ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
19/03/2008, 16:21:55
trexagireve:
«Φίλε μου Schwabe, αν δεν ξέρεις κάτι, δεν καταλαβαίνεις ότι γελοιοποιείσαι γράφοντας ανοησίες γι' αυτό;»

Κοίτα να δεις, καλές οι ατάκες, το κατανοώ ότι το έχεις ανάγκη, αλλά μαθήματα θεολογίας εσύ τουλάχιστον δεν είσαι σε θέση να μου δώσεις. Άκου που σου λέω..

trexagireve:
«Ήρθε σε ηλικία 30 ετών ο Χριστός γιατί δεν μπορούσε σε εκείνη την εποχή να γίνει δεκτός ως Λόγος του Θεού στα …14.»

Επειδή οι προφήτες δεν έθεσαν ως προυπόθεση τα.....30 έτη για κάποιον ώστε να καταστεί Μεσσίας (!), καλά θα κάνεις να μιλάς βάση στοιχείων και όχι βάση αέρα κοπανιστού.

Αλήθεια, στα 22 δεν μπόρεσε να εμφανιστεί και να μιλήσει? Στα 24? Στα 26? Στα 28?

Και καλά όλα αυτά τα τρώς, γιατί δεν μας λες............τι έκανε ο ένας και μοναδικός δημιουργός ολάκερου του σύμπαντος βρε άνθρωπε μου επί 30 χρόνια??

Δηλαδή, έπασχε απο τόσο κατάθλιψη ο δημιουργός του σύμπαντος ώστε......κρύβονταν πίσω απο ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και άραγε δεν υπάρχει τίποτα το σημαντικό να πούμε??

Δεν μου λες, μήπως αναφέρεσε σε ΚΟΜΙΚ και όχι στον Δημιουργό με την ιστορία σου?

trexagireve:
«Προφανώς δεν θα του έδιναν και τη σημασία που έπρεπε…»

Όχι ότι του δώσανε και μετά τα 30......

trexagireve:
«Και τα θαύματα φίλε μου χιλιάδες χιλιάδων, πολύ περισσότερα από τις μπούρδες σου, δεν αμφισβητούνται, αλλά στο φόρουμ δεν μπορεί να σας πάρει με τις ντομάτες κανείς και γι΄αυτό τα λές αυτά έτσι …ανερυθρίαστα…»

Καλά, καλά, η μπούρδα και και το ψέμα έχουνε παράδοση μακράν στο χριστιανικό δόγμα!!

Γιατί δεν κάνανα τότε κανένα «θαύμα» και για τους τόσους και τόσους ιερωμένους που πεθαίνουνε στα διάφορα νοσοκομεία φίλτατε?

Γιατί δεν αναζήτηση το «θαύμα» ο Χριστόδουλος και προτίμησε το..........θαύμα του ιδιωτικού αεροπλάνου για το χειρουργείο της Αμερικής??

Γιατί δεν ανοίγουνε το κουβούκλιο (της απάτης..) του Ναού της Αναστάσεως σε όλο τον κόσμο, σε επιστήμονες και μη, ώστε να δει όλος ο κόσμος το...«μεγαλείο» της αυτανάφλεξης??

Η αθλιότητα των «θαυμάτων» τελειωμό δεν έχει στη χώρα μας, καθώς η συνήθεια και η χριστεμπορεία καλά κρατεί στη σέκτα της μαύρης ρόμπας!

Όσο για τις ντομάτες, συμφωνώ, τους χρειάζονται πολλες!

19/03/2008, 17:16:44
///////

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ή ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΩΝ.

22/3/2008

19/03/2008, 17:29:16
///////

macedon

22/3/2008

19/03/2008, 21:58:37
Ποιος σου είπε φίλε Schwabe ότι υπάρχει όριο ηλικίας;
Θα μας κουφάνεις;
Η ερώτηση ήταν γιατί ήρθε 30 χρονών, σ’ αυτό απάντησα και το βάζεις σαν δικό μου λάθος;

///////

Τι να σου πω για σημασία, αν το ότι τον πιστέψανε άνθρωποι που ξεπερνάνε το 1 δις είναι για σένα λίγοι, οι δικοί σου θεοί, πρέπει να έχουν περάσει στην ανυπαρξία, ή μάλλον αυτοκτήνησαν επειδή τους πιστεύουνε τόσο λίγοι… Εσύ, ο Γιάπετ, ο Μακεδόν και καναδυό ακόμη… Μιλάμε θα πάθανε κατάθλιψη…

Αυτοανάφλεξη στο κουβούκλιο της αναστάσεως; ///////
Και η κολώνα που σκίστηκε και βγήκε το άγιο φως και οι φλόγες που πετάνε και τις δείχνουν βίντεο είναι κι αυτά κόλπα;
Τον …Χουντίνι έκανες χριστιανό;
///////

22/3/2008

19/03/2008, 22:05:56
///////

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/3/2008

19/03/2008, 22:15:15
///////

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/3/2008

19/03/2008, 23:11:30
///////

22/3/2008

20/03/2008, 01:33:43
///////

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/3/2008

20/03/2008, 08:43:07
Το θέμα απενεργοποιείται προσωρινά.

In anticipation of my resurrection...

22/03/2008, 00:43:20
Το θέμα επανενεργοποιείται.

Θα παρακαλέσουμε πολύ, όσα μέλη της συζήτησης έχουν συμβάλλει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στην εκτροπή του θέματος, συμμετέχοντας σε προσωπικές αντεγκλήσεις, να σεβαστούν και όσους θέλουν να διαβάζουν το θέμα χωρίς να αναγκάζονται να παρακολουθούν αδιεξοδικές και προσωπικές κόντρες, αλλά επίσης και εμάς τους ίδιους, που αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε μηνύματα ή τμήματα μηνυμάτων σε άλλους χώρους, ώστε να περιορίσουμε την εκτροπή του θέματος.

Είμαστε όλοι ώριμοι άνθρωποι (θέλω να πιστεύω) και αν μη τι άλλο, εφόσον βρισκόμαστε μαζί σε έναν χώρο και συζητάμε, θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και μεταξύ όλων όσων συνομιλούν, αλλά και σεβασμός για τον χώρο που φιλοξενεί τις συζητήσεις αυτές.

Παρακαλούμε μη μας αναγκάσετε να προβούμε σε άλλες μετακινήσεις μηνυμάτων ή απενεργοποίηση του θέματος. Πιστεύω πως με λίγη καλή διάθεση, μπορούν όλες οι απόψεις να συμβιώσουν και να δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

InvaderΜέλος
02/04/2005, 23:57:47
''Οι σημερινοί Νεοέλληνες είναι Σκυθικοί Σλάβοι, απόγονοι βορείων λαών, ομόφυλοι των Σέρβων, των Βουλγάρων, των Δαλματών και των Μοσχοβιτών''
Αυτά μας λέει ο Γ.Φαλμεράυερ στο περιβόητο ''Περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων'', και την άποψη αυτή προσπαθεί να τεκμηριώσει στο υπόλοιπο βιβλίο του.
Κάθε Έλληνας με λίγα έστω ψίγματα εθνικής συνείδησης ανατριχιάζει μπροστά στην κυνικότατη αυτή δήλωση, ταυτόχρονα όμως του δημιουργείται η ενδόμυχη απορία ''Είναι άραγε αληθινά όλα αυτά?''
Βεβαίως, τα συμπεράσματα του Φαλμεράυερ έχουν αποδειχτεί εδώ και καιρό ανυπόστατα, παρόλα αυτά όμως βλέπουμε πως εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως μοχλός στην προώθηση της πολιτικής του επεκτατισμού γειτονικών χωρών αλλά και σαν όπλο στα χέρια διαφόρων ανθέλληνων, που προσπαθούν να μειώσουν με τον τρόπο αυτό το μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού.
Για αυτούς τους λόγους, πιστεύω πως είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ μια συζήτηση πάνω στις θεωρίες του Φαλμεράυερ αλλά και γενικά πάνω στο θέμα της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων. Το θέμα έχει συζητηθεί μερικώς σε άλλα topics, αλλά πιστεύω πως είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός topic με θέμα αποκλειστικά την καταγωγή των σημερινών Ελλήνων.
Με ενδιαφέρει βέβαια, να δούμε τις θεωρίες τόσο του Φαλμεράυερ όσο και γενικά αυτές των υποστηρικτών της μη φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων απο επιστημονικής πλευράς, οπότε θα παρακαλούσα τόσο φαινόμενα ακραίου εθνικισμού όσο και ακροαριστερών ''πυροτεχνημάτων να αποφευχθούν...
Ελπίζω σε γόνιμη συζήτηση.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

03/04/2005, 00:18:34

quote:

Αυτά μας λέει ο Γ.Φαλμεράυερ στο περιβόητο ''Περι της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων'', και την άποψη αυτή προσπαθεί να τεκμηριώσει στο υπόλοιπο βιβλίο του.

ειχε ακουστα ο Φαλμεράυερ το Ζαλογκο, το Αρκαδι, το Μεσολογγι???

απο παιδομαζωμα ειχε ακουστα?

απο Αρη Πουλιανο σιγουρα δεν ειχε οταν εγραψε τις μπαρουφες του!!!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

InvaderΜέλος
03/04/2005, 00:35:12
Φίλε Joneebegood,
σε ευχαριστώ για την απάντηση, να ξανατονίσω όμως πως με ενδιαφέρει να δούμε το θέμα βασικά απο επιστημονικής άποψης.
Να αναφέρω ένα παράδειγμα της λανθασμένης( αλλά και ύποπτης) μεθόδου συλλογιμού του Φαλμεράυερ.
Αναφέρει πχ. πως, κατα τον Προκόπιο, κατα τον 6ο αιώνα μ.Χ. είχαν εγκατασταθεί Σλάβοι στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, πράγμα όμως που Προκόπιος δεν αναφέρει πουθενά.
Και μόνο αυτό, κατα τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βάζει σε σκέψεις όλους εκείνους που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τη θεωρία του. Ένα τέτοιο λάθος δεν μπορεί να είναι προιόν συνειδητής προσπάθειας πλαστογράφησης της ιστορίας, και σαφέστατα υποδυκνείει εμπάθεια και κακή πρόθεση απο την πλευρά του συγγραφέα.
Είναι, κατα τη γνώμη μου, άξιον απορίας το πως η θεωρία του εξακολουθεί να γίνεται αποδεκτή σε μεγάλο μέρος των επιστημονικών κύκλων του εξωτερικού... Μήπως πρέπει κάποτε να αναρωτηθούμε για το ποιός φταίει για αυτό?

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

ΕυθύμηςΜέλος
03/04/2005, 03:53:26
Invader όσο αγνοούμε τις ακριβείς συνέπειες κλιματολογικών και γεωγραφικών παραγόντων, διατροφής και Παιδείας στο γενετικό κώδικα, θα είναι δύσκολο να εξάγουμε ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα.

Ο Πλάτων, ο Ισοκράτης και ο Ηρόδοτος αναφερόμενοι στην ευκρασία του τόπου, στην παιδεία και στο ομότροπο αντίστοιχα έχουν καλύψει τις προσωπικές μου απορίες μέχρι να τα μάτια μου να συναντήσουν τα ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα.

KrisnnaΜέλος
03/04/2005, 06:30:42
Για Σλάβους νομίζω ο Προκόπιος αναφέρει μερικά πολύ μικρά ποσοστά τα οποία κατέβηκαν τον 12ο αιώνα στην Πελοπόννησο αλλά αφομοιώθηκαν απο τους ντόπιους και παρέμειναν μόνο μερικά τοπονύμια πόλεων και περιοχών.
Κατα τα άλλα το θέμα είναι να εξετάσουμε τον βαθμό Ελληνικότητας μερικών μεγάλων σημερινών πληθυσμιακών ομάδων: Aρβανίτες, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι κτλπ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

InvaderΜέλος
03/04/2005, 11:51:43
quote:
Ο Πλάτων, ο Ισοκράτης και ο Ηρόδοτος αναφερόμενοι στην ευκρασία του τόπου, στην παιδεία και στο ομότροπο αντίστοιχα έχουν καλύψει τις προσωπικές μου απορίες μέχρι να τα μάτια μου να συναντήσουν τα ασφαλή επιστημονικά συμπεράσματα.

Ίσως υπο άλλες συνθήκες, αν δηλαδή είχαμε φειλιρηνικούς γείτονες πρόθυμους να εξετάσουν τα πράγματα με γαλήνιο και καλοπροαίρετο τρόπο, να είχες πράγματι δίκιο φίλε Ευθύμη.
Το θέμα είναι οτι οι εσφαλμένες αυτές( κατα τη γνώμη μου) θεωρίες τους δίνουν αφορμή για να αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία και ρίχνουν νερό στο μύλο του επεκτατισμού τους. Για αυτό ακριβώς πιστεύω πως δεν είναι πλέον δυνατό να κάνουμε ότι κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια( το κορόιδο δηλαδή...) και νομίζω πως πρέπει βασιζόμενοι σε ότι μελέτες έχουν γινει ως τώρα, να προσπαθήσουμε να εξάγουμε κάποιο συμπέρασμα για την ελληνικότητα αυτού του τόπου.
Πίσω στο θέμα μας τώρα, στην επιμονή του ο Φαλμεράυερ να στείσει το μύθο του, έπεσε, κατα τα φαινόμενα, και θύμα(?) πλαστογραφίας.
Αγόρασε, δηλαδή, στην Αθήνα, κάποιο μοναστηριακό χειρόγραφο, το λεγόμενο ''Αναργύρειο'', που υποτίθεται πως αποδύκνειε οτι η Αθήνα είχε λεηλατηθεί απο Σλάβους και είχε ερημώσει επι 400 χρόνια.Και ο μεν Παπαρρηγόπουλος( να μην ξεχνάμε και τους δικούς μας εξαίρετους ιστορικύς) απέδειξε οτι το χειρόγραφο ήταν πύ νεότερο( του 1651) και οτι η Αθήνα μετά απο λεηλασία απο κλέφτες είχε μείνει κενή μόλις για τρία χρόνια, ο δε Χοπφ επεσήμανε και τον πλαστογράφο που το είχε πωλήσει εν γνώσει της πλαστότητας.Όπως μας λέει ο Χόπφ στο ''Geographisch, geschichtlick und cultur-historisch''
''είναι πράγματι άξιο απορίας, πως δεν αντιλήφθηκε την απάτη ο Φαλμεράυερ. Μονον η ψευτοφιλοτιμία, να ομολογήσει τέτοιο λάθος με το οποίο θα καταστρέφονταν ολόκληρη η διατριβή του, τον έκανε να επιμένει στη σιωπή του''.
Είναι λοιπόν φανερό και το απο που άντλησε ο Φαλμεράυερ τις ''πηγές του'', και το ήθος που διέκρινε το εν λόγω άτομο. Είμαι βέβαιος οτι η συζήτηση θα φέρει στο προσκήνιο πολλά ακόμα τέτοια ''ολισθήματα'', και ίσως τελικά να εξαχθεί και κάποιο ασφαλές συμπέρασμα!
Φίλε Κρίσνα, ιδικά η περίπτωση των Αρβανιτών χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Η επίσημη άποψη είναι πως είναι αλβανικής καταγωγής, αρκετοί όμως τόσο Έλληνες όσο και ξένοι συγγραφείς ισχυρίζονται πως είναι απόγονοι των Δωριέων ή των ομηρικών Σελλών!
Τραβηγμένη άποψη ή επιστημονική αλήθεια που αποκρύφτηκε έντεχνα επι τόσα έτη για να εξυπηρετηθούν πολτικές σκοπιμότητες? Το μέλλον και η συζήτηση θα δείξουν!

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

KrisnnaΜέλος
03/04/2005, 12:01:20
Και εγώ για τους Αρβανίτες έχω πολλές αμφιβολίες γιατί όλες οι απόψεις είναι παντού μοιρασμένες. Λογικά πιστεύω οτι είναι απόγονοι Ιλλυριών. Όσον αφορά τους Βλάχους έψαξα και βρήκα τις απόψεις του Αντώνη Κεραμόπουλου στο βιβλίο του "Τί είναι οι Κουτσόβλαχοι;" Oι ίδιοι οι Κουτσόβλαχοι ερωτόμενοι για την εθνικότητα τους απαντούν : Αρουμούνοι ,Ρωμαίοι, Ρωμηοί. Το 976 μνημονεύονται για πρώτη φορά απο τον Κεδρηνό. Δέν υπάρχει λόγος για Σλαβική προέλευση του ονόματος τους γιατί μνημονεύεται πρίν την κάθοδο των Σλάβων στα Βαλκάνια. Ο Αντ.Κεραμόπουλος ταυτίζει το όνομα με την λέξη ΦΕΛΛΑΧΟΣ (=γεωργός) και υποστηρίζει οτι η μορφή και η έννοια της λέξης βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ευρώπης.
Απο την εποχή των Μακεδόνων βασιλέων φυλάσσονταν με μόνιμες φρουρές οι ορεινές διαβάσεις και τα περάσματα. Ο Αιμίλιος Παύλος μετά την κατάληψη της Μακεδονίας σκέφτηκε να λάβει μέτρα για την φύλαξη των συνόρων, τα οποία ήταν τότε σύνορα του Ρωμαικού κράτους. Ο Κεραμόπουλος λέει οτι στα έσχατα σημεία της Αυτοκρατορίας στα οποία υπήρχαν τότε φρουρές υπήρξαν την εποχή του Βλάχοι.
Το λατινογενές γλωσσικό ιδίωμα εξηγείται ως εξής :
1) Απο την εποχή του Ανδριανού (117-138) οι αξιωματικοί είναι Ρωμαίοι, ενώ οι στρατιώτες ήταν υπήκοοι των υποταγμένων επαρχιών.
2) Ο Καράκαλλας (212) ανακήρυξε Ρωμαίους όλους τους μή Ιταλούς στρατιώτες.
3) οι στρατιώτες που υπηρετούσαν στις λεγεώνες 20-25 χρόνια εξελατινίζονται γλωσσικά, παντρεύονταν μετά την απόλυση τους και έπαιρναν αμοιβές και προνόμια. Η λατινική γλώσσα μιλιόταν απο ανάγκη στις οικογένειες με το πέρασμα του χρόνου γιατί και οι γιοί έπρεπε να υπηρετήσουν σάν στρατιώτες.
Όταν την εποχή του Ιουστινιανού διεκόπη η μισθοδοσία τους απο το κράτος, άρχισε η ομαδική εγκατάσταση τους νοτιότερα στην Θεσσαλία σύμφωνα με μαρτυρίες των Ανεκδότων του Προκοπίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

03/04/2005, 12:26:34
Πουθενά αλλού στον κόσμο η εθνική γνησιότητα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο σε εμάς εδώ.
Γιατί όλοι κοπτομεθα να αποδείξουμε πως είμαστε γνήσιοι ελληνες , πως το αίμα μας είναι όντως ελληνικό?
Λες και το αίμα το ελληνικό έχει περισσότερα ή καλύτερα αιμοσφαίρια?

Ξέρω από την γενιά της μητέρας μου τους προγόνους μου με ακρίβεια ως το 1530.
Ίσως και ως το 1453.
Από την γενιά του πατέρα μου έχω φτάσει ως το 1870.
Αλλά δεν έχω τελειώσει ακόμα με αυτό.
Εκτιμώ από τις ενδείξεις ότι θα φτάσω έως το 1600 περίπου.
Πιο πίσω χάνονται τα ίχνη.

Είμαι η δεν είμαι έλληνας με βεβαιωμένη παρουσία 5 αιώνων???

quote:
γενικά αυτές των υποστηρικτών της μη φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων από επιστημονικής πλευράς,

Ξέρεις ποιος έριξε πρώτος και γιατί στο νέο ελληνικό κράτος το σύνθημα της αιματολογικής καθαρότητας Invader ?

(και παλιέ γνώριμε Κάιζερ ,πώς να σε αποκαλώ ?
Εύχομαι να μην χρειαστεί ξανά να μετεμψυχωθείς με νέα ταυτότητα
Ελπίζω πραγματικά να μην έχει την ίδια κατάληξη με τα αλλά αυτό το θέμα που έθεσες ,στο χέρι σου είναι να το κρατήσεις ως δημιουργός του.)

-----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

InvaderΜέλος
03/04/2005, 12:34:03
Γιά σου Krisna,
Το θέμα των Βλάχων χρίζει πράγματι μεγάλης συζήτησης. Κατα τον Λούντμαν, είναι πράγματι κατάλοιπο της ρωμαικής επικοίσεως στην περιοχή της Μακεδονία, που είναι και η ''επίσημη'', αν θέλεις, άποψη.
Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις επι του θέματος. Ο P.Shafaric, στο ''Slawishe Altertuemer'' ισχυρίζεται πως είναι απόγονοι των Κελτών, που είχαν εισβάλει στην Ελλάδα το 280 π.Χ. και εκρωλατινίστικαν κατα την Ρωμαική κατάκτηση. Κατα την άποψη αυτή, η λέξη ''Βλάχοι'' προέρχεται απο την κελτική λέη ''βαλάκ'' που απεδίδετο σε ορισμένα κελτικά φύλα. Η θεωρία αυτή πάντως πάσχει ιστορκά και ανθρωπολογικά.
Υπάρχει επίσης και η άποψη πως οι Βλάχο ήταν γιγενείς Ελλαδίτες, που είχαν εκλατινισθεί γλωσσικά κατα την λατινικρατία.
Γάφει σχετικά ο Κων.Κουμάς στο έργο του ''Ιστορίαι των ανθρώπινων πράξεων''
''Εις μόνο τας μεγάλας πόλεις αντείχεν η ελληνικη γλώσσα και τα βουνά της Ιλλυρίας απέκρουσαν τον αλλόφυλον.
Οι κάτοικοι των χωριών και κοιλάδων ανέμιξαν τας εγχώριους γλώσσας των με την Ρωμαικήν και ούτω κατασκεάσαν ανάμκτον τι παραμόρφωμα διαλέκτου σωζόμενον εισέτι εις πολλά μέρη της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θετταλίας και Ελλάδος. Όλοι αυτοί οι λαοί ονομάζονται μεκοινόν όνομα Βλάχοι''.
Ο Κεραμόπουλος συμπληρώνει στο βιβλιο που ανέφερες πως, κατ'αυτη την ένοια, σχηματίστηκαν σε όλα τα σύνορα της αυτοκρατορίας γένη με παρεμφερή ονόματα( Βλαχόνοι, Βαλλόνοι, Ουαλλοί κτλ.)
Σημαντική, άντως, υπήρξε η ανθρωπολογική μελέτη του Άρη Πουλιανού, ο οποίος στην έρευνα του διαπίστωσε πως τα ανθρωπολογικά στοιχεία των Βλάχων της Θεσσαλίας, Δυτ. Μακεδονιας και ανατολκικής Ηπείρου δεν παρουσιάζουν καμιά διαφορά απο τους γείτονες τους, τους άλλους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, έχουν κεφαλικό μήκος 187-188( στην Ήπειρο λόγω μείξεων ή υψομέτρου, κάπως λιγότερο), κεφαλικό δείκτη 83, μοφολογικό ύψος προσώπου 123-124, ύψος μύτης 54, στοιχεία δηλαδή ανιστοιχούντα σε καθαρό μεσογειακό γένος.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

InvaderΜέλος
03/04/2005, 12:57:36
quote:
Είμαι η δεν είμαι έλληνας με βεβαιωμένη παρουσία 5 αιώνων???

Φυσικά αγαπητέ μου. Και μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα να είχες, θα ήταν υπεραρκετό!
Στην πραγματικότητα, είμαι πολύ λιγότερο υποστηρικτής της ''φυλετικής καθαρότητας'' απο όσο ίσως σου φάνηκε σε προηγούμενα topics, και υπο άλλες συνθήκες δεν θα ασχολιόμουν καν με το θέμα.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν όμως αρχίζουν κάποιοι να ισχυρίζονται( χωρίς να παραθέσουν πηγές) πως η Μακεδονία, αν βλέπαμε τα πράγματα απο εθνολογικής άποψης, θα έπρεπε να ανήκει στους Βούλγαρους, πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αν οι Σκοπιανοί είναι σε καλό δρόμο να πείσουν ολόκληρο τον κόσμο πως είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων ή πως είναι αρκετό για έναν οποιονδήποτε αλλοδαπό απλώς να βγάζει καλούς βαθμούς στο σχολείο για να θεωρείται Έλληνας , παρερμηνεύοντας μια γνωστή ρήση της αρχαιότητας.
Για το αν είμαστε η μοναδική χώρα που θεωρεί το θέμα της φυλετικής καθαρότητας τόσο σπουδαίο, για δοκίμασε να πεις πχ. σε κάποιον τούρκο πως δεν είναι γνήσιος απόγονος του Σελτζούκ! Στην καλύτερη περίπτωση, θα σε βρίσει, για την χειρότερη τώρα, ας μην επεκταθούμε, δεν είναι εξάλου εκεί το θέμα μας... Και να σκεφτείς πως πρόκειται για ένα λαό που το μόνο που έχει να επιδείξει εδώ και τόσους αιώνες ύπαρξης είναι σφαγές, λεηλασίες και καταστροφές, και μάλιστα είναι και περήφανοι για αυτό!
Δεν έχει λοιπόν, το ελληνικό αίμα κάτι το ξεχωριστό, και ούτε είναι ''ρομαντικοί'' λόγοι αυτοί που υπαγορεύουν την ανάγκη για τεκμηρίωση της ελληνικής μας καταγωγής. Είναι βασικά καθαρά πρακτικοί λόγοι, διότι όταν αύριο οι αλβανοί θα είναι 7.000.000 και θα εισβάλουν στην Ήπειρο με το πρόσχημα της ''απελευθέρωσης'' αλύτρωτων εδαφών, ίσως να είναι πια πολύ αργά! Και ο νοών νοείτω φίλτατε...
Ξεφεύγουμε όμως! Ξανατονίζω πως με ενδιαφέρει το θέμα απο επιστημονικής σκοπιάς.

Φιλικά,
*πρώην Kaizer