ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AINEIAN0631 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ca95fΝέο Μέλος
26/06/2006, 10:44:41
Αγαπητέ pr_gid, επειδή σε βλέπω διαβασμένον στα περί του χριστιανισμού, θα ήθελα -άν γνωρίζεις φυσικά- να μου πείς και ακόμα καλύτερα να μου εξηγήσεις , αν ο Θεός των χριστιανών είναι ο ίδιος με τον Γιαχβέ των εβραίων (αυτόν που έδωσε τις εντολές στον Μωυσή), ή όχι.
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν αποκλίνουμε από το αρχικό θέμα...
26/06/2006, 16:34:12
pr_gid:
«Ερώτηση: το «σεντόνι» που παρέθεσα το διάβασες καθόλου;»

Μου είναι γνωστά αγαπητέ αυτά που μας «υπενθύμισες», εδώ και πολλά χρόνια τώρα……

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα και πραγματικότητα.

pr_gid:
«Γιατί και μόνο από τα ποστ που έχεις στείλει στα τόπικς «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ = ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΕΣ = ΜΕΓΑΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ» και «ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» έχω την αίσθηση ότι καλώς ή κακώς δεν έχεις ανοίξει μια Καινή Διαθήκη στην ζωή σου.»

Σε πληροφορώ, για να μην πελαγοδρομείς, ότι την Καινή Διαθήκη την γνωρίζω από πάρα πολύ καλά έως άριστα. Μείνει στα όσα σχολιάζω και μην αλλάζεις θέμα…

pr_gid:
«Αυτά λοιπόν που μου παραθέτεις και ειδικά τους σχολιασμούς θα ήθελα να μου πεις από πού τα διαβάζεις;;;»

Νομίζω απάντησα…

pr_gid:
«Ο απ. Παύλος ήταν άτομο που διακρινόταν για το ήθος του και για την αφοσίωσή του στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει.»

Αυτό το λες εσύ. Εγώ, δεν διακρίνω κανένα ιδιαίτερο «ήθος». Επιπλέον, και ας αφήσουμε τα παραμύθια στην άκρη, δεν του ανέθεσε ΚΑΝΕΙΣ κανένα έργο.

pr_gid:
«Πάντοτε ανιδιοτελής, δεν επιβάρυνε την Εκκλησία. Στις περιοχές που έμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα εξασκούσε το επάγγελμά του…»

Ο Φαρισαίος Σαούλ κάθε άλλο παρά «ανιδιοτελής» ήταν.

Στους στίχους 16-24 (Β’Κορινθ.) μπορούμε να δούμε με πόση λεπτομέρεια οργανώνει και ξεκαθαρίζει ο Φαρισαίος το ΠΟΙΟΣ θα εισπράξει τα χρήματα των εκκλησιών (Προς τους «Αγίους» ας σημειωθεί..), έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν παρερμηνείες αλλά και ενδεχομένως να……εισπραχθούνε τα χρήματα από λάθος εισπράκτορα (μη αποδεκτό από τους «Αγίους»..) !!

Εάν εσύ φίλτατε δεν θέλεις να ΔΕΙΣ, εάν εσύ δεν θέλεις να ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ, μπροστά σε αυτή την…………«θεόπνευστη» οικονομική πολιτική του Σαούλ, σε πλήρη αντίφαση με την ανυπαρξία σχετικών προτροπών από τον Ιησού, τότε μάλλον φοβάσαι την ακύρωση και το κενό.

pr_gid:
«Νοιαζόταν πολύ για τους συνανθρώπους του και το έδειχνε με τους εράνους που έκανε και με τα αναρίθμητα θαύματά του.»

Ε καλά, «θαύματα» έχουμε και σήμερα…….

pr_gid:
«Ο χιλίαρχος τον αιχμαλωτίζει και αποφασίζει να τον φυγαδεύσει στην Καισάρεια της Παλαιστίνης…»

Ο Χιλίαρχος φίλτατε (διαβάζεις άραγε τι γράφεις??) δεν «αιχμαλωτίζει» τον Παύλο ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ! Με λίγα λόγια, απολαμβάνει ιδιαίτερης φροντίδας ο Παύλος από τους Ρωμαίους, αν και είναι γνωστή η δράση του. Γιατί άραγε??

pr_gid:
«Εκεί ο Παύλος παραμένει φυλακισμένος για δύο χρόνια (57-59 μ.Χ.), έως ότου αναλαμβάνει νέος ηγεμόνας στην πόλη.»

Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με το εδάφιο κδ’23 (Πράξεις) τι είδους «φυλάκισης» έτυχε ο….κακομοίρης αυτός ο οργανωτής:

{διαταξάμενος τε τώ εκατοντάρχη τηρείσθαι τον Παύλον ΕΧΕΙΝ ΤΕ ΑΝΕΣΙΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΑ ΚΩΛΥΕΙΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ Η ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΘΑΙ ΑΥΤΩ}!!

Σου μοιάζει με……«φυλακή» φίλτατε η εντολή να ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ο Παύλος (να προστατεύεται με άλλο λόγια..), να έχει ταυτόχρονα ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ (!!),αλλά και να μπορεί ανεμπόδιστα να δέχεται επισκέψεις ανθρώπων ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ?????

Δεν μου λες, μήπως δεν έχεις μάθει ποτέ σου την διαφορά της φυλακής από……την προστασία ενός ασύλου με ανέσεις ξενοδοχείου??

Κοίτα να δεις αγαπητέ, με το να ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ τα κείμενα ή με το να ωρύεσαι ότι είσαι ορθόδοξος δεν αποδεικνύεις γνώση αλλά επανάληψη της γνωστής και τετριμμένης προπαγάνδας. Φρόντισε να μελετήσεις καλύτερα πριν αναπαράγεις ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΧΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ «ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟΥ» (παραποιημένου) ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

Όσον αφορά τον «μαρτυρικό του θάνατο», αυτό είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, καθώς οι λόγοι που θανατώθηκε αφορούσανε κατηγορίες για εγκλήματα του ποινικού κώδικα και όχι κάποια «αποστολική ταλαιπωρία» του (δήθεν)…..13ου Αποστόλου. Βλέπεις, κάποτε αλλάζουνε και οι σχέσεις και οι συσχετισμοί στην πολιτική σκακιέρα….

Ο Παύλος δεν έχει καμία σχέση με την ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ που αναλύουνε τα κείμενα της χριστιανοσύνης, όπως δεν έχει και καμία σχέση με την πραγματικότητα ο ψευδεπίγραφος Ιησούς που αναδύεται μέσα από την Κ.Δ.

Στην ουσία πρόκειται για τον χριστιανισμό του Παυλισμού, μια οργανωμένη συνομωσία για ΧΡΗΜΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ/ΕΠΙΡΡΟΗ στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ανεξαρτήτως προέλευσης και γένους….

pr_gidΜέλος
26/06/2006, 21:06:24
Φίλε μου Schwabe, δεν θέλω να με βλέπεις σαν αντίπαλο. Εδώ πέρα, πηγές παραθέτουμε και προσπαθούμε να εκφράσουμε λογικούς συνειρμούς.
Εγραψες:
quote:
Στην ουσία πρόκειται για τον χριστιανισμό του Παυλισμού, μια οργανωμένη συνομωσία για ΧΡΗΜΑ, ΕΞΟΥΣΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ/ΕΠΙΡΡΟΗ στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Τόση εξουσία ποιος να την αντέξει άραγε;;;;; Τόσο μεγάλη εξουσία είχε ο Απόστολος Παύλος, που μέσα σε μια δεκαετία είχε πολυετείς περιορισμούς, φυλακίσεις και τελικά μαρτυρικό θάνατο.

Ο χιλίαρχος από ποιους προστάτευσε τον Απόστολο Παύλο υπό περιορισμό για 2 χρόνια;;; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.
Γιατί τον προστάτευσε από τους Ιουδαιους; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.

Στόχος του Αποστόλου Παύλου ήταν οι περιοδείες και αντί αυτών ήταν 2 χρόνια καθηλωμένος στην Καισάρεια εξαιτίας των διώξεων των Ιουδαίων.

Από ποιους φυλακίστηκε και πέθανε τελικά ο Απόστολος Παύλος; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.

Παραθέτω αυτό που είχα γράψει:

quote:
Το 57 μ.Χ. επιστρέφει στα Ιεροσόλυμα, όπου και επιχειρείται το λιντσάρισμα του από πλήθος Ιουδαίων, που είχαν πεισθεί ότι ο Παύλος δίδασκε εναντίον του Ισραήλ και του μωσαϊκού Νόμου. Ο Παύλος σώζεται τελευταία στιγμή από το χιλίαρχο Κλαύδιο Λυσία, που επεμβαίνει για να καθησυχάσει την αναταραχή που είχε σηκωθεί στην πόλη. Ο χιλίαρχος τον αιχμαλωτίζει και αποφασίζει να τον φυγαδεύσει στην Καισάρεια της Παλαιστίνης, όταν μαθαίνει την ύπαρξη συνωμοσίας σαράντα και πλέον Ιουδαίων για τη δολοφονία του αποστόλου. Εκεί ο Παύλος παραμένει φυλακισμένος για δύο χρόνια (57-59 μ.Χ.), έως ότου αναλαμβάνει νέος ηγεμόνας στην πόλη. Τότε του δίνεται η ευκαιρία να δικαστεί για τις κατηγορίες που του απέδιδαν οι Ιουδαίοι. Αυτός όμως προτιμά να δικαστεί ενώπιον του Καίσαρα, εφ’ όσον ήταν ρωμαίος πολίτης και εφ’ όσον ήξερε ότι στα Ιεροσόλυμα κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Βέβαια, για τους ρωμαίους δεν υπήρχε και δεν υπήρξε ποτέ κάποιο έγκλημα που να είχε διαπράξει ο Παύλος. Απλά τον κρατούσαν δέσμιο για να ηρεμούν τους συμπατριώτες του, που ενοχλούνταν από τη διδασκαλία του και από το άνοιγμα που είχε επιχειρήσει ο Παύλος στα άλλα έθνη. Έτσι, το 59 μ.Χ. και μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, καταφθάνει ο απόστολος στη Ρώμη. Εκεί κρατείται περιορισμένος για άλλα δύο έτη (59-61 μ.Χ.). Μετά την αποφυλάκισή του, ιδρύει στη Ρώμη την πρώτη χριστιανική εκκλησία και αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας και τέταρτη ιεραποστολική περιοδεία (62-64 μ.Χ.). Σ’ αυτή την τελευταία του περιοδεία ο Παύλος έφτασε μέχρι και την Ισπανία. Επιστρέφοντας στη Ρώμη το 64 μ.Χ., έχουμε τη δεύτερη φυλάκισή του και το μαρτυρικό του θάνατο μαζί με τον απόστολο Πέτρο το 67 ή το 68 μ.Χ. κατά το διωγμό που διέταξε ο Νέρων.

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα έντονα γράμματα των ποστ που στέλνω θα έβλεπες ότι όχι μόνο διαβάζω αυτά που γράφω αλλά τα κάνω bold και τα υπογραμμίζω για να τα διαβάσεις και εσύ πιο εύκολα.

Αν τα παραπάνω εσύ τα ονομάζεις βοήθεια και κάλυψη Ιουδαίων και Ρωμαίων τότε τι να πω……!!!!!!!! Πολύ φοβάμαι ότι και μέχρι 2ας παρουσίας να συζητάμε δεν θα βγάλουμε άκρη. Εγώ πάντως, τα παραπάνω τα ονομάζω εμπόδια.

Διάβασε και τον Ελευθερουδάκη: Τόμος 10 σελίδα 530. Θα διαβάσεις και εκεί « παραμύθια» (συμφωνά με τα λεγόμενα σου) για τον Απόστολο Παύλο.

Φίλτατε Schwabe αυτά τα οποία υποστηρίζεις για τον Απόστολο Παύλο από πού τα διάβασες;;; Δήλωσες ότι έχεις διαβάσει την Καινή Διαθήκη. Από το πνεύμα σου και μόνο έχω την αίσθηση ότι και να έχεις διαβάσει την Καινή Διαθήκη (πολύ φοβάμαι ότι δεν την έχεις διαβάσει) την έχεις παρερμηνεύσει.

Όσο για την παράθεση μεμονωμένων φράσεων έξω από το πλαίσιο του κειμένου στο οποίο ανήκουν επίτρεψε να μην κάτσω να απαντήσω στις συγκεκριμένες τακτικές παράφρασης της Καινής Διαθήκης που, άθελά σου, εφαρμόζεις. Αν έχεις πράγματι απορίες πήγαινε σε έναν επιστήμονα θεολόγο να σου απαντήσει, γεμάτη θεολόγους είναι η Ελλάδα.

ΥΓ. οι διαιτητές στο μουντιάλ τα έχουν παίξει. Schwabe εκεί πιστεύω να συμφωνούμε.

Edited by - pr_gid on 26/06/2006 22:26:23

AINEIAN06Μέλος
27/06/2006, 01:10:00
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ Απεστάλη: 26/06/2006, 04:38:33
--------------------------------------------------------------------------------
AINEIAN06τα έχεις μπερδέψει λίγο ή πολύ τα πράγματα...

άθεος μια φορά δεν είσαι , σύμφωνα με το απαντητηκό σου post.
προφανώς έχεις κάποιο πρόβλημα με τον χριστιανισμό το οποίο σε κάνει να δηλώνεις άθεος.
λυπούμε για αυτό αλλά δικαίωμα σου είναι βέβαια...

δυστυχώς δεν θα συμετάσχω στο topic που άνοιξες, είμαι σίγουρος όμως ότι θα πιάσει τις 30 σελίδες και αυτό, εκτός και αν καταφέρει "κάποιος" απο τους συνομιλητές να εκνευρίσει "τον εχθρό" όπότε και θα κλειδωθεί μόλις αρχίσει το "κινέζικο" λεξιλόγιο...

καλά να είστε όλοι.

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ

ΦΙΛΕ ''ΕΛΑΧΙΣΤΕ''
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ , ΚΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ TOPIC ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΡΥΦΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ [ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ , ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ , ΚΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΕ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ...]
ΕΓΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΙ ΘΕΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ;
ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ , ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΘΕΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΚΙ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΘΕΙΚΟΝΑ ΚΙ ΚΑΘΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΑΣ;;

27/06/2006, 14:17:03
pr_gid:
«Εδώ πέρα, πηγές παραθέτουμε και προσπαθούμε να εκφράσουμε λογικούς συνειρμούς.»

Σωστά το τοποθετείς, ωστόσο σωστά δεν ακολουθείς αγαπητέ.

Η ιστορία, είναι επιστήμη. Συνεπώς, έχει και την δέσμευση να είναι ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΙΚΗ, να πατά σε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ με αυστηρότατους χρονολογικούς ελέγχους αλλά και σε στοιχειοθετημένες επαληθεύσεις.

Έχεις την ψευδαίσθηση ότι οι «πηγές» από τις οποίες αντλείς παρέχουν σχετικά τεκμήρια?

Αυτό για το οποίο ομιλείς και ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ φίλτατε, είναι η λεγόμενη ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΗΜΗ. Πρόκειται για αφηγηματικές υπερβολές και ανακολουθίες, πρόκειται για ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ της επιστήμης της ιστορίας, με σκοπό τα στενά συμφέροντα του δόγματος.

Τέλος, δεν κάνεις καν τον κόπο να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ τα ίδια τα κείμενα τα οποία δήθεν σχολιάζεις (απλά τα παραθέτεις ως έχουν..), αποτέλεσμα του οποίου είναι η έλλειψη προσωπικής άποψης για σημεία που βρίθουν ανακολουθίας και αντιφάσεων.

Αυτά τα λίγα ως εισαγωγή.

pr_gid:
«Ο χιλίαρχος από ποιους προστάτευσε τον Απόστολο Παύλο υπό περιορισμό για 2 χρόνια;;; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.¨»

Ο Παύλος φίλτατε, δεν είναι ο απλός «13ος Απόστολος» από την Ταρσό που σας μάθανε να αφηγείστε. Θα το δούμε στη διάρκεια όμως.

Στο κεφάλαιο των Πράξεων κγ’23-24 βλέπουμε τον Χιλίαρχο Κλαύδιο Λυσία να ετοιμάζει την μεταφορά του…….«κακομοίρη» κυνηγημένου Φαρισαίου Παύλου, και μας ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ, καθώς……η μεταφορά αυτή αρμόζει ΣΕ ΒΑΣΙΛΕΑ και όχι σε έναν δήθεν ασήμαντο ιεροκήρυκα!!

Έτσι, τον συνοδεύουν τον Παύλο ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ (!), τον συνοδεύουν ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΛΟΓΧΟΦΟΡΟΙ (!!), τον συνοδεύουν 70 ΙΠΠΕΙΣ (!!!), καθώς και ακολουθούν διάφορα υποζύγια, δηλαδή ζώα που κουβαλούν τα πράγματα του «φτωχού» ιεραπόστολου!!!

Με άλλα λόγια, ένας ολάκερος στρατός από 470 ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ συνοδεύει…………..έναν «άσημο» Εβραίο????

Αλήθεια, έχεις να μας υπενθυμίσεις σε ολάκερη την ιστορία των Ρωμαίων την μεταφορά κανενός άλλου «άσημου» και φυλακισμένου Εβραίου που να έγινε με τόση επιμέλεια και προσοχή??

Έτσι, ο κάθε ΛΟΓΙΚΑ σκεπτόμενος ιστορικός ή αναλυτής, μπορεί να συμπεράνει (γνωρίζοντας το που έδιναν μεγάλη προσοχή οι Ρωμαίοι και που όχι..) ότι ο Παύλος κάθε άλλο από ένας «απλός και άσημος Εβραίος» ιεροκήρυκας ήταν, καθότι εάν αυτό ήταν αλήθεια ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΝ ΟΛΑΚΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ!!!

pr_gid:
«Στόχος του Αποστόλου Παύλου ήταν οι περιοδείες και αντί αυτών ήταν 2 χρόνια καθηλωμένος στην Καισάρεια εξαιτίας των διώξεων των Ιουδαίων.»

Στόχος του Παύλου (που στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά από την Ταρσό κατάγονταν..) ήταν Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ και η αλλόκοτη θρησκευτική ιδεολογία που Ο ΙΔΙΟΣ ανέπτυξε. Αυτά, με την σειρά τους ωστόσο….

Είδαμε ότι στην Καισάρεια, απολάμβανε ΚΑΘΕ ΑΝΕΣΗ ο «φυλακισμένος Εβραίος», είχε κάθε άνεση να δέχεται ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΛΕΓΕ, και γενικότερα βρίσκονταν υπό απόλυτη προστασία. Αλήθεια, γνωρίζεις πολλές άλλες παρόμοιες «φυλακισμένων» φίλτατε??

Ας δούμε κάτι άλλο όμως, μιας και ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ να διαβάζεις τα κείμενα που τόσο επιπόλαια έρχεσαι να «επιβεβαιώσεις»:

Στην Προς Ρωμαίους επιστολή (ιστ’11-12) βλέπουμε τον «άσημο» Παύλο να ομιλεί για ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ονόματι Ηρωδίων, που μένει στην κατοικία του Αριστόβουλου, καθώς και τον Νάρκισσο. Ποιοι είναι άραγε αυτοί για τους οποίους ομιλεί ο Παύλος φίλτατε? Έχεις ποτέ σου αναρωτηθεί?

Ο Αριστόβουλος είναι ο Βασιλιάς Αριστόβουλος ο Γ’, ο οποίος αργότερα έγινε ο Βασιλιάς της Μεγάλης Αρμενίας και το 70μ.χ. Βασιλιάς της Χάλκης. Ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Σαλώμης της Β’ (κόρη του Ηρώδη-Φιλίππου και της Ηρωδιάδας), εγγονής του Ηρώδη του Μεγάλου ΚΑΙ ΣΤΕΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, τον οποίο και πρόσφερε θάρρος και «έμπνευση» σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Θωμά.
(Σημ: στο Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Θωμά η Σαλώμη Β’ είναι ερωμένη του Ιησού..)

Από τον γάμο του Αριστόβουλου του Γ’ με την Σαλώμη Β’ απέκτησαν τρία αγόρια: τον Ηρώδη ή Ηρωδίων (υποκοριστικό του Ηρώδη), τον Αγρίππα και τον Αριστόβουλο.

Εφόσον λοιπόν ο Παύλος αποκαλεί τον Ηρωδίων ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ, αυτό σημαίνει πως οι γονείς του Ηρωδίων, ήσαν ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ.

Λοιπόν, έχεις καμία απάντηση φίλτατε? Είναι ο Παύλος αυτός ο οποίος φαντάζεστε ή είναι τόσο φτιαχτός όσο και ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης?

pr_gid:
«Από ποιους φυλακίστηκε και πέθανε τελικά ο Απόστολος Παύλος; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.»

Ο «άσημος» Παύλος ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ διότι συμμετείχε σε συνομωσία κατά του Νέρωνα, την οποία ενορχήστρωνε ο κολλητός του Σενέκας υπό τις οδηγίες του Πείσωνα. Κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για οτιδήποτε άλλο, πράγμα που αποδεικνύει και η σκοτεινή έως τότε πορεία του.

Είπαμε, όλα τα ψέματα έχουν κάποτε ένα τέλος.

Αυτά προς το παρόν διότι μάλλον κουράσαμε….

03/07/2006, 12:55:27
3906 και συνεχίζει!!!!!!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

04/07/2006, 00:21:25
Der Papagei ist wieder daaaaaaaa!!!!!!
velialΜέλος
05/07/2006, 05:41:14
quote:
EΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ , ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ , ΚΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΕ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ..

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

velialΜέλος
05/07/2006, 05:48:14

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

05/07/2006, 10:05:19
Καρφί ο παπάς βελιάλ!

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

05/07/2006, 15:12:41
Αντιγράφω από την Αγία Γραφή « ΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΡΧΩΝ » ( 7,1-87)

6 οϋτω ο Μωϋσής έλαβε τας άμαξας και τους βόας και τα έδωκεν εις τους Λευίτας .
7 Δύο άμαξας και τέσσαρας βόας έδωσεν εις τους Γεδσωνίτας αναλόγως , της ποσότητος της εργασίας των , 8 και τέσσαρας άμαξας και οκτώ βόας έδωκεν εις τους Μεραρίτας , αναλόγως της ποσότητος εργασίας των ..........
10 Κα;ι προσέφεραν οι αρχηγοί δώρα δια την αφιέρωσιν του θυσιαστηρίου τηνημέραν καθ’ην εχρίσθη , και έφεραν τας προσφοράς των έμπροσθεν του θυσιαστηρίου .
11 Και είπεν ο Κύριος εις τον Μωϋσήν , « Ούτοι πρέπει να φέρουν τας προσφοράς των , ανά εις αρχηγός εκάστην ημέραν , δια την καθιέρωσιν του θυσιαστηρίου » .
12 Έφερεν δε την προσφοράντου κατά την πρώτην ημέραν ο Ναασσών , υιός Αμιναδάβ , ανήκων εις την φυλήν του Ιούδα .
13 Η προσφορά του ήτο ήτο είς αργυρούς δίσκος , ζυγίζων εκατόν τριάκοντα σίκλους , μία αργυρά λεκάνη εβδομήκοντα σίκλων , αμφότερα πλήρησεμιδάλαωςαναμεμιγμένης με έλαιον , ως προσφορά δημητριακών , 14 χρυσούν θυμιατοδόχον δέκα σίκλων , πλήρες θυμιάματος , 15 είς μόσχος , εις κριός και εις αρσενικός αμνός ενός έτους , ως προσφορά ολοκαυτώματος , 16 έν ερίφιον ως προσφορά δι’αμαρτίαν , 17 και ως ευχαριστήριος θυσία δύο βόες , πέντε κριοί και π’εντε αρσενικοί αμνοί ενός έτους . Αύτη ήτο η προσφορά του Ναασσών υιού Αμιναδάβ ........
Και ακολουθούν ανάλογες προσφορές των υπολοίπων αρχηγών .
Όπως βλέπετε φίλοι μου η εκμετάλλευση των αφελών από το προαιώνιο παπαδαριό κατ’εντολήν του Θεού πάντοτε , είναι διαχρονική .