- Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (1831 - 1891) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Η συζήτηση εξελίσεται σε ενδιαφέροντα μονοπάτια. Όντως οι απόψεις που παρατίθονται μερικές φορές αντι να κάνουν τη συζήτηση γόνιμή, την μετατρέπουν σε μια επιφανειακή ποδοσφαιρική "αρλουμπολογία"
"Ο Εσωτερισμός προχωράει παρόλο που υπάρχουν Εσωτεριστές!!!".
Φοβερό ε; Κι όμως είχε τόσο δίκιο. Πραγματικά αν έχεις τέτοιους εσωτεριστές τι να τους κάνεις τους υλιστές. Δεν χρειάζονται. Αφου τρωγόμαστε από μόνοι μας.
Πέρα από τα αστεία πάντως , νομίζω ότι από τις τελευταίες απαντήσεις προέκυψε ένα πολύ ουσιαστικό θέμα:
Που πραγματικά φωλιάζει ο πραγματικός Εσωτερισμός , η αλήθεια και τέλος πάντων η πνευματικότητα;
Όλοι ενδόμυχα τείνουμε να πιστέψουμε ότι μόνο εμείς κατέχουμε την αλήθεια και μόνο ο δικός μας δάσκαλος έχει σχέση με την Ιεραρχία. Ετσι όταν βλέπουμε μια άλλη μέθοδο , ή μια άλλη άποψη , την απορρίπτουμε αφού δεν μοιάζει με τη δική μας (λόγω εγωισμού φυσικά).
Ωστόσο αν ανατρέχαμε λίγο στην ιστορία θα βλέπαμε ότι κάθε εποχή και κάθε τόπος εξέφραζε με διαφορετικό τρόπο την ορθή πνευματική αναζήτηση. Πως θα αισθανόμασταν αν μπαίναμε σε ένα μοναστήρι Σαολίν; Πιθανότατα πολύ άσχημα(μερικοί τουλάχιστον)ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη Δύση μας παρουσιάζονται πολύ ωραιοποιημένοι οι Σαολίν . Κι όμως το πνεύμα του Εσωτερισμού φώλιασε εκεί για πολλούς αιώνες.
Πως θα αισθανόμαστε αν μπαίναμε σε ένα χριστιανικό μοναστήρι; Η μήπως και εκεί δεν έμεινε κάποτε ο Εσωτερισμός; Κι αν ψάξουμε κι άλλο θα βρούμε πολύ περισσότερα παραδείγματα προασπαθειών , εντελώς αντίθετων εξωτερικά που όμως είναι διαφορετικοί δρόμοι για το "ιερό βουνό". Ας μην είμαστε λοιπόν απόλυτοι στις κρίσεις μας για το τι είναι εσωτερικό και τι δεν είναι. Αν διαβάσει κανείς επιφανειακά την Μαχαμπάρατα τότε θα πιστέψει ότι ο Κρίσνα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας πανούργος μηχανοράφος που σαν τον χαμαιλέοντα κορόιδευε τους πάντες για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του; Είναι όμως έτσι; Σίγουρα όχι.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τη γράμμη του ο καθένας χωρίς να κατακρίνουμε τους άλλου , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ.
Η Ε.Π.Μ. με την δημοσιοποίηση της ιεραρχίας κατάφερε εκτός των άλλων να μας κάνει να αποδεχτούμε όλοι , κάτι έξω από εμάς (και τον δάσκαλο ή την ομάδα όπου ανήκει ο καθένας), μια άλλη ομάδα που βρίσκεται πάνω από όλους μας. Ωστόσο ακόμα δεν καταφέραμε ακόμα να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλον . Ποιος ξέρει ; Ισως στον επόμενο αιώνα...
Να είστε καλά
Καραϊσκάκης
Πραγματικά, ο δογματισμός και ενίοτε ο φανατισμός δεν αφήνει τον κόσμο να ΔΕΙ. Και όταν κάποιος ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙ του περιβαλοντος που βρίσκεται!
Είτε έχει να κάνει με τον ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, είτε έχει να κάνει με τον VIRTUAL (τον διαδυκτιακό).
Πάντως αν μη τι άλλο, συντάσομαι και εγώ στο πλευρό του φίλου μου Θώτ σε ότι έχει να κάνει με το site Esoterica.gr και με τους χώρους συζήτησης.
Χαίρομαι πάντως που απο τα γραπτά σου, αφήνεις να εννοηθεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του πνεύματος (και της ΒΟΥΛΙΣΗΣ ενίοτε)....
Στη περίτωση μάλιστα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΣΕΩΣ όπως ξέρεις ήδη ο ΚΑΘΕ ένας πράτει αυτό που αφ'ενός θεωρεί σωστό ή ΟΡΘΟ και αφ'ετέρου στο μέλλον έχει να εισπράξει (θερίσει) τους καρπούς απο ότι σήμερα έχει ΗΔΗ σπείρει....
Τώρα όσον αφορά την προσωπική μου τοποθέτηση στο θέμα, παραθέτω τα όποια στοιχεία ΜΠΟΡΩ να παραθέσω. Δεν ξέρω "ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ" αυτό, αλλά το βέβαιο είναι πως σκοπό δεν έχω να ΕΚΘΕΙΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, αλλά να "ενημερώσω" κατά κάποιον τρόπο τους φίλους-μέλη, γιά τα όποια κακός κείμενα έχει υποστεί η ΘΕΟΣΟΦΙΑ....
Χαίρομαι που έχουμε και οι ΔΥΟ μελετήσει τον Παραμχάνσα Γιογκανάντα (Μουκούντα Λαλ Γκός κατα κόσμον). Είμαι βέβαιος ότι κέρδισες ΠΟΛΛΑ απο το καταπληκτικό του βιβλίο...
Τώρα αν η συμπεριφορά μου δεν είναι κόσμια και δείχνει μάλλον χουλιγκάνικη, ζητώ συγγνώμη απο όλους και το εννοώ. 'ομως είμαι ΣΩΚΡΑΤΙΚΟΣ και στη σκέψη και στο λόγο, αλλά ΚΑΙ στη πράξη.
Προσπαθώ λοιπόν μέσω της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ του Μέγα Διδάσκαλου Σωκράτη να κάνω ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και ειληκρινά ευχαριστώ τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτόν....
Φιλικά,
Κέλσος
Φυσικά και δεν ξέρω την πορεία κανενός εδω πέρα και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ.Εύχομαι όλοι να βρούν και να πάθουν αυτό που θέλουν και επιλέγουν.
Με ενοχλεί όμως όταν βλέπω κακή πρόθεση.Πρόθεση για κοροιδία και μείωση της πίστης του άλλου,πρόθεση για υποβάθμιση.
Απειρες φορες εχω πάρει το μέρος αυτών που πιστεύουν στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα οταν γίνεται μια διαμάχη με δογματικούς (κατα τη φήμη Χριστιανούς)και ακόμα περισσότερες εχω πάρει το μέρος Βουδιστών, ακόμα και Ισλαμιστών.Θα ρωτήσετε γιατι...
Γιατί θέλω να είμαι εσωτεριστής! και ξέρω πώς είσαι εσωτεριστής μόνο όταν σέβεσαι τα πιστεύω του άλλου και πως το θείο δεν το κατανοείς σαν ένα δόγμα που πρέπει να παλέψεις για αυτό αλλά το βιώνεις σαν μια ατέρμονη ροή που περικλίει τα πάντα.
Η κακή όμως πρόθεση κατα τη γνώμη μου πρέπει να χτυπιέται γιατι η ανθρωπότητα υποφέρει απο κακες προθέσεις που ξεκινάν πάντα απο την μη επίγνωση της ολότητας του παντός.
Γιαυτό οταν βλέπω μειωτικά συνθήματα απαντάω ανάλογα γιατι είμαι σίγουρος πως μέσα απο την ένταση θα γίνει και μια απαραίτητη ζήμωση που σίγουρα θα κάνει καλό (σε όσους τουλάχιστον έχουν ανοιχτό μυαλό...)
Αυτά για την ώρα
Συγγνώμη φίλε μου.... αλλά μάλλον απευθηνόμουν στην ΨΥΧΗ σου (που άν και δεν έχουν οι ψυχές φύλλο, τους προσδίδουμε το θυλικό άρθρο
θρησκεία, δόγμα, πίστη, λατρεία, επιστήμη,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΤΗΣ
ΑΛΗΘΕΙΑΣ"
Στον ίδιο δρόμο βρίσκομαι και εγώ και ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ακόμα, και ΟΛΟΥΣ εκείνους που ΤΙΜΟΥΝ διά του βίου που διάγουν και ουχί, απο τον λόγο που προφέρουν (ειδικά όταν ΔΕΝ είναι εναρμωνισμένος με το ΙΔΕΩΔΕΣ ΡΗΤΟ), προσωπικά τους αποδίδω (εγώ ο "υβριστής και συκοφάντης") το τίτλο (αν μπορούμε να τον πούμε έτσι φυσικά), του ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ.
Φίλε serpentpan ευτυχός που ΟΛΑ τα μυνήματα είναι σε διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να τα διαβάσει και να τα ξαναδιαβάσει και γιατί όχι, να τα ξαναδιαβάσει ώστε με τά από τόσες αναγνώσεις να μπορέσει και αντιληφθεί το "ποιόν" του ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....
Η ανωνυμία φίλε μου, είναι κάτι που ΑΝ τη θέλης την τηρείς, που αν ΔΕΝ θέλεις, ΔΕΝ ΤΗ ΤΗΡΕΙΣ....
Το ότι υπάρχει σαν δυνατότητα, μη το κατηγορής και πολύ περισσότερο μην κατηγορής αυτούς που "κρύβονται" πίσω απο κάποιο ψευδώνυμο. Συνεχίζεις όμως ένα "παιχνίδι" που απο μόνο του σε ΕΚΘΕΤΕΙ!
Θέλω να πώ ότι ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τον εαυτό σου στους ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ χαρακτηρισμούς και είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον.... παρά με σένα τον ίδιο.
Σε ενόχλησε η ΦΙΛΙΚΗ συμβουλή μου στο να ΜΕΛΕΤΑΣ (και όχι όπως λές να διαβάζεις), τα όποια βιβλία κρίνεις πως ΠΡΕΠΕΙ να διβάσει κάποιος άλλος, αφού πρώτα τα έχεις ΗΔΗ "διαβάσει" εσύ...
Μα ΟΠΟΙΟ απόσπασμα μας παραθέτης, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΙ την όποια γνώση σου, ΑΛΛΑ αποδεικνύει την (συχώρα μου τη λέξη) ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ και την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ χρήση τους!
Παράδειγμα, το βιβλίο περί της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ του Ελιφάς Λεβί.
Επι λέξη αναφέρης: "ο LEVI στον 1ο τομο της 'Ιστοριας της Μαγειας'του να απορριπτει την Ανατολικη μυηση και ο επιμελητης(Διμελης)του εργου να απορει και να προσπαθει να εξηγησει
Φίλε μου στη σελίδα 43, αυτός που διερωτάται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο επιμελιτής του βιβλίου, ο Κος Κ.Διμελής, ΑΛΛΑ ο μεταφραστής του βιβλίου ο Πέτρος Γκράβιγκερ!!!
Αλλά αυτά είναι "ψιλά γράμματα". Ας μας παρεθέσεις λοιπόν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ διερωτάται ο Π.Γκράβιγκερ, ποιός είναι ο συλλογισμός του και σε ποιό συμπέρασμα Ο ΙΔΙΟΣ κατέληξε....
Και μετά απο αυτό, ανάτρεξε στα κείμενα του Αντωνίου Χαλά και ΨΑΞΕ να βρείς ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΦΥΓΕ Η Ε.Π.ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ ΑΠΟ ΤΑΣ ΙΝΔΙΑΣ (για να τηρίσω την "γλώσσα" του συγγραφέα).
Ξαναλέω και ίσως να κουράζω του φίλους μου όπως τον Καραϊσκάκη π.χ που κάνω λόγο για ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. Συγχωρέστε με, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, παρά το ότι ΔΕΝ γνωριζω. Και απο αυτό ορμόμενος ΨΑΧΝΩ να ΒΡΩ.
Αυτή η έρευνα όμως ΔΕΝ μπορεί να περιοριστεί ΜΟΝΟ στα τάδε ή στα δείνα βιβλία ή θρησκείες ή φιλοσοφίες.
'Ετσι προσωπικά αντιλαμβάνωμαι τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ. εσωτερισμό στο ΚΑΘΕ ΤΙ, ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Ειμαι ανοικτός ΚΑΙ σε δημόσια συζήτηση ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, για να μη λές ότι κρύβωμαι πίσω απο την ανωνυμία μου....
Κέλσος
Όχι Κέλσο, δεν με κουράζεις καθόλου με τα λεγόμενά σου, το αντίθετο μάλιστα, οι παρεμβάσεις σου ανεβάζουν το επίπεδο της συνομιλίας μας. Δυστυχώς όμως μερικοί συζητητές είναι πολύ κουραστικοί. Ισως βέβαια να φταίω και εγώ που είμαι προχωρημένης ηλικίας και κουράζομαι εύκολα (όπως ξέρετε στην Ελληνική επανάσταση ήμουν ήδη 30 χρονών
Αγαπητέ serpentpan αν αυτή η συζήτηση γινόταν μεταξύ μας θα διασκέδαζα πάρα πολύ. Αλλά από ότι βλέπω την παρακολουθούν αρκετοί άνθρωποι , που μερικοί από αυτούς ενδιαφέρονται να μάθουν μερικά πράγματα και να λύσουν μερικές απορίες. Σκοπός των Forum (έτσι το έχω καταλάβει εγώ) είναι να μοιραζόμαστε τις κοινές μας ανησυχίες και να γινόμαστε όλοι πιο πλούσιοι από την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Και εσύ ακριβώς έτσι ξεκίνησες αυτή τη συζήτηση και αν θυμάσαι σε ευχαρίστησα γι ' αυτά που μας πρόσφερες.
Παρακολουθώντας όμως εδώ και μερικές μέρες τις απαντήσεις σου βλέπω ότι το μόνο που προσπαθείς να κάνεις είναι να κατηγορείς τους πάντες και στη συνέχεια να αρνείσαι ορισμένα προφανή πράγματα. Χτυπητό παράδειγμα:
Η εμμονή σου στο θέμα της Εσωτερικής σχολής της Θ.Ε. Υποστηρίζεις ότι δεν λειτούργησε ποτέ . Σοβαρά; Η Ε.Π.Μπ. έγραψε τους κανόνες έτσι για πλάκα ή μήπως με την προοπτική ότι ίσως βρει κανένα άξιο; Αλλά ξέχασα, τα της Εσωτερικής Σχολής δεν αναφέρονται σε κάποιο βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και επομένως δεν έγιναν ποτέ
Αλλά τότε πια ήταν η αρμοδιότητα του Leadbeater (από την οποία προέκυψε και το περίφημο λάθος του);
Και ο Γουέστκοτ από που βγήκε , μηπως από το ΤΕΙ Θεοσοφίας;
Μια απλή παρατήρηση : Υπάρχουν πράγματα που δεν γράφονται στα βιβλία. Ακόμα όμως κι αν γραφόντουσαν όλα, οι άνθρωποι δεν γίνονταν σοφότεροι, αλλά (όπως θα έλεγε και ο Πλάτωνας) θα γίνονταν δοκησίσοφοι, δηλαδή ψευτοσοφοί. Γιατί είναι πολύ εύκολο διαβάζοντας κάτι να πιστέψεις ότι το κατέκτησες κιόλας.
Γι’ αυτό λοιπόν αγαπητέ serpentpan σου αφιερώνω το ρητό αυτό: «Αρχή σοφίας , της άγνοιας η γνώση» . Ας μάθουμε να παραδεχόμαστε αυτό που είμαστε χωρίς ανόητους κομπασμούς. Όπως εγώ: Είμαι ένας απλός αρματωλός και κλέφτης!!!
Καραϊσκάκης
Επιδή φίλε μου ΑΛΗΘΙΝΕ και ουχί, "Ψευδόφιλε", serpentpan ΑΔΥΝΑΤΩ να καταλάβω το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, προσπέρνώ ΟΛΑ τα "καραγκιοζιλίκια" περί φιλάθλων και περί καφενείων, μιάς και εγώ τουλάχιστον, δέν μεγάλωσα μέσα σε καφενέ, και θα σε παρακαλούσα να μας εξηγήσεις, ποιό είναι το θέμα που ΘΕΣ να συζητήσουμε.
- Θές να μιλήσουμε για τα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ που γράφτηκαν απο κάποιον συγγραφέα;;;;
- Θές να μιλήσουμε για τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ που βρίσκονται ΑΚΟΜΑ και σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ βιβλία;;;
- Θές να μιλήσουμε για ΟΛΟΥΣ αυτούς (σαν και εσένα) που επιδή απλά πέρασαν απο κάποια ομάδα, όμιλο, σωματείο, εταιρία, στοά κλπ κλπ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι κατέκτησαν και τη γνώση ή την πολύ πιό σπουδαία κατ'εμέ, ΣΟΦΙΑ;;;
- Θές να μιλήσουμε γιά ΟΛΟΥΣ αυτούς (σαν και σένα) που επιδή διάβασαν ΠΟΛΛΑ βιβλία, ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως κατέκτησαν την γνώση ή την πολύ πιό σπουδαία κατ'εμέ ΣΟΦΙΑ;;;
- Θές να μιλήσουμε τελικά, για το τι ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, μέσα απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ;;;
Πές μου, τι ακριβώς θές;;;
Πάντως αν θές να συμφωνίσω μαζί σου, ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ αρχών και αξιών, αυτό φίλε μου ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ....
Ανέφερες πολύ σωστά την βιογραφία της Αλίκης Μπέϊλη, που ΑΝ και το τονίζω αυτό, ΑΝ είχες έστω και στο ελάχιστο ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ και όχι απλά ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ, θα έβλεπες την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της Θεοσοφικής Εταιρείας. Σε προκαλώ λοιπόν να το κάνεις και ΜΕΤΑ έλα να συζητήσουμε....
Φυσικά όμως ειναι ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΣΟΥ να μήν αποδέχεσαι ΤΙΠΟΤΑ το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, πουθενά και για τίποτα...
Με γειά σου και χαρά σου....
'Αφησε λοιπόν σε "εμάς" τους "άλλους", να ασχολιόμαστε με την σκόνη των υποδημάτων (ΟΧΙ των δικών σου ΦΥΣΙΚΑ, αλλά ΕΚΕΙΝΟΥ του οποίου ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ θεωρεί με τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ του τρόπο, ως άξιο να ασχοληθεί ΜΟΝΟ μέ την σκόνη ή αλλιώς την κόνιτρο των υποδημάτων του) ΕΚΕΙΝΩΝ των 'Οντων που το πέρασμά τους απο τον γκρίζο μας πλανήτη, έφερε έστω και για λίγο (όσο και η γίηνη ζωή τους), λίγο απο εκείνο το ίδιο το ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και που αν μη τι άλλο σκοπό τους είχαν να φωτίσουν (οσο τους επιτράπηκε) την ΘΕΙΑ ΓΝΟΦΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ....
Μείνε με τους νεκρούς, αλλά μην επιβάλλεις με τον τρόπο σου και στους άλλους να μείνουν και να λατρέψουν το ΝΕΚΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, του Παγκόσμιου Νόμου που δυστυχός για σένα, ΔΕΝ ΚΑΤΕΝΟΗΣΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....
Μείνε και ταλανίσου για το ΑΝ οι Εβραίοι φταίνε για όλα ή για το ΑΝ οι Χριστιανοί φταίνε για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ, μιάς και ο ΜΟΝΟΣ που ΔΕΝ φταίει κατ'εσέ, είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ και πρόσεξες ΦΙΛΕ ΜΟΥ, μιλάω για τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και οχι για το ΕΓΩ ΣΟΥ, μιάς και το ΕΓΩ ΣΟΥ, το έχεις πνίξει μέσα στις χιλιάδες σελίδων βιβλίων που ΑΠΛΑ διάβασες...
Εύχομαι να έχεις ΕΣΥ δίκιο και εγώ το χαμηλό και φοβερό σκουλίκι να έχω ΑΔΙΚΟ...
Ξέρω όμως πως μια μέρα, το χαμηλό σκουλίκι ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ (ψυχή στα ελληνικά), ενώ εσύ θα παραμείνεις ΙΔΙΟΣ, ΑΝΑΛΟΙΟΤΟΣ, ΚΕΝΟΣ κατ' εικόνα 'Ανθρωπος και θα ψάχνεις ακόμα μέσα απο τις σελίδες των βιβλίων να μάθεις ποιός σε έπλασε, ενώ εγώ, το σκουλικάκι που θα έχει γίνει ΨΥΧΗ, θα ανζητώ τον ΗΛΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΕΙ ΠΟΤΕ για ενωθώ μαζί Του και για Πάντα....
'Οσο για τα περί "καπέλων" κλπ... δεν είμαι αρμόδιος για να σου απαντήσω. Το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω να ΜΗΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να "καπελώσει" ΚΑΝΕΝΑΝ...
Αλήθεια, πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι ένα καπέλο για να καπελώσει την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;
Μάθε όμως ΦΙΛΕ μου, ότι την έκλειψη ενός ΗΛΙΟΥ την προκαλλεί ΠΑΝΤΑ μία ΣΕΛΗΝΗ!
Και πώς να το κάνουμε, ο ΗΛΙΟΣ είναι ΑΥΤΟΦΩΤΟΣ, ενώ η ΣΕΛΗΝΗ ετερόφωτη.
Μείνε και λάτρεψε σαν τους χούλιγκανς την ΣΕΛΗΝΗ και άσε εμένα τον ΦΙΛΑΘΛΟ (τιμή μου να με αποκαλείς έτσι) να λατρεύω τον ΗΛΙΟ...
Μπορώ και λειτουργώ με το ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, περισσότερο απο ότι εσύ με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ...
Εγώ ΔΕΝ μπορώ να κρυφτώ απο τον ΗΛΙΟ ούτε και Αυτός απο εμένα, ενώ εσύ μόνο ΚΡΥΦΤΟΥΛΗ παίζεις με τη ΣΕΛΗΝΗ ΣΟΥ....
Απόλαυσε το παιχνίδι σου, ΑΛΛΑ κατάλαβε και την θέση σου....
Φίλε μου Καραϊσκάκη (και συναγωνιστή μου, στον αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τόσο της πολύπαθης Ελλάδας, όσο και του ακόμα πιό πολύπαθου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ), χαίρομαι που ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ και που ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΩ το επίπεδο της "όποιας" συζήτησης.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ θέλω να συνδιαλαγώ, να συζητήσω με όλους εσας, που ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ την πραγματική θεση του Ανθρώπου και που αυφλεγής πόθος είναι να προσθέσουμε ΕΣΤΩ και ένα χαλικάκι στο ΟΛΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ που αποκαλούμε ΚΟΣΜΟ...
Πιστεύτε με θα συνεχίσω να το κάνω, για όσο καιρό ΚΑΙ εσείς θέλετε να συνεχίζουμε τον ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ διάλογο.
Πές μας λοιπόν ωρέ Καραϊσκάκη, την ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη περι της περιβόητης ΕΝΩΣΕΩΣ της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ...
Ελικρινά περιμένω να ΜΑΘΩ....
Φίλος με ΟΛΟΥΣ και ΠΑΝΤΑ,
Κέλσος
Μετά από μια "μικρή" παρέκλιση ας επιστρέψουμε στο θέμα που συζητούσαμε , περί Ενωσης. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι ακριβώς εννοούσε η Ε.Π.Μπ. όταν έγραφε την τελευταία της φράση. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε , προσπαθώντας να την κατανοήσουμε και να την ακολουθήσουμε. Με αυτήν την επιφύλαξη καταθέτω κι εγώ την άποψή μου. Δεν είναι ίσως η πιο σωστή αλλά τουλάχιστον είναι βαθιά ειλικρινής.
Υπάρχει μια παλιά διδασκαλία που μιλάει για την ύπαρξη μιας Ιερής αλυσίδας που ξεκινάει από το ανώτερο ον του ηλιακού μας συστήματος και καταλήγει στην τελευταία ανθρώπινη ψυχή
(διευκρίνηση : η αλυσίδα συνεχίζει ακόμη πιο κάτω και σε άλλα βασίλεια, αλλά χάριν της συζήτησης ας βάλουμε μια άνω τελεία στο επίπεδο "άνθρωπος". Επίσης καλύτερα να μην αναλωθούμε στο όνομα του μεγάλου Οντος , γιατί πάλι θα βγούμε από το θέμα).
Αυτή η Αλυσίδα λοιπόν ενώνει θεούς και ανθρώπους και χάρη σε αυτήν μπορούμε να εξελισσόμαστε πνευματικά να γινόμαστε καλύτεροι. Αν δεν υπήρχε αυτή η Αλυσίδα, πιθανότατα θα είμασταν ακόμη σε κατάσταση ζωωδη (από πνευματικής απόψεως) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Αυτή η Ιερή Ενωση των Δασκάλων και των Θείων Όντων με μας τους απλούς ανθρώπους, είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα που υπάρχει στον κόσμο. Και από ότι φαίνεται αυτή η Ένωση περνάει δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν πολλές και μεγάλες δυνάμεις που την ταλαιπωρούν. Μια μικρή απόδειξη : Η εξαφάνιση των Μυστηρίων ώς θεσμός. Τα Μυστήρια αποτέλεσαν τον δυνατότερο κρίκο σε αυτήν την Αλυσίδα. Όσο υπήρχαν , η Ενωση ήταν εξασφαλισμένη. Τώρα δεν υπάρχουν και η Ενωση κινδυνεύει.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη , η ενδυνάμωση της Ενωσης με οποιονδήποτε τρόπο ήταν μια από τις βασικές αποστολές της Ε.Π.Μπ.
Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, το έργο που καλούμαστε να κάνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι τεράστιο. Σε αυτήν την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. ΚΑΝΕΙΣ.
Δεν έχει σημασία πόσο μικροί είμαστε ή πόσα ξέρουμε. Σημασία έχει να θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το Σχέδιο. Μέσα σε κάποια ομάδα ή έξω από αυτή, με πολλά ή λίγα μέσα, όσο μπορούμε περισσότερο. Έτσι κι αλλιώς μπορούμε να γνωρίζουμε ένα μέρος του Σχεδίου, μόνο αυτό που μπορούμε να αντέξουμε. Αν το ξέραμε ολόκληρο ή δεν θα είμασταν εδώ ή θα μας είχε συνθλίψει.
Να γιατί φίλε Κέλσο διάλεξα το όνομα Καραϊσκάκης. Γιατί αυτή η εποχή δεν θέλει πολλές αναλύσεις (μην το παρεξηγείς δεν είναι σπόντα για σένα), αλλά Αγώνα. Αγώνα μέσα μας και έξω από εμάς , έτσι όπως τόσο όμορφα περιγράφει ο Ν. Καζαντζάκης.
Να είστε καλά
Καραϊσκάκης.
Καλό κατεβόδιο....
'Ασε εμάς να ταλανιζόμαστε, άσε μας να διαβάζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τα βιβλία που ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ διαλέγουμε και άσε μας να βγάζουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τα όποια συμπεράσματά μας....
Θα γνωρίζεις βέβαια μέσα απο τα τόσα βιβλία που έχεις διαβάσει, ότι η διαφορά ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στα υπόλοιπα ΖΩΑ του μεγάλου ΖΩΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, είναι η ΝΟΗΣΗ, το MANASH...
Επίσεις η ΕΥΓΕΝΕΙΑ είναι ένα σημείο διαφοράς ανάμεσα στα δύο "είδη" του Ζωικού βασιλείου...
Βλέπωντας λοιπόν τα γραπτά σου, ΟΥΤΕ ευγένεια διακρίνω, αλλά ΟΥΤΕ και νόηση....
Μήπως θα έπρεπε να ανασυνταχθής λιγάκι;;;;
Μήπως θα ήταν καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αλλά ιδιαίτερα για σένα, να είσαι λίγο πιό ευγενής καθώς επίσεις να βάλεις σε λειτουργία την νόηση και να ΕΝ-νοήσεις το τι ακριβώς μας λές;;;;
Φίλε μου, είσαι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΧΥΣΗ και υποψιάζομαι ΚΑΙ τον λόγο....
Φίλε μου Καραϊσκάκη, μου έδωσες μια νέα διάσταση στο θέμα και μαζί με κάποια στοιχεία απο την προσωπική μου πορεία αναγνωρίζω ακόμα πιό πολύ κάποια απο τα "σημεία των καιρών" που τώρα διανύουμε...
Αντιλαμβάνομαι επίσεις, την ΑΝΑΓΚΗ για ένωση, μέσα απο ένα "άλλο" πρίσμα και ειληκρινα και απο βάθους καρδιάς, σε ευχαριστώ φίλε μου.
Θα επανέλθω και πάλι....
Κέλσος
Κέλσος
Και μετά;;;
Τι και μετά;;;
Μετά ζήσαν αυτοί καλά και ΕΜΕΙΣ καλύτερα.....
Κέλσος
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση αν και μερικές φορές απλά γίνεται μονόλογος.
Νομίζω ότι ειπώθηκαν πολλά, μάθαμε πολλά και η συζήτηση έκανε τον κύκλο της (ξεχειλώθηκε θα έλεγα
)
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν τραβήξουμε κι άλλο αυτού του είδους την αντιπαράθεση θα κουράσουμε και θα κουραστούμε.
Συνήθως αυτό που γίνεται σε συζητήσεις που... "ξεχειλώνουν" είναι να αρχίζουμε να απαντάμε σε πράγματα που... δεν μας έχουν ρωτήσει ή να μαχόμαστε εναντίον θέσεων που κανένας δεν θεωρεί, ούτε θέλει, ούτε καν παρίσταται για να τις υπερασπιστεί.
Δεν νομίζω π.χ. ότι κανένας σε αυτήν την συζήτηση να δήλωσε ότι η Μπλαβάτσκυ είναι... Θεός ή πρέπει να είναι αντικείμενο θρησκευτικής λατρείας.
Επίσης κανένας δεν δήλωσε ότι ο Χριστιανισμός ως επίσημη θρησκεία σεβάστηκε τους κανόνες, τις ιδέες και την ύπαρξη της ελληνικής φιλοσοφίας και της θρησκείας. Εξάλλου για αυτό το θέμα γίνεται ενδιαφέρουσα συζήτηση σε άλλο θέμα του Forum.
Ούτε κανένας κατηγόρησε την Θεοσοφία (ως πνευματική διδασκαλία) για να χρειαστεί κάποιος να την υπερασπιστεί.
Αν οι διάφοροι φορείς της άχρονης σοφίας (βλέπε οργανώσεις, εταιρίες, σχολές) κάνουν λάθη ή έχουν λανθασμένη πολιτική και γραμμή, αυτό θα το κρίνει τελικά η ιστορία και δεν μας πέφτει λόγος να καθόμαστε να κρίνουμε, σοβαρά και αντικειμενικά (μια πολύ βαριά λέξη) τις μορφές αυτές. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι λειτουργούμε αστόχαστα και επιπόλαια όταν αναφερόμαστε, εδώ, σε ονόματα εταιριών, σχολών και οργανώσεων που τουλάχιστον υπάρχουν ήδη και λειτουργούν, και θα σας παρακαλούσα να μην ξαναασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Όποιος θέλει να δει ας πάει μόνος του, ας συζητήσει, ας παρατηρήσει, ας κρίνει και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά από κάποιου άλλου. Ας μην είμαστε οπαδοί ενός... πνευματικού κομουνισμού.
Αν εγώ ήθελα να ξαναβρω ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα που έχει ανοίξει θα επανατοποθετούσα το επίκεντρο στο ζήτημα του αν ο Χριστός ως δάσκαλος δίδαξε την Θεοσοφία (ως πνευματικό περιεχόμενο και όχι ως οργάνωση). Νομίζω ότι αν γίνει μια νηφάλια συζήτηση με στοιχεία και παραπομπές όλοι θα κερδίσουν από αυτό την συζήτηση άσχετα αν έχουν μεταπειστεί ή όχι.
Αλλιώς οι δεκάδες και εκατοντάδες αναγνώστες αυτού του topic θα μείνουν με λανθασμένες εντυπώσεις και δεν θα πάρουν τίποτε ουσιαστικό. Έτσι θα έχουμε χάσει την ευκαιρία να αφήσουμε κάτι εσωτεριστικό και πνευματικό από εμάς σε κάποιους άλλους που ίσως τους οφελήσει.
Προσέξτε γιατί όπως λέει μια παροιμία:
Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την... πληρώνουν τα μυρμήγκια.
Ειρήνη σε όλους.

Παρακολουθώ εδώ και μέρες την ενδιαφέρουσα κουβέντα σας, και ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω την σκοπιμότητά της. Χωρίς να έχω καμμία διάθεση να αναμοχλεύσω κίνητρα και ''μπηχτές'',θα ήθελα απλά να παραθέσω κάποιες απορίες μου.
1. Πως είναι δυνατόν εμείς, άνθρωποι που θέλουμε να λέμε πως ερευνούμε, πως μελετάμε με ανοιχτή την καρδιά και τα μάτια της ψυχής, να χρησιμοποιούμε όρους, όπως ''ψευδόκελσος'', '' χαλκοεβραίος'' και πολλούς άλλους, για να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους που καθένας με τον τρόπο του και κάτω από τις πιέσεις των κοινωνικών καταστάσεων που βίωνε, μας έδωσε έστω και έναν σπόρο γνώσης για να πάμε ένα βήμα παρακάτω στην έρευνα μας?
2. Ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τον Ωριγένη, την Blavatsky ή τον Παπύς? Και εδώ θα ήθελα απλά να αναφέρω κάτι. Ο Παπύς έχει κάνει εκτεταμένη χρήση αποσπασμάτων από την '' ΙΣΙΣ ΑΠΟΚΑΛΛΥΜΕΝΗ'' της Blavatsky στα βιβλία του, όπως επίσης και η τελευταία έχει χαρακτηρίσει τον Levi σαν τον ''μεγάλο δάσκαλο''.Και δεν αναρωτιόμαστε το προφανές. Είναι δυνατόν τέτοιες φωτισμένες ψυχές να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια σε διαμάχες ''εξωτερικού'' περιεχομένου? Καθένας τους είχε ένα βασικό σκοπό να διατελέσει στην τότε ενσάρκωσή του, και βέβαια το ανθρώπινο της φύσης τους πιθανώς να τους οδήγησε και σε κάποια λάθη τακτικής.Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία τους σαν ανώνατα πνευματικά όντα.
3. Φίλε serpentan. Αναφέρεσαι στο χριστιανισμό με τρόπο υποτιμητικό, κάτι που τουλάχιστον σε μένα υποδεικνύει πως ακόμα δεν έχεις εντρυφήσει στην βαθιά εσωτερική του διδασκαλία, που δεν είναι σχεδόν ταυτόσιμη αλλά ακριβώς ίδια με αυτή της διδασκαλίας του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Σωκράτη, του μεγάλου Ζαρατούστρα, του Κρίσνα και τόσων άλλων φωτισμένων ψυχών, προσεγγισμένη βέβαια με τρόπο διαφορετικό. Παραμένεις στα εξωτερικά γεγονότα, αυτα που αμαύρισαν την ''επίσημη εικόνα του'', ( κυρίως κατά την διάρκεια του μεσαίωνα''). Ενας εσωτεριστής όμως έχει τουλάχιστον την γνώση να σκάβει βαθύτερα και να βρίσκει και όχι να παραμένει στο κάψιμο συγγραμάτων ή στην θανάτωση μαρτύρων που έγιναν κατόπιν εντολών καρεκλοκένταυρων της εκκλησίας που καμία σχέση με τον χριστιανισμό δεν έχουν.
'Ενα από τα επτά κλειδιά που έχει δοθεί στο ανθρώπινο είδος για να προσεγγίσει την αλήθεια είναι αυτό της εσω8εολογίας. Ο σκοπός όλων μας είναι αυτός. Να προσεγγίσουμε και να κατακτήσουμε την μία και μοναδική αλήθεια, να δούμε το φως και να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Σκοπός δύσκολος αλλά και ιερός. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα κείμενα μέσα από τα οποία προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιος είναι ο ''καλύτερος'', και ας παραθέσουμε τις απόψεις μας για θέματα ζώσης σημασίας.
Και κάτι τελευταίο. Αν υπάρχουν οργανώσεις που προσπαθούν να καταχρασθούν ή να καπελώσουν το έργο οποιούδηποτε εσωτεριστή για τους δικούς τους σκοπούς, επιτρέψτε μου να πω πως τις απορρίπτω άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί στόχος του πραγματικού εσωτεριστή είναι να βιώνει τον εσωτερισμό στην καθημερινότητά του, να τον κάνει βιωματική του εμπειρία και όχι να αναλώνεται στο πως θα εκμεταλευθεί αγνές ψυχές ή στο πως θα γίνεται ευρύτερα γνωστός.
ΦΩΤΙΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ![]()
4.Ο PAPUS,και πολλοι αλλοι ,αντεγραψαν (εκλεψαν)πολλα απο την Η.Ρ.Β.,και αφου τα εμφανισαν 'σαν εκ παραδοσεως Μαρτινιστικη διδασκαλια'πολεμησαν την εν λογω,γιατι δεν ηταν εβραιοχριστιανοκεντρικη(δες περιουσιος λαος και λοιπες παρανοιες),αλλα 'εθνικη' συγγραφεας.Η Η.Ρ.Β. πηρε ενα πληρες συστημα εσωτερικης διδασκαλιας απο την Ανατολη,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.
Ποιό είναι το πραγματικό όνομα του Papus ? δηλαδή τι εθνικότητος ήταν ?
(ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΩΡΙΓΕΝΗΣ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΕ?)
Απλώς γιατί του θύμιζε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Φύση του κι αυτός ήθελε κάτι παρά φύσιν ....
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ τελικά, όπως και εγώ θα το ήθελα απο μεριά σου...
Και πάλι τα όσα γράφεις, τα γράφεις ΧΩΡΙΣ να μπείς στο κόπο να τα επεξεργαστής και έτσι ΠΑΛΙ εκτεθημένος είσαι στα ΔΙΚΑ ΣΟΥ γραφώμενα...
'Εχεις γίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ με το να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια και ουσία ΤΙΠΟΤΑ!
Δεν σε αδικώ φυσικά γι'αυτό, πώς θα μπορούσα άλλωστε...
Αλλά ας δούμε τελικά τι μας λές να διαβάσουμε... ( μην σε ανησυχεί φίλε μου, το γνωρίζω ΚΑΙ το βιβλίο του Μελισσαρόπουλου ΚΑΙ το τι έχει να πεί...
Μας παραθέτης λοιπόν ένα απόσπασμα απο την σελίδα 172 του εν λόγο βιβλίου κάθώς καια απο τις επόμενες.
Αλήθεια, όταν απλά φυλλομέτρησες το βιβλίο (όπως και τα υπόλοιπα βιβλία που κατέχεις στην ογκόδη βιβλιοθήκη σου), απο αυτή τη σελίδα ξεκίνησες και σε αυτή έμεινες;;;
Αν έτσι έπραξες, έκανες ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ... και καλό θα ήταν να το ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ απο την αρχή.
'Εχεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να ανακαλύψεις από τα οποία, μέσα απο ένα ξένο ένδυμα πρός όλα όσα επικαλείσαι, προσπαθής εναγωνίως θα έλεγα να κρυφτείς όπως ακριβώς κάνουν και οι στρουθοκάμηλοι (στρουθοκαμηλισμός αποκαλείται).
Δεν έχω σκοπό να σου "υποδείξω", αλλά έχω σκοπό να μην σε αφήσω να ΚΑΠΕΛΩΣΕΙΣ (δική σου έκφραση) την ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ καί ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗΣ, καθώς επίσης στους υπόλοιπους φίλους της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, να δείξω απλά και μόνο τι οφείλουμε να πράτουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Θέλω να πώ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ και χώρις να έχω κανενός είδους αλάθητο, ότι αυτά που μας προσφέρουν ετοιματζίδικα σαν συμπέρασμα "έρευνας και μελέτης" ετών μέσα απο βιβλία, καλό θα ήταν να τα μελετήσουμε οι ίδιοι και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ να καταλήξουμε σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
Ενώ λοιπόν μωρέ μου φίλε εσύ διατείνεις τι λέει ο Μελισσαρόπουλος στο βιβλίο του, εγώ σου αντιπαραθέτω την ΑΚΡΙΒΩΣ προηγούμενη παράγραφο του, που όσο και να θές να με πείσεις ότι δεν την "είδες", πιστεύω ότι αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ...
Σελ. 171 & 172 "Οι άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της διαιρέσεως και του ανταγωνισμού, αντί να ακολουθούν τον δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (να φίλε μου Καραϊσκάκη και πάλι η ΕΝΩΣΗ βρίσκεται εμπρός μας) και της συνεργασίας. Καιρός να αλλάξουν νοοτροπία και να διορθώσουν το σφάλμα τους, ακολουθώντας τον σωστό δρόμο της ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ. Η Θεοσοφία, διδάσκει την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ της ζωής, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο διαφορές πίστεως, φυλής, εθνικότητας, τάξεως, φύλου. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. Και ο Θεόσοφος πρέπει να προσπαθεί να βάλει σε εφαρμογή αυτή την ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ και να την κάνει ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην καθημερινή του ζωή."
Σε προκαλώ λοιπόν να μας πείς που τα γραφώμενά σου και το πνέυμα που τα κυριαρχεί, είναι έστω και για λίγο εναρμονυσμένα με τα παραπάνω του Μελισσαρόπουλου;
Φίλε μου σερπαντίνα μην ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΕΣΑΙ όπως έκαναν, οι στις ΙΔΕΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ "εβραιοχριστιανοί" (και αυτός ο όρος δικό σου είναι και εκτός αυτού είναι και ΑΔΟΚΙΜΟΣ) του μεσαίωνα...
Και προπαντός ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ να επιστρέπεις έναν ολόκληρο κόσμο που ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ, πίσω στα μαύρα χρόνια ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν είχε το δικαίωμα να ΜΕΛΕΤΑ και να ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ "τας Γραφάς", ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ το ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΟ...
Στα δικά μου γραφώμενα, δεν αφήνω τον άλλον να "ενοήσει τα ενοούμενα", ΑΛΛΑ εξηγώ τις απόψεις μου και παρακαλώ τους φίλους, ΓΙ' ΑΥΤΕΣ να με κρίνουν, ΕΑΝ πρέπει ντέ και καλά να με κρίνουν....
'Οσο φίλε μου για αυτό που μας είπες περί "αποδείξεως" των λεγομένων σου βάση των κειμένων που παραθέτεις, αν τότε με αυτά αποδείκνειες την ορθότητα των λεγομένων σου, τότε φίλε μου ΗΔΗ στα έχω ανατρέψει ΟΛΑ.
Κέλσος
Είναι άξιο ερεύνης, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ (κατα τα λεγόμενα του φίλου σερπαντίνα), άρχισε να βάλει κατά της Θεοσοφικής Εταιρείας.
Είδες φίλε σερπαντίνα, λέω "κατά της Θεοσοφικής Εταιρείας" και ΟΧΙ κατά της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ καθώς και της ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ....
Ας ερευνίσει ο "μελετητής" το ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, και περιμένω για το αποτέλεσμα της έρευνας.
'Οσο για το "γιατί ευνουχίστηκε ο Μέγας Ωριγένης", φυσικά δε θα περίμενα και άλλη απάντηση απο εσένα ειδικά φίλε μου (χεχεχεχε), ΑΛΛΑ δυστυχός και εδώ έχεις άδικο.
Ευνουχίστηκε γιατί ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΕ κάποιο συγκεκριμένο χωρίο απο τα Ευαγγέλια...
Κέλσος
Edited by - Kelsos on 20/07/2002 23:34:16
1) "Σκεφτηκες παλι γιατι η Η.Ρ.Β. εψαξε για να βρει τους νομους που θα σχηματιζαν την θεοσοφια της στην Ανατολη και οχι στην ναρκωμενη εβραιοχριστιανικη Δυση?"
2) "Ο Max Haidel -για του λογου το αληθες- και για την συγγραφη της Ροδοσταυρικης Κοσμοθεωριας του, χρησιμοποιησε την ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ της A.BESANT. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, αφου η 'γνησια Ροδοσταυρικη παραδοσις, ητο ζωντανη? Το σκεφτηκες?"
3) "Κυτταξα λιγο την συζητηση για την μετενσαρκωση(ψευδοκελσο,μην ταραζεσαι,δεν θα γραψω τιποτε επ αυτου!). Εντυπωση μου εκανε ,οτι το μονο βιβλιο που συστηθηκε σχετικα ,ηταν 'η μετενσαρκωση' του PAPUS. Καπου φαινεται λοιπον οτι ειχα δικιο, οταν μιλουσα για 'κατευθυνομενες' καταστασεις, η για βαθεια αγνοια, οταν ο PAPUS,θεωρειται σαν να εγραψε το μονο καλο βιβλιο για την μετενσαρκωση,οταν οι θεοσοφιστες(του ADYAR,το γραφω γιατι οι καιροι ειναι πονηροι)ειχαν πλημμυρισει την ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ ΔΥΣΗ,με βιβλια για την μετενσαρκωση. Δεν λεω,το βιβλιο ειναι συμπαθητικο,αλλα οχι και να περιμενουμε ...απο τον PAPUS,να μας πει ...για την μετενσαρκωση. Οταν αυτος ετρεχε ιδρωμενος και εψαχνε,αλλοι ειχαν γυρισει. Τελος παντων,ο καθενας ειναι υπευθυνος για την μοιρα του."
4) "Ο ορος ψευδοκελσος,χρησιμοποιηθηκε με την ιδια λογικη οπως ψευδοΔιονυσιος Αρεοπαγιτης(Μυστικη θεολογια,περι Ουρανιας Ιεραρχιας κλπ.)"
5) "Ο PAPUS,και πολλοι αλλοι ,αντεγραψαν (εκλεψαν)πολλα απο την Η.Ρ.Β.,και αφου τα εμφανισαν 'σαν εκ παραδοσεως Μαρτινιστικη διδασκαλια'πολεμησαν την εν λογω,γιατι δεν ηταν εβραιοχριστιανοκεντρικη(δες περιουσιος λαος και λοιπες παρανοιες),αλλα 'εθνικη' συγγραφεας.Η Η.Ρ.Β. πηρε ενα πληρες συστημα εσωτερικης διδασκαλιας απο την Ανατολη,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΜΕΝΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ."
1) Μάλιστα, τώρα τα έκανες όλα σαφή!!! Η Μπλαβάτσκυ είναι που βρήκε τους νόμους;;; Αν είναι δυνατόν;;;;
Και ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι... κομμάτια να γίνει... ΠΡΙΝ απο την Μπλαβάτσκυ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ;;;
Υπήρχαν ΜΟΝΟ στην ανατολή;;;
Μα φίλε σερπαντίνα, μιλάμε για ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Μη γίνεσαι φαιδρός λοιπόν λέγοντας πως η Μπλαβάτσκυ τους βρήκε στην ανατολή... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΟΣΟΦΙΑ.
2) Μας μιλάς για τον Μάξ Χέϊντελ και την ροδοσταυρική του κοσμοθεωρία. Για απάντηση θα σου προτείνω και εγώ ένα βιβλίο (αν μου επιτρέπεις φυσικά), που ΙΣΩΣ σε διαφωτίσει στα αγωνιώδη ερωτήματά σου.
Είναι το βιβλίο "ΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ" του Κρίστοφερ Μάκιντος των εκδόσεων Πύρινος Κόσμος. Ανάτρεξε και ρίξε του μιά ματιά ειδικά για το κεφάλαιο 12 "Οι σύγχρονες ροδοσταυρικές κινήσεις" σελ. 237
Πάντως επι της ευκαιρίας, ΟΛΑ αυτά δίνουν λαβές και επιχειρήματα σε ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΤΕ στην Εσωτερική Επιστήμη ΑΣΧΕΤΟΣ τίτλου και ονόματος, να τα κατακρίνουν και να τα επικαλούντε ώς αποδείξεις για την φαιδρότητά τους (του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ γενικά).
3) Και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ για τα όσα λέχθηκαν στο θέμα "ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ" και ο λόγος είναι φίλε μου σερπαντίνα είναι το προφανές, ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Πές το, δεν είναι κακό να πείς, "συμφωνώ με το φίλο Κέλσο και τους υπόλοιπους συνομιλητές"....
Τώρα για το βιβλίο του Παπύς, ΝΑΙ δεν είναι το καλύτερο, έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ "λάθη"...
Εγώ πάντως προτιμώ την Αγία Γραφή που είναι ΓΕΜΑΤΗ απο αποδείξεις περί του νόμου της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, καθώς και ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΛΑΟΥ.... χωρίς ταμπελίτσες.... Αυτό φυσικά προτείνω και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ, να μελετούν τις ΓΡΑΦΕΣ, εκεί βρίσκονται οι ΝΟΜΟΙ που τόσο άστοχα είπες ότι "η Μπλαβάτσκυ βρήκε"...
Η Μπλαβάτσκυ τα κατέστησε ΦΑΝΕΡΑ. Και τα φανέρωσε μέσα απο τα αρχαία κείμενα και στις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ...
4) Τελικά, δεν κατάλαβα γιατί χρησημοποιείς τον όρο ψευδοΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ψευδόΚΕΛΣΟΣ κλπ.
Αποδέχεσαι λοιπόν την λανθασμένη σκέψη των ομοίων σου στις ΙΔΕΕΣ φανατικών χριστιανών, που ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ή ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ δεν μπορούσαν να τον "αντιμετωπίσουν", τα κείμενά του τα αποκαλούσαν "ΨΕΥΔΗ" και "ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ";;;
Τστστστστς.... πολύ άκομψο αυτό. Πάντως δεν με απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ και φυσικά ΔΕΝ ΜΕ ΜΕΙΩΝΕΙ το να με αποκαλλείς "ψευδόκελσο". Αυτό δείχνει πραγματικά ότι τα λεγόμενά μου είναι ΟΝΤΩΣ αποδεκτά, ΑΛΛΑ που ο στείρος φανατισμός σου δεν σε αφήνει να τα δεχθείς ώς "αντίλογο". Και επιδή μας έγραψες κάποια στοιχεία για τον Κέλσο, μια ερώτηση. Ο ΚΕΛΣΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ και στα κείμενά του ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ την υπερβολή ή και τον φανατισμό;;;
Και για να σε προλάβω να μήν οργιστής, ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ, κανένας δεν θα τολμούσε να τον αντιμετοπίσει ειδικά με κάποιο βιβλίο (εννοώ το Κατά Κέλσου του Ωριγένη και όχι μόνο αυτό). Λάθη φίλε μου, ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΝΑΝΕ.... Γι΄αυτό είμαστε εδώ... για να μην τα ΞΝΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ...
5) Και με το τελευταίο αυτό, ΑΠΟΔΕΙΚΝΕΙΗΣ ότι δέν είσαι σωστός ερευνητής, και ότι όλα τα βλέπεις ΜΟΝΟΦΘΑΛΑΜΑ!!! (Φυσικά εμένα προσωπικά μου αποδείχνεις και άλλα ακόμα πιό βαθύτερα πράγματα, αλλά δεν είναι επι της παρούσης...)
Λές λοιπόν σα μικρό παιδάκι, ότι Ο Παπύς και η γαλλική σχολή ή ο δυτικός αποκρυφισμός, "ΕΚΛΕΨΑΝ" απο την Μπλαβάτσκυ και τα εμφάνισαν ώς δικά τους!!!
Μα καλά φίλε μου, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΡΟ;;;
Η Σοφία και η Γνώση, υπάρχει ΜΟΝΟ σε μερικούς και μάλιστα "ανατολίτες";;;
Και ας υποθέσουμε και πάλι πώς έτσι είναι όπως τα λές, αυτοί οι "μερικοί" απο κάπου αντλούν τη Γνώση και τη Σοφία (ώστε να τα κάνουν γνωστά στον κόσμο), ή τα βγάζουν απο τα μυαλά τους.
Αν λοιπόν φίλε μου σερπαντίνα, τα βγάζουν απο το μυαλό τους, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ που τους έχει αποδωθέι!!!
Δεν είναι λοιπόν "ΘΕΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ απο ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ"....
Αν όμως ΔΕΝ είναι απο το μυαλουδάκι τους, ΤΟΤΕ από κάπου τις άντλησαν ΚΑΙ τις Γνώσεις ΚΑΙ την Σοφία!!!
Και ερωτώ, μόνο εκείνοι, οι "μερικοί" μπορούν και επισκέποντε τους τόπους που φυλάσεται η Γνώση και η Σοφία;;;
(Μιλώ για τα περίφημα Ακασικά Αρχεία...)
Αν λοιπόν φίλε μου, είναι όπως αρχικά υποθέσαμε, "απο το μυαλουδάκι τους", τότε ΝΑΙ μπορείς να πείς ότι τα "έκλεψαν", αλλά ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ λίγο θα με ενδιαφέρει μιάς και είναι "ανθρωποσοφίες"!!!
Αν όμως φίλε, είναι άπο τα Αρχεία της Γνώσης που κρατούντε στην Ακάσα (και εγώ αυτό είναι που πιστεύω), τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να λές ότι τα "έκελψαν" και αυτά είναι "θεοσοφία" για μένα.
ΓΙΑΤΙ φίλε μου δεν μπορεί να ισχυριστεί ΚΑΝΕΝΑΣ ότι αυτά ήταν δικά του και ΜΟΝΟ όταν κάτι είναι δικά σου, μπορούν και να σου τα κλέψουν......
Αυτές οι Γνώσεις και οι Νόμοι είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τους απορίψω αυτούς που την κάνουν φανερή, απλά γιατί "είναι απο εβραιοχριστιανούς"!!!
Αυτά τα ολίγα και θα ήθελα επιτέλους να μάθω τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ και όχι το τι γράφουν τα βιβλία της βιβλιοθήκης σου...
Φιλικά,
Κέλσος
Edited by - Kelsos on 22/07/2002 16:59:03
Φαίνεται πως η διολίσθηση του εσωτερισμού με την έννοια της θρησκείας (ή οποιασδήποτε άλλης πλευράς της πολιτιστικής πυραμίδας) οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στον φανατισμό των εκάστοτε και εκατέρωθεν "πιστών". Δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός "πιστός". Δεν θεωρώ τον εσωτερισμό σαν μια ακόμα θρησκεία ή σαν τη θρησκεία που βρίσκεται (ή κρύβεται) πίσω απ' όλες τις θρησκείες.
Πιστεύω πως ο εσωτερισμός ή η φιλοσοφία, όπως προτιμώ καλύτερα, είναι η έκφραση του αναγεννησιακού ανθρώπου μέσα από ένα ολιστικό πολιτιστικό σχήμα. Εννοώ πως ο φιλόσοφος δεν εσωτερικοποιείται μόνο ως προς τη θρησκεία αλλά και προς την επιστήμη και προς την τέχνη και προς την πολιτική, προσπαθώντας να ενσαρκώνει στην καθημερινή του ζωή (εδώ είναι τα δύσκολα) τα αντίστοιχα πλατωνικά αρχέτυπα του Αγαθού, του Αληθινού, του Όμορφου και του Δίκαιου, τα οποία συνιστούν κάθε πολιτισμό. Είναι εύκολο να δει κανείς πως αν λείπει κάποια από τις τέσσερις πλευρές αυτής της φιλοσοφικής πυραμίδας, δεν υπάρχει πολιτισμός. (Τί πολιτισμός θα είναι αυτός αν δεν έχει έστω Αλήθεια, ή έστω Καλοσύνη, ή έστω Δικαιοσύνη, ή έστω Τέχνη;)
Θεωρώ πως το να διαξιφιζόμαστε και να καταναλώνουμε ενέργεια για κάποιες επιφανειακές διαφορές στην όψη που κοιτάζουμε την μία πλευρά της πυραμίδας (τη θρησκεία) να αναλογιστούμε πως έχουμε μπροστά μας έναν επιβλητικό όγκο τόσο μεγάλο που δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε και την ύπαρξή του όπως το μικρόβιο δεν αντιλαμβάνεται τον οργανισμό-ξενιστή που το "φιλοξενεί".
Και μην ξεχνάμε πως Μαθητεία σημαίνει Εύρευνα Αφοσίωση και Υπηρεσία.
Χαιρετισμούς και καλά ξεμπερδέματα με τον καύσωνα.
theo_
Με τον ΙΔΙΟ όμως εγκάρδιο χαιρετησμό χαιρετώ και ΟΛΟΥΣ τους ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ μου μέσα απο το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ forum...
Θα σας ομολογήσω φίλοι μου, ότι κάθησα και ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΑ (για πολυοστή φορά) τις ΘΕΣΕΙΣ και τις ΑΠΟΨΕΙΣ που έχουμε, ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ σε αυτή τη συζήτηση.
Το συναίσθημα που μου έμεινε ΟΤΑΝ διάβαζα τα κείμενα, μπορώ να πώ πως ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με τα συναισθήματα που μας φανέρωσαν ΚΑΙ η ELENBOUS ΚΑΙ ο THEO ΚΑΙ γενικά όσοι δεν ενεμπλάκησαν ΑΜΕΣΑ στην "ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ" ΔΙΑΦΟΡΑ που είχα εγώ με τον serpentpan...
Ναι ΟΝΤΟΣ δεν είναι σωστό να διαξιφιζόμαστε, ΑΛΛΑ είναι ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ παράλληλα!!!
Ο μεγάλος 'Ιωνας φιλόσοφος, ο ΗΡΑΚΛΗΤΟΣ είπε κάποτε:
Φυσικά και ΔΕΝ εννοούσε ότι είναι καλό να ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ο ένας τον άλλον.
Κατα την ταπεινή και προσωπική μου γνώμη (μπορεί παλι να κάνω λάθος), αυτή του η ρήση, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ της ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΡΟΠΙΑΣ όχι μόνο στον πλανήτη μας , ΑΛΛΑ σε ολόκληρο το σύμπαν!
Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, ΕΚΤΟΣ και αν κάποιοι απο τους συνομιλητές μου, θα το ήθελαν παραθέτωντας και τις δικές τους απόψεις.
Αλλά ας ξαναγυρίσω στο θέμα της "ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ" διαφοράς μας με τον serpentpan.
Αν φίλε μου είπα τα όσα είπα, δεν το έκανα ΟΥΤΕ απο κακία πρός κάποιους, ΟΥΤΕ και για επίδειξη γνώσεων!
Το έκανα γιατί όπως και έχω ΞΑΝΑΠΕΙ:
Είμαι όμως
ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ
Μας είπες ότι για σένα δεν είναι τίποτα ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ και καλά κάνεις και ξεκαθαρίζεις τη θέση σου. Αν λοιπόν για σένα, ΔΕΝ είναι τίποτα ο Εσωτερισμός, τότε (κατα τη λογική ΠΑΝΤΑ) για σένα έίναι ο ΕΞΩ-τερισμός, ΔΗΛΑΔΗ τα ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, χωρίς να σε ενδιαφέρει ή χωρίς να ΜΠΟΡΕΙΣ να ανακαλύψεις τις ΑΙΤΙΕΣ που έχουν αυτά τα αποτελέσματα!
Και πάλι δεν σε κρίνω, απλά ξεκαθαρίζω λίγο το θολό τοπίο.
Ακριβώς λοιπόν γι'αυτό το λόγο (εννοώ ότι σε ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και ΟΥΧΙ οι αιτίες που τα προκαλούν), είπες μετα πλήρους ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ότι "κάποιοι" απο την Γαλλική Σχολή (την οποία ΜΕΣΑ απο τα γραπτά σου ΔΕΝ την δέχεσαι για τον λόγο ότι είναι πιό κοντά στον Εσωτερικό Χριστιανισμό, ΠΑΡΑ στον Ανατολικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Βουδισμό καθώς και πιό κοντά στην Υπεράγια επιστήμη της Καμπάλας κατα τον Ελιφάς Λεβί), πολέμησαν την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ και την "θεοσοφία ΤΗΣ"...
Φυσικά σου ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι τίποτα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, σε προηγούμενο άρθρο μου...
Τώρα θα σου αποδείξω και φυσικά θα καταστήσω γνωστό και στους τόσους φίλους που ΑΠΛΑ παρακολουθούν τη συζήτηση (εάν δεν το γνωρίζουν), ότι ΚΑΜΙΑ Γαλλική Σχολή ΔΕΝ ήταν κατά της Ανατολικής Φιλοσοφίας και του Ανατολικού Εσωτερισμού (απορώ και μόνο στην ιδέα, ότι ΘΑ μπορούσε ποτέ να ήταν έτσι τα πράγματα!!!!)
Λοιπόν καλέ μου φίλε, είχες αναφέρει μέσα σε κάποιο "παραλήρημά σου" διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων ήταν και του SEDIR...
Μάλιστα για να μας "αποδείξης" τα λεγόμενά σου, μας ανέφερες ότι σε κάποιο βιβλίο του:
Λοιπόν φίλοι μου, ΚΑΙ πάλι ΑΥΘΕΡΕΤΑ ο φίλος μας serpentpan, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ δηλαδή για να ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ ουσιαστικά ΟΛΟΥΣ όσους ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, λαμβάνει ΜΕΡΟΣ και ΟΧΙ ΣΥΝΟΛΟ, απο κάποιο βιβλίο.
Το βιβλίο αυτό, στα ελληνικά είναι με τίτλο "ΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΚΑΘΡΕΠΕΤΕΣ" και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΚΥΒΕΛΗ.
Θα σας παρακαλούσα να το διαβάζατε ΟΛΟΙ και να μου δείξετε, εμένα του αδαή, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ο φίλος μας;;;;
Που;;;;
Εγώ που το διάβασα, ΑΛΛΑ κατάλαβα. Κατάλαβα ότι ο Μεγάλος αυτός Γάλλος Αποκρυφιστής, όχι μονο ΔΕΧΕΤΑΙ αλλά στιρίζεται ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ θα έλεγα επάνω στην ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
Σας παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα και παρακαλώ, πέστε μου αν έχω λάθος.
Σελ 26 "Δείτε την ΕΞΑΙΡΕΤΗ περίληψη που μας παρουσίασε ο RAMA PRASAD, το 1884 στο περιοδικό THEOSOPHIST. (Μπά, διαβάζουν θεοσοφικά περιοδικά οι Γάλλοι Αποκρυσιστές!!!)
'Εχουμε ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ πολλά πράγματα απο την ανατολική φιλοσοφία, ΓΙΑΤΙ αυτόι οι δάσκαλοι ομοφώνως συμφωνούν στην αναγνώριση του ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ των φαινομένων, συμπέρασμα στο οποίο οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ".
Σελ 27 "Στιριζόμαστε κατα ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ στη φιλοσοφία SANKYA, λόγο του βαθιά φυσιολατρικού χαρακτήρα της, που την καθιστά ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ".
Σελ 30 "Ας προσφύγουμε εδώ στη βοήθεια της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Θα αποδεχθούμε A PRIORI τις διδασκαλίες της, επιφυλασσόμενοι να τις εξακριβώσουμε κατόπιν με λεπτομερείς πειραματισμούς"
Σελ 32 "'Ολα αυτά θα φανούν ελάχιστα επιστημονικά στους ΔΥΤΙΚΟΥΣ αναγνώστες. Παρ' όλα αυτά, ΑΛΗΘΕΥΕΙ πώς αυτοί είναι οι αυστηροί κανόνες της ΑΠΟΚΡΥΦΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που ακολουθούντε εδώ και αιώνες.
Μπορούμε να έχουμε επίσης ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αυτής της αρχαιότητας, στα γραπτά ντουκουμέντα, μέσο της αστρονομίας, όπως κάνουν οι τωρινοί Ινδουιστές Σοφοί"
και για να μήν γίνομαι ακόμα πιό κουραστικός στους φίλους μου κλείνω με κάτι ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ απο το εν λόγο βιβλίο:
Σελ 34 "Η χρήση αυτών των βοηθητικών, ήταν γνωστή απο την πιό μακρυνή κιόλας αρχαιότητα. Πρόκειται για τα ΑΡΩΜΑΤΑ, τη ΜΟΥΣΙΚΗ και το ΦΩΣ. Οι Αιγύπτιοι και οι ΙΝΔΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ, τα χειρίζονταν με μια επιστήμη που χρησημοποιούταν για την ανάπτυξη των ΝΕΟΦΥΤΩΝ τους, η δέ παράδοση περί αυτών των πρακτικών συναντάτε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ"
'Οπως βλέπεις φίλε μου serpentpan, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βγαίνει το συμπέασμα που ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ήθελες να μας παραθέσεις ώς απόδειξη περί ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ απο μεριάς των "Γάλλων Αποκρυφιστών" στις διδασκαλίες της Ανατολικής Φιλοσοφίας. ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ.....
Α, μια και το θυμήθηκα, σε εκείνο το "επιχείρημά" σου απο το βιβλίο ΚΑΜΠΑΛΑ του Παπύς (δασκάλου του Sedir) που όπως μας "απόδειξες", στην βιβλιογραφία του μιλά για την ΙΣΙΔΑ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΕΝΗ καθώς και για την ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ της Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, με "κακά λόγια", δεν σου έκανε ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ που μιλά για: "αχωνευτο συνοθυλευμα Γαλλων Καββαλιστων συγγραφεων,χωρις κανενα συστημα"
Γάλλων Καββαλιστών συγγραφέων;;;;
Μα καλά, ποιός "Γάλλος Καββαλιστής Συγγραφέας" ήταν αυτός που έγραψε την 'Ισιδα ή την Μυστική Διξασία;;;;
Ούπςςςς!!! Πάλι σε λακούβα έπεσες φίλε μου....
Αλλά επιδή ΔΕΝ έχεις μαθεί να ερευνάς τις ΑΙΤΙΕΣ, αλλά ΜΟΝΟ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (σαν γνήσιος ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ερευνητής που είσαι) σε κάποιο άλλο πάλι σημείο του παραληρήματός σου, μας αναφέρεις για το Μάξ Χέιντελ και την Ροδοσταυρική του Κοσμοθεωρία (πραγματικά ΔΙΚΗ ΤΟΥ είναι, απο το ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ).
Λές λοιπόν με έπαρση και βεβαιότητα:
"...Ο Max Haidel-για του λογου το αληθες-και για την συγγραφη της Ροδοσταυρικης Κοσμοθεωριας του,χρησιμοποιησε την ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ της A.BESANT.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ, αφου η 'γνησια Ροδοσταυρικη παραδοσις,ητο ζωντανη?'Το σκεφτηκες ?..."
Σε προηγούμενο άρθρο που ΞΑΝΑΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑ το απόσπασμά σου αυτό, σου είπα για κάποιο βιβλίο.
Τώρα θα σου δώσω την απάντηση που ζητάς, μιάς και ΝΑΙ "το σκέφτηκα"...
Λοιπόν, ο "φίλος σου" ο Μάξ Χέιντελ, ήταν κάποτε μαθητής του αποκρυφισμού και επιδή ήθελε να ΜΑΘΕΙ περισότερα, έκανε ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη. ΕΠΙΔΗ όμως οι "γνήσες" πόρτες του ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΥ ήταν κλειστές για αυτόν, βρήκε τον ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΣΤΑΪΝΕΡ, που μόλις εκείνη την εποχή, είχε ΑΠΟΚΟΠΕΙ απο την "ΓΝΗΣΙΑ ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" του Αντυάρ και έφτιαχνε την "ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ" του. Ο "φίλος σου" ο Χέιντελ, έγινε αμέσως ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ (στο να αποκοπεί απο τη θεοσοφία και να φτιάξει την ανθρωποσοφία!!!!). Μέσα λοιπόν απο την "μαθητεία" του δίπλα στον πολυμαθή ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΣΤΑΪΝΕΡ, ο οποίος ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥ ΜΠΕΖΑΝΤ (!!!!), με τι άλλο θα ήθελες να τον διδάξει, ΠΑΡΑ με την "Αρχαία Σοφία" της Μπέζαντ!!!!
Λογικό δεν είναι λοιπόν στην "ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ" του ο Χέιντελ να έχει ώς πηγή την Ανατολική παράδοση και ΟΥΧΙ όπως θα έπρεπε (ΙΣΩΣ) την Δυτική, πάντα κατα τα γραφώμενά σου;;;;
Αλλά ξέχασα, η Δυτική του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. 'Οπως έκαναν και άλλες σχολές σε πολλούς υποψήφιους μαθητές τους, οι οποίοι στη συνέχεια, ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ να αντέξουν τη απόριψη, άρχισαν έναν ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΑΓΩΝΑ κατά των ιδανικών που τόσο πολύ θα ήθελαν και αυτοί να είναι μέτοχοι.
Που το κακό και που το παράξενο βλέπεις;;; Και στο φιλάνε, τι θα ήθελες με αυτού του τύπου τα επιχειρήματα να δείξεις;;;;
Οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ;;;;
Ρίξε μια ματιά (μόνο μια ματιά) στον Μεγαλύτερο Αλχημιστή ΠΑΡΑΚΕΛΣΟ και μετά, έλα να συζητήσουμε....
Φίλοι μου, ζητώ συγγνώμη αν σας κουράζω, αλλα όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο μου, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ να καπηλεύεται πράγματα που ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έχει προσεγγίσει, με σκοπό τη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ (στη καλύτερη ΠΑΝΤΑ περίπτωση)....
Φίλος με ΟΛΟΥΣ,
Κέλσος
Και σκέφτομαι,μαθαίνουμε για τους εαυτούς μας σύμφωνα με κάποιον άλλον,μαθαίνουμε για εκείνον κι όχι για μας..κι εμείς που παρακολουθούμε μαθαίνουμε μόνον για σας..αυτό που "φαίνεται"..
Επίσης το μόνο "συμπέρασμα" που βγαίνει,απ' αυτήν την συζήτηση είναι ότι "οι οδηγοί καταστρέφουν τους ακολουθούντες και οι ακολουθούντες τους οδηγούς".Για να κατανοήσουμε εμείς οι αδαείς,το περιεχόμενο της συζήτησης,θα 'πρεπε να απομονώσουμε τις ύβρεις για να μπούμε στην ουσία.Αλλά είναι τόσο εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς τις προσωπικές επιθέσεις που είναι γελεία η άποψη,ότι θα βγάλουμε και συμπεράσματα.
Το θεμελιακό νόημα του λόγου είναι η συλλογή και η περισυλλογή.Η συλλογή δεν αφήνει τον απλό διασκορπισμό των λέξεων και την σύγχυση.Ο λόγος ως συγκρατημός έχει τον χαρακτήρα της κυριάρχησης της φύσεως..
rosarium