- Ο Χριστιανισμός φταίει για ΟΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Παρακολουθώ εδώ και καιρό αυτό το τόπικ, μα μέχρι τώρα δεν θέλησα να "επέμβω"
Αγαπητέ Ερμοκράτη, νομίζω πως μπερδεύουμε κάπως τα πράγματα.Πράγματι, πολλοί διώχτηκαν, σφαγιάστηκαν, κ.λ.π. Όχι όμωσ φίλε μου στι όνομα του χριστιανισμού όπως αναφέρεις. Ο Χριστός προσπάθησε να μεταδώσει την ΑΛΗΘΕΙΑ, προσπάθησε να δείξει στον άνθρωπο ένα δρόμο προς τη θέωση, να τον κάνει δηλαδή να ξαναβρεθεί ΈΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ. Είπε "αγαπάτε αλλήλους" κι όχι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου". Μν συγχέουμε φίλε μου τη διδασκαλία Του με την παρερμηνεία των λόγων Του και τις ενέργειες που προήλθαν από αυτή.
Την "άγρια επίθεση στη λογική¨δεν τη συνάντησα ΠΟΥΘΕΝΑ φίλε μου (και πίστεψέ με έχω ψάξει). Αυτό που εγώ βλέπω στη διδασκαλία του Χριστού, είναι μια " επίθεση" στον ξεπεσμό του ανθρώπου.
Εσύ φίλε μου μιλάς για "δήθεν θαύματα" . Επέτρεψέ μου όμως να έχω το δικαίωμα να μιλάω για ΘΑΥΜΑΤΑ.
Όσο για το " Η Λογική Έρευνα ήταν το έγκλημα των Ελλήνων για το οποίο τιμωρήθηκαν με αφανισμό! Για το ίδιο έγκλημα τιμωρούμαστε - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - και σήμερα όσοι αμφισβητούμε με την λογική ικανότητα τις αυθαιρεσίες της Εβραιοχριστιανικής Αντίληψης", που αναφ'ερεις, ένα έχω να πω: ΚΑΝΕΙΣ δεν μας φταίει. Απλά αποδειχθήκαμε ανάξιοι να διατηρήσου\με και να συνεχίσουμε έναν ΥΠΕΡΟΧΟ πολιτισμό. Αν εσύ φίλε μου βλέπεις εβραιοχριστιανική συνωμοσία, η γνώμη μου είναι πως εθελοτυφλείς.
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
Παντως,φιλε Φωτιε,η εβραιοχριστιανομουσουλμανικη αδιαλλαξια,ηταν πραγματι και αποκλειστικα δικο τους κοπυραιτ,με αποτελεσμα την οπισθοδρομηση του πολιτισμου.Παραδειγματα υπαρχουν αφθονα.Και βεβαια ειναι αγνωστα χαρακτηριστικα σε ευγενεις κοσμοθεωρησεις οπως η Αρχαιοελληνικη,η Ινδουιστικη,η Βουδδιστικη κ.λ.π.
Προσωπικα πιστευω οτι το θειο ενσαρκωθηκε πολλες φορες στο παρελθον αλλα και θα ενσαρκωθει κι αλλες στο μελλον,για βοηθεια της πασχουσας ανθρωποτητας.Ενα Αγιο τετοιο Ον,ηταν και ο Ιησους.Αλλα βεβαια -για μενα-εξ ισου Αγια Οντα,ηταν και ο Ορφεας,ο Απολλων,ο Διονυσος,ο Σινταρτα, ο Μιθρας ,ο Κρισνα κ.λ.π.Βεβαια,συμφωνα με την συλλογιστικη μου,αποτελει προσβολη για το θειο,η υποτιμηση καποιου εξ αυτων,και δειχνει ακριβως...οτι χρειαζομαστε βοηθεια οντως.
Τωρα φταιω εγω που η Γκιτα με συγκινει εξ ισου με την Καινη Διαθηκη,αλλα το Κορανι με αφηνει αδιαφορο?
Επισης,για το σημαντικωτατο θεμα της συναισθηματικης νοημοσυνης,θα σε παραπεμψω ,για να μην πολυλογω,στην μελετη των κεντρων και των λειτουργιων, στο Αναζητωντας τον Κοσμο του Θαυμαστου,του Π.ΟΥΣΠΕΝΣΚΥ,οπου αναλυεται ικανοποιητικωτατα.Ισως οταν το αστρικο,φωτισθει απο την Βουδδικη Ενοραση,να ειναι καποια απαντηση στο τι ειναι ακριβως αυτη η λειτουργια,κι οχι η κοινως εννοουμενη 'συναισθηματικοτητα και ευσυγκινησια'.
Παντως-και κλεινω-μετα απο προσπαθεια καθαρισμου απο τις οποιες υποβολες του συστηματος,την προσεγγιση με σεβασμο της Αρχαιοελληνικης μας Παραδοσης,και την ειλικρινη και συνεχη προσπαθεια καθημερινης βιωματικης,μερικα πραγματα αρχιζουν να ζωντανευουν και να φωτιζονται,με τροπο αγνωστο πριν.Και αρχιζει πλεον κανεις να νοιωθει την παρουσια των κατασυκοφαντημενων Ελληνων ΘΕΩΝ.Και αυτο ειναι που προκαλει τρομο σε καποιους μισανθρωπους εξουσιαστες...Παντα φιλικα...και θεοσοφικα!
serpentpan
Όμως υπάρχει στον Χριστιανισμό και ένα κομμάτι που εσύ αρνείσαι να αντιμετωπίσεις και που κόστισε πόνο και δάκρυα και αίμα σε πολλούς αθώους και για πολλούς αιώνες. Αυτό το κομμάτι είναι η αποκλειστική και τιμωρητική του αντίληψη.
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝ Ο ''ΜΕΓΑΣ΄''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ(ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ)ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ,ΕΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ;ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΠΟΥ (ΣΩΣΤΑ)ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΝΤΩΝ-ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ(ΒΛΕΠΕ ΔΙΟΝΥΣΟ,ΜΙΘΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ).
ΦΙΛΕ ΑΤΛΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΕΙ(ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ) Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ,Π.Χ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΤΕΛΕΙΟ;
.
ΛΕΣ:
***Είπε "αγαπάτε αλλήλους" κι όχι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου".***
AΠANTHΣΗ:
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ...*(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΙΒ 30)*
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ... *(ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΔ 30)*
EIΠΕ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ", ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ...
ΦΙΛΕ ΑΕΝΑΕ:
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΖΑΓΡΕΥΣ-ΙΑΚΧΟΣ-ΒΑΚΧΟΣ ΑΦΗΣΕ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ...ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕ ΣΩΤΗΡ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ κ.λ.π...
TO AΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ) ΕΝΝΟΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΟ...
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ;;;ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ;;;ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ...
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ, ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ...
Ι-Ε-Ρ-Α-Ρ-Χ-Ι-Α...
Edited by - ATLAS on 15/11/2002 05:11:52
Χαίρομαι που η συζήτηση έχει αποκτήσει χμμ
«αρμονικούς τόνους» ![]()
Διαρκώς αυτό το topic εκεί που δείχνει να «πεθαίνει», «Ανασταίνεται» ξανά !![]()
Είναι φανερό από τα λεγόμενά μας, σε οποιονδήποτε «ουδέτερο παρατηρητή», πως ο καθένας μας παραθέτει το δικό του κομμάτι πίστης και κατανόησης στην συζήτησή μας.
Μπορούμε μήπως να το ξεπεράσουμε;
Μπορούμε να δούμε, να κατανοήσουμε τον πλησίον μας ξεπερνώντας τον εαυτό μας και τις βολικές του (καλοδουλεμένες και οικίες) πεποιθήσεις του;
Είναι επιλογή μας. Και μόνο!
Φίλε Άτλαντα, δύο από τα αγαπημένα μου όντα (και σύμβολα) σε αυτό τον πλανήτη είναι ο αετός και το δελφίνι. Γνωρίζω για όσα αναφέρεσαι, αλλά δεν αποδεικνύουν ακόμη τίποτα. Στην έρευνα βρίσκεται η υπόθεση και στις ενδείξεις!
Συμφωνώ μαζί σου στο ότι μέρος της Δημιουργίας Εκδηλώνεται, καθώς ο Θεός είναι Άχωρος και Άχρονος, αλλά Τον αναγνωρίζω ταυτόχρονα και ως Εκδηλωμένο.
Τίποτα δεν αποδεικνύεται, όλα πίστη είναι για όλους μας! ![]()
Έχω αναφέρει ξανά (ξέρω γίνομαι κουραστικός) πως όλη η Zωή και το Έργο του Ιησού Χριστού, οι καταστάσεις και τα πρόσωπα που τον πλαισίωσαν, είναι ταυτόχρονα και ένα «Κοσμικό Θέατρο» που αναπτύσσει με άψογη λεπτομέρεια τα βήματα της Πορείας προς την Χριστοποίηση και Θέωση που τελούνται Εσωτερικά σε κάθε άνθρωπο.
Σε κάθε σελίδα στα Ευαγγέλια αναλύονται Νόμοι.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τους μελετήσουν.
Αλλιώς μπορούν να πιστεύουν πως «το όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου» είναι φασιστική πολεμική εντολή!
Αν όμως δεχθείτε το εξής απλό. :
Ο Ιησούς να είναι (ίσως, βάλτε το ως λογική πρόταση στο νου σας) αυτό που είπε ότι Είναι. Η Ένσαρκη Εκδήλωση του Λόγου Θεού στη Γη.
Συνδυάστε τώρα την προηγούμενη «τρομαχτική» πρόταση με τον «Εγώ είμαι η Ζωή και η Αλήθεια» και αν θέλετε βάλτε το και σε Μαθηματική σχέση.
Είναι και αυτό Φίλοι Έρευνα, δίχως προκαταλήψεις.
Αρκεί να θέσουμε στο νου μας τον προβληματισμό πως δεν τα κατέχουμε όλα και ότι ακόμα μπορούμε να μαθητεύουμε!
Πολλές από τις φαινομενικές ανακρίβειες ή αντιθέσεις στα Ευαγγέλια, φωτίζονται διαφορετικά μέσα από συνειδητή Έρευνα. Πχ Ενώ η Συγχώρεση είναι βασικότατη Λειτουργία στον Χριστιανισμό «η Βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα δεν συγχωρείται στους αιώνες» (η βλασφημία προς τον Πατέρα ή τον Υιό γιατί όχι;). «Ερώτηση Πρόβλημα»
Δεν θα πολυλογήσω. Όποιος ενδιαφέρεται ερευνά. Αλλιώς «δικαιώνεται» πίσω από τις απόψεις του. Αλλά όταν αρκετοί γύρω μας, μας επισημαίνουν μια «λάθος στάση», ή όλοι τους δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή ….εμείς είμαστε λάθος ![]()
Και βέβαια Φίλε Ερμοκράτη συμφωνώ στις θέσεις σου ενάντια στην τρομοκρατία και στα εγκλήματα. Με είδες μήπως να τα αποποιούμαι;
Συγνώμη ζήτησα, χωρίς να εκπροσωπώ κανένα ιερατείο, αλλά γιατί αναγνωρίζω στο εαυτό μου το Δικαίωμα να είναι Μαθητής του Λόγου Χριστού.
Και βέβαια δεν φτάνει ένα συγνώμη!
Αλλά φίλοι μου ξεχάσαμε τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους προγόνους μας τους Πτολεμαίους;
Μήπως οι Έλληνες (εμείς δηλαδή) δεσμεύτηκαν πρώτοι σε έναν αρχαίο κύκλο αίματος που οδήγησε στην φθορά και στον ξεπεσμό;
Ζητήσαμε μήπως συγνώμη από τους Εβραίους για τους τότε διωγμούς;
Μάλλον το περάσαμε στην Λήθη, εμείς …οι «Αγωνιστές της Αλήθειας»!
Ξέρω βάζω πάλι «φωτιές» ![]()
Έχω ήδη τοποθετηθεί πως όλες οι Απόλυτες Ιδέες είναι αρχικά «προβληματικές» στην εφαρμογή τους λόγω της διάστασης του Στόχου και την μερικότητας των εφαρμοστών αυτού.
Σίγουρα αυτό φαίνεται σε όλες τις «Ενεργητικές» Μονοθεϊστικές Θρησκείες.
Αρκεί αυτό για να τις καταρρίψουμε;
Ή να προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να εξελιχθούμε;
Ότι ολοκληρώνει τον «κύκλο ζωής» του, οδηγείται μαθηματικά προς το θάνατο.
Τώρα αν κάποιοι «βγάζουν το άχτι» τους κλωτσώντας το κιόλας, τι να πω;
Καλή Διασκέδαση!
Φίλε Serpentpan, αν όντως δέχεσαι αυτό που αναφέρεις, τότε σέβεσαι και τις Διδασκαλίες τους.
Επέτρεψέ μου όμως να σου πω για τον Ιησού πως, ή έλεγε Ψέματα, ή Αλήθεια.
Αν έλεγε Αλήθεια, τότε σίγουρα και βέβαια, γνωρίζει περισσότερα για τον Εαυτό Του από ότι η ίδια η H.P.B. ![]()
Αν θες όμως να αποδέχεσαι οπωσδήποτε τις απόψεις της, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Φίλε Βασίλη, γιατί όπως λες «Ο ΕΛΛΗΝ δεν είναι αντιχριστιανός» είστε συνέχεια σε μια πολεμική και προς τον Χριστιανισμό και προς τον Ιησού;
Εστιάζεστε σε εγκλήματα 1500+ χρόνων για να δικαιολογήσετε την ήδη φθορά;
Γιατί δεν έχει την ίδια «Ιστορική Μνήμη» προς την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που κατέκτησε και υποδούλωσε τον Ελληνισμό;
Δεχόμαστε τους κατακτητές γιατί μας αξιοποιούσαν ως δούλους «δασκάλους» για τα παιδιά τους;
Ο ΕΛΛΗΝ στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ του!
(και τρίζουν τα κόκαλα του Πύρου, συγνώμη Πύρε
)
Αλήθεια βρήκαμε τότε τρόπο για να μην βγάζουμε τα μάτια μας αναμεταξύ μας.
Τους Ρωμαίους Κατακτητές και σύνθρησκους «Σωτήρες» μας.
Ωραία η Ιστορική μας Μνήμη!
Συγνώμη αλλά δε θα πάρω!
Τώρα για το θέμα του «Καλού και του Κακού» (είναι το «αγαπημένο» μου) θέλετε να το αναπτύξουμε εδώ ή σε άλλο topic;
Είμαι κάθετος (και σε αυτό) ότι «βρίθει» Νομοτέλειας!!!!
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
>ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
>ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ
>ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΠΟΥ (ΣΩΣΤΑ)ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,
>ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΝΤΩΝ-ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΩΝ
>ΣΩΤΗΡΩΝ(ΒΛΕΠΕ ΔΙΟΝΥΣΟ,ΜΙΘΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ).
Συμφωνώ απολύτως, Αέναε, ότι πιθανώς έτσι θα είχε εξελιχθεί το πράγμα. Και τότε κανείς δε θα μπορούσε να έχει καμιά αντίρρηση για την χριστιανική λατρεία και η ίδια θα είχε αποφύγει το βαρύ Ιστορικό φορτίο που κουβαλάει σήμερα. Μακάρι να είχε γίνει έτσι αλλά τώρα πια η Ιστορία καταγράφηκε. Υπάρχει σημέρα τρόπος να καταλήξουμε σ' αυτό;
ΦΩΤΙΟΣ:
> Αν όμως δεχθείτε το εξής απλό. :
>Ο Ιησούς να είναι (ίσως, βάλτε το ως λογική πρόταση στο νου σας) αυτό που είπε
>ότι Είναι. Η Ένσαρκη Εκδήλωση του Λόγου Θεού στη Γη. Συνδυάστε τώρα την προηγούμενη
>«τρομαχτική» πρόταση με τον «Εγώ είμαι η Ζωή και η Αλήθεια» και αν θέλετε
>βάλτε το και σε Μαθηματική σχέση. Είναι και αυτό Φίλοι Έρευνα, δίχως προκαταλήψεις.
Μάλλον, Φώτιε, το πρόβλημά μας είναι σημειολογικό δηλ. δε μιλάμε τα ίδια Ελληνικά. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι "Έρευνα, δίχως προκαταλήψεις" αλλά τυφλή, ανόητη (με την έννοια της απουσίας του Νου) πίστη. Απαιτείς να πιστέψουμε ότι ο Ραββίνος Γιεζούα είναι αυτό που φέρεται να λέει ότι είναι αξιωματικά και να βασίσουμε πάνω σ' αυτό το αξίωμα ένα σωρό συμπεράσματα!
Λυπάμαι να σου υπενθυμίσω ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ιστορική απόδειξη ότι αυτά που σήμερα διαβάζεις ως διδασκαλία του συγκεκριμένου Ραββίνου, είναι όντως αυτά που δίδαξε. Γνωρίζεις, φαντάζομαι, ότι υπάρχουν ένα σωρό εδάφια των Χριστιανικών Γραφών που έχουν προστεθεί πολύ αργότερα και που σήμερα θεωρούνται "αμφισβητήσιμα". Αυτό και μόνον αποδεικνύει την κοπτοραπτική που έχουν υποστεί τα κείμενα (των οποίων τα παλαιότερα χειρόγραφα χρονολογούνται στα μέσα του 2ου αιώνα ήδη).
Ζητάς λοιπόν όχι μόνον να δεχτώ θεούς ενσαρκωμένους, αλλά να βασιστώ γι αυτό σε αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας κείμενα; Κείμενα μάλιστα που περιγράφουν παράλογα, αναξιόπιστα "θαύματα" τα οποία δεν σημείωσε ούτε μισός Ιστορικής της εποχής; Ε, όχι, σε βεβαιώνω πως αυτό δεν είναι ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ έρευνα χωρίς προκαταλήψεις!!!
>Και βέβαια Φίλε Ερμοκράτη συμφωνώ στις θέσεις σου ενάντια στην τρομοκρατία
>και στα εγκλήματα. Με είδες μήπως να τα αποποιούμαι; Συγνώμη ζήτησα,
>χωρίς να εκπροσωπώ κανένα ιερατείο, αλλά γιατί αναγνωρίζω στο εαυτό μου το Δικαίωμα
Αυτό μ' αρκεί και θα πειστώ καλύτερα αν σε κάθε ευκαιρία κι εσύ (όπως κι εγώ) θυμίζεις πώς η προσέγγιση της Αλήθειας είναι ιδιωτική κι υποκειμενική υπόθεση. Να προσυπογράψουμε τα λόγια του Πραιτεξτάτου και του Αυρήλιου Συμμάχου προς τον χριστιανό αυτοκράτορα Βαλεντινιανό Β, όταν ικέτευαν (μάταια) να σταματήσουν οι καταστροφές και οι διωγμοί.
"Στο όνομα των πατρώων θεών, στο όνομα των αυτόχθονων θεών, εκλιπαρούμε την ειρήνη. Πρέπει να σέβεται κανείς εκείνο που οι άλλοι άνθρωποι πιστεύουν. Όλοι τα ίδια άστρα κοιτάζουμε και ο ίδιος κοινός ουράνιος θόλος μας σκεπάζει, το ίδιο σύμπαν μας περιβάλλει όλους.
Τι σημασία έχει η συγκεκριμένη λατρεία, μέσα από την οποία ο κάθε άνθρωπος αναζητά την αλήθεια; Ο δρόμος που οδηγεί σε ένα τόσο μεγάλο μυστήριο δεν μπορεί να είναι ίδιος για όλους.
Όμως αυτές ίσως είναι μάταιες αναπτύξεις. Εδώ που βρισκόμαστε πια, δεν προσφέρουμε επιχειρήματα, απλώς απευθύνουμε ικεσίες".
>Αλλά φίλοι μου ξεχάσαμε τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους
>προγόνους μας τους Πτολεμαίους;
Παράθεσέ μου τα ιστορικά στοιχεία και δε θα έχω κανέναν ενδοιασμό να κατακρίνω τη στάση των Πτολεμαίων. Δεν έχω υπόψη μου την συγκεκριμένη περίοδο όμως θα μελετήσω της πηγές που θα μου παραθέσεις με ενδιαφέρον. Κάθε διωγμός με βάση την πίστη κάποιων ανθρώπων (όταν αυτή δεν εκφράζεται με φασιστικό τρόπο έναντι τρίτων) είναι κατάπτυστος.
>Έχω ήδη τοποθετηθεί πως όλες οι Απόλυτες Ιδέες είναι αρχικά «προβληματικές»
>στην εφαρμογή τους λόγω της διάστασης του Στόχου και την μερικότητας των εφαρμοστών αυτού.
>Σίγουρα αυτό φαίνεται σε όλες τις «Ενεργητικές» Μονοθεϊστικές Θρησκείες.
>Αρκεί αυτό για να τις καταρρίψουμε; Ή να προσπαθήσουμε εμείς οι ίδιοι να εξελιχθούμε;
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτεσαι σ' αυτό το σημείο! Αν δηλαδή οι Ναζιστές επιστρέψουν με τα κηρύγματα της ανωτερότητας της Αριας φυλής κι αν εξελιχθούν ώστε να μην σκοτώνουν τους κατώτερους αλλά να τους κάνουν ΟΛΟΥΣ "Άρια Φυλή" με γεννετικές παρεμβάσεις θα το αποδεχτούμε; Αυτό δεν προτείνεις όταν ονειρεύεσαι "εξελιγμένους" χριστιανούς παντού στον Κόσμο;
Συνειδητοποίησε, φίλτατε Φώτιε, ότι ο πλούτος του Κόσμου είναι η διαφορετικότητα. ΚΑΘΕ ισοπέδωση που προτείνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόλυτη ιδέα είναι εχθρική προς τον Κόσμο, εχθρική προς την Ανθρωπότητα και καταλήγει πάντα στα ίδια. Θα πρέπει να συνηθίσετε στην ιδέα ότι ο χριστιανισμός ταιρίαζει σε ΜΕΡΙΚΟΥΣ μόνον ανθρώπους, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Αν αυτό δεν το εμπεδώσετε, τότε είστε καταδικασμένοι να κάνετε τα ίδια εγκλήματα ξανά και ξανά.
Άλλο η ανοχή, άλλο ο σεβασμός και άλλο η ΜΑΛΑΚΙΑ !
Δεν είναι δυνατόν φίλε Φώτιε να δέχομαι συνέχεια επιθέσεις κάθε είδους από κάθε πλευρά και εγώ να σφυρίζω αδιάφορα πόσο μάλιστα όταν καταστρέφονται, υβρίζονται, συκοφαντούνται Ιερά και Βωμοί των Ελλήνων και η Πολιτιστική κληρονομιά μας, με τι "μούτρα" θα απαντήσω αύριο όταν το παιδί μου με ρωτήσει ΓΙΑΤΙ ?????
Δεν με ενδιαφέρει ο ραβίνος Τζεσουάχ και ο κάθε ραβίνος και εβραίος προφήτης ούτε τι είπε ή έκανε, δεν με ενδιαφέρει αν η ίδια η μάνα μου είναι ιουδαιοχριστιανή, έχει κάθε διακαίωμα να είναι, με ενδιαφέρει όμως όταν ο ιουδαιοχριστιανισμός κι ο κάθε -ισμός που θα προσπαθεί να μου ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ και θα καταστρέφει την δικιά μου Παράδοση και τότε δεν μου μένει πλέον παρά να τον πολεμήσω και όσους συντάσονται δίπλα του.
Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ποιά είναι η άποψή μου για τον ιουδαιοχριστιανισμό εφόσον εγώ σε σέβομαι και δεν έχω πρόβλημα στο να συνπάρχουμε μαζί, τι γίνεται όμως όταν εσύ (μεταφορικά) θέλεις όμως να με εξαφανίσεις επειδή δεν ακολουθώ τον λόγο των δικών σου θεών ???
Δεν βλέπω προς τι η σύγχιση, τα πράγματα είναι καθαρά, όταν σε απειλούν αμύνεσαι !
Γιατί δεν έχει την ίδια «Ιστορική Μνήμη» προς την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που κατέκτησε και υποδούλωσε τον Ελληνισμό;
έχεις μπερδέψει φίλε Φώτιε την κατάκτηση ενός κράτους πολιτικά ή στρατιωτικά με την βίαιη κατάλυση της αυτόχθονης Παραδόσεως, δεν "κρατώ κακία" στους Ρωμαίους, ούτε τους Οθωμανούς, ούτε στους Ενετούς, ούτε στους Ιταλούς, ούτε στους Γερμανούς κοκ διότι δεν προσπάθησαν να επιβάλουν καμία αλλαγή στην "Παράδοσή" μας εν αντιθέσει με τους ιουδαιοχριστιανούς που πολέμησαν και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να πολεμούν την Ελληνική Παράδοση και να ισοπεδώνουν κάθε τι Εθνικό ώστε να επιβάλουν δικά τους ήθη, έθιμα και κοσμοθεώρηση !
Υ.Γ. Είναι διαφορετικό πράγμα ο εθνικοαπελευθερωτικός αγών ο οποίος ισχύει για μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Υ.Γ. έχεις δεί το site της κινέζικης ορθόδοξης εκκλησίας (!!!!) με τους κινέζους άγιους (!!!!) εγώ πάντως έφριξα ....
Αλλά φίλοι μου ξεχάσαμε τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους προγόνους μας τους Πτολεμαίους;
Μήπως οι Έλληνες (εμείς δηλαδή) δεσμεύτηκαν πρώτοι σε έναν αρχαίο κύκλο αίματος που οδήγησε στην φθορά και στον ξεπεσμό;
Ζητήσαμε μήπως συγνώμη από τους Εβραίους για τους τότε διωγμούς;
Μάλλον το περάσαμε στην Λήθη, εμείς …οι «Αγωνιστές της Αλήθειας»!
Μπαρδόν ....
Καλό θα είναι να εξετάσουμε σε όποιες διαστάσεις μπορούμε το συγκεκριμένο γεγονός και να προσπαθήσουμε να διακρίνουμε την Νομοτέλεια στην οποία αναφέρεται.
Έχουμε λοιπόν έναν πλούσιο νέο που πλησιάζει τον Ιησού Χριστό τον αποκαλεί «Αγαθό» και του ζητάει συμβουλή τι να κάνει;
Αφού ο Ιησούς τον ρωτά (δίχως ο νέος να απαντήσει) «γιατί με λες Αγαθό, Αγαθός είναι μόνο ο Θεός»; τον συμβουλεύει να πράττει όσα εντέλουν οι Νόμοι.
Ο νέος απαντά ότι πράττει όλα όσα λένε οι Νόμοι και τότε ο Ιησούς του ζητά να μοιράσει τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και να Τον ακολουθήσει.
Ο Πλούσιος Νέος δειλιάζει και αποχωρεί ντροπιασμένος.
Τότε λοιπόν ο Ιησούς λέει το Περίφημο: «πιο εύκολα περνάει η κάμηλος (τριχιά) από το μάτι μιας βελόνας παρά ο Πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών».
Ας εξετάσουμε πρώτα το γεγονός και μετά ας προσπαθήσουμε να το αποσυμβολίσουμε.
Ο Νέος πλησιάζει και αποκαλεί τον Ιησού Αγαθό. Γιατί;
Μήπως Τον αναγνωρίζει ως την Εκδήλωση του Θεού στην Γη;
Ή Τον αναγνωρίζει ως Αυτό και φοβάται να το πει, ή όχι.
Πουθενά δεν φαίνεται αυτού του είδους η κατανόηση ή πίστη για τον Πλούσιο Νέο.
Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση να το λέει ως κολακεία προς τον Ιησού.
Εδώ λοιπόν ο Νέος εισέρχεται σε Δοκιμασία που αποκαλύπτεται σε Τρία Στάδια.
Πρώτα προς το Θεό, την Εκδήλωση του Λόγου στην Γη, καθώς μιλούσε με τον Ίδιο τον Ιησού! «γιατί με λες Αγαθό;» λοιπόν. (Αποτυγχάνει;)
Στην συνέχεια έρχεται σε Δοκιμασία προς τον ίδιο του τον εαυτό. Ελέγχεται αν είναι Δίκαιος και Τέλειος σύμφωνα με τον Νόμο, δηλαδή αναμάρτητος.
Ο Πλούσιος Νέος ισχυρίζεται πως είναι! (Αποτυγχάνει;)
Τέλος εισέρχεται στην τρίτη Δοκιμασία (και προφανώς και καθοριστική) προς τον πλησίον του, τον κάθε άνθρωπο. Του ζητάει ο Ιησούς να Προσφέρει (να διαμοιράσει στους φτωχούς) τα υπάρχοντά του και να Τον ακολουθήσει! (Αποτυγχάνει;)
Σε πρώτη φάση συνειδητοποιούμε το εκπληκτικό της Εκπαίδευσης του Λόγου προς τον Άνθρωπο;
Αν ο Νέος είχε αποδεχτεί την Ιδέα της Προσφοράς και είχε ακολουθήσει τον Χριστό, Αυτός θα τον δέχονταν ακόμα και αν είχε αποτύχεις στις δυο προηγούμενες Δοκιμασίες;
Προφανώς και ναι!
Το πρώτο λοιπόν «ηθικό δίδαγμα» είναι πως η Προσφορά (ως έμπρακτη εκδήλωση της Αγάπης) είναι σημαντικότερη αρχικά, και από την σοφία προς το θείο και την εις βάθος αυτογνωσία.
Φυσικά και όλα χρειάζονται, εδώ μιλάμε για τα βήματα της Πνευματικής μας Πορείας.
Για να μην παρανοούμε και φανταζόμαστε «υπόγειες συνομωσίες» ο Ιησούς Χριστός είχε δηλώσει ξεκάθαρα την Ταυτότητά Του με τον Θεό Πατέρα και φυσικά δεν φοβόταν για αυτό.
Το αποδεικνύει στην δημόσια δήλωση Του στην Ιερουσαλήμ με το: «Εγώ και ο Πατήρ Έν Εσμέν» όταν προσπάθησαν να τον σκοτώσουν με λιθοβολισμό (αγαπημένο σπορ) για την «ύβρη» Του.
Και σε άλλα σημεία φανερώνει την Θεότητά Του αλλά το κάνει σταδιακά ολοκληρώνοντας την Μαθητεία που έπρεπε να παραλάβει η Ανθρωπότητα.
Τώρα στον αποσυμβολισμό!
(όσο χωράμε)
Πέρα από το «Κοινωνικό Μήνυμα» ενάντια στους Πλούσιους
, αξίζει να εμβαθύνουμε στην Νομοτέλεια που παρουσιάζεται.
Ο Πλούσιος Νέος ήταν μόνο «Πλούσιος» στα υλικά αγαθά;
Να βοηθήσω.
Δεν πίστευε ακράδαντα στον ψυχικό και πνευματικό του Πλούτο; ![]()
(το Χρήμα πολλοί εμίσησαν την Δόξα όμως ουδείς)
Είτε από «υπέρμετρο» εγωισμό και αυτοπεποίθηση, είτε από άγνοια και έλλειψη κατανόησης, είτε από ανοησία και επιφανειακή προσέγγιση των πνευματικών του υποχρεώσεων, είτε από οποιοδήποτε συνδυασμό των προηγούμενων (δεν έχει σημασία, δεν τον κρίνουμε) πίστευε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως είναι αλάθητος, άψογος απέναντι στους Θείους Νόμους!!!!!!!!![]()
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Εδώ λοιπόν είναι το ζουμί!
Πλούσιος είναι κάποιος για τις Ιδέες του, για τους Προγόνους του, για την Ιστορία του, για την Ευφυΐα του, για τις Γνώσεις του, για την Λογική του Σκέψη, για την Τιμιότητά του, για τα Ψυχικά του Χαρίσματα και όλα τέλος πάντων που συνθέτουν την Εικόνα του Εαυτού του
ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ!
Μπορούμε να τα θυσιάσουμε όλα αυτά, όλο τον «Πλούτο» μας και να Ακολουθήσουμε τον Λόγο Χριστό;
Η Βασιλεία των Ουρανών δεν έχει σχέση με την «παιδική αντίληψη» για τον Παράδεισο.
Ο Ιησούς Χριστός στο τέλος των Παραβολών Του για την Βασιλεία των Ουρανών ξεκαθάρισε «ότι εντός υμών Εστί».
Είναι η «Βασιλεία» του Θεού εντός μας.
Τώρα επανερχόμαστε στην «αδυναμία του Πλουσίου να εισέλθει στην Βασιλεία των Ουρανών».
Είναι ξεκάθαρο πιστεύω σε όλους μας, πως όσο είμαστε «βέβαιοι» για τον «Πλούτο» μας, τόσο αρνούμαστε την Πνευματική μας Εξέλιξη και αδυνατούμε να «εισέλθουμε στην Βασιλεία των Ουρανών»!
Αυτές οι θέσεις είναι προσωπικές και επιφυλάσσομαι για τον μέλλον καθώς και εγώ εξελίσσομαι
!
Με Σεβασμό και Αγάπη.
ΦΙΛΕ ΦΩΤΙΕ:
ΓΡΑΦΕΙΣ:
***Γνωρίζω για όσα αναφέρεσαι, αλλά δεν αποδεικνύουν ακόμη τίποτα. Στην έρευνα βρίσκεται η υπόθεση και στις ενδείξεις!***
MΠOΡEI NA TO ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΣΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ...
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...
Η ΕΜΦΥΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΗΛΑΣΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΝΑΡΕΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...
ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
http://homepages.pathfinder.gr/dolfins/--->
-->ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ->ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΙΝΙΑ
EAN ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...
ΓΡΑΦΕΙΣ:
***Είναι και αυτό Φίλοι Έρευνα, δίχως προκαταλήψεις. ***
***Πολλές από τις φαινομενικές ανακρίβειες ή αντιθέσεις στα Ευαγγέλια, φωτίζονται διαφορετικά μέσα από συνειδητή Έρευνα.***
--"ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ) ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ"...ΤΕΡΕΝΤΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ...
ΜΕΛΕΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΝΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ...
ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΤΟ 110μ.χ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ...
ΓΡΑΦΕΙΣ:
***Αν όμως δεχθείτε το εξής απλό. :
Ο Ιησούς να είναι (ίσως, βάλτε το ως λογική πρόταση στο νου σας) αυτό που είπε ότι Είναι. Η Ένσαρκη Εκδήλωση του Λόγου Θεού στη Γη.***
ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΥΘΕΩΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
O ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;;;;;;;;;
ΓΡΑΦΕΙΣ:
***Αλλά φίλοι μου ξεχάσαμε τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους προγόνους μας τους Πτολεμαίους;
Ζητήσαμε μήπως συγνώμη από τους Εβραίους για τους τότε διωγμούς;****
ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ (ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ;;;) ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΓΕΓΟΝΟΣ...
ΠΗΓΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...
Παντως θελω να πω το εξης.Γιατι αναλυεις με αυτον τον πολυπλοκο τροπο κατι απλο κατα την γνωμη μου?Σου λεει καποιος οτι εισαι Φωτιε παγανιστης,κι εσυ λες 'οχι ,δεν ειμαι'.Η προσφωνηση 'αγαθε',σημαινει μαλλον καλε και εναρετε,και νομιζω οτι αφορμαται απο την Ελληνικη γλωσσα και φρασεολογια,που ειχε υιοθετηθει και στο Ισραηλ,τα χρονια εκεινα.
Επισης,να ρωτησω παλι κατι σημαντικο,ειχε εκδηλωθει το ΘΕΙΟ,μεσα απο τον Ορφεα,τον Μιθρα,τον Οσιρι,τον Κρισνα ,τον Σινταρτα?Τι πιστευεις οτι εκδηλωθηκε τελος παντων απο μεσα τους προς την Ανθρωποτητα?Πιστευεις τις υποτιμητικες αποψεις της οργανωμενης Εκκλησιας για καθε αλλον πλην της πιστης τους?
Και ξερεις φανταζομαι οτι ο Ζευς πρωτοαποκαλεσθηκε Πατερας ολων,και οτι πολλοι φωτισμενοι ανα τις εποχες ειπαν οτι ταυτιστηκαν με τον Πατερα,την Μητερα,το Μεγαλο Πνευμα.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΟΡΘΗ ΤΟΥΣ-ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ-ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΕΞ ΙΣΟΥ ΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.Φιλικα.
serpentpan
Edited by - serpentpan on 15/11/2002 22:50:13
Edited by - serpentpan on 15/11/2002 23:03:25