ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Castaneda - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Castaneda - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Freaky60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
kakaoΜέλος
24/06/2003, 16:22:40
Η γιαγιά τού Castaneda ήταν Τουρκάλα απ΄την Θεσσαλονίκη!!!
Διαβάστε εδώ: http://www.geocities.com/xmorfos/ccbookap.htm

Και εδώ: http://www.nagual.net/ixtlan/interviews.html πολλές συνεντεύξεις που κυκλοφόρησαν (κάπως "πλαγιαστά") και στην Ελλάδα.

Και εδώ: http://www.geocities.com/xmorfos/carlos3.htm πώς κλέβει ο Γιαννουλάκης!!!

Edited by - kakao on 24/06/2003 16:51:07

T-SEEKERΜέλος
24/06/2003, 21:46:46
Τελικα διάλεξα να διαβάσω τα μαγικα περάσματα και η ενεργός πλευρα του απειρου για αρχή και μετέπειτα θα δω για τα υπόλοιπα .Απότι είδα στο σαιτ των εκδοσσεων λιβάνη είναι αρκετά ογκώδη βιβλία . ευχαριστώ

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

25/06/2003, 01:01:28
Θα έπρεπε να είχες την υπομονή να τα διάβαζες απο την αρχή φίλε μου, είναι ένας απίστευτα όμορφος και ονειρικά μαγικός ή μαγικά ονειρικός κόσμος, ο κόσμος του Castaneda και των δυνάμεων που αναπτύσσονται και καταφέρνουν να αγγίξουν ακόμη και τον αναγνώστη!
Πολλά βιβλία τα διάβασα απο 2-4 φορές. Είναι πόρωση!

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

25/06/2003, 01:31:33
T-SEEKER,
θα επιμείνω σε αυτό που σου έγραψα, και όχι μόνο εγώ, να ξεκινήσεις από την αρχή τα βιβλία του Καστανέντα...

το να διαβάσεις την ενεργό πλευρά του απείρου, είναι κάτι που το θεωρώ πασάλημα!

ο Καστανέντα δε διαβάζεται από ένα βιβλίο. είναι εμπειρία που τη βιώνεις σιγά-σιγά, μπαίνοντας σταδιακά στο μυστήριο κόσμο του...

δεν ισχύει το "διαβάζω λίγο από Καστανέντα να πάρω μία ιδέα", τα βιβλία του είναι ένα ταξίδι, που καλό είναι να το παρακολουθήσεις από την αρχή.

σου τα γράφω αυτά, γιατί όπως και εσύ, έτσι και γω πριν χρόνια ζήτησα να μάθω γιά τον Καστανέντα και με συμβούλεψαν να κάνω το ίδιο, να τα διαβάσω με τη σειρά τα βιβλία.

νομίζω ότι αν δεν το έκανα -τώρα που ξέρω τι περιέχουν όλα τα βιβλία- θα ήταν λάθος!!!

φιλικά
λίλιθ

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

LiamΝέο Μέλος
25/06/2003, 14:58:13
Παιδια γεια σας
Επανερχομαι μετα απο πολυ καιρο για να σας πω το εξης,πολλοι μελετητες του castaneda υποστηριζουν οτι οσα βιβλια βγηκαν μετα τα μαγικα περασματα δεν εινα γραμμενα απο τον castaneda και μπηκε η υπογραφη του απλα για να πουλησουν.Καλο θα ειναι λοιπον να ειμαστε προσεχτικοι!Οσο για το παιδι που θελει να διαβασει cataneda να τον διαβασει με την σειρα που του εγραψε η λιλιθ.
Χαιρετησματα σε ολους!!!

kakaoΜέλος
25/06/2003, 21:19:43
Όχι μόνο πρέπει να διαβαστούν με τη σειρά τους τα βιβλία, αλλά πρέπει να αποφύγεις τις ελληνικές μεταφράσεις!!!
Ειδικά τού ΚΑΚΤΟΥ είναι άθλιες!!!
π.χ.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΛΟΓΑ, εκδ. ΚΑΚΤΟΣ 1985,
λείπει μία και κάτι σελίδα από την αρχή τού κεφαλαίου 12, The Nagual Julian!!!
Το "κενό" υπάρχει στην σελίδα 188, στ.25, τού βιβλίου τού κακτου και κάνει ακατανόητο το κείμενο.
(κεφάλαιο με τίτλο: "ο Ναγουάλ Χουλιάν" δεν υπάρχει στο αντίτυπό μου τού κακτου- έχει κολλήσει στο προηγούμενο: "επιμονή [κ.λ.π]..."- οι σελίδες, βέβαια, τρέχουν κανονικά: 187, 188, 189...)
Έχω ένα αγγλικό αντίτυπο τού βιβλίου (εκδ. Black Swan, 1985) με τίτλο, φυσικά:
THE FIRE FROM WITHIN
Το σημειώνω κι αυτό γιατί το βιβλίο τού κακτου αναφέρει σαν τίτλο πρωτοτύπου:
FLAME FROM WITHIN
(!!!)
Προχειροδουλειές!
Δεν ξέρω αν τό΄χει διορθώσει από τότε ο κακτος- συνήθως αλλάζει απλώς τα εξώφυλλα!!!
για ρίχτε μια ματιά στο δικό σας και πείτε μου...

(έχει κάνει κι άλλες τέτοιες, άπειρες, αθλιότητες ο κακτος- παραδάκι κι άγιος ο θεός!!!)

Για το ό,τι το τελευταίο βιβλίο τού Καστανεντα δεν το έγραψε ο ίδιος αλλά άλλος- ε, τι να πω; χαζολογική!
εδώ δεν ξέρουμε από πού ήταν η γιαγιά του...
παραπέμπω, απλώς, ξανά εδώ: http://www.geocities.com/xmorfos/carlos3.htm

Edited by - kakao on 25/06/2003 21:24:39

26/06/2003, 00:56:47
φίλε kakao,
θα συμφωνήσω, αλλά μόνο στο πρώτο που αναφέρεις...
όντως οι μεταφράσεις του κάκτου είναι αισχρές, ενώ οι πρώτες του Καστανιώτη είναι πολύ καλύτερες. επιπλέον και σαν βιβλία, του κάκτου τα βιβλία χαλάνε γιατί ξεκολούν τα φύλλα, άσε τη γραμματοσειρά που είναι ένα χάλι.
σχετικά με τη μετάφραση, επειδή έχω κάποια από αυτά στα ισπανικά, (που είναι η γλώσσα που μιλούσε ο Καστανεντα), αυτό που έχω να πω είναι ότι του Καστανιώτη η μετάφρση είναι αρκετά καλή, όχι τέλεια, αλλά αρκετά καλή.

πάντως, θα συμφωνήσω και γω με τους προλαλήσαντές μου, ότι μετά την τέχνη των ονείρων...το χάος...
γιά τα μαγικά περάσματα εγώ δεν είμαι σίγουρη γιά το ποιόν τους.
είμαι σίγουρη ότι όποιος έχει διαβάσει ΟΛΑ τα βιβλία -τα 9 πρώτα- του Καστανέντα, βλέπει τη διαφορά...

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^

26/06/2003, 02:02:28
Τείνω να συμφωνήσω για τα "επόμενα" βιβλία. Είδαν οτι "πουλάει" το "πράγμα" και μετά άρχισε η εμπορευματοποίηση της φιλοσοφίας Castaneda~Τολτέκοι...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

26/06/2003, 11:12:23
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Τα πρώτα βιβλία του Castaneda πουλούσανε
πολύ περισσότερα αντίτυπα. Γιατί δεν ξεκίνησε
τότε η εμπορευματοποιήση; Άπό το 94 περίπου
και μετά υπάρχει μια γενικότερη στροφή της στάσης
του Castaneda και της ομάδας του. Ανοίγονται περι-
σσότερο στο κοινό (απλώς σας λέω ότι μέχρι τότε,
συχνά-πυκνά, κυκλοφορούσαν φήμες ότι έχει πεθάνει,
π.χ. σε κάποιο δυστύχημα στο Μεξικό. Κανείς δεν
ήξερε σχεδόν τίποτα για αυτόν, εκτός από τα βιβλία).
Αν κοιτάξετε τη σελίδα με
τις συνεντεύξεις που ανέφερε ο kakao, θα
δείτε ότι οι περισσότερες είναι απο το
93 και μετά και πολλές το 98 (τη χρονιά
που "πέθανε" ο Castaneda).
Είναι όντως περίεργη αυτή η αλλαγή και καθόλου
εύκολο να εξηγηθεί.
Ο ίδιος έλεγε ότι η επιστροφή της Carol
Tiggs, της γυναίκας Nagual, μετά από 10
χρόνια απουσίας, τους έδωσε μια ενεργειακή
ώθηση που τους επέτρεψε αυτό το άνοιγμα.
Αλλαξε στάση και σε άλλα θέματα, π.χ. ενώ έλεγε
ότι ένας που διδάσκει τέτοια πράγματα δεν πρέπει
να παίρνει λεφτά για τη διδασκαλία του, ο ίδιος
έφτασε να χρεώνει κάτι σεμινάρια μέχρι και
600 $ ή και παραπάνω.
Οι ερμηνείες είναι πολλές (συχνό φαινόμενο στην περίπτωση
Castaneda) αλλά όχι απαραιτήτως τόσο απλές όσο θα
θέλαμε να τις κάνουμε για να μπορούμε
να τις εντάξουμε στα δικά μας γνωστικά πλαίσια.

amfilohosΝέο Μέλος
08/07/2003, 13:10:25
quote:

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τα βιβλία και όλη την φιλοσοφία του Carlos Castaneda. Έχω διαβάσει όλα του τα βιβλία και τελικά δεν έχω καταφέρει να καταλάβω αν όλα αυτά που λέει και αναφέρει είναι αλήθεια ή απλά ένας τρόπος να πουλήσει μια σειρά απο βιβλία...

file moy simfono me ton dreamwarrior ala na xeris ke kati ola ine thema prosopikis energias ke ayto mas lei o sigrafeas ean tin ehis tote omithos ginete mia xehoristi pragmatikotita

amfilohos

FreakyΝέο Μέλος
09/07/2003, 12:49:17

Γεία σας και πάλι,
Χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο να εκδηλώνει τελικά ενδαφέρον αλλά και να γνώριζει για τον Καστανέτα.
Τελικά την απάντηση την βρηκα μόνος μου και πιστεύω οτι ταιριάζει πολύ στην πρώτη απάντηση του dreamwarrior.
Αυτό το μονοπάτι έχει καρδιά....

anasesΜέλος
12/01/2007, 15:55:13
Μέσα στα απλά μαθηματικά έχουμε μια απάντηση μικρή αλλά υπολογίσιμη.
Το σύμπαν λέμε ότι είναι άπειρο.
Ο θεός πάλι λέμε ότι είναι άπειρος.
Δεν μπορούν να υπάρξουν στα μαθηματικά 2 άπειρα. Όποτε:
" Ή ο Θεός είναι άπειρος ή το συμπάν"
Δεύτερη απάντηση "Ο Θεός είναι το σύμπαν"
Τρίτη απάντηση "το σύμπαν είναι μίκροτερο του Θέου"
Τέταρτη απάντηση "Ο Θεός είναι μεγαλύτερος των συμπάντων"
Πέμπτη απάντηση "το σύμπαν είναι μεγαλύτερο των Θεών"
Και ότι άλλο από εσάς, ας υπολογιστεί...

Edited by - anases on 12/01/2007 16:11:02

Η μαθηματική ερμηνεία του Θεού σε σχέση
με το σύμπαν.

22/01/2007

12/01/2007, 19:27:50
Το κτιστό και άκτιστο παίζει?

Think_MathΜέλος
12/01/2007, 22:03:05

Φίλε anases :

Μερικές παρατηρήσεις στα όσα γράφεις :

1)

quote:

Αυτό δεν το ξέρει κανείς .
Απο ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα , είναι μάλλον πεπερασμένο .

2)

quote:

Αυτό είναι τελείως αόριστο .

3)

quote:
Δεν μπορούν να υπάρξουν στα μαθηματικά 2 άπειρα.

Στα μαθηματικά υπάρχουν απείρου είδους , άπειρα .

4)

quote:

Συνεπώς όλα τα παραπάνω μάλλον δεν έχουν νόημα .

anasesΜέλος
12/01/2007, 23:27:40
Think_Math
Χαιρομαι που το αναφερεις

Αφου το συμπαν ειναι πεπερασμενο και ο Θεος αοριστος
τοτε συνεπαγετε οτι μπορουν να ισχυσουν 2 απειρα.
Παντως οσα απειρα και να εχεις δεν κανουν ενα απειρο που θα εμπεριεχει ολα τα απειρα.αυτο λες?
ε μπορουν να υπαρχουν δυο τετοια απειρα.

Πεπερασμενο ειναι το συμπαν για μας που το βλεπουμε,μαλον η οραση μας ειναι "αργη"
ο "ορισμος" του θεου τωρα παλευεται εδω και καμια 20 αρια χιλιαδες χρονια (ισως και περισσοτερα) και παλι ισως,αν συνεχισουμε να το καταλαβαινουμε, να δουμε απο τι και αν οριζομαστε.
Τα νουμερα δεν εχουν καμια αξια αν δεν κανουν πραξεις μεταξυ τους..

Think_MathΜέλος
13/01/2007, 00:26:57

Φίλε anases :

Η έννοια του απείρου είχε φέρει ακόμα και τους μεγαλύτερους μαθηματικούς σε διανοητική σύγχυση .
Και αυτό συμβαίνει γιατί εν ολίγοις , είναι έννοια πολύ δύσκολη για το ανθρώπινο μυαλό και βρίσκεται έξω απο το επίπεδο της ανθρώπινης εμπειρίας και εποπτείας .

Αυτός που έβαλε κάπως τάξη στο Χάος ήταν o Georg Cantor (1845-1918) ό οποίος απέδειξε οτι υπάρχει άπειρη ιεραρχία απο άπειρες ποσότητες κάθε μία απο τις οποίες είναι πιό ... άπειρη απο την προηγούμενη και ταυτόχρονα την περιέχει στο εσωτερικό της .

Αρα στην ερώτηση που έθεσες αν υπάρχει άπειρο που περιέχει όλα τα υπόλοιπα άπειρα η απάντηση είναι ΟΧΙ .( Τουλάχιστον στα μαθηματικά ).

Τα μαθηματικά γενικά αισθάνονται πολύ πιο άνετα με το άπειρο σε σχέση με την φυσική γιατί είναι εξιδανικεύσεις της πραγματικότητας .
Ο φυσικός κόσμος όμως είναι τελείως διαφορετική υπόθεση .
Δεν υπάρχει στο σύμπαν απο όσο ξέρουμε , καμμία άπειρη ποσότητα παρά μόνο θεωρητικά .

(Π.χ. Πιστεύουμε οτι στο εσωτερικό μίας μαύρης τρύπας η ύλη έχει άπειρη πυκνότητα . Αλλά ακόμα και αυτό προκύπτει απο μαθηματικές εξισώσεις και όχι απο αντικειμενική παρατήρηση .)

Το χειρότερο δε είναι , οτι η εννοια του απείρου αν γίνει προσπάθεια να τοποθετηθεί στον κόσμο που παρατηρούμε , με κάποια φυσική υπόσταση , οδηγεί σε απίστευτες παραδοξότητες .

Δεν είναι τυχαιο λοιπόν , που σχεδόν όλες οι θρησκείες τοποθετούν τον άπειρο Θεό εκτός του φυσικού κόσμου γιατί διαφορετικά δεν θα είχε λογικό νόημα .

Το θέμα είναι βέβαια και κατα πόσον έχει λογικό νόημα και εκτός του φυσικού κοσμου ...

Αλλά αυτό είναι τεράστια συζήτηση που όποιο κλίκ και αν κάνεις στο "Μυθος και θρησκεία" θα πέσεις πάνω της ...

anasesΜέλος
13/01/2007, 18:54:21
φιλε Think_Math
για να ενοησουμε το απειρο πρεπει να χρησοιμοποιησουμε το φαινομενο του χρονου.ο χρονος παλι δημιουργειται απο την κινηση,το μεγεθος του συμπαντος που συνεχως επεκτηνεται ειναι απειρο στην στιγμη της μετρησης του οποιαδηποτε στιγμη.
δεν εχω να σου παραθεσω ανθρωπους που στηριξαν αυτη τη σκεψη,υποθετω οτι καπου υπαρχει.την στιγμη που ολα για μας ειναι ασυληπτα ακομα και μπερδεμενα πολλες φορες η απλη καθημερινη σκεψη στον εναν καθεναν μπορει να φερει περισσοτερους καρπους απο αποδεδειγμενα μη ολοκληρωμενα συνγραμματα.ολα τα λαμβαινουμε υποψη παλι και μακαρι καποιοι να ηξεραν η να ξερουν.
οι αρχαιοι πολιτισμοι βαζαν τη μορφη και το μεγεθος του θεου αναλογα με τη γνωση και αντιληψη του τοτε κοσμου.οι περισσοτεροι ειχαν επιπεδη γη και ορισμενο συμπαν.
το φυσικο που αποκαλυπτουμε σημερα ειναι περα απο τη διανοηση αυτων των πολιτισμων.η γνωση εχει μαζευτει και η αξια του ανθρωπου εχει πεσει...
καποιοι μιλουν για δημιουργια απο μας πια.σε τι επιπεδο πηγαινουμε κανεις δεν ξερει ακομα πιστευω.παντως δεν βλεπω κανενα θεο αντιληπτω ακομα παρα μονο μεσα μας.
εκει παλι μονο ο αριθμος των ψυχων και η ανακατωσουρα τους προστηθεμενη με το παρελθον εχουν διαμορφωσει ενα ακομα πιο χαοδες εσωτερικο κοσμο που η αντιληψη καθε θεου θα περναει απο τον ανθρωπο.

καλη συνεχια...

el.elyonΜέλος
14/01/2007, 01:51:55
quote:

el.elyon:
ΦΙΛΕ anases, ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ.....ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ 'ΘΕΟ' ! ΠΡΟΣΕΧΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ anases, ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ.....!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

psytekkΜέλος
14/01/2007, 04:30:40
quote:

1 Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ,ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΒΑΣΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ.ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ.
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΠΕΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ,ΑΠΕΙΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
2 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ..ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ.
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ "ΘΕΟΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΡΙΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ.
3ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ -ΙΣΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ-ΘΕΟΥ .
4 ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΕΝΟΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
5ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΟΥΣ-ΑΣΤΕΡΕΣ ,ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΑΝ ΘΕΟΙ ΚΤΛ

ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!
ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
............ΑΠΟΛΛΩΝ

Edited by - psytekk on 14/01/2007 04:33:07

anasesΜέλος
15/01/2007, 08:39:49
χαιρετω τον psytekk στη κουβεντα μας.
ολα καλα αλλα κατι μου λειπει.το συναισθημα λογου χαρη δεν θα μπορουσα να το μετρησω μαθηματικα.
αν θεος η συμπαν η οπως αλλιως θελουμε να εμπεριεχουμε το ΑΠΑΝ ειναι μονο μαθηματικα ο εσωτερικος κοσμος του ανθρωπου ειναι "φανταστικος" μιας και ειναι "ακαταμετρητος".δεν μπορει μπορει να υπαρχει μοναδα μετρησης της καλοσυνης η της ηθικης,δικαιωσυνης κ.α.
η ενοια "θεος" απο μονη της ειναι αλυτο μαθηματικο προβλημα.
ισως τα μαθηματικα να ειναι το οργανο κατασκευης η αντιληψης η ακομα και επινοησης.

el.elyon υπαρχουν και σοβαρες στιγμες στην θεωρηση και κουβεντα καποιου.οσο σοβαρες ειναι οι ερωτησεις σου τοσο σοβαρες απαντησεις θα βρισκεις...

θεος=δεος=νους.
ο καθενας εχει δικαιωμα να μπαινοβγαινει στο δεος του.

.

Edited by - anases on 15/01/2007 08:41:45