ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αθεϊσμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αθεϊσμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ouriil38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
OuriilΝέο Μέλος
12/06/2008, 19:05:32
'' tha erthei kairos opou tha milame gia ton Theo mas kai tha mas krinoun, tha mas vrizoun, tha koroideuoun kai tha mas onomazoun trelous'' akousa na leei enas Pater.... mia sixroni moda pou dokimazei tin pisti mas!!
Me exei kanei na anarwtithw polles fores gia auta ta pragmata!!!
pragma lathos alla...simvenei kai auto!
exw na simvoulepsw pws an diavasete tin agia grafi tha ksanavreite tin pisti sas!
auta apo emena pros to paron!
(perimenw apantiseis!)!

13/06/2008

EL.VEΝέο Μέλος
12/06/2008, 23:07:11
Φίλε Ουριιλ ο αθεισμος δεν πιστέυω οτι είναι μόδα και έργο των μασόνων.Οι μασόνοι θέλουν να προβάλουν τα σιωνιστικά τους σχέδια και να μας προετοιμάσουν για να δεχθούμε τον "Μεσσία" δλδ τον Αντίχριστο.Άρα θα πρέπει να πιστέυουμε κάπου..
13/06/2008, 00:05:41
Αγαπητέ Ouriil, έχεις ωραιο όνομα, αφορά στον αρχάγγελο του
Βορρά και είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαγγέλους
και δη στους καιρούς που θα ρθούν...
Επί της ουσίας, συμφωνώ με τη θέση σου, καθώς κι ο ανρίχριστος που
θα ρθει, άθεος και υλιστής θα δηλώνει, όπως έχω καταλάβει, μετά
απο δεκαετίες έρευνας για το θέμα... Συμφωνώ ότι πρέπει να διαβάσει
κανείς καθαρά την Αγία Γραφή και θα δει πολλά πράγματα που δεν περιμένει να δει... Αλλά το καλύτερο και δυστυχώς το αληθινότερο
από τα γραφόμενα σου είναι ότι όποιος δηλώνει ότι τρελό κι απίθανο
σήμερα είναι αποδεχτό, ενώ αν δηλώνεις χριστιανός την έχεις βάψει
πέφτει καζούρα... Αυτό λέμε δημοκρατία σήμερα... Ακόμη κι οι ..
πισογλέντηδες έγιναν αποδεκτοί και θεωρείται το ανώμαλο
νορμάλ, αλλά όχι και ο χριστιανός!!!
Ώρε τρέλα πουτ βαράει ο κόσμος και τη βρίσκει κιόλας...

13/06/2008, 00:29:50
Ouriil καλώς ήρθες στο ESOTERICA .

Θα σε παρακαλούσα για αρχή να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες για να γίνεσαι κατανοητός από όλους .

Όσο για το θέμα που θέτεις, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το «φαινόμενο» είναι κάτι καινούργιο και δεν υπήρχε από την αρχαιότητα ;

XDΜέλος
13/06/2008, 01:07:48
quote:

'' tha erthei kairos opou tha milame gia ton Theo mas kai tha mas krinoun, tha mas vrizoun, tha koroideuoun kai tha mas onomazoun trelous'' akousa na leei enas Pater.... mia sixroni moda pou dokimazei tin pisti mas!!
Me exei kanei na anarwtithw polles fores gia auta ta pragmata!!!
pragma lathos alla...simvenei kai auto!
exw na simvoulepsw pws an diavasete tin agia grafi tha ksanavreite tin pisti sas!
auta apo emena pros to paron!
(perimenw apantiseis!)!

Η γνώμη μου είναι ότι δοκιμάζεις μια εντελώς αποτυχημένη και συνάμα ξεπερασμένη συνταγή προπαγάνδας υπέρ της πίστεως σου (όποια και αν είναι αυτή..) η οποία μπορεί να είχε πέραση την δεκαετία του 1960 – 70 σε ανθρώπους περιορισμένης γνώσης ή εχόντων παρωπίδες αλλά σήμερα είναι μάλλον ατελέσφορη ενώ συνάμα οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις.

Υ.Γ.
Θεωρώ ότι γράφεις υποκινούμενος από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Topic που αφορούσε τα περί Προφητειών κτλ για να δημιουργήσεις αίσθηση.

13/06/2008, 09:25:48
Εκτός απο την αυτοκριτική φίλε XD, επί του θέματος έχεις
να πεις κάτι;Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά επιβεβαιώνεις
αυτό που λέω παρα πάω και αναφερει κι ο Oyriil, ότι δηλαδή ενώ η όποια ανωμαλία είναι θέμα δημοκρατίας, όταν το θέμα έρχεται στον
χριστιανισμό, ο φασισμός και ο ρατσισμός, καλά κρατούν...
Νά σαι καλά...
Όσο για τις προφητικες σου ικανότητες και τα περί "Προφητειών"
είσαι εκτός θέματος και άσε το καημένο το θεματάκι, τι σου φταίει;
Αλήθεια έχω ξαναγράψει σην εποχή που η κτηνοβασία θεωρείται είδος
σεξ και υπάρχει το κόμμα παιδεραστών στο Βέλγιο, χάρην προοδευτισμού και δημοκρατίας, όπως θέλουν όλοι οι ανώμαλοι να λένε, μόνο ο διωγμός
των χριστιανών, μαρτυρά σε τι είδους μεσαίωνα έχουμε πέσει...
kostakisΜέλος
13/06/2008, 09:34:31
Καλημέρα σε όλους

quote:
'' tha erthei kairos opou tha milame gia ton Theo mas kai tha mas krinoun, tha mas vrizoun, tha koroideuoun kai tha mas onomazoun trelous'' akousa na leei enas Pater

"Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες, να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς", άκουσα να λέει ο Μηλιώκας και επιβεβαιώθηκε πολύ γρήγορα (βλέπε τοποθετήσεις σχετικά με την ωριμότητα των Ελλήνων να (δημο)ψηφίσουν για τις ευρωπαϊκές συνθήκες).

Φίλτατε, εκτός του ότι απλά παραθέτεις μία άποψη, χωρίς ουσιαστικά να μας αναλύεις τη δική σου θέση, πιστεύω ότι εισάγεις άλλο ένα δήθεν κινδυνολογικό θέμα με πολύ στενό πλαίσιο αναφοράς. Το ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που υβρίζουν αλλήλους για το οτιδήποτε (άρα ενδεχομένως και για τις θρησκευτικές - θρησκειολογικές τους αντιλήψεις) δεν είναι ούτε κάτι νέο, ούτε καμία προφητεία. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες elo και XD ότι τέτοιου τύπου τοποθετήσεις απλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενός δήθεν νεοδιωγμού που υπόκεινται οι χριστιανοί, δυστυχώς όμως ο αντίλογος ουδέποτε αποτελούσε διωγμό.
Φίλε trexagireve (παντού σε πετυχαίνω και όντως είναι ευχάριστο για μένα), διαφωνώ με τη - σαφώς σκωπτική - τοποθέτησή σου ότι "δημοκρατία" ονομάζουμε την καζούρα σε βάρος της ορθοδοξίας και την "επικράτηση" νεομοντέρνων αντιλήψεων. Δημοκρατία είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της ελεύθερης σκέψης και δράσης, που οριοθετείται στο αντίστοιχο δικαίωμα του συμπολίτη μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δικαίωμα στην αυτοδιάθεση έχουν και οι άθεοι και οι ομοφυλόφιλοι και οι χριστιανοί ορθόδοξοι και οι μουσουλμάνοι, αρκεί να μην προβαίνουν σε δράσεις και τοποθετήσεις που θίγουν ή και περιορίζουν το αντίστοιχο δικαίωμα των άλλων κατηγοριών. Γι'αυτό και με βλέπεις αρκετά ουδέτερο στο θέμα της συμβίωσης, αλλά τοποθετημένο στο θέμα του γάμου, θετικό στο δικαίωμα της εκκλησίας για "τάξη στα του οίκου της" και επιφυλακτικό απέναντι στις ακραίες τοποθετήσεις της για θέματα εκτός της πνευματικής της αρμοδιότητας, γι' αυτό χαίρομαι που είσαι χριστιανός ορθόδοξος και το φωνάζεις με επιχειρήματα και ταυτόχρονα δέχεσαι το διάλογο μαζί μου που δηλώνω άθρησκος με τα δικά μου επιχειρήματα. Αυτό ναι, είναι δημοκρατία.
Θα κάνω μία πρόβλεψη... το παρόν θέμα δε βλέπω να χει ιδιαίτερη τύχη, τόσο εξαιτίας του μεροληπτικού τίτλου του, όσο και εξαιτίας του ανούσιου και ήδη κορεσμένου πλαισίου αναφοράς του. Τη συγνώμη μου, νεοειλθόντα φίλε μου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

13/06/2008, 09:36:52
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Αθεϊσμός(Μια Μόδα των......Μασόνων) ΣΕ Αθεϊσμός.

========================================================

Αγαπητέ Ouriil, καλώς ήλθες κοντά μας.

Θα σε παρακαλούσα κι εγώ - όπως κι ο elo - να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι λατινικούς ώστε να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση των μηνυμάτων σου.

Θα ήταν καλό προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευόμαστε την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην σελίδα).
Εκεί υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει κι αν πατήσουμε Αναζήτησε! θα βρούμε όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί ώστε να αποφεύγουμε τα διπλά θέματα.

Ενδεικτικά σου αναφέρω ένα παλιότερο θέμα στο οποίο μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΠΙΣΤΟΣ Η ΑΘΕΟΣ?

Όσον αφορά τον συσχετισμό της επιλογής του αθεϊσμού - που είναι μια ελεύθερη επιλογή ενός ανθρώπου - και της μασονίας, τον θεωρώ λανθασμένο από τις γνώσεις που έχω.

Το θέμα αυτό λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.
Επίσης, θα μεταφερθεί σύντομα στην Κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. από την Κατηγορία .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-. όπου ανοίχθηκε αρχικά.

In anticipation of my resurrection...

BelisariosΜέλος
30/08/2003, 10:20:20
Στα παραπάνω έχω να προσθέσω την προσωπική μου άποψη πως σε ένα περιβάλλον όπου η φιλοσοφία, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, εκτιμάται στο μέτρο που της αξίζει, η γυναίκα δεν έχει καμιά ουσιαστική ή υποκειμενική διαφορά από τον άνδρα, και αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει σε αυτό τον βαθμό σε καμιά άλλη κοινωνική ή άλλου είδους διαστρωμάτωση. (Δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά δεν έχω καλύτερες. Συγνώμη αν εννοηθεί κάτι που δεν το θέλω.)

Έτσι, όταν μια γυναίκα βρεθεί μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το εκτιμά ιδιαίτερα, και συχνά πολύ καλύτερα από τον άνδρα, ο οποίος έχει και αλλού ευκαιρίες για να αναδειχθεί, με αποτέλεσμα συχνότατα μια γυναίκα να προσφέρει με περισσότερο ζήλο και συνέπεια στην προώθηση της φιλοσοφικής αντίληψης για τη ζωή.

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.

05/09/2003, 08:47:04
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ.

ΑΛΛΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ...

ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.....

ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

lencolasΜέλος
05/09/2003, 12:42:55
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ AVATARGR ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΟΣΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ESOTERIKA ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ! ΜΑΡΑ, AVALLON, ΠΥΡΡΑ, CAT ΕΛΑΤΕ!!!!!! .

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΛΣΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!! ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ...
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

08/09/2003, 09:57:46
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ lencolas ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ" ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ.

ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ lencolas.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣEI ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

12/09/2003, 13:56:41
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ lencolas ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ....

quote:
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ.

ΑΛΛΑ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ...

ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.....

ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ lencolas.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣEI ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ......
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ....

ΗΛΠΙΖΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Darkangel_78Μέλος
14/09/2003, 01:23:26
Καλησπέρα σε όλους!
Φίλτατε AVATARGR,δεν ήσουν υπέρ του δέοντως αισιόδοξος.
Ίσα-ίσα,ζητώ συγνώμη από όλους που τοποθετούμαι τόσο αργά στο όμορφο αυτό θέμα.
Ήθελα όμως να κάνω μια μικρή ας πούμε παρασπονδία.Ας μην αναφερθούμε σε επώνυμες που διέπρεψαν είτε στη φιλοσοφία,είτε στα μαθηματικά είτε όπου αλλού,αν και η έρευνα του φίλου AVATARGR, άνοιξε τα μάτια μας και τον ευχαριστώ γι αυτό!
Ας αναφερθούμε στη γυναίκα-φιλόσοφο που καθένας έχει στη ζωή του.Τη γυναίκα που είναι μέσα στη ζωή και αγαπά τη σοφία,τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.Ποιά είναι η στάση της απέναντι στη ΖΩΗ,τί είναι αυτό που κάνει τις σκέψεις της να ακτινοβολούν?Τί είναι αυτό που δεν την κάνει μη-φιλόσοφο? (Ας μιλήσουμε και λίγο αφαιρετικά).Περιμένω τις απόψεις σας!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 14/09/2003 01:24:59

15/09/2003, 09:29:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Darkangel_78 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

quote:
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

quote:
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ,ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

quote:
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΩΣ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

BelisariosΜέλος
29/09/2003, 14:23:45
Επίσης, φίλε AVATAR, η οθόνη ενός Η/Υ είναι κάτι πολύ ψυχρό για μια ζωντανή γυναίκα, γεγονός που, πιστεύω, μειώνει δραστικά την συμμετοχή τους σε ολόκληρο το forum και όχι μόνο σε αυτό το topic.
Πιστεύω πως προτιμούν άλλα μέσα επινοινωνίας, όχι πως δεν υπάρχουν!

Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.

29/09/2003, 16:43:26
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΒΕΛΙΣΑΡΙΕ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΜΗΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.....

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ??????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

lencolasΜέλος
30/09/2003, 10:47:00
quote:

Επίσης, φίλε AVATAR, η οθόνη ενός Η/Υ είναι κάτι πολύ ψυχρό για μια ζωντανή γυναίκα, γεγονός που, πιστεύω, μειώνει δραστικά την συμμετοχή τους σε ολόκληρο το forum και όχι μόνο σε αυτό το topic.
Πιστεύω πως προτιμούν άλλα μέσα επινοινωνίας, όχι πως δεν υπάρχουν!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΒΕΛΙΣΑΡΙΕ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ!ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ...

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

MaraΜέλος
30/09/2003, 16:10:27
Να’ μαι και εγώ εδώ!!!

Η συνεισφορά της γυναικας στην φιλοσοφία θεωρω πως είναι μεγαλη. Φαινεται αλλωστε από τα τοσα ονοματα που αντιπαραθεσε ο φιλος Αβαταρ. Και μην ξεχναμε ότι η ιστορια ξεκιναει από πολύ παλια. Από την Ενχεντουάννα – την πρωτη αρχιερεια του ανθρωπινου πολιτισμου φτανωντας στις μαθητριες του Πυθαγορα μεχρι την εποχη μας.
Γυναικες οι οποιες εζησαν σε κάθε γωνια του πλανητη μας, πολεμωντας τις προκαταληψεις της κάθε εποχης, την κοινωνικη τους θεση – αυτό και μονο δινει στο εργο τους κυρος…επρεπε να πολεμησουν για αυτά που πιστευαν, πολεμησαν για να εχουν και αυτές ένα μεριδιο της γνωσης που οι κωνικες καταστασεις τους το στερουσαν! Παρολαυτα σαν ιερειες, σαν μαθηματικοι, σαν ποιητριες, μυημενες στην γνωση της μαγειας ολες προσπαθουσαν να βρουν το δρομο τους προς την γνωση.

Ας πιασουμε όμως τα πραγματα από την αρχη:

Ενχεντουάννα

Η Ενχεντουάννα (τέλη του 24ου αιώνα π.χ.), η αρχαιοτερη ολων των επώνυμων ποιητων της παγκοσμιας λογοτεχνικης παραδοσης, κόρη του μεγάλου Σαργών, βασιλια της Ακκάδης, υπηρξε προσωπο απολυτως ιστορικο. Οι ιστορικες και αρχαιολογικες πηγες, καθως και το σωζομενο έργο της, μας αποκαλυπτουν μια ποιητρια πρωτου μεγεθους, μια μεγάλη δέσποινα του σουμεροακκαδικού πολιτισμου. Με την Ενχεντουάννα ο μακρυς αλλά αγνοημενος καταλογος των γυναικων δημιουργων αποκτα τη νεα λαμπρη του αφετηρια. Εάν το έργο της μειλίχιας Σάπφους υπήρξε ένα ειδος κανονα, θεματολογικο και υφολογικο αρχετυπο για το ποιητικο εργο των γυναικων,το εργο της πολυτροπης Ενχεντουάννας, με την αρχαϊκη καθολικοτητα που το χαρακτηρίζει, δεν μπορει παρά να επηρεασει την παραδοσιακη θεωρηση της γυναικειας λογοτεχνιας.

Ένα μικρο αποσπασμα που βρηκα ενος ποιηματος της Ενχεντουάννα(μεταφραση Χατζη)

Στο όρος, εκεί που τιμές σου αρνούνται,
κατάρα ρίχνεις στα σπαρτά
και τη μεγάλη πύλη αποτεφρώνεις.
Για χάρη σου μ' αίμα πλημμύρισαν οι ποταμοί,
Και ο λαός του δε βρίσκει τίποτε να ξεδιψάσει.
Μόνος του ο στρατός από το όρος έρχεται
Και παραδίδεται σε σένα.
Τα τάγματά του εμπρός σου διασκορπίζονται.
Τα παλικάρια του παρελαύνουνε μπροστά σου.
Στης πόλης του τα χοροστάσια μαίνεται η θύελλα
Τα παλληκάρια του σέρνονται αιχμάλωτα σε σένα

Ας δουμε την συνεχεια λοιπον...

ΥΓ : Καλε μου ΑΒΑΤΑΡ εδώ ειμαστε ολες

Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.

30/09/2003, 22:37:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΑΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ....

ΜΕ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ