ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
14/04/2011, 23:20:50
Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία Γιάννη. Σε αυτό το ντοκυμαντέρ λένε ότι ο Αριστοτέλης πρακτικά ΙΔΡΥΣΕ την επιστήμη της βιολογίας στη Λέσβο.

Εξάλλου στον Αριστοτέλη αποδίδεται η ιδέα της scala naturae, μια ιδέα που διατυπώθηκε και από τον παππού του Δαρδίνου. Αυτό που πρόσθεσε ο Δαρβίνος ήταν η ιδέα της χρονικής διαδοχής και εξέλιξης σε αυτή την κλίμακα.

Κάνε λίγο υπομονή μέχρι να βρουν οι...μεγαλοχριστιανοί τις "διαψεύσεις" από το ΟΟΔΕ και να τις αντιγράψουν εδώ...Ξέρουμε, ξέρουμε η Α.Γ. έχει πάντα δίκιο.

14/04/2011, 23:44:02
IndustrialAngel γιατι βαζεις αμεσως ετικετες σε καποιους ή τους προκαταλαμβανεις ,για την διαφορετικοτητα της αποψης τους στο θεμα αυτο που θα μπορουσαν να τοποθετηθουν?

Ολα ειναι πιθανα, το αμφισβητεις!

24/07/2011, 01:54:47
Αν και το θέμα έχει "πέσει" εδώ και καιρό βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βίντεο που "ταξινομεί" τα βασικά λογικά σφάλματα του δημιουργισμού. Και επειδή μου αρέσουν οι τακτοποιημένες λίστες, παραθέτω ονομαστικά τα ακόλουθα:

1. "αθεϊα=εξέλιξη". Υποστηρίζεται ότι για να αποδεχθεί κάποιος την εξέλιξη πρέπει να πάψει να είναι χριστιανός. Έχει ήδη συζητήθει, το απλό γεγονός ότι υπάρχουν Χριστιανοί που αποδέχονται την εξέλιξη είναι αρκετό

2. "Οι γραφές είναι ο λόγος του Θεού". Ταυτόχρονα και για ΟΛΕΣ τις θρησκείες ο Θεός είναι αυτός που "γράφει" και όχι άνθρωποι.Ο ίδιος Θεός άραγε;

3." Μόνο μία είναι η σωστή ερμηνεία των γραφών," αυτή που συμφέρει το δημιουργισμό

4. "πίστη=γνώση" Η αντίληψη ότι κάτι που πιστεύει κάποιος (ακόμα και είναι ιδιαίτερα θερμή και έντονη αυτή η πίστη) είναι κατ'ανάγκην γνώση. Λυπάμαι, αλλά δεν έχει σημασία το πόσοι πιστεύουν κάτι, ή το πόσο πολύ το πιστεύουν (ή πόσους "άπιστους" θα ήταν πρόθυμοι να σκοτώσουν) αλλά το ποια στοιχεία το υποστηρίζουν.

5. Η πρόθεση κατά βάσιν είναι να ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ και να ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΙ μια θρησκεία και όχι να διδάξει επιστήμη. Αυτό θα έπρεπε να είναι εκτός συζήτησης σε ένα κράτος που θεωρητικά ισχύει η ανεξιθρησκεία

6. Διαστρέβλωση του ορισμού του όρου εξέλιξη. Από το τι ακριβώς σημαίνει μέχρι το τι θα πρέπει να εξηγεί. Αποδίδουν στην εξέλιξη διαφορετικές ιδιότητες και μετά απαιτούν να εξηγήσει ακόμα και πράγματα που είναι ανορμόδια η ίδια η βιολογία να ασχολείται (όπως την προέλευση του σύμπαντος).

7. Η εξέλιξη παρουσιάζεται ως "τυχαία". Η φυσική επιλογή δεν είναι ΤΥΧΑΙΑ. Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες.

8." Η μετάλλαξη μπορεί να είναι μόνο επιβλαβής και δεν μπορεί να προσθέσει πληροφορία." Τεράστιο λάθος. Σε αυτό κολλάνε και κανένα θεώρημα της πληροφορικής ή της θερμοδυναμικής (με την εντροπία) που είτε δεν κολλάνε είτε παραβιάζονται οι αρχές τους...ρη

9. "Δεν έχουμε βρει απολιθώματα μεταβατικών ειδών"... Ναι ακριβώς... Μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.

10. Το δέντρο της ζωής που συνδέει τα είδη δεν υποστηρίζεται από ταξονομικά στοιχεία ή απολιθώματα. Λάθος.

11. Η μακροεξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί. Όχι γιατί δεν είναι στιγμιαίο γεγονός .Η μάκροεξέλιξη είναι το άθροισμα των πολλών μικρών μεταβολών που ξέρουμε ότι συμβαίνουν

12. "Ο δημιουργισμός είναι "επιστήμη"." Ούτε κατά διάνοια. Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις, δεν υπάρχουν πειράματα, δεν υπάρχουν μεθοδολογίες. Μόνο ένα σύστημα θρησκευτικών αντιλήψεων που πρέπει να υποστηριχθεί πάση θυσία

13." Η εξέλιξη είναι απάτη". Λάθη και απάτες γίνονται στην επιστήμη όπως παντού αλλού. Αυτό δε σημαίνει ότι το σύνολο των στοιχείων είναι ψευδή ή οτι τα λάθη που παρουσιάζονται ότι έγιναν κάποτε (που όντως έγιναν) ασκούν κάποια επίδραση στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ επιστήμη

14. "Η δημιουργία είναι προφανής". Πολωμένη και μεροληπτική αντίληψη των πραγμάτων.

15. "Η εξέλιξη είναι μια θεωρία". Ναι όπως και η βαρύτητα.

http://www.youtube.com/user/WhyEvolutionIsTrue?blend=8&ob=5#p/c/7AFC9E86F444ED02/15/_wv6kgjOEL0

Edited by - IndustrialAngel on 24/07/2011 01:55:32

Edited by - IndustrialAngel on 24/07/2011 02:05:50

MothaxΝέο Μέλος
25/07/2011, 04:10:51
Με αφορμή το τελευταίο μήνυμα θέλω κι εγώ να κάνω μία (πρώτη) νύξη αφού χαιρετίσω το Φόρουμ απ την πλευρά μου!
Το θέμα είναι πολύπτυχο όσο και ενδιαφέρον αλλά θα σταθώ στη λέξη "εξέλιξη". Η εξελικτηκή θεωρία μελετά τον ΤΡΟΠΟ που εξελίχθηκαν τα είδη και τα κατηγοροποιεί παρά να εξετάζει το ΠΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή.
-Φυσικά οι συνειρμοί της σκέψεως αυτομάτως θέτουν την ερώτηση "και ο άνθρωπος; απο πού;" μιάς και μας είναι δυσνόητο να δεχτούμε οτι ο ελέφαντας και η παπαρούνα έχουν κοινο πρόγονο , πόσο μαλλον πως ο άνθρωπος προέρχεται από τους μπαμπουίνους!
Εκεί έρχεται η Βιβλική προσέγγιση που δεν πρέπει κατα την γνώμη μου να φέρνει σε αντιπαράθεση τους ανθρώπους παρά μονο τις ιδέες...

Αυτά τα λίγα από εμένα προς το παρον.

- Σε οσους αρέσουν οι ταινίες προτείνω μία ενδιφέρουσα επί του θέματος ταινία "Inherit th Wind (η δικη των πιθήκων)" με 2 μεγαλους ηθοποιους.

25/07/2011, 13:01:57
quote:
Με αφορμή το τελευταίο μήνυμα θέλω κι εγώ να κάνω μία (πρώτη) νύξη αφού χαιρετίσω το Φόρουμ απ την πλευρά μου!

Welcome

quote:
Το θέμα είναι πολύπτυχο όσο και ενδιαφέρον αλλά θα σταθώ στη λέξη "εξέλιξη". Η εξελικτηκή θεωρία μελετά τον ΤΡΟΠΟ που εξελίχθηκαν τα είδη και τα κατηγοροποιεί παρά να εξετάζει το ΠΩΣ δημιουργήθηκε η ζωή.

Ναι αυτό είναι αντικείμενο της αστροβιολογίας. Ούτε με το μεγάλο μπαμ έχει σχέση η εξέλιξη ούτε με την εμφάνιση της ζωής

quote:
Φυσικά οι συνειρμοί της σκέψεως αυτομάτως θέτουν την ερώτηση "και ο άνθρωπος; απο πού;" μιάς και μας είναι δυσνόητο να δεχτούμε οτι ο ελέφαντας και η παπαρούνα έχουν κοινο πρόγονο , πόσο μαλλον πως ο άνθρωπος προέρχεται από τους μπαμπουίνους!
Εκεί έρχεται η Βιβλική προσέγγιση που δεν πρέπει κατα την γνώμη μου να φέρνει σε αντιπαράθεση τους ανθρώπους παρά μονο τις ιδέες...

E αυτό είναι το φλέγον σημείο...

25/07/2011, 13:15:37
quote:
Mothax

Φυσικά οι συνειρμοί της σκέψεως αυτομάτως θέτουν την ερώτηση "και ο άνθρωπος; απο πού;" μιάς και μας είναι δυσνόητο να δεχτούμε οτι ο ελέφαντας και η παπαρούνα έχουν κοινο πρόγονο , πόσο μαλλον πως ο άνθρωπος προέρχεται από τους μπαμπουίνους!

Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών ΔΕΝ λέει πως ο άνθρωπος προέρχεται από τον μπαμπουίνο.
Περιγράφει με επιστημονικό τρόπο τις συνιστώσες της εξελικτικής διαδικασίας.

Συμφωνώ όμως ως προ την τελευταία επισήμανση σου, πως η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται πάνω σε ιδέες και με λογικά επιχειρήματα θα πρόσθετα.

starstruckΜέλος
14/08/2011, 18:43:18
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι σχετικά με την Βίβλο ειδικά με την παλαιά διαθήκη, υπάρχουν πολλά κρυπτογραφημένα κομμάτια και δεν είναι εύκολο να βγάζουμε θέσφατα συμπεράσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα προέρχονται απο το απώτατο παρελθόν, αλλά ίσως πρέπει να ξεκινάμε με μία βάση. Προσωπικά δεν πιστεύω καθόλου στην θεωρία της εξέλιξης για πολλούς και διαφόρους λόγους..πάντα μου αρέσει να ψάχνω την αλήθεια,όσο αυτό είναι δυνατόν στις μέρες μας.

Πρέπει να ξεκινάμε με μία βάση λοιπόν. Σχετικά με την Βίβλο, βλέπουμε κάποια πράγματα να έχουν επαληθευτεί στο μέλλον; Εγώ θα έλεγα ναι. Αν και πιστεύω ότι πολλά προστέθηκαν και αφαιρέθηκαν από τους εβραίους και ότι πολλά κομμάτια είναι απλά μέρος παράδοσης τους, δεν ξέρω, ίσως υπάρχουν διογκώσεις και ψευδή στοιχεία, αλλά όσον αφορά το θέμα θα σας απαντήσω, όπως το σκέφτομαι. Ειπώθηκε λοιπόν γιατί ο διάβολος ήταν στον παράδεισο, ή πως βρέθηκε ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Εγώ μία λογική μόνο απάντηση μπορώ να σκεφτώ. Μα φυσικά βρέθηκε εκεί ,επειδή το επέτρεψε ο Θεός..για να δοκιμαστεί ο άνθρωπος δηλαδή. Δεν μου φαίνεται και παράλογο... λες σε κάποιον ότι θα έχεις τα πάντα αρκεί να μην φας από ένα δέντρο συγκεκριμένο. Εσύ μπορεί μετά να θες να δοκιμάσεις το άτομο που συμβούλεψες να μην φάει από κει. Ο μόνος τρόπος να τον δοκιμάσεις είναι να βάλεις το κακό πνεύμα..λέω εγώ τώρα... άλλωστε δεν μπορούμε σαν άνθρωποι να είμαστε σίγουροι για το πως σκέφτεται ένα θεικό ον ή να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα. Πάντως εμένα το μυαλό μου εκεί πήγε και αυτή την εξήγηση μπορώ να δώσω.

Τα ξαναλέμε..!

14/08/2011, 19:38:25
starstruck

quote:
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι σχετικά με την Βίβλο ειδικά με την παλαιά διαθήκη, υπάρχουν πολλά κρυπτογραφημένα κομμάτια

Η ανοησία και η αρλούμπα δεν θεωρείται "κρυπτογραφημένη γνώση". Παραμένει απλά αρλούμπα.

macedon

starstruckΜέλος
14/08/2011, 19:41:49
ίσως macedon αλλά ποτέ δεν ξέρεις..δεν μου φαίνεται περισσότερο αρλούμπα
από άλλα πάντως που κατακλύζουν την καθημερινή μας ζωή...

φιλικά

stanfromgreeceΜέλος
24/08/2011, 10:54:05
Δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με τέτοιου είδους θέματα, αλλά θα ήθελα να εκφράσω μία σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου, στο θέμα "τί δουλειά είχε ο διάβολος στον Παράδεισο"... Μήπως τελικά, ο Διάβολος, δεν είναι "υπαρκτό πρόσωπο", αλλά είναι το ίδιο μας το μυαλό; Μήπως ο άνθρωπος τελικά έχει διπλή προσωπικότητα, και κρύβει μέσα του το καλό και το κακό; Μήπως ο διάβολος ώς πρόσωπο, είναι τελικά δημιούργημά μας, για να αποτινάξουμε από πάνω μας, την ευθύνη των ίδιων των πράξεών μας;

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

UnseenΜέλος
02/12/2005, 08:41:40
Αχ καλέ μου Μορφέα...

Αφού ξέρεις ότι σ' αγαπώ, δεν χρειάζεται να τα λέμε όλη την ώρα. Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνουμε –ελπίζω- από τις ενέργειες που ντύνουμε με τις λέξεις που λέμε και με αυτά που γράφονται ανάμεσα στις γραμμές... Έχω από τη φύση μου παραπάνω σοβαρότητα και αυστηρότητα από το μέσο όρο που καμιά φορά γίνονται έντονες και στο πλαίσιο της δικής μου προσπάθειας αυτοβελτίωσης προσπαθώ πολύ να τις διαλύω μέσα στην αγάπη. Κι ευτυχώς έχω πολλή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση... αλλά ουδείς τέλειος... όχι ακόμα τουλάχιστον.

Για να κλείσουμε το θέμα με τα εγρηγορότα, ναι, η πρόθεση (το κίνητρο όπως λες) έχει μεγάλη σημασία αλλά καμιά φορά το πνεύμα σκοτεινιάζει με την αίσθηση της δύναμης... θέλει τρομερή αγνότητα εκ μέρους του επικεφαλής για να μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια της διαδικασίας που αναλύεις... η οποία παρεμπιπτόντως (ανάλυσή σου εννοώ) μού έδωσε μια πολύ σημαντική οπτική στο θέμα και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτό.

Όσον αφορά την ταύτιση: η ταύτιση είναι πολύ χρήσιμη στον σαμανισμό (αυτό το σκεφτόμουν χθες βράδυ), εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι εκτός από κινδύνους κρύβει και μια μικρή παγίδα (έχω ήδη κάνει τη σχετική νύξη παραπάνω) όταν χρησιμοποιείται, ακόμα και για ευγενικούς σκοπούς όπως η θεραπεία.

Είναι σωστά αυτά που γράφεις για το συγκεκριμένο δευτερεύον ενεργειακό κέντρο και εύγε.

Τέλος, έκανα επιτέλους τον καθαρισμό της ιερής φλόγας... ήταν πραγματικά υπέροχος. Όχι μόνο με καθάρισε αλλά και με ευθυγράμμισε, με συντόνισε.

Ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα ή σε αναστάτωσα με τον τρόπο που έγραψα χθες, πίστεψέ με είναι το τελευταίο που ήθελα.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

******* By Art we live *******

UnseenΜέλος
02/12/2005, 08:56:29
"Art is being in the right place at the right time. Art is being able to say the right thing to the right person. Art is being able to align oneself to be able to connect with what one wishes to connect to. Art is being able to be clever enough and knowledgable enough and perceptive enough to translate what something higher is trying to get us to understand and do. This is art."

Unseen

02/12/2005, 09:52:12
Καλημέρα παιδιά, ήρθε το τηλέφωνο, επιτέλους!!!!

Unseen μου σχετικά με τον καθαρισμό των κρυστάλλων από συνθρίμματα χαλαζία, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Απλώς τοποθετείς τους κρυστάλλους που θέλεις να καθαρίσεις και να φορτίσεις πάνω σε ογκώδη συνθρίμματα και τέλος. Μετά από μερικές μέρες είναι έτοιμοι να συνεχίσουν το έργο τους. Στο θέμα των ημερών δεν υπάρχει κάτι καθορισμένο γιατί εξαρτάται από το πόσο έχουν επιβαρυνθεί με αρνητικά φορτία.

Εγώ όταν παίρνω έναν κρύσταλλο το καθαρίζω μόνη μου την πρώτη φορά. Η τεχνική που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στην πόλη είναι να χρησιμοποιήσει εμφιαλωμένο νερό με αρκετό αλάτι και να τους αφήσει μέσα τουλάχιστον για 1 ώρα. Μετά τους σκουπίζει ελαφρά και τους αφήνει στον ήλιο για αρκετές ώρες να επαναφορτιστούν. Πρέπει να τοποθετούνται για την επαναφόρτιση μέσα σε σκεύη από γυαλί ή ξύλο, ή ακόμα και σε βαμβακερά ή μεταξωτά υφάσματα. Επίσης γενικά οι κρύσταλλοι πρέπει να βρίσκονται μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές.

Να ρωτήσω κάτι Μορφέα. Στην ασπίδα της πυραμίδας είπες ότι ο κύκλος γίνεται με φορά αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού, το ίδιο είπες και για την προστασία του τροχού στο σβέρκο. Γιατί?

UnseenΜέλος
02/12/2005, 13:35:47
pyramid

με γειά το τηλέφωνο!

Σε ευχαριστώ πολύ για αυτά που γράφεις και παίρνω το θάρρος να ρωτήσω κάτι περισσότερο μια και ο καθαρισμός είναι σχετικός με το τόπικ:

Έχει σημασία τι είδη λίθων βάζεις μαζί; Δηλαδή, εγώ έχω μεγάλα κομμάτια αμέθυστου και μικρά διαφόρων άλλων λίθων (διάφορα είδη χαλαζία, οπάλια, αβεντουρίτη, αχάτη, μαλαχίτες, κλπ). Είναι όλα αυτά συμβατά μεταξύ τους ή δεν έχει σημασία;

Επίσης, έχω ακούσει για καθαρισμό λίθων με το φως της σελήνης. Θα τον συνιστούσες;

Με αγάπη,
Unseen

galazia_sfairaΜέλος
02/12/2005, 13:44:17
....σαν να διαχεεται μια ηρεμία,αδικαιολογητη για Παρασκευή ....η είναι δικο μου το συναίσθημα??
Μπραβο Unseen,καλ έκανες και ρώτησες γαιτι κι εγω έχω αναγκη απο το να μαθω,καιτ μου είχε πει ο Γιάννης αλλα δεν τα θυμαμαι καλα.Ευχαριστω.
Ευχομαι σε ολους μας ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

02/12/2005, 21:14:25
quote:
....σαν να διαχεεται μια ηρεμία,αδικαιολογητη για Παρασκευή ....η είναι δικο μου το συναίσθημα??

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος

καλό βράδυ σε όλους

Galadriel

Δ
Ε Κ
ΜορφέαςΜέλος
03/12/2005, 03:32:17
Γειά σας, γειά σας...

quote:
Αφού ξέρεις ότι σ' αγαπώ, δεν χρειάζεται να τα λέμε όλη την ώρα. Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνουμε –ελπίζω- από τις ενέργειες που ντύνουμε με τις λέξεις που λέμε και με αυτά που γράφονται ανάμεσα στις γραμμές... Έχω από τη φύση μου παραπάνω σοβαρότητα και αυστηρότητα από το μέσο όρο που καμιά φορά γίνονται έντονες και στο πλαίσιο της δικής μου προσπάθειας αυτοβελτίωσης προσπαθώ πολύ να τις διαλύω μέσα στην αγάπη. Κι ευτυχώς έχω πολλή βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση... αλλά ουδείς τέλειος... όχι ακόμα τουλάχιστον.

quote:
Ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα ή σε αναστάτωσα με τον τρόπο που έγραψα χθες, πίστεψέ με είναι το τελευταίο που ήθελα.

Αλίμονο καλή μου αν κολλάγαμε σε τέτοια πράγματα...

Αγαπητή μου Πύραμιντ...

quote:
Να ρωτήσω κάτι Μορφέα. Στην ασπίδα της πυραμίδας είπες ότι ο κύκλος γίνεται με φορά αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού, το ίδιο είπες και για την προστασία του τροχού στο σβέρκο. Γιατί?

Κάνεις μια πάρα πολύ εύστοχη ερώτηση που την περίμενα με λίγο φόβο να σου πω την αλήθεια, το θέμα της φοράς μιας σπείρας η ενός κύκλου μπορεί να αναλυθεί επάπειρον

Ωστόσο... επειδή ξέρω οτι μεταξύ μας δεν χρειάζονται πολλά λόγια... θα σε παρακαλούσα να δεις την κίνηση του τυρμπουσόν και ανάλογα με την φορά, να δείς τι κίνηση κάνει...

Γαλάζια σφαίρα...

είναι αυτή η βουβή σιωπή που λέγαμε και της προάλλες

Καλό σαβ/κύριακο καρδιά μου!

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

03/12/2005, 22:54:33
Unseen μου από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει πρόβλημα εάν οι κρύσταλλοι είναι διαφορετικοί. Τους μαλαχίτες πρέπει να τους καθαρίζεις συχνά γιατί έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα. Είναι εξαιρετικοί λίθοι για τον καθαρισμό των συναισθημάτων.

Δεν έχω κάνει ποτέ καθαρισμό υπό το φως της σελήνης, δεν γνωρίζω να απαντήσω. Αλλά από ότι έχεις ακούσει, σε ποιά φάση της σελήνης εκθέτουν τους κρυστάλλους στο φως της? Σκέφτομαι μήπως έχει γίνει κάποια παρανόηση με το χρονικό διάστημα που κρατάνε κάποιοι τους κρυστάλλους μαζί τους κατά την διαδικασία ενεργοποίησής τους.

Μορφέα μου σχετικά με την ασπίδα της πυραμίδας,
κατάλαβα περίπου τι θέλεις να πεις με την σπείρα. Θεωρείς ότι ο κύκλος που σχηματίζεται δεξιόστροφα δεν είναι σωστός ή η φορά που κινείσαι εξαρτάται από το έργο που θέλεις να κάνεις?
Οι σταυροί που σχηματίζονται στην πυραμίδα είναι ισοσκελείς ή του μαρτυρίου?
Στο θέμα των συμβόλων ήθελα να μου πεις εάν τα παρέλειψες για να μην δυσκολέψεις την όλη δουλειά όσων την χρησιμοποιήσουν ή όντως έτσι ακριβώς είναι η διαδικασία? Ρωτάω για να συμπληρώσω κάτι εάν χρειάζεται, θέλω να κρατήσω ολοκληρωμένες όλες τις τεχνικές και τις παρατηρήσεις μας.
Αυτή η ασπίδα πόση διάρκεια έχει?

Όλο ερωτήσεις είμαι μου φαίνεται, όταν σου σπάσω τα νεύρα σφύρα να το κόψω.

Για να μην κάνω post μόνο για ενημέρωση, Unseen στο θέμα ξωτικά είμαι μία από τους Χριστιανούς που το παρακολουθούν.

galazia_sfairaΜέλος
05/12/2005, 09:00:40
Kαλημερίζω τους αγαπημενους,
καλη εβδομαδα να εχουμε ,για μενα θα ειναι υπεροχη
Περιμενω κι εγω εμαγωνίως όλα τα σχετικά με την ασπιδα της πυραμίδας,Πυραμίδα μου,μιας και είναι η αγαπημενη μου,οτιδήποτε θα μου είναι πολυτιμο.

Μορφεα μου την νοιώθω την σιωπή δεν το έγραψα τυχαια!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

UnseenΜέλος
05/12/2005, 09:31:21
Πολύ καλημέρα και μια πολύ καλή εβδομάδα σε όλους και όλες

Μορφέα,

Παρομοίως!

pyramid,

Τα ξωτικά (και εγώ) σε ευχαριστούμε για την ανάγνωση του σχετικού τόπικ! Όσον αφορά τους λίθους και τη σελήνη: απ' ό,τι θυμάμαι, στο τελευταίο τέταρτο για αποφόρτιση/καθαρισμό και στην πανσέληνο για επαναφόρτιση/ενεργοποίηση. Αλλά ούτε κι εγώ έχω χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο. Θα πρέπει να σου πω ότι βρίσκω πρακτικά (και πραγματικά) εξαιρετικό τον τρόπο καθαρισμού μεγάλων συνθριμμάτων με μικρά, ιδίως αφού δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.΄

Αφού λοιπόν καθαρίσω τους μικρούς λίθους με τους μεγάλους, τους μεγάλους μετά θα τους καθαρίσω με νερό και ηλιακό φως, φαντάζομαι, σωστά;

Μορφέα + pyramid,

Γιατί να μην πούμε απλά ότι η κίνηση σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού βοηθά να συμπεριλάβουμε πράγματα (ελκτική δίνη) ενώ η κίνηση με την αντίστροφη φορά βοηθά να διώξουμε πράγματα (απωθητική δίνη);

galazia sfaira
Είναι ωραία και η σιωπή... όταν έπεται ή προηγείται καταιγίδας κυρίως...

Με πολλή αγάπη,
Unseen