- Βιβλικές αμφισβητήσεις No 2 - συνέχεια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«...ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι· καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ. ὁ δὲ ἀρχιερεὺς διαῤῥήξας τοὺς χιτῶνας αὐτοῦ λέγει· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἠκούσατε πάντως τῆς βλασφημίας· τί ὑμῖν φαίνεται; οἱ δὲ πάντες κατέκριναν αὐτὸν εἶναι ἔνοχον θανάτου.» Μαρκ. 14, 62-64
και
«...λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· σὺ εἶπας· πλὴν λέγω ὑμῖν, ἀπ᾿ ἄρτι ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου καθήμενον ἐκ δεξιῶν τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ. τότε ὁ ἀρχιερεὺς διέῤῥηξε τὰ ἱμάτια αὐτοῦ λέγων ὅτι ἐβλασφήμησε· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἴδε νῦν ἠκούσατε τὴν βλασφημίαν αὐτοῦ. τί ὑμῖν δοκεῖ; οἱ δὲ ἀποκριθέντες εἶπον· ἔνοχος θανάτου ἐστί.» Ματθ. 26, 64-66
Και εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι.....Είναι βέβαια γνωστόν, ότι την εποχή εκείνη επικρατούσε ανάμεσα στους Εβραίους η συνήθεια να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εις ένδειξιν πένθους , αγανάκτησης, αποδοκιμασίας ή αποτροπιασμού. Όμως ο μοναδικός άνθρωπος που δεν είχε το δικαίωμα να διαρρήξη τα ιμάτιά του σύμφωνα με το Λευιτικόν, ήταν ο μέγας αρχιερέας στον οποίο μέσω σου Μωυσή ο Θεός δίνει σαφείς και ρητές εντολές να μην προβεί ποτέ σε μια τέτοια ενέργεια. Αυτόν λοιπόν βρήκαν οι άσχετοι γραφείς των ευαγγελίων να διαρρηγνύη τα ιμάτιά του, προκειμένου να δώσουν έμφαση γραπτά τους.
Απόδοσις Κολιτσάρα:
«...Ο μέγας όμως ιερεύς, ο αρχιερεύς μεταξύ όλου του λαού, εις την κεφαλήν του οποίου εχύθη το άγιον έλαιον και εχρίσθη και έγινε χριστός Κυρίου και κατέστη ικανός να ενδύεται τα αρχιερατικά άμφια, δεν θα αφαιρέση το κάλυμμα της κεφαλής του, δεν θα γυμνώση αυτήν εις ένδειξιν πένθους και δεν θα διαρρήξη τα ιμάτιά του.»
Από αυτό αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά, ότι οι συντάκτες των ευαγγελίων ήταν εντελώς άσχετοι τόσο με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής των οποίων υποτίθεται ήταν αυτόπτες μάρτυρες, όσο και με τον ιουδαϊσμό γενικότερα ο οποίος υποτίθεται ήταν η θρησκεία τους.
Αναμένω «λογικές» εξηγήσεις.![]()
*
quote:
Είναι αστείο το όλο πλαίσιο αυτών των "θαυματουργών" διηγήσεων Χρίστο...είναι ο συνδυασμός όλων...η απλοϊκότητα του λόγου, οι περιγραφές, οι στιχομυθίες, το τερατωδώς υπερφυσικό, το προσχεδιασμένο της όλης υπόθεσης...Η δε απιστία τω μαθητών εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς...πχ. το να τονιστεί η θεικότητα του Ιησού, εάν όλοι οι μαθητές τον ακολουθούσαν πιστά και δεν επέδειχναν ποτέ δειλία ή δυσπιστία τότε δεν θα είχε την ευκαιρία ο Ιησούς να τους διδάξει και να τους παραδειγματίσει με τα λόγια του και τα θαυμαστά του έργα.
Οι μαθητές επίσης συχνά επιδεικνύουν έλλειψη εμβάθυνσης στα λόγια του Ιησού...διότι είναι άνθρωποι και όχι θεοί...είναι οι μαθητευόμενοι μάγοι της υπόθεσης, και τους οποίους ο Κύριος των δυνάμεων πρέπει να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει σε διάφορα στάδια με διάφορους τρόπους ώστε να ακολουθήσουν το δρόμο του...
Είστε το άλας της γης, τους λέει κάπου...σαν τον μεγάλο Αλχημιστή που παίρνοντας το πιο ακατέργαστο υλικό (απαίδευτους ψαράδες, τελώνες και πόρνες) το μεταστοιχείωσε στο ευγενέστερο και ανώτερο υλικό της γης...αυτή είναι μία όμορφη διδασκαλία...
Τα περί λογικού και παραλόγου που με ρωτάς είναι νομίζω πολύ γενική συζήτηση...η ουσία πάντως όσον αφορά το χριστιανισμό και γενικώς τις θρησκείες, θεωρώ την πίστη και την γνώση εξίσου απαραίτητες για την πρόοδο του καθενός μας...το ένα δίχως το άλλο δεν αρκεί...η πίστη από μόνη της είναι τυφλή και άλογη...και η γνώση από μόνη της άψυχη και στείρα...
Νομίζω πως όλα τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα χαρακτηρίζονται από απλοϊκότητα, όταν αναφέρονται σε "θαύματα". Δεν κάθονται να τα περιγράψουν σε γλώσσα φυσικής ή με διάθεση απρόσωπης αιτιοκρατίας.
Όπως γνωρίζεις πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με την ανθρωποσοφία, θεοσοφία μπλα μπλα πιστεύουν στην μαγεία. Την θεωρούν ως μια μυστική επιστήμη. Είναι μια δύναμη να αποκτάς έλεγχο πάνω σε κάτι άλλο, να καθορίζεις και να σπας τους φυσικούς νόμους.
Πάντως αν ένας Θεός έχει την δύναμη να καθορίζει νόμους, μπορεί εξίσου και να τους ακυρώνει, αφού ο νόμος γεννιέται από τον νομοθέτη.
Δεν μπορούν να θεωρηθούν παράλογα τα θαύματα του Ιησού αν έχει την δύναμη να τα πράξει. Και αν θεωρηθούν, θα είναι με συγκεκριμένη λογική, την λογική του αιτιοκράτη. Όμως το λάθος του αιτιοκράτη είναι πως ενώ νομίζει πως είναι επιστήμονας επειδή εξηγεί κάτι μηχανικά, δεν μπορεί να απαντήσει πως προέκυψε ο τάδε νόμος. Έτσι είναι και αυτός πιστός στις διόφορες αθεϊστικές κοσμογονίες. Θέτει πίστη σε κάτι που δεν μπορεί να το γνωρίζει άμεσα.
Αυτό που λες για την πίστη και την γνώση είναι σωστό. Κανείς δεν μπορεί να πει πως τα γνωρίζει όλα, γιατί θα πρέπει να τα έχει ζήσει όλα. Λογικές και θεωρίες υπάρχουν πολλές, αλλά αν δεν γνωρίσεις κάτι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Breaking the Law! Lol!
Γιατί τους λες άσχετους λοιπόν;
quote:
Χρίστος Έλ
Σέσοστρι, το ότι υπάρχει ένας νόμος δεν σημαίνει πάντα πως τηρείται.Breaking the Law! Lol!
Γιατί τους λες άσχετους λοιπόν;
Λες Χρίστο ο Καϊάφας να παρέβη τον υπέρτατο θεϊκό νόμο που έλαβε μέσω του Μωυσή, για να κάνη το χατήρι του Μάρκου και του Ματθαίου, και να γίνη διάσημος μέσω των ευαγγελίων τους; Δεν νομίζεις ότι είναι απλοϊκή η δικαιολογία αυτή, όταν από την ιστορία γνωρίζουμε ότι οι Εβραίοι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να παραβούν τους ιερούς κανόνες;
*
quote:quote:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ/ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ!!!Θα περιμένεις πολύ ακόμα...
kost μου σχήμα λόγου ήταν ΑΦΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ και στο είχα τονίσει κανά δυο φορές ότι θα ήσουν ο ΠΡΩΤΟΣ που θα απαντούσε αν φυσικά το έκανες...
quote:
και δεν έχω την παραμικρή διάθεση πλέον να σε πείσω για τίποτα...
Αυτό που αποδεδειγμένα ΔΕΝ έχεις δεν είναι η διάθεση ΑΛΛΑ η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ
να ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.
Αυτό τα λέει όλα...
quote:
αποδεδειγμένα δεν έχεις διαβάσει σχεδόν τίποτα από τα Ευαγγέλια, για την δε ευαγγελική συμβολολογία έχεις τέλεια μεσάνυχτα...
![]()
![]()
![]()
quote:
εσύ τα μόνα ευαγγέλια που αναγνωρίζεις είναι τα οοδε και τα apologitis.com...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
αλίμονο αν κάτσω να σου εξηγήσω και την πιο σοβαρή πλευρά του χριστιανισμού...σιγά μην καταλάβεις ποτέ τι συμβολίζουν τα τέσσερα ευαγγέλια, ή τι συμβολίζει ο Ι.Χ.Θ.Υ.Σ, ή τι σημαίνουν τόσα άλλα πράγματα εκεί μέσα...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Αρκετά μίλησα στο βρόντο, όποιος έχει μάτια βλέπει ποιός παράγει τεκμηριωμένο λόγο και ποιός φωνάζει περί "ουδεμίας αντίφασης", περί "χριστιανικής χούντας", περί "αιρετικών" κτλ...
Ε μα, αφού τον τεκμηριωμένο λόγο τον παίζεις στα δάχτυλα, κάνε και μια λογική σύνδεση τριών δικών σου θέσεων για το ίδιο θέμα σε μια πρόταση/παράγραφο που να βγάζει νόημα στην Νέα Ελληνική γλώσσα.
Τόσο βαριά σου έπεσε η τεκμηρίωση σ'αυτό που σου ζήτησα???
quote:
Χαίρετε αγαπητέ...
Στο καλό αγαπητέ και χάρηκα για την πολύ αποκαλυπτική συζήτηση που είχαμε.
Η σιωπή σου ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ!
Πάντως για ότι χρειαστείς ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΔΕ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!
Edited by - Alexandros. on 14/11/2013 23:28:03
quote:
DSM
Alexandros
quote:
Alexandros->kostΣτο είχα πει ότι ακολουθείς επικίνδυνες ατραπούς και είδες ότι καταλήγεις στη ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ όπως ο Sesostris (με το σωρό και καλά των ύβρεων) και ο DSM (με τις παπαριές της αρκούδας και καλά). Αυτοί ΔΕΝ υποστήριξαν τα λεγόμενα τους.
Είχα μείνει με την εντύπωση, πως μεταξύ μας είχε επιτευχθεί κάποιου είδους modus operandi, κατά το οποίο κανείς δεν θα ασχολείται με τον άλλο.
Προφανώς σε αυτό έκανα λάθος. Λάθος που δεν έκανα όταν μίλησα για την ελλειμματικότητά σου σε γραμμάρια, προφανώς.
ZHTAΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ????
α) Με συκοφάντησες ότι σου έφερα τις "παπαριές της αρκούδας" σαν υπεκφυγές και καλά για να αποφύγω μια γελοία ερώτηση σου στο θέμα ΗΛΙΑΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ενώ αν ήξερες απλά και μόνο να διαβάζεις Νέα Ελληνικά σου είχα γράψει εξ'αρχής ότι αν δεν ορίσεις επιστημονικά την έννοια ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΕΣΥ, ΟΥΤΕ την "ΠΡΟΒΛΕΨΗ" τόλμησες να ορίσεις επιστημονικά (και πως θα μπορούσες άλλωστε) ΟΥΤΕ να μου φέρεις ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τις παπαριές της αρκούδας που εντελώς συκοφαντικά ισχυρίστηκες.
β) Στις 9/11/2013 σου έλειψα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και άρχισες να σχολιάζεις γραφόμενα μου στο ανωτέρω θέμα ενώ δεν σου είχα δώσει καμμία σημασία έως τότε αλλά ΟΥΤΕ και μετά από τα εν λόγω μηνύματά σου καθώς ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ που σε έχω συνδεδεμένο...
Την ελλειματικότητα θα την βρείτε στο διανοητικό σας επίπεδο που δεν σας επιτρέπει να υπερασπιστείτε ούτε στοιχειωδώς τις θλιβερές σας υπάρξεις που περιφέρετε ασκόπως εδώ μέσα...
quote:
Η πραγματικότητα λοιπόν έχει ως εξής:Τόσο ο Sesostris, όσο και εγώ, σε έχουμε γράψει κανονικά και λειτουργούμε ως να μην υφίστασαι τόσο εσύ, όσο και η παθογενής μονομανία σου.
Η "λειτουργία" σου μου είναι παντελώς αδιάφορη όπως έχεις καταλάβει.
Από την άλλη ο Sesostris αποτελεί προσφιλές και αγαπημένο μου πρόσωπο εδώ μέσα και προσπαθώ με κάθε τρόπο να του δείξω τη Χριστιανική μου αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον μου προς το άτομό του ακριβώς λόγω της "λειτουργίας" του εδώ μέσα.
quote:
Αυτό είναι όλο. Κανείς δεν ασχολείται μαζί σου, αλλά και με τις μονομανείς εξάρσεις, κατηγορίες και απαιτήσεις σου.
Εγώ πάντως θα συνεχίσω να ασχολούμαι ανελλιπώς με πρόσωπα που αγαπώ (όπως π.χ ο Sesostris) και ας μην ανταποκρίνονται. Άλλωστε η Χριστιανική μου αγάπη μου προς αυτούς είναι ανιδιοτελής και δεν ζητάω καμμία ανταπόδοση από αυτούς...
quote:
Με κατανόηση παρατηρώ, πως και ο kost εκεί κατέληξε.
Δε με ρώταγες μια εβδομάδα πριν να στο έλεγα που θα καταλήξει για να μη σε τρώει η αγωνία???
Οι πιο παρατηρητικοί απλοί αναγνώστες του esoterica πάντως το είχαν καταλάβει νωρίτερα από εσένα όπως μου έγραφαν στα e-mails τους.
quote:
Δεν βρέχει, ούτε κι ο γιαλός είναι στραβός.
Δηλαδή όλα πρίμα!!!
Χαίρομαι που το ακούω...
quote:
Υ.Γ. Όσο θα ψάχνεις μέρος να στεγνώσεις, καλό θα ήταν να μην με ξαναφέρεις στα γραπτά σου. Πολύ δε περισσότερο, ως κάποιον που δεν υποστήριξε τα λεγόμενά του απέναντί σου.
Λυράτε (ή Ανδρομέδιε) φέρε μου ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τις "παπαριές της αρκούδας" που υπαινίχθηκες ότι σου έφερα ως υπεκφυγές και ύστερα τόλμησε να ζητήσεις κάτι από εμένα.
Το'πιασες???
Άντε μπράβο...
Edited by - Alexandros. on 14/11/2013 23:33:29
Δεν θα σχολιάσω τίποτα από όλα τα υπόλοιπα, παρά μόνο αυτό:
quote:
Λυράτε (ή Ανδρομέδιε) φέρε μου ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τις "παπαριές της αρκούδας" που υπαινίχθηκες ότι σου έφερα ως υπεκφυγές και ύστερα τόλμησε να ζητήσεις κάτι από εμένα.Το'πιασες???
Άντε μπράβο...
Εσύ μπορεί να κάνεις κέφι να σέρνεσαι στα τέσσερα πίσω από αυτούς που σε φτύνουν, αλλά εγώ νταραβέρια με ταλιμπάν τη νοοτροπία και γυφτόμαγκες τη εκφορά, δεν κάνω γούστο.
Φρόντισε να συμφιλιωθείς με την ιδέα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Μου θυμίζεις όλο και πιό έντονα, τον τσιριχτρούλη τον Μπουμπούκο...There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
adonae,adonae!!!![]()
![]()
![]()
Πώς λέγεται ένας παπάρας, που πήγε στο ισραήλ, να γίνει χατζής?
Χατζηπαπάρας!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
DSM
Εσύ μπορεί να κάνεις κέφι να σέρνεσαι στα τέσσερα πίσω από αυτούς που σε φτύνουν,
Τι λες μωρέ Λυράτε (ή Ανδρομέδιε)????
Ποιος σε....υπολογίζει εσένα???
ΕΣΥ ήρθες ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΣ σε εμένα να θέσεις μια γελοία ερώτηση παρακαλώντας και εκλιπαρώντας για μια απάντηση(ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ) όταν το φιλαράκι σου ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ είχε στριμωχτει στα σχοινιά καθώς έγραφε τη μια παπάτζα πίσω από την άλλη για τη ΓΘΣ
ΕΣΥ σχολίασες ΠΡΩΤΟΣ γραφόμενά μου ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...
Έλα, παραδέξου ότι σου αρέσει να τρίβεσαι στη γκλίτσα!!!
Μη ντρέπεσαι...
quote:
αλλά εγώ νταραβέρια με ταλιμπάν τη νοοτροπία και γυφτόμαγκες τη εκφορά, δεν κάνω γούστο.
Λυράτε (ή Ανδρομέδιε) όσο και να βρίζεις και να χλευάζεις και να οχλαγωγείς και να φτύνεις τα σάλια σου εδώ μέσα ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ AΠENANTI MOY
Φρόντισε να συμφιλιωθείς με την ιδέα.