- Οι Θρησκευτικές, Θεολογικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και πιστεύω των μελών του φόρουμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
δεν μπορώ να πώ οτι έχω την σιγουριά που ανέφεραν κάποια άλλα μελη , είτε για να συμφωνήσω , είτε για να διαφωνήσω .
Θεωρώ οτι για να είμαστε "σωστοί" στην ζωή μας οφείλουμε να κρίνουμε απο μόνοι μας και όχι να παίρνουμε ως μασημένη τροφή τι είναι σωστό και τί λάθος .
Αυτό που δηλώνω , καθαρά για κοινωνικο/πολιτικους λόγους ειναι χριστιανός ορθόδοξος .
θα ήθελα όμως να μην ήμουν "αναγκασμένος" να το επιλέξω αλλα να μπορέσω να κρίνω εγώ...
δεν πιστέυω οτι μου δόθηκε τέτοια επιλογή ποτε ....
(περιμένω κάποια σχόλια για να μπορέσω πάνω σ αυτά να περιγράψω καλυτερα την εικόνα που έχω εγώ , είναι δύσκολο να δείξεις σε 5 γραμμες τόσα πολλα...)
αυτό που λες για "καθαρά για κοινωνικο/πολιτικους λόγους" ότι είσαι χριστιανός ορθόδοξος! γιατί το λές?
Τι εννοείς δε σου δόθηκε η ευκαιρία της επιλογής? Περίμενες να σε ρωτήσουν για να σε βαπτίσουν?
Σε εμποδίζει κάποιος να ξε-επιλέξεις ότι επέλεξαν οι άλλοι για σένα?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
georgbax
Θεωρώ οτι για να είμαστε "σωστοί" στην ζωή μας οφείλουμε να κρίνουμε απο μόνοι μας και όχι να παίρνουμε ως μασημένη τροφή τι είναι σωστό και τί λάθος .
Εγώ δεν θα το έλεγα "μασημένη τροφή" αλλά εμπειρία, σοφία, γνώση, διάκριση, που μας δίνεται ως κληρονομιά από τους προγόνους μας.
Όπως ο πατέρας διδάσκει στο μικρό και άμαθο παιδί του, έτσι και εμείς, πρέπει να μάθουμε στη ζωή μας και με τη γνώση αυτή να κάνουμε και τις δικές μας εμπειρίες.
Αυτό το "σωστοί", όμως, που αναφέρεις επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
Ό, τι είναι "σωστό" για σένα, για κάποιον άλλον μπορεί να μην είναι, ή τα όρια ηθικής και σωστού που θέτεις εσύ, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι λίγο πιο χαλαρά ή πιο αυστηρά από τα δικά σου. Αν ο καθένας όριζε και έθετε τα όρια του σύμφωνα με τις δικές του αντιληπτικές ικανότητες, τότε θα υπήρχε μιας χαώδης κατάσταση.
quote:
georgbax
Αυτό που δηλώνω , καθαρά για κοινωνικο/πολιτικους λόγους ειναι χριστιανός ορθόδοξος .
Αυτό δεν το κατάλαβα. Τι εννοείς με το "κοινωνικο/πολιτικους λόγους";
quote:
georgbax
θα ήθελα όμως να μην ήμουν "αναγκασμένος" να το επιλέξω αλλα να μπορέσω να κρίνω εγώ...
Γιατί το βλέπεις έτσι;
Ό, τι έκαναν οι γονείς σου το έκαναν στο πλαίσιο της αγάπης και της προστασίας προς εσένα.
Το ότι σε βάπτισαν, όπως και το ότι σου μετέδωσαν μια εθνική συνείδηση, σου δίδαξαν το δίκαιο και το άδικο, ……, όλα αυτά είναι ένας πολύτιμος θησαυρός που τον κληρονομείς από αυτούς, οι οποίοι τα παρέλαβαν από τους προγόνους τους που είναι και πρόγονοί σου.
Τώρα, εναπόκειται σε σένα αν θα τα τιμήσεις και, σύμφωνα με την κρίση σου, θα τα διαφυλάξεις για να τα δώσεις και εσύ στα παιδιά σου.
Κανείς δεν σε υποχρεώνει να λέγεσαι και να είσαι Χριστιανός ή Έλληνας ή οτιδήποτε άλλο αν εσύ δεν το επιθυμείς.
Πρόσεχε μόνο μη νομίσεις πως με το να απαρνηθείς τα παραπάνω, απελευθερώνεσαι από κάτι, ενώ στην ουσία βάζεις ένα ζυγό στο σβέρκο σου. Πολλοί έκαναν και κάνουν το ίδιο λάθος!!

quote:
Θεωρώ οτι για να είμαστε "σωστοί" στην ζωή μας οφείλουμε να κρίνουμε απο μόνοι μας και όχι να παίρνουμε ως μασημένη τροφή τι είναι σωστό και τί λάθος
Πολύ σωστό αυτό που λες φίλε μου, διότι χωρίς κρίση από τον καθένα μας για όλα αυτά που μας πλασάρουν είτε σε θρησκευτικό, είτε σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο καταλήγουμε μηχανές διαιώνισης ενός σάπιου συστήματος.
Οφείλουμε ανεξάρτητα από ότι μας πέρασε μέσα μας το θρησκευτικοπολιτικό κατεστημένο είτε μέσω της στείρας 12χρονης εκπαίδευσης, είτε μέσα από την οικογένεια του καθενός, να αμφισβητήσουμε τα πάντα και αφού αποκτήσουμε σωστή σχέση με τον ορθό λόγο, γνώση και κρίση να αποφασίσουμε τι πραγματικά είναι το ωφέλιμο για την κοινωνία μας.
quote:
Αυτό που δηλώνω , καθαρά για κοινωνικο/πολιτικους λόγους είναι χριστιανός ορθόδοξος
Γνωστό κι αυτό φίλε και δυστυχώς το έχουμε υποστεί οι περισσότεροι σε αυτόν τον τόπο.
Όμως τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά.
quote:
Αν το ψάξεις πιο βαθιά δεν σου επιβάλετε μόνο το θρήσκευμα μαζί με αυτό σου επιβάλετε ένας τρόπος σκέψης, ένας τρόπος ζωής, ένας στόχος ζωής, ένας τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας, κι αν φαινομενικά θεωρείσαι ελεύθερος να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου χρειάζεται μεγάλος αγώνας γιατί η μεγάλη ζημιά στο καθένα έχει γίνει στα πρώτα 16 περίπου χρόνια της ζωής μας.
quote:
Ούτε πρόκειται να σου δοθεί ποτέ αγαπητέ μου.
Εσύ θα σπάσεις τα δεσμά σου, εσύ θα στήσεις τις γκιλοτίνες και θα πετσοκόψεις τις απάνθρωπες δομές των θρησκευτικών και πολιτικών εξουσιαστών που μας θέλουν δούλους του κάθε ανύπαρκτου θεού τους και της κάθε απάνθρωπης κοινωνίας τους.
Καλό δρόμο σου εύχομαι.
Τελειώνω με τα λόγια του Μεγάλου Νίτσε:
"Όπου και να σαι σκάβε βαθιά.
Κάτω είν' η πηγή,
Ας τους μαύρους ανθρώπους να φωνάζουνε:
«Κάτω είναι πάντα η κόλαση.»"
Κας σας υβρίζει σήμερα η γηραιά ανθρωπότης,
Αφήστε με εις την ζείδωρο πηγή να εξαγνιστώ,
Εκεί όπου η Θεϊκή Ελλάς εγνώρισε την αλήθεια."
quote:
Θεωρώ οτι για να είμαστε "σωστοί" στην ζωή μας οφείλουμε να κρίνουμε απο μόνοι μας και όχι να παίρνουμε ως μασημένη τροφή τι είναι σωστό και τί λάθος.
Η ορθή κρίση θέλει πολύ δουλειά, εσωτερική και εξωτερική. Δυστυχώς δεν είμαστε μαθημένοι να ψάχνουμε και να ψαχνόμαστε με μέθοδο, γι αυτό και οι περισσότεροι από μας δεν φτάνουμε ποτέ στο ποθητό αποτέλεσμα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
απο μόνος του, όπως θέτεις το ζήτημα, είναι λίγο
δύσκολο αφού οι πηγές
είναι υποκειμενικές, αλλά και δεν ζούμε εκεί για
να έχουμε ιδία άποψη...
Αυτό δε για τους κοινωνικοπολιτικούς λόγους, μου άρεσε...
Σε πιέζουν σήμερα αγόρι μου εσένα να δηλώνεις χριστιανός;
Αυτά τα παληκάρια που βρίζουν ασύστολα το Θεό και Θεό
της αγάπης που λές να ζουν; σε άλλο πλανήτη;
εγάλο βαθμό από την φύση και την εξάσκηση του επαγγέλματός μου , δεν περίμενα ότι θα χυνόταν τόσο πολύ μελάνι γύρω από αυτή την τοποθέτησή μου . Ούτε η Κα Ουώρεν να ήμουνα .
Θα προσπαθήσω λοιπόν να δώσω απαντήσεις στις απορίες των φίλων του Forum , κυρίως των ασπόνδων .
quote:
europaios2 Να.......να....... δεν ήξερα ότι το να είναι κάποιος ορθολογιστής περνάει πρώτα μέσα από το επάγγελμα!Ίσως αν αλλάξω επάγγελμα και ακολουθήσω το δικό σου?
Γιατί όχι ; Από ότι καταλαβαίνω είσαι ακόμα νέος στην ηλικία , οπότε έχεις κάλλιστα όλο τον χρόνο μπροστά σου να σπουδάσης Μηχανολογία και να ειδικευθής όπως ειδικεύθηκα και εγώ στην μελέτη και σχεδίαση αυτοματισμών και ειδικών μηχανών αυτόματης και μαζικής παραγωγής διαφόρων πλαστικών ή μεταλλικών αντικειμένων .
quote:
trexagireve
Έχει πλάκα να προσπαθεί κανείς να συνδυάσει ικανότητες
με δουλειά... Ρε αστέρια που το είδατε αυτό να χάνει ή
να κερδιζει μυαλό κανείς ανάλογα με τη δουλεία που κάνει;
Αλλά όταν είναι κανείς ..ψώνιο, την κάνει "ψώνιο"...
Φίλε μου Ευρωπάιε2, τι να πω... καλό κουράγιο...
Φίλε trexagireve ο χαρακτηρισμός του ψώνιου είναι καθαρά υποκειμενικός . Αν για σένα επί παραδείγματι είναι ψώνια όσοι δημιουργούν μέσα από την δουλειά τους , για μένα είναι ψώνια όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα πάντα μέσα από το δόγμα της θρησκείας τους , μερικοί μάλιστα παίρνουν τους δρόμους με ένα ευαγγέλιο στα χέρια και κηρύττουν τον λόγο του Θεού .
Η έννοια του ορθολογισμού δεν έχει να κάνη με τον βαθμό νοημοσύνης , άλλωστε κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίση τον εαυτό του έξυπνο , αυτό θα πρέπη να το κρίνουν οι συνεργάτες του και ο περίγυρός του .
Η έννοια του ορθολογισμού έχει να κάνη με τον τρόπο της σκέψης του ανθρώπου , και βασίζεται στη λογική , την έρευνα , την ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης , και είναι το αντίθετο του «Φιντεϊσμού» , δηλαδή της θεωρίας της πίστης και των αντιλογικοκρατικών τάσεων , που αναθέτουν τη γνώση στο αίσθημα και τη θρησκευτική έμπνευση .
Όλοι οι άνθρωποι φίλτατε επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο στον τρόπο σκέψης από το επάγγελμα που εξασκούν , και η «Μηχανική» σαν επιστήμη βασίζεται στους νόμους της φυσικής και στα μαθηματικά , την τριγωνομετρία , και την γεωμετρία , όλες κατ’ εξοχήν θετικές επιστήμες .
Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο φίλος Marte απαντώντας στον χλευασμό σου , η δουλειά δεν υπήρξε ποτέ για μένα δουλεία , για τον απλούστατο λόγο ότι έκανα το χόμπυ μου επάγγελμα και η κάθε μέρα μου ήταν ημέρα δημιουργικής σκέψης . Παράλληλα και όταν η αρχική μελέτη βρισκόταν στο στάδιο της κατασκευής και της υλοποίησης , ξεκινούσε η εκπόνηση μιας νέας μελέτης , πρόκληση , που επιζητούσε έμπνευση και λύση .
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα ήταν όταν ύστερα από μήνες μελέτης και υλοποίησης των σχεδίων μου , έβλεπα το δημιούργημά της σκέψης μου να παίρνη κίνηση , τα επι μέρους εξαρτήματα και οι μηχανισμοί να εκτελούν τις εντολές των “Programable Controlers” και των αισθητήρων σύμφωνα με την σειρά που τα προγραμμάτισα να λειτουργήσουν , και τελικά να παράγουν το τελικό προϊόν ακριβώς όπως μου το ζήτησαν .
Ελπίζω οι απαντήσεις μου να ήταν αρκούντως κατατοπιστικές και κατανοητές , και να έλυσα αρκετές απορίες .

Σου εύχομαι να έχεις γόνιμους κι εποικοδομητικούς διαλόγους!
quote:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Για να μπορέσεις να απελευθερώσεις λίγο το νου σου από τα όποια δεσμά του έχουν επιβληθεί και για να διευρύνεις λίγο την συνείδηση σου, χρειάζεται κόπος, έρευνα, αναζήτηση των βαθύτερων αιτίων των πραγμάτων και προσπάθεια απαλλαγής από τις όποιες προκαταλήψεις - φοβίες έχεις.
Έτσι - όπως και με άλλους τρόπους - απελευθερώνεσαι και βλέπεις τα πράγματα μέσα κι από ένα άλλο πρίσμα. ![]()
Αυτό λοιπόν θα σε συμβούλευα κι εγώ να κάνεις.
Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει αυτό που είναι σύμφωνο με τις καταβολές του και τελικά τον εξυπηρετεί.
Προσπάθησε να βρεις τι είναι αυτό που εκφράζει εσένα κι εν τέλει σε εξυπηρετεί.
Είσαι σε καλό δρόμο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
ακονίζει το νου...Η ανάπτυξη του της σύγχρονης επιστήμης
κυριολεκτικά σκοτώνει τον πλανήτη μας, αλλα΄για σένα είναι
θετικό... Όπως π.χ. τα πλαστικά που πιστεύεις ότι συμβάλουν
στην εξέλιξη του ανθρώπου...Κάνε μια μήνυση, ρε συ, στα ΜΜΕ,
προχθές έλεγαν για τις βλαβερές συνέπειες των πλαστικών...
Προφανώς δεν σε ρώτησαν...
Φίλε μου πολλοί άνθρωποι αισθάνθηκαν για κάποιες στιγμές θεοί,
αλλά σαν άλλοι Φαέθωνες,πήγαν πολύ κοντά στον ήλιο και ..
κάηκαν, πρόσεξε το.. Δεν θέλω να σε χάσω...
quote:
Sesostris:
Γιατί όχι ; Από ότι καταλαβαίνω είσαι ακόμα νέος στην ηλικία , οπότε έχεις κάλλιστα όλο τον χρόνο μπροστά σου να σπουδάσης Μηχανολογία και να ειδικευθής όπως ειδικεύθηκα και εγώ στην μελέτη και σχεδίαση αυτοματισμών και ειδικών μηχανών αυτόματης και μαζικής παραγωγής διαφόρων πλαστικών ή μεταλλικών αντικειμένων .
Όχι και πολύ αναίρεσε 15-20 περίπου χρόνια από τα δικά σου και θα είσαι μέσα...
Και την ιστορία τι την πέρασες? μηχανή μαζικής παραγωγής? διαφόρων πλαστών σκευωριών?
βάζεις δυο καλούπια πατάς το κουμπί και βγαίνει η χοντρή?quote:
Ostria:
Η ορθή κρίση θέλει πολύ δουλειά, εσωτερική και εξωτερική. Δυστυχώς δεν είμαστε μαθημένοι να ψάχνουμε και να ψαχνόμαστε με μέθοδο, γι αυτό και οι περισσότεροι από μας δεν φτάνουμε ποτέ στο ποθητό αποτέλεσμα.
Eσύ έφτασες?.............είμαι περίεργος!

Marte! ποιος σε κυνήγησε εσένα? ...........τι έχεις υποστεί? καημένο μου παιδί?................να φανταστώ ότι σκάβεις λαγούμια για να αποφύγεις τους διωγμούς????????

Μετά από αρκετές μέρες απουσίας λόγω διακοπών επέστρεψα. Θα ήθελα λοιπόν να πω ότι αυτό που παρατήρησα στις προηγούμενες σελίδες που διάβασα είναι ότι όλοι σχεδόν έχετε εμπάθεια προς τους άλλους και συνεχώς σχεδόν όλοι ειρωνέυεστε τους άλλους. Γιατί αγαπητοί μου να γίνεται αυτό? Έβαλα αυτό το θέμα για να μάθουμε τις πεποιθήσεις του καθενός και μόνο αυτό δεν έγινε όπως έπρεπε. Έχω παρατηρήσει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν ξεχωριστά τόπικ διότι όποιο και αν είναι το θέμα του τόπικ υπάρχουν κάποα άτομα που συζητάνε άσχετα πράγματα από το τόπικ τα οποία σχετίζονται με αψιμαχίες μεταξύ αυτών που είναι αντίθετοι με τον χριτιανισμό και μεταξύ αυτών που υποτίθεται μερικοί από αυτούς ότι είναι υπέρ. Και λέω υποτίθεται διότι δεν είναι δυνατόν όταν ένας είναι χριστιανός ορθόδοξος δεν είναι δυνατόν να μιλάει με εμπάθεια και να κατηγορεί έναν άλλον άνθρωπο αλλά του μιλάει με αγάπη. Τόνισα ότι δεν θα ήθελα να πάει αλλού το θέμα από την αρχή. Ήθελα κάθε ένας να δηλώνει αυτό που πιστεύει και οι άλλοι να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και όχι να κρίνουν και να κατακρίνουν και να ειρωνεύονται και να χλευάουν τις πεποιθήσεις του άλλου όποιες και αν είναι αυτές. Πολλοί από εσάς σχολιάζετε, χλευάζετε, κοροιδεύτετε και ειρωνεύεστε αλλά δεν λέτε τις δικές πεποιθήσεις. Γιατί? Τι φοβάστε? ΄Θα παρακαλούσα λοιπόν έναν από τους διαχειριστές να επαίμβουν και θα ήθελα να ζητήσω μία χάρη. Εάν συνεχιστεί αυτό που γίνεται να κλείσει το θέμα και να ανοίξει ξανά ακριβώς το ίδιο με τα αρχικά μηνύματα που έγραψα και όλα τα άλλα δεν ξέρω τι θα γίνουν εγώ οι διαχειριστές ξέρουν. Και όσοι άκουσαν τις παρακλήσεις μου και έγραψαν τα πιστεύω τους να κάνουν τον κόπο να τα ξαναγράψουν και να συγχωρήσουν αυτούς που "κατέστρεψαν" το θέμα. Ευχαριστώ.
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
άλλα έγιναν... Αυτό που γίνεται πάντως δεν γίνεται
για πλάκα... υπάρχουν αντικουόμενες απόψεις και
σε μια δημοκρατία ( ακόμη τουλάχιστον) αυτά συμβαίνουν...
Το θέμα είναι οτι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό..
Μην περιμένεις συγκεκριμένα πράγματα, άσε το να δείξει μονο
του...
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
quote:
Πολλοί από εσάς σχολιάζετε, χλευάζετε, κοροιδεύτετε και ειρωνεύεστε αλλά δεν λέτε τις δικές πεποιθήσεις. Γιατί? Τι φοβάστε? ΄Θα παρακαλούσα λοιπόν έναν από τους διαχειριστές να επαίμβουν και θα ήθελα να ζητήσω μία χάρη. Εάν συνεχιστεί αυτό που γίνεται να κλείσει το θέμα και να ανοίξει ξανά ακριβώς το ίδιο με τα αρχικά μηνύματα που έγραψα και όλα τα άλλα δεν ξέρω τι θα γίνουν εγώ οι διαχειριστές ξέρουν. Και όσοι άκουσαν τις παρακλήσεις μου και έγραψαν τα πιστεύω τους να κάνουν τον κόπο να τα ξαναγράψουν και να συγχωρήσουν αυτούς που "κατέστρεψαν" το θέμα. Ευχαριστώ.
Αγαπητέ Aggelos91, ακόμη και να κλειδωθεί 100 φορές ένα θέμα στο οποίο παρατηρούνται ανταλλαγές χλευαστικών, υποτιμητικών κι ειρωνικών σχολίων μεταξύ των συμμετεχόντων προκειμένου να ανοιχθεί ένα καινούριο, εάν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν θέλουν να συγκρατήσουν τα πάθη τους και συνεχίσουν να παρασύρονται από αυτά τότε θα κλειδωθούν και τα 100 καινούρια θέματα.
Εν πάσει περιπτώσει, θα παρακαλέσω κι εγώ όλους τους συμμετέχοντες να σεβαστούν την προτροπή του θεματοθέτη ώστε να επανέλθει το θέμα στον αρχικό του σκοπό.

In anticipation of my resurrection...
Ως προς το θέμα με τους κοινωνικο/πολιτικους λογους...
Ναι δεν είπα οτι κανεις με αναγκασε άμεσα να δηλώσω κάτι ,
Απλα ειτε μας αρέσει είτε οχι πιστέυω οτι η εικόνα μας επηρεάζεται απο την θρησκεία που "δείχνουμε να πιστέυουμε"
Αυτο μπορεί να είναι επαγγελματικό ( είτε σαν υπάλληλος σε θέμα προσληψης , ειτε σαν ανεξάρτητος επαγγελματίας ως μέρος της εικόνας που παραγει κάποιος )
Μπορεί να έχει να κάνει με την οικογένεια ( γονείς - πεθερικα που δύσκολα μπορουν να δεχτούν / αποδεχτούν κάποια πραγματ )
Και στο θέμα των παιδιών πιστέυω οτι έχει αντίκτυπο ( Θρησκευτικά στο σχολείο - ισως καποια αρνητικά σχόλεια απο τα άλλα παιδάκια - γονεις , παρατηρήσεις του τύπου δεν θέλω το παιδί μου να κανει παρεα με αυτό το παιδί )
αυτή ειναι μια πρώτη εικόνα...
τώρα βεβαια μην μο πείτε οτι καποτε σταυρώναν κάποιους για την πίστη τους , θεωρώ οτι έχει ξεπεράσει η ανθρωπότητα το στάδιο αυτό...
Αν οι γονείς μου με δίδαξαν να είμαι σωστός και εντιμος τότε αυτό δεν νομίζω οτι έχει σχέση με την θρησκεία στην οποία πιστέυουν... και σε καμία περίπτωση δεν νιώθω πως δεν προσέφεραν οτι καλύτερο μπορούσαν .
Άπλα αν κάποιες φορές τους δείξω τα πράγματα απο την δική μου οπτική θα τους μπερδέψω ή/και θα τους στεναχωρέσω...
Αγαπητέ μου φίλε ούτε οι γονείς ούτε καμία θρησκεία είναι πανακεια για να γίνεις καλός άνθρωπος...........οδηγοί ναι........αλλά μέχρι εκεί............ 

quote:
Ως αναποφάσιστος πρέπει να ψάξεις και αφού αποφασίσεις τι σε αντιπροσωπεύει καλύτερα, τότε κατηγόρησε όποια θρησκεία ή αθεΐα θέλεις. Το να λες δεν έχω αποφασίσει ........... αλλά παράλληλα να καταφέρεσαι εναντίων του Χριστιανισμού είναι δείγμα ή υποκρισίας ή βλακείας..............
Ίσως επειδή έχει κατασταλάξει πως δεν τον αντιπροσωπεύει ο Χριστιανισμός μήπως??
Γιατί φαντάζει τόσο περίεργο να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αποφασίσει σε θέματα θρησκείας?
Αν λέει πως έχει διαβάσει αλλά δεν έχει αποφασίσει ίσως πρέπει να βιώσει κάποια πράγματα πρώτα. Το να διαβάζεις είναι αρκετά βοηθητικό αλλά δεν φτάνει για να αποφασίσεις, είναι και πολλά άλλα θέματα που σε προτρέπουν να έχεις απόψεις και ερωτηματικά που δεν έχουν άμεση σχέση με τις θρησκείες.
Το να ασπαστεί κάποιος τον βουδισμό για παράδειγμα ή όποια άλλη θρησκεία-φιλοσοφία ή το να παραδεχτείς πως είσαι άθεος, δεν φτάνει μόνο να έχεις διαβάσει. Υπάρχουν πράγματα που σε οδηγούν σιγά σιγά, λιθαράκι λιθαράκι στην απόφασή σου, και αρκετή συζήτηση με τον εαυτό σου!!
Με εμένα έτσι λειτούργησε πάντως, πρώτα αποκαλύφθηκε μέσα μου η πηγή των όσων με αντιπροσωπεύουν και μετά έμαθα κιόλας πως αυτό έχει και όνομα
, αλλά τελικά αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ο νους σου και αυτό που αισθάνεσαι και να έρχεσαι σε αρμονία με αυτά τα δύο!!
Φίλε Aggelos91 νομίζω πως το "κακό" παράδειγμα το έδωσες μόνος σου όταν άρχισες να ρωτάς τον Dr Jekill και να του υποδεικνύεις το πως πρέπει να πιστεύει, αυτό που πιστεύει... έτσι το κατάλαβα εγώ τουλάχιστον!!
Όσο για τα ποντίκια που είπε κάποιος, εγώ θα έλεγα πως δεν είναι θέμα πίστης αλλά γνώσης, άσε που εκείνα που δεν ήξεραν για το νησάκι είχαν κουραστεί από νωρίς πολύ περισσότερο με τη προσπάθειά τους οπότε παρέδοσαν πιο γρήγορα![]()
Κατά την άποψή μου και η πίστη ακόμα προυποθέτει γνώση αλλά επειδή η απόλυτη γνώση δεν υπάρχει εκεί εμφανίζεται η πίστη για να μας όδηγήσει στην γνώση.
Φιλικά...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ακούμε μέχρι για εκκλησίες του σατανά και κόμμα παιδεραστών,
δεν είναι εποχή για δήθεν επαναστάτες...Όσο για την
συζήτησημε τον εαυτό του καθενος, άστο καλύτερα..
Μονο αυτό δεν γίνεται σήμερα... Υπάρχουν τόσες δρομολογημένες
κατευθύνσεις που ΄μονο με τον χριστιανισμό μπορεί να τα
βάλει κανείς, αφού είναι ο μόνος που δεν αντιδρά ή έχει εξουσία
γηινη...Είπαμε ότι η γη ανήκει στον διάβολο,όχιστον Χριστό..
"Ουκ εκ του κόσμου τουτου η βασιλεία μου" είπε ο Χριστος...
quote:
simori:
Ίσως επειδή έχει κατασταλάξει πως δεν τον αντιπροσωπεύει ο Χριστιανισμός μήπως??
Όχι....
εδώ με αυτό που γράφεις έχουμε απόφαση και όχι αν-απόφαση!