ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

laksmi30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
laksmiΝέο Μέλος
12/09/2005, 23:35:09
Καλησπερα κυριοι
Σας παρακολουθω μερες τωρα.
Ειστε σε ενα ριγκ πανω και ανταλλαζετε κουβεντες οχι ομορφες παντα.
Οι μονες απαντησεις στο αρχικο ερωτημα που καλυπτουν τα δικα μου κενα ειναι του WWalker και αναρωτιεμαι γιατι τοσος "πολεμος" προς αυτον.
Το να εχει καποιος διαφορετικη αποψη απο καποιον αλλον δεν ειναι κατ αναγκη και εχθρος!
Ομως, οπως και να το κανουμε και να το δουμε η αγαπη ολα τα υπομενει και αυτο ειναι αφορητο για ορισμενους...

13/09/2005, 01:41:36
WWalker:
«Με τέτοια μυαλά που κουβαλάς, μια ζωή εκεί κολλημένος θα 'σαι.»

Εγώ φίλτατε, δεν έχω κολλήσει πουθενά. Άλλοι θεωρούνε ότι αυτό που έχουνε αξίζει ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝΕ. Με αντιλαμβάνεσαι θαρρώ….

WWalker:
«Αφού στο πε, βρε παιδί μου ο θεολόγος στο σχολείο: "Η σχέση Θεού ανθρώπου δεν θα πρέπει να είναι σχέση δούναι και λαβείν".»

Δεν υπάρχει φίλτατε πίστη δίχως ανταλλάγματα στον χριστιανισμό! Εάν γνώριζες την Κ.Δ. τότε θα ήξερες ότι ακόμα και οι Απόστολοι ρώτησαν τον Χριστό ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για το έργο που θα κάνουνε.

Και εσύ, δίχως ανταμοιβή δεν θα έκανες τίποτα.

WWalker:
«Άμα κοιτάμε τα ποδαράκια της Αγγελικούλας όμως στο διπλανό θρανείο όταν τα λέει ο άνθρωπος, τέτοια και χειρότερα σκατά τα κάνουμε στο μυαλό μας.»

Σε πληροφορώ ότι στα θρησκευτικά είχα πάντοτε άριστα. Ήτανε από τα λίγα μαθήματα που μου ήταν απίστευτα εύκολο. Συνήθως, όποιος ήθελε κάτι να μάθει ή να διασταυρώσει ρώταγε την αφεντιά μου. Συνάμα, και με τα…..ποδαράκια δεν τα πήγαινα άσχημα!!!

WWalker:
«Μάλιστα Πάτερ Νικόλαε. Πότε θα μας κάνετε και κανά ευχέλαιο;»

Μπα, δεν έχεις εσύ φίλτατε τέτοια κενά!!!!

angiΜέλος
13/09/2005, 03:22:15
ΘΕΟΣ ειναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!!
Να μπορεις να συμμεριζεσαι τον αλλον, να μπαινεις στην ψυχη του, να κατανοεις τα προβληματα του αλλου, να μην τον παρεξηγεις, να σκεφτεσαι οτι ισως περναει ασχημα. οπως κι εσυ
Θα ηθελες να σκεφτονται ετσι ολοι οι αλλοι για σενα.

aa

13/09/2005, 08:46:05
quote:
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο: Το θαύμα, σύμφωνα με την Εκκλησία, είναι η προσωρινή αναστολή των Νόμων της Φύσης. Δεν σημαίνει ότι κατατρέχονται οι νόμοι της φύσης, αλλά ότι ο Θεός τους ανασταίλει προσωρινά για να κάνει κάτι, το οποίο θα αποτελέσει σωτήρια παρέμβαση στον άνθρωπο.

Μπορείς, WWalker, να μου εξηγήσεις γιατί ο Θεός κάνει θαύματα μόνο σε ορισμένα άτομα κι όχι σε άλλα?
Υπάρχει κάποιο μέτρο που τον κάνει να διακρίνει το πότε θα κάνει ένα θαύμα και πότε δεν θα το κάνει?
Η Χριστιανή για παράδειγμα που προσεύχεται στον Γιαχβέ για να της γιατρέψει το άρρωστο βρέφος της και τελικά το χάνει γιατί βιώνει αυτόν τον πόνο?
Μήπως ο Γιαχβέ δεν αγαπάει όλα του τα παιδιά, αφού διατείνεστε οτι όλοι είμαστε παιδιά του?

quote:
Και ένα άλλο: στο μυαλό μας είναι τυπωμένο το μέλλον; Δεν νομίζω. Δηλαδή απίθανο το βρίσκω.

Κι εμένα μου έχει τύχει να πώ κάποια πράγματα που στο μέλλον βγήκαν.
Τι με αυτό?
Κι ένας Μουσουλμάνος μπορεί να έχει τέτοια ικανότητα.
Αυτόν τον βοήθησε ο Γιαχβέ ή ο Αλλάχ?

quote:
Κανείς δεν ακολουθεί πιστά τους κανόνες της εκκλησίας. Αυτό είναι δεδομένο. Υπάρχει πάνω από αυτά ο άνθρωπος με το νου και το σώμα του.

Όταν είσαι Χριστιανός, dimitris2, πιστεύεις πιστά την ύπαρξη του Γιαχβέ είτε έχεις αποδείξεις είτε όχι.
Πιστεύεις οτι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία και θα κριθούν οι ψυχές.
Αν δεν τα πιστεύεις αυτά δε νομίζω να είσαι Χριστιανός...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

13/09/2005, 09:23:19
quote:
WWalker:
«Με τέτοια μυαλά που κουβαλάς, μια ζωή εκεί κολλημένος θα 'σαι.»

Εγώ φίλτατε, δεν έχω κολλήσει πουθενά. Άλλοι θεωρούνε ότι αυτό που έχουνε αξίζει ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝΕ. Με αντιλαμβάνεσαι θαρρώ….

Τότε σε ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ; ΜΑΝΑΧΗ ΤΗΣ;

quote:
WWalker:
«Αφού στο πε, βρε παιδί μου ο θεολόγος στο σχολείο: "Η σχέση Θεού ανθρώπου δεν θα πρέπει να είναι σχέση δούναι και λαβείν".»

Δεν υπάρχει φίλτατε πίστη δίχως ανταλλάγματα στον χριστιανισμό! Εάν γνώριζες την Κ.Δ. τότε θα ήξερες ότι ακόμα και οι Απόστολοι ρώτησαν τον Χριστό ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για το έργο που θα κάνουνε.

Και εσύ, δίχως ανταμοιβή δεν θα έκανες τίποτα.

Βουλώνουνε τα αυτάκια τα ρημαδιασμένα, βουλώνουμε και άμα βουλώσουμε ούτε με βεντούζα δεν ξεκολλάνε.

quote:
WWalker:
«Άμα κοιτάμε τα ποδαράκια της Αγγελικούλας όμως στο διπλανό θρανείο όταν τα λέει ο άνθρωπος, τέτοια και χειρότερα σκατά τα κάνουμε στο μυαλό μας.»

Σε πληροφορώ ότι στα θρησκευτικά είχα πάντοτε άριστα. Ήτανε από τα λίγα μαθήματα που μου ήταν απίστευτα εύκολο. Συνήθως, όποιος ήθελε κάτι να μάθει ή να διασταυρώσει ρώταγε την αφεντιά μου.

Καλά μην το παίρνεις και πάνω σου, τα θρησκευτικά είναι η κατεξοχήν ώρα του παιδιού.

quote:
Συνάμα, και με τα…..ποδαράκια δεν τα πήγαινα άσχημα!!!

Έτσι μπράβο και έχουμε και δημογραφικό! Βουρ στον πατσά!

quote:
Μπορείς, WWalker, να μου εξηγήσεις γιατί ο Θεός κάνει θαύματα μόνο σε ορισμένα άτομα κι όχι σε άλλα?
Υπάρχει κάποιο μέτρο που τον κάνει να διακρίνει το πότε θα κάνει ένα θαύμα και πότε δεν θα το κάνει?
Η Χριστιανή για παράδειγμα που προσεύχεται στον Γιαχβέ για να της γιατρέψει το άρρωστο βρέφος της και τελικά το χάνει γιατί βιώνει αυτόν τον πόνο?
Μήπως ο Γιαχβέ δεν αγαπάει όλα του τα παιδιά, αφού διατείνεστε οτι όλοι είμαστε παιδιά του?

Incubus, πρώτα απ'όλα, ο Θεός εκτός από τον άνθρωπο, έφτιαξε και τους νόμους της φύσης, τους οποίους και πρέπει να σέβεται.
Δεύτερον τώρα, μιας και εγώ δεν είμαι μέσα στο μυαλό του Θεού να ξέρω τι συμβαίνει, θα σου πω έναν γενικό κανόνα: ο Θεός ή θα επιτρέψει ένα κακό για να βγάλει κάτι καλό από αυτό, ή θα επιτρέψει ένα κακό για να αποφευχθεί ένα μεγαλύτερο κακό. Τώρα στην κάθε περίπτωση δεν ξέρω πως εφαρμόζεται.

quote:
Κι εμένα μου έχει τύχει να πώ κάποια πράγματα που στο μέλλον βγήκαν.
Τι με αυτό?
Κι ένας Μουσουλμάνος μπορεί να έχει τέτοια ικανότητα.
Αυτόν τον βοήθησε ο Γιαχβέ ή ο Αλλάχ?

Κάτι ανώτερο από αυτόν (τον Μουσουλμάνο).
Για εσένα δεν ξέρω, μπορεί να έχεις διορατικό χάρισμα.

fokaiasΜέλος
13/09/2005, 10:24:50
Γιατί θα πρέπει να υπάρχει Θεός, άραγε;;;

Έχει σημασία για τον άνθρωπο ένας πραγματικός Θεός από έναν «εικονικό» Θεό;;;
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο άνθρωπος θα συμπεριφερθεί το ίδιο, τη στιγμή που φυσικά ανεξήγητα αίτια, τείνει να τα αποδώσει με την ανάλογη ερμηνεία, σε υπερφυσικές αιτίες.
Βασικός παράγοντας της μεταλλασόμενης πίστης του, είναι η κατάκτηση γνώσεων, και η αναπροσαρμογή της επάνω σε αυτές.
Μία από αυτές είναι και η ιατρική.

Το θαύμα έγκειται στον ίδιο τον άνθρωπο, τη στιγμή που ο ίδιος με τρόπους εξηγήσιμους και μη κατορθώνει να ανατρέψει τα δεδομένα της φύσης και της ίδιας του της μοίρας.
Πέρα από αυτό, τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και προσηλυτισμό.

quote:
Κάτι τέτοιο, προυποθέτει ότι το μυαλό διέταξε το θαύμα, κάτι το οποίο όντως έγινε: ο άνθρωπος ζήτησε βοήθεια από τον Ταξιάρχη.
Όμως θαύματα γίνονται και χωρίς να το διατάξουμε.
Κοίτα ας πούμε το θαύμα στο Πόρτο Λάγος:
http://athos.alexsoft.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=160&Itemid=1
Δεν το διέταξε το μυαλό του. Έγινε θαύμα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, χωρίς καν να το διατάξει το μυαλό του.
Γι' αυτό λέω και εγώ, ότι δεν μπορούμε να τα αναθέτουμε στο μυαλό: για να κάνει το μυαλό θαύμα, θα πρέπει να του δώσουμε την εντολή.

Στο σημείο αυτό λοιπόν, η επιστήμη συμμερίζεται την διατύπωση στο ότι ο καρκίνος είναι ψυχοσωματική ασθένεια.
quote:
Εν πάσει περιπτώση δεν πιστεύεις τόσο στην επιστήμη γιατί η επιστήμη δεν δέχεται νοητικές θεραπείες εξ αποστάσεως ή του εαυτού.
13/09/2005, 11:02:24
WWalker, αυτός ο Θεός τότε γιατί κάνει θαύματα σε κάποιες περιπτώσεις, αντιβαίνοντας τους νόμους της Φύσης, που ο ίδιος δημιούργησε...?

13/09/2005, 11:43:06
quote:
Το θαύμα έγκειται στον ίδιο τον άνθρωπο, τη στιγμή που ο ίδιος με τρόπους εξηγήσιμους και μη κατορθώνει να ανατρέψει τα δεδομένα της φύσης και της ίδιας του της μοίρας.

Για παρουσίασέ μου λοιπόν τις αποφάσεις του συνεδρίου ψυχιάτρων που το αποφάσισαν αυτό.

quote:
WWalker, αυτός ο Θεός τότε γιατί κάνει θαύματα σε κάποιες περιπτώσεις, αντιβαίνοντας τους νόμους της Φύσης, που ο ίδιος δημιούργησε...?

Incubus, εσύ άμα φτιάξεις κάτι και δεις μετά ότι κάτι χάλασε και δεν δουλεύει καλά, δεν θα κάτσεις να το διορθώσεις;

fokaiasΜέλος
13/09/2005, 13:08:25
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Για παρουσίασέ μου λοιπόν τις αποφάσεις του συνεδρίου ψυχιάτρων που το αποφάσισαν αυτό.

quote:
Το θαύμα, σύμφωνα με την Εκκλησία, είναι η προσωρινή αναστολή των Νόμων της Φύσης.

Αν δεν κάνω λάθος εσύ πρωτοαναφέρθηκες στον όρο. Εγώ έδωσα μία «γενικότητα» πέρα από τα καθιερωμένα θρησκευτικά κατεστημένα.

Φέρνοντας όμως της θρησκεία σε σύγκρουση με την επιστήμη, θα ήθελα να μας πεις ποιας ερμηνεία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για τις απόψεις σου. Έτσι πληροφοριακά.

Βλέπεις η θεραπεία του καρκίνου ανάγεται στον όρο «προσωρινή αναστολή των Νόμων της Φύσης» και όσο για το πρώτο συνθετικό ψυχό του όρου ψυχοσωματική ασθένεια, αυτό ανάγεται σε επιστημονική ερμηνεία και όχι θεολογική.

Edited by - fokaias on 13/09/2005 13:33:07

13/09/2005, 13:34:27
quote:
Incubus, εσύ άμα φτιάξεις κάτι και δεις μετά ότι κάτι χάλασε και δεν δουλεύει καλά, δεν θα κάτσεις να το διορθώσεις;

Πρώτα απ' όλα αν δεχθούμε οτι τα πάντα τα δημιούργησε ο Γιαχβέ που είναι Θεός κτλ κτλ δεν θα έπρεπε κάτι να πήγαινε στραβά...
Επιπλέον, αν αποφάσιζα να διορθώσω κάτι θα το διόρθωνα στο σύνολο του μια και καλή κι όχι να έκανα μισές δουλειές όποτε μου κατέβαινε...

13/09/2005, 13:51:38
quote:
Αν δεν κάνω λάθος εσύ πρωτοαναφέρθηκες στον όρο. Εγώ έδωσα μία «γενικότητα» πέρα από τα καθιερωμένα θρησκευτικά κατεστημένα.

Εσύ είπες ότι ο ίδιος ο άνθρωπος προκαλλεί την προσωρινή αναστολή των νόμων της φύσης. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο, το θεωρώ αδύνατο κάτι το οποίο ελέγχεται από τους νόμους της φύσης να μπορεί να τους ανατρέψει.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα, το θαύμα το θεωρώ ως ανατροπή των νόμων της Φύσης από κάποια ανώτερη δύναμη, όχι από τον ανθρώπινο νου.

quote:

Φέρνοντας όμως της θρησκεία σε σύγκρουση με την επιστήμη, θα ήθελα να μας πεις ποιας ερμηνεία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για τις απόψεις σου. Έτσι πληροφοριακά.

Ως Χριστιανός της Θρησκείας, και ως Μηχανικός της Επιστήμης. Πως έρχονται σε αντιπαράθεση δηλαδή τα δύο, εφόσον οι Επιστήμες εξετάζουν
φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τα φαινόμενα τα οποία διέπονται από τους νόμους της φύσης;

quote:

Βλέπεις η θεραπεία του καρκίνου ανάγεται στον όρο «προσωρινή αναστολή των Νόμων της Φύσης» και όσο για το πρώτο συνθετικό ψυχό του όρου ψυχοσωματική ασθένεια, αυτό ανάγεται σε επιστημονική ερμηνεία και όχι θεολογική.

Με έχεις μπερδέψει... Τι εννοείς τώρα εδώ; Η Θεραπεία του καρκίνου είναι "προσωρινή αναστολή των νόμων της φύσης" για την επιστήμη; Αφού η επιστήμη δεν εξετάζει τέτοια ενδεχόμενα...

fokaiasΜέλος
13/09/2005, 14:52:47
quote:
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα, το θαύμα το θεωρώ ως ανατροπή των νόμων της Φύσης από κάποια ανώτερη δύναμη, όχι από τον ανθρώπινο νου.

quote:
Σας είναι εύκολο να δεχθείτε τα θαύματα, όταν τα κάνει το ανθρώπινο μυαλό, όχι όμως όταν τα κάνει η θρησκεία. Για να τα κάνει όμως το μυαλό, θα πρέπει αυτό να γίνει συνειδητά: δηλαδή να ΘΕΛΩ να ανατραπούν οι νόμοι της φύσης για να πετύχω κάτι.

Τι εννοείς με τις παραπάνω δύο προτάσεις σου;;; Και με τις παρακάτω;;;
quote:
Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο, το θεωρώ αδύνατο κάτι το οποίο ελέγχεται από τους νόμους της φύσης να μπορεί να τους ανατρέψει.

Από τη στιγμή που η θεραπεία του καρκίνου βρίσκει εφαρμογή στη παραπάνω πρόταση σου, και από τη στιγμή που η ιατρική το αποδέχεται, τότε ή εσύ κατέληξες σε λάθος συμπεράσματα, ή ο ψυχολογικός τομέας θα πρέπει να μετατραπεί σε θεολογικός.
fokaiasΜέλος
13/09/2005, 15:09:02
quote:
Ως Χριστιανός της Θρησκείας, και ως Μηχανικός της Επιστήμης. Πως έρχονται σε αντιπαράθεση δηλαδή τα δύο, εφόσον οι Επιστήμες εξετάζουν
φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τα φαινόμενα τα οποία διέπονται από τους νόμους της φύσης;

Έρχονται σε αντιπαράθεση όταν η επιστήμη τολμά να καταρρίψει θεολογικές ερμηνείες πχ η γη γυρίζει;;;
13/09/2005, 15:31:16
quote:
Έρχονται σε αντιπαράθεση όταν η επιστήμη τολμά να καταρρίψει θεολογικές ερμηνείες πχ η γη γυρίζει;;;

quote:

quote:Σας είναι εύκολο να δεχθείτε τα θαύματα, όταν τα κάνει το ανθρώπινο μυαλό, όχι όμως όταν τα κάνει η θρησκεία. Για να τα κάνει όμως το μυαλό, θα πρέπει αυτό να γίνει συνειδητά: δηλαδή να ΘΕΛΩ να ανατραπούν οι νόμοι της φύσης για να πετύχω κάτι.

Τι εννοείς με τις παραπάνω δύο προτάσεις σου;;; Και με τις παρακάτω;;;

Ότι η ανατροπή των νόμων της φύσης, αν συνέβαινε από τον ανθρώπινο εγκέφαλο θα έπρεπε να γίνεται κατ' εντολήν του εγκεφάλου. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις θαυμάτων όπου ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν δίνει κάποια διαταγή, γιατί δεν συνειδητοποιεί το θαύμα (όπως αυτή παραπάνω που ανέφερα με το link).

Οι φίλοι μας προτείνουν πως τα θαύματα τα κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, προφανώς επηρεασμένη από το πόσο θαυμαστό όργανο είναι.

quote:

Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ κάτι τέτοιο, το θεωρώ αδύνατο κάτι το οποίο ελέγχεται από τους νόμους της φύσης να μπορεί να τους ανατρέψει.

Αυτό ακριβώς που είπα, ότι δηλαδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελέγχεται από τους νόμους της φύσης. Αν οι νόμοι της φύσης προκαλλούν ανατροπή των νόμων της φύσης, τότε το όλο εγκεφαλικό σύστημα θα έπρεπε να καταρρέει (εφόσον κάνοντας χρήση των νόμων της φύσης τους αναιρεί ώστε να συμβεί κάτι άλλο επιθυμητό). Γι' αυτό δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη ότι τα θαύματα τα κάνει ο εγκέφαλος.

quote:

Από τη στιγμή που η θεραπεία του καρκίνου βρίσκει εφαρμογή στη παραπάνω πρόταση σου, και από τη στιγμή που η ιατρική το αποδέχεται, τότε ή εσύ κατέληξες σε λάθος συμπεράσματα, ή ο ψυχολογικός τομέας θα πρέπει να μετατραπεί σε θεολογικός.

Αποδέχεται η ιατρική πως ο εγκέφαλος μπορεί να προκαλέσει προσωρινή αναστολή των νόμων της φύσης (για να θεραπεύσει τον καρκίνο);
Για ανέλυσέ το αυτό... πρώτη φορά το ακούω.

quote:

http://www.sacred-texts.com/aor/einstein/einsci.htm

Τα προβλήματα που προκύπτουν μεταξύ των δύο, προκύπτουν όταν ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου, και κυρίως όταν οι παπάδες ξεφεύγουν από το έργο τους και το ρίχνουν στα του κόσμου.

13/09/2005, 15:49:12
WWalker:
«Τότε σε ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ; ΜΑΝΑΧΗ ΤΗΣ;»

Τυχαίες μεταβολές που διήρκησαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ίσως και δισεκατομμύρια. Τα υπόλοιπα, θα τα ανακαλύψει μια μέρα η επιστήμη.

WWalker:
«Βουλώνουνε τα αυτάκια τα ρημαδιασμένα, βουλώνουμε και άμα βουλώσουμε ούτε με βεντούζα δεν ξεκολλάνε.»

Ξέρεις, εάν κάτι δεν το γνωρίζεις, όπως εσύ και ο χριστιανισμός, τότε απλά πετάς από καμία «ατάκα» για να ξεγλιστράς. Δεν λέω, περνάει που και που, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Καιρός ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΙΛΤΑΤΕ!!

WWalker:
«Καλά μην το παίρνεις και πάνω σου, τα θρησκευτικά είναι η κατεξοχήν ώρα του παιδιού.»

Τώρα καταλαβαίνω γιατί τόσες οι «γνώσεις» σου στα θεολογικά: το περνάς εδώ και χρόνια για παιχνίδι!!!

13/09/2005, 16:58:55
quote:
WWalker:

Τυχαίες μεταβολές που διήρκησαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ίσως και δισεκατομμύρια. Τα υπόλοιπα, θα τα ανακαλύψει μια μέρα η επιστήμη.

Τι τυχαίες μεταβολές;
Για την ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ της φύσης ρωτάω παναθεμά με, για αυτό το W=mg, αυτό το πράγμα, ΠΟΙΟΣ το ρύθμισε να είναι έτσι και όχι W=ln(m)g? Μπορείς να μου απαντήσεις;

quote:
WWalker:
«Βουλώνουνε τα αυτάκια τα ρημαδιασμένα, βουλώνουμε και άμα βουλώσουμε ούτε με βεντούζα δεν ξεκολλάνε.»

Ξέρεις, εάν κάτι δεν το γνωρίζεις, όπως εσύ και ο χριστιανισμός, τότε απλά πετάς από καμία «ατάκα» για να ξεγλιστράς. Δεν λέω, περνάει που και που, αλλά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Καιρός ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΙΛΤΑΤΕ!!

ΚΑΤΙ.

quote:
WWalker:
«Καλά μην το παίρνεις και πάνω σου, τα θρησκευτικά είναι η κατεξοχήν ώρα του παιδιού.»

Τώρα καταλαβαίνω γιατί τόσες οι «γνώσεις» σου στα θεολογικά: το περνάς εδώ και χρόνια για παιχνίδι!!!

Αυτά τα συμπεράσματά σου ρε άνθρωπε, μιλάμε θα μείνουν στην ιστορία! Για πες μου λοιπόν, σε ποια κατεύθυνση τα Θρησκευτικά είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας; Μήπως στην... θεολογική;

13/09/2005, 17:04:05
quote:

WWalker:

Έλα βρε Σβάμπε. Τι αποκυήματα της φαντασίας σου είναι τούτα πάλι;;
Αυτό που λες είναι καθαρά δικές σου θεωρίες και υποθέσεις.

Παλαιότερα είχα παραθέσει στοιχεία δικών μας επιστημόνων, οι οποίοι απεδύκνειαν ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με το χρόνο που χρειάζεται για τη "δημιουργία της ζωής", κάνοντας τους απαραίτητους μαθηματικούς υπολογισμούς, η δημιουργία της ζωής στη γη δεν δικαιολογείται βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Εμμέσως πλην σαφώς, υποστήριζαν ότι «Άλλος είναι Ο υπεύθυνος» της ζωής στη γη.

Οπότε, ....... άνθρακας ο θησαυρός σου Σβάμπε.

***Ήταν τότε που ο Μακεδόνας είπε το πολύ ωραίο ότι η ζωή και οι εμπειρίες της ζωής διαψεύδουν πολλές φορές τα μαθηματικά!!!

Φιλικά όπως πάντα

13/09/2005, 17:23:16
Α ΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ!!!!

Για ποια ΕΞΕΛΙΞΗ μιλάς; Σε ποια ΚΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ΘΕΩΡΙΑ στηρίζεις τα περί εξέλιξης... των φυσικών νόμων;

quote:
***Ήταν τότε που ο Μακεδόνας είπε το πολύ ωραίο ότι η ζωή και οι εμπειρίες της ζωής διαψεύδουν πολλές φορές τα μαθηματικά!!!

Ποιος ήρθε;;;;;

Τι μαργαριτάρι είναι αυτό;;;

Edited by - WWalker on 13/09/2005 17:24:49

GDS1Μέλος
13/09/2005, 18:02:55
Ψηλός
"«Άλλος είναι Ο υπεύθυνος»"

Ο Ε.Τ.???????

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

13/09/2005, 18:11:18
Ορίστε λοιπόν από έγκυρη, πιστεύω να συμφωνήσετε, ιστοσελίδα:

"Το 1965, με την ανακάλυψη της κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τη θεωρία του Big Bang. Αυτή η θεωρία μετέβαλλε τις αντιλήψεις των κοσμολόγων και των οπαδών της θεωρίας της εξέλιξης, έτσι ώστε συμφώνησαν ότι το Σύμπαν ήταν περίπου 14 δισεκατομμυρίων ετών. Από το 1965, πρόσφατες εργασίες έχουν δείξει ότι η Γη είναι λιγότερο από 5 δισεκατομμυρίων ετών (αυτό συμφωνεί με τη θεωρία του Big Bang). Ακόμη μέσα σε αυτά τα 5 δισεκατομμύρια έτη, δεν παρέχονται οι πιο βασικές συνθήκες για να μπορέσει να σχηματισθεί η ζωή πάνω στη Γη. Σύμφωνα με τους εξελικτικούς η Γη πέρασε μια μακρά, πολύ μακρά περίοδο, ψύξης. Κάποτε έφτασε σε μια κατάλληλη θερμοκρασία όπου μπόρεσε θεωρητικά να υποστηρίξει τη ζωή. Βασισμένοι στην ανακάλυψη των μικροαπολιθωμάτων, οι εξελικτικοί επιστήμονες έχουν υπολογίσει τώρα, κατά προσέγγιση, ότι ο χρόνος ο οποίος πέρασε μεταξύ μιας σωστής θερμοκρασίας, που μπορεί να υποστηρίξει τη ζωή, και της πρώτης εμφάνισης της πραγματικής ζωής ήταν μόνο περίπου 400.000 000 χρόνια. Αυτός όμως δεν είναι αρκετός χρόνος για να πραγματοποιηθεί μια χημική εξέλιξη. Όχι μόνο είναι ένας πολύ σύντομος χρόνος, αλλά οι καθαρές μαθηματικές πιθανότητες για τη συναρμολόγηση όλων των απαραίτητων στοιχείων ενός ζωντανού οργανισμού είναι αστρονομικές. Ακόμα κι αν οι συνθήκες βελτιστοποιήθηκαν, δεν θα υπήρχε καμιά πραγματική πιθανότητα."

Από το
http://www.physics4u.gr/articles/2003/creationvital.html

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 13/09/2005 18:18:18