- Ἄνω Θρεῖν τὴν Ὤπα - "Μουσείο" Απολιθωμένων Θεμάτων/Συζητήσεων...
Μη ζηλεύεις , απλά όταν πας στη Μασσαχουσέτη , ρώτησε πληροφορίες για τον Λάβκραφτ στην κεντρική βιβλιοθήκη και πάρε κι ένα χάρτη που θα σου δώσουν για να κατατοπιστείς. Καταντάει ενδιαφέρον αν μάθεις ότι η απόσταση που χωρίζει το μέρος όπου κατοικεί τώρα ο Στήβεν Κίνγκ από το σπίτι του Λάβκραφτ είναι μόλις 50-60 μίλια , όπως επίσης ότι ο Πόε ήταν από τη Βαλτιμόρη , μια πολιτεία που χωρίζεται από το Μέιν από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Θάλω να πω ότι οι τρεις μεγαλύτεροι συγγραφείς του φανταστικού προέρχονται από την Ανατολική ακτή και γεννήθηκαν σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Κάτι παίζει με την ατμόσφαιρα της νέας Αγγλίας...
quote:
Θάλω να πω ότι οι τρεις μεγαλύτεροι συγγραφείς του φανταστικού προέρχονται από την Ανατολική ακτή και γεννήθηκαν σε πολύ κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Κάτι παίζει με την ατμόσφαιρα της νέας Αγγλίας...
Ναι...Είναι κάτι που είχαμε σχολιάσει σ' ένα παλιότερο θέμα με τον αγαπητό old tiger...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1323 ![]()
![]()
Εύχομαι να κάνω αυτό το ταξίδι το συντομότερο...![]()
Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ, έχει ένα (κατ' εμέ) μοναδικό ύφος που σε καθηλώνει. Μιλάει για αρχέγονους φόβους του ανθρώπου, για φόβους που είναι βαθιά μέσα μας, χωρίς καν να το θυμόμαστε,και οι οποίοι μπορεί να εκδηλωθούν από διάφορα γεγονότα. Ένα από τα καλύτερα έργα του πιστεύω πως είναι "Η ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΝΤΑΘ".
Όσο για το περίφημο ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ, δέχομαι αυτό που λέει ο Λάβκραφτ, ότι δηλαδή είναι αποκύηματης φαντασίας του. Νομίζω πως από κάποιους συντηρείται η όλη "φιλολογία" γύρω από το ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΜ, ΄΄ισως για οικονομικούς ή δεν ξέρω για ποιούς άλλους λόγους.
[crimson]
ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........
[/crimson]
Ο Λάβκραφτ πάντως έχει την ικανότητα να δημιουργεί πολύ τρομακτική ατμόσφαιρα στα έργα του. Όσο για το Νεκρονομικόν συμφωνώ με τον ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Πράγματι κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει...
"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe

Αν το έχω ακόμη στο πατρικό μου σπίτι,σου το στέλνω κιόλας.
Δεν το θέλω,διότι όπως σου είπα είναι ακατανόητο, με εφετζίδικα ονόματα !
Χάρισμά σου,αρκεί να το έχω ακόμη κάπου κρυμμένο.
Θα μάθεις πολύ σύντομα σχετικά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Χ.Β.ΛΑΒΚΡΑΦΤ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΦΟΒΙΕΣ ΤΟΥΣ..
ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΒΙΑ.....
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΑΙΜΟΝΩΝ KAI ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΦΕΛΕΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Παρ' ολα αυτά, ο Λαβψραφτ δεν παυει να 'ναι ενας απ' τους κορυφέους συγγραφεις φαντασίας που πιθανον αλλος σαν κι αυτόν να μην υπάρξει.
Κατά τη γνώμη μου είναι αριστούργημα
Τα κορυφαία του έργα πάντως είναι το Οι πύλες του Ασημένιου Κλειδιού
και το Στην άβυσσο του χρόνου.
Man is born free but everywhere he is in chains (j.j.Rousseau)
Αν ανατρέξεις σε μια μηχανή αναζήτησης βάζοντας το ονομα H.P.Lovecrat
Θα βγουν χιλιάδες σελίδες σχετικές. Από τις πρώτες θα είναι και η επίσημη σελίδα όπου εκεί υπάρχει λεπτομερέστατος κατάλογος με τα έργα του, βιογραφικά στοιχεία, συνδέσμους κλπ.
Οσον αφορά το Νεκρονομικόν, εκτός του ότι υπάρχει μια ολόκληρη διαμάχη για το αν ήταν όντως υπαρκτό ή όχι, αν διαβάσεις τα έργα του, δεν ξέρω αν θα θέλεις πραγματικά να διαβάσεις το πρωτότυπο (αν κάπου υπάρχει)![]()
Εκτός κι αν μιλάμε από συλλεκτική άποψη γιατί αν υπάρχει όντως θα είναι ανεκτίμητο.