- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΔΕΙΛΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ φοβάσαι το διάλογο μαζί μου.
Δεν ξέρεις τι πιστεύεις,βάζεις εσύ σε μένα ερωτήματα;....
Και ποιός βρε ηλίθιε, σου είπε ότι μπορείς να το κανεις; Συζητάμε όλοι και δεν μπορείς, άσε τα ερωτήματα, γιατι, πάλι θα το πάς αλλού και βαριέμαι να σε κυνηγάω για να πεις μια άποψη,της προκοπής μια φορά...
Μιλάμε για την Αγία Γραφή, λέμε και ότι είναι αξιόπιστη,ενώ έλεγες ότι η επιστήμη την καταργεί....
Που και ποτε, ρε κόπανε αμπλαούμπλα...
απορρίπτεις ή δεν απορρίπτεις την εξέλιξη;
Θεολογική διαμάχη -του χαμού- και το θεμα -άκουσον -άκουσον- ...αν ο Χριστός , είναι αληθινός θεός..
Και οι ίδιοι τρωγόντουσαν μεταξύ τους σαν τα σκυλιά...για τους Αρειανιστές ο Χριστός δεν ήταν παρά ένα δημιούργημα του θεού-Γιαχβέ??-...ενώ οι άλλοι , οι πιο "φοντάλ"...ήταν "ενσαρκωμένος θεός"...και πήγαινε η μπίλια απο δώ -τη μια- και ξαναγύριζε απο την άλλη...ούτε και οι ίδιοι δεν ήξεραν τι ήταν ο Χριστός..!
Οι ορθόδοξοι ωστόσο δυσκολεύονταν φανερά , τότε και αργότερα ακόμη , να σκέπτονται απόλυτα δογματικά -τι λές τώρα???-...κάτι που αναγνωρίζει ο θεολόγος Grillmeier S.J:"Κάποιες φορές η έμφαση που δίνεται στην ανθρώπινη υπόσταση του Ιησού , φαίνεται κάπως αβάσιμη".
Ακόμη και η Χριστολογία του "Αγίου" εκκλησιαστικού "δασκάλου" Κύριλλου -στην προ Εφέσσιο περίοδο- ...ο Ιησουίτης πιστεύει -ότι ήθελε πίστευε ο καθένας- ότι η "η θεωρία της απόλυτης ενανθρώπισης του Κυρίου- συχνά(?) δεν είναι ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ...καιτόσο...!
...Έτσι εκπλήσσεται -όλοι τους εκπλήσσονταν...- απο την αδυναμία των οπαδών του Αγίου πνεύματος "να επεξεργασθούν" μια σύνθετη ιδέα...
'Αρτσι-μπούρτζι και λουλάς...Αθανάσιος vs Αρείου...![]()
soul
Μου φαίνεται ότι είσαι... χριστιανομάχος...![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Μιλάμε για την Αγία Γραφή, λέμε και ότι είναι αξιόπιστη,ενώ έλεγες ότι η επιστήμη την καταργεί....
Μήπως μπορώ να βοηθήσω??![]()
Η Αγία Γραφή παραδέχεται εμμέσως πλήν σαφώς οτι εξω απο τον παράδεισο υπήρχαν άνθρωποι.
Αυτό εσύ σαν trexagireve το παραδέχεσαι?
Η απόκρυφη γνώση θέλει τον άνθρωπο να δημιουργείται απο τους Θεούς. Εσύ ως IndustrialAngel παραδέχεσαι οτι ο άνθρωπος μπορεί να εξελίχθηκε αλλά ενα είδος ανθρώπου να τροποποιήθηκε γεννετικά καθώς και πολλά ζώα?
Αλήθεια εχετε σκεφθεί κάτι.
Αυτά τα ζώα που περιγράφονται στον παράδεισο, αυτά τα ζώα που δεν έτρωγαν το ενα το αλλο, που ζούσαν ειρηνικά, τι να απέγιναν..![]()
quote:
Αυτά τα ζώα που περιγράφονται στον παράδεισο, αυτά τα ζώα που δεν έτρωγαν το ενα το αλλο, που ζούσαν ειρηνικά, τι να απέγιναν..
Ψόφησαν απ' την πείνα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

quote:
...Αερινέ, εδώ έγινε το σχίσμα των εκκλησιών για ένα "και" κι εσύ δεν θεωρείς σοβαρές αυτές τις διαφωνίες;;
Μου φαίνεται ότι είσαι... χριστιανομάχος...
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μωρέ θα με βαφτίσουν ότι θέλουν προκειμένου να "αποδείξουν" τις θεϊκές τους αερολογίες...όλοι τους , απο κάθε μεριά υπεασπίζονται και την μόνη αλήθεια και η κάθε μεριά , κατηγορεί και αποδίδει αίρεση στην άλλη...
Τρώγονται σαν τα σκυλιά μεταξύ τους , εμένα και σένα θα σεβασθούν???
Ας τα βρούν μεταξύ τους και μετά ας έρθουν να τα βρούν και με μάς...τους Παγανιστές και τους άθεους και τους άπιστους ή και Ανθέλληνες...![]()
![]()
soul
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.....
Φίλε AVATARGR έχεις δίκιο, αλλά πως αλλιώς να το προσεγγίσουμε το θέμα; Ο καθένας βέβαια στο φόρουμ έχει τη δυνατότητα να πει την άποψή του γνωρίζοντας ή όχι από επιστημονικά θέματα. Κι εγώ δε μπορώ να πω ότι γνωρίζω από κβαντομηχανική, βιολογία κλπ απλά προσπαθώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα από τα τελευταία ευρήματα της επιστήμης.
Πιστεύω ακόμα ότι οι έννοιες του σύμπαντος, της δημιουργίας ζωής, της συμπεριφοράς του μικρόκοσμου (σωματιδίων, ηλεκτρονίων κλπ) έχουν από μόνες τους και μεταφυσική διάσταση.
Η άποψη ότι πρέπει να γνωρίζουμε ΕΚΤΕΝΩΣ έναν επιστημονικό τομέα για να έχουμε γνώμη και να μιλάμε περί αυτού δε με βρίσκει σύμφωνο. Πολύ απλά, επειδή με αυτή τη λογική, δε θα έπρεπε να ψηφίζουμε μιας και δεν ξέρουμε από πολιτική, δε θα έπρεπε να μιλάμε για Θεό αφού δεν είμαστε Θεολόγοι και ούτε για τις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχή χωρίς να είμαστε ψυχολόγοι.
Επομένως ο καθένας μπορεί να αναφέρει τις απορίες και τις απόψεις του όσο απλές ή επιστημονικές είναι και να τις συζητήσουμε σαν απλοί άνθρωποι και όχι κάνοντας σώνει και καλά διατριβή πάνω στο θέμα.
<< Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της. >>
"Nicola Tesla"