ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/03/2010, 22:07:23
Αθεε μόλις έκανες μια σκέψη ενός 10χρονου παιδιού.

Πρόσεξε, λέω "να γνωρίζουν".Δέν είναι το ίδιο να κρίνεις μια θρησκεία και να αμφισβητεις την αλήθεια της με το να κρίνεις κάτι που γράφει κάποιος το οποίο φένεται ξεκάθαρα τί θέση έχει.

Edited by - alex22 on 29/03/2010 22:11:08

29/03/2010, 22:14:42
Φίλοι μου
Αν και έχω τις αμφιβολίες μου για το αν στρατηγική της επιστήμης είναι να διαφωτίσει τον άνθρωπο γιατί είναι πολύ πιθανόν να θέλει να τον στραβώσει σκοπίμως, απο την αλλη η θρησκεία δεν έχει ελπίδες αν δεν αλλάξει και αυτή στρατηγική. Ηδη αλλάζει σε ολο της το φάσμα αλλά χάνει το κύρος της.
Σε γενικές γραμμές και απο τις δύο πλευρές διαπιστώνω παραπληροφόρηση..
29/03/2010, 22:34:22
quote:

Αθεε μόλις έκανες μια σκέψη ενός 10χρονου παιδιού.

Πρόσεξε, λέω "να γνωρίζουν".Δέν είναι το ίδιο να κρίνεις μια θρησκεία και να αμφισβητεις την αλήθεια της με το να κρίνεις κάτι που γράφει κάποιος το οποίο φένεται ξεκάθαρα τί θέση έχει.

Edited by - alex22 on 29/03/2010 22:11:08

όσο και να προσπαθείς η πατάτα σου δεν διορθώνεται

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

30/03/2010, 01:05:53
quote:
europaios2 -Γιατί θα πρέπει να διαβάσω ότι διαβάζεις κι εσύ?

Δεν σε υποχρεώνει κανένας, οπότε γιατί το ρωτάς ..

quote:
europaios2 -Φέρνεις κάτι ……σωστά? ....
άρα το κατέχεις και το γνωρίζεις αφού το ασπάζεσαι...άρα υπεράσπισε την άποψή σου......εκτός αν θέλεις να γράφω κι εγώ μία πρόταση και μετά να σε παραπέμπω να διαβάσεις την πηγή και εάν διαφωνείς για την πρόταση αυτή που έφερα και έχεις διαβάσει τη σελίδα ή τις σελίδες που σε παρέπεμψα να μας πεις αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να αντικρούσεις αυτά που γράφoνται στην πηγή τα σχόλιά σου....

Όταν κάτι με κάνει να το σχολιάσω, πάει να πει ότι θα κάνω και τον κόπο να διαβάσω (κατανοήσω), ανεξάρτητα αν είναι μια παράγραφος, μια σελίδα ή πολλές, και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτά που γράφει θα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε θετικά είτε αρνητικά, βέβαια μπορεί και να μου είναι εντελώς αδιάφορο οπότε δεν θα κάνω καν τον κόπο να ασχοληθώ μαζί του..

Αν εσύ μέσα σε ένα θέμα γράψεις κάτι που με ενδιαφέρει θα κάτσω να το διαβάσω, να το ψάξω, να το κατανοήσω, ακόμα και να μην συμφωνώ θα προσπαθήσω μέσα από την δική μου (λογική) αντίληψη να έχω έναν διάλογο κοπιάροντας κάθε κομμάτι σου που διαφωνώ, αλλά ποτέ δεν θα πω .. «ότι επειδή δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω τις βλακείες που γράφει κάτσε και γράψε μου αποσπάσματα για να τα σχολιάσω»… Απεστάλη : 29/03/2010, 01:10:11 …

quote:
europaios2 -Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που κάποιος το παίζει Δον Κιχώτης πολεμώντας τα τέρατα (ανεμόμυλους)....αλλά δεν το κάνω και θέμα!

Δίκιο έχεις..!!!

Άλλωστε ένα μέρος αυτού του θέματος έχει να κάνει και με αυτά…

Το πώς το μυαλουδάκι κάποιων (europaios2 ) πιστεύουν ακόμα σε τέρατα και ανεμόμυλους..

quote:
europaios2 -Ποιος έχει αυτή την προσέγγιση? και....τι άποψη έχει η "επιστημονική σκέψη" για την Αγία Τριάδα?
και το κυριότερο όταν ένας "επιστήμονας" είναι υπέρ της θρησκείας και ένας άλλος κατά....εγώ ποιον θα πρέπει να ακούσω?

Ο επιστήμονας ερευνητής (π.χ. ανθρωπολόγος) ανεξάρτητα αν είναι πιστός ή όχι, είναι υποχρεωμένος να παραμερίσει τις προσωπικές του πεποιθήσεις, προκειμένου να κατανοήσει μια θρησκεία , ενδιαφέρετε λιγότερο για θεολογικά ερωτήματα του τύπου ποιές αλήθειες θα έπρεπε να πιστεύει κανείς και περισσότερο για το πώς και γιατί εμφανίζονται δεδομένες θρησκευτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

quote:
europaios2 -..και για να στο πω Ξαμιλιώτικα....γιατί προσπαθείς να περάσεις στο υποσυνείδητο του αναγνώστη, ότι η επιστήμη απορρίπτει τη θρησκεία την οποία τη δέχεται μόνο η μή επιστήμη?....σου φαινόμαστε για τίποτα χαϊβάνια εμείς οι χριστιανοί που θα αφήσουμε να περάσει στο ντούκου κάθε τέτοια προσπάθεια?

Πράγματι έχεις δίκιο, έχω εκπαιδευτεί στο να περνάω υποσυνείδητα μηνύματα σε όσους με διαβάζουνε , τώρα τελευταία στέλνω και CD με ομιλίες μου που έχουν και κρυφά (υποσυνείδητα) μηνύματα…

Και κάτι άλλο, γιατί αναφέρεσαι στον πληθυντικό… «σου φαινόμαστε για τίποτα χαϊβάνια εμείς οι χριστιανοί».. από πότε χρήστηκες υπερασπιστής των άλλων …

30/03/2010, 09:12:32
quote:
elo:
Δεν σε υποχρεώνει κανένας, οπότε γιατί το ρωτάς ..

Μιας και το θετεις..

quote:
elo:
Όταν κάτι με κάνει να το σχολιάσω, πάει να πει ότι θα κάνω και τον κόπο να διαβάσω (κατανοήσω), ανεξάρτητα αν είναι μια παράγραφος, μια σελίδα ή πολλές, και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτά που γράφει θα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε θετικά είτε αρνητικά, βέβαια μπορεί και να μου είναι εντελώς αδιάφορο οπότε δεν θα κάνω καν τον κόπο να ασχοληθώ μαζί του..

Πολύ ωραία ...περιμένω λοιπόν απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα.

quote:
elo:
Αν εσύ μέσα σε ένα θέμα γράψεις κάτι που με ενδιαφέρει θα κάτσω να το διαβάσω, να το ψάξω, να το κατανοήσω, ακόμα και να μην συμφωνώ θα προσπαθήσω μέσα από την δική μου (λογική) αντίληψη να έχω έναν διάλογο κοπιάροντας κάθε κομμάτι σου που διαφωνώ, αλλά ποτέ δεν θα πω .. «ότι επειδή δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω τις βλακείες που γράφει κάτσε και γράψε μου αποσπάσματα για να τα σχολιάσω»… Απεστάλη : 29/03/2010, 01:10:11

Εγώ σε αυτό που θα φέρω, ότι και να με ρωτήσεις θα τοποθετηθώ.
Σε αυτά όμως που έφερες έκανα ερωτήσεις.....αλλά απάντηση δεν πήρα ...οπότε τι σόι κατανόηση έκανες?

quote:
elo:
Το πώς το μυαλουδάκι κάποιων (europaios2 ) πιστεύουν ακόμα σε τέρατα και ανεμόμυλους

Ακόμη να δω κάποιο επιχείρημα...

quote:
elo:
Ο επιστήμονας ερευνητής (π.χ. ανθρωπολόγος) ανεξάρτητα αν είναι πιστός ή όχι, είναι υποχρεωμένος να παραμερίσει τις προσωπικές του πεποιθήσεις, προκειμένου να κατανοήσει μια θρησκεία , ενδιαφέρετε λιγότερο για θεολογικά ερωτήματα του τύπου ποιές αλήθειες θα έπρεπε να πιστεύει κανείς και περισσότερο για το πώς και γιατί εμφανίζονται δεδομένες θρησκευτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις

Αυτό το θεωρείς απάντηση σε αυτό που ρώτησα?

quote:
elo:
Πράγματι έχεις δίκιο, έχω εκπαιδευτεί στο να περνάω υποσυνείδητα μηνύματα σε όσους με διαβάζουνε , τώρα τελευταία στέλνω και CD με ομιλίες μου που έχουν και κρυφά (υποσυνείδητα) μηνύματα…

Για τα cd δεν ξέρω...αλλά για τα μηνύματα, είναι οφθαλμοφανέστατο.

quote:
elo:
Και κάτι άλλο, γιατί αναφέρεσαι στον πληθυντικό… «σου φαινόμαστε για τίποτα χαϊβάνια εμείς οι χριστιανοί».. από πότε χρήστηκες υπερασπιστής των άλλων …

Από τότε που με βλέπετε διπλό, τριπλό .... και αν θυμάμαι σωστά ένας με είδε και τετραπλό...οπότε έχω όλο το δικαίωμα να χρήσω κάποιον από τους ευατούς μου ως εκπρόσωπο των υπολοίπων....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

01/04/2010, 00:23:18
quote:
europaios2
Από τότε που με βλέπετε διπλό, τριπλό .... και αν θυμάμαι σωστά ένας με είδε και τετραπλό...οπότε έχω όλο το δικαίωμα να χρήσω κάποιον από τους ευατούς μου ως εκπρόσωπο των υπολοίπων....

Από το συντακτικό και το ύφος γραφής των απαντήσεων , είναι πασιφανές ότι πίσω από το ψευδώνυμο europaios2 , βρίσκονται δύο εντελώς διαφορετικά άτομα εκ των οποίων το πρώτο είναι εντελώς αστοιχείωτο .

*

01/04/2010, 00:30:11
quote:
Sesostris:
Από το συντακτικό και το ύφος γραφής των απαντήσεων , είναι πασιφανές ότι πίσω από το ψευδώνυμο europaios2 , βρίσκονται δύο εντελώς διαφορετικά άτομα εκ των οποίων το πρώτο είναι εντελώς αστοιχείωτο .

Ποντιακή Ιστορία

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

01/04/2010, 20:55:13
Βρε παιδιά,

Τουλάχιστον, θρησκευόμενοι άνθρωποι, πήγαν και ήλθαν (σύμφωνα με μαρτυρίες δικές τους, αλλά και άλλων - πέρα από το αν τους πιστεύουμε ή όχι) και είπαν πώς "κάτι" υπάρχει .... μετά. Γενικότερα, υπάρχουν μαρτυρίες ή/και στοιχεία περί τούτου.

Υπάρχει κανείς άθεος ή μη θρήσκος που να έκανε το ίδιο, και να μαρτύρησε πως δεν υπάρχει τίποτα;

Μπορεί κάποιος να αποδείξει την ύπαρξη του "τίποτα";

01/04/2010, 23:12:06
Διανοητικά σενάρια: ο νους απαιτεί μια εξήγηση.

Οι εξηγήσεις για τη θρησκεία είναι σενάρια, περιγράφουν μια ακολουθία γεγονότων στο νου των ανθρώπων ή στις ανθρώπινες κοινωνίες, πιθανώς κατά τη διάρκεια ενός μακρότατου διαστήματος στον ιστορικό χρόνο που οδήγησε στη θρησκεία όπως την γνωρίζουμε.

Όμως οι αφηγήσεις είναι επίσης παραπλανητικές, σε μια καλή ιστορία το κάθε στοιχείο οδηγεί σε άλλο με μια τέτοια προφανή λογική, ώστε ενδέχεται να ξεχάσουμε να ελέγξουμε αν το κάθε επεισόδιο συντελέσθηκε σύμφωνα με την περιγραφή.
Έτσι ένα καλό σενάριο μπορεί να μας βάλει στο σωστό δρόμο, αλλά μπορεί και να μας φέρει σε αδιέξοδο, αγνοώντας ένα εύκολο ή περισσότερο ενδιαφέρον μονοπάτι το οποίο βρίσκονταν μόλις λίγα βήματα πιο δίπλα.

Αυτό μπορεί και να συμβαίνει και με κάθε γενική εξήγηση της θρησκείας, και γι’ αυτό θα περιγράψουμε κάποια «πολύτιμα» σημεία της, (-Η θρησκεία προσφέρει εξηγήσεις-«27/03/2010, 23:05:59») παίρνοντας ένα διαφορετικό μονοπάτι.

Το πιο γνωστό σενάριο υποθέτει ότι γενικά όλοι οι άνθρωποι έχουν συγκεκριμένες γενικές διανοητικές ανησυχίες.
Οι άνθρωποι θέλουν να κατανοήσουν διεργασίες και γεγονότα, να τα εξηγήσουν, να τα προβλέψουν και ίσως να τα ελέγξουν, αυτές οι πολύ γενικές και μάλιστα καθολικές διανοητικές ανάγκες έδωσαν την αφορμή για τη γέννηση των θρησκευτικών εννοιών σε κάποιο χρονικό σημείο κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης πολιτισμικής εξέλιξης.

Αυτό δεν ήταν απαραίτητα ένα και μοναδικό γεγονός, μια ξαφνική εφεύρεση που συνέβη για πάντα, θα μπορούσε να είναι μια διαρκής επαναδημιουργία, καθώς η ανάγκη για την εξήγηση των φαινομένων υποδεικνύει κατά περιόδους έννοιες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καλές εξηγήσεις.

Ορισμένες παραλλαγές σε αυτό το φάσμα είναι οι εξής:

1- Οι άνθρωποι δημιούργησαν τη θρησκεία για να εξηγήσουν αινιγματικά φυσικά φαινόμενα.
Οι άνθρωποι περιτριγυρίζονται από κάθε λογής φαινόμενα που δείχνουν να αποτελούν πρόκληση για την καθημερινή αντίληψη των πραγμάτων.
Το ότι ένα τζάμι σπάει αν του πετάξετε μια πέτρα δεν αποτελεί πρόβλημα. Ποια είναι όμως τα αίτια των θυελλών, της βροντής, της ξηρασίας, των πλημμυρών; Τι είναι αυτό που “σπρώχνει” τον ήλιο από τη μια άκρη του ουρανού στην άλλη και κινεί τα άστρα και τους πλανήτες;
Οι θεοί και τα πνεύματα εκπληρώνουν αυτήν την εξηγητική λειτουργία. Σε πολλά μέρη οι πλανήτες είναι θεοί, πιο γενικά οι θεοί και τα πνεύματα κάνουν τη βροχή να πέφτει και τα χωράφια να αποδίδουν καλές σοδειές.
Εξηγούν ότι βρίσκεται πέρα από το φάσμα της καθημερινής αντίληψης.

2- Η θρησκεία δημιουργήθηκε για να εξηγήσει αινιγματικά νοητικά φαινόμενα.
Τα όνειρα, τα προαισθήματα, όπως και η αίσθηση ότι τα νέκρα πρόσωπα βρίσκονται ακόμα τριγύρω υπό κάποια μορφή (και συχνά εμφανίζονται στους ζωντανούς) είναι όλα φαινόμενα που δεν έχουν κάποια ικανοποιητική εξήγηση στην καθημερινή αντίληψη.
Η έννοια ενός πνεύματος δείχνει να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Τα πνεύματα είναι ασώματα πρόσωπα και τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστά παρόμοια με εκείνα των προσώπων που εμφανίζονται σε όνειρα ή παραισθήσεις, οι θεοί, καθώς και ο ένας μοναδικός θεός, αποτελούν περαιτέρω εκδοχές αυτής της προβολής νοητικών φαινομένων.

3-Η θρησκεία εξηγεί την προέλευση των πραγμάτων.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά προέρχονται από τους σπόρους, τα ζώα και οι άνθρωποι αναπαράγονται, κλπ. Αλλά από πού προήρθαν τα πάντα;
Όλοι έχουμε εξηγήσεις που βασίζονται στην κοινή λογική σχετικά με την προέλευση κάθε συγκεκριμένου στοιχείου του περιβάλλοντος μας, αλλά αυτό που κάνουν όλες αυτές οι εξηγήσεις είναι να μεταθέτουν το βάρος σε κάποιες άλλες διαδικασίες ή παράγοντες και ούτω καθ’ εξής.
Παρόλα αυτά οι άνθρωποι αισθάνονται πως κάπου θα πρέπει να τερματίσει η αναζήτηση, και τα μη «δημιουργημένα όντα» όπως ο θεός ή οι πρώτοι πρόγονοι, πληρούν αυτήν τη λειτουργία.

4-Η θρησκεία εξηγεί το κακό και τον πόνο .
Αποτελεί κοινό ανθρώπινο χαρακτηριστικό ότι η δυστυχία επιζητά μια εξήγηση, γιατί υπάρχει δυστυχία ή το κακό γενικά.
Σε αυτό το σημείο οι έννοιες της Μοίρας, του Θεού, των δαιμόνων και των πρόγονων είναι εξυπηρετικές. Μας λένε γιατί και πως προήρθε το κακό στον κόσμο, και ορισμένες φορές προσφέρουν λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτές τις εξηγήσεις;
Υπάρχουν πράγματι αρκετά προβλήματα. Λέμε πως η προέλευση των θρησκευτικών αντιλήψεων είναι η ανάγκη εύρεσης μιας ικανοποιητικής εξήγησης για ορισμένες γενικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας.
Οι ανθρωπολόγοι έχουν δείξει ότι (α) η ανάγκη για την εξήγηση τέτοιων γενικών γεγονότων δεν είναι εξίσου έντονη σε όλους τους πολιτισμούς (β) η εξηγήσεις που παρέχονται από τη θρησκεία δεν μοιάζουν καθόλου με τις συνηθισμένες εξηγήσεις.

Αναρωτηθείτε με την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να εξακριβώσουν την γενική αιτία του κακού και της δυστυχίας, αυτό όμως δεν είναι τόσο προφανές όσο νομίζουμε.
Σε όλον τον κόσμο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα αίτια συγκεκριμένων κακών και συμφορών, αλλά η ύπαρξη του κακού γενικά δεν αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερου προβληματισμού.
Υπάρχει ένα ωραίο παράδειγμα από τον βρετανό ανθρωπολόγο Evans Pritchard όταν έκανε έρευνα για της θρησκευτικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις της φυλής των Zande του Σουδάν.
Κάποια μέρα η οροφή ενός σπιτιού από πηλό κατάρρευσε , μέσα σε αυτό το σπίτι εργαζόταν ο Pritchard .
Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από αυτήν την οροφή αμέσως εξήγησαν αυτό το γεγονός με βάση τις αντιλήψεις που είχαν περί μαγείας, δηλαδή ότι κάποιοι εδώ μέσα θα έπρεπε να είχαν ισχυρούς εχθρούς.
Με βάση την κοινή λογική ο Pritchard έδειξε στους συνομιλητές του ότι οι τερμίτες είχαν υποσκάψει το σπίτι , άρα δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερα μυστηριώδες στην κατάρρευση τις οροφής.
Εκείνοι όμως δεν ενδιαφέρονταν γι’ αυτή την πλευρά του γεγονότος και όπως επισήμαναν γνώριζαν πολύ καλά ότι οι τερμίτες ροκανίζουν τις κολώνες τον σπιτιών από πηλό και οι εξασθενημένες κατασκευές αναγκαστικά θα καταρρεύσουν κάποια στιγμή.
Αυτό που τους ενδιέφερε να μάθουν ήταν γιατί η οροφή κατέρρευσε στην συγκεκριμένη στιγμή , όταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονταν από κάτω, και όχι μια στιγμή μετά ή πριν.

Σε αυτό το σημείο η μαγεία παρέχει μια καλή εξήγηση, αλλά τι είναι αυτό που αιτιολογεί την ύπαρξη της μαγείας;
Κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί αυτό το ερώτημα συναφές ή ενδιαφέρον, στη πραγματικότητα, αυτή είναι μια συνήθης κατάσταση σε περιοχές όπου οι άνθρωποι πιστεύουν σε πνεύματα ή μαγεία.
Η συμπεριφορά αυτών των όντων αποτελεί μια εξήγηση συγκεκριμένων περιστάσεων, αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει την ύπαρξη της δυστυχίας γενικά.

02/04/2010, 00:05:45
quote:
europaios2-Πολύ ωραία ...περιμένω λοιπόν απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα.
Εγώ σε αυτό που θα φέρω, ότι και να με ρωτήσεις θα τοποθετηθώ.
Σε αυτά όμως που έφερες έκανα ερωτήσεις.....αλλά απάντηση δεν πήρα ...οπότε τι σόι κατανόηση έκανες

Ευρωπαίε τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα ή μήπως νομίζεις ότι με αυτά που γράφεις θα μπερδέψεις και μένα…
Η απάντηση που σου έδωσα στην πρώτη παράγραφο στις «29/03/2010, 09:40:54» έχει να κάνει με αυτό το μήνυμα σου..

quote:
europaios2-Φέρνεις κάτι ……σωστά? ....
άρα το κατέχεις και το γνωρίζεις αφού το ασπάζεσαι...άρα υπεράσπισε την άποψή σου......εκτός αν θέλεις να γράφω κι εγώ μία πρόταση και μετά να σε παραπέμπω να διαβάσεις την πηγή και εάν διαφωνείς για την πρόταση αυτή που έφερα και έχεις διαβάσει τη σελίδα ή τις σελίδες που σε παρέπεμψα να μας πεις αν σε ενδιαφέρει πραγματικά να αντικρούσεις αυτά που γράφoνται στην πηγή τα σχόλιά σου....

Δηλαδή με απλά λόγια αν σε ενδιαφέρει κάτι από εδώ μέσα μπορείς να το διαβάσεις μόνος σου μέσα από αυτά που έχω γράψει μέχρι στιγμής και από το λινκ που έχω δώσει, αν όχι άντε να παίξεις με κανένα άλλον…

Και κάτι σημαντικό, δεν έχω να υπερασπιστώ καμία άποψη μου, και αυτό γιατί δεν ασπάζομαι τίποτα, απλά ερευνώ και αν βρω κάτι ενδιαφέρων το καταθέτω εδώ μέσα για να το κουβεντιάσω με όποιον ενδιαφέρεται, και όχι για να περάσω μηνύματα όπως υποστηρίζεις, αλλά για να έχω την ευκαιρία (βοήθεια) να αντιληφτώ, καταλάβω, ακόμα και να αναιρέσω (λανθασμένες) απόψεις μου μέσα και από άλλες γνώμες και τοποθετήσεις.
Βλέπεις το συγκεκριμένο κομμάτι (ανθρωπολογία της θρησκείας) είναι καινούριο κομμάτι στις έρευνες μου και γι’ αυτό το «μοιράζομαι» εδώ μέσα …!!!

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω μάθει να το παίζω ξερόλας και εξυπνάκιας..

quote:
europaios2 -Αυτό το θεωρείς απάντηση σε αυτό που ρώτησα?

Την απάντηση στην έδωσα, από εκεί και πέρα μπορείς να διαβάζεις ότι θέλεις.

quote:
europaios2 -Από τότε που με βλέπετε διπλό, τριπλό .... και αν θυμάμαι σωστά ένας με είδε και τετραπλό...οπότε έχω όλο το δικαίωμα να χρήσω κάποιον από τους ευατούς μου ως εκπρόσωπο των υπολοίπων....

Διχασμένη προσωπικότητα και βαλε…

04/04/2010, 14:31:33
Ωραία δουλεία elo!!!
Ελπίζω μόνο να την συνεχίσεις να να φτάσεις και στην ψυχολογία του τύπου "η δική μας θρησκεία είναι ανώτερη από την δική σας, η οποία και δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας"...

Εκεί έχει να πέσει το μεγάλο γέλιο...

poliklitosΝέο Μέλος
20/08/2004, 12:03:39
ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑΛΛΟΝ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ... ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ

igienin ....

23/08/2004, 16:29:33
Καλημερα
Σχετικα με την φωτογραφια της Ακροπολης που εβαλε η γιαγιακα εχω δει το αρνητικο της δεν ειναι πειραγμενη οπως φανηκε στην ΟΣΤΡΙΑ.
Οσο για την επεξεργασια που εκανε ο φιλος ALOS πολυ πετυχημενη μονο που αγαπητε στην φωτογραφια δεν εχει γινει επεξεργασια αν θες το πιστευεις αν δεν θες δεν το πιστευεις παντως δεν εχεις αδικο που εισαι επιφυλακτικος.
Μερικα πραγματα ειναι τοσο καταπληκτικα αλλα μετα απο τοσα και τοσα που εχουν γινει και εγω θα ημουν επιφυλακτικος.
Απλα σας απαντω επειδη εχω δει με τα ματια μου το αρνητικο και δεν προκειτε περι απατης ουτε το αρνητικο πειραχτηκε το ελεγξα και αυτο.
Στην κριση σας λοιπον να δεχτειτε η οχι την γνησιοτητα της φωτογραφιας στο κατω κατω μπορει απλα να προκειτε για εναν τυχαιο σχηματισμο και τιποτα παραπανω.
Η φωτογραφια ειναι αναλογικη και οχι ψηφιακη τραβηγμενη με υπερυθρο εγχρωμο φιλμ και με ανοιχτο διαφραγμα καθοτι εγινε νυχτερινη ληψη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 23/08/2004 16:31:29

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 23/08/2004 17:50:14

ALOSΜέλος
23/08/2004, 18:58:37
Όλα είναι πιθανά όπως είπα και στο μύνημα...
Εξ'ού και οι φωτογραφίες μου που δείχνουν παράξενες
ανθρώπινες φιγούρες...Ευχαριστώ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR

UFOΜέλος
10/09/2004, 00:52:25
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ UFO.

TaigetosΜέλος
10/09/2004, 01:24:49
Αγαπητη giagiaka kai ΦωτογραφεGR

επειδη κι εγω ασχολουμαι με τη φωτογραφια,

πως θα μπορουσα να δω κι εγω καποια στιγμη το αρνητικο της φωτογραφιας? με τι μηχανη τραβηχτηκε και ποια η ταχυτητα του κλειστρου και με τι φακο?

και ποιος ειναι αυτος ο Δημητρης Βλαχος που την τραβηξε?
πως μπορω να επικοινωνησω μαζι του?

παντως το οτι η Ακροπολη ειναι τοσο φωτεινη μπορει να οφειλεται στο οτι η εκθεση ηταν μακρας διαρκειας.

οσο για τη μορφη...

--------------------------------------------------------------
www.geocities.com/hellas_not_greece

TaigetosΜέλος
08/10/2004, 17:50:48
...ακομα ψαχνουμε τον Δημητρη Β. ...

SagaviperΜέλος
08/10/2004, 18:18:09
Για σας
Αυτη η φωτο διαβασα οτι ειναι περιπου 500 χρονων, μιαζει καταπληκτικα με αστροναυτη.

και αυτη συννεφο-μεδουσα?

ReDragonΜέλος
10/10/2004, 18:34:57
Μήπος είναι 2 Zepelin?

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.