- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Julius Caesar
Αφού δεν θες να συζητάς και να κατανοείς τις ερμηνείες μας, αλλά μόνο να χρησιμοποιείς άθλιες φράσεις, πολύ ευχαρίστως. Αν θες να εκφράσεις το μίσος σου κάνε το. Δε συμμετέχω στην λασπολογία.
Οι κατακρίσεις σου θα ίσχυαν, αν αυτά που παραθέτω ήταν δικά μου. Όλα όμως όσα παρέθεσα μέχρι τώρα με παραπομπές για να μπορείτε να τα διαβάσετε και οι ίδιοι, βρίσκονται γραμμένα μέσα στα ιερά σας κείμενα. Επομένως δεν ευθύνομαι εγώ, ούτε για τις αντιφάσεις και τις ιστορικές ανακρίβειες, από τους ανιστόρητους γραφιάδες που έγραψαν τα ευαγγέλια, ούτε για τις προσθήκες και τις πλαστογραφίες των "Πατέρων" που τα κατάντησαν έτσι.
*
quote:Χα, χα! Καλό 'παραπομπές' από επιλεγμένα εκλεκτά κείμενα που είναι ήδη παραποιημένα ή εκτός πλαισίου και από πήγές όχι πρωτογενεις αλλά μισαλόδοξα κείμενα του στυλ "τα εγκλήματα του..."quote:
Julius Caesar
Αφού δεν θες να συζητάς και να κατανοείς τις ερμηνείες μας, αλλά μόνο να χρησιμοποιείς άθλιες φράσεις, πολύ ευχαρίστως. Αν θες να εκφράσεις το μίσος σου κάνε το. Δε συμμετέχω στην λασπολογία.
Οι κατακρίσεις σου θα ίσχυαν, αν αυτά που παραθέτω ήταν δικά μου. Όλα όμως όσα παρέθεσα μέχρι τώρα με παραπομπές για να μπορείτε να τα διαβάσετε και οι ίδιοι, βρίσκονται γραμμένα μέσα στα ιερά σας κείμενα. Επομένως δεν ευθύνομαι εγώ, ούτε για τις αντιφάσεις και τις ιστορικές ανακρίβειες, από τους ανιστόρητους γραφιάδες που έγραψαν τα ευαγγέλια, ούτε για τις προσθήκες και τις πλαστογραφίες των "Πατέρων" που τα κατάντησαν έτσι.
...
Οι κατακρίσεις του ισχύουν γιατί απλά αναμασάς πράγματα που έγραψαν άλλοι και που δέχεται άκριτα αφού ταιριάζουνε με τις προσωπικές σου προκαταλήψεις
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
panpam
Χα, χα! Καλό 'παραπομπές' από επιλεγμένα εκλεκτά κείμενα που είναι ήδη παραποιημένα ή εκτός πλαισίου και από πήγές όχι πρωτογενεις αλλά μισαλόδοξα κείμενα του στυλ "τα εγκλήματα του..."Οι κατακρίσεις του ισχύουν γιατί απλά αναμασάς πράγματα που έγραψαν άλλοι και που δέχεται άκριτα αφού ταιριάζουνε με τις προσωπικές σου προκαταλήψεις
Θα φταίω εγώ τώρα αν ξαναβάλω τον νεροχύτη?
Επικοινωνείς με το μυαλό σου? Ποιοι άλλοι ρε panpam? Δικοί σας άνθρωποι είναι οι ανιστόρητοι που τα έγραψαν, και τους περισσότερους απ' αυτούς που τα παραχάραξαν αργότερα, τους προσκυνάτε για αγίους τρομάρα σας. Και μετά έχετε και το θράσος να κατηγορείτε αυτούς που σας δείχνουν τις στραβομάρες σας, για εμπάθεια.
*
quote:Η πιο ΄κάτω παράθεση είναι δική σου και προέρχεται από το μισαλόδοξο Από το "Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" του Karlheinz Deschner τόμος ΙΙΙquote:
panpam
Χα, χα! Καλό 'παραπομπές' από επιλεγμένα εκλεκτά κείμενα που είναι ήδη παραποιημένα ή εκτός πλαισίου και από πήγές όχι πρωτογενεις αλλά μισαλόδοξα κείμενα του στυλ "τα εγκλήματα του..."Οι κατακρίσεις του ισχύουν γιατί απλά αναμασάς πράγματα που έγραψαν άλλοι και που δέχεται άκριτα αφού ταιριάζουνε με τις προσωπικές σου προκαταλήψεις
Θα φταίω εγώ τώρα αν ξαναβάλω τον νεροχύτη?
Επικοινωνείς με το μυαλό σου? Ποιοι άλλοι ρε panpam? Δικοί σας άνθρωποι είναι οι ανιστόρητοι που τα έγραψαν, και τους περισσότερους απ' αυτούς που τα παραχάραξαν αργότερα, τους προσκυνάτε για αγίους τρομάρα σας. Και μετά έχετε και το θράσος να κατηγορείτε αυτούς που σας δείχνουν τις στραβομάρες σας, για εμπάθεια.
...
Όπως βλέπεις διεστραμμένα παραθέτεις
Τώρα με τους αγίους κτλ εσένα τι σε ενοχλεί; Σε πείραξε κανένας από όσου "προσκυνάνε" αγίους; Γιατί λέω "φανατισμός" και "μισαλοδοξία"
quote:
...........που βρίσκεται σε ιταλικές, γαλλικές, βελγικές, γερμανικές πόλεις, με αποτέλεσμα να προκύψει μια ολόκληρη λατρεία της Ακροβυστίας με πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες προς τιμήν της Τίμιας Ακροβυστίας και μάλιστα με ειδικούς ιερείς της Ακροβυστίας. Από το "Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" του Karlheinz Deschner τόμος ΙΙΙ
zougla.gr
*Edited by - Sesostris on 20/11/2015 22:04:06
quote:
*
Είναι το ύφος σου και το στυλ σου η απόδειξη. Άτομα σαν και εσένα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.
Έπειτα από τόσα χρόνια εμπειρίας από συζητήσεις, το σύνολο των άθεων, εξελικτών, αντιχριστιανών που έχω γνωρίσει, είναι μέσα στην εμπάθεια, τον χλευασμό και το μίσος.
Ακόμη και τα επιχειρήματά σου να είναι βάσιμα και λογικά, εκείνο το οποίο πρεσβεύεις δεν είναι η αλήθεια. Τα άτομα που ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΝ.
Ή μήπως ήσουν ελεγκτής ή εφοριακός;
quote:Είναι το γνωστό κόλπο: αν δεν χωνεύεις τη γνώμη κάποιων και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι λάθος, απλά χλεύαζέ τους... ανόητο μεν κοινότυπο δε.
Και έχεις και αυτή την ενοχλητική συνήθεια να τονίζεις με bold τα ονόματα, λες και τα ονόματα είναι αυτά που μετράνε σε μια κουβέντα για την ανεύρεση της αλήθειας. Γιατί μας μαρκάρεις, θες να ξεχωρίσεις τους εχθρούς σου από την αγέλη σου;
Κλασική λογική πλάνη:
https://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
"λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος."
quote:
Julius Caesar
Είναι το ύφος σου και το στυλ σου η απόδειξη. Άτομα σαν και εσένα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.
Αυτό είναι καθαρά δικό σου συμπέρασμα, και γι αυτό είναι άνευ αξίας. Για να μου αποδείξης ότι δεν έχω δίκιο πρέπει να δώσης παραπομπές που να γράφουν κάτι διαφορετικό από αυτά που έγραψα.
quote:
Julius Caesar
Ακόμη και τα επιχειρήματά σου να είναι βάσιμα και λογικά, εκείνο το οποίο πρεσβεύεις δεν είναι η αλήθεια.
Επικοινωνείς καθόλου? Πως είναι δυνατόν τα επιχειρήματα μου να είναι μεν βάσιμα γιατί είναι καταγεγραμμένα στα ευαγγέλια και την ιστορία, και ταυτόχρονα να μην είναι αλήθεια γιατί η αλήθεια δεν σε συμφέρει?
*
quote:
Julius Caesar
Και έχεις και αυτή την ενοχλητική συνήθεια να τονίζεις με bold τα ονόματα, λες και τα ονόματα είναι αυτά που μετράνε σε μια κουβέντα για την ανεύρεση της αλήθειας. Γιατί μας μαρκάρεις, θες να ξεχωρίσεις τους εχθρούς σου από την αγέλη σου;
Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται. και τα πονηρά μυαλά, σκέπτονται πάντα πονηρά.
Αν δεν είχες την πετριά, θα παρατηρούσες ότι με bold δεν είναι μόνο τα δικά σας ονόματα αλλά ανεξαιρέτως όλα τα nicknames.
*
quote:quote:Είναι το γνωστό κόλπο: αν δεν χωνεύεις τη γνώμη κάποιων και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι λάθος, απλά χλεύαζέ τους... ανόητο μεν κοινότυπο δε.
Κλασική λογική πλάνη:
https://el.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
"λογική πλάνη, η οποία συνίσταται στην ανταπάντηση σε κάποιο επιχείρημα μέσω άμεσης προσβολής προς το πρόσωπο που το διετύπωσε, σαν αυτό να αποτελούσε έγκυρη βάση για την απόρριψη του επιχειρήματος ως εσφαλμένου και δίχως ουσιαστική κατάδειξη των ελαττωμάτων του επιχειρήματος."...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Lol. Ακριβώς έτσι.
Και υπάρχει και άλλο αστείο. Δεν είναι γελοίο να παριστάνει κάποιος τον ενοχλημένο και να λέει "χάσου από εδώ", όταν εμφανίζεται την ώρα που εμφανιζόμαστε και εμείς;
Χωρίς εμάς έχουν ανύπαρκτη συμμετοχή, αφού τρέφονται αποκλειστικά από τα μυνήματά μας. Χωρίς εμάς απλά δεν υπάρχουν.
Δεν έχουν τίποτε αυθεντικό, τίποτε πρωτότυπο, καμμιά ιδέα, καμμιά άποψη, η συμμετοχή τους είναι καθαρά "αντί".
Πρόκειται για αμφιθυμία - "δεν σε θέλω αλλά...σε χρειάζομαι", "μου την δίνεις αλλά....δεν υπάρχω χωρίς εσένα".
Τέλος, είναι τραγικό ότι παρουσιάζουν τέλεια τον χαρακτήρα που προσπαθούν να αποδώσουν στον Ιησού και τους χριστιανούς, δηλαδή εκείνη του κακιασμένου μισάνθρωπου με την γαμψή μύτη που τους μισεί, τους βρίζει και τους απειλεί όλους.
quote:
panpam
Η πιο ΄κάτω παράθεση είναι δική σου και προέρχεται από το μισαλόδοξο Από το "Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" του Karlheinz Deschner τόμος ΙΙΙ
Γιατί μήπως είπα εγώ ότι δεν είναι?
Το οκτάτομο έργο "Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" του Karlheinz Deschner το έχω ολόκληρο στην βιβλιοθήκη μου, αλλά παρέπεμψα στο δημοσίευμα από το zougla.gr για να μην κάθομαι και σκανάρω από τις σελίδες του 3ου τόμου και φορτώνω με σελίδες το θέμα. Και που να έβλεπες τι γράφει για την βιομηχανία λειψάνων.
quote:
panpam
Τώρα με τους αγίους κτλ εσένα τι σε ενοχλεί; Σε πείραξε κανένας από όσου "προσκυνάνε" αγίους;
Εγώ δεν καταγράφω τις δικές σου απόψεις, αλλά τα ιστορικά ντοκουμέντα που αφορούν τον χριστιανισμό. Το ότι ενοχλείσαι ποσώς με ενδιαφέρει. Αν σε ενοχλούν αυτά που παραθέτω, απλώς σταμάτα να τα διαβάζης. Το κάνεις όμως γιατί με τις ανιστόρητες απαντήσεις σου νομίζεις ότι έχεις τον τελευταίο λόγο, και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι γελοιοποιείσαι.
quote:
panpam
Γιατί λέω "φανατισμός" και "μισαλοδοξία"
Μιλάς εσύ για φανατισμό και μισαλλοδοξία όταν καθυβρίζονται σχεδόν καθημερινά απ' την εκκλησία σας οι Έλληνες, με αποκορύφωμα τους αναθεματισμούς, την ημέρα της ορθοδοξίας?
Και κάτι ακόμα. Αν δεν μου κάνατε επίθεση εσύ και ο άλλος, ότι δήθεν δεν ξέρω τι μου γίνεται, και έχω πλήρη άγνοια της "Αγίας Γραφής", σήμερα δεν θα χορεύατε καντρίλιες.
*
quote:Τα αναθέματα που λες δεν τα έχω ακούσει ποτέ (δεν ξέρω αν πηγαίνεις εσύ κάθε μέρα και τα ακούς!)
...
Το οκτάτομο έργο "Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ" του Karlheinz Deschner το έχω ολόκληρο στην βιβλιοθήκη μου,...
Εγώ δεν καταγράφω τις δικές σου απόψεις, αλλά τα ιστορικά ντοκουμέντα που αφορούν τον χριστιανισμό. Το ότι ενοχλείσαι ποσώς με ενδιαφέρει. Αν σε ενοχλούν αυτά που παραθέτω, απλώς σταμάτα να τα διαβάζης. Το κάνεις όμως γιατί με τις ανιστόρητες απαντήσεις σου νομίζεις ότι έχεις τον τελευταίο λόγο, και δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι γελοιοποιείσαι.quote:
panpam
Γιατί λέω "φανατισμός" και "μισαλοδοξία"
Μιλάς εσύ για φανατισμό και μισαλλοδοξία όταν καθυβρίζονται σχεδόν καθημερινά απ' την εκκλησία σας οι Έλληνες, με αποκορύφωμα τους αναθεματισμούς, την ημέρα της ορθοδοξίας?...
Αντίθετα βλέπω χειρότερα στα ποστ σου.
Την ιστορία την παραθέτεις από μισαλλόδοξες πηγές παραποιημένη - έτσι απλά δείχνεις τη δική σου ανάλογη σταση.
Θα ήταν βλακώδες, Έλληνες Χριστιανοί να αναθεματίσουν τον εαυτό τους....
Τελικά οι "ρατσιστές" Χριστιανοί είναι εκτός από "αντισημίτες" και "ανθέλληνες" ε;
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Χρίστος Ελ
Και υπάρχει και άλλο αστείο. Δεν είναι γελοίο να παριστάνει κάποιος τον ενοχλημένο και να λέει "χάσου από εδώ", όταν εμφανίζεται την ώρα που εμφανιζόμαστε και εμείς;Χωρίς εμάς έχουν ανύπαρκτη συμμετοχή, αφού τρέφονται αποκλειστικά από τα μυνήματά μας. Χωρίς εμάς απλά δεν υπάρχουν.
Δεν έχουν τίποτε αυθεντικό, τίποτε πρωτότυπο, καμμιά ιδέα, καμμιά άποψη, η συμμετοχή τους είναι καθαρά "αντί".
Πρόκειται για αμφιθυμία - "δεν σε θέλω αλλά...σε χρειάζομαι", "μου την δίνεις αλλά....δεν υπάρχω χωρίς εσένα".
Άκου κούκλε, γιατί εκτός από ρίψασπις, αναρχοναζιστοειδής αρχαιορθόδοξος χριστιανοταλιμπάν και ρουβίτσα, είσαι και πονηρούλης.
Αν κάνεις μια βόλτα στο forum, πολύ εύκολα θα δεις τα θέματα που έχει αναρτήσει ο καθένας. Μπορεί να μην μοιάζουν με εκείνα του δικού σου ενδιαφέροντος - Είναι ο χριστός εβραίος?, Το μούσι του χριστού, Τα οράματα της παναγίας, Χριστός και φυσική, Το σύμπαν που αγάπησε ο χριστός, Τα παιδικά χρόνια των κολλητών του χριστού, Χριστός και κβαντική φυσική, Οικολογία και χριστιανισμός, κλπ-, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει παραγωγική σκέψη από τα υπόλοιπα μέλη. Για την κολλητή σου δεν το συζητάω καν, καθώς ουδέποτε θεματοθέτησε. Ούτε για τον πύραυλο Vasilios_1, καθώς την πήρε χαμπάρι νωρίς την περίπτωσή σας, και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Στην ουσία τώρα, ο λόγος που ασχολούνται όλοι με την πάρτη σου, είναι που ενώ σε έχουν διαγράψει πέντε-έξι φορές, επιμένεις να φτιάχνεις καινούργιους λογαριασμούς και να κάνεις το esoterica χώρο ναζιστικής χριστιανοταλιμπανικής προπαγάνδας.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι η απίστευτη ανοχή και αντοχή σου στην ξεφτίλα και τη γελοιοποίηση. Να μου το θυμηθείς πάντως. Όσο το συνεχίζεις έτσι το τροπάρι, πλησιάζει η στιγμή που θα μπλέξεις πραγματικά άσχημα. Το μόνο που σε προστατεύει ως τώρα, είναι που κανείς δεν θέλει να μπλέξει την ΔΟ στη διαδικασία να ανοίγει τους λογαριασμούς του καθενός, για χάρη της αστυνομίας και του εισαγγελέα.
Κατάλαβες κούκλε?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Πες μου τώρα αντρίκια και τίμια, αν είναι δυνατόν οι ιερείς να απευθύνουν κατάρες και αναθεματισμούς στους Έλληνες, αφού το μύνημα του ευαγγελίου απευθυνόταν σε Έλληνες;
Ο Παύλος λέει οι Εβραίοι ζητούν θαύμα και οι Έλληνες φιλοσοφία. Θέλει να πει πως μισεί και απορρίπτει όσους είναι Εβραίοι ή Έλληνες στην καταγωγή;
quote:Μα δεν υπάρχουν τέτοια που λένε (αυτά που νομίζουν πως υπάρχουν δεν αναφέρονται στον Ελληνισμό και τους Έλληνες ή την Ελλάδα - εμάς δηλ και τη χώρα - αλλά είχαν άλλο νόημα τότε. Απλά τα ανακατώνουν για να έχουν κάτι να πούνε).
Σέσοστρι, οι φιλόσοφοι είναι οι Έλληνες;Πες μου τώρα αντρίκια και τίμια, αν είναι δυνατόν οι ιερείς να απευθύνουν κατάρες και αναθεματισμούς στους Έλληνες, αφού το μύνημα του ευαγγελίου απευθυνόταν σε Έλληνες;
Ο Παύλος λέει οι Εβραίοι ζητούν θαύμα και οι Έλληνες φιλοσοφία. Θέλει να πει πως μισεί και απορρίπτει όσους είναι Εβραίοι ή Έλληνες στην καταγωγή;
quote:
Julius Caesar
Πες μου τώρα αντρίκια και τίμια, αν είναι δυνατόν οι ιερείς να απευθύνουν κατάρες και αναθεματισμούς στους Έλληνες, αφού το μύνημα του ευαγγελίου απευθυνόταν σε Έλληνες;
1 «Έτι, τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ονσίαν αναγκαξομένοις δοξάζειν. Κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δέ, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστια-νών πίστει προστριβομένοις, μη ομολογοϋσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας, και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος ανάθεμα τρις».
2 «Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε έτερους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταϊς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα τρίς».
3 «Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τάς πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατο την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον τον Δημιουργού, τον από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξ-ουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρίς».
4 «Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα., ότι τε προύπαρξις εστί των ψυχών, και ουκ εκ τον μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, οτι τέλος εστί της κολάσεως η αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και διά των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ό Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο και διά πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν οτι και η κόλασις ατελεύτητος και ή βασιλεία αΐδιος, διά δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένοις γινομένοις ανάθεμα τρίς».
5 «Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρίς».
6 «Tοις την μωράν των έξωθεν φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, η και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν, και κρίσιν, και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρίς».
7 «Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρίς».
Μάλλον για τους Κινέζους πρόκειται.![]()
*
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω:
"Θεολόγω σου στόματι, Θεολόγε Γρηγόριε, Θεολόγω γλώττη τε εφανέρωσας, τον εν Τριάδι υμνούμενoν, Θεόν ομοούσιον, τον Πατέρα και Υιόν, και το Πνεύμα το Άγιον, και εξήρανας, την μωρίαν των Ελλήνων και το ψεύδος, την αλήθειαν κηρύττων, τοις θεοφθόγγοις σου ρήμασι." (Μικρός Εσπερινός, σελ. 203, διαβάζεται 25 Ιανουαρίου.)
"Εξέστησαν δαίμονες, και Έλληνες οι άθεοι, βλέποντες τας χείρας κεκομμένας, και κρεμαμένας του σώματός σου δεινώς, Δουκός του παντόλμου υβριστού, συ δ' ως χριστομίμητος, τούτον αύθις υγίανας." (Κανόνας, Ωδή ε', σελ. 65)
"Μανίας, ελληνικής το φρύαγμα, κατεπατήσατε, θεία συνέσει Μάρτυρες Χριστού, και σοφία κοσμούμενοι, ή αντιπείν ουκ, ίσχυσαν, οι ευσεβέσιν αντικείμενοι." (Κανόνας, Ωδή α', σελ. 91)
"Σταθηράν επιδεικνύμενος την ένστασιν, Μάρτυς Ευτύχιε, τους των Ελλήνων σοφούς ανδρείως κατήσχυνας..." (Κανόνας, Ωδή ζ', σελ. 104)
"Καταπτύσας των στωικών φιλοσόφων, των απορρήτων μυστηρίων γνώστης εγένετο..." (Δοξαστικό εσπερινού, σελ. 16, 3 Οκτωβρίου.)
"Μονάδα τρισάριθμον, ομολογήσαντες Άγιοι, τών Ελλήνων ελύσατε, πολύθεον φρόνημα, και μωράν σοφίαν, τή νομιζομένη, μωρία είναι παρ'; αυτοίς, Σταυρού δυνάμει μακαριώτατοι, υφ'; ού ενδυναμούμενοι, τάς χαλεπάς τών κολάσεων, υπεμείνατε μάστιγας, θαρσαλέω φρονήματι." (Εσπερινός, σελ. 106, 15 Νοεμβρίου.)
"... των γαρ αλιέων ζηλώσας την παρρησίαν και την σκηνορράφων θεολογίαν, την Πλάτωνος μυθολογίαν και την στωικήν φλυαρίαν λόγοις και έργοις κατέρραξε..." (Δοξαστικό Εσπερινού, σελ. 122, 18 Νοεμβρίου.)
Υπάρχουν πολλά άλλα κατά των Ελλήνων, που διαβάζονται σχεδόν καθημερινά στις εκκλησίες. Περιορίζομαι σ' αυτά χάριν οικονομίας χώρου.
*
Edited by - Sesostris on 04/12/2015 12:52:09