν τον Ιησού….
-Σου χω ξαναγράψει ότι έχεις μπρδέψει την επιστήμη με τη θρησκεία. Δεν έχω παρά να σου το ξαναεπενθυμίσω!
quote:
Ο Ιησούς δεν κρύβονταν, μιλούσε δημόσια, δημιουργούσε δημόσια φασαρίες (το μαλλιοτράβηγμα στο Ναό), κινούνταν κανονικότατα. Συνεπώς, και με δεδομένο το πόσο λίγοι ήσαν τότε οι επίδοξοι Μεσσίες αλλά και ο πληθυσμός ευρύτερα, κανένας δεν χρειάζονταν να τον……….«προδώσει»!!
Απλά, αυτό το σενάριο εξυπηρετεί καλύτερα την φαντασία του «καημένου που προδόθηκε»….
-Συνεπώς ευτυχώς που δεν ήρθε στις μέρες μας! θα έκαιγε αυτοκίνητα θα έσπαγε βιτρίνες θα μαχαίρωνε οπαδούς!
quote:
Με μια μικρή διαφορά: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Με άλλα λόγια, εγώ υποδεικνύω τεκμηριωμένες θέσεις και εσύ απλά ονειρεύεσαι……το βαπόρι από την Περσία!!!!!
Εσύ ονειρεύσαι μικρούλη Schwabe! το βαπόρι από την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία..............αυτά που γράφεις δε......
quote:
Χώνεψε το, πλην των Ιουδαίων τους άλλους τους είχε μάλλον «γραμμένους»!
-Πόσο μικρούλης είσαι Schwabe!.......<<και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθοι μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γής.>> έπρεπε να πει.... εν Ιουδαία και Γαλιλαία...ούτε με τους Σαμαρείτες που τόσο κατά σε μισούσε να συναντηθεί! και να τους δώσει το νερό της ζωής όπως έκανε με τη Σαμαρήτισα....αλλά είπαμε ψιλά γράμματα! όπως η περιτομή σε ηλικία 8 ημερών!(βλέπε παραπάνω)
quote:
Αναρωτιέμαι, πέρασες ποτέ σου κανένα μάθημα θρησκευτικών ή Ελληνικής γλώσσας??
-Ενώ εσύ! ειδικά στα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΑΡΙΣΤΑ Ο Schwabeλάκης!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Παραλήπτες: Schwabe, europaios2
Αγαπητοί κύριοι, η παρεκτροπή του θέματος αυτού με το μεταξύ σας διάλογο που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο!
Παρακαλώ όπως επιστρέψει το θέμα στον αρχικό σκοπό δημιουργίας του από σήμερα μάλιστα.
Ευχαριστώ!

In anticipation of my resurrection...
Εξάλλου, η συζήτηση με ανθρώπους που δεν γνωρίζουνε τα θέματα που εμπλέκονται, δεν προσφέρει γνώση στους αναγνώστες παρά κορώνες αναπαράγει.
europaios2:
«..για δείξε μας και τον χάρτη εποχής του Βελουχιστάν για να την τεκμηριώσεις κιόλας!»
Αυτός που θα όφειλε να προσκομίζει αυτά που υποστηρίζει, είσαι εσύ φίλτατε. Όμως, και πάλι τίποτα δεν προσκόμισες (τα γνωστά..), και πάλι…..ζητάς από τους άλλους να προσκομίσουνε τα όσα εσύ γράφεις!!!![]()
Ρε συ, τι πίνεις πρωί-πρωί?![]()
europaios2:
«Μπα? σε πια σύνοδο αποφάσισαν ότι τα Γεργεσηνά είναι εκέι που λες?»
Όπως δεν χρειάστηκε να αποφασίσουνε ότι……τα Ιεροσόλυμα είναι στη θέση τους έτσι δεν χρειάστηκε να αποφασίσουνε ότι τα Γάδαρα είναι δίπλα στη λίμνη!!!
Ρε συ, με τι βαθμό βγήκες από το πανεπιστήμιο???![]()
europaios2:
«Ποια είναι η επίσησμη πηγή σου? και τη σχέση μπορείς να έχεις εσύ Schwabe! με την ορθοδοξία?»
Εγώ φίλτατε πριν γράψω τα όσα τώρα γράφω, υπήρξα άριστος μελετητής της ορθοδοξίας για πολλά χρόνια. ΓΝΩΡΙΖΩ και γράφω, και δεν είμαι ημιμαθής παπαγάλος σαν και του λόγου σου. Κατανοητό?
Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας προσκομίσεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΑΔΑΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ…..ΒΑΛΟΥΧΙΣΤΑΝ?
Ξέρεις κάτι, η ημιμάθεια σου θα σε οδηγεί συνεχώς σε παρόμοιες πατάτες!![]()
europaios2:
«Που να σου πω εγώ το άλλο με τον Τοτό!»
Θα έλεγα, μετά και την τελευταία σου….«ανακάλυψη» περί μετακόμισης των Γαδάρων στο Βαλουχιστάν (!), μόνο σε αυτό το τεστ γνώσεων διαπρέπεις: ΣΕ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΟ!!!![]()
![]()
europaios2:
«Για τράβα μέχρι τη γωνία!....... έρχομαι?»
Φουκαρά ευρωπαίε, με την ασχετοσύνη που σε δέρνει εσένα άνθρωπε μου, σε όποια…γωνιά ή κύκλο να βρεθείς το «μεγαλείο» σου θα λάμψει!!![]()
![]()
europaios2:
«Δεν απαντάω?... <<Ευαγγελιστής Ματθάιος κεφ. κη στοίχος 18-19.......και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων..»
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε ».
Και καθώς το κεφάλαιο που εγώ παραθέτω προηγείται του επομένου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα «έθνη» είναι οι υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ.
Καμία απάντηση?
europaios2:
«Ο Ηρόδοτος ήταν παρόν στις μάχες που περιέγραφε? και φαντάσου πίστη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ (εκτός από τον Παύλο που αντίκρησε κατάματα τον ίδιο το Θεό!)»
Για να αντιληφθείς την «λογική» που σε διαποτίζει:
Α) Ο Ηρόδοτος δεν έγραψε για να ιδρύσει θρησκεία! «Μικρή» λεπτομέρεια..
Β) Και οι σημερινοί πιστοί του Ισλάμ που ανατινάζονται ζωσμένοι εκρηκτικά, δεν αντίκρισαν κατάματα τον Θεό, για φαντάσου πίστη έ??
Συμπέρασμα: η πίστη είναι ένας παραλογισμός που ενίοτε δημιουργεί διάφορες εμμονές (π.χ. Παύλος ή σημερινοί μαχητές του Ισλάμ), και για ορισμένους αυτή η εμμονή μπορεί να παρερμηνευτεί ως «αλήθεια». Π.χ. europaios2!!![]()
![]()
europaios2:
«Τι…….παράξενοι αυτοί οι «μαθητές του Ιησούς» έ???»
Τι….παράξενοι όλοι αυτοί οι μαχητές του Ισλάμ έ?![]()
![]()
europaios2:
«Πρόσεξε μην... κοιμηθείς εσύ λοξά φίλε μου!»
Βρε άκου που σου λέω, με τα μυαλά που πας μόνο για τέτοιες «λογικές» και απαντήσεις είσαι!!![]()
![]()
europaios2:
«Και μετά ήρθαν οι μέλισσες!...»
Δεν μπορώ να πω, η………..σοφία σου αλλά και η απίστευτη γνώση σου με έχουνε αφήσει άφωνο για την «επιχειρηματολογία» που ανταπαντάς!!!!![]()
![]()
Ε ρε ΠΟΙΟΙ θέλουνε να εκπροσωπήσουνε το δόγμα πλέον……
europaios2:
«Σου χω ξαναγράψει ότι έχεις μπρδέψει την επιστήμη με τη θρησκεία. Δεν έχω παρά να σου το ξαναεπενθυμίσω!»
Είναι 100% βέβαιο ότι δεν έχεις καμία σχέση με την γνώση της θρησκείας, καθώς αγνοείς βασικές δομές και παραλληλισμούς, όσο δε αφορά την επιστήμη, τι τα θες και μπερδεύεσαι?
europaios2:
«Συνεπώς ευτυχώς που δεν ήρθε στις μέρες μας! θα έκαιγε αυτοκίνητα θα έσπαγε βιτρίνες θα μαχαίρωνε οπαδούς!»
Συνεπώς, σε εκείνα τα μεγάλα χωριά που περιφέρονταν, σίγουρα τον γνώριζαν επαρκέστατα ώστε να χρειαστεί δήθεν κάποιος να «τον φιλήσει ώστε να τον προδώσει»….![]()
europaios2:
«..ούτε με τους Σαμαρείτες που τόσο κατά σε μισούσε να συναντηθεί! και να τους δώσει το νερό της ζωής όπως έκανε με τη Σαμαρήτισα..»
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε ».
Καμία απάντηση?![]()
Οι Σαμαρείτες, είχαν την ίδια πίστη με τους υπόλοιπους Ιουδαίους. Οι διαφορές ήσαν σε λεπτομέρειες. Ο Ιησούς στην συγκεκριμένη αφήγηση περνάει μέσα από την Σαμάρεια για να κόψει δρόμο («..Επειδή δε λόγω της εποχής επροτίμησε τον συντομώτερον δρόμο, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΑΣ»).
Έτσι, δεν ήταν κάποια «μεγάλη επιθυμία» του οι φάτσες των Σαμαρειτών αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ώστε να μην του ξεραθούνε τα πόδια στο περπάτημα!!!!![]()
Για αυτό φυσικά και τον βλέπουμε να λέει στα προηγούμενα κεφάλαια προς τους μαθητές του «..και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε»!!!!!
Επίσης, στη συζήτηση που έχει ο Ιησούς με την γυναίκα φίλτατε, μπορούμε κάλλιστα να διακρίνουμε ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ, καθώς λέει τα εξής απίστευτα ο Ιησούς:
«Σείς οι Σαμαρείται, οι οποίοι απερρίψατε τα βιβλία των προφητών, προσκυνείτε εκείνο, δια το οποίο δεν έχετε σαφή και πλήρη γνώση. Ημείς οι Ιουδαίοι, προσκυνούμε εκείνο που γνωρίζομεν περισσότερο από κάθε άλλον. Απόδειξις δε τούτου είναι, ότι ο Μεσσίας που θα σώσει τον κόσμο, προέρχεται από τους Ιουδαίους, τους οποίους ο Θεός εξέλεξεν ως λαόν ιδικόν του και οι οποίοι τελειότερον από κάθε άλλον τον ελάτρευαν..».
Στην ουσία, βλέπουμε τον Ιησού να ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ, να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ την γυναίκα από την Σαμάρεια, λέγοντας της ότι εσείς είστε ουσιαστικά…….άνθρωποι και πιστοί δεύτερης κατηγορίας!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Ρε συ ευρωπαίε, μη άνθρωπε μου, νομίζω δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος να ανεχτεί……τόοοοοοοση «αγάπη» και «νερό της ζωής» πια!!!!![]()
![]()
europaios2:
«αλλά είπαμε ψιλά γράμματα! όπως η περιτομή σε ηλικία 8 ημερών!»
Η επισήμανση της περιτομής, άσχετε, είναι άλλη: ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ!
Όπως υπήρξε πρόνοια για την άμωμο σύλληψη, όπως υπήρξε πρόνοια για την αποδοχή της Μύριαμ από τον Ιωσήφ, έτσι θα γίνονταν και στο θέμα της περιτομής εάν έπρεπε αυτή να καταργηθεί, από ανθρώπους που ουδέποτε μίλησαν με τον Ιησού.
Ο νοών νοείτω…..ευρωπαίε από το Βελουχιστάν της Περσίας!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
quote:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
-Παρομίως!
quote:
Αυτός που θα όφειλε να προσκομίζει αυτά που υποστηρίζει, είσαι εσύ φίλτατε. Όμως, και πάλι τίποτα δεν προσκόμισες (τα γνωστά..), και πάλι…..ζητάς από τους άλλους να προσκομίσουνε τα όσα εσύ γράφεις!!!Ρε συ, τι πίνεις πρωί-πρωί?
-Εσύ δεν υποστηρίζεις ότι γαδαραντάν δεν υπάρχει στο Βελουχιστάν? γιατί δεν προσκομίζεις ένα χάρτη εποχής να με διαψεύσεις? Τόσο δύσκολο είναι? Σου είπα εκεί που βρήκες το χάρτη της Γαλιλαίας θα βρεις και του Βελουχιστάν! λίγο πιο δίπλα είναι! μια θάλασσα πιο πέρα!
-Αυτό που πίνω Schwabe! δεν πρόκειτο να το πεις! οπότε μη σ'απασχολεί το πρωινό μου! είναι ανθυγεινό για σένα θα σε πιάσει στο στομάχι!
quote:
Εγώ φίλτατε πριν γράψω τα όσα τώρα γράφω, υπήρξα άριστος μελετητής της ορθοδοξίας για πολλά χρόνια. ΓΝΩΡΙΖΩ και γράφω, και δεν είμαι ημιμαθής παπαγάλος σαν και του λόγου σου. Κατανοητό?
-Για να δούμε γιατί μεγάλες κουβέντες λες! (βλέπε παρακάτω..)
quote:
Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να μας προσκομίσεις ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΑΔΑΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ…..ΒΑΛΟΥΧΙΣΤΑΝ?
-Προσκόμισε εσύ που να δέχεται ότι το ΓΑΔΑΡΑΝΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ! Εγώ δεν αντιλέγω ότι ήταν και στην ευρήτερη περιοχή της Γαλιλαίας.
quote:
Ξέρεις κάτι, η ημιμάθεια σου θα σε οδηγεί συνεχώς σε παρόμοιες πατάτες
-Εσύ που τα ξέρεις όλα γιατί τα αποκρύπτεις (βλέπε παρακάτω...)
quote:
Θα έλεγα, μετά και την τελευταία σου….«ανακάλυψη» περί μετακόμισης των Γαδάρων στο Βαλουχιστάν (!), μόνο σε αυτό το τεστ γνώσεων διαπρέπεις: ΣΕ ΑΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΤΟ!!!
-Ασχολήσου με τις δικές σου ανακαλύψεις και μετά με των άλλων (βλέπε παρακάτω...)
quote:
Φουκαρά ευρωπαίε, με την ασχετοσύνη που σε δέρνει εσένα άνθρωπε μου, σε όποια…γωνιά ή κύκλο να βρεθείς το «μεγαλείο» σου θα λάμψει!!
-Έλα ρε σχετικέ πού σου να τόσον καιρό? (βλέπε παρακάτω..)
quote:
Και καθώς το κεφάλαιο που εγώ παραθέτω προηγείται του επομένου, είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα «έθνη» είναι οι υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ.Καμία απάντηση?
-Και καθώς συνεχίζεις το βιολί σου, θα συνεχίσω και γω το δικό μου!
quote:
Για να αντιληφθείς την «λογική» που σε διαποτίζει:
Α) Ο Ηρόδοτος δεν έγραψε για να ιδρύσει θρησκεία! «Μικρή» λεπτομέρεια..
Β) Και οι σημερινοί πιστοί του Ισλάμ που ανατινάζονται ζωσμένοι εκρηκτικά, δεν αντίκρισαν κατάματα τον Θεό, για φαντάσου πίστη έ??
Συμπέρασμα: η πίστη είναι ένας παραλογισμός που ενίοτε δημιουργεί διάφορες εμμονές (π.χ. Παύλος ή σημερινοί μαχητές του Ισλάμ), και για ορισμένους αυτή η εμμονή μπορεί να παρερμηνευτεί ως «αλήθεια». Π.χ. europaios2!!
Και επειδή δεν έγραψε για να ιδρύσει μια θρησκεία? επιτρέπεται να γράψει ιστορία? αφου κατά τις αερολογίες σου δεν ήταν παρόν? Έσύ το είπες! δεν ήταν παρόν ο Μάρκος κι ο Λουκάς.....άρα με την τετράγωνη λογική σου πιας το αυγό και κούρευτο! Εδώ συγκρίνεις τους Μουσουλμάνους με τους Χριστιανούς!.......άντε γεια.....
quote:
Τι….παράξενοι όλοι αυτοί οι μαχητές του Ισλάμ έ?
-Μαχητές του Ισλάμ?
quote:
Βρε άκου που σου λέω, με τα μυαλά που πας μόνο για τέτοιες «λογικές» και απαντήσεις είσαι
-Έλα ρε Schwabeλάκο! έλα βρε παντογνώστη! με τους κομπασμούς και τις φανφάρες σου! κάνε και λίγο κράτη!
quote:
Ε ρε ΠΟΙΟΙ θέλουνε να εκπροσωπήσουνε το δόγμα πλέον
-Ε ρε ΠΟΙΟΣ θέλει να πολεμήσει το Δόγμα!
quote:
Είναι 100% βέβαιο ότι δεν έχεις καμία σχέση με την γνώση της θρησκείας, καθώς αγνοείς βασικές δομές και παραλληλισμούς, όσο δε αφορά την επιστήμη, τι τα θες και μπερδεύεσαι?
-Είναι 100% βέβαιο ότι εξακολοθείς να μπερδεύεις τη θρησκεία με την επιστήμη! όσο για τις γνώσεις που κομπαζεις.....είδαμε και για την περιτομή του Ιησού! τη θέση σου!
....Schwabe:<<Ο δε Παύλος, ο οποίος και ίδρυσε τον σημερινό χριστιανισμό, όχι μόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Ιησού, αλλά κατήργησε και ένα από τα πλέον κομβικά στοιχεία που υιοθέτησε ο Ιησούς: ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ. >>
....europaios2:Πόσο μικρούλης είσαι Schwabe!.......<<και προσελθόν ο Ιησούς ελάλησεν αυτοίς λέγων, εδόθοι μοι πάσα εξουσίαν εν ουρανώ και επί γής.>> έπρεπε να πει.... εν Ιουδαία και Γαλιλαία...ούτε με τους Σαμαρείτες που τόσο κατά σε μισούσε να συναντηθεί! και να τους δώσει το νερό της ζωής όπως έκανε με τη Σαμαρήτισα....αλλά είπαμε ψιλά γράμματα! όπως η περιτομή σε ηλικία 8 ημερών.
-Kαι η δικαιολογία του Schwabe!....<<Η επισήμανση της περιτομής, άσχετε, είναι άλλη: ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ!>>
-Τα συμπεράσματα...................δικαιολογίες ενός μικρούλη Schwabe!![]()
![]()
![]()
quote:
«Σείς οι Σαμαρείται, οι οποίοι απερρίψατε τα βιβλία των προφητών, προσκυνείτε εκείνο, δια το οποίο δεν έχετε σαφή και πλήρη γνώση. Ημείς οι Ιουδαίοι, προσκυνούμε εκείνο που γνωρίζομεν περισσότερο από κάθε άλλον. Απόδειξις δε τούτου είναι, ότι ο Μεσσίας που θα σώσει τον κόσμο, προέρχεται από τους Ιουδαίους, τους οποίους ο Θεός εξέλεξεν ως λαόν ιδικόν του και οι οποίοι τελειότερον από κάθε άλλον τον ελάτρευαν..».
Στην ουσία, βλέπουμε τον Ιησού να ΕΠΙΠΛΗΤΤΕΙ, να ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ την γυναίκα από την Σαμάρεια, λέγοντας της ότι εσείς είστε ουσιαστικά…….άνθρωποι και πιστοί δεύτερης κατηγορίας!!!!!!!
-Γιατί ψέματα έλεγε?
.......αφήκεν ουν την υδρίαν αυτής η γυνή και απήλθεν εις την πόλιν και λέγει τις ανθρώποις...... Εκ δε της πόλεως εκείνης πολλοί επίστευσαν εις αυτόν των Σαμαρειτών δια τον λόγον της γυναικός, μαρτυρούσι ότι είπε μοι πάντα όσα εποίησα.
-Παρεπιπτώντως μιλάμε για την Αγία Φωτεινή!
quote:
Οι Σαμαρείτες, είχαν την ίδια πίστη με τους υπόλοιπους Ιουδαίους. Οι διαφορές ήσαν σε λεπτομέρειες. Ο Ιησούς στην συγκεκριμένη αφήγηση περνάει μέσα από την Σαμάρεια για να κόψει δρόμο («..Επειδή δε λόγω της εποχής επροτίμησε τον συντομώτερον δρόμο, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΑΣ»).
Έτσι, δεν ήταν κάποια «μεγάλη επιθυμία» του οι φάτσες των Σαμαρειτών αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ώστε να μην του ξεραθούνε τα πόδια στο περπάτημα!!!!
-Τι φθηνή δικαιολογία! σκαρφίσου κάτι άλλο! γίνεσαι ρεζίλι!
quote:
Ρε συ ευρωπαίε, μη άνθρωπε μου, νομίζω δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος να ανεχτεί……τόοοοοοοση «αγάπη» και «νερό της ζωής» πια!!!!
-? Έχεις χάσει το μπούσουλα Schwabe! ψάξε να τον βρεις!
quote:
Όπως υπήρξε πρόνοια για την άμωμο σύλληψη, όπως υπήρξε πρόνοια για την αποδοχή της Μύριαμ από τον Ιωσήφ, έτσι θα γίνονταν και στο θέμα της περιτομής εάν έπρεπε αυτή να καταργηθεί, από ανθρώπους που ουδέποτε μίλησαν με τον Ιησού.
Ο νοών νοείτω…..ευρωπαίε από το Βελουχιστάν της Περσίας!!!!!!
Σούπε κανένας ότι η αποδοχή σου ή όχι του Χριστιανισμού θα γύρει την πλάστιγκα?
-Άστον ευρωπαίο!
Και μιας και μιλάμε για την αυλαία ας συνοψίσουμε!.......
-Ο Schwabe! κατηγορεί τον Ιησού ως φαντασικό πρόσωπο! Ποτέ δε θα μπορούσε τον Υιό του Θεού να τον φανταστεί ρακένδυτο να παιθαίνει σε έναν σταυρό!
-Υπστηρίζει ότι ποτέ δεν απεκάλεσε τον ευατό του Υιό Θεού!
-Ότι μισούσε οτιδήποτε δεν ήταν Ιουδαικό! Εξού και η περιτομή, εξού και η απαγόρευση στους μαθητές του να πάνε σε ΜΗ ΙΟΥΔΑΙΚΗ ΓΗ!
...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΙΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
-...πως ούν πληρωθού αι γραφαί ότι ούτω δει γένεσθαι?...ή δοκείς ότι ού δυνάμειάρτι παρακαλέσαι τον πατέρα μου και παραστήσει μοι πλείους ή δώδεκα λεγεώνας αγγέλων?........
....η νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να παρατάξει εις το πλευρόν μου περισσοτέρας από 12 λεγεώνας αγγέλων?
..αλλά εάν ζητήσω βοηθείαν των αγγέλων πως λοιπών θα πληρωθούν και θα επαληθέυσουν αι προφητείαι των Γραφών αι αοποίαι λέγουνότι έτσι πρέπει να γίνει?
-Κατάλαβες γιατί έπρεπε ο Υιός του Θεού να θανατωθεί?
...απευθείας μετάφρση.... ....<<λέγει αυτώ η γυνή οίδα ότι ο μεσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, ε΄γω ειμί ο λαλών σοι.
-Υπάρχουν δεκάδες τέτοιες αναφορές για την παραδοχή του ότι ήταν ο Υιός του Θεού!....! απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς, είπον υμίν και ού πιστεύεται, τα έργα ά εγώ ποιώ εν τω ονόματι του πατρός μου, ταύτα μαρτυρεί περί εμού
-Για να δούμε και το μίσος του περί τους μη Ιουδαίους και ειδκά για τους ΈΛΛΗΝΕΣ!
-Είπον ούν οι Ιουδαίοι προς εαυτούς, που ούτος μέλει πορεύσαι, ότι ημείς ουχ ευρήσομεν αυτόν? μή εις τη διασπορά των Ελλήνων μέλλει πορεύσθαι και διδάσκειν τους Έλληνας?
-Και η απάντηση......τις έστιν ούτος ο λόγος όν είπε, ζητήστε με και ουχ ευρήσετε, και όπου ειμί εγώ, υμείς ού δύνασθαι ελθείν?
-Και κατά Λουκά, τον έχω αδηκήσει!
....και κυρηχθήναι επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις παντα τα έθνη, αρξάμενον από Ιερουσαλήμ.
Για να δούμε την αντίδραση των Κορινθίων προγόνων μου όταν προσήγαγαν σε δίκη οι ίδιοι οι Ιουδαίοι της διασποράς τον Παύλο εις τη γενέτειρά μου την Κόρινθο!
...όταν δε εκυβέρνα την Αχαίαν ως ανθύπατος ο Γαλλίων εξηγέρθησαν από συμφώνου και με μίαν γνώμην οι Ιουδαίοι κατά του Παύλου και τον έφεραν ενωπίον του δικαστικού βήματος.
......Όταν δε επρόκειτο ο Παύλος να ανοίξει το στόμα του και να απολογηθεί είπεν ο Γαλλίων προς τους Ιουδαίους.......Διότι εγώ δεν θέλω να αναμιχθώ και να είμαι δικαστής επί των ζητημάτων τούτων.(περί υποθέσεως με διδασκαλία). Και τους εξεδίωξεν από την περιοχήν του δικαστικού βήματος.
Τότε όλοι οι Έλληνες έπιασαν τον αρχισυνάγων Σωσθένην και τον εκτύπων εις το δικαστικόν βήμα. Και ο Γαλλίων δεν ενδιεφέρετο δι' αυτό ![]()
-Έτσι πιάσαν τόπο και τα λόγια του Ιησού στον εκατόνταρχο...![]()
..λέγω δε υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακληθίσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών, οι δε υιοί της βασιλείας (Ιουδαίοι Schwabe!) εκβληθήσονται εις το σκότος το εξώτερον, εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων.
..αλλά και........όστις ωαρ αν πιοήση το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς αυτός μου αδελφός και μήτηρ έστιν...
-Καυμένε Schwabe!
τώρα συνηδητοποιείς ότι σ'αγοράζω και σε πουλάω όποτε θέλω?![]()
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
europaios2
Προσκόμισε εσύ που να δέχεται ότι το ΓΑΔΑΡΑΝΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ!
Κάνετε και οι δύο λάθος. Το Γαδαραντάν ήταν στη Νέα Υόρκη, ανάμεσα στο αεροδρόμιο Κένεντυ και το Μπρούκλιν. Και σε προκαλώ ευρωπαίε2 να βρείς έστω και μία αναφορά ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

macedon
- - - - -
europaios2:
«Τι φθηνή δικαιολογία! σκαρφίσου κάτι άλλο! γίνεσαι ρεζίλι!»
Δεν σου αρέσει η αλήθεια έ? Τα όσα γράφω είναι ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.
Συγκριμένα: («..Επειδή δε λόγω της εποχής επροτίμησε τον συντομώτερον δρόμο, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΑΣ»). Ο Ιησούς στην συγκεκριμένη αφήγηση περνάει μέσα από την Σαμάρεια για να κόψει δρόμο. Διάβασε την Καινή Διαθήκη και ξεστραβώσου.
europaios2:
«Προσκόμισε εσύ που να δέχεται ότι το ΓΑΔΑΡΑΝΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ! Εγώ δεν αντιλέγω ότι ήταν και στην ευρήτερη περιοχή της Γαλιλαίας.»
Να μάθεις πρώτα να παραδέχεσαι τα λάθη σου, και δεύτερον να αρχίσεις να μελετάς. Έστω και τώρα!
Τα Γάδαρα είναι δίπλα στη λίμνη, ρώτα όποιον παπά ή θεολόγο θέλεις. Καιρός να σοβαρευτείς.![]()
europaios2:
«Ποτέ δε θα μπορούσε τον Υιό του Θεού να τον φανταστεί ρακένδυτο να παιθαίνει σε έναν σταυρό!»
Αυτό σου μάθανε από μικρό, αυτό και λες έως σήμερα φίλτατε. Εάν είχες γεννηθεί στο Ιράν τα ίδια θα έλεγες? Σοβαρέψου, καιρός να κάνεις και χρήση της λογικής.![]()
Φαντάζεσαι, ότι έχεις ανάγκη πλέον να φαντάζεσαι. Παλιό το παραμύθι.
europaios2:
«Υπστηρίζει ότι ποτέ δεν απεκάλεσε τον ευατό του Υιό Θεού!»
ΑΣΧΕΤΕ ευρωπαίε, ποτέ δεν υποστήριξα αυτό, ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!![]()
Έγραψα ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ή «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ», ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!!! Διαβάζεις καθόλου τι σου γράφουνε ή να σου πάρω κανένα ζευγάρι γυαλιά?![]()
Και ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (του Θεού δηλαδή) σημαίνει απλά ΕΝΑΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, όπως επακριβώς αναφέρονται και οι προφήτες.
europaios2:
«Κατάλαβες γιατί έπρεπε ο Υιός του Θεού να θανατωθεί?»
Εάν δεν γνωρίζεις πρώτα ΑΠ’ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ την λεγομένη Παλαιά Διαθήκη, δεν μπορείς να έχεις άποψη για το τι ισχύει και τι όχι. Και εσύ, δεν ξέρεις τίποτα από την Παλαιά Διαθήκη, διότι εάν ήξερες τότε θα γνώριζες ότι ο Ιησούς ουσιαστικά σε όλη την αφήγηση της Καινής Διαθήκης ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Όταν τον ρώτησαν εάν είναι αγαθός, τότε αυτός απάντησε ότι αγαθός είναι μόνο ο Θεός, και συνεπώς όχι, γιατί με ρωτάς! Το πιάνεις ή τα αυτάκια σου δεν το αντέχουνε?![]()
europaios2:
«..απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς, είπον υμίν και ού πιστεύεται, τα έργα ά εγώ ποιώ εν τω ονόματι του πατρός μου, ταύτα μαρτυρεί περί εμού..»
Ε και λοιπόν???
Ο κάθε ένας εκλεκτός του Γιαχβέ, ο κάθε ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ έπρεπε να εκτελέσει και ορισμένες εντολές για τον Γιαχβέ. Ότι έκαναν παλαιότερα οι προφήτες, το ίδιο ΝΟΜΙΖΕ ότι όφειλε να κάνει και ο Ιησούς.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κάθε ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ θεωρεί τον Γιαχβέ Πατέρα του, διότι ο πνευματικός Πατέρας είναι ένας και όχι δέκα!
Χρειάζεται να έχεις φίλτατε κάποια θεολογική παιδεία για να μιλήσεις για τέτοια ζητήματα, την οποία εσύ…..πέρασες και δεν ακούμπησες!!!!![]()
![]()
![]()
europaios2:
«Είπον ούν οι Ιουδαίοι προς εαυτούς, που ούτος μέλει πορεύσαι, ότι ημείς ουχ ευρήσομεν αυτόν? μή εις τη διασπορά των Ελλήνων μέλλει πορεύσθαι και διδάσκειν τους Έλληνας?»
Στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, αυτά που γράφονται όχι μόνο δεν δείχνουνε την «θέληση» του Ιησού τάχα να διδάξει στους Έλληνες (!), αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!![]()
Συγκεκριμένα, ο στίχος 35 λέει τα εξής:
«Είπαν λοιπόν οι Ιουδαίοι μεταξύ τους, εις ποίον μέρος πρόκειται να υπάγη αυτός (ο Ιησούς), ώστε ημείς δεν θα τον βρούμε πλέον? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ??»
Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (και όχι τους….έλληνες!!), ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!![]()
Με άλλα λόγια, ο ρατσισμός στο μεγαλείο του, η μισαλλοδοξία στο αποκορύφωμα της!!!![]()
![]()
Φυσικά, γνωρίζουμε ότι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΑ «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ» ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ…..
europaios2:
«Για να δούμε την αντίδραση των Κορινθίων προγόνων μου όταν προσήγαγαν σε δίκη οι ίδιοι οι Ιουδαίοι της διασποράς τον Παύλο εις τη γενέτειρά μου την Κόρινθο!»
Ρε συ, συγνώμη, σε αδίκησα!!!
Γιατί δεν το έλεγες άνθρωπε μου τόσο καιρό ότι έχεις……ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ???
Εάν ανατρέξει κανείς στην Καινή Διαθήκη, θα διαπιστώσει ότι στον πρόλογο της πρώτης προς Κορινθίους επιστολή ξεκαθαρίζεται το εξής: Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ (και όχι σε….έλληνες!), και πρωτίστως προέρχονταν από την Ρώμη μετά το διάταγμα του Κλαύδιου που απέλασε τους Εβραίους.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι έζησε επί ενάμιση χρόνο με τους Ακύλα και Πρίσκιλλα, Εβραίους που προέρχονταν από την Ρώμη. Ξεκάθαρα τα πράγματα και οι επιλογές..
europaios2:
«Τότε όλοι οι Έλληνες έπιασαν τον αρχισυνάγων Σωσθένην και τον εκτύπων εις το δικαστικόν βήμα. Και ο Γαλλίων δεν ενδιεφέρετο δι' αυτό»
Το κεφάλαιο ΙΗ των πράξεων, μας αναλύει την υποτιθέμενη φαγωμάρα που υπήρχε μεταξύ των Ιουδαίων της Κορίνθου και της διδασκαλίας που κήρυττε ο Φαρισαίος Παύλος. (μιλάμε δηλαδή για τις φαγωμάρες μιας ιουδαϊκής αίρεσης στα πάτρια χώματα των ελλήνων, τα οποία συνάμα ήταν υποδουλωμένα στην Ρώμη!!![]()
)
Ο στίχος 12 του κεφαλαίου ιη’ αναφέρει: «Όταν δε εκυβέρνα την Αχαϊαν ως ανθύπατος ο Γαλλίων, εξεγέρθηκαν οι Ιουδαίοι κατά του Παύλου και τον έφεραν ενώπιον του δικαστικού βήματος».
Ολοφάνερη λοιπόν η φαγωμάρα των Ιουδαίων σε….αχυρώνα που φιλοξενούνταν!!![]()
Συνεπώς, ο στίχος 17 που αναφέρει ότι «..Τότε όλοι οι Έλληνες έπιασαν τον αρχισυνάγωγον Σωσθένη..», είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπονοεί τους ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, διότι όπως είδαμε προηγουμένως στον στίχο 12 η εξέγερση κατά του Παύλου έγινε από τους Ιουδαίους οι οποίοι και αισθάνονταν ότι κήρυττε κατά τρόπο αντίθετο από τον Μωσαϊκό Νόμο!
Συγκεκριμένα αναφέρει ο στίχος 13: «¨ελεγον δε (οι ιουδαίοι), ότι ούτος δια περιπειστικών λόγων παρασύρει τους ανθρώπους να λατρεύουν τον Θεόν κατά τρόπον αντίθετο προς τον Μωσαϊκό Νόμο».
Έτσι φίλτατε, κάπου κάτι θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις:
1) Ιουδαίοι είναι οι πρόγονοι σου ? (φυσικά δεν το μέμφομαι)
2) Έλληνες, και συνεπώς άσχετοι με το προαναφερθέν συμβάν.
europaios2:
«Καυμένε Schwabe! ώρα συνηδητοποιείς ότι σ'αγοράζω και σε πουλάω όποτε θέλω?»
Ναι, μετά και τα τελευταία θεολογικά μαργαριτάρια που έχεις ξαμολήσει θα έλεγα πως συνειδητοποιώ ότι…….αγοράζεις και πουλάς ότι θέλεις μέσα στην ημιμάθεια του μικρόκοσμου σου!!!![]()
![]()
![]()
Συνέχισε πάντως, ίσως σε άλλο topic, διότι, θυμάσαι τι σου είπα?
ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΞΑΝΑ!!!!!![]()
![]()
![]()
Το γεγονός ότι μπορεί να μην έχουν βρεθεί μέχρι τώρα οστά "προβληματικών" βρεφών σε σημείο τέτοιο που να φανερώνεται μαζική θανάτωσή τους, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θανατώνονταν(αν και σαφώς μειώνει τις πιθανότητες να συνέβαινε αυτό).
Είναι γνωστό ότι τα οστά βρεφών και γενικά μικρών σκελετών είναι ιδιαίτερα ευπαθή και εύκολα καταστρέφονται. Αυτό σίγουρα δυσκολεύει τον εντοπισμό τους.
Πάμε τώρα στην ιστορική μαρτυρία του Πλουτάρχου. Το ότι είναι ο μόνος αρχαίος συγγραφέας που το αναφέρει και πάλι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ρίψη βρεφών είναι μύθος. Αν ψάξουμε στην πλούσια αρχαία ελληνική γραμματεία θα βρούμε κι άλλα γεγονότα που τα αναφέρει ένας μόνο συγγραφέας,αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να τα δεχτούμε ως αληθινά. Αυτό που μας ενοχλεί εδώ είναι ότι "κηλιδώνει" την εικόνα της αρχαίας Σπάρτης. Ωστόσο, αν απαγκιστρωθούμε από τέτοια διλήμματα και ιδεολογικοποιήσεις της ιστορίας όπως προτείνω στην αρχή του θέματος, και εξετάσουμε το θέμα καθαρά από ιστορικής-επιστημονικης απόψεως, θα εξασφαλίσουμε αντικειμενικότερη στάση και λογικότερες απόψεις που θα βρίσκονται πιο κοντά στην αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.
Διαβάζοντας ξανά το αρχικό link για τις σύγχρονες έρευνες στο μέρος που ταυτίζεται με τον Καιάδα,συγκρατώ το παρακατω:
Ο ερευνητής πιστεύει πως ο Καιάδας είχε επιλεγεί προσεκτικά, αφού «πρόκειται για τις πιο εντυπωσιακές θέσεις της Λακωνίας.
Ηταν στο όριο Λακωνίας και Μεσσηνίας, είχε πανοραμική θέα και θεωρώ ότι πήγαιναν εκεί τους καταδικασμένους για να νιώσουν πόνο για την ομορφιά που θα έχαναν μαζί με τη ζωή τους», καταλήγει.
Προφανως αυτή η περιγραφή(και αν ισχύει), δεν ταιριάζει για τοποθεσία θανάτωσης βρεφών, αφού το βρέφος δεν μπορεί να αντιληφθεί ουτε την πανοραμική θέα από τα βράχια, ούτε φυσικά να νιώσει πόνο για την ομορφιά της φύσης που θα έχανε μαζί με τη ζωή του![]()
Αρα τι μπορεί να παίζει εδω?
-Μπορεί η υποτιθέμεη ρίψη βρεφών να γινόταν σε άλλη τοποθεσία του Ταϋγετου την οποία δεν γνωρίζουμε, επομένως δεν έχουμε ψάξει και καθόλου.
-Μπορεί ο Πλούταρχος να πληροφορήθηκε την θανατωση εγκληματιών στον Καιάδα και παράλληλα να άκουσε φήμες και για ρίψη προβληματικών βρεφών. Λανθασμένα ταύτισε τις δύο περιοχές,οπότε πάλι ψάχνουμε σε λάθος μέρος.
-Μπορεί τελικά το όλο θέμα να το έβγαλε από τη φαντασίωσή του ο Πλούταρχος. Ομως...αρκετά νοσηρή φαντασίωση δεν σας φαίνεται για να προκύψει εντελώς αυθόρμητα? Τι άλλο μπορεί να του προκάλεσε τέτοια φαντασίωση αν όχι κάποιος κόκκος αλήθειας? Ισως η αυστηρή στρατιωτική πειθαρχεία και η σκληρή στρατιωτικη εκπαίδευση των νεαρών αγοριών της Σπαρτης? Πιθανόν...
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το θέμα. Πιστεύω πως δεν πρέπει ούτε να πετάξουμε και στα σκουπίδια την μαρτυρία του Πλουταρχου, αλλα ούτε και να της δώσουμε υπερβάλλουσα σημασία σταματώντας οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα...
Αλλωστε και η ίδια δημοσίευση της εφημερίδας αναφέρει ότι: Οπως λέει στο «Εθνος», μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί οστά 46 ατόμων σε επιφανειακές έρευνες που έχουν διεξαχθεί και οι οποίες συνεχίζονται.
Καλύτερα να αναμένουμε λοιπόν περισσότερα στοιχεία από νέες έρευνες, πριν καταλήξουμε σε οριστικό συμπέρασμα.

Edited by - Agnostic on 20/01/2008 04:58:04
«Καλύτερα να αναμένουμε λοιπόν περισσότερα στοιχεία από νέες έρευνες, πριν καταλήξουμε σε οριστικό συμπέρασμα.»
Ορθές οι παρατηρήσεις, ποτέ ας μην χτίζουμε θέσφατα δίχως επαρκή υλικό.
Ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι με αυτή την μία και μόνο αναφορά του Πλούταρχου, χτίστηκε μια διαχρονική ρετσινιά, και λέω ρετσινιά διότι τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί είτε από άλλη μαρτυρία είτε από σχετικά ευρήματα.
Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπήρχε τέτοια ΠΡΑΚΤΙΚΗ στην Σπάρτη, και για αιώνες ολάκερους ΚΑΝΕΙΣ άλλος ιστορικός ή χρονικογράφος ουδέποτε θέλησε να καυτηριάσει, να αναφέρει ή να συσχετίσει με άλλα γεγονότα και εξελίξεις.
Η σιωπή που επικρατεί, πλην του Πλουτάρχου, ίσως φωνάζει πολλά περισσότερα από ότι αυτή η μια αναφορά.
Κατά τον ίδιο τρόπο, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 3 βιογραφίες του Πυθαγόρα, μία μας παραθέτει στο όγδοο βιβλίο του ο Διογένης ο Λαέρτιος, μία ο Πορφύριος και μία ο Ιάμβλιχος.
ΠΟΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?
Ας είμαστε συνεπώς επιφυλακτικοί, ένας κούκος (Πλούταρχος) δεν φέρνει απαραίτητα και την Άνοιξη…![]()
quote:
Ο Ιησούς στην συγκεκριμένη αφήγηση περνάει μέσα από την Σαμάρεια για να κόψει δρόμο. Διάβασε την Καινή Διαθήκη και ξεστραβώσου.
-.......αφήκεν ουν την υδρίαν αυτής η γυνή και απήλθεν εις την πόλιν και λέγει τις ανθρώποις...... Εκ δε της πόλεως εκείνης πολλοί επίστευσαν εις αυτόν των Σαμαρειτών δια τον λόγον της γυναικός, μαρτυρούσι ότι είπε μοι πάντα όσα εποίησα.
-Παρεπιπτώντως μιλάμε για την Αγία Φωτεινή!....Παρεπιτπώντως φοράω γιαλιά! άρα.....
quote:
Τα Γάδαρα είναι δίπλα στη λίμνη, ρώτα όποιον παπά ή θεολόγο θέλεις. Καιρός να σοβαρευτείς
-Τα γάδαρα όροι πάντως είναι ακριβώς απένατι από το σπίτι μου! πάρε έναν γεωγραφικό χάρτη της Κορινθίας και κοίτα την πρώτη οροσειρά νοτίου της πόλεως! να δεις πως λέγεται.....έτσι για να μη σε τρέχω στην Περσία αλλά για να δει κι ο macedon.......
quote:
Έγραψα ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ή «ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ», ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!!! Διαβάζεις καθόλου τι σου γράφουνε ή να σου πάρω κανένα ζευγάρι γυαλιά
-Έχω και γιαλιά και φακούς επαφής! και διαβάζω καλά τι γράφεις!
-Το μόνο που λες ότι να και οι προφήτες λέγαν ότι είναι Υιοί Θεού! Και γω Υιός Θεού με την έννοια που αποδήδεις. Πιος όμως προφήτης άφησε υπονοούμενα έστω ότι είναι Θεάνθρωπος? πάρε για παράδειγμα τον Ιωάννη τον Βαπτιστή! και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε όταν είδε τον Ιησού Μεσία <<το λεγόμενο Χρηστό>> όπως η ίδια η Σαμαρίτησα τον αποκάλσε!
<<....η νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τον Πατέρα μου και να παρατάξει εις το πλευρόν μου περισσοτέρας από 12 λεγεώνας αγγέλων?......αλλά εάν ζητήσω βοηθείαν των αγγέλων πως λοιπών θα πληρωθούν και θα επαληθέυσουν αι προφητείαι των Γραφών αι οποίαι λέγουνότι έτσι πρέπει να γίνει>>
-Τι έλεγαν οι προφητείες!?
<<....λέγει αυτώ η γυνή οίδα ότι ο μεσίας έρχεται ο λεγόμενος Χριστός όταν έλθη εκείνος αναγγελεί ημίν πάντα>>.. λέγει αυτή ο Ιησούς, <<εγώ ειμί ο λαλών σοι.>>
-Παίξε με τις λέξεις Schwabe! για αυτό σε απεκάλεσα μικρούλη Schwabe!
quote:
Συγκεκριμένα, ο στίχος 35 λέει τα εξής:
«Είπαν λοιπόν οι Ιουδαίοι μεταξύ τους, εις ποίον μέρος πρόκειται να υπάγη αυτός (ο Ιησούς), ώστε ημείς δεν θα τον βρούμε πλέον? ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ??»
Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ Ο ΡΑΒΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ (και όχι τους….έλληνες!!), ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!!
Με άλλα λόγια, ο ρατσισμός στο μεγαλείο του, η μισαλλοδοξία στο αποκορύφωμα της!!!
Φυσικά, γνωρίζουμε ότι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΑ «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ» ΧΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ
-Ξέχασες την απάντηση που έδωσε:......τις έστιν ούτος ο λόγος όν είπε, ζητήστε με και ουχ ευρήσετε, και όπου ειμί εγώ, υμείς ού δύνασθαι ελθείν?
quote:
Το κεφάλαιο ΙΗ των πράξεων, μας αναλύει την υποτιθέμενη φαγωμάρα που υπήρχε μεταξύ των Ιουδαίων της Κορίνθου και της διδασκαλίας που κήρυττε ο Φαρισαίος Παύλος. (μιλάμε δηλαδή για τις φαγωμάρες μιας ιουδαϊκής αίρεσης στα πάτρια χώματα των ελλήνων, τα οποία συνάμα ήταν υποδουλωμένα στην Ρώμη!!
...όταν δε εκυβέρνα την Αχαίαν ως ανθύπατος ο Γαλλίων εξηγέρθησαν από συμφώνου και με μίαν γνώμην οι Ιουδαίοι κατά του Παύλου και τον έφεραν ενωπίον του δικαστικού βήματος.
-Όλοι οι Ιουδαίοι με μία γνώμην!
quote:
Έτσι φίλτατε, κάπου κάτι θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις:
1) Ιουδαίοι είναι οι πρόγονοι σου ? (φυσικά δεν το μέμφομαι)
2) Έλληνες, και συνεπώς άσχετοι με το προαναφερθέν συμβάν.
-Έλληνες ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ! και συνεπώς σχετικοί με το προαναφερθέν συμβάν!...<Τότε όλοι οι Έλληνες έπιασαν τον αρχισυνάγων Σωσθένην και τον εκτύπων εις το δικαστικόν βήμα. Και ο Γαλλίων δεν ενδιεφέρετο δι' αυτό >>
-Δεν είναι τυχαίο που πολιούχος της Κορίνθου είναι Ο Απόστολος Παύλος!
quote:
Ναι, μετά και τα τελευταία θεολογικά μαργαριτάρια που έχεις ξαμολήσει θα έλεγα πως συνειδητοποιώ ότι…….αγοράζεις και πουλάς ότι θέλεις μέσα στην ημιμάθεια του μικρόκοσμου σου!!!
Συνέχισε πάντως, ίσως σε άλλο topic, διότι, θυμάσαι τι σου είπα?
ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΞΑΝΑ!!!!!
-Κυμένε Schwabe! πόσο μικρούλης είσαι!
-Και για να επσιτρέψω στο θέμα! Προσωπικά πιστεύω ότι ο Λυκούργος ήταν πρότυπο του κράτους Δικαίου! και σε καμία περίτωση δε θα πέταγε βρέφη ή ανήμπορα γεροντάκια στον Καιάδα παρά μόνο άνομους ανθρώπους!
-Ο Πλόυταρχος σίγουρα δεν έχει το αλάθητο, ούτε γνωρίζουμε τις πηγές του για να τον κρίνουμε!
quote:
Μπορεί ο Πλούταρχος να πληροφορήθηκε την θανατωση εγκληματιών στον Καιάδα και παράλληλα να άκουσε φήμες και για ρίψη προβληματικών βρεφών. Λανθασμένα ταύτισε τις δύο περιοχές,οπότε πάλι ψάχνουμε σε λάθος μέρος.
-Μπορεί τελικά το όλο θέμα να το έβγαλε από τη φαντασίωσή του ο Πλούταρχος. Ομως...αρκετά νοσηρή φαντασίωση δεν σας φαίνεται για να προκύψει εντελώς αυθόρμητα? Τι άλλο μπορεί να του προκάλεσε τέτοια φαντασίωση αν όχι κάποιος κόκκος αλήθειας? Ισως η αυστηρή στρατιωτική πειθαρχεία και η σκληρή στρατιωτικη εκπαίδευση των νεαρών αγοριών της Σπαρτης? Πιθανόν...
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το θέμα. Πιστεύω πως δεν πρέπει ούτε να πετάξουμε και στα σκουπίδια την μαρτυρία του Πλουταρχου, αλλα ούτε και να της δώσουμε υπερβάλλουσα σημασία σταματώντας οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα...
-Εδώ νομίζω ότι βρίσκεται η αλήθεια! στον κόκο της αληθείας! στους ληστές και στου εγκληματίες.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Ειδικά όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα (φόρουμ) που είναι για αυτό το λόγο και που έχεις ξαναγράψει….
.