ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/07/2006, 17:45:13
samuel1974:
«Το να θέλει κάποιος να λύσει την προεφηβική του υπαρξιακή αναζήτηση μέσω ενός φόρουμ είναι δεκτό, αλλά εάν βρίζει χυδαία θεωρώντας ότι έχει να αντιμετωπίσει θεοσεβούμενους συνομιλητές..»

Το ότι κάθε άλλο παρά «θεοσεβούμενος» είσαι φίλτατε, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ!! Αλλά θα μου πεις, εδώ δεν είναι αυτοί που πρέπει, εγώ θα είμαι…

Κατά τα άλλα, σε αφήνω στον κατήφορο σου, καθώς στο κελάρι που βρίσκεσαι μάλλον……από «κουσούρια» μόνο καταλαβαίνεις!!

samuel1974:
«Ότι δεν μας συμφερει να ακούμε είναι μύθος, ενώ ότι μας συμφέρει να ακούμε είναι αλήθεια;»

Δεν υπάρχει «συμφέρει» και δεν συμφέρει. ΟΛΑ είναι μύθος. Ζήσε λοιπόν τον μύθο σου και……….καλή τσουλήθρα!!

samuel1974:
«Όταν καταρίπτεται η επιχειρηματολογία μας για αντιφάσεις στα λεγόμενα της βίβλου, τότε μεταπηδάμε στην ιστορική αμφισβητιμότητα των γραπτών και στην αμφιβόλη δήθεν ψυχική ισορροπιά των συγγραφέων.»

Τίποτε δεν «καταρρίφθηκε» φίλτατε. Το μόνο που συνεχώς καταρρίπτεται είναι η έκπτωτη λογική σας σκέψη.

Εξάλλου, ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΤΙΠΟΤΑ έως τώρα, παρά χαριεντίζεσαι με αερολογίες και αντιφάσεις. Το ότι είναι ΜΥΘΟΣ η Πεντάτευχος που έχεις κολλήσει είναι γνωστό. Εάν έχεις ΤΕΚΜΗΡΙΑ να τα δούμε. Ειδάλλως…..

samuel1974:
«Όταν γράφει στις επιστολές του, ότι ο θεός τους έδωσε φώτιση και ανακαλύψανε με την διανοιά τους τον αληθινό θεό, αλλά αντί να τον λατρέψουνε συνεχίσανε να προσκυνάνε τα είδωλα ...και τότε πήρε ο θεός την χάρη του Αγ. Πνεύματος και το ρίξανε στις μ...»

Το τι λέει ο μισογύνης Φαρισαίος Σαούλ ποσώς με ενδιαφέρει. Δικιά του θρησκεία ίδρυσε, ότι του κατέβαινε έλεγε. Ας προσέχατε!

Για να μιλήσει ο Σαούλ και η Σαουλίνα για τους Έλληνες, είναι και θα παραμένει μικρός φίλτατε. Οι γελοιότητες, τα συμπιλήματα, οι συρραφές διαφόρων μύθων και παραδόσεων διαφόρων λαών της Ασίας, που εκφέρει μέσα στην παραζάλη του ο Φαρισαίος προπαγανδιστής, αποτελούν μονάχα κείμενο ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ.

Όσον αφορά δε τα είδωλα, περισσότερη ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ από ότι στον χριστιανισμό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΛΛΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Τι υπάρχει άραγε που δεν λατρεύουνε και προσκυνάνε οι χριστιανοί??

Κόκαλα? Υφάσματα ρούχων? Ποτήρια και σφουγγάρια? Πρόκες και ξύλα? Άχυρα και στάμνες? Δόντια (!) και………υπολείμματα δέρματος? Βαμμένες εικόνες και τοίχους?

Για κοιτάξου λίγο στον καθρέπτη φίλτατε…..

samuel1974:
«Αυτά που ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ εξάλλου δεν πείθουνε ούτε εσένα τον ίδιο, ότι είναι αποκαλυψη της τριαδικότητας του Θεού.»

Δεν χρειάζεται να «πειστώ» φίλτατε. Μου αρκεί η έρευνα και η παράθεση ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ. Το ότι εσύ θεωρείς τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ως «αλήθειες» είναι πρόβλημα σου, εάν όμως θέλεις να το ισχυρίζεσαι δημοσίως τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το αποδεικνύεις.

Εάν δεν μπορείς, τότε μείνε στα της πίστης σου και…ζήσε τον μύθο σου. Κανείς δεν σε ξυπνά….

samuel1974:
«Ο θεός δεν γίνεται, υπάρχει.»

Έτσι λες ε?

Αποδείξεις? Τεκμήρια? Λογικά στοιχεία?

Έχεις τίποτα ή θα μας ζαλίσεις πάλι με τα αναμασήματα του παπαδαριού?

Καημένε…..

velialΜέλος
14/07/2006, 18:03:23
Απο την στιγμη που δεν υπεδειξες το σημειο που εκρινα το εργο και τις επιλογες του Καβαφη, μπορω πλεον τεκμηριωμενα και υπευθυνα να δηλωσω το εξης:

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

snoopyΜέλος
14/07/2006, 22:39:41
quote:
Σβαμπέ :
Να μάθετε να είστε πιο ειλικρινείς, διότι τα ίδια χάλια είχε και η εκχριστιανισμένη Δύση για αιώνες ολάκερους, εκκινώντας από το Θεοκρατικό Βυζάντιο. Η τα ξεχάσατε αυτά?

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ?
ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ (πώς τα λές αυτά, μπορείς να δώσεις περισσότερα παραδείγματα, περισσότερες αποδείξεις?)
Η ΔΥΣΗ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΗΘΗΚΕ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

quote:
Σβαμπέ :
Ας είναι καλά η Διαφώτιση της Δύσης, διότι από την Ανατολή από την οποία κρεμόμασταν εμείς (το δήθεν βυζάντιο..) ούτε «δικαιώματα» υπήρξαν ποτέ ούτε τίποτα!

Η ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΗΡΘΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.
ΚΑΙ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΑΝΑΥΣΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1500??

snoopyΜέλος
14/07/2006, 22:43:07
quote:
Σβαμπέ :
Έτσι λες ε?
Αποδείξεις? Τεκμήρια? Λογικά στοιχεία?

MΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??
Άν μπορείς καλώς, διαφορετικά άφησε τους άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο της πίστης τους.

15/07/2006, 00:52:59
snoopy:
«ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ..»

Δεν είπαμε αυτό. Ο καθένας είχε τις δικές του μεθόδους.

Εξάλλου, οι Ανατολικοί ΠΡΟΗΛΘΑΝ από την Δύση, και έτσι, είχαν γνώση του αντικειμένου. Σε τίποτα δεν «υστερούσαν» οι Ανατολικοί στο θέμα της βιαιότητας.

snoopy:
«Η ΔΥΣΗ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΗΘΗΚΕ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.»

Έτσι σε βολεύει να παρηγορείσαι.

Προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει εάν θα σώνονταν ή όχι οι εκ των υστέρων βαφτισμένοι ως βυζαντινοί, καθώς δεν ήταν Ελλάδα αλλά κάθονταν επάνω στις προαιώνιες κατακτήσεις των Ρωμαίων.

Ωστόσο, για την ιστορία, να πούμε ότι η όποια προσπάθεια σωτηρίας και βοήθειας εκ της Δύσης πνίγηκε από τις μισαλλοδοξίες μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών.

Μήπως ξεχνάς τι τραγούδαγε ο πρώτος Πατριάρχης μετά την πτώση σε σχέση με την επιλογή του σκούφου??

snoopy:
«ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1500??»

Αυτό που έδωσε πνοή στην Αναγέννηση, δεν είναι τα μουρμουρητά των ορθοδόξων παπάδων αλλά Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ. Η λεγόμενη ΘΥΡΑΘΕΝ ΣΟΦΙΑ των μιαρών Ελλήνων, κατά τα γούστα του παπαδαριού των βυζαντινών φίλτατε….

Επομένως, ότι ανηλεώς κυνήγησαν οι θρησκόληπτοι παπάδες, το βρήκαν μπροστά τους και πάλι. Τότε και τώρα, στις μέρες μας, βλέπουν τον ίδιο εφιάλτη…..

snoopy:
«MΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ??»

Τα έχουμε πει: αποδείξεις και τεκμήρια ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει όποιος κόπτεται περί του θεσφάτου που πρεσβεύει και ωρύεται.

Και μάντεψε, ΠΟΙΟΣ θεωρεί θέσφατα τα όσα πιστεύει? Εγώ ή εσύ για παράδειγμα??

pr_gidΜέλος
15/07/2006, 01:34:30
Φίλε μου αναφέρεις:
quote:
Γενικότερα, πέφτεις διαρκώς σε ΣΦΑΛΜΑΤΑ, με προφανείς στόχους: να αναδείξεις την «αλήθεια» της χριστιανικής τριαδικότητας. Αυταπατάσαι και αυταπατάστε φίλτατε!

όσον αφορα την τριαδικότητα που έχουμε στον χριστιανισμό, απέδειξες τίποτα ως τώρα; Έχουμε σε κανένα άλλο δόγμα την φύση και έννοια της τριαδικότητας που έχουμε στην ορθοδοξία; Σε τριαδικό θεό πίστευαν οι Αρχαίοι Έλληνες; Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν και αυτοί σε τριαδικό θεό; Ο ινδουισμός πιστεύει σε τριαδικό θεό;

Ανέφερες

quote:
«Η δε κρείπων και θειοτέρα φύσις εκ τριών εστί, του νοητού και της υλης και του εκ τούτων, ον Κόσμον Ελληνες ονομάζουσιν».

Παραπάνω ο Πλούταρχος μιλά για θεό; Σε ποιόν θεό πίστευε ο Πλούταρχος;

Για το Πλάτωνα ανέφερες:

quote:
21. Εν δ' ούν τω παρόντι χρή γένη διανοηθήναι τριττά, τό μέν γιγνόμενον, τό δ' εν ώ γίγνεται, τό δ' όθεν αφομοιούμενον φύεται τό γιγνόμενον καί δή καί προεικάσαι πρέπει τό μέν δεχόμενον μητρί, τό δ' όθεν πατρί, τήν δέ μεταξύ τούτων φύσιν εκγόνω.
(Πλάτων, Τίμαιος, 18d(50))

Παραπάνω ο Πλάτωνας μιλά για θεό; Που πίστευε ο Πλάτωνας;

Στην συνέχεια είπες

quote:
Δεν έχει νόημα να καθίσουμε εδώ και τώρα να αναλύσουμε τα του Πλάτωνος,
τον αφήνουμε. Συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει νόημα.

Επίσης έχεις ήδη αναφέρει αυτό:

quote:
Περαιτέρω παραδείγματα είναι οι Αιγύπτιοι, μέ τήν τριάδα Οσιρις-Ισις-Ωρος ή οι Ινδοί με την τριάδα Μπράχμα-Βισνού-Σίβα, και πάει λέγοντας.

Αναφέρεις κάτι συγκεκριμένο που δεν το βλέπουμε;
Έχουμε στα παραπάνω παραδείγματα τριαδικό θεό; Αυτό που βλέπω είναι μια υποκειμενική λανθασμένη κατά την γνώμη μου και τραβηγμένη υπόνοια, ερμηνείας τριαδικότητας σε πολυθεϊστικά συστήματα και όχι ρητή τριαδικότητα ενός και μοναδικού θεού.

Edited by - pr_gid on 15/07/2006 02:01:19

15/07/2006, 01:37:32
velial, καλό θα είναι να επιδείξεις ψυχραιμία καθώς οι αποδόσεις χαρακτηρισμών δεν ωφελούν κανέναν.
Ούτε αυτόν που γίνεται δέκτης ενός χαρακτηρισμού, ούτε τους αναγνώστες, ούτε το θέμα αλλά ούτε και τον ίδιο τον άνθρωπο που προβαίνει σ' αυτούς.

Αγαπητέ samuel1974, αναφέρεις:

quote:
O Συνομιλητής Σβάμπε εφόσον καταθέσει τις απόψεις του, αρχίζει να βρίζει και να αποκαλαί τους Χριστιανούς γίδια και πρόβατα. Σε κάθε του απάντηση πετάει και μιά βρισιά και μιλαέι για προβατάρχες και μαντριά.
Το να θέλει κάποιος να λύσει την προεφηβική του υπαρξιακή αναζήτηση μέσω ενός φόρουμ είναι δεκτό, αλλά εάν βρίζει χυδαία θεωρώντας ότι έχει να αντιμετωπίσει θεοσεβούμενους συνομιλητές, οι οποίοι δεν θα απαντήσουνε στη λάσπη που εκσφενδονίζει, κάνει λάθος.
Καταμέτρησε, αν δε σου κάνει κόπο, πόσους χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο έχει ξεστομίσει. Και ας μην πετάει υπονούμενα για διαγραφή μελών, επειδή δεν του αρέσουνε τα λεγόμενα του συνομιλητή και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με αντεπιχειρήματα τον διάλογο.

προτού φτάσουμε στο σημείο να πούμε για κάποιον άνθρωπο οτι μας έχει αποδώσει χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να αναλογιστούμε εάν κι εμείς οι ίδιοι πράξαμε κάτι ανάλογο.
Κι οι χαρακτηρισμοί υπήρξαν κι από τις 2 πλευρές, φίλε μου!
Αλήθεια, έχει νόημα να μένουμε σ' αυτό το σημείο ώστε να κρίνουμε ποιός έκανε την αρχή?
Ίσως είναι κάτι εύκολο κι ο ανθρώπινος νους μας μπορεί να είναι εξοικειωμένος με αυτή την διαδικασία σκέψης.
Το δύσκολο ποιό είναι?
Να μπορέσουμε να προσπεράσουμε αυτήν την διαδικασία σκέψης και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.
Στην προκειμένη περίπτωση ποιό θα ήταν το πιο ωφέλιμο?

Αυτό όμως που με κάνει να απορώ αλλά και με δυσκολεύει να καταλάβω μια λογομαχία τέτοιου είδους είναι η αιτία.
Πόσο μάλλον όταν προσωπικά έχω διαπιστώσει οτι στο συγκεκριμένο topic τόσο εσύ όσο κι ο Schwabe έχετε καταθέσει τις απόψεις σας με επιχειρήματα και κάνοντας έναν διάλογο όχι μόνο γόνιμο αλλά κι ωφέλιμο για τα άτομα που διαβάζουν αυτήν την συζήτηση.

Αγαπητέ Schwabe, τα ίδια λόγια που απηύθυνα στον samuel1974 θα ήθελα να πω και σε σένα επίσης.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως γελοίες τις απόψεις του samuel1974.
Αν όμως θεωρούμε μια άποψη μη σοβαρή εμείς τι δικαιοδοτούμαστε να κάνουμε?
Να καταθέτουμε απόψεις σοβαρές όπως κάναμε ή να εμπλακούμε κι εμείς σε μια τέτοια διαδικασία?

Έχετε καταθέσει κι οι 2 πολύ καλές απόψεις σε αυτό το θέμα όσον αφορά την πίστη.
Προσπαθείστε λοιπόν να δώσετε συνέχεια σε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο, προσπερνώντας τις επιμέρους διαφωνίες οι οποίες έχουν προκύψει.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό λοιπόν, φίλοι μου?
Θα ανεβείτε το σκαλοπάτι που ανέφερα πριν ώστε να διαπιστώσετε τι θέα προσφέρει ή όχι?

In anticipation of my resurrection...

15/07/2006, 02:22:23
pr_gid:
«όσον αφορα την τριαδικότητα που έχουμε στον χριστιανισμό, απέδειξες τίποτα ως τώρα;»

Εγώ σου απέδειξα ότι Η ΕΝΝΟΙΑ ήταν ήδη γνωστή. Εσύ, πέραν από λεκτικές υπερβολές (του δόγματος..) ΤΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ?

pr_gid:
«Έχουμε σε κανένα άλλο δόγμα την φύση και έννοια της τριαδικότητας που έχουμε στην ορθοδοξία;»

Θα έπρεπε??

Είπαμε, η κάθε θρησκεία πιάνεται από κάπου και μετά αρχίζει να βάζει τις «πινελιές» της. Αυτό έκανε και ο χριστιανισμός. Το «ιδιαίτερο» ΠΟΥ το εντοπίζεις άραγε??

Η Αρχή της έννοιας υπήρχε, όπως και ο Λόγος του Ιωάννη για παράδειγμα. Και λοιπόν?? Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένα και το ίδιο?

pr_gid:
«Παραπάνω ο Πλούταρχος μιλά για θεό; Σε ποιόν θεό πίστευε ο Πλούταρχος;
Παραπάνω ο Πλάτωνας μιλά για θεό; Που πίστευε ο Πλάτωνας;»

Είναι άσχετο το που και πως πίστευαν. Μας ενδιαφέρει η έννοια της τριαδικότητας, έννοια στη οποία απλά οι χριστιανοί έδωσαν πολύ περισσότερη σημασία.

Και λέω και πάλι, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ?

pr_gid:
«Αυτό που βλέπω είναι μια υποκειμενική λανθασμένη κατά την γνώμη μου και τραβηγμένη υπόνοια, ερμηνείας τριαδικότητας..»

Λάθος αγαπητέ.

Η έννοια της τριαδικότητας είναι στην αρχαία Ελλάδα μια φιλοσοφική διατύπωση, ένα φιλοσοφικό κατηγόρημα αν θέλεις.

Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το εάν «κόλλησαν» σε αυτή την ερμηνεία ή όχι, αλλά εάν την ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ η Κοσμοθέαση ευρύτερα.

Το αντιλαμβάνεσαι?

Είναι το ίδιο πράγμα, απλά άλλοι έδωσαν περισσότερη αξία και άλλοι όχι.

Τόσο απλά.........

pr_gidΜέλος
15/07/2006, 03:49:05
quote:
Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το εάν «κόλλησαν» σε αυτή την ερμηνεία ή όχι, αλλά εάν την ΕΜΠΕΡΙΕΙΧΕ η Κοσμοθέαση ευρύτερα.

Η ευρύτερη κοσμοθέαση περιέχει παμπολες έννοιες όπως και την έννοια του θεού. Και τι μ’ αυτό; Άφησαμε τον χώρο των θρησκειών και πήγαμε στον κόσμο της ευρύτερης κοσμοθέασης; Υπάρχει πουθενά ακόμα και στην ευρύτερη κοσμοθέαση ο τριαδικός θεός; Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στην δομή του ατόμου (ηλεκτρόνια- πρωτόνια - νετρόνια). Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στο κύτταρο των κοινωνιών μας την οικογένεια (πατέρας – μητέρα – παιδιά). Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στο 24ωρο (πρωί – μεσημέρι – βράδυ). Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου (ανήλικος – ενήλικος – υπερήλικος). Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στην δομή της γης (πυρήνας –μάγμα –φλοιός). Έννοια τριαδικότητας ή μοναδικότητας μπορούμε να ανακαλύψουμε οπουδήποτε ανάλογα με το πώς θέλουμε να τα κατατάξουμε. Ή μήπως επειδή υπάρχει η έννοια της τριαδικότητας και της μονάδας ο Θεός δεν πρέπει να είναι αυτός που είναι; Δεν μου λέει κάτι φίλε μου ο όρος τριαδικότητα στην ευρύτερη κοσμοθέαση.

Στα παρακάτω παραδείγματα:

quote:
«Η δε κρείπων και θειοτέρα φύσις εκ τριών εστί, του νοητού και της υλης και του εκ τούτων, ον Κόσμον Ελληνες ονομάζουσιν».
quote:
21. Εν δ' ούν τω παρόντι χρή γένη διανοηθήναι τριττά, τό μέν γιγνόμενον, τό δ' εν ώ γίγνεται, τό δ' όθεν αφομοιούμενον φύεται τό γιγνόμενον καί δή καί προεικάσαι πρέπει τό μέν δεχόμενον μητρί, τό δ' όθεν πατρί, τήν δέ μεταξύ τούτων φύσιν εκγόνω.
(Πλάτων, Τίμαιος, 18d(50))
quote:
Περαιτέρω παραδείγματα είναι οι Αιγύπτιοι, μέ τήν τριάδα Οσιρις-Ισις-Ωρος ή οι Ινδοί με την τριάδα Μπράχμα-Βισνού-Σίβα, και πάει λέγοντας.

Απάντησα
quote:
«Αυτό που βλέπω είναι μια υποκειμενική λανθασμένη κατά την γνώμη μου και τραβηγμένη υπόνοια, ερμηνείας τριαδικότητας..»

Και μου απάντησες
quote:
Λάθος αγαπητέ.

Προφανώς φίλε μου, στα παραπάνω παραδείγματα αρχαίων Ελλήνων Αιγυπτίων και Ινδουιστών βλέπεις τον τριαδικό θεό που δεν βλέπω εγώ.

Edited by - pr_gid on 15/07/2006 04:52:05

snoopyΜέλος
15/07/2006, 07:22:01
quote:
Σβαμπέ : Εξάλλου, οι Ανατολικοί ΠΡΟΗΛΘΑΝ από την Δύση, και έτσι, είχαν γνώση του αντικειμένου. Σε τίποτα δεν «υστερούσαν» οι Ανατολικοί στο θέμα της βιαιότητας.

Mάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Οι Δυτικοί παρέκλιναν στην συνέχεια σε παπικές θεώσεις, αλάθητα, συγχωροχάρτια και ακολούθησαν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο.

quote:
Σβαμπέ :Αυτό που έδωσε πνοή στην Αναγέννηση, δεν είναι τα μουρμουρητά των ορθοδόξων παπάδων αλλά Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ. Η λεγόμενη ΘΥΡΑΘΕΝ ΣΟΦΙΑ των μιαρών Ελλήνων, κατά τα γούστα του παπαδαριού των βυζαντινών φίλτατε….

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΥΓΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ?
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΝ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ?
Τελικά το Βυζάντιο μήπως ήταν λίγο περισσότερο δημοκρατικό απο όσο εσύ το φαντάζεσαι?
... και συγνώμη άν ξεφύγαμε απο το θέμα

quote:
Σβαμπέ :Είναι άσχετο το που και πως πίστευαν. Μας ενδιαφέρει η έννοια της τριαδικότητας, έννοια στη οποία απλά οι χριστιανοί έδωσαν πολύ περισσότερη σημασία.Αυτό που βλέπω είναι μια υποκειμενική λανθασμένη κατά την γνώμη μου και τραβηγμένη υπόνοια, ερμηνείας τριαδικότητας σε πολυθεϊστικά συστήματα και όχι ρητή τριαδικότητα ενός και μοναδικού θεού.

Αναγνωρίζεις οτι και οι αρχαίοι λαοί πίστευαν στην τριαδικότητα.
Με την μοναδική διαφορά οτι την εξέφραζαν με 3 διαφορετικούς Θεούς παρά την τριαδικότητα του ενός.
Αλλά αυτή είναι η μέθοδος του πολυθεισμού, κάθε γεγονός, φαινόμενο το μετατρέπει σε Θεό.
Φυσικό επακόλουθο θα ήταν τις 3 φύσεις του ενός Θεού να τις μετατρέψει σε 3 ξεχωριστούς πού βλέπεις την μεγάλη διαφορά??

ΕλεάτηςΜέλος
15/07/2006, 12:06:05
quote:

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΥΓΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ?
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΝ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ?
Τελικά το Βυζάντιο μήπως ήταν λίγο περισσότερο δημοκρατικό απο όσο εσύ το φαντάζεσαι?

Ο Πληθων δεν ειχε δημοσιευσει την "Νομων συγγραφη". Γιατι αραγε;; Μετα το θανατο του το μοναδικο χειρογραφο ολοκληρου του εργου βρεθηκε στα χερια του πατριαρχη Γενναδιου Σχολαριου ο οποιος το διαβασε και του φανηκε επικυνδυνο για την χριστιανικη πιστη και μπορεις ευκολα νομιζω να φανταστεις τι εκανε. ΤΟ ΕΚΑΨΕ. Και ετσι χαθηκαν τα 86 απο τα 101 κεφαλαια του εργου ενος απο τους σπουδαιοτερους φιλοσοφους ολων των εποχων. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ. Οριστε η δημοκρατια της εκκλησιας.

Ο Πληθων και οι ομοιοι του ηταν ακτινες φωτος μεσα στο σκοταδι που επρεπε να κρυβουν τις ιδεες τους που δεν συμφωνουσαν με το χριστιανικο δογμα για να μη τους σβησουν.

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

velialΜέλος
15/07/2006, 15:48:55
Το βασικότερο πλήγμα της εκκλησιας στην ανθρωποτητα ειναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφη του εργου των Φυσικων Ιωνων φιλοσοφων. Με αυτο το πληγμα, η εκκλησια καταφερε (προς μεγαλη της χαρα) να αφησει την ανθρωποτητα στο σκοτος για ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ο χριστιανισμος θα επρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

15/07/2006, 16:21:40
pr_gid:
«Η ευρύτερη κοσμοθέαση περιέχει παμπολες έννοιες όπως και την έννοια του θεού. Και τι μ’ αυτό;»

Και τι μ’αυτό?? Σημαίνει απλά ότι περί Θεού για παράδειγμα δεν θα μπορούσε πλέον κάποιος να μιλήσει για «ανακάλυψη» ή «αποκάλυψη» αλλά ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

Το κατανοείς?

pr_gid:
«Έννοια τριαδικότητας έχουμε και στο 24ωρο (πρωί – μεσημέρι – βράδυ).»

Λάθος. Υπάρχει και το απόγευμα, υπάρχουνε και τα μεσάνυχτα, και πάει λέγοντας έτσι όπως το θέτεις φίλτατε…..

pr_gid:
«Δεν μου λέει κάτι φίλε μου ο όρος τριαδικότητα στην ευρύτερη κοσμοθέαση.»

Δεν είναι η «ευρύτερη κοσμοθέαση»απλά, ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!

Κάνε μου την χάρη ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ τι λέμε διότι απλά επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Ας τα δούμε και πάλι λοιπόν!

1) Ο Πλούταρχος ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ:

2) Ο Πλάτωνας μιλάει για το ίδιο θέμα και λέει:

«Εν δ' ούν τω παρόντι χρή γένη διανοηθήναι τριττά, τό μέν γιγνόμενον, τό δ' εν ώ γίγνεται, τό δ' όθεν αφομοιούμενον φύεται τό γιγνόμενον καί δή καί προεικάσαι πρέπει τό μέν δεχόμενον μητρί, τό δ' όθεν πατρί, τήν δέ μεταξύ τούτων φύσιν εκγόνω.»

3) Στο παράδειγμα που μας έδωσε το μέλος Chastity έχουμε το ίδιο:

«Το φως εκείνο είπε, είμαι εγώ ο Νους, ο Θεός σου, εκείνος που υπήρχε πριν από την υγρά φύση και το σκοτάδι και ο φωτεινός Λόγος που εκπορεύεται από τον Νου είναι υιός Θεού.»

Εάν τώρα εσύ δεν θέλεις να αντιληφθείς τα προφανή, τότε δεν μπορώ να σου αλλάξω τα μυαλά. Το θέμα ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!

Βλέπεις, ο εφευρέτης των ελαστικών, ο Goodyer, ανακάλυψε το ελαστικό μεν, αλλά δεν μπορούσε μάλλον να φανταστεί το που θα έφτανε η ανακάλυψη του. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ΠΡΩΤΟΣ εκείνος μίλησε και δημιούργησε.

Ε, το ίδιο συμβαίνει και εδώ αγαπητέ: μίλησαν πολλοί άλλοι για την ιδέα, απλά άλλοι της έδωσαν πολύ μεγαλύτερη αξία και εξάπλωση.....

15/07/2006, 17:21:29
snoopy:
«Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.»

Ε καλά, τι άλλο θα μπορούσε να πει ένας ορθόδοξος!!!

Ωστόσο, και αφήνοντας τα στενά κλισέ του εκάστοτε δόγματος, γνωρίζουμε ότι ο Χριστιανισμός ορθώθηκε ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ και όχι στην Ανατολή. Στην Ανατολή ούτε….τον αριθμό των Μορμόνων δεν θα είχανε συγκεντρώσει φίλτατε!

Ξεχνάς ότι ο Ιησούς ούτε από το χωριό του δεν βγήκε? Ξεχνάς ότι ο Ιησούς ούτε τους ίδιους τους συμπατριώτες του δεν κατάφερε να πείσει??

Ας είναι καλά να λέτε ο Ηλιολάτρης Φλάβιος Βαλέριος και τα πολιτικά του σχέδια, ας είναι καλά να λέτε τα διάφορα καθάρματα που βαφτίσατε Αγίους και Ισαποστόλους, και σας εγκαταστήσανε ως κρατική θρησκεία, διότι ειδάλλως……ούτε τα μουσεία δεν σας ανέφεραν σήμερα!!

snoopy:
«Οι Δυτικοί παρέκλιναν στην συνέχεια σε παπικές θεώσεις, αλάθητα, συγχωροχάρτια και ακολούθησαν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο.»

Μια χαρά τα πήγαν φίλτατε οι Δυτικοί, και σε σχέση με εσάς ΔΕΝ ΦΙΛΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΗ ΠΟΔΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑ!

Απέκτησαν οργάνωση και δύναμη μακράν ισχυρότερη από εσάς, έχουνε πολλαπλάσια περισσότερους πιστούς από ότι εσείς, διατήρησαν μια πιο εξευγενισμένη αρχιτεκτονική από ότι εσείς με τα Ανατολίτικα πρότυπα σας, ακόμα και οπτικά κατάφεραν να έχουν πιο ανθρώπινη ενδυμασία από τα μαύρα ράσα και τα γένια ως το πάτωμα!

Ως προς τα υπόλοιπα, όποιες αθλιότητες έκαναν οι Δυτικοί αντίστοιχα έπραξαν και οι Ανατολικοί. Αυτός και ο λόγος για το ότι ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. Η φαντάζεσαι ότι έπαθαν ότι έπαθαν επειδή…όλοι πέρναγαν μέλι γάλα??

snoopy:
«ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΥΓΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ?»

Οι περισσότεροι λόγιοι που πέρασαν στην Δύση είχαν ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ του βυζαντινού παπαδαριού. Επίσης, πάμπολλα έργα αρχαίων Ελλήνων πέρασαν στην Δύση ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΑΒΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, καθώς εκεί είχαν βρει καταφύγιο οι Έλληνες φιλόσοφοι άπαξ και εκδιώχθηκαν από τους εκχριστιανισμένους υπάνθρωπους.

Δεν υπάρχουν και πολλά για να καυχιέσαι φίλτατε….

snoopy:
«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΝ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ?»

Καλά, θα δουλευόμαστε?

Ο Πλήθων ο Γεμιστός ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ή το ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ?

Ο Μυστράς, υπήρξε τόπος «άβατος» για τους βυζαντινούς φίλτατε εκείνη την εποχή του Γεμιστού, αυτού του αδιόρθωτου ΕΛΛΗΝΑ, αυτός και ο λόγος για τον οποίο αναφερόμενοι οι βυζαντινοί για την Πελοπόννησο ανέφεραν τα ονόματα «Βάρβαροι», «δολοφόνοι», Σλάβοι», βρώμικοι», «αιμομίχτες».

Δεν έμαθες καλά την προπαγάνδα φίλτατε, καθόλου καλά…..

snoopy:
«Αναγνωρίζεις οτι και οι αρχαίοι λαοί πίστευαν στην τριαδικότητα.»

Ότι θυμάσαι χαίρεσαι νομίζω!!

Δεν «αναγνώρισα» τίποτα από όσα φαντάστηκες, αλλά επεσήμανα ότι Η ΕΝΝΟΙΑ ήταν ήδη γνωστή ως φιλοσοφικό κατηγόρημα, ως «απόχρωση» του Θείου.

Τώρα, αν εσύ βλέπεις καμία «περιστερά» της αρχαιότητας, έ, τι να κάνουμε, να σου χαλάσουμε το όνειρο??

snoopy:
«Με την μοναδική διαφορά οτι την εξέφραζαν με 3 διαφορετικούς Θεούς παρά την τριαδικότητα του ενός.»

Λάθος!

ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ φίλτατε. Μάθε να διαβάζεις, τα όσα παρέθεσα δεν λένε καθόλου αυτό που «ερμήνευσες»…..

snoopy:
«Αλλά αυτή είναι η μέθοδος του πολυθεισμού, κάθε γεγονός, φαινόμενο το μετατρέπει σε Θεό.»

Για την Ελληνική Φιλοσοφική σκέψη φίλτατε, δεν υπάρχει κάποια διάσταση μεταξύ "Μονοθεϊσμού" (ενός Κοσμικού όμως Μονοθεϊσμού κι όχι ενός εξ αποκαλύψεως και πράσινα άλογα..) και Πολυθεϊσμού.

Είναι ουσιαστικά δύο όψεις τού ιδίου όμως θέματος. Οι διάφοροι Θεοί δεν είναι παρά μέλη τού "Ενός" και "Μοναδικού" Σύμπαντος Θείου. Ως προς του Θεούς, να πούμε ότι οι Θεοί είναι εκφάνσεις τού διαχεόμενου Κοσμικού Θείου, μέσα στις αναρίθμητες συμπαντικές λειτουργίες Του" . Αυτός και ο λόγος για την παντελή έλλειψη μισαλλοδοξίας και Θρησκευτικού φανατισμού. Έτσι, κατά τούς πολέμους θεωρούσαν αδιανόητη οι Έλληνες την καταστροφή ξένων Ιερών ή την θανάτωση Ιερέων καθώς πίστευαν ότι οι Θεοί τιμωρούσαν κάθε τέτοια πράξη σαν ιερόσυλη, αφού κατά την Ελληνική σκέψη, όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο Θεό λατρεύουν, με διαφορετικά όμως ονόματα και τρόπους.

Σε αντίθεση, η σχετική κακότητα και μισαλλοδοξία του Ιουδαϊκού Θεού (=χριστιανικού) είναι κραυγαλέα, αρκεί μια ματιά στην πνευματική φαρέτρα των χριστιανών (Παλαιά Διαθήκη) και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο γνώρισε η ανθρωπότητα μεσαίωνα, κυνήγι μαγισσών και το θεοκρατικό βυζάντιο…..

samuel1974Μέλος
16/07/2006, 01:45:30
@ velial

Γράφεις: ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ο χριστιανισμος θα επρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ!

Η μόνη χώρα των νεοτέρων χρόνων στην οποία συνέβει αυτό, να απαγορευτεί δηλαδή ο Χριστιανισμός δια νόμου, ήτανε η γειτονική μας ΑΛΒΑΝΙΑ επι Χότζα.
...τώρα καταλαβαίνουμε που θα οδηγήσετε την Ελλάδα, αν αναλάβετε εσείς οι 12θεϊστες...

@ schwabe

Γράφεις: Ωστόσο, και αφήνοντας τα στενά κλισέ του εκάστοτε δόγματος, γνωρίζουμε ότι ο Χριστιανισμός ορθώθηκε ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ και όχι στην Ανατολή. Στην Ανατολή ούτε….τον αριθμό των Μορμόνων δεν θα είχανε συγκεντρώσει φίλτατε!

Ξεχνάς ότι το πρώτο κράτος που αναγνώρισε σαν επίσημη θρησκεία τον Χριστιανισμό, ήτανε η Αρμενία το 300 μ.Χ.
Ξεχνάς φαίνεται που φτάνουνε τα σύνορα της Ρωσίας. Το Πετροπαβλόφσκ είναι βλέπεις ανατολικότερα της Κορέας.
Ξεχνάς τις σφαγές των χριστιανικών λαών απο τους μουσουλμάνους, σε όλη την εγγύ και μέση ανατολή, με προσφατότερο παράδειγμα αυτό των Τούρκων εναντίον του Ελληνισμού. Έλληνες Χριστιανοί ζούσανε μέχρι και την Καπαδοκία. Μήπως θεωρείται και η Αίγυπτος δύση;
Ξεχνάς το 3-5% ορθοδόξων Χριστιανών στην Κορέα; Ποιοί επιβάλλανε τους σύγχρονους Κορεάτες να πιστέυουνε στην ορθοδοξία; Γιατί δε στέλνετε και εσείς οι 12θεϊστες κανέναν διαφωτιστή στην Σεούλ, να τους μιλήσει για τον παιδεραστή Δία και την πόρνη Αφροδίτη; ...να σας πάρουνε με τις τομάτες.

Ο Οικουμενισμός της Ορθοδοξίας περικλείεται στα λόγια του Ιησού Χριστού, που είπε: δεν υπάρχει Έλληνας και Εβραίος. Εσείς όμως οι όψιμοι ειδωλολάτρες βρίζετε τους Εβράιους και τους Έλληνες. Τους μεν γιατί βγάλανε τον Χριστό, τους δε γιατί πιστέψανε στον Χριστό. Εν τέλει μισείτε ότι έχει σχέση με τον Χριστό, περι του οποίου αντιφάσκεις. Αμφισβητώντας απο την μιά την ιστορικότητα του προσώπου του και αποδίδοντας την εξάπλωση των λόγων του στην ρωμαϊκή προπαγάνδα. (βλέπε τι έχεις γράψει στα διάφορα φόρουμ)

Γράφεις: Ο Μυστράς, υπήρξε τόπος «άβατος» για τους βυζαντινούς φίλτατε εκείνη την εποχή του Γεμιστού, αυτού του αδιόρθωτου ΕΛΛΗΝΑ, αυτός και ο λόγος για τον οποίο αναφερόμενοι οι βυζαντινοί για την Πελοπόννησο ανέφεραν τα ονόματα «Βάρβαροι», «δολοφόνοι», Σλάβοι», βρώμικοι», «αιμομίχτες».

Έχεις πάει στον Μυστρά, να δεις το σημείο με τον δικέφαλο αετό, οπου στέφηκε αυτοκράτορας των Ρωμαίων ο τελευταίος των βυζαντινών;

Μη λές λοιπόν για τον Χριστό αν βγήκε ή όχι απο το χωριό του... Ο Χριστός, σαν Θεός που είναι, κατοικεί ακόμα και εκεί που δεν φτάνει η ανθρώπινη διανόηση.
Εσύ όμως αφού λες έτσι για τον Μυστρά, μάλλον δεν έχεις βγει απο το Arschderweltingen (μετάφραση: η κωλοπετινίτσα της Στουττγκάρδης).

Γράφεις: Απέκτησαν οργάνωση και δύναμη μακράν ισχυρότερη από εσάς, έχουνε πολλαπλάσια περισσότερους πιστούς από ότι εσείς, διατήρησαν μια πιο εξευγενισμένη αρχιτεκτονική από ότι εσείς με τα Ανατολίτικα πρότυπα σας, ακόμα και οπτικά κατάφεραν να έχουν πιο ανθρώπινη ενδυμασία από τα μαύρα ράσα και τα γένια ως το πάτωμα!

Όπως αρνείσται εσείς οι 12θεϊστές την θέα του ακτίστου φωτός, έτσι την αρνούνται και οι καθολικοί. Ο πατριάρχης Φώτιος έχει εξηγήσει σε μιά του πραγματεία, γιατί μπορεί ένας άνθρωπος, να "βλέπει" τον Θεό αν και ο Θεός είναι ασύλληπτος. Οι καθολικοί όμως, όπως εσείς, αν και ο Φώτιος τους έβαλε γυαλιά στην θεολογική ανάλυση, συνεχίσανε να χλευάζουνε. Αυτά γίνανε το 800 μ.Χ. Απο τότε άρχισε το σχίσμα.
...δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον θαυμασμό σου προς τους δυτικούς, εφόσον και οι δύο μισείτε την αλήθεια.

Πέραν αυτού. Έχεις αναλογιστεί με ποιών λαών το "αίμα" έχει κτιστεί η δυτική Ευρώπη;
40 εκατομμύρια Ινδιάνοι σφαγιάστηκαν απο τους κονκισταδόρες της Ισπανίας.
20 εκατομμύρια Ινδιάνοι απο τους αγγλικανούς της Μεγάλης Βρεττανίας
Και δεν μιλάμε για τα αίσχη της Γαλλίας στην Αφρική και των Ολλανδοπορτογάλλων στην Ινδοκίνα.
Για τους Γερμανούς δεν μιλάμε, γιατί ντρέπονται να μιλήσουνε οι ίδιοι, πάντως αναπληρώσανε και αυτοί το χαμένο έδαφος απέναντι στα γειτόνια τους σφάζοντας 20 εκατομμύρια ορθοδόξους Χριστιανούς στην Ρωσία, όταν θέλανε να μεγαλώσουνε τον ζωτικό τους χώρο.
Ας μη μιλήσουμε για τους Άγιους που ανακύρηξε ο πάπας, που ήτανε ταγματάρχες του Κροατικού στρατου και σφαγιάσανε 200 χιλιάδες Σέρβους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Κράλοβατς.

Οι καθεδρικοί ναοί, που θαυμάζουνε εσύ και κάποιοι όψιμοι Στολίγκες και Σταρένιοι είναι κτισμένοι όχι με τσιμέντο, αλλά με αδικοχαμένο ΑΙΜΑ.

Γράφεις: ……ούτε τα μουσεία δεν σας ανέφεραν σήμερα!!

Ο Χριστός, γράφει ο Ιωάννης ο Θεολόγος, ήρθε νικών και ινα νικήση.
Έτσι σας νίκησε και θα σας νικάει ΠΑΝΤΑ.

16/07/2006, 02:05:39
Whatever makes you happy dude...

macedon

velialΜέλος
16/07/2006, 03:48:49
quote:
Γράφεις: ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ,

Οχι, κοινε σφακοτνυη. Γραφω το εξης:

quote:
Το βασικότερο πλήγμα της εκκλησιας στην ανθρωποτητα ειναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφη του εργου των Φυσικων Ιωνων φιλοσοφων. Με αυτο το πληγμα, η εκκλησια καταφερε (προς μεγαλη της χαρα) να αφησει την ανθρωποτητα στο σκοτος για ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΗ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ο χριστιανισμος θα επρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ!

Κανενα σχολιο ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ εχεις? Αν και ειμαι 100% σίγουρος, οτι δεν θα πεις ΤΙΠΟΤΑ Οπως δεν ειπες ΤΙΠΟΤΑ οταν ξεμπροστιαστηκαν οι διαβολες σου.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

velialΜέλος
16/07/2006, 04:01:59
Να σου πω... τωρα που το ξανασκεφτομαι, ισως τελικα να μην ηθελες να με κατηγορησεις. Ισως τελικα να ηθελες να με... παινεψεις, και να με παρεις με το... καλο!

Και εξηγουμαι: Σε προηγουμενο post, μου προεσαψες οτι απορριψα το καλλιτεχνικο εργο του Καβαφη, στη βαση των σεξουαλικων του επιλογων. Αυτο απο την ΔΙΚΗ ΜΟΥ σκοπια ειναι μεγιστη προσβολη, καθως καταργει καθε εννοια φιλελευθεριας και ανοικτης σκεψης.

Αν ομως δουμε αυτη τη θεση απο τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ χριστιανικη σκοπια, κατι τετοιο ειναι εργο ΘΕΑΡΕΣΤΟ, εκκλησιαστικως ΔΙΚΑΙΟ και προπαντως... ανδροπρεπες Ο ίδιος ο Χριστοδουλος μιλαει για κουσουρια, ο ιδιος ο Παυλος καταδικαζει a priori τους ομοφυλοφιλους, και γενικα στην ακρως συντηρητικη και παλαιολιθικη εκκλησια "δεν χωρανε τετοια".(Λεμε τωρα... )

Αρα, στην ουσια για σενα, μια τετοια ομοφοβικη και προκατελειμενη σταση απεναντι σε εναν δημιουργο, μπορει να θεωρηθει ως... η πρεπουσα! Και ο έχων μια τετοια αντιμετώπιση, ως σωστα σκεπτομενος!

Αν ειναι ετσι.... χαλαλι! Ας παει και το παλιαμπελο!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

samuel1974Μέλος
16/07/2006, 04:40:04
@ velial

Για ποιά ουσία, να μιλήσουμε, όταν κάθόμαστε και συζητάμε, για το άν έπληξε την Ιωνική φιλοσοφία ο Χριστιανισμός; Όταν όλοι γνωρίζουμε πως η Ιωνική Φιλοσοφία είχε παρηκμάσει ήδη τον 4ο π.Χ. αιώνα.

Ποιό έργο κατέστρεψε η εκκλησία;

Φταίει η εκκλησία, που οι αρχαίοι γνωρίζανε την ατμομηχανή και την βάζανε για να ανοίγουνε τις τεράστιες πύλες των ναών του Σεράπιος, αντί να την χρησιμοποιήσουνε για μεταφορικό μέσο και να κάνουνε ήδη απο τότε την βιομηχανική επανάσταση;

Φταίει η εκκλησία, που οι αρχαίοι γνωρίζανε την κατασκευή know how, του οπλοπολυβόλου και δεν την χρησιμοποιήσανε για να αποτρέψουνε την αγέλη των λύκων (Ρωμαίοι) που ερχότανε κατα πάνω τους και καθότανε και τρωγότανε μεταξύ τους;

Καθόσαστε ενήλικες άνθρωποι και συζητάτε με σοβαροφανή τρόπο, χρησιμοποιώντας αρχαϊσμους, για το τη ζημιά έχει κάνει η εκκλησία στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, ενώ ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός είχε φάει τα ψωμιά του, πολλά χρόνια προτού γεννηθεί ο Χριστός.

Έχετε προκαλέσει τόση σύγχυση γύρω απο τα λεγόμενα σας, που δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει τι των αρχαίων θαυμάζετε. Τον ορθολογισμό τους ή το 12θεό τους. Το πρώτο έχει ήδη ξεπεραστεί μετά τον Καντ. Καλή η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αλλα στην πολυπλοκότητα της συγχρονης κοινωνίας δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις. Είναι σα να θες να περιγράψεις την λειτουργία ενός λεϊζερ με την αριστοτελική λογική: "Ότι είναι βαρύ πέφτει κάτω, το φεγγάρι είναι ελάφρύ και είναι πάνω"
Όσο για το 12θεο ήδη οι αρχαίοι έλλληνες της κλασσικής αρχαίοτητας του είχανε γυρίσει την πλάτη. Ο Ησίοδος και ο Όμηρος θεωρούντανε μπασκλάς. Οι θεότητες με τα πολλά κεφάλια και τα πολλά κέρατα απο την Ινδία είχανε φτάσει μέχρι την αυλή του Σίλα στο εξοχικό του στην Ισπανία.

Αν κτίσω ένα άγαλμα του Δία στην ακρόπολη δε θα ξαναγίνει η Ελλάδα το λίκνο του πολιτισμού, πολύ απλά, όπως δε θα ξαναγίνω εγώ παιδί να αφαιρέσω τρίχωμα απο τα σημεία στα οποία δεν έιχα όταν ήμουνα παιδί.

Ας μη πω τι προκαλλεις με τις βρισιές σου. Γιατί ο Agent Dying Incubus θα μου ρθει κουστουμάτος και στυλάτος και δεν έκανα download το τελευτάιο πρόγραμμα σίου ζίτσου.

snoopyΜέλος
16/07/2006, 07:18:02
quote:
Σβαμπέ : Στην Ανατολή ούτε….τον αριθμό των Μορμόνων δεν θα είχανε συγκεντρώσει φίλτατε!

H 1η Χριστιανική κοινότητα ιδρύθηκε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας την εποχή του ίδιου του Ιησού Χριστού απο τον βασιλιά Abgar σάν ένδειξη ευγνομωσύνης για την αρρώστια που τον βοήθησε να θεραπευθεί.

quote:
Σβαμπέ :
Απέκτησαν οργάνωση και δύναμη μακράν ισχυρότερη από εσάς, έχουνε πολλαπλάσια περισσότερους πιστούς από ότι εσείς, διατήρησαν μια πιο εξευγενισμένη αρχιτεκτονική από ότι εσείς με τα Ανατολίτικα πρότυπα σας, ακόμα και οπτικά κατάφεραν να έχουν πιο ανθρώπινη ενδυμασία από τα μαύρα ράσα και τα γένια ως το πάτωμα!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ??
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ, ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ?

quote:
Σβαμπέ :Ο Μυστράς, υπήρξε τόπος «άβατος» για τους βυζαντινούς φίλτατε εκείνη την εποχή του Γεμιστού, αυτού του αδιόρθωτου ΕΛΛΗΝΑ, αυτός και ο λόγος για τον οποίο αναφερόμενοι οι βυζαντινοί για την Πελοπόννησο ανέφεραν τα ονόματα «Βάρβαροι», «δολοφόνοι», Σλάβοι», βρώμικοι», «αιμομίχτες».

Αυτά είναι ανοησίες.
ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ (θα τα ξέρεις βέβαια αλλά εδώ λές τα δικά σου γιατί ναμίζεις οτι απευθύνεσαι σε ...)ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1348 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝ/ΝΟ 6ο ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ 2ο ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΝΟΥΗΛ.
Απο τότε μέχρι την πτώση ο Μυστράς ήταν η δεύτερη πρωτεύουσα ή ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της αυτοκρατορίας, με κυβερνήτες εξέχοντα μέλη της ίδιας της αυτοκρατορικής δυναστείας των Παλαιολόγων.
Ανάμεσα τους και ο ίδιος ο τελευταίος αυτοκράτορας Κων/νος Παλαιολόγος, που όταν χρίστηκε αυτοκράτορας τοποθέτησε τον αδελφό του Δημήτριο.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.