ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alfa-omega150 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/8
03/02/2010, 11:26:44
ΥΠΗΡΕΤΗ,

κατ' αρχήν φίλε, ηρέμησε ... κουβέντα κάνουμε, λόγο και αντίλογο, εντάξει ; Δεν τρέχει τίποτε ... συζητάμε ... δεν έγινε τίποτε ... Είμαστε πίσω από δυο οθόνες και γράφουμε. Σιγά την βάρκα!

Εύχομαι να είσαι καλά μονάχα ... εντάξει ;

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
03/02/2010, 11:53:47
quote:

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ - Καταλάβατε ..δεν έχει εγώ.. ούτε δυαδικότητα ..τα αντίθετα έχουν έρθει σε ισορροπία.. είναι μέσα στον κόσμο χωρίς να είναι μέσα στον κόσμο!!

zip - Γίνεται όμως, γιατί η Τέλεια Θέαση ακριβώς αυτό σημαίνει, μια θέαση της πλήρης ολοκληρώσης αυτών των δυο (ΚΑΙ του ενός ΚΑΙ του άλλου) φαινομενικά αντιθέτων γεγονότων.

----------------------------------------------------

Το ΣΑΧΑΤΖΑ ΝΙΡΒΙΚΑΛΠΑ ΣΑΜΑΝΤΙ
Σαχατζα σημαίνει «φυσικό» και Νιρβικαλπα «μη διαφορές»[1]

Αυτή είναι η κατάσταση του γνώστη που έχει εξαφανίσει τα εγώ του.[3]
Σε αυτήν την κατάσταση ο γνώστης έχει μόνιμη επίγνωση του ΕΑΥΤΟΥ του. Δηλαδή έχει αυτοπραγματωθει.

Ένας γνώστης σε αυτή την κατάσταση είναι ικανός να λειτουργεί μέσα στον κόσμο όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

Γνωρίζοντας ότι είναι ο εαυτός του δεν βλέπει καμιά διάφορα ανάμεσα στον εαυτό του και τον κόσμο.[2]

Για ένα τέτοιο άτομο το κάθε τι είναι μια εκδήλωση του αδιαίρετου ΕΑΥΤΟΥ.

"Αδιαίρετος Εαυτός". Θυμάσαι τι έγραφα ;

8/1/2010 - Δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάς με έναν άνθρωπο που έχει ολοκληρώσει την διαδικασία. Γι' αυτό και σου απαντάει " To ΠΟΙΟΣ τα αισθάνεται όλα αυτά είναι απλό : ο άνθρωπος". Γιατί η απάντηση στο ΠΟΙΟΣ είναι πάντα η ίδια γι' αυτόν. Για σένα το ΠΟΙΟΣ είναι κάθε φορά και διαφορετικό. Για μένα είναι πάντα ίδιο. - αδιαίρετος εαυτός.

Εγώ είμαι αυτός που τα αισθάνεται όλα αυτά, εγώ είμαι αυτός που θα θυμώσω, που θα κλάψω, που θα βρίσω, που θα χαρώ, που θα αποδώσω δίκαιο στον άλλον, εγώ είμαι αυτός που θα αφαιρέσω δίκαιο από κάποιον άλλον, που θα γελάσω, που θα αγαπήσω ή θα μισήσω. Εγώ. Γιατί εγώ είμαι άνθρωπος. Εσύ ακόμη ψάχνεις αυτό το ΠΟΙΟΣ. Εγώ δεν ψάχνω τον εαυτό μου ΥΠΗΡΕΤΗ. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσύ ψάχνεις τον δικό σου γι' αυτό συνέχεια ρωτάς "ΠΟΙΟΣ". Καλά κάνεις που ρωτάς, μονάχα έτσι θα τον βρεις αλλά μη ρωτάς εμένα. Από μένα θα παίρνεις ΠΑΝΤΑ την ίδια απάντηση.

8/1/2010 - Όταν ένας άνθρωπος ξέρει ποιος είναι, όταν γνωρίζει τον εαυτό του, η λέξη "εγώ" έχει γι' αυτόν την ίδια έννοια με τις λέξεις "εσύ", "αυτός", "εμείς", "εσείς" και "αυτοί". [2] - καμία διαφορά του εαυτού με τον κόσμο

11/1/2010 - Γιατί εσύ γράφοντας 16 φορές το "εγώ", εννοείς 16 διαφορετικούς "εαυτούς", ενώ ... εγώ ... γράφοντας μία φορά την λέξη "εγώ" εννοώ 16, κι άλλους 16, κι άλλους 1016 κι άλλους 16,116,116 "εαυτούς" ενοποιημένους, δεμένους, αδιαχώρητους, συμμαζεμένους, αδιάσπαστους, συγκροτημένους, συνδεδεμένους, συναδελφικά και αρμονικά συν-τοποθετημένους και διαλυμένους ... σε έναν & μοναδικό!

[1] Όποιος με έχει διαβάσει προσεχτικά, θα διαπιστώσει πως έχω ήδη μιλήσει και γι' αυτό που ονομάζεται "φυσικό" και για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό το "μη διαφορές". Στις προηγούμενες σελίδες, βρίσκονται πολλές δημοσιεύσεις που αναφέρονται ακριβώς σ' αυτήν την φυσική αρμονία, σ' αυτήν την φυσική μη - δυϊστική σχέση, σ' αυτήν την ενότητα των αντιθέτων.

---> [ Δηλ. το Α είναι Ω και το Ω είναι Α, μαζί και ταυτόχρονα! Ίδιο πράγμα! Δεν υπάρχει διαχωρισμός, δεν υπάρχει διαφορετικότητα! - ]

---> [ - καταρίπτεται ο Αριστοτέλης, η Αρχή του Αποκλειόμενου Τρίτου παύει να ισχύει! - ]

---> [ - Δεν πάει ούτε προς το Α, ούτε προς το Ω, χώρια, ξέχωρα δηλ. γιατί δεν "βλέπει" ούτε το ένα, ούτε το άλλο ξεχωριστά. Αν δεν τα βλέπεις ξεχωριστά, δεν υπάρχει κατεύθυνση, προς τα που να πας ; προς τα που να κατευθυνθείς ; - ]

[3] Όταν λέει "έχει εξαφανίσει τα εγώ του", αυτό δεν σημαίνει πως στην καθημερινή του ζωή, δεν έχει εγώ. Έχει "εξαφανίσει" αυτά τα 16, τα 1016, τα 16,116,116 εγώ του. Η λέξη εξαφάνιση εδώ, σημαίνει σύνθλιψη, συνένωση, συνχώνευση. - Κοιτάξτε πόσα "συν", πόσο αθροιστικά λειτουργεί αυτό ! - Συνθλίβει, συνενώνει, συγχωνεύει τα 16,116,116 "εγώ" του σε ένα αδιαίρετο, αδιάσπαστο, αδιαχώρητο "Εγώ"! - Κοιτάξτε το "α" το στερητικό εδώ! -

Θέλεις να το ονομάσεις "ΣΑΧΑΤΖΑ ΝΙΡΒΙΚΑΛΠΑ ΣΑΜΑΝΤΙ" ; Ονόμασέ το. Θέλεις να το ονομάσεις "Τέλεια Σαμάντι" ; Ονόμασέ το. Για μένα, γι' αυτά που έζησα, για τα δικά μου βιώματα ... δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σημασία το όνομα που θα του δώσεις. Εγώ γνωρίζω τι έζησα, εγώ γνωρίζω τα βιώματά μου. Μόνον εγώ. Κανένας άλλος.

Edited by - zip on 03/02/2010 14:56:48

03/02/2010, 15:18:15
quote:

Ένας γνώστης σε αυτή την κατάσταση είναι ικανός να λειτουργεί - ΠΩΣ λειτουργεί ; Το έχω πει! Έχω μιλήσει για τις πράξεις του *- μέσα στον κόσμο όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

zip, 1/12/2009 - Ο φωτισμένος άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος κοινός, συνηθισμένος, απλός και καθημερινός. Έχει βουτήξει στον εαυτό του, έχει ανάψει τις λάμπες των σκοτεινών δωματίων του, αλλά έχει επιστρέψει στην επιφάνεια, έχει κλείσει τον διακόπτη. Γνωρίζει πλέον τα σκοτάδια του, τα έχει δει, γνωρίζει πλέον τον βυθό του, γνωρίζει τον εαυτό του. Μπορεί να βρίζει, να αγανακτεί, να ψάχνει για parking. Δεν κάνει τίποτε διαφορετικό απ' ότι έκανε και πριν να "φωτιστεί". Τίποτε διαφορετικό.

zip,2/12/2009 - *Οι πράξεις λοιπόν ενός "φωτισμένου" ανθρώπου, παρ' ότι φαίνονται ίδιες με αυτές που έκανε πριν την "φώτισή" του, εμπεριέχουν αυτήν την είδηση. Είναι συν-ειδητές. Είναι γεμάτες επίγνωση. Ο "φωτισμένος" πράττει, αλλά γνωρίζει τι πράττει. Μιλάει ξέροντας ότι λέει κάτι, δεν μιλάει για να μιλάει, δεν γράφει για να γράφει. Δεν κάνει τίποτε για να το κάνει. Πίσω από κάθε πράξη του κρύβεται Λόγος, αλήθεια δηλ. Πίνει νερό : Νομίζετε πως ένας "φωτισμένος" πίνει νερό με τον ίδιο τρόπο που πίνετε εσείς ; Η αληθινή απάντηση είναι "ΟΧΙ", αλλά αυτό εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε. Βλέπετε έναν άνθρωπο απλά να πίνει νερό. Ε, το ίδιο κάνετε κι εσείς. ΌΧΙ, δεν κάνετε το ίδιο. Βλέπετε το ίδιο. Η πράξη του είναι πολύ διαφορετική από την δική σας. Ολόκληρη η ύπαρξή του είναι διαφορετική από την δική σας.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν "φωτισμένο" άνθρωπο. Δεν μπορείτε να τον αναγνωρίσετε. Χιλιάδες τέτοιοι περνάν κάθε μέρα από μπροστά σας, αλλά χαμπάρι ... στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Δεν τους βλέπετε, δεν τους καταλαβαίνετε. Γιατί κάνουν στα μάτια σας, αυτό που κάνετε κι εσείς.

Ακριβώς! Αυτό όμως σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι μόνιμα σε κατάσταση samanti! Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος συνέχεια σε κατάσταση samanti ; Αμ, αν ήταν έτσι ... μια χαρά θα ήταν ο κόσμος!

quote:

Σαχατζα σημαίνει «φυσικό» και Νιρβικαλπα «μη διαφορές»

zip, 8/1/2010

Οτιδήποτε φυσικό δεν αποτελεί εμπόδιο για τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος από την φύση του δεν είναι ούτε κτητικός, ούτε βίαιος, ούτε επιθετικός, ούτε τίποτε. Όταν λέω από την φύση του, εννοώ από την ουσία του. Στα βαθύτερα υποστρώματα του "είναι" του, στην ουσία του δηλ. δεν έχει τίποτε το "σκοτεινό". Η φύση του (με την έννοια του δυϊσμού του δηλ. εδώ) βρίσκεται σε αρμονία. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν πόλοι, αντίθετες έννοιες και στα βαθύτερα υποστρώματα της ύπαρξης δεν υφίσταται τέτοιος δυϊσμός και δεν μπορεί να εννοηθεί η πόλωση.

Η ουσία της έννοιας του "φυσικού" βρίσκεται ακριβώς σε αυτήν την αρμονία που υπάρχει μέσα στο φυσικό. Είτε ερμηνεύσουμε την λέξη "φύση" ως περιβάλλον του ανθρώπου, είτε την ερμηνεύσουμε ως ουσία του ανθρώπου, είτε ως χαρακτηριστικά της οντότητάς του, το ίδιο το "φυσικό" εμπεριέχει την αρμονική συνύπαρξη των αντιθέτων.

quote:

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ - Καταλάβατε ..δεν έχει εγώ.. ούτε δυαδικότητα ..τα αντίθετα έχουν έρθει σε ισορροπία..

zip, 30/11/2009 - Τι να πω λοιπόν στον κόσμο ; Δεν έχω τίποτε να πω. Όλα είναι φτιαγμένα στην εντέλεια και όλα είναι αρμονικά. Το καλό και το κακό μου, τα βρήκαν πια μεταξύ τους και τώρα κάθονται, πίνουν τσίπουρο και παίζουν τάβλι συμφιλιωμένοι και μονιασμένοι. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.

quote:
zip, 30/11/2009

Τι σημαίνει "ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και το ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ να γίνουν ENA" ; Παρατηρώ ένα δέντρο. Αν ο παρατηρητής (εγώ) και το παρατηρούμενο (το δέντρο) γίνουν ένα, τότε τι άλλο μένει ; Τότε ΕΙΜΑΙ δέντρο και το δέντρο ΕΙΝΑΙ εγώ. Δεν υπάρχει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ, υπάρχει ΕΝΟΤΗΤΑ. Αρχή και Τέλος σε ένα σημείο. Ολοκλήρωση, τελείωση. Θες να το πεις "θέωση" ; Πες το. Θες να το πεις "Απόλυτο" ; Πες το. Δεν έχει καμία, μα καμία σημασία το πως θα το πεις.

Edited by - zip on 03/02/2010 15:47:02

03/02/2010, 15:41:23
quote:
κατ' αρχήν φίλε, ηρέμησε ... κουβέντα κάνουμε, λόγο και αντίλογο, εντάξει ; Δεν τρέχει τίποτε ... συζητάμε ... δεν έγινε τίποτε ... Είμαστε πίσω από δυο οθόνες και γράφουμε. Σιγά την βάρκα!
Ήρεμος ήτανε!? Έχεις δει δικές σου απαντήσεις??.. Εκεί να δεις έλλειψη αυτοκυριαρχίας.. Επανέρχομαι το βράδυ

"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα

03/02/2010, 15:47:54
Ναι, εντάξει, οι δικές μου απαντήσεις σε πείραξαν τώρα ...

Edited by - zip on 03/02/2010 15:53:21

03/02/2010, 22:54:49
Πάντα οι δικές σου με πείραζαν..
quote:
Όταν διορθώνεις τις δημοσιεύσεις σου, να είσαι έντιμος ... Αυτό που λέω για την Ψυχολογία του Λάθους, ψάξ' το, μην το αφήσεις έτσι. Τα λάθη έχουν νόημα.
Μπορεί να έχουν ή μπορεί κ να είναι απλά λάθη. Θα έπρεπε να το αναφέρεις κ αυτό για να μη χρειάζεται μετά επιμέρους διευκρινίσεις. Γιατί ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι...
quote:
Μπορεί μια θέα - οποιαδήποτε θέα - να παραμένει θεατή στα μάτια ενός ανθρώπου επί μονίμου βάσεως ; Μπορεί. Μπορεί όμως ο θεατής να παραμένει σταθερός και μόνιμος στη θέα του ; Όχι φίλε, δεν μπορεί. Και σου εξήγησα γιατί δεν μπορεί. Γι' αυτό λέει "στιγμή της Τέλειας Θέασης".
Διαβάζοντας το κ πάλι βλέπω καθαρότερα ότι υποστηρίζεις ότι ο παρατηρητής
(-ΜΕΣΑ στον οποίο γίνεται η αλλαγή και αρχίζει να βλέπει τα ΙΔΙΑ πράγματα με αντικειμενική όμως ΑΝΤΙΛΗΨΗ-(εν μέρει συμφωνουμε δηλαδή εδώ))
μπορεί να αποκτήσει την αντικειμενική αντίληψη, την αντίληψη του Σαμαντί, μόνο στιγμιαία.

Υποστηρίζεις δηλαδή αυτό που έλεγες και πριν ότι είναι απαραίτητο το πισωγύρισμα κ ότι δεν υπάρχει μόνιμη τέλεια θέαση δηλαδή μόνιμη αντικειμενική αντίληψη.
Λες λοιπόν ότι αυτό επαληθεύεται στη συγκεκριμένη γραμμή του κειμενου η οποία λεει αυτό:

quote:
Ως αποτέλεσμα αυτής της στιγμής Τέλειας Θέασης, ολόκληρος ο εαυτός μας μετουσιώνεται σε κάποιο βαθμό.

Πρώτα απ όλα εδώ δεν αναφέρει τίποτα εδώ για το αν η θέα αυτή ΜΠΟΡΕΙ να γίνει μόνιμη ή όχι. Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.

Οταν μιλάει για τέλεια θέαση εννοεί την στιγμή που ο άνθρωπος πετυχαίνει την αντικειμενική αντίληψη.

Η αντικειμενική αντίληψη οδηγεί στη τέλεια θέα των πραγμάτων. Αυτό είναι πάρα πολυ ξεκάθαρο αρκεί να διαβάσεις το κείμενο. Όπως επίσης αναφέρεται καθαρά στο κείμενο ότι η αντικειμενική θέαση ΜΠΟΡΕΙ να γίνει μόνιμη κατάσταση και ότι τότε μιλάμε για την κατάσταση ΣΑΜΑΝΤΙ.

Αλλά μην ακούς εμένα δες τι γράφει καθαρά το κείμενο:

quote:
Η τρίτη άποψη ή διάσταση της σαμάντι είναι γνωστή ως η Σαμάντι της Κενότητας ή σουνυάτα (παλί: σουνάτα). Σουνυάτα δε σημαίνει κενότητα με την κυριολεκτική έννοια. Σημαίνει πραγματικότητα. Η σουνυάτα-σαμάντι είναι η κατάσταση της πλήρους και τέλειας πραγμάτωσης, της απόλυτης φύσης της ύπαρξης, η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Δεν είναι απλά μια ματιά, όπως στο στάδιο της Τέλειας Θέασης, αλλά μια πλήρης, ολοκληρωτική και τέλεια πραγμάτωση.

quote:
Ο φωτισμένος νους -ο νους που έχει εδραιωθεί στη σαμάντι- είναι κάπως έτσι. Δεν έχει καμία τάση ή πρόθεση προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, γιατί δε διέπεται από ατομική ή εγωιστική επιθυμία.

Αυτό που λες για τα πισωγυρίσματα θυμίζει περισσότερο το Σαμαπάτι του κειμένου:

quote:
Άλλες, ίσως πιο σημαντικές εμπειρίες σαμάπατι είναι η αίσθηση μιας δυνατής χαράς, ευδαιμονίας, έκστασης και μιας απερίγραπτης γαλήνης που μας αγκαλιάζει και μας κατακυριεύει.Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια του διαλογισμού αλλά μπορεί να συμβεί και άλλες στιγμές. Ακόμα πιο σημαντικές εμπειρίες -και εδώ η σαμάπατι αρχίζει να ταυτίζεται με τη σαμάντι- είναι οι εκλάμψεις ενόρασης που μπορεί να έχει κανείς. Είναι σαν για μια στιγμή να έχει ανυψωθεί ένα πέπλο και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε στιγμιαία τον κόσμο όπως είναι στην πραγματικότητα - και μετά το πέπλο ξαναπέφτει. Αλλά έχουμε ήδη πάρει μιαν ιδέα. Μπορεί ξαφνικά να κατανοήσουμε την αλήθεια μιας διδασκαλίας, που είχαμε ακούσει εδώ και καιρό, αλλά δεν είχαμε ποτέ κατανοήσει ή βιώσει - κάτι που είχαμε διαβάσει στα βιβλία και πιστεύαμε ότι το γνωρίζαμε πολύ καλά. Όταν φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή της ενόρασης της αλήθειας, της πραγματικότητας, τότε συνειδητοποιούμε το μέγεθος της πρότερης άγνοιάς μας. Δεν είναι απλά θέμα μερικής ή έστω και καλής κατανόησης της αλήθειας. Όταν πραγματικά βλέπουμε, μέσα από μία έκλαμψη ενόρασης, συνειδητοποιούμε ότι αυτή η αλήθεια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αλήθεια που νομίζαμε ότι γνωρίζαμε, διαμέσου των βιβλίων ή αυτών που είχαμε ακούσει.[Η ΓΝΩΣΗ 100 ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ Κ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ]

Όλες οι εμπειρίες που περιέγραψα είναι εμπειρίες τύπου σαμάπατι και όπως είδαμε είναι πολλές και διάφορες.

quote:
Σαμάντι

Έχω ήδη αναφέρει ότι η καθαυτό σαμάντι είναι η άμεση επαφή με την πραγματικότητα ή αλλιώς τη Φώτιση. Μπορούμε να δούμε αυτή την κατάσταση από διαφορετικές γωνίες. Συχνά περιγράφεται με αρνητικό τρόπο, για παράδειγμα σαν την καταστροφή των άσραβας. Η λέξη άσραβα (παλί: άσαβα) σημαίνει μία δηλητηριώδης προκατάληψη, μία ατέλειατης φύσης μας. Υπάρχουν τρεις άσραβας. Πρώτη είναι η καμάσραβα (παλί: καμάσαβα), μία τάση ή μια δηλητηριώδης προτίμηση στην επιθυμία ή στον πόθο, με επίκεντρο τις εμπειρίες που πηγάζουν από τις αισθήσεις. Δεύτερη είναι η μπαβάσραβα (παλί: μπαβάσαβα), μια τάση ή μια δηλητηριώδης προτίμηση στην εξαρτημένη ύπαρξη - με άλλα λόγια η προσκόλληση ή επιθυμία για οποιοδήποτε είδος ύπαρξης, που δεν είναι η Φώτιση. Τρίτη είναι η αβιντιάσραβα (παλί: αβιτζάσαβα), μία τάση ή μια δηλητηριώδης προτίμηση στην άγνοια, με την έννοια της πνευματικής άγνοιας ή του πνευματικού σκοταδισμού. Έτσι η καθαυτό σαμάντι περιγράφεται με αρνητικό τρόπο, ως η έλλειψη αυτών των τριών δηλητηριωδών τάσεων ή προτιμήσεων. Είναι μία κατάσταση όπου οι αισθήσεις και τα υλικά αγαθά δεν έχουν καμία σημασία: μία κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει επιθυμία για οποιοδήποτε είδος εξαρτημένης ύπαρξης, κανένα ενδιαφέρον για οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τη Νιρβάνα ή τη Φώτιση, μία κατάσταση χωρίς ίχνος άγνοιας ή πνευματικού σκοταδισμού.

quote:
αντιλαμβανόμαστε τα πάντα σαν να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά: τα πάντα είναι σουνυάτα, τα πάντα είναι κατά βάθος αληθινά και τα πάντα είναι κατά βάθος τα ίδια. Εφ' όσον όλα είναι το ίδιο πράγμα, δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε το καθετί με διαφορετικό τρόπο, μπορούμε ν' αντιμετωπίζουμε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο και έτσι να απολαμβάνουμε μια κατάσταση γαλήνης, ηρεμίας, σταθερότητας και ανάπαυσης.

Έσύ κ γω φίλε Ζιπ είμαστε άνθρωποι. όχι υπερ-άνθρωποι. Δηλαδή έχουμε ελαττώματα. Εγώ. Η φύση μας έχει "ατέλειες". Εμείς νευριάζουμε, ειρωνευόμαστε, σαρκάζουμε, φωνάζουμε... βρίζουμε τους άλλους χωρίς να έχουμε μια ίση αντιμετώπιση . Δεν είμαστε πραγματικά Σαμαντί.

Αλλά θεωρώ, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνεις, ότι εσύ ενώ έχεις κάποια εμπειρία θες για λόγους άγνωστους σε μένα (όπως και έκαναν κ άλλοι στο παρελθόν της ανθρωπότητας) να παραπλανήσεις. Αυτό καταλαβαίνω απο πολλά που λες. Αλλά ο καθένας ας πιστεψει ό,τι επιθυμεί.

Και επειδή εσύ δεν διαφέρεις απο εμένα ως προς αυτό(τα Εγώ) δεν μπορώ να συμφωνήσω για το ότι αφενός εσύ έχεις τα προτερήματα κάποιου που έχει πετύχει μία ολοκληρουμένη Σαμαντι αφετέρου με το ότι δεν είναι δυνατό να επιτευκτή μία μόνιμη κατάσταση ΣΑΜΑΝΤΙ.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/02/2010 23:02:54[/red]

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/02/2010 23:10:49

04/02/2010, 07:01:31
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Έσύ κ γω φίλε Ζιπ είμαστε άνθρωποι. όχι υπερ-άνθρωποι. - [ Δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπερ - άνθρωπος. Αντιθέτως, είπα πολλές φορές ότι είμαι ένας απλός και συνηθισμένος άνθρωπος ] - Δηλαδή έχουμε ελαττώματα. Εγώ. - [ Το αδιαίρετο "εγώ", δεν είναι ελάττωμα ] - Η φύση μας έχει "ατέλειες". Εμείς νευριάζουμε, ειρωνευόμαστε, σαρκάζουμε, φωνάζουμε... βρίζουμε τους άλλους χωρίς να έχουμε μια ίση αντιμετώπιση . Δεν είμαστε πραγματικά Σαμαντί.

zip - Δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν "φωτισμένο" άνθρωπο. Δεν μπορείτε να τον αναγνωρίσετε. Χιλιάδες τέτοιοι περνάν κάθε μέρα από μπροστά σας, αλλά χαμπάρι ... στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Δεν τους βλέπετε, δεν τους καταλαβαίνετε. Γιατί κάνουν στα μάτια σας, αυτό που κάνετε κι εσείς.

Αλλά θεωρώ, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου δίνεις - [ ακριβώς, σου δίνω, έχεις δίκιο ... ] - , ότι εσύ ενώ έχεις κάποια εμπειρία θες για λόγους άγνωστους σε μένα (όπως και έκαναν κ άλλοι στο παρελθόν της ανθρωπότητας) να παραπλανήσεις. Αυτό καταλαβαίνω απο πολλά που λες. Αλλά ο καθένας ας πιστεψει ό,τι επιθυμεί. [ Σαφώς. Ο καθένας ας πιστέψει ό,τι ο ίδιος επιθυμεί. Κανένα απολύτως πρόβλημα ]

Και επειδή εσύ δεν διαφέρεις απο εμένα ως προς αυτό(τα Εγώ) δεν μπορώ να συμφωνήσω για το ότι αφενός εσύ έχεις τα προτερήματα κάποιου που έχει πετύχει μία ολοκληρουμένη Σαμαντι αφετέρου με το ότι δεν είναι δυνατό να επιτευκτή μία μόνιμη κατάσταση ΣΑΜΑΝΤΙ. [OK, και πάλι κανένα πρόβλημα ]

Θέλω να ξέρεις, πως γι' αυτήν την εντύπωση που - όπως πολύ σωστά λες - σου δίνω, δεν φταις εσύ αλλά εγώ. Οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν αυτά που κάποιος τους δίνει, ειδικά όταν ο δότης τους δεν ζητάει τίποτε απ' αυτούς ως αντάλλαγμα. Η εντύπωση είναι ένα είδος τρόφής. Ο νου σου, τρέφεται με τις εντυπώσεις. Γι' αυτό και τις δημιουργεί όταν δεν έχει. Όταν δεν έχεις εντυπώσεις να φας, τότε κάνεις αυτό που από τα πανάρχαια χρόνια κάνει ο άνθρωπος : ψάχνεις να τις βρεις και να τις δημιουργήσεις.

quote:
zip,

Η Απόλυτη Γνώση συνεπάγεται απόδοση και μετάδοσή της. Σου είχα πει πως αδιαφορώ για την μετάδοση αλλά με ενδιαφέρει η απόδοση. Με ενδιαφέρει δηλ. πρώτα να μπορέσω εγώ - γιατί εγώ σου γράφω, εγώ σου μιλάω, δεν σου γράφει ο Τάδε, δεν σου μιλάει ο Τάδε - να αποδώσω αυτό που γνωρίζω. Αν δεν μπορέσω εγώ να σου αποδώσω το βίωμά μου, τότε πως αυτό το βίωμα θα μεταδωθεί σε σένα ; Αν αυτό που προσπαθώ να σου δώσω, δεν αποδωθεί σωστά από μένα, τότε θα σου μεταδώσω κάτι λάθος.

[...]

Μην χρησιμοποιείς ανθρώπινο λόγο για τα θεϊκά πράγματα. Δεν φτάνει. Είναι πολύ πολύ μικρός. Είναι στενόχωρος και δεν μπορεί να χωρέσει την ελευθερία τους. Το θεϊκό δεν μπορεί να ειπωθεί με τον ανθρώπινο κώδικα επικοινωνίας. Δεν μπορεί να διδαχθεί με λόγο, να γραφτεί σε κείμενο, να γίνει λέξεις ή σύμβολα, να γίνει ανθρώπινη γνώση. Το αιώνιο δεν μπορείς να το χωρέσεις σε μια πρόταση. Μην ματαιοπονείς.

[...]

Αν κάποιος δεν σε καταλαβαίνει, αναζήτησε την αιτία σε σένα, όχι σ' αυτόν. Εσύ πρέπει να κατέβεις - είναι πιο εύκολο για σένα - παρά να ανέβει αυτός. Μην ξεχνάς πως τα παιδιά μαθαίνουν πρώτα αριθμητική πρωτού να μάθουν να επιλύουν διαφορικές εξισώσεις. Αν κάποιος απορεί με αυτά που λες, έλεγξε πρώτα αυτά που λες, πως τα λες και πότε του τα λες. Σε έναν κοιμισμένο δεν μπορείς να πεις και πολλά παρά μόνο "Ξύπνα!". Σε έναν διψασμένο δεν μπορείς να πεις και πολλά παρά μόνο "Πιες!" και σε έναν πεινασμένο, "Φάε!".

Έχεις δίκιο λοιπόν Dr Jekyll Mr Hyde. Την εντύπωση αυτή, εγώ σου την δίνω. Και κάποιος που δίνει κάτι σε κάποιον - πρόσεξε! κάποιος που δίνει, δεν δωρίζει, δεν χαρίζει - , μπορεί οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να πάρει πίσω αυτό που έδωσε.

Ξύπνα!

Edited by - zip on 04/02/2010 07:34:43

04/02/2010, 08:22:09
quote:
alex22, 11/12/2009,

Θα μπορούσε κάποιος αντί να προσπαθεί μάταια να σκοτώνει τα εγώ του,να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη.

Επειδή σ' αυτό το θέμα, δεν έχουν ακουστεί άλλες σημαντικές φωνές κι επειδή όπως πολύ σωστά είπε ένας φίλος "Οτι είναι αληθινό ακούγεται eventually", θα ήθελα λίγο να σχολιάσω αυτό που λέει ο alex22.

"Θα μπορούσε κάποιος [...] να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη". Είναι τόσο σωστό αυτό, που εγώ θα έλεγα ότι πρέπει - επιβάλλεται δηλ. είναι αναγκαίο - να εφαρμόσει την μεσότητα του Αριστοτέλη, ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΝ ξεκινήσει μια διαδικασία εξάλειψης των "εγώ" του. Είναι δηλ. μια πολύ σημαντική προϋπόθεση. Κι αυτό συμβαίνει γιατί για να κατανοηθούν πολλά πράγματα, θα πρέπει λίγο να δούμε από κοντά την Αριστοτελική Σκέψη. Για την "χρυσή τομή", έχει μιλήσει και ο Πυθαγόρας. Ούτε για τον έναν, ούτε για τον άλλον, είμαι ειδικός. Κι αυτά που ξέρω, τα έμαθα γιατί αναρρωτήθηκα κάποτε για την ίδια την φυσιολογία της σκέψης μου κι επειδή διδάχθηκα κάποτε στο Πανεπιστήμιο - ευτυχώς, υπάρχει ακόμη αυτό το μάθημα - την Αρχή του Αποκλειόμενου Τρίτου ή Αρχή του Αποκλειόμενου Μέσου.

" Η προτασιακή λογική προϋποθέτει ότι κάθε λογική πρόταση λαμβάνει ακριβώς μία από τις δύο τιμές αλήθειας (αληθές ή ψευδές). Η λεγόμενη κλασική λογική καθώς και οι περισσότερες (αλλά όχι όλες) θεωρίες μαθηματικής λογικής είναι προτασιακές λογικές. Χρησιμοποιείται και ο όρος δίτιμη ή δισθενής (bivalent) λογική.

[...]

Συνοψίζοντας:
Προτασιακή λογική: Για κάθε πρόταση P, P είναι ή αληθής ή ψευδής. Η αρχή αυτή μπορεί να εκφραστεί μόνο στη μεταγλώσσα και δεν περιλαμβάνεται στους ορισμούς ή αξιώματα της μαθηματικής λογικής θεωρίας.
Αρχή αποκλειόμενου μέσου: Για κάθε πρόταση P, P είναι αληθής ή "όχι-P" είναι αληθής. P ¬P
Αρχή μη-αντίφασης: Για κάθε πρόταση P, αποκλείεται να ισχύει ότι και P είναι αληθής και "όχι-P" είναι αληθής. ¬(P ¬P)"
http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχή_αποκλειόμενου_μέσου

δείτε επίσης : http://www.samos.aegean.gr/math/kornaros/Logikn2002.htm

Δείτε λίγο τα σύμβολα ∨ και ∧. Συμβολίζουν κάθοδο - άνοδο, είσοδο - έξοδο.

Έχουμε όμως στο φόρουμ - δεν ξέρω αν μας διαβάζει - έναν άνθρωπο με βαθιά αγάπη για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, τον Κηφεύς. Θα ήθελα λοιπόν να τον προσκαλέσω στο θέμα, για να μας πει - αν και ο ίδιος φυσικά το θέλει - μερικά πράγματα.

Edited by - zip on 04/02/2010 08:42:27

04/02/2010, 09:20:40
Η αλήθεια ακούγεται μόνον όταν σερβίρεται σε απλή μορφή.
Υπάρχει η αλήθεια στα συγγράμματα των δασκάλων της σοφίας .
Δεν γίνονται συζητήσεις για δασκάλους της προαιώνιας σοφίας εδώ μέσα.
Κάποιες διευκρινήσεις από τα κείμενα τους περνάνε απαρατήρητες .
Έγραψε ο zip για τον χριστό που θεωρείται φωτισμένος ,με πάνω από 1.000.000.000 Σαμάντι στην πλάτη του ,πνευματικά γαλήνια μορφή ,ότι μπήκε στον ναό του Σολομώντα και συμπεριφέρθηκε βίαια .
Διευκρίνισε , ότι γνώριζε όλα τα εγώ του από έξω και ανακατωτά, τα έπαιζα στα δάχτυλα όπως ένα κομπολόι .
Χρησιμοποιούσε τα εγώ του ,ανάλογα με το μάθημα που ήθελε να μεταδώσει σε μαθητές ,οπαδούς και πολέμιους της διδασκαλίας του .
Πάντα υπήρχε σοφία μέσα σε κάθε εγώ.
Ακόμη και όταν συμπεριφερόταν βίαια ,το εγώ του είχε διδακτικό χαρακτήρα .
Είπε επίσης κάτι που ελάχιστοι ιερείς στην Ελλάδα κατάλαβαν και εμπέδωσαν και εφαρμόζουνε στην ζωή τους .
Τα καλά και συμφέροντα τας ψυχας υμων .
Αν έχει συμφέρον η ψυχή μας ,οτιδήποτε και αν καταλαβαίνει κανείς από αυτήν την έννοια , είναι δυνατόν οι προσωπικότητες που διαμορφώνουμε να μην επωφελούνται από αυτό το συμφέρον της ψυχής ?
Οι έννοιες πρέπει να συζητιόνται σε ένα δημόσιο χώρο και η σημασία τους και όχι τα επίπεδα γνώσης του εσωτερισμού ,εκτός και αν σε ένα φόρουμ έχουνε συγκεντρωθεί μοναχά άριστες διάνοιες .
Αν ένα μέλος ,η περισσότερα του ενός , έκανε αστρικά ταξίδια , σατόρι, Σαμάντι …,θα το καταλάβει ένας έξυπνος παρατηρητής από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον λόγο .
Θα είναι τόσο απλός που θα τον καταλαβαίνει η πλειοψηφία των ακροατών & συνομιλητών .
Δεν έχει καμία σημασία να εισέλθει κάποιος στο αστρικό πεδίο, εκτός και αν είναι άκρως περίεργο άτομο .
Και αυτή η περιέργεια μπορεί να του κοστίσει ακόμη και την ζωή , όπως πολύ συχνά γράφει ο φίλος zip .
Υπάρχει έστω ένα άτομο εδώ μέσα που να έχει αποκτήσει Ελευθερία απ’ τον έλεγχο του φυσικού σώματος και των ορέξεών του ?

Αν δεν υπάρχει είναι λάθος να εξελίσσεται η συζήτηση πιο πάνω από αυτό το εσωτερικό στάδιο το οποίο πρέπει πρωταρχικά να διανύσει ένα άτομο .

Δηλαδή να ασχοληθεί με την Ελευθερία από τον έλεγχο της συναισθηματικής φύσης και της ιδιοτελούς ευαισθησίας του κατώτερου εαυτού.

Την ελευθερία από την αρχαία εξουσία της τριπλής προσωπικότητας, σημαδεύοντας μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία όλων των μυημένων.

Την Ελευθερία από κάθε ιδιοτέλεια και απάρνηση της προσωπικής ζωής για το συμφέρον ενός μεγαλύτερου όλου. Ακόμη και η ψυχική συνείδηση παύει να έχει σημασία και τη θέση της παίρνει μια πιο παγκόσμια επίγνωση που είναι πλησιέστερη στο θείο Νου.

Την Ελευθερία από την τύφλωση – μια απελευθέρωση που επιτρέπει στο μυημένο να δει ένα νέο όραμα. Το όραμα αυτό αφορά την Πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από καθετί που ήταν ως τώρα αισθητό ή γνωστό.

Την Ελευθερία εκλογής.

Την Ανάσταση. Ελευθερία απ’ το άδραγμα της φαινομενικής ζωής των επτά πεδίων της πλανητικής μας Ζωής. Είναι στην πραγματικότητα μια “ανύψωση έξω από ή πάνω” απ’ το κοσμικό φυσικό πεδίο.

Την Μετάβαση. Ελευθερία απ’ την αντίδραση της συνείδησης (όπως κατανοείτε αυτή τη λέξη) και απελευθέρωση σε μια κατάσταση επίγνωσης, μια μορφή συνειδητής αναγνώρισης που δεν έχει καμιά σχέση με τη συνείδηση όπως κατανοείτε αυτό τον όρο. Μπορεί να θεωρηθεί σαν πλήρης ελευθερία από την ευαισθησία, όμως με μια πλήρη άνθιση εκείνης της ποιότητας στην οποία δίνουμε το ανεπαρκές όνομα “συμπόνια”

Την Ελευθερία από κάθε δυνατή μορφή δελεασμού, ιδιαίτερα σε σχέση με τα ανώτερα πεδία.

Πηγή ,link :
http://fohat.forumup.com/index.php?mforum=fohat .

Χαιρετώ.

04/02/2010, 10:09:13
Γεια σας

Βλέπω φίλε zip ότι έφτιαξες ωραία σαλάτα ..αλλά ποιος την τρωει δεν ξέρω. Και όπως βλέπω φτιάχνεις και καινούρια. Άντε τώρα να βγάλουμε πάλι τα κομματάκια το μαρούλι που έχουν ανακατευτεί με αλλά σαλατικά…να τα κάνουμε πάλι φύλα.

Ερμηνεύεις ότι θέλεις, όπως θέλεις ακόμα και όταν τα ιδία τα κείμενα δεν δέχονται καμιά ερμηνεία… φοβερός!! Κάποτε σου είπα πως είσαι ευφυείς ..συγνώμη έκανα λάθος!! Σπρώχνεις πάλι την συζήτηση μακριά…εισάγεις ξανά διανοουμενισμούς..

Φίλε alfa-omega

Αν δεν μπορέσεις να έχεις ξεκάθαρα την διάκριση για το τι είναι η προσωπικότητα, τι είναι τα εγώ και τι είναι η ουσία ή αν θες η συνείδηση ..θα πέφτεις άθελα σου σε παραπτώματα …

Σε ρωτώ ..η συνείδηση είναι τα εγώ;

Θα γράψω πολύ λίγα πράγματα σήμερα επειδή δεν έχω χρόνο …

Δεν μπορεί κάποιος να αναζητήσει αυτό που Είναι μέσα από την αναζήτηση των σκέψεων. Η σκέψη δεν είναι ο Εαυτός.

Όταν η προσοχή παραμείνει στην ίδια την προσοχή .τότε, ο χωρίς καμιά κατεύθυνση εμμένει σε Αυτό που πάντα Είναι.

Στην σιωπή του νου ανθίζει το άρωμα της Αγάπης και της ευδαιμονίας.

Όταν λέμε ότι πρέπει κανείς να σιωπήσει τον νου για να ανθίσει αυτό που ΕΙΝΑΙ ,πολλοί προσπαθούν να τον ησυχάσουν! Αυτή η προσπάθεια.. γεννά περισσότερη ανησυχία. Αν όμως τους πούμε για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΝΟΥ τότε δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για προσπάθεια ..επειδή η προσπάθεια γίνεται πάντα από τον νου. Έτσι με τον μη νου τι σου απομένει να κανείς...;!!

Έτσι ..μπορούμε να πούμε.. στον μη νου ανθίζει το άρωμα της Αγάπης και της ευδαιμονίας.

Είναι το ίδιο για αυτούς που δεν κολλούν στις λέξεις.. αλλά βλέπουν πέρα από αυτές.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 04/02/2010 10:15:09

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 04/02/2010 10:18:46

27/10/2008, 23:59:59
samuel1974

quote:
Εδώ δεν μπορέσανε οι δικοί σου να περάσουνε μια μπάλα σε ένα τέρμα, το καραβόσκοινο απο τη βελόνα θα περάσεις;;;

Χμ... μάλλον παραείναι πλούσιος ο Ολυμπιακός για τον παράδεισο του... τέρματος!!!

quote:
Τουλάχιστον εμείς βάλαμε τρια.

Δεν ήξερα ότι είσαι με τον Θρασύβουλο!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/10/2008, 23:21:33
quote:
samuel1974
Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε το εγωϊστικό σας συναίσθημα και απαντήσετε ειρωνικά σε αυτό μου το ποστ, αλλά έχετε υπόψιν σας, ότι αυτός ακριβώς ο εγωϊσμός που θα σας προτρέπει να απαντήσετε, είναι αυτός, που κάνει την αίσθηση της παρουσίας του Θεού, ήδη απο αυτήν εδώ τη ζώη αδύνατη για τον άνθρωπο...
Απλά αυτό το συναίσθημα συνεχίζει να βιώνεται και μετά, όταν οι πέντε αισθήσεις του σώματος είναι μέσα στο χώμα.
Απλά πράγματα .

Γι αυτό κι εγώ φίλε samuel1974 για να τους την κοπανήσω , προνόησα και έχω αφήσει εξουσιοδότηση για την αποτέφρωσή του σώματός μου .

*

30/10/2008, 23:30:43
quote:
samuel1974 Εγώ έτσι το ξέρω:
Ματθαίος 19
24 πάλιν δὲ λέγω ὑμῖν, εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυπήματος ραφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.
Μάρκος 10
25 εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.
Λουκάς 18
25 εὐκοπώτερον γάρ ἐστι κάμηλον διὰ τρυμαλιᾶς ραφίδος εἰσελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν.
Ο Χριστός όταν το έλεγε αυτό το είπε προφανώς στα Αραμαϊκά, και έχω ακούσει ότι το jamal που σημαίνει καμήλα δεν απέχει πολύ απο το jamala που σημαίνει καραβόσχοινο.

Φίλε samuel1974 , η pyramid έχει δίκιο γιατί στα Ελληνικά το κάμιλος για το καραβόσχοινο γράφεται με γιώτα προφανώς για να ξεχωρίζη από το ομόηχό του κάμηλος της καμήλας .
Όσο για το jamal που σημαίνει καμήλα και jamala που σημαίνει καραβόσχοινο , δεν είναι μόνο στα Αραμαϊκά , αλλά και στα Αραβικά . Και αυτό , γιατί τα καραβόσχοινα τα έφτιαχναν από τρίχες καμήλας . Κάτι αντίστοιχο με το jamal - jamala έχουμε και στα Ελληνικά όταν λέμε κάναβη και καναβάτσο ή λινό και λινάτσα .

*

samuel1974Μέλος
31/10/2008, 00:26:27
@ Sesostris

quote:
Φίλε samuel1974 , η pyramid έχει δίκιο γιατί στα Ελληνικά το κάμιλος για το καραβόσχοινο γράφεται με γιώτα προφανώς για να ξεχωρίζη από το ομόηχό του κάμηλος της καμήλας .
Όσο για το jamal που σημαίνει καμήλα και jamala που σημαίνει καραβόσχοινο , δεν είναι μόνο στα Αραμαϊκά , αλλά και στα Αραβικά . Και αυτό , γιατί τα καραβόσχοινα τα έφτιαχναν από τρίχες καμήλας . Κάτι αντίστοιχο με το jamal - jamala έχουμε και στα Ελληνικά όταν λέμε κάναβη και καναβάτσο ή λινό και λινάτσα .

Τότε μάλλον έκανα λάθος. Αν και τέτοιες συγκρίσεις, όπως το να περάσει μια καμήλα μέσα απο την τρύπα της βελόνας, δεν είναι και τόσο ξένες για τους Ιουδαίους. Στο Ταλμούδ αναφέρεται κάτι για έναν ελέφαντα που περνάει πιο εύκολα απο την τρύπα της βελόνας.

quote:
Γι αυτό κι εγώ φίλε samuel1974 για να τους την κοπανήσω , προνόησα και έχω αφήσει εξουσιοδότηση για την αποτέφρωσή του σώματός μου .

Αυτό είναι οικολογικά λάθος, γιατί αυξάνει τους ρύπους. Καλύτερα να κάνεις σαν εμένα, που σκέφτομαι να γίνω λίπασμα για τα κυπαρίσσια.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

31/10/2008, 13:45:18
Αγαπητέ samuel δεν έκανες εσύ λάθος, η εκκλησία το έχει κάνει. Οι περισσότεροι ιερωμένοι λένε στον κόσμο άλλα αντί άλλων.
Δεν έχουν, κατά την άποψή μου, αντιληφθεί ή έστω έχουν ξεχάσει ότι κάποια πράγματα λέγονται όπως λέγονται γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες αντοχές, και δεν υπάρχει λόγος να καταποντιστεί το οικοδόμημα που έχουν δημιουργήσει επειδή πιθανόν να έκτισαν στην άμμο.
Δεν εννοώ βεβαίως κάτι τόσο απλό όπως αυτό που αναφέρθηκε με το καραβόσκοινο, εννοώ θέματα όπως η πτώση, η κόλαση, ο δαιμονισμός, τα θαύματα, κ.λ.π.

Ελπίζω να υπάρξουν στο μέλλον περισσότεροι ιερωμένοι με την μόρφωση και την προσωπικότητα του Ιερώνυμου (ναι, τον έχω περί πολλού) ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν την Χριστιανική διδασκαλία, να αποβάλλουν τον φόβο και τις ενοχές ετών και να προχωρήσουν την ζωή τους ψυχικά υγιείς.

31/10/2008, 14:35:23
pyramid

quote:
Δεν εννοώ βεβαίως κάτι τόσο απλό όπως αυτό που αναφέρθηκε με το καραβόσκοινο, εννοώ θέματα όπως η πτώση, η κόλαση, ο δαιμονισμός, τα θαύματα, κ.λ.π.

Αγαπητή μου φίλη, θεωρώ πολύ ενδιαφέρον να καταθέσεις την άποψή σου, έστω και επιγραμματικά, στα παραπάνω θέματα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/11/2008, 00:13:39
quote:
samuel1974
Αυτό είναι οικολογικά λάθος, γιατί αυξάνει τους ρύπους. Καλύτερα να κάνεις σαν εμένα, που σκέφτομαι να γίνω λίπασμα για τα κυπαρίσσια.

Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι φίλε samuel1974 , ελέγχονται όταν περάσουν από φίλτρα ενεργού άνθρακα , με τα πτωματικά υγρά και το αδιαχώρητο στα νεκροταφεία υπάρχει πρόβλημα .

*

01/11/2008, 01:36:43
quote:
Sesostris:
Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι φίλε samuel1974 , ελέγχονται όταν περάσουν από φίλτρα ενεργού άνθρακα , με τα πτωματικά υγρά και το αδιαχώρητο στα νεκροταφεία υπάρχει πρόβλημα .

Πες το ντε......που όλο φωνάζουν για το νέφος που προκαλείται από τους ρύπους των αυτοκινήτων και των εργοστασίων.

Τα πτωματικά υγρά απορροφώνται από το χώμα. Για το αδιαχώρητο ας βρει λύση η πολιτεία. Αν δεν κάνω λάθος η καύση των νεκρών έχει ήδη ψηφισθεί και η τιμή νομίζω κυμαίνεται γύρω στα 700-1.000€ αρκετά ποιο φθηνά σε σχέση με τη λοιπή Ευρώπη που κυμαίνεται απ' ότι θυμάμαι στις ειδήσεις στα 4.000€ και πάνω. Οπότε όσοι θέλουν μπορούν να αποτεφρωθούν.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

03/11/2008, 00:42:47
quote:
europaios2
Πες το ντε......που όλο φωνάζουν για το νέφος που προκαλείται από τους ρύπους των αυτοκινήτων και των εργοστασίων.
Τα πτωματικά υγρά απορροφώνται από το χώμα. Για το αδιαχώρητο ας βρει λύση η πολιτεία. Αν δεν κάνω λάθος η καύση των νεκρών έχει ήδη ψηφισθεί και η τιμή νομίζω κυμαίνεται γύρω στα 700-1.000€ αρκετά ποιο φθηνά σε σχέση με τη λοιπή Ευρώπη που κυμαίνεται απ' ότι θυμάμαι στις ειδήσεις στα 4.000€ και πάνω. Οπότε όσοι θέλουν μπορούν να αποτεφρωθούν.

Ξεφύγαμε από το θέμα , αλλά οφείλω μια απάντηση . Η μεγαλύτερη ρύπανση στο λεκανοπέδιο της Αττικής προέρχεται από τα αυτοκίνητα και από την τσιμεντοποίηση η οποία δεν έχει αφήσει αρκετούς χώρους πρασίνου , όσο για τους ρύπους των εργοστασίων αυτοί γίνονται γιατί αφ ενός δεν εφαρμόζουν τον νόμο για λόγους οικονομίας και αφ εταίρου ο έλεγχος της πολιτείας για να τους το επιβάλλει ανύπαρκτος .
Τα πτωματικά υγρά λόγω και της εντατικής χρήσης των νεκροταφείων , έχουν μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα του λεκανοπεδίου . Η μόνη υγειινή ταφή είναι εκείνη των οικογενειακών τάφων , όπου το φέρετρο τοποθετείται σε ράφια και όχι στο χώμα .
Κάτι ανάλογο εφαρμόζει και ο δήμος Βούλας που στο νεκροταφείο του οι νεκροί δεν θάβονται στο χώμα αλλά σε τσιμεντένιες θήκες στο έδαφος που κλείνουν στεγανά με στιμεντόπλακες και από πάνω στήνεται το μνημείο .

*

03/11/2008, 00:57:19
Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, για την ημέρα της κρίσης (που θα ξανασηκωθούμε όλοι προς απολογίαν), αν είσαι καμμένος, θαμμένος ή διαμελισμένος;

Μήπως δημιουργεί πρακτικές δυσκολίες σε ότι αφορά στην ανασύσταση του σώματός μας;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ