ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΙΣΕΩΝ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΙΣΕΩΝ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Hellecron36 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
HellecronΝέο Μέλος
05/08/2010, 14:52:54
Γεια σας με λενε Γιαννη και μενω στην θεσσαλονικη ειμαι 22 χρονων
ασχολουμε με το μεταφυσικο απο μικρη ηλικια αλλα επισης ασχολουμε και
με την μαγεια...θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι εχω σκοπο την δημιουργια
μιας ομαδας ερευνων πανω σε θεματα που αφορουν το μεταφυσικο και γενικα
το μυστιριο και το αποκρυφο... οποιος ενδιαφερεται μπορει να μου στειλει στο
email: ***@hotmail.com ή ***@hotmail.com ή και απο εδω μεσα
ακομη λεπτομερειες για την ομαδα δεν υπαρχουν αλλα συντομα αμα μαζευτουμε
ατομα θα υπαρξουν...επισης θα ηθελα να ερθω σε επαφη με ατομα που ασχολουνται και με μαγεια..

Σας ευχαριστω πολυ
με εκτιμηση και σεβασμο
elntorian (Hellecron)

ego eimai to fos tou skotous

8/3/2012

06/08/2010, 06:51:09
Γεια σου Hellecron

Ομολογώ πως αυτή η "αγγελία" για τη σύσταση μιας ομάδας έρευνας σχετικά με το μεταφυσικό, το μυστήριο και το απόκρυφο μας προβληματίζει κάπως.
Είσαι νέο μέλος, έχεις στείλει μόνο ένα μήνυμα, το παρόν. Δε σε ξέρουμε, θα μπορούσες να έχεις οποιονδήποτε σκοπό, καλοπροαίρετο ή μη.

Στα forums φιλοξενούνται συζητήσεις. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν ανταλλάζουν σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες και με τον τρόπο αυτό γνωρίζονται και έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Φυσιολογικά σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να έρθει σε κάποιους η ιδέα να συνεργαστούν επάνω στην έρευνα των θεμάτων που πραγματεύονται στις συζητήσεις και έτσι μπορεί να ανακύψει κάποια πρόταση για σύσταση ομάδας έρευνας και κάποιοι άνθρωποι να αποφασίσουν να συμμετάσχουν σ' αυτή.

Στην περίπτωση όμως τη δική σου, δεν έχει προηγηθεί το βήμα αυτό. Με το "καλημέρα σας" αποστέλλεις μια πρόσκληση.
Κατά πόσο κάτι τέτοιο διαφέρει ουσιαστικά από μια διαφήμιση κάποιας ομάδας ή οργάνωσης ή ακόμα και μεμονωμένων ατόμων που θα μπορούσε να αναρτήσει κάποιος μπαίνοντας στα forums με μοναδικό σκοπό μονάχα να προσελκύσει μέλη για την οργάνωση ή την οποιαδήποτε σκοπιμότητά τους; Έχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες στο παρελθόν και η θέση μας απέναντι σε κάτι τέτοιο είναι ότι ο σκοπός των forums είναι οι συζητήσεις επάνω στη θεματολογία μας και όχι κάποιος τρόπος προσέλκυσης μελών, οπαδών ή ακόμα και πελάτών...

Μπορεί βέβαια απλώς να ήσουν κάπως βιαστικός.
Η συμμετοχή στις συζητήσεις είναι πάντως ένας καλός τρόπος να συνεργαστείς με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα, να σε γνωρίσουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Καλώς ήρθες στις συζητήσεις μας

HellecronΝέο Μέλος
08/08/2010, 13:47:58
gia tin akriveia dn eimai kainourgios imoun kai pio palia sto forum kai apla ksexasa ton kodiko kai anagkastika ekana kainourgio...
pantos exeis dikio se auto otan to allon dn ton gnorizeis diskola symmetexei se kati tetoio..ego ekana mia prospatheia pantos

ego eimai to fos tou skotous

08/08/2010, 16:42:01
Φίλε Hellecron προσπάθησε να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish για να είναι περισσότερο ευανάγνωστα τα μηνύματά σου.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

08/08/2010, 17:09:55
quote:

gia tin akriveia dn eimai kainourgios imoun kai pio palia sto forum kai apla ksexasa ton kodiko kai anagkastika ekana kainourgio...
pantos exeis dikio se auto otan to allon dn ton gnorizeis diskola symmetexei se kati tetoio..ego ekana mia prospatheia pantos

Αν λοιπόν είσαι από παλιά στα forums, τότε ξέρεις πώς λειτουργούν τα πράγματα εδώ στις συζητήσεις.

Καλή συνέχεια

08/03/2012, 00:53:56
To παρόν θέμα απενεργοποιείται.
Δείτε το σχετικό μήνυμα.

geostatΜέλος
04/09/2010, 14:12:42
quote:

Καταρχήν οταν αναφέρεσαι σε μένα να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο γιατί το τρίτο πρόσωπο είναι δείγμα αγένειας .μαλιστα φυρερ μου!

Κατα δευτερον δεν ξέρω πως την βρίσκεις στο κρεβάτι σου ή έξω απο αυτό , οποτε μην με κατηγορείς άδικα , που σου χάλασα την Ηδονή με αυτα που λέω .

Εγω πάντως προτιμώ τις γυναίκες ελα ρε,εγω νομιζα οτι τη βρισκεις με τα νουμερα. Εσύ μπορεί να διεγείρεσαι με τα πνευματα και τους βρυκόλακες και τις νυμφες,αλλα ειναι δυσκολες παναθεματες ξερεις ποσα καρτερια εχω στησει στα ξεφωτα; .
Δεν είναι κακό . Ανωμαλίες υπάρχουν πολλές ανωμαλοι να δεις .

quote:
Απο που προηλθε ως τριτος και αρα πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να το εντοπισω αν ειχα περισσοτερες πληροφοριες για το στενο οικογενιακο σου περιβαλον,δε χρειαζονται λεπτομεριες(αυτες ειναι για την επιλυση).Αν θες,παντως προσεξε το γιατι εχεις και παιδια και ειναι μεταδοτικο...

Αυτά που γράφεις εδώ δεν βγάζουν νόημα θα'πρεπε ε;.
Επειδή όμως θίγεις προσωπικά δεδομένα και ολα αυτα χωρις να βγαζεις νοημα , οπως το οικογενειακό μου περιβάλλον θα σου πω οτι είσαι δευτερη φορά αγενής αλλα στο συμπερασμα κατεληξες,μαλιστα΄που σπουδασες ειπαμε; .
Πιστευεις οτι θα τσαντιστώ και θα πέσω στο επιπεδό σου οχι,γι'αυτο και ανεβαινω εγω στο δικο σου,κουραστικο δε λεω αλλα θα απολαυσω τη θεα και κατοπιν την ελευθερη πτωση στο δικο μου?
Γελιέσαι .
Πες και αλλα τέτοια τα δικα μου ειναι αυτα με τα κοκκινα για να μην μπερδευεσε .
Είναι η καλύτερη αποδειξη το πόσο "πολλά" επιχειρήματα αναλογα με τα συμπερασματα σου έχεις .

strangerz2 :

quote:
Είμαι πεπεισμένος οτι είναι αδύνατον να κάνεις κάποιον σκεπτικιστή να πιστέψει στο υπερφυσικό.
Η όλη υπόθεση δέν έχει να κάνει με την λογική,γιατί η λογική παίρνει όποια σχήμα της δώσεις,γίνεται ό,τι θέλεις και την κατευθήνεις εκεί που σε βολεύει.Μπορείς να ακούσεις χίλα δύο επιχειρήματα για κάποιο γεγονός το οποίο μπορεί να είναι και αλήθεια.

Τι λες φίλε μου ?
Η λογική έχει κανόνες και νόμους .
Η λογική είναι μαθηματικά .που προσπαθουν να αποδειξουν τι;το 1+1=2 το ξεπερασες πιστευω!
Αν ισχυε αυτό που λές δεν θα υπήρχε ούτε επιστήμη ουτε γνώση ούτε τίποτα .Το τιποτα δε γινετε να υπαρξει
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ακριβώς , τα συναισθήματα σε οδηγούν να βλέπεις οτι σου αρέσει .
Ακόμα και μια άσχημη γυναίκα σε κάνουν να την βλέπεις όμορφη .τωρα καταλαβες ποιος ειναι ο τριτος(παρατηρητης)
Το μαυρο άσπρο έχεις κάνει .α ρε αγνωστε ζωοποιε

Οσο για τα χιλια δυό επιχειρήματα άστο .
Ακόμα ουτε στο δυό δεν είσαστε .1+1

quote:
Τί μπορεί να πεί κανείς στους ερωτευμένους για παράδειγμα?Μπορεί να υπάρχουν συγγενείς και φίλοι που να τους λένε οτι δέν είναι ο(η) κατάλληλος(η) για διάφορους λόγους.Αυτοί όμως δέν ακούνε κανέναν γιατί γνωρίζουν την αλήθεια,την νιώθουν.

Ωραίο παράδειγμα έφερες .
Ακριβως αυτο που καταρρίπτει αυτό που λές .
Το πάθος και ο ερωτας ΔΕΝ είναι καλοι σύμβουλοι για να παθιαστεις και να ερωτευθεις πρεπει να γνωριζεις και οταν γνωριζεις ή εστω ετσι πιστευεις δε χαμπαριαζεις απο βολες για να βρεις την αλήθεια .
Ακόμα και ο χειροτερος άνθρωπος να είναι αυτός που αγαπάς εσύ τον βλέπεις Αγγελο .
Πλάκα μας κάνεις , η τώρα μόλις γεννήθηκες ?

quote:
Το συναίσθημα είναι το κλειδί της ανθρώπινης σωτηρίας, όπως έχει πεί και κάποια πολύ σοφή γυναίκα.

Σωτηρίας απο τι ?απο τι ή το γιατι

Οσο για το θέμα με τον Ινδό ασκητη τα είπε όλα ο Agnostic.

Βασικά δεν χρειαζόταν να πει και τίποτα .
Ανθρωπος που δεν τρώει και δεν πίνει νερό και ζεί φυσιολογικά , χρειαζεται αποδείξεις για να καταλάβει κάποιος οτι είναι απάτη ?εδω ζω εγω που τρωω ενα κοπαδι την ημερα και πινω ενα ποταμι για τον αλλο που τρωει αερα θα κατσω να απορω;

Εκτός βέβαια αν αυτος ο κάποιος είναι 5 χρονών , και πιστευει ακόμα στους δράκους και τον Αγιο Βασίλη .
Πάντως ακόμα και η τετράχρονη κόρη μου οταν τις το είπα έβαλε τα γέλια ...σε εχει καταλαβει γι'αυτο,τα δικα μου οτι τους πω το πιστευουν γι'αυτο προσεχω πολυ τι βγαινει απο το στοματακι μου παρουσια τους

04/09/2010, 14:38:54
quote:

Κάτσε να περάσω μια ευχή και στον φίλο μου τον Εαρινό!

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Με προσευχές δεν θα "γλυτώσεις" όμως απο τον -όντως- φίλο σου τον Εαρινό...πρόσεχε μόνο μην ζαλιστείς απο το πολύ θυμιάτισμα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
04/09/2010, 15:17:56
Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει αταξία στο σύμπαν, αλλά τάξη και όχι ασυμμετρία αλλά συμμετρία και όχι ακαταστασία αλλά κόσμος και μάλιστα παναρμόνια τάξη στον κόσμο,
είναι ανάγκη να σκεφτούμε και να εννοήσουμε τον Δεσπότη που τα συγκέντρωσε και τα ένωσε όλα αυτά και τα έκανε να βρίσκονται σε συμφωνία.

Γιατί ακόμη κι αν δεν Τον βλέπουμε με τα μάτια, αλλά από την τάξη και τη συμφωνία των αντιθέτων, είναι δυνατόν να εννοήσουμε από την τάξη αυτή και τη συμφωνία των αντιθέτων, τον άρχοντα και διακοσμητή βασιλιά τους.

Γιατί όπως ακριβώς εάν βλέπαμε μια πόλη που αποτελείται από πολλούς και διάφορους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους πλούσιους και φτωχούς γέρους και νέους άντρες και γυναίκες, να κατοικείται με αρμονία, αν και διαφέρουν οι πολίτες μεταξύ τους, και να έχουν ομόνοια μεταξύ τους και ούτε οι πλούσιοι να καταφέρονται εναντίον των φτωχών, ούτε οι μεγάλοι κατά των μικρών, ούτε οι νέοι κατά των γερόντων, αλλά να είναι όλοι εξίσου ειρηνικοί,
εάν λοιπόν βλέπαμε αυτά, οπωσδήποτε θα σκεφτόμασταν, ότι η παρουσία του καλού και σοφού άρχοντα επιβάλλει την ομόνοια, ακόμη και αν δεν Τον βλέπαμε.

Γιατί η αταξία είναι γνώρισμα της απουσίας σωστής αρχής, ενώ η τάξη αποδεικνύει ότι υπάρχει αρχηγός και μάλιστα καλός άρχοντας.
Με τον ίδιο τρόπο λόγω της τάξεως και της αρμονίας του κόσμου, είναι ανάγκη να εννοήσουμε τον ηγεμόνα του κόσμου Θεό και μάλιστα έναν Θεό και όχι πολλούς.

Και αυτή η τάξη της διακόσμησης και η αρμονική ομόνοια όλων δείχνει όχι πολλούς αλλά έναν άρχοντα και έναν ηγεμόνα αυτής, το Λόγο.
Γιατί εάν ήταν πολλοί οι άρχοντες της κτήσης, δεν θα σωζόταν αυτή η τάξη του σύμπαντος, αλλά θα ήταν όλα σε αταξία εξαιτίας των πολλών αρχόντων, γιατί ο ο καθένας θα έκανε τα πάντα σύμφωνα με τη θέλησή του και θα μάλωνε με τον άλλον.

Γιατί η ύπαρξη πολλών αρχών, είναι ουσιαστικά απουσία αρχής και εκεί που δεν υπάρχει άρχοντας, εκεί οπωσδήποτε υπάρχει αταξία. Και αντιθέτως η τάξη και η ομόνοια των πολλών και διαφορετικών, αποδεικνύει ότι ο άρχοντας είναι Ένας.

Ακούει κανείς από μακριά τον ήχο της λύρας που αποτελείται από πολλές και διαφορετικές χορδές, και θαυμάζει την αρμονική συμφωνία τους, γιατί τον ήχο δε τον προκαλεί μόνον η βαριά, ούτε μόνο η ψιλή, ούτε μόνο η μέση, αλλά όλες μαζί όταν χτυπηθούν κατάλληλα.
Και οπωσδήποτε από αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι δεν κινείται μόνη της η λύρα, ούτε χτυπιέται από πολλούς άλλους, αλλά ότι είναι ένας ο μουσικός, που τον ήχο κάθε χορδής προς την εναρμόνια συμφωνία με την τέχνη του εναρμονίζει, ακόμη αν εάν δεν βλέπει αυτόν.

Έτσι λοιπόν, επειδή υπάρχει η παναρμόνια τάξη στον κόσμο και δεν επαναστατούν τα πάνω εναντίον των κάτω, ούτε τα κάτω εναντίον των άνω, αλλά όλα αποτελούν μία τάξη, είναι φυσικό ακόλουθο να υπάρχει ένας άρχοντας και βασιλιάς της κτήσης και όχι πολλοί, ο οποίος με το φως Του λαμπρύνει και κινεί τα πάντα.

Ποιός λοιπόν είναι αυτός αν όχι ο Πανάγιος και αυτός που βρίσκεται πέρα από κάθε δημιουργημένη ουσία, ο πατέρας του Χριστού, ο οποίος όπως είναι άριστος κυβερνήτης διά της Σοφίας του και του Λόγου του Κυρίου μας και Σωτήρα μας Χριστού, διακυβερνά με σκοπό τη σωτηρία μας και τα πάντα αυτός ρυθμίζει όπως αυτός νομίζει ότι είναι καλά?

Είναι λοιπόν καλή η δημιουργία όπως δημιουργήθηκε και όπως βλέπουμε να γίνονται όλα, επειδή αυτό είναι το θέλημα Του και σχετικά με αυτό δεν θα μπορούσε κανείς να απιστήσει.
Γιατί εάν η κτήση κινιόταν χωρίς λογική και όλα κινιόταν τυχαία, καλά θα έκανε να απιστήσει κανείς σε όσα είπαμε.
Εάν όμως με λόγο και Σοφία και επιστήμη έχει δημιουργηθεί και με κάθε κόσμημα έχει στολιστεί, αναγκαστικά αυτός που στέκεται επάνω της και τη διακόσμησε δεν είναι άλλος παρά ο Λόγος του Θεού.

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 04/09/2010 15:23:19

dimitris2Μέλος
04/09/2010, 15:23:54
Ορισμένες σκέψεις χωρίς "quot..".
Η αλήθεια είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία (όχι 2 αλήθειες).
Ο Θεός αγαπά τα πλάσματά του (και η φύση είναι αγάπη, αναφέρομαι σε υλιστές), και φωτίζει όσους προσπαθούν να βρούν την αλήθεια , τους σοφούς των λαών, άσχετα με τη θρησκεία τους καιτην καταγωγή τους.
Έτσι βλέπουμε ανά τους αιώνες διάφορα περίεργα.
Ο Ερμής ο Αιγύπτιος σοφός ονομάστηκε τρισμέγιστός γιατί μίλησε για τρισυπόστατο ένα Θεό. Μετά από χιλιάδες χρόνια μίλησε την υπόσταση του Θεού ο Ιησούς γιατί η Παλαιά διαθήκη αναφέρει μερικές ενδείξεις πχ όπως αναφέρει ο Μωυσής ότι είπε ο Θεός "ποιήσωμεν", ποιοί; αλλά και ο Μωυσής σαν γιος του Φαραώ είχε λάβει όλη την παιδεία των ιερέων της Αιγύπτου και φυσικά και το μυστικισμό.
Ο Πυθαγόρας το ίδιο, σπούδασε στην Αίγυπτο τα μυστήρια και έφτιαξε μοναστήρι, έζησε με νηστείες εξαντλητικές, αλλά άλλα αυτά που μας παρέδωσε όπως τα μαθηματικά και άλλα αυτά που δεν μάθαμε ποτέ, την ουσία δηλαδή των μαθηματικών , το θείον, γιατί ήταν μυστικιστής. Αναφέρει αρκετά ο Ιάμβλιχος, νέος Πλάτων κατ εμέ, ο οποίος αν και έζησε αρκετούς αιώνες μετά τον Πυθαγόρα, φαίνεται ότι γνώριζε αρκετά από το μυστικισμό, στόμα με στόμα και όχι ότι είχαν γράψει οι προηγούμενοι. Δεν έγραφαν οι πυθαγόρειοι μπατσα φάτσα την αληθεια, όπως κάνουμε σήμερα, αλλ' ως εν εσόπτρω εν αινίγματι.
π.χ. Λέει ο Πλάτων στον Τίμαιο ότι το μάτι εκπέμπει προς το αντικείμενο και έτσι βλέπουμε. Στην καθ ημάς επιστήμη συμβαίνει το αντίθετο. Ο ήλιος εκπέμπει φωτόνια, αντανακλώνται από το αντικείμενο προς το μάτι μας , διεγείρεται το νεύρο και βλέπουμε. Δεν το είχαν καταλάβει οι αρχαίοι; Όμως άλλα έψαχναν
Μυστικιστικά συμβαίνει και το αντίθετο. Το μάτι είναι ο καθρέπτης της ψυχής, και αν το μάτι είναι φωτεινό... που λέει το ευαγγέλιο.
Ομως τα μυστικιστικά των αρχαίων Ελλήνων είναι κλειδωμένα εδώ κι αιώνες. Οι ίδιοι τα κλείδωσαν , και κανείς άλλος, θρησκεία ή πρόσωπο δεν τα κλείδωσε άρα και δεν έχει τα κλειδιά να τα ξεκλειδώσει.

Δεν ξεκλειδώνονται σήμερα με τη φτωχή γνώση των πανεπιστημιακών του πλανήτη. Ήταν άλλη γνώση διαφορετική.
Και αρχαιοέλληνας να το παίξεις, θα φας πόρτα. Δεν θα βρεις τίποτα.
Ο πρώτος που καθιέρωσε την "πόρτα" στην Ελλάδα ήταν ο Πυθαγόρας. Τα γράφει ο Ιάμβλιχος.

Για τον Ωριγένη,
Ασχετα με τι γράφει η wikipaidia, ήταν άνθρωπος χαλκέντερος ,ασκητικότατος, κοιμόταν στο πάτωμα, λογικότατος, υπαγόρευε ταυτόχρονα 7 κειμενογράφους σε διαφορετικά βιβλία.
Κάπου το παράκανε με την άσκηση και έκοψε τα τέτοια του και για αυτό καταδικάστηκε.
Πρόσφερε όμως πολλά στην εκκλησία.

Εν κατακλείδι να πω ότι,
σήμερα νομίζουμε ότι είμαστε μορφωμένοι και μετέχουμε πχ. 30% στην αλήθεια.
Ομως εμείς έχουμε άλλη γνώση διαφορετική από αυτή των αρχαίων λαών.
Οι αρχαίοι έκριναν, βλαξ ή σοφός.
Σοφό δεν βλέπω,...

makforΜέλος
04/09/2010, 15:41:18
φιλε μου μη κολλας στα ΞΕΡΩ , ουτε στο ΠΡΕΠΕΙ , ουτε στο ΘΕΛΩ , ειναι δυσκολο να κανουμε κατι τετοιο δηλ να ξεκολλησουμε απο αυτα , αλλα μπορουμε να το προσπαθησουμε

οσο αφορα το δικιο , εγω αυτο που εχω να πω ειναι οτι δεν γνωριζω εαν υπαρχει ΔΙΚΙΟ , ακομη και σε απλα πραγματα πχ αυτος ο τοιχος ειναι ασπρος , μπορει να εχω "αδικο" χαχαχα , σκεψου τωρα ποσο μπλεκει το πραγμα οταν παμε σε ΑΟΡΑΤΟΥΣ τοιχους που πρεπει να περιγραψουμε οχι μονο το χρωμα αλλα και την δομη του και ολα τα αλλα !!!

οκ με ικανοποιει εσωτερικα να "πιστευω" σε διαστασεις , με "ηδονιζει" που λεει και ο φιλος , να θεωρω οτι μια ανωτερη οντοτητα με δημιουργησε και μου εδωσε εξωτικη ουσια και θα ερθει απο την εβδομη διασταση να με παρει στην τεταρτη κτλπ … δεκτο , ομορφα , ωραια … το οτι με ικανοποιει ομως , το οτι με ηδονιζει (που ειναι λαθος ο ορισμος καθως ηδονη εχω μονο με το σεξ) δεν παει να πει οτι ΣΤΕΚΕΙ ΚΙΟΛΛΑΣ , οτι θα ΤΟ ΔΕΧΘΩ χωρις αποδειξη ή λογικη σκεψη

κανενα προβλημα δεν αντεχει στην λογικη σκεψη , χανεται διαλυεται , το κολπο ειναι να το κομματιασεις και τα κομματια αυτα ξανα σε ποιο μικρα … στο τελος θα το εχεις λυσει και θα εχεις βρει μονος τις απαντησεις που χρειαζεσαι ..

εγω , σε εμενα τουλαχιστον , ειχα εντοπισει το προβλημα οτι εβλεπα τα πραγματα πολυ ΑΥΣΤΗΡΑ , ετσι ειναι ,ετσι πρεπει να ειναι ,μα αφου το λεει αυτο ειναι , μα αφου το νιωθω τοτε ειναι και αλλα πολλα … εαν τα δουμε ΟΛΑ (απο την καθημερινοτητα μας μεχρι οτι θελει ο καθενας) ποιο ΧΑΛΑΡΑ (αντε ειμαι και απο θεσσαλονικη χαχαχα) ποιο ανοικτα , ποιο δεκτικα … τοτε ισως βρουμε , ισως μπορεσουμε να δουμε και τις αλλες γωνιες του θεματος που μας απασχολει !!! βλεπουμε ενα ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και κολλαμε εκει , ομως δεν ειναι τετραγωνο αλλα κυβος απλα αγνοουμε τις υπολοιπες πλευρες … οταν τις αγγιξουμε ισως καταλαβουμε την πλανη μεσα στην οποια ζουμε …

στο κατω κατω , πως μπορω να τηρησω το "ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ" οταν επιμενω ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ? οταν λεω ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ? πουθεν ? που λεει και ο φιλος ποιο πανω ??? !!!

για να μιλησω πχ για συναισθημα πρεπει να ξερω τι ειναι αυτο το πραμα , ναι το οριζω ως πραμα μεχρι να το κατανοησω , ξερω αραγε τι ειναι ? ο εαρινος εδωσε μια αναλυση , ειχαμε αυτα κατα νου οταν λεμε συναισθημα ? πως μας επηρεαζει ή πως το επιρεαζουμε εμεις ? πως επιρεαζεται απο μας ή απο την εσωτερικη μας δομη κτλπ … χαοτικη η εξισωση χαχα

ειναι ωραια να πεταμε παραξενες λεξεις και να τις συνδιαζουμε επισης παραξενα , φαινομαστε εμεις ή αυτο που λεμε ή αυτος που μας το ειπε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ !!! αλλα ? στο αλλα ειναι το θεμα οταν το πιασεις και αποδομησεις ολο αυτο που ειπες , τοτε βλεπεις οτι οι λεξεις εχουν αλλα νοηματα και συμαινουν αλλα πραγματα και καταλαβαινεις ποσο κενο ειναι τελικα αυτο που λες , που λεμε, που λεω !!!! (φανταζομαι τον εαρινο πως νιωθει οταν διαβαζει κατι ασχετο για το συναισθημα ….)

αναφερουμε συχνα τον ορο "πηγαζει απο την καρδια" ή "ακολουθα την καρδια σου" , απο την καρδια δεν πηγαζει τιποτα γιατι ειναι απλα μια "τρομπα" και εαν την ακολουθησω μαλλον θα εχω σοβαρο προβλημα υγειας καθως θα ειναι αυτη εξω και θα πηδαει και εγω μετα σωληνακια να την κυνηγαω… οκ το λεμε μεταφορικα και γιατι να κανουμε μια μεταφορα οταν μιλαμε για τοσο συνθετα πραγνατα? γιατι δεν μιλαμε ποιο καθαρα ? μηπως γιατι θελουμε να μπερδευουμε ? πως συνδεω την πιστη με την καρδια οταν αυτα δεν εχουν καμια σχεση ? πως συνδεω δηλαδη την υλη με κατι αυλο ? γιατι δεν λεμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που θελουμε να πουμε ? ισως γιατι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ? χμμμμ

(αυτα για τον φιλο που θεωρω οτι εχουμε περισσοτερα κοινα που μας ενωνουν παρα μας χωριζουν , οπως και με ολους , απλα μας εχουν μαθει να βλεπουμε λαθος τα πραγματα , να τσουρουφλιζεται ο εγωισμος μας οταν ακουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που θελουμε εμεις , θελουμε ? ποσο σχεση εχει το θελουμε με αυτο που πραγματι υπρχει ? καμια …. και αυτο ειναι το δυσκολοτερο που πρεπει να αλλαξουμε , να παψουμε να βλεπουμε με τα ματια των αλλων … και ελπιζω να το καταφερουμε καποτε !!!!)

τωρα οσο αφορα τον θεο,
ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ?(οποιος εχει θαρος μπορει να δωσει μια απαντηση)

ποιον ΘΕΟ απο ολους ειναι το βασικο μου ερωτημα , και οσο αφορα τον χριστιανικο , μονο αγαπη δεν δειχνει οταν διωχνει τον διαβολο γιατι του την ειπε ή τον αδαμ γιατι εφαγε ενα μηλο ή τον ανθρωπο οταν στελνει τον κατακλυσμο ή ή ή ή !!!! ολα αυτα ειναι εγωιστικα

βλεπουμε τον θεο μεσα απο την ανθρωπινη λογικη , που λεει οτι οταν με χτυπας σε χτυπαω και εγω , που οταν θιγεις το ΕΓΩ ΜΟΥ τοτε θα γινω "τουρκος" και πολλα αλλα … ποσο πιθανο θεωρειτε οτι θα αγγιζαν ολα αυτα εναν θεο ? ποσο πιθανο θεωρειτε ενα ανωτερο ον που εχει δημιουργησει τον κοσμο , που ειναι αφθαρτος και αιωνιος να τον απασχολουσε εαν εγω ετρωγα κρεας τις τεταρτες ή την μεγαλη παρασκευη ??? ολα αυτα ειναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ χαρακτηριστικα … και μονο εαν το αντιληφθουμε αυτο θα μπορουσαμε να κανουμε υποθεσεις για τον οποιο θεο … αλλα οταν θεωρουμε οτι ο θεος μας οριζει κανονες και μετα κανει τον χωροφυλακα γιατι του την σπαμε … εε τι να πω , κατα την δικη μου λογικη ειναι μακραν νυχτωμενος και του ευχομαι ονειρα γλυκα !!!

ναι μπορω να μιλησω για ωρες για τον θεο και μπορω εαν θελετε να υπερασπιστω και την υπαρξη του … αλλα δεν τον χρειαζομαι , μου ειναι αχρηστος ο θεος γιατι δεν βρισκω κανεναν λογο που να αιτιολογει την υπαρξη τους !!! ναι το ξερω για τους χριστιανους θα καω στην κολαση και για τους αλλους δεν θα γινω ποτε τεταρτοδιαστατος ΧΑΧΑ (σορυ)

και θα το ξανα πω , πως μπορει καποιος να αναζητησει τον θεο , οταν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ? οταν δεν ξερει για τον ανθρωπο και πως αυτος δομητε και λειτουργει ? πως μπορω να μιλησω για οραματα και αγγελους και αλλα που βλεπω , οταν δεν εχω καταλαβει οτι ο εγκεφαλος μου μπορει να μου παιζει παιχνιδια ?

αριστοτελη , εαν σου ειναι ευκολο ρε φιλε ,γιατι εγω ειμαι του νηπειαγωγιου … μπορεις να μου δωσεις μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΩΡΙΑ καλυτερη απο ολων των αλλων θεωριων ? γιατι να ισχυουν αυτα που λες εσυ και οχι αυτο που λεει καποιος απο ολους τους αλλους ? ΤΙ ?

ευχαριστω

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

04/09/2010, 15:54:08
Ευρωπαίου έμπνευσις...περί των "πάνω" και των "κάτω"...

-Έτσι λοιπόν, επειδή υπάρχει η παναρμόνια τάξη στον κόσμο και δεν επαναστατούν τα πάνω εναντίον των κάτω, ούτε τα κάτω εναντίον των άνω, αλλά όλα αποτελούν μία τάξη, είναι φυσικό ακόλουθο να υπάρχει ένας άρχοντας και βασιλιάς της κτήσης και όχι πολλοί, ο οποίος με το φως Του λαμπρύνει και κινεί τα πάντα.

Λές...λές...και ξανα-λές για να φθάσουμε πάλι στο σημείο απ'οπου ξενινήσαμε βλέποντάς σε και παατηρώντας σε...στο απόλυτο τίποτα , στο απόλυτο "κενό"...!!!

Ποια πάνω λές...τα "κάτω" βεβαιως λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε ...

έμπλεξες την φούστα με την βούρτσα ....

Τι μλκς είναι αυτες που λές ωρέ "Τσομπαναρά"...???

Και στο είπα , δεν είναι δώ γύρω η Κυρά-Φρόσω η ψιλικατζού...πρόσεχε τι λές...τελικά η επιχειρηματολογία σου κινείται με το εξής σκεπτικό..

Αν η γιαγιά μου είχε "φρύδια" , θα ήτανε παππούς...

Ωρε Ευρωπαίε...τι πίνεις και δεν μας δίνεις..???

Μ'αρέσεις πάντως...μας φτιάχνεις τις μέρες μας...την ευχή σου...

04/09/2010, 16:18:15
Φτάσαμε αισίως και στο τέλος του συγκεκριμένου θέματος… «Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2»… αφού οι απαντήσεις των συμμετεχόντων άγγιξαν τις 50 σελίδες μηνυμάτων.
Αν κάποιο μέλος ενδιαφέρεται να ανοιχθεί το τρίτο μέρος αυτού του τόπικ και πραγματικά φροντίσει να γίνει ένας διάλογος χωρίς να υπάρχει το συνηθισμένο φαινόμενο μιας ανούσιας διαμάχης πάνω σε θρησκευτικά ζητήματα, άλλα ένας διάλογος που θα προσφέρει πραγματικά κάτι σε όλους μας και με σωστές αντιπαραθέσεις που θα αγγίζουν τα πλαίσια ενός σωστού και ορθού διαλόγου.

Όπως είχε γραφτεί και για το άνοιγμα του Νο2..!!!

"Ο τίτλος θα πρέπει να είναι "Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο3" και στο εισαγωγικό μήνυμα να εμπεριέχεται το εισαγωγικό μήνυμα αυτού εδώ του θέματος ώστε να μπορούν να παραπεμφθούν για να το διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι".

04/09/2010, 16:25:53
europaios

quote:
Για παράδειγμα εγώ θα σου ονομάσω έναν μασόνο ανθέλληνα και προδότη αφαιμάκτη του Ελληνικού λαού, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Για ονόμασε μου κι εσύ τον Τούρκο μασόνο και πράκτορα Πατριάρχη!

Τούρκοι πατριάρχες: Όλοι από το 1927 και εντεύθεν (εκτός του Αθηναγόρα)
Πράκτορες των Τούρκων: Όλοι από το 1454 μέχρι τουλάχιστον το 1840

Θέλεις και έναν Μασόνο; Πάρε τέσσερις:

Αθηναγόρας ο Α΄, Μελέτιος ο Δ΄, Ιωακείμ ο Γ΄, Βασίλειος ο Γ΄.

macedon

04/09/2010, 16:50:24
Και λέω Λόγο,
όχι αυτόν που είναι συνυφασμένος και σύμφυτος με κάθε δημιούργημα, τον οποίο μερικοί συνηθίζουν να ονομάζουν και σπερματικό,
που είναι άψυχος και δεν έχει λογική ούτε σκέπτεται αλλά ενεργεί με τη δύναμη της τέχνης που έχει από έξω δοθεί σε αυτόν και σύμφωνα με τη Σοφία εκείνου που κυβερνά,
ούτε λέω το λόγο που έχει το λογικό ανθρώπινο γένος ο οποίος αποτελείται από συλλαβές και μεταδίδεται με τον αέρα.

Αλλά λέω Λόγο, το ζωντανό και ενεργό Θεό, τον ίδιο Λόγο του αγαθού και των όλων Θεού, ο οποίος είναι διαφορετικός από τα δημιουργήματα και από όλη την κτίση και είναι Λόγος του αγαθού Πατέρα, που διακόσμησε το σύμπαν και το φωτίζει με την πρόνοια Του.
Αυτός λοιπόν είναι ο αγαθός Λόγος, του αγαθού Πατέρα.
Αυτός διαρρύθμισε την τάξη των όλων, ενώνοντας μεταξύ τους τα αντίθετα και δημιούργησε με αυτά μια αρμονία. Αυτός Θεού δύναμη και Θεού Σοφία είναι.

Τον ουρανό περιστρέφει, τη γη κρέμασας απ' το κενό κι ενώ δεν στηρίζεται πουθενά, με το νεύμα του τη στερέωσε.
Από αυτόν παίρνοντας φως, ο ήλιος φωτίζει την οικουμένη και η σελήνη παίρνει το δικό της φως. Αυτός κρεμά το νερό στα σύννεφα και τη γη ποτίζουν οι βροχές και η θάλασσα περιορίζεται και η γη καλύπτεται με κάθε είδους φυτά και βγάζει χορτάρι.

Και είναι Λόγους όχι όμοιος με τον λόγο των ανθρώπων, ο οποίος αποτελείται από συλλαβές, αλλά είναι απαράλλακτη εικόνα του Πατέρα του.
Γιατί οι άνθρωποι αποτελούνται από μέρη και έχουν δημιουργηθεί εκ του μη όντος, έχουν δικό τους λόγο ο οποίος δημιουργείται και καταστρέφεται.
Ο άχρονο όμως Θεός, δεν είναι σύνθετος, γι αυτό και ο Λόγος Του δεν είναι σύνθετος.

Και η αιτία για την οποία ο Λόγος του Θεού ήρθε στα δημιουργήματα Του, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και μας κάνει γνωστό ότι δεν έπρεπε να γίνει με άλλο τρόπο παρά έτσι όπως και γίνεται.
Των δημιουργημάτων η φύση, επειδή έλαβαν ύπαρξη από την ανυπαρξία, είναι ρευστή και ανίσχυρη και θνητή εάν την εξετάσουμε καθ' αυτή.
Ο Θεός των όλων, είναι στη φύση του αγαθός και πέρα από κάθε κάλος και έτσι είναι και ο Λόγος Του.
Γι' αυτό και φιλάνθρωπος είναι ο Λόγος Του.

Στον αγαθό δεν υπάρχει φθόνος για τίποτε, γι’ αυτό δεν φθονεί την ύπαρξη κανενός, αλλά θέλει να υπάρχουν πολλοί, ώστε να μπορεί να δίνει φιλανθρωπία.
Ο Λόγος αυτός είναι η εικόνα του αόρατου Θεού, πρωτότοκος πάσης κτήσεως και δι’ αυτού και σε αυτόν υπάρχουν όλα και τα ορατά και τα αόρατα κι αυτός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας μας.

Και για να μη χρονοτριβώ, ονομάζοντας ένα ένα όλα όσα φαίνονται, δεν υπάρχει ούτε ένα απ όσα έγιναν το οποίο να μη δημιουργήθηκε και να μην συστάθηκε "εν' αυτώ και δι' αυτού" όπως λέει και ο θεολόγος Ιωάννης.
"Στην αρχή υπήρχε ο Λόγος και ο Λόγος βρισκόταν με το Θεό και Θεός ήταν ο λόγος. Όλα έγιναν δι' αυτού και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτε."

Όπως για παράδειγμα, εάν κάποιος μουσικός παίξει κατάλληλα τη λύρα, θα δημιουργήσει τη μουσική, συνδυάζοντας αρμονικά με την τέχνη του, τους βαρείς με τους οξείς και τους μέσους με τους άλλους φθόγγους,
έτσι και η σοφία του Θεού, κρατώντας το σύμπαν σαν λύρα, συνενώνοντας όσα υπάρχουν στον αέρα με αυτά που υπάρχουν στη γη και όσα υπάρχουν στον ουρανό με όσα υπάρχουν στον αέρα και ενώνοντας τα σύνολα με τα επιμέρους και κατευθύνοντας με το νεύμα Του και τη θέληση Του τα πάντα, φτιάχνει έναν κόσμο με μια διάταξη σε αυτόν, με ωραιότητα και αρμονία, ενώ Αυτός μένει ακίνητος κοντά στον Πατέρα, κινώντας τα πάντα με την καθοδήγηση Του, όπως αρέσει το καθετί στον Πατέρα.

Και το αξιοθαύμαστο της θεότητας του είναι αυτό, ότι με ένα και το αυτό νεύμα όλα μαζί κι όχι κατά διαστήματα, αλλά συγχρόνως τα κινεί και τα διαρρυθμίζει ανάλογα με τη φύση του καθένα και αυτά που κινούνται ευθύγραμμα και αυτά που κινούνται κυκλικά και τα άνω και τα κάτω και τα υγρά και τα ψυχρά και τα θερμά και όσα φαίνονται και τα αόρατα.

Και για να κατανοήσουμε με παράδειγμα αυτό το τόσο μεγάλο, ας παρομοιάσουμε αυτό για το οποίο μιλάμε με μια μεγάλη χορωδία.
Η χορωδία αποτελείται από διαφορετικούς άντρες, παιδιά, γυναίκες και γέροντες και νεότερους. 'Ενας είναι όμως ο αρχηγός και όταν δώσει το σήμα, ο καθένας ψάλλει σύμφωνα με τη φύση του και τη δύναμη του.
Ο άνδρας ως άνδρας, το παιδί ως παιδί, ο γέροντας ως γέροντας, ο νέος ως νέος και όλοι μαζί αποτελούν μια αρμονία.
Και όπως όλα αυτά γίνονται και επιτελούνται με την παρουσία του ενός και κάτω από τις διαταγές του, τα ίδια ακριβώς γίνονται με τον κτίστη και δημιουργό Πατέρα.

Αν και το προηγούμενο παράδειγμα είναι μικρό, με ανοιχτό μυαλό πρέπει να το κατανοήσουμε, γιατί με το νεύμα που κάνει ο Θεός Λόγος, συγχρόνως όλα διακοσμούνται και το καθένα κάνει τα δικά του ως πρέπει κι όλα μαζί αποτελούν μια τάξη.
Βλέποντας λοιπόν τη δύναμη του Λόγου αντιλαμβανόμαστε και τον αγαθό Πατέρα Του και όπως λέει και ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός: "όποιος βλέπει εμένα, βλέπει τον Πατέρα."

Parthen h Rwmania

Edited by - europaios2 on 04/09/2010 16:55:06

04/09/2010, 16:58:36
quote:
macedon:
Τούρκοι πατριάρχες: Όλοι από το 1927 και εντεύθεν (εκτός του Αθηναγόρα)
Πράκτορες των Τούρκων: Όλοι από το 1454 μέχρι τουλάχιστον το 1840

Θέλεις και έναν Μασόνο; Πάρε τέσσερις:
Αθηναγόρας ο Α΄, Μελέτιος ο Δ΄, Ιωακείμ ο Γ΄, Βασίλειος ο Γ΄.

Στοιχεία έχεις?
Αν ναι, να τα παρουσιάσεις.....αν όχι.....έχει μια παιδική χαρά εδώ ποιο κάτω...πάρε και τον Εαρινό και πήγαινε......μην είσαι μόνος σου!

Parthen h Rwmania

04/09/2010, 17:02:52
quote:
Εαρινός:
Μ'αρέσεις πάντως...μας φτιάχνεις τις μέρες μας...την ευχή σου..

Όλη δική σου Εαρινέ!

Parthen h Rwmania

04/09/2010, 17:07:28
europaios

quote:
Στοιχεία έχεις?
Αν ναι, να τα παρουσιάσεις.

Μια και έκανες την αρχή, μόλις παρουσιάσεις τα στοιχεία για τον Πάγκαλο, θα σου παραθέσω και τα δικά μου

macedon

04/09/2010, 18:33:18
Ο Πάγκαλος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία, κανένας που αγαπάει την πατρίδα του, δεν θα παρέδιδε κάποιον που είναι εχθρός του εχθρού της πατρίδας του. Παρά μόνο εάν ήταν σύμμαχος με τον εχθρό της πατρίδας του.
Γιατί πολύ απλά, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.

το ήθος του Πάγκαλου.

κι εδώ για την υφαλοκρηπίδα

Στα Ίμια ως Υπουργός τότε εξωτερικών τα έλεγε στην t.v. με τον Χατζηνικολάου...και ο πρωθυπουργός τον έψαχνε......

Απλώς γκάφες? (αμφιβάλλω να ήσαν γκάφες). Ως Υπουργός εξωτερικών έφερε την Ελλάδα σε δεινή θέση.

«Ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα Ύμια και δεν θα την αντικαταστήσουμε»! (Περί Υμίων)

Κι επειδή έχω κάποιον που ήταν στους ΟΥΚαδες τη βραδιά των Ίμίων, και ήταν επάνω στη βάρκα με τους συναδέλφους του, να πω τα εξής.

Ο Λυμπέρης είχε ζητήσει εξ' αρχής να ανέβουν και στις δύο νησίδες οι Έλληνες....κατ' εντολή της Αθήνας αποβιβάστηκαν μόνο στη μία.

Όταν οι Τούρκοι έριξαν το ελικόπτερο με πυρά, (τα δήθεν πορίσματα κ.λ.π. είναι ψέματα, γιατί το παλικάρι ήταν αυτόπτης μάρτυρας), ζήτησαν αμέσως εντολή για να τους καθαρίσουν, η εντολή ήταν και πάλι από την Αθήνα....."γυρίστε πίσω".

Η δε "γιαγιά" που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ήταν αυτή που κινούσε τα νήματα εκείνο το βράδυ....μαζί βέβαια με την άλλη μαϊμού τον Σιμήτη....οι άλλοι απλώς παρακολουθούσαν.

Parthen h Rwmania

Edited by - europaios2 on 04/09/2010 18:34:20

04/09/2010, 18:42:52
quote:

Και λέω Λόγο,
όχι αυτόν που είναι συνυφασμένος και σύμφυτος με κάθε δημιούργημα, τον οποίο μερικοί συνηθίζουν να ονομάζουν και σπερματικό,
που είναι άψυχος και δεν έχει λογική ούτε σκέπτεται αλλά ενεργεί με τη δύναμη της τέχνης που έχει από έξω δοθεί σε αυτόν και σύμφωνα με τη Σοφία εκείνου που κυβερνά,
ούτε λέω το λόγο που έχει το λογικό ανθρώπινο γένος ο οποίος αποτελείται από συλλαβές και μεταδίδεται με τον αέρα.

Αλλά λέω Λόγο, το ζωντανό και ενεργό Θεό, τον ίδιο Λόγο του αγαθού και των όλων Θεού, ο οποίος είναι διαφορετικός από τα δημιουργήματα και από όλη την κτίση και είναι Λόγος του αγαθού Πατέρα, που διακόσμησε το σύμπαν και το φωτίζει με την πρόνοια Του.
Αυτός λοιπόν είναι ο αγαθός Λόγος, του αγαθού Πατέρα.
Αυτός διαρρύθμισε την τάξη των όλων, ενώνοντας μεταξύ τους τα αντίθετα και δημιούργησε με αυτά μια αρμονία. Αυτός Θεού δύναμη και Θεού Σοφία είναι.

Τον ουρανό περιστρέφει, τη γη κρέμασας απ' το κενό κι ενώ δεν στηρίζεται πουθενά, με το νεύμα του τη στερέωσε.
Από αυτόν παίρνοντας φως, ο ήλιος φωτίζει την οικουμένη και η σελήνη παίρνει το δικό της φως. Αυτός κρεμά το νερό στα σύννεφα και τη γη ποτίζουν οι βροχές και η θάλασσα περιορίζεται και η γη καλύπτεται με κάθε είδους φυτά και βγάζει χορτάρι.

Και είναι Λόγους όχι όμοιος με τον λόγο των ανθρώπων, ο οποίος αποτελείται από συλλαβές, αλλά είναι απαράλλακτη εικόνα του Πατέρα του.
Γιατί οι άνθρωποι αποτελούνται από μέρη και έχουν δημιουργηθεί εκ του μη όντος, έχουν δικό τους λόγο ο οποίος δημιουργείται και καταστρέφεται.
Ο άχρονο όμως Θεός, δεν είναι σύνθετος, γι αυτό και ο Λόγος Του δεν είναι σύνθετος.

Και η αιτία για την οποία ο Λόγος του Θεού ήρθε στα δημιουργήματα Του, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη και μας κάνει γνωστό ότι δεν έπρεπε να γίνει με άλλο τρόπο παρά έτσι όπως και γίνεται.
Των δημιουργημάτων η φύση, επειδή έλαβαν ύπαρξη από την ανυπαρξία, είναι ρευστή και ανίσχυρη και θνητή εάν την εξετάσουμε καθ' αυτή.
Ο Θεός των όλων, είναι στη φύση του αγαθός και πέρα από κάθε κάλος και έτσι είναι και ο Λόγος Του.
Γι' αυτό και φιλάνθρωπος είναι ο Λόγος Του.

Στον αγαθό δεν υπάρχει φθόνος για τίποτε, γι’ αυτό δεν φθονεί την ύπαρξη κανενός, αλλά θέλει να υπάρχουν πολλοί, ώστε να μπορεί να δίνει φιλανθρωπία.
Ο Λόγος αυτός είναι η εικόνα του αόρατου Θεού, πρωτότοκος πάσης κτήσεως και δι’ αυτού και σε αυτόν υπάρχουν όλα και τα ορατά και τα αόρατα κι αυτός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας μας.

Και για να μη χρονοτριβώ, ονομάζοντας ένα ένα όλα όσα φαίνονται, δεν υπάρχει ούτε ένα απ όσα έγιναν το οποίο να μη δημιουργήθηκε και να μην συστάθηκε "εν' αυτώ και δι' αυτού" όπως λέει και ο θεολόγος Ιωάννης.
"Στην αρχή υπήρχε ο Λόγος και ο Λόγος βρισκόταν με το Θεό και Θεός ήταν ο λόγος. Όλα έγιναν δι' αυτού και χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτε."

Όπως για παράδειγμα, εάν κάποιος μουσικός παίξει κατάλληλα τη λύρα, θα δημιουργήσει τη μουσική, συνδυάζοντας αρμονικά με την τέχνη του, τους βαρείς με τους οξείς και τους μέσους με τους άλλους φθόγγους,
έτσι και η σοφία του Θεού, κρατώντας το σύμπαν σαν λύρα, συνενώνοντας όσα υπάρχουν στον αέρα με αυτά που υπάρχουν στη γη και όσα υπάρχουν στον ουρανό με όσα υπάρχουν στον αέρα και ενώνοντας τα σύνολα με τα επιμέρους και κατευθύνοντας με το νεύμα Του και τη θέληση Του τα πάντα, φτιάχνει έναν κόσμο με μια διάταξη σε αυτόν, με ωραιότητα και αρμονία, ενώ Αυτός μένει ακίνητος κοντά στον Πατέρα, κινώντας τα πάντα με την καθοδήγηση Του, όπως αρέσει το καθετί στον Πατέρα.

Και το αξιοθαύμαστο της θεότητας του είναι αυτό, ότι με ένα και το αυτό νεύμα όλα μαζί κι όχι κατά διαστήματα, αλλά συγχρόνως τα κινεί και τα διαρρυθμίζει ανάλογα με τη φύση του καθένα και αυτά που κινούνται ευθύγραμμα και αυτά που κινούνται κυκλικά και τα άνω και τα κάτω και τα υγρά και τα ψυχρά και τα θερμά και όσα φαίνονται και τα αόρατα.

Και για να κατανοήσουμε με παράδειγμα αυτό το τόσο μεγάλο, ας παρομοιάσουμε αυτό για το οποίο μιλάμε με μια μεγάλη χορωδία.
Η χορωδία αποτελείται από διαφορετικούς άντρες, παιδιά, γυναίκες και γέροντες και νεότερους. 'Ενας είναι όμως ο αρχηγός και όταν δώσει το σήμα, ο καθένας ψάλλει σύμφωνα με τη φύση του και τη δύναμη του.
Ο άνδρας ως άνδρας, το παιδί ως παιδί, ο γέροντας ως γέροντας, ο νέος ως νέος και όλοι μαζί αποτελούν μια αρμονία.
Και όπως όλα αυτά γίνονται και επιτελούνται με την παρουσία του ενός και κάτω από τις διαταγές του, τα ίδια ακριβώς γίνονται με τον κτίστη και δημιουργό Πατέρα.

Αν και το προηγούμενο παράδειγμα είναι μικρό, με ανοιχτό μυαλό πρέπει να το κατανοήσουμε, γιατί με το νεύμα που κάνει ο Θεός Λόγος, συγχρόνως όλα διακοσμούνται και το καθένα κάνει τα δικά του ως πρέπει κι όλα μαζί αποτελούν μια τάξη.
Βλέποντας λοιπόν τη δύναμη του Λόγου αντιλαμβανόμαστε και τον αγαθό Πατέρα Του και όπως λέει και ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός: "όποιος βλέπει εμένα, βλέπει τον Πατέρα."

Parthen h Rwmania

Edited by - europaios2 on 04/09/2010 16:55:06

O "Λόγος" ως όρος και έννοια είναι αμιγώς Ελληνικός όρος και μπορείς να "ανατρέξεις" στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία -απ'οπου τον δανεισθήκατε- και όχι μόνον αυτόν και να πληροφορηθείς σχετικά...να σου υπενθυμίσω δε , ότι οι εξ ανατολής προερχόμενοι "Θεο-πατέρες" και "Θεο-μηνύτορες"...στους οποιους αναφέρεσαι , ακόμα δεν είχαν γεννηθεί...

Αλλα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον συλλογισμό σου , εκτός απο τις αναφορές στον λόγο του Θεού...τις αόριστες...μπορείς να μας πείς και σε τι αναφέρεται αυτός ο περίφημος λόγος του Θεού και πως αυτός "αντιλαμβάνεται" και ποιό σκοπό και τέλος αυτός έχει..αλλα και με ποιό τρόπο "πραγματώνεται" και "υποστασιοποιείται"...???

Απάντησέ μου και θα έχουμε πολύ "δουλειά" απόψε...