ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- παιδικα του KTV - ΕΙΚΟΝΕΣ

- παιδικα του KTV - ΕΙΚΟΝΕΣ

jimaras31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/08/2006, 19:11:16
quote:

Φίλε ψηλέ μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις τι λές ,και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα . Η σχέση σου με την κοινή λογική δεν είναι πολύ καλή απο οτι φαίνεται .

Μπορεί να έχεις και δίκαιο!

quote:
Εγώ με το παιδί μου έχω την ίδια σχέση που έχω εγώ με τον θεό ???!!

Πρόβλημά σου!
Ούτε του θεού πρόβλημα είναι, αλλά ούτε και δικό μου! Ελεύθερος είσαι να επιλέξεις!

quote:
Είμαι εγώ παντοδύναμος και παντογνώστης ???!!!

Ποιος είπε κάτι τέτοιο;;

quote:
Ξέρω ανα πάσα στιγμή τι θα κάνει το παιδί μου όταν δεν το βλέπω η τι θα κάνει μετά απο 10 χρόνια ??!!.

Ε μη το παίρνεις κι' επάνω σου! Είναι νωρίς ακόμη για να ελπίζεις σε κάτι τέτοιο!

quote:
Στο κατηχητικό τα έχεις ακούσει αυτά που λές η έχουν προκύψει μεσα απο λογική επεξεργασία ??

Λογική; Ποια λογική; Αφού είπαμε! Η σχέση μου με την κοινή λογική δεν είναι πολύ καλή!

quote:
να το πώ μαθηματικά μήπως το καταλάβεις ???
Γνώση:
Το παιδί μου : 1
Εγώ : 10
Ο Θεός : + άπειρο
Η σχέση του 10 με το 1 είναι συγκρίσιμη .
Η σχέση του 1 και του 10 με το + άπειρο ΔΕΝ είναι .

Κάποτε, ένας σοφός άνθρωπος εδώ μέσα είχε πει ότι, μερικές φορές, οι εμπειρίες της ζωής διαψεύδουν κάθε μαθηματικό τύπο!
Τώρα τι να σου και εγώ ο έρμος. Αν το παραπάνω το είπε σοφός, τι περιμένεις από μένα;;

quote:
Ο παραλληλισμός που έκανες είναι τελείως ΑΣΧΕΤΟΣ καθώς εξισώνεις τον Θεό και τις δυνάμεις του με τις ανθρώπινες δυνάμεις , κάτι που καταρχήν προσβάλει τον Θεό .

Έκανα εγώ τέτοιο πράγμα και δεν το κατάλαβα;;;;

quote:
Στην γιαγιά της γειτονειάς σου νομίζεις οτι απευθύνεσαι??

Ώρε γαμώτο, πάλι λάθος κουμπί πάτησα!!! Φτού!!!!!

quote:
Παντοδύναμος και Παντογνώστης Θεός και ελεύθερη βούληση ΔΕΝ συμβιβάζονται.

Και τι συμβιβάζεται με την ελεύθερη βούληση τότε;;

quote:
Καθιστούν τον άνθρωπο και το σύμπαν ντετερμινιστικά κατασκευάσματα ανίκανα να αλλάξουν την μοίρα τους .

Ή δεν κατάλαβες όσα έγραψα στα προηγούμενα μηνύματά μου ή εγώ δεν εκφράστηκα σωστά.

quote:
Βρες κανένα καλύτερο αντιπαράδειγμα .

Για ποιο πράγμα;;

ChastityΜέλος
04/08/2006, 20:37:21
Πουλάμε τρέλα βλέπω... από την ιερή μάλιστα

Lux e tenebris
Think_MathΜέλος
04/08/2006, 22:15:50

Φίλε ψηλέ νόμιζα οτι θα μπορούσαμε να κάνουμε μία επικοδομητική συζήτηση αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι δυνατό. Λυπάμαι.

Αυτά που αναφέρεις είναι ανάξια σχολιασμού.
Ενα πράγμα μόνο θα σου πώ μήπως καταλάβεις την διανοητική σου σύγχυση :

Think_Math είπε : Ο παντογνώστης θεός δημιουργός απορρίπτει την ύπαρξη ελεύθερης βούλησης απο την πλευρά του ανθρώπου .

Ψηλός είπε : Και εγώ δημιουργώ παιδιά σαν πατέρας για τα οποία είμαι παντογνώστης αλλά δεν αναιρώ την ελεύθερη βουλησή τους .

Ο Θεός φίλε ψηλέ είναι παντογνώστης σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό.
Εσύ είσαι << παντογνώστης >> ΣΧΕΤΙΚΑ με το παιδί σου .

Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του ΣΧΕΤΙΚΟΥ με το ΑΠΟΛΥΤΟ και οτι έχουν διαφορετικές ιδιότητες , εγώ δεν σου φταίω .

Αλλά τι λέω τώρα .
Ο κάθε φανατικός οποιασδήποτε θρησκείας έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα :
Ανάγει την ΣΧΕΤΙΚΗ αλήθεια της πίστης του (αφού δεν μπορεί να την αποδείξει παρα μόνο στον εαυτό του) σε ΑΠΟΛΥΤΗ και δεν δέχεται κουβέντα , παρόλο που άλλες 300 απόλυτες αλήθειες αλλών θρησκειών έχουν διαφορετική άποψη απο την δική του ...

<< Τίποτε δεν είναι πιό υποκειμενικό απο την απόλυτη αλήθεια >>

pr_gidΜέλος
04/08/2006, 23:42:47
@ schwabe
Έχω δει σε κάποια ποστ να αποκαλείς την Ορθοδοξία αίρεση σε σχέση με τα άλλα χριστιανικά δόγματα. Γιατί το κάνεις αυτό; Αφού ξέρεις και εσύ ο ίδιος ότι είσαι λάθος.

Δεν θα σου εξηγήσω αναλυτικά την διαδικασία αλλά συνοπτικά θα εκθέσω την ιστορική πορεία.

Ήταν στην αρχή μία Εκκλησία με μία πίστη την αληθινή πίστη. Όμως ο Πάπας με τις σοφιστείες του ξέπεσε από την Εκκλησία και την πίστη. Αυτός είναι ο πρώτος βαθμός της πτώσεως στο ψέμα και το σκοτάδι.

Από τους καθολικούς ή παπικούς γεννήθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι ή προτεστάντες, οι οποίοι με άλλες σοφιστείες πλανήθηκαν και ξέπεσαν από τον παπισμό. Αυτός είναι ο 2ος βαθμός πτώσης στο ψέμα και το σκοτάδι.

Από τους προτεστάντες γεννήθηκε η αγγλικανική σοφιστεία. Αυτός είναι ο 3ος βαθμός πτώσης στο ψέμα και το σκοτάδι.

Η αλήθεια του θεού, η ακέραιη και καθαρή και σωτήρια αλήθεια, δεν βρίσκεται ούτε στους παπικούς, ούτε στους προτεστάντες, ούτε στους αγγλικανούς. Βρίσκεται μόνο στην μία, αληθινή Εκκλησία , την Ορθόδοξη.

Edited by - pr_gid on 04/08/2006 23:44:25

samuel1974Μέλος
04/08/2006, 23:53:59
@ macedon

Μπορεί να έχεις και δίκιο. δεν αμφισβητώ ΤΙΠΟΤΑ απο τα λεγόμενα σου. Τον Σωκράτη δεν τον σκοτώσανε για τα καινά δαιμόνια, αλλά για πολιτικούς λόγους.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι ΤΙ και ΠΟΙΟΣ έβαλε το πιστόλι στο χέρι του δήμιου, που σκότωσε το Σωκράτη, αλλά ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΟΓΩ ΑΘΕΊΑΣ.
Εφόσον λοιπόν παραδέχεσαι και εσυ ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι εκτελούσανε όποιον δεν σεβότανε τους θεούς τους, τότε είμαστε εντάξει.

Για τον Φιδία τι έχεις να πεις; Και αυτόν δεν το σκοτώσανε για πολιτικούς λόγους; Πως όμως το σκοτώσανε; Πάλι με εκείνον το νόμο που εκτελούσε όσους δεν σεβότανε τους θεούς των Αρχαίων Ελλήνων.

Αυτό σαν επισήμανση σε αυτούς που λένε ότι ο Χριστιανισμός εισήγαγε τον φόνο εις το όνομα του Θεού.

@ Think_Math

Το αν ο Χοκινγκ λέει παιδαριώδη επέτρεψε μου να το αμφισβητώ. Αν δε βολεύει σε μία συζήτηση περι Θεού, να λέμε επιστημονικές αλήθειες, όπως αυτή της παραδοχής απο το εγκυρότερο, σοβαρότερο και μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, για το ότι υπάρχει πεπρωμένο, τότε καταντάμε, σαν αυτούς που κατηγορούσανε τον Δημόκριτο για άθεο, όταν μιλούσε για άτομα και κενό χώρο.

Σου παρέθεσα ένα κείμενο-publication, στο οποίο αυτοί οι δυό θεωρητικοί αποδεικνυούνε, βάσει νόμων κβαντομηχανικής, ότι ναι μεν δεν υπάρχει ο Ντετερμινισμός (δεν υπάρχει ο δαίμων του Laplace), αλλά ότι έχει γίνει, δεν μπορεί να μεταβληθεί, ούτε καν στο ελάχιστο. Η αιτία είναι ότι το παράδοξο του Polchinski, του οποίου η αποδεκτότερη λύση είναι η τρίτη απο αυτές που σου παρέθεσα, δηλαδή η μη δυνατότητα αλλαγής γεγονότων, βάζει σε ένα "ψυγείο" το όποιο γεγονός βρίσκεται στο παρελθόν. Το παρελθόν λοιπόν είναι δεδομένο και μπορεί επομένως και ο δαίμονας του Laplace, να μην γνωρίζει μεν που βρίσκεται το κάθε σωματίδιο, αλλά μπορεί να γνωρίζει το που θα έχει πάει και επομένως να υπολογίσει την πορεία του.

Εφόσον λοιπόν υπάρχει αυτό το δεδομένο στο σύμπαν, ο Θεός, όπως τον δέχεται ο Χριστιανισμός, ως άχρονο, μπορεί να γνωρίζει το κάθε τι και να στέκεται πάνω απο τον χρόνο όπως ένας κινηματογραφιστής, που κοιτάει την ταινία, που γύρισε, όχι όμως με το να βάζει την ταινία να παίξει, αλλά κοιτώντας τις φωτογραφίες των 9 χιλιοστών.

Επομένως δέχομαι ότι υπάρχει προγεγραμμένη πορεία και πεπρωμένο, γιατί ακριβώς πιστεύω σε έναν άχρονο Θεό. Όλα τα άλλα συνεπάγονται απο τις επικρατούσες επιστημονικές θεωρίες, οι οποίες όμως είναι θεωρίες ανεπιβεβαίωτες, όπως σωστά επισημαίνεις. Γιατί ταξίδι στο χρόνο δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα. Κανείς όμως δεν ξέρει.

Ο Θεός όχι μόνο μπορεί να πάει στο παρελθόν και να σκοτώσει τον παππού μου, άρα και να με εξαφανίσει, αλλά μπορεί να καταστρέψει και όλον τον κόσμο. Και δεν εννοώ να μας καταστρέψει τώρα ή μετά, αλλά να μας εξαφανίσει τελείως, σα να μην υπήρξαμε καν. να εξαφανίσει δηλαδή όλο το πληθωριστικό διάγραμμα, με ότι αυτό εμπεριέχει. Όμως δεν το κάνει, αν και άναρχος, λόγω της αγάπης του προς τα πλάσματά του.

@ schwabe

Επειδή είσαι πεισματάρης, θέλω να σου φερθώ πεισματάρικα.
Προτου απαντήσω σε οποιοδήποτε σου ερώτημα, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα, σαν αντερώτηση στο δικό σου, όταν είπες:

"Που γράφει στην Παλαιά Διαθήκη ότι ο Χριστός θα είναι Θεός;"

"Ειπεν ο Κύριος (Θεός) τω Κυρίω (Θεώ) μου: κάθου εκ δεξιών μου..."

Σε ποιόν Θεό μιλάει ο Θεός;;;;;

Edited by - samuel1974 on 04/08/2006 23:55:15

pr_gidΜέλος
04/08/2006, 23:54:12
schwabe λες όλες οι παρακάτω προφητείες όλες οι παρακάτω προφητείες να γράφτηκαν στην τύχη;
quote:
DIABAZE

Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης
που αναφέρονται στην έλευση του Σωτήρος Ιησού Χριστού

Προφήτην αναστήσω αυτοίς εκ των αδελφών αυτών, ώσπερ σε, και δώσω το ρήμα μου εν τω στόματι αυτού και λαλήσει αυτοίς καθότι αν εντείλωμαι αυτώ.
Δευτερονόμιο ιη 18

Διά τούτο δώσει κύριος αυτός υμίν σημείον, ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσεις το όνομα αυτού Εμμανουήλ.
Ησαΐας ζ 14

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ετοιμάσατε την οδόν κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους του θεού ημών .
Ησαΐας ν 3

Αλλά κρίνει ταπεινώ κρίσιν και ελέγξει τους ταπεινούς της γης και πατάξει γην τω λόγω του στόματος αυτού και εν πνεύματι διά χειλέων ανελεί ασεβή.
Ησαΐα ια 4

Τότε ανοιχθήσονται οφθαλμοί τυφλών και ώτα κωφών ακούσονται, τότε αλείται ως έλαφος ο χωλός και τρανή έσται γλώσσα μογιλάλων .
Ησαΐας λε 5

Και αυτός διά το κεκακώσθαι ουκ ανοίγει το στόμα, ως πρόβατον επί σφαγήν ήχθη και ως αμνός εναντίον του κείροντος αυτόν άφωνος, ούτως ουκ ανοίγει το στόμα αυτού
Ησαΐας 53 7

Εκ γαρ Σιών εξελεύσεται νόμος και λόγος κυρίου εξ Ιερουσαλήμ.
Ησαΐας β 3

Και αναστήσω επ' αυτούς ποιμένα ενα και ποιμανεί αυτούς τον δούλον μου Δαυίδ και έσται αυτών ποιμήν.
Ιεζεκιήλ λδ 23

Και την βασιλείαν και την εξουσίαν και την μεγαλειότητα αυτών και την αρχήν πασών των υπό τον ουρανόν βασιλείων έδωκε λαώ αγίω υψίστου βασιλεύσαι βασιλείαν αιώνιον και πάσαι αι εξουσίαι αυτώ υποταγήσονται και πειθαρχήσουσιν αυτώ.
Δανιήλ 7 27

Και συσσείσω πάντα τα έθνη και ήξει τα εκλεκτά πάντων των εθνών και πλήσω τον οίκον τούτον δόξης.
Αγγαίος β 7

Ιδού εγώ εξαποστέλλω τον άγγελον μου και επιβλέψεται οδόν προ προσώπου μου και εξαίφνης ήξει εις τον ναόν εαυτού κύριος, ον υμείς ζητείτε και ο άγγελος της διαθήκης, ον υμείς θέλετε ιδού έρχεται.
Μαλαχίας γ 1

Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και αναστήσω τω Δαυΐδ ανατολήν δικαίαν, και βασιλεύσει βασιλεύς, και συνήσει, και ποιήσει κρίμα και δικαιοσύνην επί της γης.
Ιερεμίας κγ 5

Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν.
Ιερεμίας λα 31

Και συ Βηθλεέμ οίκος του Εφραθά ολιγοστός ει του είναι εν χιλίασιν Ιουδα, εκ σου μοι εξελεύσεται του είναι εις άρχοντα εν τω Ισραήλ και αι έξοδοι αυτού απ' αρχής εξ ημερών αιώνος.
Μιχαίας ε 1

Χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών, κήρυσσε θυγατερ Ιερουσαλήμ, ιδού ο βασιλεύς σου έρχεται σοι δίκαιος και σώζων αυτός πραύς και επιβεβηκώς επί υποζυγιον και πώλον νέον.
Ζαχαρίας θ 9

Και εκχέω επί τον οίκον Δαυιδ και επί τους κατοικούντας Ιερουσαλήμ πνεύμα χάριτος και οικτιρμού και επιβλέψονται προς με ανθ' ων κατωρχήσαντο και κόψονται επ' αυτόν κοπετόν ως επ' αγαπητόν και οδυνηθήσονται οδύνην ως επί πρωτοτόκω.
Ζαχαρίας ιβ 10

Και ερώ προς αυτούς, ει καλόν ενώπιον υμών εστίν, δότε στήσαντες τον μισθόν μου η απείπασθε και έστησαν τον μισθόν μου τριάκοντα αργύρους και είπεν κύριος προς με κάθες αυτούς εις το χωνευτήριον.
Ζαχαρίας ια 12-13

Ιδού επί τα όρη οι πόδες ευαγγελιζομένου και απαγγέλλοντος ειρήνην.
Ναούμ 2 1

Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης
που αναφέρονται στον βίο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού

και συ Βηθλεέμ, γη Ιούδα, ουδαμώς ελαχίστη ει εν τοις ηγεμόσιν Ιουδα. εκ σου γαρ εξελεύσεται ηγούμενος, οστις ποιμανεί τον λαόν μου τον Ισραήλ.

στη γέννηση του Ιησού

ιδού εγώ αποστέλλω τον άγγελον μου προ προσώπου σου, ος κατασκευάσει την οδόν σου έμπροσθέν σου.

στον Ιωάννη τον Βαπτιστή
γη Ζαβουλών και γη Νεφθαλείμ, οδόν θαλάσσης, πέραν του Ιορδάνου, Γαλιλαία των εθνών ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φως μέγα και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου φως ανέτειλεν αυτοίς

στην έναρξη του κηρύγματος του Ιησού

αυτός τας ασθενείας ημών έλαβεν και τας νόσους εβάστασεν.
στη θαυματοποιό δράση του Ιησού
ιδού ο παις μου, ον ηρέτισα, ο αγαπητός μου, εις ον ευδόκησεν η ψυχή μου. θήσω το πνεύμα μου επ' αυτόν και κρίσιν τοις έθνεσιν απαγγελεί. ουκ ερίσει ουδέ κραυγάσει ουδέ ακούσει τις εν ταις πλατείαις την φωνήν αυτού. κάλαμον συντετριμμένον ου κατεάξει και λινόν τυφόμενον ου σβέσει έως αν εκβάλη εις νίκος την κρίσιν και εν τω ονόματι αυτού έθνη ελπιούσιν.

στην ταπεινότητα και πραότητα του Ιησού

ακοή ακούσετε και ου μη συνήτε και βλέποντες βλέψετε και ου μη ιδήτε. επαχύνθη γαρ η καρδία του λαού τούτου και τοις ώσιν βαρέως ήκουσαν και τους οφθαλμούς αυτών εκάμμυσαν μήποτε ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και τοις ώσιν ακούσωσιν και τη καρδία συνώσιν και επιστρέψωσιν και ιάσομαι αυτούς.

στην ομιλία του Ιησού με παραβολές

ανοίξω εν παραβολαίς το στόμα μου ερεύξομαι κεκρυμμένα απο καταβολής κόσμου.

στη διδασκαλία του Ιησού

εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσιν με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει απ' εμού μάτην δε σέβονται με διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων .

στην υποκριτική συμπεριφορά που συνάντησε ο Ιησούς

είπατε τη θυγατρί Σιών, ιδού ο βασιλεύς σου έρχεται σοι πραύς και επιβεβηκώς επί όνον και επί πώλον υιόν υποζυγίου.

στην είσοδο του Ιησού στην Ιεροσαλήμ

πνεύμα κυρίου επ' εμέ ου είνεκεν έχρισεν με ευαγγελίσασθαι πτωχοίς, απέσταλκεν με κηρύξαι αιχμαλώτοις άφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν αποστείλαι τεθραυσμένους εν αφέσει κηρύξαι ενιαυτόν κυρίου δεκτόν.

στο χαρμόσυνο και σωτήριο μήνυμα του Ιησού

και μετά ανόμων ελογίσθη

στην δίκη και καταδίκη του Ιησού ως ανόμου και κακούργου
τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτων την καρδίαν ίνα μη ίδωσιν τοις οφθαλμοίς και νοήσωσιν τη καρδία και επιστραφώσιν και ιάσωμαι αυτούς .

στην απιστία των Εβραίων μολονότι έβλεπαν τη θαυματοποιό και αγαθαεργό δράση του

διεμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον.

στη σταύρωση του Ιησού

οστούν ου συντριβήσεται αυτού

στη σταύρωση του Ιησού

όψονται εις ον εξεκέντησαν

στη σταύρωση του Ιησού

Όλες οι παραπάνω προφητείες ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ γραφτήκανε 400, 500, 600, 700 και 800 προ Χριστού. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.

ΥΓ. αφήστε και κανενα παραθυράκι να γράφτηκαν με θεία φώτηση..... Είναι τόσες πολλες οι συμπτώσεις που το μόνο απίθανο είναι να είναι συμπτώσεις.

05/08/2006, 00:14:22
Φίλε Think_Math,
τα προηγούμενα σχόλιά μου, περιέχουν όντως κάποια δόση αστείου αλλά μέχρι εκεί πάνε και όχι παραπέρα.
Δηλαδή, δεν το έκανα ούτε με διάθεση να σε ειρωνευθώ ούτε και για να σε προσβάλω. Αν κάτι τέτοιο κατάλαβες, συγνώμη, δεν ήταν στη διάθεσή μου.

Νομίζω πως κατάλαβες λάθος το παράδειγμα που έφερα και μετέφερες το παράδειγμα μου και σε πράγματα που εγώ δεν είπα.

Εγώ είπα αυτό εδώ:
επειδή το παιδί σας ή τα παιδιά σας, που στα μάτια τους, αλλά και στην πραγματικότητα, γι' αυτά είστε παντογνώστες και παντοδύναμοι και τα προσέχετε, τα προστατεύετε και τα περιορίζετε, τα επαινείτε ή τα κατσαδιάζετε ή .......

πάει να πει ότι τους έχετε αναιρέσει την ελεύθερη βούλησή τους;

.. δεν είναι αλήθεια ότι στα μάτια των παιδιών μας γινόμαστε παντογνώστες και παντοδύναμοι, άσχετα με το τι είμαστε στην πραγματικότητα;;
Ο γονιός για το μικρό παιδί είναι ο κόσμος όλος. Δεν θυμάστε αυτό που μπορεί και εσείς να είπατε "θα το πω στον μπαμπά μου και θα δεις τι θα σε κάνει!".
Το μικρό παιδί έχει την αίσθηση πως όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσει θα του το λύσει ο μπαμπάς που όλα τα γνωρίζει και δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να το κάνει!

Ο γονιός με τη σειρά του, προστατεύει το παιδί του, αν χρειαστεί το περιορίζει από κάτι που γνωρίζει από πριν ότι μπορεί να το βλάψει, επιτηρεί την κάθε κίνησή του, μερικές φορές το επαινεί για κάτι ωραίο που έκανε ή και το κατσαδιάζει για κάτι άσχημο που έκανε.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, σας ερωτώ: με αυτή του τη συμπεριφορά ο γονιός, περιορίζει ή και εκμηδενίζει τελείως τη βούληση του παιδιού του;;

Αυτό είπα φίλε Think_Math

είπα επίσης και ετούτο:

Όπως είναι η σχέση αγάπης του γονιού με του παιδί του, σε όλη τη διάρκεια της σωματικής ανάπτυξης αλλά και πνευματικής εξέλιξης του παιδιού, έτσι ακριβώς (και αρκετά πιο δυνατή και πιο "πλούσια") είναι και η σχέση αγάπης του Θεού Πατέρα με το δημιούργημά του!!

Με αυτό που λέω πιο πάνω, πιστεύω πως μειώνω κατά πολύ την αγάπη του Θεού προς το σπλάχνο του αφού την εξομοιώνω με αυτή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος αρκετές φορές, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά καλός γονιός γίνεται!
Η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών ή/και ημερών μας δίνει πολλά παραδείγματα παιδιών που κακοποιούνται από τους γονείς τους και είμαι σίγουρος πως θα προτιμούσαν οι γονείς τους να ήταν ζώα παρά άνθρωποι, ίσως έτσι θα εύρισκαν περισσότερη αγάπη και φροντίδα.

05/08/2006, 00:52:51
pr_gid:
«Έχω δει σε κάποια ποστ να αποκαλείς την Ορθοδοξία αίρεση σε σχέση με τα άλλα χριστιανικά δόγματα. Γιατί το κάνεις αυτό;»

Διότι αίρεση σημαίνει επιλογή-και η ορθοδοξία είναι ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ. Ταυτόχρονα, και επειδή ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σε θέση να αποδείξει το copy right του άγνωστου Θείου, ακόμα και η στενή ερμηνεία της «ορθο-δοξίας» αποτελεί ένα έωλο-ερμηνευτικά-βήμα προσδιορισμού.

Ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι.

pr_gid:
«Ήταν στην αρχή μία Εκκλησία με μία πίστη την αληθινή πίστη.»

Ποτέ δεν υπήρξε μια «αληθινή πίστη». Ανέκαθεν ο αποκαλούμενος ως χριστιανισμός αποτελούνταν από ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, όπως και σήμερα με άλλα λόγια.

Το ότι κάποια τάση από όλες αυτές τις εσχατολογικές σέκτες έλαχε να είναι η προτίμηση του Φλάβιου Βαλέριου, δεν αποτελεί τεκμήριο αληθείας. Το αντίθετο μάλιστα, εάν κρίνουμε από τα πολιτικά και ιστορικά συμβάντα που ακολούθησαν και γαλούχησαν το δόγμα που αναδύθηκε!

pr_gid:
«Από τους προτεστάντες γεννήθηκε η αγγλικανική σοφιστεία. Αυτός είναι ο 3ος βαθμός πτώσης στο ψέμα και το σκοτάδι.»

Θα σου πρότεινα να είσαι πιο συνετός. Κανείς δεν ξέπεσε, ότι κάνατε εσείς ΤΟΤΕ το ίδιο κάνανε και οι υπόλοιποι λίγο αργότερα. Εάν ξέπεσαν εκείνοι, τότε ξεπέσατε και εσείς.

Εξάλλου, την ίδια ιστορία, την ιστορία της Π.Δ. την πήρανε και οι Μουσουλμάνοι, και έτσι αναδύθηκε το Ισλάμ. Θα μας πείτε ότι «ξέπεσαν» και αυτοί?

Τόση αμετροέπεια δεν σας κάνει καθόλου καλό….

pr_gid:
«Η αλήθεια του θεού, η ακέραιη και καθαρή και σωτήρια αλήθεια, δεν βρίσκεται ούτε στους παπικούς, ούτε στους προτεστάντες, ούτε στους αγγλικανούς. Βρίσκεται μόνο στην μία, αληθινή Εκκλησία , την Ορθόδοξη.»

Ναι, καλά, με αυτά τα μυαλά να βαδίζετε εσείς!

Εάν κατείχατε κάποια ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε θα την βλέπανε ΟΛΟΙ. Ο ήλιος για παράδειγμα, είναι μια αναντίρρητη αλήθεια. ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ, όλοι τον μαρτυρούν. Μόνο η δικιά σας η «αλήθεια» χρειάζεται σκοτάδι για να «λάμψει»…..

05/08/2006, 00:59:36
quote:
samuel1974
Μπορεί να έχεις και δίκιο. δεν αμφισβητώ ΤΙΠΟΤΑ απο τα λεγόμενα σου. Τον Σωκράτη δεν τον σκοτώσανε για τα καινά δαιμόνια, αλλά για πολιτικούς λόγους.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι ΤΙ και ΠΟΙΟΣ έβαλε το πιστόλι στο χέρι του δήμιου, που σκότωσε το Σωκράτη, αλλά ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΛΟΓΩ ΑΘΕΊΑΣ.
Εφόσον λοιπόν παραδέχεσαι και εσυ ότι οι Αρχαίοι Αθηναίοι εκτελούσανε όποιον δεν σεβότανε τους θεούς τους, τότε είμαστε εντάξει.

Προφανώς δεν διάβασες προσεκτικά ή δεν κατάλαβες ή δεν θέλησες να καταλάβεις τι έγραψα.

Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε πλήρης ανεξιθρησκεία. Αυτό που τιμωρούνταν ήταν η βλασφημία. Δεν ξέρω αν μπορείς να δεις τη διαφορά.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα (θεωρητικά) αλλά τουλάχιστον στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν τόσο υποκριτές όσο είναι σήμερα.

quote:
samuel1974
Αυτό σαν επισήμανση σε αυτούς που λένε ότι ο Χριστιανισμός εισήγαγε τον φόνο εις το όνομα του Θεού.

Η διαφορά είναι μεγάλη και μόνον τυφλοί δεν την βλέπουν. Ο Χριστιανισμός, ξεκινώντας από τον Κωνσταντίνο, δεν τιμωρούσε την ασέβεια, τιμωρούσε την διαφορετική πίστη. Δεν αναθεματίζονταν οι ασεβείς αλλά οι "αιρετικοί", δεν δημεύονταν οι περιουσίες των βλασφήμων αλλά των αντιθέτων, δεν εξορίζονταν οι βλάσφημοι αλλά απλά οι "μη μεθ'εμού". Τέλος, όπως ίσως θα γνωρίζεις, έφτασαν στο σημείο να καίνε ακόμη και επιστήμονες που υποστήριζαν "ότι η γη γυρίζει" γιατί κάτι τέτοιο δεν αναγραφόταν πουθενά στην "Αγία Γραφή".

Ενδεικτικό της ανεξιθρησκείας που υπήρχε πριν το Χριστιανισμό είναι η ρήση του αυτοκράτορα Τιβέριου, όταν ρωτήθηκε για την τιμωρία που θα έπρεπε να επιβληθεί σε κάποιον που κατηγορούνταν για βλασφημία. "Άσε τους θεούς να υπερασπιστούν μόνοι τους την τιμή τους" είπε.

macedon

samuel1974Μέλος
05/08/2006, 01:00:03
@ velial

Γράφεις:
Η αιωνια οντοτητα, και ο Κτιστης της δημιουργιας ειναι ΑΠΟΤΥΤΑ ΑΓΑΘΟΣ, και ως εκ τουτου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εχει επαφη με τον ατελη μας κοσμο!

Μα τι ωραία είναι η πλατωνική θεωρία! Τι κρίμα όμως που την απέριψε ο ίδιος ο μαθητής του ο Αριστοτέλης.

Ο κόσμος είναι "καλός λίαν". Όποιος αυτό δεν το παραδέχεται είναι γκαβός. Άλλο το τι κάνει με αυτόν τον κόσμο η ανθρώπινη παρέμβαση.
Ο κόσμος είναι κτίσμα Θεού και σαν κτίσμα του και έκφραση της ομορφιάς και της σοφίας του, είναι και αυτός ωραίος και σοφά οικοδομημένος. Που είδε ο Πλάτωνας τον ατελή κόσμο δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμα και τα άτομα Νατρίου που έχουμε στα κόκκαλά μας, προέρχονται απο εκρήξεις αστέρων.
Εξάλλου, δεν βρίσκεται ο Θεός μέσα στον κόσμο, αλλά ο κόσμος μέσα στον Θεό. Όπως είπε και ο Απ. Παύλος "Εν αυτώ γαρ εσμέν". Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά όλη η κτιση βρίσκεται μέσα στον Θεό.

Όσο για το άν έχει επαφή ο Θεός με τον κόσμο, λίγα παραδείγματα για το πως φροντίζει ο ζωντανός Θεός τον κόσμο:

Την αψυχη κτίση

συ δεσπόζεις του κράτους της θαλάσσης, τον δε σάλον των κυμμάτων αυτής καταπραϋνεις
ψαλμοί, 88, 10

ο επιβλέπων επι την γην και ποιών αυτήν τρέμειν
ο απτόμενος των όρεων και καπνίζονται
ψαλμοί, 103, 32

Τους ανθρώπους

φυλάσσει Κύριος τας ψυχάς των οσίων αυτού
ψαλμοί, 96, 10

Εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν, εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσων
ψαλμοί 126

Το άλλο εφέυρημα του βελιάλ, του σβάμπε ...και δεν ξέρω τι ρόλο βαράτε μεταξύ σας εσείς οι δύο, γιατί πολύ μοιάζουνε τα γραπτά σας...

Γράφεις:
Ο σατανάς είναι ο ίδιος ο Θεός.

Μη συγκρίνεις τον Κύριο με τα κτίσματα.

"εκ γαστρός (αναφέρεται στον Κύριο, που κάθεται εκ δεξιών του) προ εωσφόρου εγένησσά σε." ψαλμοί, 109,3. Εδώ γίνεται αναφορά στον Χριστό, και του λέει ο Θεός: Σε γέννησα (Άλλο γενεσις-δημιουργία, άλλο γέννησις-γέννηση). Επομένως ο καθήμενος εκ δεξιών του Πατρός γεννήθηκε πριν δημιουργησεί ο Θεός τον Εωσφόρο, τον πρώτο άγγελο, δηλαδή πριν τους αιώνες (Εν Αρχή ην ο Λόγος) και όλη την κτίση υλική και πνευματική. Ο σατανάς είναι δημιούργημα και πλάσμα Θεού "δράκος αυτός, ον έπλασας" ψαλμοί, 103, 26.

Σε ανάλυση που κάνει ο "απολογητής", σας δείχνει ότι ο Χριστός σαν τέλειος Θεός βρίσκεται σαν Λόγος του Θεού παντού και πάντα, εφόσον σαν άχρονος Θεός είναι παντού και πάντα. Ο διάβολος σαν κτίσμα όμως δεν μπορεί να βρίσκεται παντού, για αυτο και όταν αναφέρεται στη βίβλο παρουσιάζεται ότι έρχεται απο κάπου. "και ιδού οι άγγελοι του Θεού παραστήναι ενώπιον του Κυρίου, και ο διάβολος ήλθε μετ' αυτών" Ιώβ, Α, 6. Ο διάβολος σαν πλάσμα Θεού έρχεται μαζί με τους άλλους αγγέλους μπροστά στο Θεό.

Εάν θέλουνε ορισμένοι σαν εσένα να ξαναζεστάνουνε τις σούπες των παλαιών αιρέσεων καθώς και να αναπαράγουνε τις κατηγορίες των φαρισαίων, όπως εκείνη ότι δήθεν ο Χριστός θεραπεύει με τη δύναμη του διαβόλου, τότε θα ακούτε όσα είπε ο Χριστός... "και ει ο σατανας τον σατανά εκβάλλει αφ' εαυτόν εμερίσθει" Ματθ. 12, 24 ...και οι κατα καιρούς "απολογητές" του. Μελέτες πάνω σε τέτοια ζητήματα υπάρχουνε πολλές, όρεξη και υπομονή να έχεις να τα ψάξεις.

Όσο για την κονόμα της εκκλησίας, αν πεθάνει κάποιος αμετανόητος "Εν τω άδη ουκ εστί μετάνοια". Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης και όλοι οι δεσποτάδες να του κάνουνε τρισάγιο δεν τον σώζει τίποτα.
Το τι κάνουνε ή δεν κάνουνε οι παπάδες θα τους κρίνει για αυτό ο Θεός και μάλιστα πολύ αυστηρότερα απο έναν λαϊκο, αλλά όταν πας σε έναν γιατρό δεν κάθεσαι να του πεις: εσύ γιατί καπνίζεις;

05/08/2006, 01:05:02
pr_gid:
«schwabe λες όλες οι παρακάτω προφητείες όλες οι παρακάτω προφητείες να γράφτηκαν στην τύχη;»

Καμία απολύτως προφητεία δεν αφορά τον Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη. Καμία απολύτως.

Ασε τα κατεβατά σεντόνια του Σαμουήλ, και εάν επιθυμείς διάλογο και ανάδειξη επιχειρημάτων για τις δήθεν προφητείες εις το πρόσωπο του ήρωα που περιγράφει η Καινή Διαθήκη ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

Ξεκίνα λοιπόν να μας παραθέτεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΔΑΦΙΑ, παραθέτοντας τόσο τον ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ που θα μας σχολιάσεις όσο και ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

Λες φίλτατε εδώ και χιλιάδες χρόνια να είναι τυφλοί και άσχετοι οι ίδιοι οι Ιουδαίοι? Λες να μην γνωρίζουνε οι ίδιοι τους το τι είπαν και έγραψαν οι προφήτες και να χρειάζονται…….κάποιον Έλληνα ή Γάλλο για να τους μιλήσει για την ιστορία των προπατόρων τους???

Ο Ιησούς «θεάνθρωπος», είναι ένα αποκύημα της φαντασίας ελληνόφωνων Ιουδαίων, και τίποτα περισσότερο. Ούτε υπήρξε ποτέ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, αλλά ούτε και φυσικά υπήρξανε οι «12 μαθητές» και όλα τα άλλα ευφάνταστα.

Ορίστε λοιπόν, ξεκίνα να μας αποδεικνύεις αυτά που πιστεύεις, και…….θα εκπλαγείς!!