- Α.Τ.Ι.Α. με την επιγραφή " ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:οκ, το quote αυτό πάντως του Carmel ήταν.
Γιατί σου αρέσει ο αποκρυφισμός και όχι η ξεκάθαρη αλήθεια;
ποντάρεις στο ότι έχουμε πάθει ανοσία πλέον στην κοπριά σου;
quote:ποντάρεις στο ότι έχουμε πάθει ανοσία πλέον στην κοπριά σου;
Δεν ήθελα να στην πω, αλλά τελικά θέλεις να στην λέω.
Εγώ φταίω που συνεχίζω να σου μιλάω πάντως.
quote:
Είναι βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κανείς αν ενδιαφέρεται γι'αυτά.Είναι γενικό βιβλίο (η αρχική επιδίωξή του ήταν μια "εγκυκλοπαίδεια του αποκρυφισμού" αλλά κάπως αλλιώς του βγήκε τελικά) περιέχει όμως σημάδια χρήσιμα σε όσους είναι "στην πορεία".
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι δεν σκοπεύω να στην πω. Έτσι κι αλλιώς είσαι υγιές άτομο σε αντίθεση με το club εδώ μέσα και δεν πάσχεις από εγωισμό για τις όποιες γνώσεις σου.
Απλώς να επισημάνω πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία(αλλά και όλες τις άλλες) ο αποκρυφισμός καταδικάζεται. Έτσι λοιπόν όπως ακριβώς λες ότι θα κρίνουν αιρετικό τον Χριστιανό Ορθόδοξο που προφητεύει, έτσι μπορεί να θεωρήσουν και εσένα αιρετική αν ασχολείσαι με τον αποκρυφισμό.
Πέρα από αυτό. Τελευταία άρχισα να κουράζομαι και να θυμώνω με τον αποκρυφισμό πάσης φύσεως, αν και παλαιότερα τον έβλεπα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί να είναι όλα καλυμένα σε ένα πέπλο υποκρισίας, μυστηρίου και σκοταδιού και να μην λάμψει επιτέλους η αλήθεια;
Και φράσεις σαν και αυτές με έχουν κουράσει "εκάς οι βέβηλοι", "δεν πρέπει να πέσει η γνώση σε λάθος χέρια". Γενικά όλες αυτές οι βλακείες κάποιων φαντασμένων που τους έχουν κάνει βουντού κάποιοι υπνωτιστές, νομίζοντας ότι τους έχει αποκαλυφθεί μια αλήθεια που δεν πρέπει να μεταδώσουν στους άλλους.
Λοιπόν για να ζούμε μέσα σε αυτό τον μίζερο κόσμο, προφανώς η γνώση είναι ήδη σε λάθος χέρια και κάποιοι την κρατάνε για πάρτη τους, δίνοντας ένα ξεροκόμματο απ' αυτή σε υποψήφιους μασώνους που ανεβαίνουν επίπεδά της.
Ήξερα από το σχολείο ότι τα άτομα που διαβάζουν πολύ είναι σπασίκλες, φυτά κτλ κτλ αλλά από εκεί και πέρα πίστευα ότι πέρα από τον σχολικό ανταγωνισμό για είσοδο σε σχολές και θέσεις εργασίας, υπήρχε αυτή η ανιδιοτελής θέληση για γνώση σε μερικούς. Δεν την βλέπω. Βλέπω ότι όλοι χρησιμοποιούν την γνώση μόνο από εγωισμό και για υλικά οφέλη.
quote:
Είναι βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κανείς αν ενδιαφέρεται γι'αυτά.Είναι γενικό βιβλίο (η αρχική επιδίωξή του ήταν μια "εγκυκλοπαίδεια του αποκρυφισμού" αλλά κάπως αλλιώς του βγήκε τελικά) περιέχει όμως σημάδια χρήσιμα σε όσους είναι "στην πορεία".
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι δεν σκοπεύω να στην πω. Έτσι κι αλλιώς είσαι υγιές άτομο σε αντίθεση με το club εδώ μέσα και δεν πάσχεις από εγωισμό για τις όποιες γνώσεις σου.
Απλώς να επισημάνω πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία(αλλά και όλες τις άλλες) ο αποκρυφισμός καταδικάζεται. Έτσι λοιπόν όπως ακριβώς λες ότι θα κρίνουν αιρετικό τον Χριστιανό Ορθόδοξο που προφητεύει, έτσι μπορεί να θεωρήσουν και εσένα αιρετική αν ασχολείσαι με τον αποκρυφισμό.
Πέρα από αυτό. Τελευταία άρχισα να κουράζομαι και να θυμώνω με τον αποκρυφισμό πάσης φύσεως, αν και παλαιότερα τον έβλεπα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γιατί να είναι όλα καλυμένα σε ένα πέπλο υποκρισίας, μυστηρίου και σκοταδιού και να μην λάμψει επιτέλους η αλήθεια;
Και φράσεις σαν και αυτές με έχουν κουράσει "εκάς οι βέβηλοι", "δεν πρέπει να πέσει η γνώση σε λάθος χέρια". Γενικά όλες αυτές οι βλακείες κάποιων φαντασμένων που τους έχουν κάνει βουντού κάποιοι υπνωτιστές, νομίζοντας ότι τους έχει αποκαλυφθεί μια αλήθεια που δεν πρέπει να μεταδώσουν στους άλλους.
Λοιπόν για να ζούμε μέσα σε αυτό τον μίζερο κόσμο, προφανώς η γνώση είναι ήδη σε λάθος χέρια και κάποιοι την κρατάνε για πάρτη τους, δίνοντας ένα ξεροκόμματο απ' αυτή σε υποψήφιους μασώνους που ανεβαίνουν επίπεδά της.
Ήξερα από το σχολείο ότι τα άτομα που διαβάζουν πολύ είναι σπασίκλες, φυτά κτλ κτλ αλλά από εκεί και πέρα πίστευα ότι πέρα από τον σχολικό ανταγωνισμό για είσοδο σε σχολές και θέσεις εργασίας, υπήρχε αυτή η ανιδιοτελής θέληση για γνώση σε μερικούς. Δεν την βλέπω. Βλέπω ότι όλοι χρησιμοποιούν την γνώση μόνο από εγωισμό και για υλικά οφέλη.
quote:
quote:
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι δεν σκοπεύω να στην πω. Έτσι κι αλλιώς είσαι υγιές άτομο σε αντίθεση με το club εδώ μέσα και δεν πάσχεις από εγωισμό για τις όποιες γνώσεις σου.Απλώς να επισημάνω πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία(αλλά και όλες τις άλλες) ο αποκρυφισμός καταδικάζεται. Έτσι λοιπόν όπως ακριβώς λες ότι θα κρίνουν αιρετικό τον Χριστιανό Ορθόδοξο που προφητεύει, έτσι μπορεί να θεωρήσουν και εσένα αιρετική αν ασχολείσαι με τον αποκρυφισμό…..
Έχεις δει τα πιο κάτω αποστάσματα στην Καινή Διαθήκη¨
Προς Τίτον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (1:12):
εἶπέ τις ἐξ αὐτῶν ἴδιος αὐτῶν προφήτης· Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται, κακὰ θηρία, γαστέρες ἀργαί
Πράξεις των Αποστόλων
ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν, ὡς καί τινες τῶν καθ᾿ ὑμᾶς ποιητῶν εἰρήκασι· (Πράξ. 17:28)
Για ποιό λόγο την ίδια κοπριά την απλώνεις εις τριπλούν;
quote:quote:
Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι δεν σκοπεύω να στην πω. Έτσι κι αλλιώς είσαι υγιές άτομο σε αντίθεση με το club εδώ μέσα και δεν πάσχεις από εγωισμό για τις όποιες γνώσεις σου.Απλώς να επισημάνω πως σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία(αλλά και όλες τις άλλες) ο αποκρυφισμός καταδικάζεται. Έτσι λοιπόν όπως ακριβώς λες ότι θα κρίνουν αιρετικό τον Χριστιανό Ορθόδοξο που προφητεύει, έτσι μπορεί να θεωρήσουν και εσένα αιρετική αν ασχολείσαι με τον αποκρυφισμό…..
Έχεις δει τα πιο κάτω αποστάσματα στην Καινή Διαθήκη¨
Προς Τίτον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (1:12):
εἶπέ τις ἐξ αὐτῶν ἴδιος αὐτῶν προφήτης· Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται, κακὰ θηρία, γαστέρες ἀργαί
Πράξεις των Αποστόλων
ἐν αὐτῷ γὰρ ζῶμεν καὶ κινούμεθα καὶ ἐσμέν, ὡς καί τινες τῶν καθ᾿ ὑμᾶς ποιητῶν εἰρήκασι· (Πράξ. 17:28)
Γεια.
Δεν μπορώ τώρα να μαντέψω τί εννοείς, γιατί αυτή την στιγμή βιάζομαι και πέρασα έτσι στα γρήγορα.
Αν θέλεις εξήγησε τί εννοείς και πες μου και την γνώμη σου για τον αποκρυφισμό.
Ευχαριστώ.
Θα ξεκινήσω με μια απλή προσευχή προς τον κύριον ημών Ιησού Χριστό.
Εις τον Κύριο Ιησού Χριστό
Δέσποτα Χριστέ, ο Θεός, ο τοις πάθεσί σου τα πάθη μου θεραπεύσας, και τοις τραύμασί σου τα τραύματά μου ιατρεύσας, χάρισαί μοι τω πολλά σοι πταίσαντι δάκρυα κατανύξεως· συγκέρασόν μου το σώμα, από οσμής του ζωοποιού σώματός σου, και γλύκανόν μου την ψυχήν, τω σώ τιμίω αίματι, από της πικρίας, ην με ο αντίδικος επότισεν. Υψωσόν μου τον νουν προς σε, κάτω ελκυσθέντα, και ανάγαγέ με από του χάσματος της απωλείας· ότι ούκ έχω μετάνοιαν, ούκ έχω κατάνυξιν, ούκ έχω δάκρυον παρακλητικόν, τα επανάγοντά με τέκνα προς ιδίαν κληρονομίαν. Εσκότισμαι τον νουν εν τοις βιωτικοίς πάθεσι, και ούκ ισχύω ατενίσαι προς σε εν οδύνη, ού δύναμαι θερμανθήναι τοις δάκρυσι της προς σε αγάπης. Αλλά, Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, ο θησαυρός των αγαθών, δώρησαί μοι μετάνοιαν ολόκληρον, και καρδίαν επίπονον εις αναζήτησιν σου· χάρισαί μοι την χάριν σου, και ανακαίνισον εν εμοί τας μορφάς της σης εικόνος. Κατέλιπόν σε, μη με εγκαταλίπης· έξελθε εις αναζήτησίν μου, επανάγαγέ με προς την νομήν σου, συναρίθμησόν με τοις προβάτοις της εκλεκτής σου ποίμνης, και διάθρεψόν με συν αυτοίς εκ της χλόης των θείων σου Μυστηρίων· πρεσβείαις της πανάγνου Μητρός σου, και πάντων των Αγίων σου· Αμήν.
-----------------------------------------
Μεταφορά από
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
την 25/2/2011 ~ 04:00
-----------------------------------------
Προσευχή (του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή)
Δέσποτα γλυκύτατε Kύριε ημών Iησού Xριστέ,
εξαπόστειλον την αγίαν σου χάριν και λύσον με έκ των
δεσμών της αμαρτίας. Φώτισον μου το σκότος της ψυχής
όπως κατανοήσω το Σόν άπειρον έλεος, και αγαπήσω
και ευχαριστήσω αξίως Σε τον γλυκύτατον Σωτήρα μου,
τον άξιον πάσης αγάπης και ευχαριστίας.
Nαι αγαθέ ευεργέτα μου και πολυεύσπλαχνε Kύριε·
μή απώση αφ’ ημών το σόν έλεος, αλλά σπλαχνίσθητι
το Σον πλάσμα.
Γινώσκω, Kύριε, το βάρος των ημών πλημμελημάτων,
αλλά είδον και τον Σόν ανείκαστον έλεος. Θεωρώ το
σκότος της αναισθήτου μου ψυχής, αλλά πιστεύω με
χρήστας ελπίδας, αναμένων θειόν Σου φωτισμόν και
την απαλλαγήν των πονηρών ου κακών και ολεθρίων
παθών· τη πρεσβεία της γλυκυτάτης Σου Mητρός
Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Aειπαρθένου Mαρίας
και πάντων των Aγίων. Aμήν
Νοερά προσευχή ,που την λέμε όταν χρησιμοποιούμε το κομποσχοίνι,επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Χριστού.
Βασιλεύ Ουράνιε
Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας,
ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών,
ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός,
ελθέ και σκήνωσον εν ημίν,
και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος,
και σώσον αγαθέ τας ψυχάς ημών. Αμήν .
Ω φίλε ΠΑΝ τε και άλλοι όσοι τήδε θεοί, δοίητε μοι καλώ γενέσθαι τάνδοθεν έξωθεν δε όσα έχω, τοις εντός είναι μοι φιλία, πλούσιον δε νομιζοιμι τον σοφόν. Το δε χρυσούν πλήθος είη μοι όσον μήτε φέρειν μήτε άγειν δύνατ άλλος ή ο σώφρων.
...........
Ω φίλε(αγαπητέ) ΠΑΝ (Δημιουργέ που έχεις φτιάξει το ΠΑΝ), και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ ,κάνε τε με να γίνω ωραίος εσωτερικά(στην ψυχή).
Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου.
Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό, και να έχω τόση περιουσία, όση θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά ο σώφρων.
Πλάτων (Φαίδρος)
Υπάρχουν κατ’αρχήν οι προσευχές , που έχουν σαν αντικείμενό τους την αίτηση γήίνων αγαθών , όπως τροφής , χρήματος , θέσεως επιτυχίας σε υποθέσεις , θεραπείας σωματικής ασθενείας κ,ά.
Ακολουθούν οι επικλήσεις βοηθείας σε ώρες ψυχικών ή νοητικών δυσχερειών , επικλήσεις για πνευματική ανάπτυξη , κατανίκηση παθών , απόκτηση εσωτερικής δυνάμεως , κατανόησης , φωτισμού .
Υπάρχουν τέλος οι προσευχές εκείνες που δεν ζητούν τίποτε, αποτελώντας έναν διαλογισμό πάνω στη Θεότητα , έναν τρόπο λατρείας της μέσα στον φλογερό πόθο για ένωση μαζί της . Τέτοια είναι η έκσταση του Μυστικού , ο διαλογισμός του Σοφού , η θεωρία του Αγίου . Η αληθινή επικοινωνία ανάμεσα στο Θείο και το Ανθρώπινο συνίσταται στη διάχυση του ατόμου μέσα στην αγάπη και τη λατρεία για την Αρχή αυτή , που η ουσία της είναι η έλξη .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Ω Μεγάλο Πνεύμα, που τη φωνή Σου ακούω στους ανέμους
και που η πνοή Σου δίνει στους πάντες ζωή,
εισάκουσέ με.
Σε Σένα έρχομαι ως ένα απʼ τα πολλά παιδιά Σου·
είμαι αδύναμος… είμαι μικρός… Χρειάζομαι τη δύναμη
και τη σοφία Σου.
Άσε με να βαδίσω στην ομορφιά και κάνε τα μάτια μου
πάντα να βλέπουν τʼ άλικα και τα μαβιά ηλιοβασιλέματα.
Κάνε τα χέρια μου να σέβονται όσα έπλασες
και κάνε μου οξεία την ακοή, ώστε νʼ ακούω τη φωνή Σου.
Κάνε με σοφό, ώστε να εννοώ αυτά που
στον λαό μου δίδαξες
και τα μαθήματα που έκρυψες σε κάθε φύλλο και σε κάθε πέτρα.
Ζητώ σοφία και δύναμη,
όχι για νά ʽμαι ανώτερος των αδελφών μου, αλλά για να μπορώ
να πολεμώ τον πιο μεγάλο μου εχθρό, τον ίδιο εμένα.
Δώσε να είμαι πάντα έτοιμος να παρουσιαστώ ενώπιόν Σου
με χέρια καθαρά και μάτι ευθύ,
ώστε η ζωή σαν σβήνεται και ξεθωριάζει ηλιοβασίλεμα ίδια,
το πνεύμα μου νά ʽρθει σε Σένα
χωρίς ντροπή.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Αρχιμανδρίτης on 21/02/2011 19:37:50
Τι κάνω, το παρακανω κάθε μέρα..., κάθε ωρα, κάθε στιγμή!![]()
Έτσι δεν έχω τίποτα άλλο να γράψω.
Σου ευχομαι, να εσαι πάντα καλά.