ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
10/04/2011, 10:37:58
Εμείς, όλοι εμείς, που δεν θέλουμε απλά να δεχθούμε ενα έτοιμο πακέτο που να εξιστορεί τα δρώμενα της εποχής εκείνης ψάχνουμε περισσότερο απο αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για πολλούς και διάφορους λόγους να ψάξουν να βρούν πως και γιατί αυτές οι γραφές έφτασαν στα αυτιά τους.

Τα συμπεράσματα που θα βγάλει ο καθένας απο μια τέτοια έρευνα είναι ποικίλα και αντίστοιχα των ευσεβών πόθων του.
Αν κάποιος πχ είναι επηρρεασμένος απο Ελληνοκεντρικές έννοιες, ή είναι απλά Ελληνοαρχαιολάτρης θα έχει έναν λόγο περισσότερο να θεωρήσει οτι όλα αυτά είναι μυθεύματα. Συνεπώς τα συμπεράσματα του θα έχουν καθαρά υποκειμενική έννοια.
Αν πάλι κάποιος εκφράζεται απο τη διδασκαλία του Ιησού και είναι θρησκευτικά γαλουχημένος τότε δεν θα δεχθεί καμμία παρεκλίνουσα κατεύθυνση απο αυτή των γραφομένων της Βίβλου και εκτός αυτού θα έρθει και σε σύγκρουση με παράγοντες που αφορούν την εθνική του ταυτότητα μιας και η Βίβλος εκφράζει κατά κύριο λόγο το μονοθεσιμό ενώ η εθνική του ταυτότητα το Δωδεκαθεισμό.
Αν και αυτό δεν ισχύει οι περισσότεροι έρχονται σε σύγκρουση.

Απο εκεί και μπρός το τι ακριβώς μπορεί να συνέβη εκείνη την εποχή (του Μωυσή) αλλά και τι συνέβει την εποχή που περιγράφει ο Μωυσής (Γέννεσης) έρχεται να μας ρίξει φώς πλήθος πληροφοριών απο αλλους συγγραφείς, απο μεγαλιθικά μνημεία, απο έπη και μύθους που περιγράφουν με λεπτομερή τρόπο τη δημιουργία του ανθρώπινου είδους αλλά και απο πλήθος ανεξήγητων ευρημάτων που αφήνουν να εννοηθεί οτι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζαμε.
Εγώ σου παρέθεσα κάποιο link με κάποια ουσιώδη που όπως σου είπα τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές ρίξε μια ματιά και πές μας τη γνώμη σου.

10/04/2011, 10:40:48
To τι πιστεύω εγώ προσωπικά και τι απάντηση θα δώσω στον εαυτό μου, αυτό είναι κάτι που αλλάζει καθημερινώς. Ανάλογα με το τι θα βρώ..
11/04/2011, 16:53:26
Μάλλον έχω χάσει επεισόδια... Τι νοσοκομεία διαβάζω; Τι έπαθες ρε γείτονα; Καλή ανάρρωση εύχομαι πάντως...

Για 100η φορά ξαναλέμε: Άκρη με τις αφηγήσεις της Αγίας Γραφής ΔΕ βγάζει κανένας. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως.

Υπάρχει μεγάλο μπλέξιμο ακόμα και ως προς τους συγγραφείς. ΙΣΩΣ ένας από τους πολλούς να ήταν ο Μωυσής και άλλος ένας ο Ιησούς του Ναυί. ΙΣΩΣ, τονίζω. Σαφώς και μπορεί να περιέχουν στοιχεία από άλλες αρχαιότερες γραπτές ή προφορικές αφηγήσεις. Σαφώς και μπορεί να προστέθηκαν στοιχεία μετά. Σαφώς και μπορεί να έγιναν λάθη σε μεταφράσεις/αντιγραφές κτλ.

O καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για το αλάθητο της γραφής ή ότι δήθεν έμεινε αναλλοίωτη στους αιώνες. Εγώ απλώς θα του πω ότι η κοινή λογική και η παρούσα γνώση τον διαψεύδουν.

11/04/2011, 19:22:44
quote:
Μάλλον έχω χάσει επεισόδια... Τι νοσοκομεία διαβάζω; Τι έπαθες ρε γείτονα; Καλή ανάρρωση εύχομαι πάντως...

Καλά είμαι κούκλε μου ευχαριστώ.
Γεράματα βλέπεις.

11/04/2011, 19:37:46
quote:
Υπάρχει μεγάλο μπλέξιμο ακόμα και ως προς τους συγγραφείς. ΙΣΩΣ ένας από τους πολλούς να ήταν ο Μωυσής και άλλος ένας ο Ιησούς του Ναυί. ΙΣΩΣ, τονίζω. Σαφώς και μπορεί να περιέχουν στοιχεία από άλλες αρχαιότερες γραπτές ή προφορικές αφηγήσεις. Σαφώς και μπορεί να προστέθηκαν στοιχεία μετά. Σαφώς και μπορεί να έγιναν λάθη σε μεταφράσεις/αντιγραφές κτλ.

Για να μην μπαίνω στον κόπο και τα ξαναγράφω ρίξε μια ματιά σε αυτό το link. Είναι μέλος του esoterica και συγκρικριμένα το μέλος Πλωτίνος http://xletsos-basilhs.blogspot.com/2011/03/blog-post.html.

Κατά την μετάφραση των κειμένων η λέξη Ατόν μεταφράστηκε ως κύριος.
Ακεν ατόν είναι αυτός που υπηρετεί τον κύριο.
Ο Φαραώ αυτός λοιπόν είναι ενα πολύ μυστηριώδες πρόσωπο που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο ως Φαραώ μιας και έζησε παράλληλα με τον Μωυσή. Η μυστηριώδης ζωή του και το παρουσιαστικό του υποδηλώνει πολλά καθώς και οι μεταρρυθμιστικές του ενέργειες σχετικά με τη θρησκεία.
Τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κάποιος είναι πάρα πολλά και ενα απο αυτά είναι οτι η Αιγυπτος ήταν αποδυναμωμένη εκείνη την εποχή.
Κύμα φυγής αλλόθρησκων απο την Αιγυπτο εγκαταστάθηκε στα παράλια της Φοινίκης αλλά και στον Ελλαδικό τότε χώρο.
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά όπως και οι απαντήσεις..

11/04/2011, 20:32:20
H Εξοδος των Ισραηλιτών έχει συζητηθεί εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10547 βρεί κάποιος να βρεί πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις αλλά και κόντρες

Πάντως τα παράλια της Φοινίκης ήταν ένα κομμάτι φιλέτο.
Αιώνες Αιγύπτιοι και Χετταίοι συγκρούονταν για το κομμάτι αυτό.
Την εποχή του Μωυσή 1.350 υπήρχαν συγκρούσεις των δύο μεγάλων αυτών αυτοκρατοριών και κατά το 1.300 έγινε η μεγάλη σύγκρουση στη μάχη του Καντές.
Η μάχη αυτή αποδυνάμωσε τόσο την Αιγυπτο όσο και τη Χαττούσα με αποτέλεσμα ο Μωυσής να βρεί την ευκαιρία να εγκατασταθεί στη Χαναάν.
Ισως να περίμενε την κατάλληλη στιγμή.

11/04/2011, 20:34:46
quote:

Καλά είμαι κούκλε μου ευχαριστώ.
Γεράματα βλέπεις.

Φώτη καλησπέρα...
Άστ'αυτά και πές τα αυτά πουθενά αλλού , σε κείνους που δεν σε γνωρίζουν...περί "γεραμάτων" ομιλώ...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
11/04/2011, 21:52:02
quote:
Άστ'αυτά και πές τα αυτά πουθενά αλλού , σε κείνους που δεν σε γνωρίζουν...περί "γεραμάτων" ομιλώ...

Γειά σου παίδαρε.

Κακά τα ψέμματα αυτά τα περί βιολογικής ηλικίας και χρονολογικής έχουν να κάνουν απλά, με το περιτύλιγμα.

11/04/2011, 21:56:57
αλζαρο, να σκέφτεσαι πως θα ζήσεις 110 χρόνια....

Ε, πιτσιρικάς είσαι ακομα!

NotirkΜέλος
12/04/2011, 00:40:43
-Ο Θεος ,λενε οι ερμηνευτες της Παλαιας Διαθηκης(οι Ελοχειμ,λενε τα πρωτοτυπα στην Αραμαικη που σημενει οι/αι θεοι/θεες,ερμαφροδητα οντα)
την 6η ημερα επλασε ,τα ζωα κατ'αρχη και προς το τελος της 6ης
ημερας ενα ανδρα και μια γυναικα!!!!!!!!!!!
Την 7η ημερα αναπαυθηκε,και στη συνεχεια την 8η;;; ημερα
επλασε τον Αδαμ!!!!!!!!!
-Για ονομα του Θεου η των Ελοχειμ,καποιος να μου δωσει μια εξηγηση
(παραβλεποντας την ανορθογραφια μου).Δυο φορες επλασε ο Θεος τον
ανθρωπο ;Και αν ναι,τι ηταν ο ανθρωπος της 6ης ημερας αφου
αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους .....
και τι ηταν ο Aδαμ που ενω κατ'αρχην την 8η ημερα; τον εφιαξε
μονο του και στη συνεχεια απο το πλευρο του εφιαξε την Ευα;
- ΑΝ!,λεω αν,κρυβουν κατι,μονο και γι'αυτο αξιζει να δουμε με τα
δικα μας ανοικτα ματια τη Παλαια Διαθηκη και οχι οπως μεχρι τωρα
με ερμητικα κλειστα, οπως μας επιβαλουν τα αυτοκλητα ιερατεια.

12/04/2011, 00:52:49
Νοtirk

Μήπως ήταν η Λίλιθ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2011, 01:43:38
Γιατί ψάχνετε για τις επόμενες μέρες αφού η μαγιά χαλάει απο την 1η μέρα
"εν αρχη εποιησεν ο θεος τον ουρανον και την γην"
του "ξέφυγε" ολόκληρο σύμπαν...

Αν γραφόταν ξανά η Γένεσης σήμερα ,
θα είχε πραγματικά πολλά πράγματα να μας πει

Hellas at War
12/04/2011, 17:28:42
Θα σε μαλλώσω...νεαρέ!!

Εδω εννοεί ουρανός=Σύμπαν και γη=Υλικό σύμπαν.
Το διευκρίνησε η αυτού αγιότης κάποιος Πάππας του
Βατικανού τρεχα γύρευε τώρα!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/04/2011, 19:20:11
Γι αυτές τις "διευκρινήσεις" λέω κι εγώ ...

Hellas at War
12/04/2011, 19:35:06
Ναι αλλά το ύδωρ- το υπέρ άνω του στερεώματος - προϋπήρχε, και της γης και του ουρανού, και πάνω σε αυτό κολυμπούσε το πνεύμα του θεού.
Και όλα αυτά πριν την μεγάλη έκρηξη, που ήταν η εντολή “να γίνει το φως” ( κατά την άποψη του Πάπα όπως τη περιγράφει ο Χωκινγς που ήταν εκεί)

14/04/2011, 14:50:02
Έλα μωρέ Γιάννη! Πού κολλάς; Στο ότι υπήρχε νερό (Η20) πριν υπάρξουν μποζόνια ή πρωτόνια; ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Άμα στριμωχτούμε πολύ ονομάζουμε το νερό "σκοτεινή ύλη","αντι-ύλη" ή ότι άλλο και ΜΠΑΜ είμαστε συμβατοί με τη σύγχρονη επιστήμη. Έτσι και αλλιώς μήπως αυτοί που πιστεύουν ότι η ιστορία αυτή είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ούτε τις γνώσεις ούτε την ευφυΐα ούτε την ελεύθερη βούληση έχουν ώστε να το αμφισβητήσουν...

14/04/2011, 20:08:27
Ο τελευταίος σου συλλογισμός είναι αφοπλιστικός.
ΔΕΝ μπορώ να διαφωνήσω ....όση προσπάθεια και να κάνω.

14/04/2011, 20:42:17
Φρέσκα νέα:

http://www.sciencecodex.com/mu_asu_researchers_discovery_could_change_views_of_human_evolution

11/2/2011. Επιστήμονες ανακαλύπτουν το 4 μετατάρσιο οστό του πέλματος ενός Australopithecus afarensis. Από αυτό φαίνεται ότι περπατούσαν ΠΛΗΡΩΣ στα 2 πόδια καθώς έχουν καμάρες στο πέλμα. Η βάδιση έχοντας αυτή την οστική δομή είναι πιο αποδοτική και προστατεύει από τους κραδασμούς...

14/04/2011, 20:56:04
Στη Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας Λέσβου του Πανεπιστημίου Αθηνών υπάρχουν απολιθώματα του Παραδολιχοπίθηκου της Λέσβου. Πρόκειται για μια οικογένεια πιθήκων (αρσενικό, θηλυκό και νεαρό άτομο) η οποία έζησε πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια. Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για τον πίθηκο της Λέσβου είναι μεγάλο, αφού από τη μελέτη των αστραγάλων και των υπολοίπων σκελετικών στοιχείων συνάγεται ότι αυτός βάδιζε στα δύο πόδια και έτρωγε τσίκουδα, ένα είδος αχλαδιών διαφορετικών από τα σημερινά.

Η οικογένεια των Παραδολιχοπιθήκων της Λέσβου έχει τύχει ευρύτατης προβολής, καθώς το BBC σε εκπομπή του για τον Αριστοτέλη και τις απόψεις για τη θεωρία της εξελίξεως έκανε εκτεταμένη αναφορά στα σημαντικά ευρήματα των διπόδων αυτών πιθήκων. Δυστυχώς, παρά την προηγμένη του μορφή εξαφανίσθηκε χωρίς να εξελιχθεί περαιτέρω, ενώ την ίδια περίοδο ο Αυστραλοπίθηκος στην Αιθιοπία, ο οποίος βάδιζε επίσης στα δύο πόδια εξελίχθηκε. Ποιοι ήσαν οι παράγοντες που είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση, χωρίς απογόνους, του Παραδολιχοπίθηκου από την μία και την εξέλιξη του Αυστραλοπίθηκου από την άλλη;

Το ψάχνουμε.